Gość: Wahe IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 17:39 Pisze się "Sapieże", a nie "Sapiesze", bo "h" w nazwisku Sapiehy wymienia się na "ż" a nie na "sz". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Graffi Analfabetyzm w GW IP: *.net.autocom.pl 28.08.05, 19:31 Wiadomo, że tak się pisze (Sapieże), ale nie od dziś wiadomo, że poziom wykształcenia faktycznego pań redaktorek GW jest delikatnie mówiąc - skromniuteńki. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Analfabetki GW wysyla do Bundesrepubliki... 29.08.05, 00:29 ....jako rzecznikow Bundestagu .... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Jeszcze sie zdziwisz, co potrafi Dziwisz.... 29.08.05, 00:42 ...ta szara eminencja jest zapewne wspolautorem lub autorem wielu papieskich dokumentow, encykli, przemowien....byl tym, kto decydowal, kogo przyjmowal JPII...pod koniec zycia JPII, gdy papiez snul sie po scianach w milczeniu, Dziwisz objasnial wszystkim co papiez chcial powiedziec, co mial na mysli, wkladajac wlasne 3 grosze... Gdy nastepca nie zostal favoryt JPII Benek XVI losy Dziwisza nie bylyby takie pewne, bo w Watykanie byl niezbyt lubianym czlonkiem "polskiej mafii"... Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Jeszcze sie zdziwisz, co potrafi Dziwisz.... 29.08.05, 00:56 Z tego wynika ze JPII mial dwoch bliskich powiernikow:jeden to biskup Dziwisz a drugi to heraldek, ktory wszystko wie! Odpowiedz Link Zgłoś
mojo123 A co to jest Ingres 29.08.05, 01:52 sorki ale nie kummam katolickiej nowomowy Odpowiedz Link Zgłoś
andrzy Ingers 29.08.05, 02:14 Coś od inauguracji... Niepoprawny Wyborca - AbsurdalnaPolska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vbv Re: A co to jest Ingres IP: *.rochester.res.rr.com 29.08.05, 04:43 Są słowa w języku polskim pochodzące z łaciny. Tu przykładowo: ingres, regresja, progresja. To tyle z jednej rodziny. Mam nadzieję, że chociaż rozumiesz "WC" po polsku, choć to też wyraz obcego pochodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.Y.M Re: katolicka nowomowa partyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:23 Doprawdy nie wiem o co tyle szumu. Nikt w Polsce nie miał wpływu (nawet pośredniego poprzez wybór jego zwierzchnika) na wybór tego pana a świętujemy jakby wybierano naszego prezydenta. No cóż, my Polacy mammy raczej duszę sługi niz obywatela. Wystarczy nam, że coś jest pisane po angielsku lub łacinie, gość ma szpiczastą czapę Mikołaja i srebrną lachę i już walimy mu pokłony. Myślę, że jakby ten pan pojawił się w złocistym rydwanie to piciu i vbv zmoczyli by sobie spodnie ze szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piciu Re: A co to jest Ingres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 12:57 Pozostań więc Mojo w tej swojej dżungli Może za sto lat dotrą tam nauczyciele i się dowiesz... Zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: A co to jest Ingres 29.08.05, 16:37 Sorki ale wyglada na to ze nie kummasz zadnej mowy. Sadzac z postu to klasa trzecia podstawowki wiec lepiej bracie skoncz ta szkole i wtedy bedziesz czlowiekiem wyksztalconym. Odpowiedz Link Zgłoś
meska_szowinistyczna_swinia Mądry człowiek i z charakterem - nie boi się 29.08.05, 08:14 mówić, że rodzina to związek kobiety i mężczyzny, a nie jakichś popaprańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Kraków ma nowego metropolitę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 13:24 A mnie interesuje, po co tak naprawdę przyjechało tylu starszych panów? - bo zdaje się nie po to by podziwiać Kraków. Czy juz szykują sie do następnego konklawe? czy pichcą coś dla owieczek? A może kombinują nowy sposób strzyżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Kraków ma nowego metropolitę 29.08.05, 16:39 To ja sie pytam "a jaki w tym Twoj biznes"? Jak obawiasz sie strzyzenia to nie musisz dawac, na razie jeszcze nie jest obowiazkowe placenie podatkow na Kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks.Pawel Re: Kraków ma nowego metropolitę IP: *.dyn.optonline.net 29.08.05, 16:24 Chcialbym zwrocic rowniez uwage na to ze Ks. Arcybiskup Dziwisz nie odprawil Mszy "Prymicyjnej" jak podaje Gazeta, ale Msze Ingresowa. Czasem warto zapytac o te niuanse kogos lepiej poinformowanego. Odpowiedz Link Zgłoś