Dodaj do ulubionych

owołnia UJ

13.09.05, 18:48
Po rozpatrzeniu odwołań w wydz.prawa UJ ,otrzymałam odmowną decyzję(brak 1
punktu)Gdzie mogę składać odwołanie?,czy mogę coś jeszcze zdziałać aby zacząć
studia dzienne?Proszę o prady!
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:34
      masz 66 pkt? przeciez przyjmowali od 65...
    • Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 08:50
      Zabrakło mi 1 punktu do odwołania! Egzamin zdałam na 64 pky.
      • Gość: zuza Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 18:06
        to w takim wypadku nie mozna nic zrobic. nawet jezeli nie zglosza sie wszyscy
        przyjeci to nie przyjma nikogo z mniejsza niz 65 iloscia punktow. takie zycie.
        zostaja zaoczne..
        • Gość: kaiko Re: owołnia UJ IP: *.s.ii.uj.edu.pl 14.09.05, 21:13
          nic nie szkodzi spróbować. Oni mają takie bagno w papierach, że możliwe, że
          przejdzie.
          A jak już by doszło np do osoby która to wszystko podpisuje (nie wiem kto to
          jest) to już luz ! To są mechaniczne ruchy ręką.
          Przynajmniej tak jest czasami jak się podanie o warunek itp składa :]
          • Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:49
            Odwołania rozpatruje Komisja Odwoławcza,od decyzji której ,twierdzą w
            Kancelarii Ogólnej , nie można się odwołać!Powiedziano mi,że jeżeli mam
            zastrzeżenia do decyzji,to mogę podać sprawę do sądu!!!Gdzie to odwołanie
            złożyć?,w Dziekanacie nie mogę.Jeszcze nie dostałam decyzji o wyniku odwołania.
    • Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:38
      Czy nikt mi nic nie może poradzić???? Proszę o pomoc,dziękuję
      • Gość: zuza Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:15
        dana81, na serio nie mozna sie juz w zaden sposob odwolac, oprocz sadu, ale
        musialby byc jais przeret. przyjeli osoby z 2 punktami mniej i nie moga teraz
        brc kogos z 64 bo takich osob jak Ty jest na pewno wiecej. musieliby wszystkich
        przyjac. wiem jak to wyglada bo mojej kolezance braklo w zeszlym roku do
        przyjecia z odwolania i nie dalo sie nic zrobic. nie bylo mozliwosci na
        spuszczenie progu nizej i musiala pojsc na zaoczne. przykro mi ale tak to
        wyglada i nie ma co liczyc na bledy przy rozpatrywaniu odwolan ani odwolanie od
        odwolania.
    • Gość: l Re: owołnia UJ IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 15.09.05, 13:22
      Jakie "odwołanie" Od decyzji zapadłej po rozpoznaniu odwołania? Słyszałaś o
      zasadzie dwuinstancyjności? Musiałaś słyszeć, jeśli starałaś się na prawo.
      Możesz skarżyć się do WSA, ale musiałabyś mieć podstawy. Na wydziale prawa
      przyjęta jest zasada, że z odwołania przyjmuje się ściśle według liczby
      uzyskanych punktów. Najpierw osoby, którym zabrakło 1 pkt, potem 2 i tak dalej.
      Nie ma tu żadnej uznaniowości. W tej sytuacji nie masz po prostu czego
      zarzucić.
      • Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:53
        Czs leczy rany...Trudno się z tym pogodzić ,ale nic Innego nie pozostaje!!! ZA
        ROK TEŻ SĄ EGZAMINY,TYLKO CIEKAWE W JAKIEJ FORMIE?
      • Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:54
        Czs leczy rany...Trudno się z tym pogodzić ,ale nic Innego nie pozostaje!!! ZA
        ROK TEŻ SĄ EGZAMINY,TYLKO CIEKAWE W JAKIEJ FORMIE?Pozdrawiam wszystkich.
        • Gość: l Re: owołnia UJ IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 15.09.05, 19:35
          Prawdopodobnie w żadnej. Zapowiadają, że od przyszłego roku już nie będzie
          egzaminu.
    • Gość: sylla Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:06
      A czy na odwołanie zawsze przychodzi decyzja pisemna do domu czy to gdzies
      trzeba sprawdzic? Odwoływalem sie na kulturoznawstwo i do tej pory nie wiem -
      tak czy nie.
      • Gość: dana81 Re: owołnia UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 20:55
        Udzielano informacji telefonicznie,ja dowiedziałam się 06.09.05.Pani
        udzielająca informacji,powiedziała mi,że zawiadomienia do wszystkich zostaną
        wysłane pocztą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka