Dodaj do ulubionych

Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 14:34
No to się Wybiórcza cieszy
Obserwuj wątek
    • Gość: Norman Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 14:58
      Cieszy się każdy kto ceni prawdę.
      • Gość: hej Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:00
        Prawda jest jak d... Każdy ma swoją (jak widać różni się też w sądach).
        • Gość: mlody junak Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.crowley.pl 22.09.05, 15:10
          wiwat Partia Demokratyczna!
        • Gość: miecz36 Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.telkab.pl 22.09.05, 16:51
          Oliwa nie żywa, ale zawsze sprawiedliwa i ....
      • m15 Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 15:14
        Gość portalu: Norman napisał(a):

> Cieszy się każdy kto ceni prawdę.
        prawde obiektywna ,czy raczej ubecko -komucho-laicka z pod znaku gazety
        • mangold Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 15:17
          m15 napisał:

> Gość portalu: Norman napisał(a):
          >
          > > Cieszy się każdy kto ceni prawdę.
          > prawde obiektywna ,czy raczej ubecko -komucho-laicka z pod znaku gazety

Aleś zmartwiony... hehe..dlaczego zawsze smucisz sie kiedy sądy stwierdzajaże
          Twoi faworyci nie mieli racji ?? Troche obiektywizmu, proszę....
          • m15 Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 15:22
            mangold napisał:

> m15 napisał:
            >
            > > Gość portalu: Norman napisał(a):
            > >
            > > > Cieszy się każdy kto ceni prawdę.
            > > prawde obiektywna ,czy raczej ubecko -komucho-laicka z pod znaku gazety
            >
            > Aleś zmartwiony... hehe..dlaczego zawsze smucisz sie kiedy sądy stwierdzajaże
            > Twoi faworyci nie mieli racji ?? Troche obiektywizmu, proszę....
            ostatnio bardzo ciesza mnie wyroki sadów -sobotka,jagielo i inni,a radosc ta
            bedzie wprost proporcjonalna do zmian powyborczych-tak
            sadze ,cimoszko,kwach ,miller,jakubowska ,czarzasty etc.
            • mangold Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 15:25
              m15 napisał:

> mangold napisał:
              >
              > > m15 napisał:
              > >
              > > > Gość portalu: Norman napisał(a):
              .
              > ostatnio bardzo ciesza mnie wyroki sadów -sobotka,jagielo i inni

zawinili , odpowiedzą

,a radosc ta
              > bedzie wprost proporcjonalna do zmian powyborczych-tak
              > sadze ,cimoszko,kwach ,miller,jakubowska ,czarzasty etc.

Poczekamy na wyroki wtedy pogadamy... a Jasiu juz po sprawie i przegrał czyli
              znaczy że głupoty pierd*** jak to zwykle on ...buahahaha
              • m15 Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 15:31
                >
                >
                > Poczekamy na wyroki wtedy pogadamy... a Jasiu juz po sprawie i przegrał czyli
                > znaczy że głupoty pierd*** jak to zwykle on ...buahahaha
                >
                >
                nad jasiem plakal nie bede-mimo ze go lubie,masz racje -krakusy to centusie
        • Gość: czosnek Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: 62.29.160.* 22.09.05, 15:53
          > prawde obiektywna ,czy raczej ubecko -komucho-laicka z pod znaku gazety

Taaaa... A ty jesteś pewnie zwolennikiem radyjomaryjo-prawosprawiedliwościowo-
          ciemnogrodzkiej wersji prawdy, co?
        • Gość: marsik Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 18:04
          Czy Ty wiesz o czym piszesz? ChYba tylko chcesz zaistnieć ale do tego trzeba
          wiedzieć chociaż tyle, że po polsku pisze się spod.
      • jola_dywity kLUB ŁGARZY POKŁÓCIŁ SIĘ O KTO KOGO WYSTAWIŁ 22.09.05, 15:21
        jAK MOŻNA ZAUFAĆ IM?NO JAK???
        • m15 Re: kLUB ŁGARZY POKŁÓCIŁ SIĘ O KTO KOGO WYSTAWIŁ 22.09.05, 15:24
          jola_dywity napisała:

> jAK MOŻNA ZAUFAĆ IM?NO JAK???
          czesc jolka ,jak tam finanse samejbrony ,weksle podpisane ,wódz kontent,jesli
          nie- bierz sie dziewucho do roboty, bo z mlodziezówki wylecisz -zero tolerancji
          dla nierogów
      • micro8 Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 16:38
        PD dyskredytuje w moich pczach negowanie istnienia rywinlandu. Dlategop głosuję
        na PO. (warszawskim zwolennikom tej partii polecam uwadze amerykanistę
        Grzegorza Kostrzewę-Zorbasa. jego ciekawy program jest na
        www.kandydatinternautow.pl )
        • Gość: ALF Re do Kostrzewy-Zorbasa IP: *.ztpnet.pl 22.09.05, 17:13
          to nie jest miejsce dla propagandy wyborczej.Chcesz ja uprawiac to zainwestuj
          troche grosza jak inni kandydaci i wykup czas w TV
          • mangold Re: Re do Kostrzewy-Zorbasa 22.09.05, 17:15
            Gość portalu: ALF napisał(a):

> to nie jest miejsce dla propagandy wyborczej.Chcesz ja uprawiac to zainwestuj
            > troche grosza jak inni kandydaci i wykup czas w TV

a skąd kasę brać?/ Za miejsce na liście troszku juz wybulił....trzeba się teraz
            odkuć... w Sejmie
        • doktorhabilitowany.1 Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 18:02
          micro8 napisał:

> PD dyskredytuje w moich pczach negowanie istnienia rywinlandu.
          Bo Rywinland w interpretacji jaka została podana to oskarżenie pod adresem
          wszystkich, nawet tych, którzy uczciwie pracowali na swą pozycję. PD nie neguje
          istnienia patologii, korupcji, bezrobocia, destruktywnego wpływu polityki na
          biznes i vice versa. Ale neguje też chamstwo populistów, hakomanię,
          produkowanie fałszywek, okupowanie mównicy itd., a to na sumieniu mają autorzy
          określenia 'rywinland'. I dobrze wiesz, że akurat te wymienione patologie są PD
          obce, w tym sensie, że ta partia akurat tych grzechów nie ma na sumieniu.

Dlategop głosuję
          >
          > na PO. (warszawskim zwolennikom tej partii polecam uwadze amerykanistę
          > Grzegorza Kostrzewę-Zorbasa. jego ciekawy program jest na
          > www.kandydatinternautow.pl )

Głosuj na kogo chcesz. Powodzenia.
      • elfhelm no i dobrze :) 22.09.05, 16:39
        prawda wygrała!
    • Gość: m Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.brama.prenet.pl 22.09.05, 15:00
      pierwsza mila wiadomosc :) dzisiaj
    • bio.mum Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 15:00
      Gość portalu: ha napisał(a):

> No to się Wybiórcza cieszy

Nie tylko Wyborcza. HUUURRAAAA!!!!!!!!!!!
    • mangold Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 15:00
      Kasa Jasiu kasa..płacić..najlepiej w trybie wyborczym buahahaahahah..masz 48
      godzin :-))
    • mangold Ale sie Nelly rokita zmartwi...domowy budżet jej 22.09.05, 15:03
      sie nie dopnie w tym miesiącu...jak wiekszości Polakom hehe...
    • hernandez przyjdzie nowa wladza mgr Rokity i mgr Ziobry przy 22.09.05, 15:03
      szlych adwokatow i sady nie beda juz tak pochopnych wyrokow serwowac;)
    • mangold Apeluję do p.Rokity o zwrot kosztów w trybie.. 22.09.05, 15:07
      ..wyborczym....48 godzin i po sprawie..hehe..Słyszałem, że krakusi są skąpi,
      bedzie bolało .... buahahaha
      • m15 Re: Apeluję do p.Rokity o zwrot kosztów w trybie. 22.09.05, 15:18
        mangold napisał:

> ..wyborczym....48 godzin i po sprawie..hehe..Słyszałem, że krakusi są skąpi,
        > bedzie bolało .... buahahaha
        a ja slyszalem z wielu pewnych zródel ,ze ubecja wraz z laikatem gazety oraz
        garstka niedobitków komuny to najgorsza zaraza,moze rokita ma racje ,a myli sie
        sad- zwany niezawislym
        • mangold Re: Apeluję do p.Rokity o zwrot kosztów w trybie. 22.09.05, 15:19
          m15 napisał:

> mangold napisał:
          >
          > > ..wyborczym....48 godzin i po sprawie..hehe..Słyszałem, że krakusi są ską
          > pi,
          > > bedzie bolało .... buahahaha
          > a ja slyszalem z wielu pewnych zródel ,ze ubecja wraz z laikatem gazety oraz
          > garstka niedobitków komuny to najgorsza zaraza,moze rokita ma racje ,a myli sie
          >
          > sad- zwany niezawislym

tak !! Tylko PiS sie nie myli...buahahah wytrzeźwiej wreszcie chłopie....
          • m15 Re: Apeluję do p.Rokity o zwrot kosztów w trybie. 22.09.05, 15:25
            mangold napisał:

> m15 napisał:
            >
            > > mangold napisał:
            > >
            > > > ..wyborczym....48 godzin i po sprawie..hehe..Słyszałem, że krakusi
            > są ską
            > > pi,
            > > > bedzie bolało .... buahahaha
            > > a ja slyszalem z wielu pewnych zródel ,ze ubecja wraz z laikatem gazety o
            > raz
            > > garstka niedobitków komuny to najgorsza zaraza,moze rokita ma racje ,a my
            > li sie
            > >
            > > sad- zwany niezawislym
            >
            > tak !! Tylko PiS sie nie myli...buahahah wytrzeźwiej wreszcie chłopie....
            • m15 Re: Apeluję do p.Rokity o zwrot kosztów w trybie. 22.09.05, 15:29
              ale ja jeszcze niczego nie pilem,swietowac upadek komuny bedziemy w niedziele -
              zapraszamy wszystkich prawych polaków,którym dobro ojczyzny nad inne dobra staje
              • Gość: Red October Re: Apeluję do p.Rokity o zwrot kosztów w trybie. IP: 83.238.67.* 22.09.05, 15:33
                > ale ja jeszcze niczego nie pilem, swietowac upadek komuny bedziemy w niedziele

Czyli co, jednak PiS nie wygra? Bo to w tej chwili największe komuchy w okolicy...

> zapraszamy wszystkich prawych polaków,którym dobro ojczyzny nad inne dobra staje

Hehe, prawicowym łebkom, "prawym _P_olakom" (co to nawet dobrze po polsku nie
                potrafią pisać) poza dobrem _O_jczyzny to chyba faktycznie nic nie staje...
                • m15 Re: Apeluję do p.Rokity o zwrot kosztów w trybie. 22.09.05, 15:37
                  Gość portalu: Red October napisał(a):

> > ale ja jeszcze niczego nie pilem, swietowac upadek komuny bedziemy w nied
                  > ziele
                  >
                  > Czyli co, jednak PiS nie wygra? Bo to w tej chwili największe komuchy w
                  okolicy
                  > ...
                  >
                  > > zapraszamy wszystkich prawych polaków,którym dobro ojczyzny nad inne dobr
                  > a staje
                  >
                  > Hehe, prawicowym łebkom, "prawym _P_olakom" (co to nawet dobrze po polsku nie
                  > potrafią pisać) poza dobrem _O_jczyzny to chyba faktycznie nic nie staje...
                  dowcip na poziomie godnym wspólczucia ,ale co tam ,czerwoni sa malo zabawni-bo
                  im coraz czesciej przed sadem staje (sie tlumaczyc)
              • mangold Re: Apeluję do p.Rokity o zwrot kosztów w trybie. 22.09.05, 15:34
                m15 napisał:

> ale ja jeszcze niczego nie pilem,swietowac upadek komuny bedziemy w niedziele -
                > zapraszamy wszystkich prawych polaków,którym dobro ojczyzny nad inne dobra staj
                > e

z chęcią przybędę bom prawdziwy Polak, ale z tego co pamietam to komuna upadła z
                15 lat temu.... a po wyborach i tym co sie bedzie działo bedziesz miał takiego
                kaca, że alka prim nie pomoże..hehe
                • m15 Re: Apeluję do p.Rokity o zwrot kosztów w trybie. 22.09.05, 15:43
                  > z chęcią przybędę bom prawdziwy Polak, ale z tego co pamietam to komuna
                  upadła
                  > z
                  > 15 lat temu.... a po wyborach i tym co sie bedzie działo bedziesz miał takiego
                  > kaca, że alka prim nie pomoże..hehe

nic sie nie martw ,najlepszym srodkiem na kaca beda krokodyle lzy komuchów,co
                  to ponoc padli kilkanascie lat temu ,kilkanascie lat ,no ,no ,dlatego taki
                  smród roznosza
              • Gość: UFO Re: DO M 15 IP: *.ztpnet.pl 22.09.05, 17:22
                nie kazdy jest impotentem zeby go cieszylo jak mu dobro inne staje
                • doktorhabilitowany.1 Re: DO M 15 22.09.05, 18:04
                  ale chyba każdego cieszy dopóki mu staje:))))))
    • ukos Czyli ubecka inwigilacja Wolności i Pokoju była ok 22.09.05, 15:12
      Czego się można spodziewać po wymiarze "sprawiedliwości" sowieckiego chowu
      (innego w PRL-bis nie ma)?
      • doktorhabilitowany.1 Wczoraj nie protestowałeś... 22.09.05, 15:46
        ukos napisał:

> Czego się można spodziewać po wymiarze "sprawiedliwości" sowieckiego chowu
        > (innego w PRL-bis nie ma)?

Wczoraj nie protestowałeś...
        • Gość: gazeciarz Re: Wczoraj nie protestowałeś... IP: *.ztpnet.pl 22.09.05, 17:26
          wczoraj nie protestowalbo sedzia byl POpaprancowatego chowu
    • Gość: Krakus Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:13
      Rokita winien wiedzieć, że Mazowiecki jest za głupi, żeby wiedzieć co robią
      służby, których był zwierzchnikiem jako premier.
      • doktorhabilitowany.1 Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 15:48
        Gość portalu: Krakus napisał(a):

> Rokita winien wiedzieć, że Mazowiecki jest za głupi, żeby wiedzieć co robią
        > służby, których był zwierzchnikiem jako premier.

Oj Krakusie, to Rokita był wtedy bliżej służb, razem z Kostkiem Miodowiczem, a
        teraz rżną głupa (czyli jeden drugiego) :)))))
      • Gość: ALF Re: do krakusa IP: *.ztpnet.pl 22.09.05, 17:31
        jak Mazowiecki jest glupi to na twojego ulubienca brak okreslenie.Ten krakowski
        BUC bije wszystkie rekordy.
    • Gość: ja Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.itpp.pl 22.09.05, 15:14
      nie wiem czy GW się cieszy ale ja tak
      :-)))))))))))))))))))))))))
    • Gość: mikey Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.wsip.com.pl 22.09.05, 15:18
      popatrzecie na ten wyraz twarzy Jana Marii i bedziecie wiedzieli jaki facet ma
      charakter. koltun jakich malo. w dodatku zadufany w sobie i arogant. oby nie
      zostal premierem.
      • Gość: HH Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.toya.net.pl 22.09.05, 15:23
        Piszesz:
        <<<popatrzecie na ten wyraz twarzy Jana Marii i bedziecie wiedzieli jaki facet
        ma charakter. koltun jakich malo. w dodatku zadufany w sobie i arogant. oby nie
        zostal premierem.>>>>

Jaka on Maria,on jest Władysław , lub coś takiego ,Maria Rokita to rekordzistka
        świata w p......leniu.
        • mangold Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 15:26
          Gość portalu: HH napisał(a):

>
          > Jaka on Maria,on jest Władysław , lub coś takiego ,Maria Rokita to rekordzistka
          >
          > świata w p......leniu.

Moze stąd ten wyraz twarzy ??
    • Gość: Kowalski Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.09.05, 15:20
      Boje sie komentowac bo jak mnie tez poda do sadu?
      • mangold Ten- post pod Tobą- się nie boi..Twardziel ..hehe 22.09.05, 15:21

• Gość: Kiepski A się nie boję zacznę po wyborach gdy debilstwo . IP: *.chello.pl 22.09.05, 15:24
          wybierze Rokitę i Tuska.Wtedy Miodowicz da mi popalić.Ale ja już będę w Anglii i
          mogą mi skoczyć oszołomy liberalne!
          • m15 Re: A się nie boję zacznę po wyborach gdy debils 22.09.05, 15:34
            Gość portalu: Kiepski napisał(a):

> wybierze Rokitę i Tuska.Wtedy Miodowicz da mi popalić.Ale ja już będę w
            Anglii
            > i
            > mogą mi skoczyć oszołomy liberalne!
            a slyszales o ekstradycji,tym z po bym nie wierzyl ,to zawziete dranie:)
          • doktorhabilitowany.1 Re: A się nie boję zacznę po wyborach gdy debils 22.09.05, 15:51
            Gość portalu: Kiepski napisał(a):

> wybierze Rokitę i Tuska.Wtedy Miodowicz da mi popalić.Ale ja już będę w
            Anglii
            > i
            > mogą mi skoczyć oszołomy liberalne!
            PiS wyśle za tobą zabójcę, znaną bolszewicką metodą. I Cię załatwi motyką, jak
            tego durnia Trockiego:))
            • mangold Re: A się nie boję zacznę po wyborach gdy debils 22.09.05, 15:55
              doktorhabilitowany.1 napisał:

> Gość portalu: Kiepski napisał(a):
              >
              > > wybierze Rokitę i Tuska.Wtedy Miodowicz da mi popalić.Ale ja już będę w
              > Anglii
              > > i
              > > mogą mi skoczyć oszołomy liberalne!
              > PiS wyśle za tobą zabójcę, znaną bolszewicką metodą. I Cię załatwi motyką, jak
              > tego durnia Trockiego:))
              >

Albo go zdybią jak pewne kręgi, których nazwy tu nie wymienię, Calviego i
              powieszą na Blackfriars' Bridge w Londynie... historia lubi sie powtarzać....
              • eexmd2 a propos Imperatora 22.09.05, 16:43
                to w swietle ostatnich faktow to jak nic wychodzi ze o. muchomorek jest tym
                Imperatorkiem co nam zafunduje koalicje krzyza i teczek (pis+lpr+psl +
                samoobrona przy glosowaniu podwyzek dla gornikow)
            • Gość: gazeciarz Re: A się nie boję zacznę po wyborach gdy debils IP: *.ztpnet.pl 22.09.05, 17:36
              Roman G.jak byl maly to chcial zostac listonoszem i mu sie marzenie
              spelnilo=zostal DONOSICIELEM
    • Gość: Kiepski Dobrze ci tak mała gnido z Krakowa ! IP: *.chello.pl 22.09.05, 15:20
    • r3003 Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 15:27
      Nie cierpię PDrastów, a jednocześnie cieszę się, że ta POczwara dostała od nich
      PO ...upie. Kłuci się swój ze swoim - jeszcze tak nie całkiem dawno Rokita był
      w UW rodzajem "kapciowego" dla Michnika, Geremka, Mazowieckiego i całej
      reszty "autorytetów niemoralnych".
      • Gość: Nonick Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:56
        Zanim zaczniesz się wypowiadać o autorytetach, kup sobie słownik ortograficzny.
    • luci-c Metodę pochwalam,lecz cel był niesłuszny 22.09.05, 15:27
      Jan Maria Władysław pomylił się i pozwał do sądu niewłaściwe osoby,
      a powinien oskarzyć o kłamstwo Kaczyńskich i wtedy wygrałby w cuglach.
    • rudex1 Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim 22.09.05, 15:28
      I jakl w dzióbku "diabełku"?
    • Gość: magda z jakie to paskudztwa mściwe względem siebie .... IP: *.promax.media.pl 22.09.05, 15:31
      ...jedni jak i drugi , a kiedys koledzy po "fachu" w obalaniu gbnilizny
      komunistycznej . FRASYNIUK NA TIRA , LITYNSKI DO LOKOPEDY {ja ciebie wogóle nie
      rozumiem ci ty mówisz , mów wolniej } ,
      • bio.mum Re: jakie to paskudztwa mściwe względem siebie .. 22.09.05, 15:35
        Gość portalu: magda z napisał(a):

LITYNSKI DO LOKOPEDY {ja ciebie wogóle nie rozumiem ci ty mówisz , mów
        wolniej } ,

; )) dobre, ja tez bym poszła do lokopedy chetnie, ale najpierw musze wiedziec
        kto zacz:D,...nie to zebym cie nie rozumiala, nie musisz mowic wolniej, pisz
        wolniej albo ze slownikiem.
        • eexmd2 Re: jakie to paskudztwa mściwe względem siebie .. 22.09.05, 16:44
          to lokomotywa na pedaly
          ale co ona tu poradzi??
    • Gość: Wyborca Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.pl.abb.com / *.abb.pl 22.09.05, 15:34
      PREMIER Z KRAKOWA, A JEGO GŁOWA Z PACANOWA !!!
    • muszka37 3x15 to też kłamstwo 22.09.05, 15:34
      PIT: Platforma domaga się jednolitej, liniowej stawki podatkowej od dochodów
      osób fizycznych w wysokości 15 % . Likwidacji mają ulec dotychczasowe ulgi i
      odliczenia.
      Według danych Ministerstwa Finansów w 2004 r. podatnicy z pierwszego przedziału
      podatkowego (stawka 19%), po uwzględnieniu ulg i odliczeń, realnie zapłacili
      zaledwie 13,52%. Czyli Platforma proponuje de facto podwyżkę z aktualnego
      poziomu 13,52 do 15%. Jest to wzrost o 11% dla blisko 95% polskich podatników,
      którzy do tej pory byli w pierwszym przedziale podatkowym.
      Prawdziwe intencje proponowanych zmian podatkowych Platformy najwyraźniej widać
      przy korzyściach jakie będą mieli podatnicy z II i III przedziału
      (opodatkowanego dzisiaj odpowiednio 30% i 40% podatkiem PIT).
      W II przedziale podatkowym (dochody od 37 024 tys. zł do 74 048 tys. zł
      rocznie) 4,38% ogółu podatników płaci dziś realnie stawki na poziomie 18,57%.
      Zatem na propozycji Platformy zyskuje.
      W III przedziale podatkowym (dochody powyżej 74 048 tys. zł rocznie) 0,85%
      podatników efektywnie płaci 28,74%. Oni na propozycji Platformy zyskują
      najwięcej!
      Okazuje się, że Platforma Obywatelska tak naprawdę reprezentuje interesy 5,2
      polskich podatników, którzy płacą podatki wg II i III grupy podatkowej. Czy
      wąska grupa najbogatszych Polaków ma dzięki Platformie być jeszcze bogatsza?
      Czy to uczciwe, by podnieść podatek dla 94,8 polskich podatników, a zmniejszyć
      podatek wąskiej grupie 5,2% najlepiej zarabiających?
      VAT: Po wprowadzeniu przez Platformę Obywatelską 15 % stawki VAT na wszystkie
      towary i usługi w miejsce dzisiejszych: 0,3,7,22% -wzrosną koszty utrzymania
      Polaków.
      Po zsumowaniu wzrostów i obniżek cen wg tabeli wydatków gospodarstwa domowego
      GUS, okazuje się, że statystyczna polska rodzina per saldo będzie musiała
      zapłacić więcej o 4,6 % za swoje utrzymanie. Oznacza to, że polska
      czteroosobowe gospodarstwo domowe rocznie zapłaci 1534 zł więcej.
      Wzrost cen nastąpi automatycznie po dodaniu do ceny stawki VAT. Uwzględniony
      spadek cen w związku z obniżeniem podatku VAT z 22% do 15 % faktycznie będzie
      uzależniony od dobrej woli sprzedawców - czy zechcą automatycznie obniżyć cenę.
      • Gość: Tom socjalistyczne brednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:17
        > podatkowego (stawka 19%), po uwzględnieniu ulg i odliczeń, realnie zapłacili
        > zaledwie 13,52%. Czyli Platforma proponuje de facto podwyżkę z aktualnego
        > poziomu 13,52 do 15%. Jest to wzrost o 11% dla blisko 95% polskich podatników,
        > którzy do tej pory byli w pierwszym przedziale podatkowym.

Tak? A policzyli składkę na ubezpieczenie zdrowotne, która w tej chwili podnosi
        PIT o 1.25 % i nie można jej odliczyć?

> przy korzyściach jakie będą mieli podatnicy z II i III przedziału
        > (opodatkowanego dzisiaj odpowiednio 30% i 40% podatkiem PIT).
        > W II przedziale podatkowym (dochody od 37 024 tys. zł do 74 048 tys. zł
        > rocznie) 4,38% ogółu podatników płaci dziś realnie stawki na poziomie 18,57%.

I z ich powodu co roku trzeba olbrzymie siły i środki poświęcać na sporządzanie
        i sprawdzanie kilkunastu milionów PIT-ów, podczas, gdy przy podatku liniowym
        pracujący najemnie w ogóle nie musieliby składać zeznań. 19 na 20 podatników
        szarpie się z PIT-ami i cholernie niejasnymi przepisami po to, żeby paru
        ciemniaków miało satysfakcję z tego,ze paru bogaczom zabierze się trochę więcej.
        Czy im przez to żyje się lepiej? Wątpię.

> VAT: Po wprowadzeniu przez Platformę Obywatelską 15 % stawki VAT na wszystkie
        > towary i usługi w miejsce dzisiejszych: 0,3,7,22% -wzrosną koszty utrzymania
        > Polaków.

Tak? A ceny prądu? Ceny paliw składające się na koszty produkcji wszystkich
        towarów? A ceny mieszkań obłożonych dzisiaj 22 proc. VAT-em?

> Wzrost cen nastąpi automatycznie po dodaniu do ceny stawki VAT. Uwzględniony
        > spadek cen w związku z obniżeniem podatku VAT z 22% do 15 % faktycznie będzie
        > uzależniony od dobrej woli sprzedawców - czy zechcą automatycznie obniżyć cenę.

Już dzisiaj i tak większość towarów sprzedaje się wyłącznie po obniżonych w
        trakcie promocji cenach. Cwaniaczki chcące utrzymać starą cenę szybko dostaną po
        nosie.

• Gość: ALF Re: tom-kochanie IP: *.ztpnet.pl 22.09.05, 17:47
          lepiej zlikwidowac podatki PIT.Bedzie jeszcze wiecej pieniedzy na tworzenie
          nowych miejsc pracy.A jaka oszczednosc na urzednikach skarbowych
    • Gość: Nonick Re: Rokita przegrał z Frasyniukiem i Lityńskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:37
      A ty się nie cieszysz, że bzdura z palca wyssana nie zatriumfowała?
    • Gość: Wyborca PREMIER Z KRAKOWA, A JEGO GŁOWA Z PACANOWA !!! IP: *.pl.abb.com / *.abb.pl 22.09.05, 15:38
      A żona z Niemiec. Chyba za dużo tych atrakcji.
    • doktorhabilitowany.1 Ja mówiłem, że tak będzie:)) 22.09.05, 15:40
      Zaprzyjaźniny z Rokitą sędzia pierwszej instancji dał ciała i za bardzo
      przeszarżował wydając wyrok nie w sprawie, o którą chodziło. Ale i tak zasłużył
      na nominację PO do SN, TK, lub TS. Zasłużył się choć mu nie wyszło:))
      • mangold Re: Ja mówiłem, że tak będzie:)) 22.09.05, 15:48
        doktorhabilitowany.1 napisał:

> Zaprzyjaźniny z Rokitą sędzia pierwszej instancji dał ciała i za bardzo
        > przeszarżował wydając wyrok nie w sprawie, o którą chodziło. Ale i tak zasłużył
        >
        > na nominację PO do SN, TK, lub TS. Zasłużył się choć mu nie wyszło:))

Az strach pomysleć co bedzie z tym drugim sędzia...mam nadzieję, że ma plan
        awaryjny po dojściu tego złośliwego małego człowieczka do władzy...
        • doktorhabilitowany.1 Re: Ja mówiłem, że tak będzie:)) 22.09.05, 15:54
          Będzie więźniem sumienia... Ja się cieszę, że Rakieta dostał po łbie, ale nie
          cieszy mnie to, że ten koleś juz nie pamięta, że brał udział w rządach
          Mazowieckiego i Suchockiej. Jest tylko trochę bardziej przyzwoity od
          Kaczyńskich, którzy wcale nie są przyzwoici...
          • zyks Trochę, ale zawsze... 22.09.05, 15:58
            • doktorhabilitowany.1 Re: Trochę, ale zawsze... 22.09.05, 16:07
              To odrobinke pocieszające:))

P.S. Cieszysz sie, że się ze mną nie założyłeś? Ja się cieszę, bo w sumie mi
              smutno, że do takiego procesu doszło.
        • Gość: gazeciarz Re: Ja mówiłem, że tak będzie:)) IP: *.ztpnet.pl 22.09.05, 17:50
          on sie nie boi-wygral w LOTTO
      • zyks Mówił,jestem świadkiem.Ale pytałem się "kiedy".Nie 22.09.05, 15:56
        mówił,że już jutro.:)Dla Władka F. gratulacje, zawsze coś na otarcie łez...:(
      • Gość: palestrina Re: Ja mówiłem, że tak będzie:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:54
        Na szczęście jest jeszcze Sąd Apelacyjny, kumplasy tak daleko nie sięgają. I po
        co było robić z gęby cholewę panie nadęty Rokito? Okazuje się, że taki z Pana
        prawnik jak i z Ziobry niestety
    • ant07 Wachowski się kłania 22.09.05, 15:41
      Zdezorientowanym przypomnę o co chodzi. Kiszczak podlegał premierowi
      Mazowieckiemu, bo chyba nie odwrotnie. Dokumenty IPN wskazują, że WiP jeszcze w
      1990 r. inwigilowany był przez SB, którą nadzorował Kiszczak. Rokita po
      lekturze dokumentów IPN powiedział, że wobec tego musi zmienić zdanie o rządach
      Tadeusza Mazowieckiego. Wychodzi na to, że - według sądu - ta opinia jest
      niedopuszczalna. Czy przypadkiem nie żyjemy już w świecie Orwella? Wachowski
      się kłania - wedlug sądu niewinnie pomówiony o to, że jest przestępcą. Pech
      chciał, że wkrótce potem został Mieczysławem W. Co na to sąd? Nic. Dalej sądzi.
      • Gość: UFO Re: Wachowski się kłania IP: *.ztpnet.pl 22.09.05, 17:55
        p.Wachowski dalej nie jest przestepca.Od podejrzenia do skazania jest daleka
        droga.Chybaze niektorym marza sie czasy Berii
        • eexmd2 Re: Wachowski się kłania 22.09.05, 18:00
          zaraz cie zwyzywa od komuchow
      • wj_2000 Re: Wachowski się kłania 22.09.05, 20:33
        ant07 napisał:
        > Dokumenty IPN wskazują, że WiP jeszcze w
        > 1990 r. inwigilowany był przez SB,

To właśnie jest nieprawda! Nie ma żadnego dokumentu wyprodukowanego między
        wiosna 1989 a majem 1990! Zaniechano działań inwigilacyjnych, bo już nie miały
        sensu. Natomiast w całym tym chaosie nie skreślono WiP z listy obiektów
        inwigilacji.
        Ja, na przykład ostatnio 30 lat temu byłem w bibliotece osiedlowej, oddałem
        książki. Ale się nie wypisałem. Gdyby w ramach porządkowania dokumentacji, ktoś
        do mnie zadzwonił i pytał czy chcę pozostac członkiem, czy można mnie skreślić,
        na co bym się zgodził, to czy ten ostatni dokument dowodził by że całe 30 lat
        czytałem książki?
        Rokita parszywy stwierdził iż ta data dokumentu końcowego zmienia jego pogląd
        na rządy Mazowieckiego, czym przemycił dwa kłamstwa.
        1) Ze był realnie inwigilowany po wyborach czerwcowych
        2) Że Mazowiecki nie przerwał tego (nieistniejącego) procederu.
        On, ten cham, co z nimi wtedy był i pamieta czasy, udaje że nie wie ile było
        spraw 10000000 razy ważniejszych do zrobienia niż uporządkowanie papierów
        dotyczących spraw zdezaktualizowanych. Jaki związek ma z tym Mazowiecki?
        Pomówienie wredne, pomówienie i chamstwo.
        Durny Sąd pierwszej instancji (siksa jakaś sędzia nie pamiętająca jakie to były
        czasy)stwierdził iż jest dokument z maja 1990 zamykający formalnie teczkę i nic
        więcej jej nie obchodziło. A kalumnia rzucona na Mazowieckiego to co?
    • Gość: Kazach Masturbajew Rokita pokrywa koszty - nici z nowych kapeluszy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:56
      Rokita pokrywa koszty - a wieć nici z nowych kapeluszy!
      A było już tak pięknie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka