nawoja1 11.07.05, 14:18 czy zauważyliscie, jak duszno i gorąco jest na klatkach schodowych i w windzie w Paryżu ? Dlaczego nie ma okien na klatkach ? w Londynie są ! a w Paryżu- chyba z oszczędności totalnie nas zamurowali luksferami !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniek76 Re: klatki schodowe 12.07.05, 09:34 Nie wiem czy zauważyłaś, ale Londyn jest trochę większy od Paryża mimo pozornie "bliźniaczego" wyglądu i zupełnie inne są rozkłady mieszkań. Pewnie też macie mniejsze klatki schodowe i dzieciniec wewnątrz kwartału. Zobacz sobie na Rzym - jest jeszcze mniejszy (dziedziniec jest mikroskopijny w porównaniu do Londynu). A w windach można sobie włączyć wiatraczek...ociupinke pomaga:) Odpowiedz Link Zgłoś
nawoja1 Re: klatki schodowe 12.07.05, 11:17 tak, zauważyłam...nadal jednak nie widze związku pomiędzy rozkładem mieszkań , wielkościa dziedzińca wewnętrznego a mozliwością wentylacji klatek schodowych - może mi to wytłumaczysz ! dopatruje sie w tym wyłacznie sposobu na obniżenie kosztów . Za podpowiedź uzycia wiatraczka w windzie wielkie dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
julaa Re: klatki schodowe 12.07.05, 11:34 związek z rozkładem mieszkań jest taki że luksfery są jednocześnie boczną ścianką wielu balkonów. Nie wydaje mi się żeby ktoś był zadowolony z "klatkowego" okna na swoim balkonie. Osobiścnie nie zauważyłam żeby było duszno ale może dlatego że nie mieszkam wysoko, ale cos mi sie wydaje że są okna na najwyższej kondygnacji Odpowiedz Link Zgłoś
lukas774 Re: klatki schodowe 12.07.05, 12:33 na ostatnim piętrze są tak zwane klapy przeciwdymowe i ochrona od czasu do czasu je otwiera ale zdarzyło się tak że przyszła ulewa a ochrona nie zamknęła tych klap i zalało cześć klatki schodowej Odpowiedz Link Zgłoś
albals Re: klatki schodowe 12.07.05, 17:31 skoro rozmowa o wentylacji to prosze sprawdźcie czy w waszych mieszkaniach działa wentylacja, u mnie na trzy piony nie działa żaden. Przedstawiciel warbudu orzekł, że wykonali ja z godnie z projektem i sprawdzaja dlaczego nie działa - ale ja czekam na to sprawdzenie juz trzy miesiące. Straaaaaaszne to !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś