Dodaj do ulubionych

Donald Tusk - błazenada

01.09.05, 22:53

off topic; Donald Tusk

1) Uwaza, że klasa polityczna to próżniacy, dlatego chce zostać Prezydentem,
2) Sprzeciwia się rozrostowi biurokracji, dlatego poparł wprowadzenie
powiatów,
3) Sprzeciwia się finansowaniu partii politycznych z budżetu Państwa, dlatego
PO wzięła na kampanie wyborcą 12 mln zł kredytu, który chce spłacić z dotacji
budżetowych,
4) Idąc do pracy o 5 rano, zawsze budził 1,5 roczną Córkę, informując ją, że
jest robotnikiem,
5) Uważa, ze składki na ZUS należy obniżyć, dlatego w 1999 r. glosował za ich
podwyższeniem,
6) Jest zwolennikiem prywatyzacji, dlatego uważa, że PKP powinny zostać
państwowe,
7) Mówił, ze jest zwolennikiem JOW, dlatego sam ustalał listy wyborcze PO,
8) Aktywista studencki.
Studia ukończył w maju 1980 r, a już we wrześniu 1980 współzakładał
Niezależne Zrzeszenie Studentów
9) Zwolennik przeprowadzenia lustracji, dlatego w 1992 r. poparł odwołanie
rządu Jana Olszewskiego, który chciał ją przeprowadzić.
10) W jednym zyciorysie podaje, że pracował "jako robotnik" przez 7 lat
...pracował przez 7 lat jako robotnik wysokościowy...
www.tusk.pl/zyciorys.html

W innym życiorysie podaje, że pracował "jako robotnik" przez 6 lat
...1984 - 1989 - robotnik budowlany.....
www.po.org.pl/index2.php?sub=ludzie&kat=przewodniczacy&osoba=1062
Cóż, każdy ma prawo walnąć się o jakiś roczek

11) W deklaracji majatkowej z 2003 r. wpisał miast 100 tys., 10 tys., a
zamiast 200 tys. 20 tys.
cóż każdy ma prawo jebnąć sie o jedno zero,

12) Donald Tusk, uważa, że należy rozliczyc afery zwiazane z prywatyzacją PZU
i PKN, przeprowadzone w czasie, gdy On jako członek Unii Wolności
współtworzył rząd eurodeputowanego PO Jerzego Buzka.

A wszystko to Donald Tusk, który aż przez 5 lat pracował jako "robotnik", a
tylko przez 12 lat zasiadał w Parlamencie. Poza tym uważa klasę polityczną za
próżników, dlatego dość rzadko zmienia partie polityczne, i chce zostac
Prezydentem, bo to najwyższy urząd próżniaczy.
Obserwuj wątek
    • sztajmes Re: Donald Tusk - błazenada 01.09.05, 22:54
      moj kon kopnal cie chyba w leb.
    • gatt Re: Donald Tusk - błazenada 01.09.05, 22:56
      Brawo Sabbina! Pozdrowienia!!!
    • Gość: observer Re: Donald Tusk - błazenada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.05, 22:57
      Nie jestem fanem Tuska, choc go na dana chwile na polsacie ogladam i wysluchac
      musze. Nie siej, gosciu, fermentu i nie prowadz agitki politycznej na FKrakow,
      bo to chyba z netykieta nie jest zgodne? Ciekawe gdzie jest moderator?
      • gatt Re: Donald Tusk - błazenada!!!! 01.09.05, 23:02
        Ty, observer, słabo coś obserwujesz. Jak na Cimoszewicza nadawali, to
        modertora nie szukałeś...To się nazywa stronniczość i hipokryzja - typowa
        bardzo dla tzw. prawicy.
        Sztajmes, lepiej się już zajmuj swoim koniem, polityka rzecz niełatwa...
    • Gość: der Re: Donald Tusk - błazenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:59
      masz racje. glosuj na cimoszcze!
    • Gość: Angie Re: Donald Tusk - błazenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:05
      fajne, będę powielał
      • Gość: mcdt Re: Donald Tusk - błazenada IP: *.net.autocom.pl 02.09.05, 08:06
        I ja! Fajne
    • mufka_z_jeza Czy na pewno błazenada? 02.09.05, 08:58
      Aby nie pogubić się w polemice będe używał numerków aby odwołać się do twoich tez.

1. Liczy na wygraną w wyborach prezydenckich i parlamentarnych. To pozwoliłoby
      dokonać zmian w ustawie zasadniczej i zmniejszyć liczebność i konstrukcję władz
      ustawodawczej i wykonawczej.

2. Widać popiera wydajność. Urzędnicy powinni pracować w strukturach
      piramidowatych: dużo do obsługi ludzi, mało na szczytach władzy.

3. Nikt nie obcina sobie ręki przed walką. Dawanie przeciwnikom przewagi może i
      jest w wielkim stylu, ale gorzej niz zbrodnicze, bo głupie. Złota zasada brzmi:
      "Kto ma złoto ustala zasady" więc nie dziwne, że bierze kasę jak robią to też
      konkurenci do władzy. To po prostu dążenie do wyrównania szans.

4. Jak ja wychodzę na cały dzień do pracy to też się zegnam z moimi dziećmi.
      Inaczej są nieszczęśliwe, że tatuś się wymknął i nie dał im buzi na "do widzenia".

5. Zakład Utraconych Składek należy zlikwidować i od tego powinna zacząć się
      reforma w podatkach. Tu akurat trudno nie przyznać ci racji.

6. PKP jest przedsiębiorstwem o znaczeniu strategicznym, podobnie jak PGNiG,
      Poczta Polska, PSE i inne takie. Prywatyzujmy. jak najbardziej. Ale niektóre
      gałęzie przemysłu i gospodarki muszą zostać przynajmniej częściowo w rękach
      państwa. BTW tak jest w całej cywilizowanej Europie.

7. Czy sam czy z kimś czy po ustaleniach - nie wiem. Nie będę się
      ustosunkowywał, bo nie mam niezaprzeczalnych dowodów ani że sam ani że nie sam.

8. Altruista omalże! A tak przy okazji ile osób w kierownictwie NZSu jeszcze
      studiuje? bo wydaje mi się, ze to po prostu taka organizacja... że kierownictwo
      juz ukończyło studia. Dzięki temu ma czas na kierowanie i koordynację działań na
      rzecz studentów. Inaczej w czasie sesji mogłoby zabraknąć ręki na sterze.

9. Czy właśnie ze względu na zamiar przeprowadzenia lustracji, czy może ze
      względu na jej planowaną naiwną formę? A może jeszcze z innych względów?

10. "pracował jako robotnik (...) a jedncześnie jako redaktor (...)" a w drugim
      jest to rozbite "1984-1989 robotnik(...)1989-1991 zastępca (...) naczelnego". Po
      prostu jak awansował w redakcji to przestał napierać na budowach. Zasadniczo
      pisze to samo tylko inaczej.

11.O ile pamiętam, to sprostował to bez pyskowania i grzecznie przeprosił.
      Pomyłka nie powinna się może zdarzyć, ale każdemu się jakas od czasu do czasu
      trafia. "Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień"

12. Znaczy, że nie obawia się oskarżeń i podchodzi do tematu uczciwie. Czy
      uważasz, że lepiej by zrobił zniechęcając do takich działań? Czy nie byłoby to
      nieco nieuczciwe i podejrzane?

Nie można przeprowadzić zmian w strukturach władzy bez przejecia tych struktur.
      No chyba, że planujemy pucz. W takim razie pozostaje nam tylko zaśpiewać:
      "Don't cry for me Argentina, in fact I've never left you..."
      • trudny2002 Sabbina 02.09.05, 10:42
        Czy koń z którym zamieniliście się na łby to On jeszcze zyje?
        I na owsie jedzie?
        To może i Ty przereguluj dietę i panuj nad soba na schodach...bo jak
        potłuczonemu zdarza Ci się albo jak z ...konopii...
        Be , bardzo be jesteś i nerwusik...
        trudny
        A pies sąsiada już na Ciebie nie ujada?
        • mufka_z_jeza Re: Sabbina 02.09.05, 10:51
          Rozumiem, ze ja tez zamieniłem się na łby z koniem, bo odpowiadasz na mój
          post... W związku z tym kilka uwag:

1. Jakby koń jechał na samym owsie, to byłby źle odżywiony i by zdechł. Dlatego
          właśnie istnieje zootechnika. tam uczą komponowania dawki pełnoporcjowej paszy w
          zależności od rasy, płci, stanu zdrowia, ew. ciąży i wykonywanej przez konia
          pracy. Wiedza nie boli. Przynajmniej nie za bardzo.

2. Panuję nad sobą nie tylko na schodach, ale nawet na forach.

3. Ja nerwusik? ja jestem "Niespotykanie spokojny człowiek" oraz "Mąż swojej żony"

4. Sąsiad nie ma psa. Ja mam. Najpierw sprawdź fakty, a potem publikuj.
          • trudny2002 !!!! 02.09.05, 10:55
            Nie na Twój post odpowiedziałem, a zwróciłem sie czytelnie do autora watku (
            sabbina) Jeśłi odbierasz to inaczej...:))) sorry...
            trudny
            • mufka_z_jeza Re: !!!! 02.09.05, 10:57
              Okej, ale wiesz... Jak sortuję w "drzewko" posty, to wygląda jakby twój
              poprzedni =był= odpowiedzią na mój...
              • trudny2002 Re: !!!! 02.09.05, 11:00
                Raz jeszcze sorry i nie ma powodu najmniejszego do sporu:))))

trudny
                • mufka_z_jeza To zatrybiłem... 02.09.05, 11:08
                  Mój poprzedni post nie był ciągiem dalszym ataku tylko próbą tłumaczenia mojej
                  zbyt ostrej w tym przypadku reakcji.
      • sabbina Re: Czy na pewno błazenada? 02.09.05, 12:36
        mufka_z_jeza napisał:

TAK BŁAZENADA, ODPOWIADAM CI PO KOLEI

> 1. Liczy na wygraną w wyborach prezydenckich i parlamentarnych. To pozwoliłoby
        > dokonać zmian w ustawie zasadniczej i zmniejszyć liczebność i konstrukcję
        władz ustawodawczej i wykonawczej.

To dlatego Donald Tusk poparł kilka lat temu uchwalenie obecnie obowiazującej
        obecną Konstytucji ?
        oraz
        zawarte w niej "konstrukcje ustawodawcze i wykonawcze"

tzn. za kila lat będzie chciał zmieniać, to co zmieni teraz ?

> 2. Widać popiera wydajność. Urzędnicy powinni pracować w strukturach
        > piramidowatych: dużo do obsługi ludzi, mało na szczytach władzy.

Tusk jest ponooć liberałem, a tym zalezy by urzędnik miał jak najmniej
        do "urzędowania".
        Mamy jeszcze dobe komputerów i internetu,

ale Tusk poparł wprowadzenie ekstra dodatkowych 150 tys. NIKOMU nie potrzebnych
        urzędasów,

> 3. Nikt nie obcina sobie ręki przed walką. Dawanie przeciwnikom przewagi może
        i jest w wielkim stylu, ale gorzej niz zbrodnicze, bo głupie. Złota zasada
        brzmi:"Kto ma złoto ustala zasady" więc nie dziwne, że bierze kasę jak robią to
        też konkurenci do władzy. To po prostu dążenie do wyrównania szans.

Ale nie wszystkie partie, które startują w wyborach parlamentarnych biora aż
        tak duże kredyty, które chcą spłacać z budżetu państwa,
        PO jest tu rekordzistką,

Jesli PO faktycznie ma tak duże poparcie, to wystarczyłoby by te 2
        mln "sondażowych wyborców chcących głosowac na PO" wpłaciło na kampanię po 10
        zł,

i PO miałaby 20 mln zł,

A może tych sympatyków - wyborców PO nie ma tylu..., ile podają sondaże ?

> 4. Jak ja wychodzę na cały dzień do pracy to też się zegnam z moimi dziećmi.
        > Inaczej są nieszczęśliwe, że tatuś się wymknął i nie dał im buzi na "do
        widzenia".

I o 5 rano budzisz 1,5 roczne dziecko ze sn, móiac, że idziesz do pracy,
        a to dziecko pamięta przezc całe życie ?

Córka Tuska mówiła w reklamówce, że pamięta jak jej Tata wychodził do pracy o
        5,00 rano !

PAMIĘTA !!!

Urodziła się pod koniec 1987 r., a Tusk na początku 1989 r. przestał pracowac
        jako robotnik...,

Jeżeli Córka Tuska taka genialna, to dlaczego w minione wakacje pracowała w
        sklepie [jak Tusk informuje], jako sprzedawczyni zarabiając 600 zł ?

> 6. PKP jest przedsiębiorstwem o znaczeniu strategicznym, podobnie jak PGNiG,
        > Poczta Polska, PSE i inne takie. Prywatyzujmy. jak najbardziej. Ale niektóre
        > gałęzie przemysłu i gospodarki muszą zostać przynajmniej częściowo w rękach
        > państwa. BTW tak jest w całej cywilizowanej Europie.

SZOK !

tzn, że PGNIG, który teraz "komuniści" z SLD prywatyzują, powinien wg Tuska
        zostac państwowy ?

tzn. Cimoszewicz, który wzorem Wielkiej Brytanii chce prywatyzować PKP, jest
        socjalistą, a Tusk jako liberałem, boi chce dalej państwowego PKP ?

> 8. Altruista omalże! A tak przy okazji ile osób w kierownictwie NZSu jeszcze
        > studiuje? bo wydaje mi się, ze to po prostu taka organizacja... że
        kierownictwo juz ukończyło studia. Dzięki temu ma czas na kierowanie i
        koordynację działań narzecz studentów. Inaczej w czasie sesji mogłoby zabraknąć
        ręki na sterze.

?

Czy znasz jakąś prywatną szkołę wyższą w Polsce - gdzie jest obecnie NZS ?

a PO jak najbardziej popiera istnienie prywatnych szkół wyższych, i
        konsekwentnie powinna dążyć do sprywatyzowania obecnych uczelni wyższych,

> 9. Czy właśnie ze względu na zamiar przeprowadzenia lustracji, czy może ze
        > względu na jej planowaną naiwną formę? A może jeszcze z innych względów?

a moze Donald Tusk czegoś się boi ?

wszak UW, której był członkiem w latach 1997-2001 wraz z AWS miala większość, w
        Sejmie, lecz UW stale bojkotowała WSZELKIE projekty ustaw lustracyjnych, sama
        nie przestawiając swoich projektów.

> 11.O ile pamiętam, to sprostował to bez pyskowania i grzecznie przeprosił.
        > Pomyłka nie powinna się może zdarzyć, ale każdemu się jakas od czasu do czasu
        > trafia. "Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień"

To dlaczego kolega Tuska, pułkownik Miodowicz, tego akurat nie pamięta, zaś
        inne wywleka ?

etc.
        • mufka_z_jeza Re: Czy na pewno błazenada? 02.09.05, 13:09
          1. Rozwiązania które się nie sprawdziły należy skorygoać, przyznając się do
          błędu. Brnięcie w błędy jest głupotą

2. Urzędnicy na poziomie podstawowym =są= potrzebni. Choćby do obsługi petentów
          przy wykorzystaniu komputerów i Internetu.

3. Widać mają większą motywację do walki. Jaką? W to nie będę wnikał.
          Niewątpliwie wykazali się w tym zakresie największą skutecznością.

4. jakbym nie obudził, to nie wiedzieliby, że się z nimi pożegnałem. A jak mieli
          półtora roku, to sami czaili, żebym im się przypadkiem nie wymknął. A jak się
          wymknąłem, zeby sobie pospali, to była tragedia. A rynek pracy jest ciężki.
          Każdy kto pracuje wie o tym.

6. Wielka Brytania leży na wyspach. Z tego powodu kolej jest tam znacząco mniej
          ważna strategicznie niż u nas na kontynencie. Niestety nie jest to miejsce ani
          czas na lekcje strategicznego (czy nawet taktycznego) myślenia. Nie ma też za
          dużo miejsca aby wspomnieć logistykę. Ale jak ktoś był w wojsku (zaszczytny
          obowiązek każdego polaka) to o tym wie. Ja byłem. A utrata kontroli nad PGNiG
          spowoduje utratę kontroli nad sektorem energetycznym. Jest to poważne zagrożenie
          szantażem gospodarczym. Lubię jak Polska jest niepodległa. taki już jestem
          dziwaczny nacjonalista.

8. Czy jest to odpowiednik Podstawowej Organizacji Partyjnej w zakładach pracy?
          Musi być wszędzie? Poza tym co szkodzi należec do NZSu studentom prywatnych uczelni?

9. Są sprawy pilne. Są to takie, w których ważniejsza jest szybka realizacja niż
          jakość tej realizacji. są też sprawy ważne. To te, gdzie jakość ma większe
          znaczenie niż szybkość działania. Moim zdaniem lustracja należy do tych drugich.
          Widać nie mieli wtedy projektu wystarczająco dobrego żeby zapewnił wymaganą
          przez nich jakość i precyzję działania. To jak z lekarzami: Po pierwsze nie
          szkodzić. A lustracja zrobiona byle jak byle szybko przyniosla by więcej szkód
          niz korzyści.

11. Bo nie jest idiotą. W propagandzie wykorzystuje się potknięcia przeciwników
          a nie przełożonych. W dodatku wywleka tym, co szli w zaparte, a zatem
          podejrzewać można że ciągnęli ze swego rozmijania się z prawdą korzyści. Pomyłkę
          może zrobić każdy. A że nie każdego stać na przyznanie się do niej... Cóż... są
          ludzie i "ludzie honoru" którzy zamiast przeprosić narzekają na "brudną kampanię"

etc. jest dość ogólnym stwierdzeniem. Może konkretniej?
    • hermann4 Re: Donald Tusk - błazenada 02.09.05, 11:40
      Mam propozycję - do Sabbiny i nie tylko
      Który zatem z kandydatów według was jest krystalicznie czysty, nie myli się,
      nie przekłamuje, nie tańczy tak jak inni mu grają ?
      Bardzo chciałbym poznać wasze opinie
      • mufka_z_jeza Czysty 02.09.05, 11:51
        jest Religa.
        • skks Re: Czysty 02.09.05, 12:01
          Jest ale jakby Go już nie było:((
          • mufka_z_jeza Niby jednym zniknieniem... 02.09.05, 12:02
            ...a zajebiście wiele ubyło.
            • zielonki Re: inter-Sabbina 02.09.05, 12:08
              Wkleił ten post na wszystkie fora i dyskutuje ze soba pod różnymi swoimi nickami.
              • nemeziis Sabbina - forumowy błazen 02.09.05, 12:14
                Gość który podaje się za kobietę, żałosne!

Myślał Pan o jakiejś formie leczenia?
            • Gość: Mufka z Mufki Re: Niby jednym zniknieniem... IP: 81.219.149.* 02.09.05, 23:34
              ZAJEBIŚCIE!!!
    • seven Re: Donald Tusk - błazenada 02.09.05, 15:23
      a kogo polecasz? ja chyba glosuje na korwin mikke, a w drugiej turze na tego, kto bedzie
      walczyl z kaczorem
      • Gość: aja Re: Donald Tusk - błazenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:58
        A ja na Cimoszewicza wbrew panujacej modzie zagłosuję
        • Gość: kiko Re: Donald Tusk - błazenada IP: *.net.autocom.pl 02.09.05, 23:05
          I ja też!!!
          • Gość: anty Re: Donald Tusk - błazenada IP: 81.219.149.* 02.09.05, 23:34
            no to jest was dwóch, gratulacje
            • jacekm22 Re: Donald Tusk - błazenada 03.09.05, 00:24
              Dzieki Bogu ze was jest az dwoch !!!
              • Gość: niko Re: Donald Tusk - błazenada IP: *.net.autocom.pl 03.09.05, 21:54
                Tusk b.denerwował się dziś w telewizorze, nic nie chciał wytłumaczyć.
                Dlaczego?
                • Gość: . Re: Donald Tusk - błazenada IP: *.pl / 81.210.104.* 04.09.05, 02:17
                  Do mnie POslal POpularny nawet platformiany list propagandowy, ech Donald,
                  Ronald Reagan to ty nie bedziesz :)
    • Gość: wojciech Re: Donald Tusk - błazenada IP: *.salbis.pnet.com.pl 04.09.05, 09:06
      No fajnie sabbinko,masz talent ale zmarnujesz go jeśli w podobnym duchu
      TROSKI O "PRAWDE" nie napiszesz o pozostałych kandydatach-
      kaczorku,ćmochu,lepie...Oczekuję przynajmniej trlogji!
      • Gość: kiko Re: Donald Tusk - błazenada IP: *.net.autocom.pl 04.09.05, 09:22
        Płk. Brochwicz członkiem rady programowej PO.
        Zmowa pułkowników?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka