Dodaj do ulubionych

Kraków ma nowego metropolitę

IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 17:39
Pisze się "Sapieże", a nie "Sapiesze", bo "h" w nazwisku Sapiehy wymienia
się na "ż" a nie na "sz".
Obserwuj wątek
    • Gość: Graffi Analfabetyzm w GW IP: *.net.autocom.pl 28.08.05, 19:31
      Wiadomo, że tak się pisze (Sapieże), ale nie od dziś wiadomo, że poziom
      wykształcenia faktycznego pań redaktorek GW jest delikatnie mówiąc -
      skromniuteńki.
      • heraldek Analfabetki GW wysyla do Bundesrepubliki... 29.08.05, 00:29
        ....jako rzecznikow Bundestagu ....
    • heraldek Jeszcze sie zdziwisz, co potrafi Dziwisz.... 29.08.05, 00:42
      ...ta szara eminencja jest zapewne wspolautorem
      lub autorem wielu papieskich dokumentow,
      encykli, przemowien....byl tym, kto decydowal,
      kogo przyjmowal JPII...pod koniec zycia JPII,
      gdy papiez snul sie po scianach w milczeniu,
      Dziwisz objasnial wszystkim co papiez chcial
      powiedziec, co mial na mysli, wkladajac wlasne
      3 grosze...

Gdy nastepca nie zostal favoryt JPII Benek XVI
      losy Dziwisza nie bylyby takie pewne, bo w Watykanie
      byl niezbyt lubianym czlonkiem "polskiej mafii"...
      • pantera01 Re: Jeszcze sie zdziwisz, co potrafi Dziwisz.... 29.08.05, 00:56
        Z tego wynika ze JPII mial dwoch bliskich powiernikow:jeden to biskup Dziwisz a
        drugi to heraldek, ktory wszystko wie!
    • mojo123 A co to jest Ingres 29.08.05, 01:52
      sorki ale nie kummam katolickiej nowomowy
      • andrzy Ingers 29.08.05, 02:14
        Coś od inauguracji...
        Niepoprawny Wyborca - AbsurdalnaPolska
      • Gość: vbv Re: A co to jest Ingres IP: *.rochester.res.rr.com 29.08.05, 04:43
        Są słowa w języku polskim pochodzące z łaciny. Tu przykładowo: ingres,
        regresja, progresja. To tyle z jednej rodziny.
        Mam nadzieję, że chociaż rozumiesz "WC" po polsku, choć to też wyraz obcego
        pochodzenia
        • Gość: F.Y.M Re: katolicka nowomowa partyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:23
          Doprawdy nie wiem o co tyle szumu. Nikt w Polsce nie miał wpływu (nawet
          pośredniego poprzez wybór jego zwierzchnika) na wybór tego pana a świętujemy
          jakby wybierano naszego prezydenta. No cóż, my Polacy mammy raczej duszę sługi
          niz obywatela. Wystarczy nam, że coś jest pisane po angielsku lub łacinie, gość
          ma szpiczastą czapę Mikołaja i srebrną lachę i już walimy mu pokłony. Myślę, że
          jakby ten pan pojawił się w złocistym rydwanie to piciu i vbv zmoczyli by sobie
          spodnie ze szczęścia
      • Gość: piciu Re: A co to jest Ingres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 12:57
        Pozostań więc Mojo w tej swojej dżungli
        Może za sto lat dotrą tam nauczyciele i się dowiesz...
        Zdrówka
      • pantera01 Re: A co to jest Ingres 29.08.05, 16:37
        Sorki ale wyglada na to ze nie kummasz zadnej mowy. Sadzac z postu to klasa
        trzecia podstawowki wiec lepiej bracie skoncz ta szkole i wtedy bedziesz
        czlowiekiem wyksztalconym.
    • meska_szowinistyczna_swinia Mądry człowiek i z charakterem - nie boi się 29.08.05, 08:14
      mówić, że rodzina to związek kobiety i mężczyzny, a nie jakichś popaprańców.
    • Gość: Franek Re: Kraków ma nowego metropolitę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:24
      A mnie interesuje, po co tak naprawdę przyjechało tylu starszych panów? - bo
      zdaje się nie po to by podziwiać Kraków. Czy juz szykują sie do następnego
      konklawe? czy pichcą coś dla owieczek? A może kombinują nowy sposób strzyżenia?
      • pantera01 Re: Kraków ma nowego metropolitę 29.08.05, 16:39
        To ja sie pytam "a jaki w tym Twoj biznes"? Jak obawiasz sie strzyzenia to nie
        musisz dawac, na razie jeszcze nie jest obowiazkowe placenie podatkow na Kosciol.
    • Gość: ks.Pawel Re: Kraków ma nowego metropolitę IP: *.dyn.optonline.net 29.08.05, 16:24
      Chcialbym zwrocic rowniez uwage na to ze Ks. Arcybiskup Dziwisz nie odprawil
      Mszy "Prymicyjnej" jak podaje Gazeta, ale Msze Ingresowa. Czasem warto zapytac
      o te niuanse kogos lepiej poinformowanego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka