Dodaj do ulubionych

Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO

17.09.05, 12:28
Proszę was o opinie restauracji CHŁOPSKIE JADŁO. Wiem że w Krakowie są trzy
i jedna w Głogoczowie. Podzielcie się opiniami na temat menu, obsługi,
klimatu.
Obserwuj wątek
    • mrug Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 18.09.05, 01:22
      Dobre...pierogi...
      • miska_malcova Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 20.09.05, 21:57
        Jest tez w Zakopanem, ale żarcie niespecjalne.
        Generalnie lubię żarło w Chłopskim Jadle, ale tylko w tym na ul. św. Agnieszki.
        Wydaje mi sie, że jest najlepsze!
        • wielebny_krak Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 26.09.05, 17:56
          w zakopanem już nie ma, ale podobno otwierają w Gdańsku
          • miska_malcova Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 26.09.05, 19:03
            to bardzo dobrze, że zamknęli :-)
            • Gość: As Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: 83.238.0.* 03.10.05, 16:41
              A dlaczego zamknęli??? W Zakopcu nie ma za dużo miejsc z dobrym żarciem. A może
              ja ich nie znam????
              • dr.verte Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 04.10.05, 09:20
                > A dlaczego zamknęli??? W Zakopcu nie ma za dużo miejsc z dobrym żarciem. A
                może
                >
                > ja ich nie znam????

To była restauracja wynajęta w jakimś hotelu widocznie się nie dogadali.
    • lucy215 Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 30.09.05, 08:57
      Takie sobie. Do tego na Agnieszki są małe porcje...i drogie oczywiście :>
      • Gość: smakosz Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:46
        dla mnie za tłusto
        • wielebny_krak Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 30.09.05, 23:59
          Myślę,że tłusto bo tak się jadało. A przecież to jest idea tej restauracji.
          Zresztą pomysłodawca Jan Kościuszko też wygląda "obficie". I dla tego jest
          bardzie wiarygodny.
          • Gość: tgp Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 13:14
            Na początku to było dobre ale dawno już się to wszystkim przejadło.Wraz
            z rozwojem restauracja zamieniła się w sieć fastfoodów.Jedzenie jest tłuste
            niezdrowe,menu to samo od lat,jakość gorsza niż dawniej.
            • jop Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 04.10.05, 12:58
              I to fastfoodów dla turystów. Jakość zarówno żarcia, jak i obsługi,
              systematycznie spada.
              • Gość: mar_kow Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.autocom.pl 09.10.05, 21:42
                Michał Kościuszko Mistrz Polski w RSMP S1600. Gratulacje
                • Gość: aaron i hana Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.bb.netvision.net.il 17.10.05, 16:58
                  Jestesmy z Izraela.Bylismy w restauracji na ul.Agnieszki w sierpniu gdzie
                  akurat trafilismy na zabawe z John woitt i Ben Gazzara wiec bawilismy sie
                  wspaniale,kapela nawet zagrala izraelskie kawalki tak jak "hava nagila" i
                  tpd.Zarcie bylo wspaniale!Ten szmalec...te zupy-pyszne!Nie wiecie ludzie jakie
                  klejnoty macie w Polsce!
                  Aaron i Hana
        • albalonga Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 12.01.06, 12:58
          to fakt, zdecydowanie za tłusto. Tak naprawde to zadna rewelacja.
          Jak ktos lubi chleb ze smalcem to sie moze nawpychac przed glownym daniem i
          popchac ogoreczkiem. Chlebek smaczny. Ich produkty mozna kupic teraz na
          Sławkowskiej.
    • Gość: s Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.autocom.pl 19.10.05, 20:41
      W Krakowie bywam regularnie na Agnieszki. Z reguly z zagranicznym goscmi w
      ramach atrakcji turystycznych. Wszyttko byloby OK gdyby nie dramatyczny poziom
      obslugi. Mam wrazenie, ze do klientow podchodza jak do zla koniecznego - ospali
      i wyjatkowo niesympatyczni. Na wszelki wypadek staram sie rozmawiac z nimi po
      polsku, zeby zminimalizowac negatywne odczucia moich gosci. Za kazdym razem mam
      ochote na pogawedke z kierownikiem, z ktorej rezygnuje z powodu jw. Na drugi
      dzien juz nigdy mi sie nie chce do nich dzwonic z pretensjami. Wiem ze to blad
      ale niestety lenistwo gora. Najbardziej nie moge im darowac robienia min przy
      prosbie o dodatkowa porcje chleba do smalcu i twarozku.
      Chodze tam dalej, bo wystroj sympatyczny i jedzenie dobre ale poziom obslugi
      coraz bardziej mnie zniecheca
      • odyseusz Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 31.10.05, 21:51
        Według mnie poziom kuchni jest ok, ale nie aż tak wysoki jak cena.. POlakowski
        jest równie dobry a 5 razy tańszy
    • Gość: minka Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 10:30
      omijam już to miejsce
    • bruxellka Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 12.11.05, 14:33
      ja slyszam dobre opinie o restauracji na ul.agnieszki :)
    • Gość: BiLe Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.ists.pl / *.ists.pl 15.11.05, 21:44
      Chodzę tam od trzech lat (św. Agnieszki) - niestety systematycznie obserwuje
      systematyczny zjazd w dól :( Zarówno obsluga stala sie średnio sympatyczna jak
      i jedzenie. Zawsze jadam tam swój ulubiony barszcz z uszkami - ostatnio podano
      mi go znacznie mniej na talerzu niż dotychczas (oszczędności?). A uszka
      byly "ledwie" letnie... Do tej pory chlopskie jadlo bylo dla mnie synonimem
      wysokiej jakosc (mimo wszystko), ale chyba powoli przestaje.
      • Gość: mynia Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 00:14
        ja bardzo lubie jeść w tej restauracji POLECAM
        • Gość: degustator Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 00:24
          uwielbiam jedzenie w chlopskim jedle zawsze chodze tam z dziewczyna i znajomymi
          widac ze potrawy sa starannie zrobione i w wyjatkowej formie podane najbardziej
          lubie niecke chłopska która jest obficie obłożona wieloma specjałami jest droga
          ale warta swojej ceny polecam tą restauracje
    • lady.k Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 20.11.05, 21:54
      byłam 2 dni temu na Grodzkiej tez z turystkami zagranicznymi i im sie podobało,
      głównie przez wystrój. Obsługa średnia, nie potrafią doradzić, zjęzykami obcymi
      kiepsko. Nie bardzo dbaja o klienta. Pierogi też średnie...pyszna grzybowa!
      • Gość: mona Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:17
        • Gość: kocica Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 00:47
          ja chodze tylko na ulice św.Agnieszki 1,maja rewelacyjny zestaw z karuzelą zup
          wchodzi na tą karuzele 4 zupy w pomysłowych bulionówkach które są naprawde
          pyszne,a na drugie jem zawsze ziemniaczki pieczone z pomysłowo zrobionym
          zawijańcem z kurczaka z dodatkie szynki, papryki i sera żółtego.Podziękowania
          dla kucharzy za FACHOWOŚĆ.Niestety niepodoba mi sie sposób i zachowanie
          kelnerów,nie wspomne o ubiorze i WYGLĄDZIE!!!ogólnie polecam
      • Gość: mona Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:19
        to trzeba zamówić coś konkretnego a nie to co najtańsze mi się podobało i nie
        widziałam tak biegających kelnerów jak ktoś jest miły to inni są też dla niego
        pamiętaj
    • Gość: pers Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 08:14
      tyle mają wspólnego z restauracjami co mcdonald. czyli najprostsza wersja dla
      ludu ale niestety bardzo drogo skąd taka drożyzna nie wiem bo rzeczy które tam
      podają nie pochodza z górnej półki. żarcie jak sami nazywacie i tyle. ale
      oczywiście i takie będą istniały i miały swoich zagorzałych wielbicieli nic z
      tym zreszta złego ale nazywanie tych lokali restauracjami to już jest naciągane.
      a już gadanie że podają tam świetne jedzenie świadczy o nieznajomości tematu. ok
      niektórym może smakowac ale do świetnosci brakuje im lat świetlnych.
      • Gość: patefon Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.76.classcom.pl 13.12.05, 23:47
        o tu przesadziles - w mac donaldzie jednak od czasu do czasu da sie zjeść
        a w chłopskim od jakiegos czasu juz nie - chyba ze ktos gustuje w spalonym
        tłuszczu przypominajacym bardziej olej silnikowy:-)
        relacja jakosc/cena - beznadziejna
    • Gość: domikrak Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 15:43
      Witam !!

Micha pierogów dobra ale wg mnie droga <21zł>, na początek za free pajda
      wiejskiego chleba ze szmalcem lub twarożkiem.

Barszczyk 7 zł z 5 <tak pięcioma> uszkami +8 zł razem 15 zł lekka przesada...

Obsługa wg mnie ok ale zadna rewelacja.

Ogólnie nie polecam i 2 raz tam nie zagoszczę!
      • Gość: 4fun Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO IP: *.zax.pl / *.zax.pl 11.01.06, 21:39
        ciekawe czy prawdą jest, iż mości Kościuszko Jan wyrzucił za swe drewniane
        wrota mości Makłowicza Roberta. Ponoć chodziły takie słuchy,że Makłowicz nie
        umieścił Chłoskiego w rankingu Newsweek"a.

A swoją drogą nic specjalnego to Chłopskie Jadło.
        • Gość: hihihihi [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:43
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kiitek Re: Opinie o restauracji CHŁOPSKIE JADŁO 20.01.06, 14:52
      Nic szczególnego,jedzenie bez rewelacji,za to bardzo wygórowane ceny..

wielebny_krak napisał:

> Proszę was o opinie restauracji CHŁOPSKIE JADŁO. Wiem że w Krakowie są trzy
      > i jedna w Głogoczowie. Podzielcie się opiniami na temat menu, obsługi,
      > klimatu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka