Gość: ~ Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:28 Tak?, i chciałbyś o tym porozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punto5 Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 10:38 Teorytycznie tak,praktycznie to centrum Krakowa,polozone w bezposrednim sasiectwie tzw.krakowskiej krzemowej doliny czyli centrum nowoczesnej technologii .A do huty jest dwa razy dalej niz do dworca glownego.Pewnie Cie szarpie,ze tam nie kupiles. Odpowiedz Link Zgłoś
alu41 Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta 24.08.05, 11:39 mnie szarpie, jak ciebie czytam, ilez mozna pisać o jakims zapadlym osiedlu w nowej hucie, zobaczyles troszke krakowa i w glowie ci sie przewrocilo, a proponowane ceny wzieliscie sobie chyba z ksiezyca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yop Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:42 alu41 żal ci, że nie kupiłeś? Bo mi żal. To naprawdę extra osiedle obojętnie co napiszecie. Szkoda tylko, że tyle sobie krzyczą za m2. Ale ktoś musi kupować bo by ceny spadły no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
alu41 Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta 24.08.05, 13:05 co w nim takiego ekstra, poza tym, że jest w nowej hucie, kazdy moze krzyknac za swoje 5 tysiakow, pytanie tylko czy ktos te mieszkanie kupi, za taka cene 1000 razy bardziej wole krowodrze czy bronowice, a moze nawet Salwator, w glowie sie komus poprzewracalo, obok tego osiedla na czyzynach geo sprzedawalo po trzy tysiaki brutto i wiecej bym nie dal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaśkaGM Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta IP: *.chello.pl 24.08.05, 13:51 Witam Mysle, ze takie dyskusje nie maja sensu - i na dodatek denerwuja mnie. To bez sensu i nic nie daje. Nasze osiedle JEST w HUCIE i nie ma co sie licytowac, bo takie sa fakty. Po drugie - co tez jest faktem - jest atrakcyjne-ciekawa architektura, fajne polozenie, do tego kameralne. Te walory mysle potwierdzily biura nieruchomosci nekajace nas, przyszlych lokatorow smsami,mailami i telefonami w sprawie sprzedazy mieszkan. Swiadczy takze o tym ilosc ludzi czekajacych na "zwolnienie" sie jakiegos mieszkania. A co mysla inni - co to nas obchodzi ???? Nikogo nie zmuszamy do odkupienia mieszkan, wiekszosc z nas nie jest tym nawet zainteresowana. A nad wyzszoscia naszej lokalizacji nad wspomniana inwestycja GEO chyba nie musze nic pisac, jak ktos lubi beton to bardzo prosze, trzy tysiaki to faktycznie malo.....:-) Przepraszam za brak polskich znakow.... Pozdrawiam, do zobaczenia na naszym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta IP: *.ghnet.pl 28.08.05, 00:31 Obyscie sie nie zdziwili jak w waszym parku powstana kolejne bloczki. Zapewne w miejscu Waszych blokow tez byl park...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaśkaGM Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta IP: *.chello.pl 28.08.05, 08:19 Widac,ze nie jestes z Krakowa. Ten park jest tam od dawien dawna (dluzej niz moje cale zycie), I tak jak planty jest miejskim terenem zielonym - to przynajmniej jest pewne w naszej ukochanej Architekturze. Niemniej jednak nie zaprzeczam - kiedys moze cos sie zmieni...:-) Ale na pewno nie w najblizszym razie, poza tym nie ile trwa "zalatwienie pozwolenia" na wyciecie jakichkolwiek drzew w Krakowie :-) Kwoli scislosci w tym miejscu nie bylo parku.... to tez mozna sprawdzic w Architekturze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yop Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 14:16 No mi się podoba. Mieszkam niedaleko więc czesto tam chodzę i oglądam. Ładne bloki, dobre materiały, ogrodzone, parkingi podziemne itp. Przede wszystkim jednak park!!! Pod oknami!!! W centrum miasta!!! A do mogilskiego jest 1800m. Tam jest jest po prostu extra i krew mnie zalewa, że nie zaryzykowałem kupna w ciemno dwa lata temu. Można było dostać gdzieś za 3300m2. W całej tej spółdzielni powiedzieli, że jest 200 osób na liście oczekujących. Nie wiem na co ci ludzie liczą. I nie ma co się dziwić, że metr chodzi po 4500-5000 jak jest tylu chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
alu41 Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta 24.08.05, 14:56 rozsmieszasz mnie do lez, 5 tysiecy za hute w spoldzieni mieszkaniowej, w tej odleglosci od centrum masz takie osiedlowe rodzinki jak jakies ruczaje-kobierzyny i inne gorki narodowe, tam bez problemu znajdziesz nowe osiedla, z podziemnymi garazami, ogrodzone i inne tego typu cuda, nie wyobrazam sobie czlowieka ktory majac kase na 4-5 tysiace za metr zamiast okolic bronowickiej-królewskiej wybiera nowa hute, z czym do ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yop Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:09 Czy Ty tam w ogóle byłeś? Jakie rodzinki? Tam są cztery bloki w samym parku, nie powstanie więcej nic w sąsiedzctwie bo nie ma jak. Gdzie na Królewskiej- Bronowickiej znajdę takie osiedle żebym mial okna wprost do parku i nie słyszał ulicy. A różnica w odległości od rynku jest żadna tyle, że bronowicka jest z drugiej strony rynku. I ostatnia sprawa. Jakby mnie było stać na pięć tysięcy z m2 to już bym dawno kupił tam mieszkanie. Niestety tak nie jest ale nie mam zamiaru tylko dla tego krytykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaskaGM Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta IP: *.chello.pl 24.08.05, 21:26 alu41 nie pojmuję Twojego zacietrzewienia. Czy ktoś Cię zmuszał do kupienia mieszkania na wyżej wymienionym osiedlu w cenie 5000 za m2 ???? Sprawę lokalizacji działki już chyba GRUNTOWNIE omówilismy na każdym forum, które dotyczyło ME :-) Jeśli nadal do Cebie nie dotarło to lokatorzy zdają sobie sprawę z tego, że działka JEST W NOWEJ HUCIE !!! Chyba nie bardzo kojarzysz położenie działki :-)(Park Lotników, a z drugiej strony Muzeum Lotnictwa-okna mojego mieszkania wychodzą bezpośrednio na park i za ten widok dałabym dużo pieniędzy , w tej chwili zaglądam w okna sąsiadom, a przed blokiem mam betonowy parking i tak samo wygląda Ruczaj, a i Bronowice powoli tak zaczną wyglądać, bo w tamtym kierunku rozwija się miasto), Tak samo nie bardzo orientujesz się w systemie działania AWIM'u, który "sprawuje pieczę" nad tą inwestycją. Najpierw poczytaj , a potem pisz o spółdzielni mieszkaniowej..... Czy wiesz coś na temat spółdzielni jednokrotnego inwestowania ???? Po zakończeniu budowy w miejsce Spółdzielni ME powstanie Wspólnota ME, jak nie wiesz to przejdź się na inne osiedla wybudowane przez Awim i popytaj..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan janek a ty biedo gdzie mieszkasz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:20 psia końcówo z małopolskiej wiochy. Twój problem gdzie zdychasz. nowa Huta jest trendy a ty pier... się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaskaGM Re: a ty biedo gdzie mieszkasz. IP: *.chello.pl 25.08.05, 10:49 No cóż mam nadzieję, że to nie było do mnie - jeśli tak to mnie to nie obraża, bo primo-nigdy nie miałam "kompleksu pochodzenia", który widocznie jest Twoim problemem, całe życie mieszkam w Krakowie, ale nawet jak by było inaczej to nie widzę w tym nic złego. Secondo- mieszkam w Hucie i nigdy nie zmieniłabym jej na inną dzielnicę, tylko moje blokowisko nie za bardzo mi się podoba. Więc nie rozumiem Twojego postu, widocznie chamstwo masz we krwii. Poza tym nie widzę żadnych powiązań z tematem. Jak masz ochotę na troszkę wulgaryzmów to może zaglądnij na jakiegoś chata, albo napisz do młodzieżówki któregoś z naszych ugrupowań politycznych, no ewentualnie porozmawiaj z kimś na Twoim poziomie przy jakiejś budce z piwkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x ledwie się pojawił... 25.08.05, 11:22 a już się na nim poznali... i to już nawet współziomale :D buahaha Podoba mi się budynek w kształcie fortepianu, interesująca koncepcja ;) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaskaGM Re: ledwie się pojawił... IP: *.chello.pl 25.08.05, 11:45 Do tego nie trzeba "porywającego intelektu", żeby na takim się poznać. :-) A w Hucie to nie same "cioły" mieszkają :-) Masa sympatycznych, kulturalnych i wykształconych ludzi tutaj mieszka, jak to gdzieś przeczytałam "Huta to 1/3 Krakowa" :-) Mnie także się podoba mój bloczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
tin.a Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta 24.08.05, 14:26 Tak. Jest to Huta. Z całą pewnością. I co z tego? Jeszcze nie widziałam na tym forum, żeby jakiś równie nieistotny fakt był tak często poruszany jak lokalizacja tego osiedla. Lokalizacja ma odpowiadać jego mieszkańcom i tak jest. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 14:52 Na ulicy Markowskiego (tam gdzie jest to osiedle) Jest granica między chyba OlsząII a Nową Hutą więc tak naprawdę to jest bliżej centrum niż huty. I to o wiele. Ktoś albo prowokuje dyskusje albo chce tam kupić mieszkanie ale z tego co mi wiadomo to sie przeliczy bo tam jest tylu chętnych, że szok i takie posty nic nie zmienią. Jak ktoś tam choć raz pojedzie to będzie chciał tam mieszkanie. Mój znajomy kupił chyba za 4100 i jest zadowolony bo już na tym zarobił. On twierdzi, że to jyż ostatnia taka działka w Krakowie ( tak blisko od centrum i w parku ) i ceny będą dalej rosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta 24.08.05, 20:12 Przecież lokalizacja to podstawa.Całkiem fajna ale w granicach NowejHuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan janek Now ahuta jest trendy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punto5 Re: Now ahuta jest trendy. IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 25.08.05, 11:57 Jaki jest sens prowadzic bzdurne dyskusje nad wyzszoscia jednej lokalizacji od drugiej.Kazdy kupuje tam,gdzie mu pasuje i szkoda tego forum zasmiecac bzdurnymi postami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaśkaGM Re: Now ahuta jest trendy. IP: *.chello.pl 25.08.05, 12:15 Popieram, dokładnie to samo miałam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helenka Może i Nowa Huta jest trendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 22:54 ...ale Helenka rzadko bywa w Warszawie i nie czyta kolorowych czasopism dla fryzjerek - i nie zawsze wie, co to znaczy "trendy". Wasz świat - Panie i Panowie, zaczyna się w roku 1975, kiedy to ta częśc miasta została przyłączona ciupasem do dzielnicy Nowa Huta, która już - poza skarbówką i geodezją, nominalnie nie istnieje. Ale to detal. Chciałabym się Pań i Panów zapytać, jakimż to sposobem mozna zaliczać do Nowej Huty osiedle leżące OSIEMSET METRÓW (na wschód) OD PRZEDWOJENNYCH GRANIC KRAKOWA? I w jakim to celu wdajecie się w kopaninę z kimś, kto nawet nie wie, gdzie Nowa Huta leży i leżała od 1951r., kiedy to przyklejono ją do Krakowa? Nowa Huta/Plac Centralny/koniec. Dalej w kierunku Krakowa zaczynały się Czyżyny, które nie są , ani też nigdy nie były Nową Hutą. Kraków został rozszerzony przez hitlerowców, co potwierdzono oficjalnie datą 18.01.1945 r. objął wtedy od tej strony miasta grunty gmin Prądnik czerwony, Rakowice, Czyżyny i Łęg. Tym sposobem granica miasta sięgała w stronę Mogiły do linii ul. Gen, Boruty-Spiechowicza. To oznacza, że jeszcze dzisiejsze osiedle Kolorowe leżało po wojnie w granicach Krakowa. Jesteście - miłe Panie i Panowie - ofiarami mętliku umysłowego, który miała nam wprowadzić w głowach (i jak widać wprowadziła) arbitralna decyzja administracyjna komuny ze stycznia 1975, której jedynym celem było doszczętne rozbicie społeczności lokalnych, tworzonych przez pokolenia w dzielnicach miasta i gminach podmiejskich. A bez dzielnic miasto obywatelskie nie istnieje. I o to chodziło. Jako ofiarom komuny nie znajacym elementarnych wiadomości nt własnego miasta bardzo Wam współczuję. To własnie dzięki temu zręcznemu oszustwu komuny firmy deweloperskie i pośrednicy nieruchomości mogą nam dziś bezkarnie wciskać, że ul. Syrokomli/Kościuszki to jest SALWATOR, albo ,że ul. Piłsudskiego to jest STARE MIASTO. Albo, że Królowej Jadwigi to jest ulica, która w CAŁOŚCI biegnie przez WOLĘ JUSTOWSKĄ. Albowiem wiadomo, że NA WOLI JEST DROGO. I dlatego w ofertach mieszkaniowych Wola Justowska zaczyna się przy Norbertankach - a kończy na lotnisku w Balicach. A o domku położonym na przedmieściach Skawiny dowiemy się, że lezy W DĘBNIKACH (sic!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Janek Bumszakalaka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 08:29 Cytat którego użyłem pochodzi z tygodnika POLITYKA. Ale ty nie musisz wiedziec co za gazeta. Prócz tego Nowa Huta to dzielnica Krakowa oznaczona numerem XVIII, Czyzyny maJA SWÓJ NUMER, bIENCZYCE I BODAJ mOISTRZEJOWICE TEŻ . wIĘC DLACZEGO aLBERTYNSKIE PRZYPINA SIE DO STAREJ HISTORYCZNEJ MIASTA kRAKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helenka Witam, Panie Janku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 09:43 ...przepraszam, czy ja Pana przypadkiem nie widziałam w jakimś filmie? Np w "Rejsie"? Niewiele Pan zrozumiał z mojego wykładu, a i do czytania planów ma Pan średną skłonność. Dzisiejszy ogryzek pn Nowa Huta oznaczony numerem XVIII - co Pan słusznie zauwazył , Panie Janku - nijak się ma do ogromniastej dzielnicy Nowa Huta, która była niezrealizowanym marzeniem gierkowskich administratorów Krakowa i okolic. Proszę zadać sobie rud i przesledzić granice dzielnic, których nazwy wymienia Pan -Panie Janku - z taką lekkością, okraszoną perlistym śmiechem. Zaś co do Osiedla Albertyńskiego, to - czy się to Panu i mnie podoba, czy też nie - to osiedle leży w granicach administracyjnych Krakowa. Od roku 1951. A dziś jest częścią dzielnicy XVI Bieńczyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helenka Re: Bumszakalaka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 09:47 Bezmyśle przepisywanie z tygodników opinii - niechby i były ogólnopolskie - nie usprawiedliwia Pańskiego - Panie Janku - niechlujstwa językowego. Chyba, że szczytem Pańskich wymogów językowych jest zankomity serial "Kasia i Tomek" czy jakoś tak...A co do tego, czy Helenka wie, co to jest tygodnik POLITYKA, to dla Pańskiej - Panie Janku - wiadomości: czytywałam regularnie Tygodnik Polityka w czasach, kiedy Pana - Panie Janku - nie było jeszcze na świecie. I robię to do dziś. Chce się Pan załozyć, że Pana nie było? H. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Bumszakalaka. 30.08.05, 10:19 kwestią otwartą pozostaje czy czytanie Tygodnika Polityka jest powodem do dumy, jak czytam dziełka pani J.Paradowskiej to mam wątpliwości, chociaż z drugiej strony i Wprost drukuje Nałęcza, sam już nie wiem co gorsze - a czytać coś trzeba pozdrawiam // dobrze, że "H." wróciło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Janek. Nie czas na łzy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 11:20 Co mogę poradzić? ja tylko kpię ... z Was . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Janek Niechluj a fuj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 11:22 A poza tym nie jestem niechlujem językowym .Jestem zwolennikiem wulgaryzmu kontrolowanego. Musze kończyc mam rozmowe o prace w hurtowni AGD w Krakowie. buhahahahahahahahah Heyah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Janek Re: Now ahuta jest trendy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:13 Jaki jest sens prowadzic bzdurne dyskusje nad wyzszoscia jednej lokalizacji od drugiej.Kazdy kupuje tam,gdzie mu pasuje i szkoda tego forum zasmiecac bzdurnymi postami. Wytłumacz to burakom typu alu 41. i innym ruczajom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punto5 Re: Moje eldorado to przecież Nowa Huta IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 12:33 do przyszlych mieszkancow osiedla Moje Eldorado.Swoje wypowiedzi piscie na watku Moje Eldorado a ten watek zostawcie oszolomom niech sobie dalej wypisuja bzdury jak ich to bawi. Odpowiedz Link Zgłoś