dana81 13.09.05, 18:48 Po rozpatrzeniu odwołań w wydz.prawa UJ ,otrzymałam odmowną decyzję(brak 1 punktu)Gdzie mogę składać odwołanie?,czy mogę coś jeszcze zdziałać aby zacząć studia dzienne?Proszę o prady! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:34 masz 66 pkt? przeciez przyjmowali od 65... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 08:50 Zabrakło mi 1 punktu do odwołania! Egzamin zdałam na 64 pky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 18:06 to w takim wypadku nie mozna nic zrobic. nawet jezeli nie zglosza sie wszyscy przyjeci to nie przyjma nikogo z mniejsza niz 65 iloscia punktow. takie zycie. zostaja zaoczne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaiko Re: owołnia UJ IP: *.s.ii.uj.edu.pl 14.09.05, 21:13 nic nie szkodzi spróbować. Oni mają takie bagno w papierach, że możliwe, że przejdzie. A jak już by doszło np do osoby która to wszystko podpisuje (nie wiem kto to jest) to już luz ! To są mechaniczne ruchy ręką. Przynajmniej tak jest czasami jak się podanie o warunek itp składa :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:49 Odwołania rozpatruje Komisja Odwoławcza,od decyzji której ,twierdzą w Kancelarii Ogólnej , nie można się odwołać!Powiedziano mi,że jeżeli mam zastrzeżenia do decyzji,to mogę podać sprawę do sądu!!!Gdzie to odwołanie złożyć?,w Dziekanacie nie mogę.Jeszcze nie dostałam decyzji o wyniku odwołania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:38 Czy nikt mi nic nie może poradzić???? Proszę o pomoc,dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:15 dana81, na serio nie mozna sie juz w zaden sposob odwolac, oprocz sadu, ale musialby byc jais przeret. przyjeli osoby z 2 punktami mniej i nie moga teraz brc kogos z 64 bo takich osob jak Ty jest na pewno wiecej. musieliby wszystkich przyjac. wiem jak to wyglada bo mojej kolezance braklo w zeszlym roku do przyjecia z odwolania i nie dalo sie nic zrobic. nie bylo mozliwosci na spuszczenie progu nizej i musiala pojsc na zaoczne. przykro mi ale tak to wyglada i nie ma co liczyc na bledy przy rozpatrywaniu odwolan ani odwolanie od odwolania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: owołnia UJ IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 15.09.05, 13:22 Jakie "odwołanie" Od decyzji zapadłej po rozpoznaniu odwołania? Słyszałaś o zasadzie dwuinstancyjności? Musiałaś słyszeć, jeśli starałaś się na prawo. Możesz skarżyć się do WSA, ale musiałabyś mieć podstawy. Na wydziale prawa przyjęta jest zasada, że z odwołania przyjmuje się ściśle według liczby uzyskanych punktów. Najpierw osoby, którym zabrakło 1 pkt, potem 2 i tak dalej. Nie ma tu żadnej uznaniowości. W tej sytuacji nie masz po prostu czego zarzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:53 Czs leczy rany...Trudno się z tym pogodzić ,ale nic Innego nie pozostaje!!! ZA ROK TEŻ SĄ EGZAMINY,TYLKO CIEKAWE W JAKIEJ FORMIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:54 Czs leczy rany...Trudno się z tym pogodzić ,ale nic Innego nie pozostaje!!! ZA ROK TEŻ SĄ EGZAMINY,TYLKO CIEKAWE W JAKIEJ FORMIE?Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: owołnia UJ IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 15.09.05, 19:35 Prawdopodobnie w żadnej. Zapowiadają, że od przyszłego roku już nie będzie egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylla Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:06 A czy na odwołanie zawsze przychodzi decyzja pisemna do domu czy to gdzies trzeba sprawdzic? Odwoływalem sie na kulturoznawstwo i do tej pory nie wiem - tak czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 20:55 Udzielano informacji telefonicznie,ja dowiedziałam się 06.09.05.Pani udzielająca informacji,powiedziała mi,że zawiadomienia do wszystkich zostaną wysłane pocztą. Odpowiedz Link Zgłoś