Dodaj do ulubionych

MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA

28.08.02, 11:42
Najnowszy artykuł J. Mazura "Argumenty za i przeciw Unii Gospodarczej i
Walutowej" zawiera 28 rewolucyjnych tez dotyczących integracji walutowej
Polski Z Unią. Czytajcie Tygodnik Głos z 31 sierpnia 2002r. - już w kioskach
i empikach całej Polski!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • joseph.007 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 11:45
      To sie profesor MAZUR spóźnił trochę - "manifest lipcowy" brzmiałoby znacznie
      lepiej.
      • Gość: iop Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 28.08.02, 11:52
        Ciągle ten Mazur.
        • m.in Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 12:11
          no wrócił nareszcie!!!! bardzo mi brakowało profesora mazura :)
          może jakieś co smaczniejsze cytaciki?
        • maciej-007 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 12:23
          Mazur, jak widze, jest wszedzie...
          Jak Wielkie Oko:).
          Ciekawe, co nowego odkryje...

Pzdr.
      • viking73 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 12:24
        Joseph, może znowu jakaś powieść...
        • joseph.007 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 12:26
          Nie wiem czy zdajesz sobię sprawę z tego, że pod szyldem "Zaparty" ukrywa się
          nasz wspólny bohater literacki, agent Dyszel.
          • viking73 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 12:27
            Tak przypuszczałem. Niczym kameleon zmienia wcielenia...
            • m.in Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 12:35
              Zaparty (dla wtajemniczonych: Dyszel) truchtem przemierzał krótki odcinek
              między jednym kioskiem a drugim. "Nie ma, nie ma" - radosnie pokrzykiwał w
              myślach. odkąd zamieścił w necie anons o najnowszej produkcji profesora mazura
              w Głosie w każdym odwiedzanym kiosku nie mógł znaleźć ulubionej gazety.
              "A moze to masoni wykupują?" - stanął jak wryty a twarz zastygła mu z niemym
              wyrazem przerażenia...
              • viking73 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 12:41
                Ich wywiad działa lepiej niż mój - pomyślał z przerażeniem - A myślałem,że już
                ich mam, że już ich rozpracowałem. Cały mój wysiłek poszedł na marne. Ale nie,
                ja tak łatwo się nie poddam - pomyślał. Powoli i z namysłem zaczął opracowywać
                nowy, wspaniały plan...
                • peteen Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 12:47
                  tymczasem kolporterzy z ruchu łkali cichutko w swoich biurach - taki wstyd, nie
                  zdążli na czas dostarczyć do kiosków zanoszącego się na bestseller kolejnego
                  dzieła profesora ( trudno było ustalić, czy to profesor zwyczajny, czy
                  niezwyczajny ), którego od wczesnego ranka widziano w wielu punktach miasta,
                  jak biegał od kiosku do kiosku z włosem rozwianym i szaleństwem w profesorskim
                  oku...
                  • skks Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 12:53
                    A powiedzta mnie coś o Wielkim Prof. Mazurze!!!
                    Co On takiego wymyślił madrego?
                • joseph.007 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 12:51
                  - Głosik, świeżutki Głosik - usłyszał nagle zza pleców zachrypnięty głos.
                  Odwrócił się i ujrzał małego, nieogolonego człowieczka, w kapeluszu borsalino
                  nasuniętym na oczy.
                  - Hej, Mazura zagrajcie - zaryzykował Zaparty, ale nieznajomy najwyraźniej nie
                  należał do organizacji i nie znał odzewu.
                  - Głos dla pana? - zaproponował i rozchylił lekko połę płaszcza, pod którą
                  ukazał się zwitek ostatniego wydania poczytnego tygodnika - Prosto spod lady
                  szwagier załatwił.
                  - To teraz takie poczytne - uradował się Zaparty sięgając po portfel.
                  - No masz, jeszcze wczoraj Michnik z Kuroniem latali po ulicach i malowali
                  gwiazdy dawida na kioskach, gdzie tylko widzieli Głos. Ale my, prawdziwi
                  Polacy, się nie damy - Wyciągnął gazetę w kierunku Zapartego - Należy się dwa
                  euro.
                  Zaparty poczuł się, jakby ktos oblał go kubłem zimnej wody z Renu. Szybkim
                  ruchem strącił nieznajomemu kapelusz - jego przerażonym oczom ukazało się
                  oblicze Guntera Verhagena.
                  • viking73 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 12:57
                    Jego zajęcza warga zastygła w uśmiechu; "Na ja, Herr Mazur" - wymamrotał - "W
                    końcu się nam udało pana dopaść" - kontynuował bardzo płynną
                    polszczyzną. "Jedzie pan z nami do Brukseli. Mamy tam dla pana specjalne
                    stanowisko. Długo pracowaliśmy nad tym, żeby odpowiadało ono wszystkim pana
                    umiejętnościom. Ale udało się. Na pewno będzie pan zadowaolony. W Brukseli
                    obejmie pan funkcję...
                    • joseph.007 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 13:07
                      ...która z pewnością przypadnie panu do gustu.
                      "Bierze mnie za profesora" pomyślał zaparty "Dobra nasza, trzeba kontynuować tę
                      grę".
                      - Zna pan chyba moje poglądy, i rozumie, że nie mogę zgodzić się na współpracę
                      z globalistyczną szajką prostowaczy bananów. Do końca będę szedł w zaparte! -
                      "O rany, o mało się nbei zdradziłem", pomyślał i odruchowo uścisnął schowany w
                      kjieszeni fraka swój najcenniejszy talizman - kurzą łapkę, którą dostał od
                      profesora Mazura na piętnaste urodziny.
                      - Ależ profesorze - Komisarz wyszczerzył równy rząd złotycdh zębów - Nie sądzi
                      pan chyba, że pana nie doceniamy. Pańskie płomienne manifesty spowodowały, że
                      nawet nasze kury zaczęły znosić polskie, brązowe jajka, choc od dawna im
                      tłumaczyliśmy, że mają być białe.
                      • viking73 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 13:12
                        Dzięki takim brązowym jajkom Europa bęzie w stanie podbić cały świat! Czy pan
                        wie co to może oznaczać? Hindusi potraktują takie jajka jako dar boga Sziwy,
                        Murzyni pomyślą ze to ich przodkowie zsyłają im to w prezencie. Wszystkich mamy
                        w garści, dosłownie wszystkich- jęczał uradowany komisarz
                        • m.in Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 13:14
                          Nasi konsultanci z firmy Bishman & Blumenfield ocenili pańską pracę na rzecz
                          anschlussu Polski do Unii Jewropejskiej na 12 w skali 10 stopniowej. Żaden z
                          najtęższych umysłów zachodniego wolnomularstwa nie wpadł na tak genialny pomysł
                          przekonania Polaków do dobrowolnego podłożenia łba po gilotynę unijnej
                          kolonizacji. Rozszerzmy akcję na cąły świat. Nie - swiat to za mało.
                          wszechświat!. Dzięki panu poparcie dla przyłączenia wzrasta w postępie
                          geometrycznym: nikt nie chce mieszkać w tym samym kraju co pan! Jest tylko
                          pewna niedogodność:
                        • joseph.007 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 13:21
                          - Czego pan właściwie ode mnie oczekuje? - spytał Zaparty.
                          - Proponuję panu przejście na naszą stronę - wyjaśnił komisarz - Jest pan
                          geniuszem wojny psychologicznej, na którego prace powoływał się sam generał
                          Schwartzkopf przygotowując operację "Pustynna Burza". Oczywiście potrafimy być
                          wdzięczni: luksusowe M-3 z basenem w centrum Brukseli, sałużbowa "Łada", co
                          roku wczasy w Bułgarii... - kusił.
                          - A jeżeli powiem nie?
                          - Wtedy prasa otrzyma to - wysyczał Verhagen, podając Zapartemu wyciągnięty zza
                          pazuchy plik fotografii. Zaparty spojrzał i zmartwiał - poznał sceny z
                          ostatniego urlopu, który spędzał wraz ze swoją szkolną miłością, redaktorem
                          Majem, w Sobieszewie Gdańskim. "Zwierzęta", pomyślał, "nie ma dla nich nic
                          świętego. Nie mógł jednak nie docenić profesjonalnej roboty
                          wywiadowczej. "Gdzie oni ukryli kamerę, w prysznicu?", zastanawiał się.
                          • viking73 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 28.08.02, 13:54
                            Zaparty przyjrzał się dokładniej fotografiom. "No tak - nie tylko w prysznicu,
                            były też w suficie nad łóżkiem." - skonstatował. To co ujrzał nie pozostawiało
                            żadnych wątpliwości. Brązowe ciała wirowały. W zbliżeniach można było wyraźnie
                            dostrzeć jego twarz, red Maj umiejętnie zasłaniał się okularami
                            przeciwsłonecznymi. Ale Zaparty nie poddawał się. "To nie ja!" - krzyknął -" To
                            jakaś wredna prowokacja, gdzie znaleźliście mojego sobowtóra?". Verheugen
                            uśmiechnał się tajemniczo.
                            - Oj profesorze, czy naprawdę musi pan iść w zaparte...
    • Gość: teror Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 29.08.02, 12:16
      kto to taki ten mazur??????
      • Gość: U Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 01.09.02, 21:24
        www.nczas.com > Krzysztof Mazur - Rzeczpospolita Polska w upadłości.
    • zaparty Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 01.09.02, 14:41
      ???????
    • zaparty Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 05.09.02, 12:24
      Stawiam na Jakuba Mazura
      • joseph.007 Re: MANIFEST SIERPNIOWY JAKUBA MAZURA 05.09.02, 12:32
        Ja bym wolał na Tolka Banana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka