Gość: rita IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 15:01 Od kiedy jest zakaz sprzedaży alkocholu - są różne wersje, a urzędy są nieczynne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuba203 Re: Ważne pytanie 15.08.02, 15:04 Nie chcialbym sprowadzac dyskusji na zla droge :))), ale czy czasem nie placilas za koncesje na sprzedaz alkoholu? Dlaczego wiec wladze miasta kasuja stosowna oplate, po czym pozbawiaja sprzedawcow nabytego juz prawa? Powinni zaplacic (chocby symboliczne) odszkodowanie za utracone korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Ważne pytanie 15.08.02, 15:05 Rita, dałam Ci odpowiedź wątku o alkoholu. Powtórzę: od 15 do 19 sierpnia - taka wywieszka jest u mnie w sklepie, dzis widziałam. A półki z wszelkim alkoholem, znaczy i piwem, zasłoniete są białym papierem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ważne pytanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 15:24 Każdy mówi co innego i kazdy sklep inaczej się zachowuje. Ja slyszałam, że od godz. 17.00 dnia 15.08 inni mówią że od północy ale zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 tez mam pytanie 15.08.02, 15:22 Jak jest teraz w Polsce na codzien? U nas alkohol sprzedaja od 9 rano do 2 nad ranem nastepnego dnia. W sobote i niedziele chyba do 4 nad ranem. Za to w niedziele zaczynaja sprzedawac dopiero od 11 rano. Macie cos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: tez mam pytanie 15.08.02, 15:26 Zdaje sie, ze kazdy sklep ma indywidualnie w warunkach koncesji, aczkolwiek pewnosci nie mam. Np na czesci calodobowach stacji benzynowych sprzedaja od 6 do 22. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: tez mam pytanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 15:50 Boże - pomóżcie mi, dalej nie wiem konkretnie o czasie zakazu sprzedaży alkocholu. Gdzie mogę znależć informacje dokładne i prawdziwe. Może jakiś policjant się odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Pan Bóg 15.08.02, 15:55 Co ty rito wzywasz nmie nadaremnie?? Zakaz 24h na dobę! Idz i nie grzesz więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: tez mam pytanie 15.08.02, 15:56 Alez my nie wiemy, mnie nawet w Polsce nie ma :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek57 Re: tez mam pytanie IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 15.08.02, 16:00 Rito nie przejmuj się!!! Nie sprzedaj alkoholu już nigdy więcej:) a nie będziesz smazeć się w ogniu piekielnym!!! A ile dzieciątek dostanie od ojca zabawkę, umęczonych żon - trochę spokoju:) Przez gorzołkę tylko poruta i seks /pozamałżeński/ grzeszny!!! le Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: tez mam pytanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 16:07 Więc mi nie pomożecie. Pewnie byście byli zadowoloni, gdyby mnie złapano i spalono na stosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek57 Re: tez mam pytanie IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.08.02, 16:15 My nie inkwizycja:)!!! Ale "takich "grzeszników" to ..... le Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 Rita !!!!!!!!!! 15.08.02, 16:04 Gość portalu: rita napisał(a): > Boże - pomóżcie mi, dalej nie wiem konkretnie o czasie zakazu sprzedaży > alkocholu. Gdzie mogę znależć informacje dokładne i prawdziwe. > Może jakiś policjant się odezwie. Chyba od piatku od 17 tej. Zerknij do DP, artykul "poslizg z prohibicja" dzisiaj.dziennik.krakow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ważne pytanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 16:54 Prokocim, dzięki za odzew, widzę, że lepiej się znasz na temacie niż tubylcy. Ten artykuł czytałam i mam do ciebie pytanie , czy premier podpisał rozporządzenie, które jednocześnie unieważniało rozporządzenie Rady Miasta i dawało jednocześnie większy rygor. Nie wiem które rozporządzenie jest prawdziwe. I tu jest pies pogrzebany, chcę się stosować do zakazu tylko nie wiem do którego i o jaki czas chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 Re: Ważne pytanie 15.08.02, 17:01 Gość portalu: rita napisał(a): > Prokocim, dzięki za odzew, widzę, że lepiej się znasz na temacie niż tubylcy. > Ten artykuł czytałam i mam do ciebie pytanie , czy premier podpisał > rozporządzenie, które jednocześnie unieważniało rozporządzenie Rady Miasta i > dawało jednocześnie większy rygor. Nie wiem które rozporządzenie jest prawdziwe > . > I tu jest pies pogrzebany, chcę się stosować do zakazu tylko nie wiem do > którego i o jaki czas chodzi. Trudno powiedziec ale mysle ze premier jest wazniejszy niz rada miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ważne pytanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 17:09 prokocim1 napisał: > Gość portalu: rita napisał(a): > > > Prokocim, dzięki za odzew, widzę, że lepiej się znasz na temacie niż tubyl > cy. > > Ten artykuł czytałam i mam do ciebie pytanie , czy premier podpisał > > rozporządzenie, które jednocześnie unieważniało rozporządzenie Rady Miasta > i > > dawało jednocześnie większy rygor. Nie wiem które rozporządzenie jest > prawdziwe > > . > > I tu jest pies pogrzebany, chcę się stosować do zakazu tylko nie wiem do > > którego i o jaki czas chodzi. > > Trudno powiedziec ale mysle ze premier jest wazniejszy niz rada miasta. Bez dwóch zdań, tylko czy premier zdążył podpisać, o tym nik nie informuje. Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 Re: Ważne pytanie 15.08.02, 17:13 Gość portalu: rita napisał(a): > prokocim1 napisał: > > > Gość portalu: rita napisał(a): > > > > > Prokocim, dzięki za odzew, widzę, że lepiej się znasz na temacie niż > tubyl > > cy. > > > Ten artykuł czytałam i mam do ciebie pytanie , czy premier podpisał > > > rozporządzenie, które jednocześnie unieważniało rozporządzenie Rady M > iasta > > i > > > dawało jednocześnie większy rygor. Nie wiem które rozporządzenie jest > > > prawdziwe > > > . > > > I tu jest pies pogrzebany, chcę się stosować do zakazu tylko nie wiem > do > > > którego i o jaki czas chodzi. > > > > Trudno powiedziec ale mysle ze premier jest wazniejszy niz rada miasta. > > Bez dwóch zdań, tylko czy premier zdążył podpisać, o tym nik nie informuje. Sorry Rita, nawet nie wiem kto jest waszym premierem teraz. Miller? Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 Rita !!!!!!!!!! 15.08.02, 17:38 proponuje wydrukowac artykul DP i trzymac sie tego. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Rita !!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 17:42 prokocim1 napisał: > proponuje wydrukowac artykul DP i trzymac sie tego. > pozdr Dziękuję za radę a ty placisz 5.000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ważne pytanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 17:40 Ale jaja - na stronie internetowej Malopolskiej Policji prohibicja jest od jutra godz, 17 a kiedy zadzwoniłam na Policję prohibicja jest już od dziś - i wszystko jest zapięte na ostatni guzik. ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: Ważne pytanie 15.08.02, 22:30 Małopolskie: Od jutra prohibicja 14.08.2002 10:21 (aktualizacja 15.08.2002 14:47) Od jutrzejszego popołudnia na terenie czterech powiatów w Małopolsce obowiązywać będzie prohibicja. W związku z wizytą Ojca Świętego, w celu zapewnienia bezpieczeństwa i porządku publicznego, Rada Ministrów wykorzystała swoje ustawowe upoważnienie i wprowadziła w dniach 15-19 sierpnia (tj. na 24 godziny przed planowanym rozpoczęciem wizyty) zakaz sprzedaży i podawania napojów alkoholowych - poinformowano w biurze prasowym wojewody małopolskiego. Całkowity zakaz obowiązuje wszystkie punkty sprzedaży detalicznej i zakłady gastronomiczne na terenie Krakowa oraz powiatów: krakowskiego, myślenickiego, suskiego i wadowickiego. Na obszarze województwa małopolskiego, nie objętego zakazem całkowitym, obowiązuje zakaz sprzedaży i podawania napojów z zwartością alkoholu większą niż 4,5 proc. W nocy z soboty na niedzielę z krakowskiego Rynku znikną kawiarniane ogródki. Zostaną wystawione z powrotem w poniedziałek. Jak tłumaczył ppłk Grzegorz Mozgawa - szef BOR - dzięki temu będzie więcej miejsca dla pielgrzymów, którzy w niedzielę po południu przyjdą zobaczyć przejazd Ojca Świętego przez Rynek. Ma to zapobiec także zniszczeniu wyposażenia ogródków. Podczas papieskiej wizyty nie kupimy "na wynos" ciast z masą, w tym "papieskich kremówek", lodów w gałkach, kebabów oraz sałatek z majonezem i śmietaną. Takie ograniczenia małopolski sanepid wprowadził w powiatach krakowskim, wadowickim, myślenickim, suskim i wielickim. (INTERIA.PL/PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: Ważne pytanie 15.08.02, 22:36 Czyli cała Małopolska o suchym pysku, bo kto widział u nas piwo o zawartości 4,5??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ważne pytanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 21:43 gatsby_ck napisał: > Czyli cała Małopolska o suchym pysku, bo kto widział u nas piwo o zawartości > 4,5??? Jest gorzej niż myślisz - znikneli na moim ryneczku lumpy, co to może być ? Nawet nikt do sklepu nie przyszedł się zapytać o j24. To chyba jakiś cud. Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Ważne pytanie 16.08.02, 21:46 Prawdziwe menele nałogi nie wytrzymają...Podejrzewam że powrócą stare metody - woda brzozowa i SS likier... Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: Ważne pytanie 16.08.02, 21:48 Pewnie ich policja przepędziła, żeby widoku nie psuli. Albo takię niebożęta pobożne;)) Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Ważne pytanie 16.08.02, 21:56 gatsby_ck napisał: > Pewnie ich policja przepędziła, żeby widoku nie psuli. Albo takię niebożęta > pobożne;)) Oni są najbardziej uduchowieni od dawna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ważne pytanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 22:30 Znów robicie jaja, a ja powaznie, codziennie widzialam lumpów , a teraz ich nie ma, czasami zaczepiali nawet po zamknięciu sklepu. Coś naprawdę musieło się stać. Czy mółby ktoś zaobserwować co się dzieje w innych rejonach miasta, dlaczego nastąpiło zniknięcie lumpów. Wiem , że są niegodni poszukiwań ale to też ludzie. Może dostali środki nasenne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Ważne pytanie IP: *.client.attbi.com 16.08.02, 22:36 Jest prohibicja i juz, zakaz sprzedazy i komsumpcji. Policja pewnie im powiedziala albo,albo. Na pewno ulokowali sie w jakichs utronnych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ważne pytanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 22:40 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Jest prohibicja i juz, zakaz sprzedazy i komsumpcji. > Policja pewnie im powiedziala albo,albo. > Na pewno ulokowali sie w jakichs utronnych miejscach. Sprawdzę twoją pamięć Prokocim - powiedz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
prokocim1 Re: Ważne pytanie 16.08.02, 22:44 Gość portalu: rita napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Jest prohibicja i juz, zakaz sprzedazy i komsumpcji. > > Policja pewnie im powiedziala albo,albo. > > Na pewno ulokowali sie w jakichs utronnych miejscach. > > Sprawdzę twoją pamięć Prokocim - powiedz gdzie. A bo ja wiem, przeciez prawie przy kazdym domu jest jakis ogrod z tylu. Moze na starym boisku przy Biezanowskiej, jednak samemu lepiej sie tam nie krecic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ważne pytanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 22:48 prokocim1 napisał: > Gość portalu: rita napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > Jest prohibicja i juz, zakaz sprzedazy i komsumpcji. > > > Policja pewnie im powiedziala albo,albo. > > > Na pewno ulokowali sie w jakichs utronnych miejscach. > > > > Sprawdzę twoją pamięć Prokocim - powiedz gdzie. > > A bo ja wiem, przeciez prawie przy kazdym domu jest jakis ogrod z tylu. > Moze na starym boisku przy Biezanowskiej, jednak samemu lepiej sie tam nie > krecic. Jacy oni są zorganizowani - popieram, dobra organizacja , to się chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby_ck Re: Ważne pytanie 16.08.02, 22:40 nie ma alkohola, to i lumpów nie ma...pewnie porobili zapasy...idę sprawdzić;)) Ale koło mnie papież jutro przejeżdża, to sie pochowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Ważne pytanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 22:45 gatsby_ck napisał: > nie ma alkohola, to i lumpów nie ma...pewnie porobili zapasy...idę sprawdzić;)) > > > Ale koło mnie papież jutro przejeżdża, to sie pochowali... Ja w niedzielę idę na obiad do TACCO na Grodzkiej, mam nadzieję spotkać JP II. Odpowiedz Link Zgłoś