Dodaj do ulubionych

W Witkowicach poprawczak

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.05, 23:29
Do tej pory mieliśmy łobuzów z Krakowa w pogotowiu opiekuńczym a teraz miasto
w tym miejscu funduje nam poprawczak i będziemy mieć łobuzów z całej Polski!!
Mieszkam na Kuźnicy i prawie codziennie słyszę o jakimś wlamaniu , kradzieży
i myślałem ,że gorzej być nie może. A jednak...
Obserwuj wątek
    • kapturak Re: W Witkowicach poprawczak 06.07.05, 01:27
      Mieszkańcu!
      Jak sama nazwa wskazuje: poprawi się młodzież w tym ośrodku! Na pewno nie
      będzie gorzej! Przeca o to idzie aby wychować.
      Wiem że środowisko krakowskiej Kuźnicy jest teraz w odwrocie ale z młodzieżą z
      poprawczaka można spokojnie podjąć dyskurs...
      • Gość: mieszkaniec Re: W Witkowicach poprawczak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 21:13
        Dyskurs? Nie bąź śmieszny - chyba tylko o tym, żeby za opłatą oddali mi MOJE
        radio samochodowe.
        • kapturak Re: W Witkowicach poprawczak 07.07.05, 01:08
          Ale dlaczego akurat oni mają oddawać?
          Nie ma przecież żadnego dowodu że podopieczni z poprawczaka słuchali cudzego
          radia samochodowego.
          No a jeśli mają tranzystor to niech oddadzą bez opłat.
          Zresztą, odbiornik w samochodzie rozprasza kierującego więc lepiej nie słuchać
          radia podczas jazdy. Reasumując: młodzież z ośrodka poprawczego będzie
          poprawnie się sprawować i jakoś się ułoży. Mogło być tak że miast centrum
          młodzieży mogła powstać w tym miejscu ogólnopolska spalarnia odpadów z rzeźni i
          szpitali komunalnych. A na zapleczu ktoś mógłby robić mączkę rybną. I to byłby
          problem. A młodzież to przecież nasza przyszłość.
    • Gość: tez_mieszkaniec Re: W Witkowicach poprawczak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 08:15
      A jestes pewien ze te wlamania okoliczne sa dzielem dzieciakow z Witkowic, a
      nie milych sasiadow komunalnych, ktorych miasto zafundowalo w centrum milego
      osiedla?
      Nie mozesz miec pewnosci niestety, czy to nie twoj najblizszy sasiad ci to
      radio zakosil.
      A swoja droga - skad masz informacje o oglnopolskim poprawczaku tutaj?
      • zielonki Re: W Witkowicach poprawczak 07.07.05, 11:12
        Własśnie a gdzie dokładnie, bo tamtędy przejeżdzam. Może by oprotestować.
        Jeden taki dom już jest, rozbudowują czy co?
        • Gość: mieszkaniec Re: W Witkowicach poprawczak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 13:03
          Krakowski MOPS zdecydował o przekształceniu Pogotowia Opiekuńczego w
          Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy. Oprotestować ? Jak najbardziej! Już wcześniej
          były dwie lub trzy inne lokalizacje ale protesty okolicznych mieszkańców
          doprowadziły do ich zarzucenia przez nasze kochane władze lokalne.
          • zielonki Re: W Witkowicach poprawczak 07.07.05, 13:50
            To ten przy drodze z warszawskiej do witkowic, na górce?
            • Gość: m. Re: W Witkowicach poprawczak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 21:25
              Tak, to ten.

• kapturak Re: W Witkowicach poprawczak 08.07.05, 10:30
            Mieszkańcu!
            Protesty przeciwko poprawczakowi? Co to za metody rodem z Samoobrony. A gdzie
            ma być taka placówka jak nie na obrzeżach Krakowa? A to że miejscowemu gminowi
            z okolic Zielonek czy Witkowic City nie podoba się Centrum Trudnej Młodzieży to
            nie może mieć wpływu na jego ulokowanie. Bo niby dlaczego? Wszak nigdzie nie
            powstałby pop-rawczak bowiem każden jeden posiłkowałby się protestem. Podobnie
            publiczność z rubieży Krakowa blokuje i protestuje przeciwko stacjom paliwowym.
            Na szczęscie petro-inwestorzy dysponując gotówką sa w stanie spacyfikować takie
            inicjatywy lokalnych działaczy. Tu - mam nadzieję - będzie podobnie. Szast
            prast - listy spoleczne z protestami pójdą do kosza urzędniczego a placówka
            powstanie ku chwale młodzieży.
            • Gość: mieszkaniec Re: W Witkowicach poprawczak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 18:57
              Mam wrażenie, że te czasy kiedy władza nie pytała nikogo o zdanie już kiedyś
              były... Jakoś protesty na Szkolnym i w Łęgu pomogły - mam nadzieję, że tak
              będzie i tym razem. Jestem jak najbardziej za pracą z tzw młodzieżą trudną -
              ale na Madagaskarze a nie pod moimi oknami.
            • zielonki Re: W Witkowicach poprawczak 08.07.05, 19:02
              Myślę, że Ruczaj jest bardziej odpowiednim miejscem.
              • Gość: Magnatok Re: W Witkowicach poprawczak IP: *.nfb.pl 08.07.05, 19:43
                Ale przecież tam szereg lat był już poprawczak, który potem zmieniono w
                Pogotowie Opiekuńcze.teraz po prostu jest powrót do stanu pierwotnego.
                • zielonki Re: W Witkowicach poprawczak 08.07.05, 19:47
                  Ale obok widziałem ktoś się zabrał za budowę rezydencji. I jakoś robota stanęła.
                  Chyba, że to ten poprawczak budują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka