Dodaj do ulubionych

Z czym na AGH?

13.09.05, 00:05
Mam pytanko, głównie do przyszłych, tegorocznych studentów AGH, czy w LO braliście całki lub tym podobne rzeczy? Ja osobiście nie miałem tego na lekcjach, lecz wiem, że niektóre starsze roczniki to przerabiały nim poszły na studia. Dostałem się w tym roku na Elektronike i Telekomunikacje na AGH i nie mam pojęcia czy powinienem już znać ten materiał czy też nie, bo jeżeli trzeba, to pewnie w niezłe bagno wpadne :/. Coś w sumie wypadałoby sobie przypomnieć do tych studiów(z tym, że trzeba wiedzieć co), więc prosze o Wasze wypowiedzi na ten temat...
Obserwuj wątek
    • Gość: agh Re: Z czym na AGH? IP: *.broker.com.pl 13.09.05, 09:54
      Po co sobie przypominac cokolwiek? Ciesz sie poki masz wakacje! Nawet jak bys
      sobie przypominal to to na studiach material i tak jest duzo duzo bogatszy...
      szczegolne matematyka na agh... Wystarczy jak bedziesz sie uczyl od
      pazdziernika, a teraz docen to ze masz wolny wrzesien, bo nie kazdy ma to
      szczescie... Sam docenisz za rok ile to znaczy - obojetnie czy zdasz czy nie w
      czerwcu...
      pozdro
      • Gość: Tomek Re: Z czym na AGH? IP: 213.25.217.* 13.09.05, 17:34
        Matme nie musisz, ale fizyka....

radze Ci posiedziec w wakacje... nie jest milo miec warunek z Fizyki, albo
        teorii obwodów pozniej
      • syyyn Re: Z czym na AGH? 13.09.05, 21:00
        Wiem, to był chwilowy wyrzut sumienia ;). Lenię sie całe wakacje, więc tak sobie myśle czy sie wreszcie za coś nie wziąść.
      • syyyn Re: Z czym na AGH? 13.09.05, 21:19
        .. a do boju oprócz ambicji najlepiej pobudza chyba rywalizacja ;P
        Co do zabawy to oczywiście bardzo chetnie, ale nie wiem czy nie będe potem żałował. Po pierwszym roku oczywiście, ale teraz... (i właśnie o to chodzi czy trzeba teraz się złapać za jakiś materiał nieprzerobiony, a potrzebny?).
        Zresztą wszyscy wiedzą chyba jak to w tym roku było z klasami maturalnymi - nadszedł 3 rok i nagle wszyscy się złapali za głowy ile to jeszcze trzeba przerobić
        • spin_spin_sugar Re: Z czym na AGH? 13.09.05, 21:25
          dokładnie:)
          • Gość: m! Re: Z czym na AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 23:02
            sama sie zastanawialam jak to bedzie z tymi calkami, czy beda od nas tego
            wymagac na wstepie, ale looknelam na material ktory mamy przerabiac i mysle, ze
            skoro nikt z maturzystow2005 tego nie przerabial, to moze poswieca nam wiecej
            zajec... chociaz kto wie...:) BTW wiecie moze w ktorej gr na EiT jestescie?
            • Gość: Tomek Re: Z czym na AGH? IP: 213.25.217.* 28.09.05, 11:30
              jestem po roku studiowania na EAIE
              np fizyka to nie obchodzi czy braliscie calki czy nie - ja mialem na fizyce
              calki na 1 zajeciach

bedziecie rownania rozniczkowe rozwiazywac na fizyce nie majac jeszcze tego
              • Gość: m! Re: Z czym na AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 14:37
                Tomek, mam do ciebie pytanie: jak to jest z przedm humanistycznymi na EAIE?
                Ktory najlepiej wybrac? Chodzi mi o jakis najbardziej lajtowny:) I jeszcze
                jedno: w planie przedm humanistyczny zajmuje 6h, a jak jest w rzeczywistosci?
                • Gość: akroda Re: Z czym na AGH? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:24
                  no to ja mam te same pytania co m!:) zwlaszcza co do przedmiotu
                  humanistycznego:)
                  ja jeszcze nei wiem w ktorej grupie jestem, dopiero w piatek jade do kraka to
                  sobie sprawdze :D
                  • Gość: m! Re: Z czym na AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:37
                    wiesz co... bo wczoraj na str naszego kierunku byla lista kto jest w ktorej gr
                    i ja sobie pieknie ja skopiowalam i wkleilam do excela:) wiec jesli podasz mi
                    jak masz na imie, (a jesli masz Aga albo Asia to tez pierwsza litere nazwiska)
                    to moge ci podac, jesli tylko chcesz oczywiscie:) ale i tak spotkamy sie 3 o
                    7.30 na wfie:) do zobaczenia:)
                    • Gość: akroda Re: Z czym na AGH? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:47
                      ale fajnie:) nio mam na imie dorota a nazwisko na ch:) a jakby cos to moj nr gg
                      6805873:) a ty w jakiej grupie jestes?? a sumie jak ja sobie tak pieknie do
                      excela wkleilas to mozesz mi ja tez na maila przeslac(akroda@gazeta.pl):) jak
                      juz wolisz:D
                      no a na w-f sie na pewno spotkamy:P:D szkoda tylko ze tak wczesnie rano:P:P
                      • akroda Re: Z czym na AGH? 28.09.05, 19:05
                        zastanawiam sie tylko czemu ja tej listy nie znalazlam skoro patrzylam wczoraj
                        na stronke wydzialu i kierunku... :P
                        • Gość: Tomek Re: Z czym na AGH? IP: 213.25.217.* 28.09.05, 22:59
                          O jakim kierunku mowicie z ta lista ?

Przedmiot humanistyczny to 1,5 h zegarowej (czyli normalny wyklad) raz w
                          tygodniu, jezeli macie dwa dni podane tzn ze jest do wyboru
                          trzeba sie pofatygowac na Gramatyka i tam zalatwic formalnosci z humanem
                          • akroda Re: Z czym na AGH? 29.09.05, 08:02
                            o EiT:)
                            a jakie sa do wyboru te przedmioty humanistyczne??:)
                            • Gość: m! Re: Z czym na AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 12:14
                              Bylam dzisiaj na AGH i wiem, ze przedm humanistycznych jest 10 do wyboru, sama
                              juz nie pamietam jakie sa:) ale poprosilam kolege zeby mi obczail ktory przedm
                              jest najbardziej lajtowny, bo podobno jest tak ze na niektorych potrzeba tylko
                              referacik napisac zeby zaliczyc, a na innych jakies examy sa:/
                              Tomek, a co ty bys nam poradzil?:) Tylko tak zebysmy sie nie musialy
                              przemeczac:)
                              aha, wiem tez ze legitki mozna odbierac 3 lub 4, bo na 30 sie nie wyrobili, jak
                              to powiedziala mila pani z dziekanatu:)
                              • akroda Re: Z czym na AGH? 30.09.05, 13:28
                                ja juz sie tez dowiedzialam jak tam dzisiaj poszlam:P
                                jak bedziesz wiedziala ktory przedmiot jest najlepszy to daj znac:) bo przeciez
                                nie po to szlysmy na studia techniczne zeby sie z przedmiotami humanistycznymi
                                meczyc:P:P
                • Gość: Andrzej Re: Z czym na AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 00:31
                  Nie masz sie czym przejmowac ? humana olej
                  • akroda Re: Z czym na AGH? 30.10.05, 18:10
                    teraz juz sie nie przejmuje bo wszystko wiem :P
    • Gość: Michał Re: Z czym na AGH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 00:30
      Jak ja szedłem na AGH na Infe, ale nie na eaie to całeczki to była podstawa, a
      było to nie tak dawno. 2 godzinkici wystarcza zebyś wiedział co i jak, a potem
      jak już bedziesz sie ucyzł to krysicki i wiesz wszystko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka