Dodaj do ulubionych

prohibicja

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 21:06
Mam takie pytania do współmieszkańców Krakowa oraz jego władz:
Dlaczego w czasie wizyty Papieża nie będę mógł się napić piwa na Rynku (i nie
tylko zresztą)? Dlaczego zdaniem wiceprezydenta Krakowa ograniczenie mojej
wolności będzie "uczczeniem pryjazdu Ojca Świętego"? Jak długo jeszcze będę
traktowany przez szanowne władze jako człowiek nie potrafiący wziąć
odpowiedzialności za swoje czyny?

Dziękuję za ewentualne wyjaśnienia w tych kwestiach.
Obserwuj wątek
    • skks Re: prohibicja 18.07.02, 21:47
      Święte słowa!!!!!
      Dleczego ktokolwiek decyduję o moim zachowaniu:(((
      Jeżeli przekroczę "dobre obyczaje i obyczajność" to organa porządkowe winny
      mnie "odosobnić" i ukarać ale dlaczego na Józefa nie mogę pobrowcowac?
      I kieliszeczkiem Finlandii uczcić przyjazd Papieza, to godzi w moje
      konstytucyjne wolnosci.:(((
      A może ja, akurat, nie chcę czcić Papieża abstynencją tylko w inny ciekawy
      sposób:)
      :-))) skks
      • Gość: rita Re: prohibicja IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 23:02
        Mam dla was radę, by już zapłacić za alkochol i odebrać go w czasie zakazanym.
        Ustawa mówi by nie handlować, a wtenczas już nie ędzie handel tylko odbiór
        zaplaconego towaru - czy nie tak
    • Gość: Wadza Re: prohibicja IP: *.x.l.pl / 192.168.1.* 18.07.02, 23:27
      Drogi kolego -wizyta ojca świętego absolutnie nie ma cię ograniczać w twoich
      codziennych poczynaniach ,ani też przyzwyczajeniach.w dniach tejze uroczystej
      chwili powinniśmy popracować nad naszymi słabościami.a fakt ograniczenia
      wolności nie sprowadza się do zakazu uchlejstwa. pragnę zaznaczyć że wszyscy
      podpisujacy się do umijętności picia, w ostateczności wyrzucają z siebi: bydło:
      tak że daj przykład wolnego wzorowego obywatela.Radio dr ks.wynagrodzi ci to
      stokroć!
      • Gość: skks Re: prohibicja IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 18.07.02, 23:33
        :)))
        Dam przykład!!! i uchleję sie o wiele bardziej niż normalnie!!:))
        Może dr. ojciec pobłogosławi w swoim radio
        :-))) skks
        • Gość: mtq Re: prohibicja IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 23:56
          Emil
          • Gość: T-34 Re: prohibicja IP: 2.4.STABLE* / 10.0.0.* 19.07.02, 12:17
            Cóż, prohibicja w dniach pobytu Papieża w Krakowie trochę przypomina malowanie
            trawników w wojsku, jak przyjeżdża generał.Jak naród taki święty i bogobojny to
            niech nie pije mimo że może kupić alkohol w sklepie.A w ogóle z tym Papieżem to
            trochę przesdada.W "GW" co chwilę opisują jak np. na Białorusi odpicowują rynek
            w jakimś mieście bo przyjeżdża Łukaszenko, ale teraz w Krakowie odbywa się
            dokładnie to samo !!!
            • kathy38 Re: prohibicja 19.07.02, 12:51
              Jeśli do mnie przyjeżdżają goście to też poprawiam nieco wygląd własnego
              mieszkania. Nie dziwię się więc że i Kraków jako gospodarz chce się pokazać z
              jak najlepszej strony.
              A co do prohibicji, to nie całe miasto zostało włączone pod zakaz sprzedaży
              alkoholu. Wybrano takie ulice, na których i tak nie ma sklepów czy lokali. I
              cytat z wczorajszej GW:
              "- Jak szukaliście tych ulic?
              - Urzędnicy chodzili po mieście i wyszukali po jednej ulicy w każdej dzielnicy"
              • Gość: T-34 Re: prohibicja IP: 2.4.STABLE* / 10.0.0.* 19.07.02, 13:01
                Ale nie krytykujesz swojego sąsiada jak sprząta, bo goście przyjeżdżają do
                niego.A co do prohibicji, to przecież i tak nie będę mół kupić sobie piwa, więc
                to bez różnicy.
                • jottka Re: prohibicja 19.07.02, 13:09
                  na moje oko to zdesperowani mieszkańcy miasta uczczą przyjazd papieża
                  zwiększonym spożyciem, z czystego żalu, że im zakazano :)))

no ale w ogóle to się zgadzam, trochę to przypomina ustawianie dzieci w parach
                  za rączkę, nie zauważyłam, żeby na co dzień ulicami krakowa przewalały się
                  zalane w trupa tłumy, żeby aż takie środki podejmować
                • st.beat Re: prohibicja 19.07.02, 13:09
                  mniejsza o wolnosc zakupu .ale interesuje mnie czy rzeczywiscie wszystkie
                  mieszkania na trasie przejazdu papieza sa odwiedzane i dokladnie sprawdzane
                  przez panuw policjantuw .moj boze nie zazdroszcze .koszmar.to jest dopiero
                  temat do dyskusji o wolnosci lub jej braku.
                  • Gość: T-34 Re: prohibicja IP: 2.4.STABLE* / 10.0.0.* 19.07.02, 13:17
                    Jeśli to prawda to jest to skandal.Nie znam się na prawie, ale w Polsce na
                    rewizję musi chyba wydać zgodę prokurator albo sędzia.To mi trochę prZypomina
                    praktyki z tamtego ustroju (moge sie mylić bo niewiele pamiętam:P), tyle, ze
                    wtedy to było be i łamanie prawa, a teraz to jest oczywiście cacy.
                    • st.beat Re: prohibicja 19.07.02, 13:21
                      jasne ze cacy.bo kto nie wpusci ten terrorysta i satanista
                      • Gość: T-34 Re: prohibicja IP: 2.4.STABLE* / 10.0.0.* 19.07.02, 13:25
                        i do tego Żyd, mason i wstrętny komuch
                        • st.beat Re: prohibicja 19.07.02, 13:52
                          ale tylko czasami szczegulnie w polowie sierpnia. to chyba przez tyn ksiezyc
                          sterodawny poganski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka