Dodaj do ulubionych

Jak dużo czasu musi upłynąć,

12.09.02, 16:43
aby zostawiony bez opieki, szlachetny szczep róży zdziczał na dobre?
Ile trzeba jeszcze czasu , aby przyzwolenie na broniona zasadami demokracji -
swobodę, doprowadziło do pełnego ZDZICZENIA OBYCZAJÓW?
Tak sobie czasem czytam różne wystąpienia na kilku forach gazetowych i tak
sobie myślę...
;-)trudny
Obserwuj wątek
    • Gość: gph Re: Jak dużo czasu musi upłynąć, IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.09.02, 16:49
      zależy od dojrzałości i jak to niektórzy określają "temperamentu".
      W kraju znanym z warcholstwa i braku myślenia o czymś co zdawkowo mozna
      określić jako "dobro wspólne" niedługo.
      Ale nie ma co lamentować. jeszcze sporo przed nami. i z tym optymistycznym
      akcentem znikam.
      • Gość: India Re: Jak dużo czasu musi upłynąć, IP: *.and.pl / 192.168.0.* 12.09.02, 19:24
        Zawsze są tacy którzy dziczeją i tacy którzy temu musza skutecznie
        przciwdziałać. Nie ma się czym przejmować. Gdyby wszyscy byli jednacy byłoby
        nudno, a tak zupełna mieszanka.
        Pamietacie " Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiadomo na co sie
        trafi"
      • pepperoni78 Re: Jak dużo czasu musi upłynąć, 13.09.02, 10:35
        Gość portalu: gph napisał(a):

> zależy od dojrzałości i jak to niektórzy określają "temperamentu".

Ja jestem jeszcze niedojrzały i wszystkie znaki na niebie i Ziemi wskazują, że
        tak już chyba zostanie. ;)
    • gatsby_ck Re: tak a propos... 12.09.02, 19:53

• gatsby_ck Re:tak a propos... 12.09.02, 19:57
      ...zdziczenia obyczajów. ktoś oglądał dzisiaj fakty, albo wiadomości z naszymi
      dzielnymi chłopami w roli głównej? Polska to zadupie Europy i tak jeszcze długo
      pozostanie...
      • nullandvoid Re:tak a propos... 12.09.02, 20:02

> pozostanie...

a jak wolalem ze zadupie to ktos tu protestowal ze nie:) a co koledze nie
        podoba sie ze sie chlopy oraz 3 liga rodzin nauczyly grac na instrumentach? a
        moze instrument za malo szlachetny? nie kazdemu jest dane od razu na lirze sie
        nauczyc albo inne waltorni. a niby jak inaczej chlop sredniomuzykalny (albo 3-
        ligowy czlonek rodziny) ma dac europie swoj wklad w rozwoj muzyczny. gosc
        przyjechal to mu zagrali:):):)
        • gatsby_ck Re:tak a propos... 12.09.02, 20:07
          oni do nas Z "odą do radości" Bethovena, a my z gwizdkami. dobrze, że te
          gwizdki z plastiku, a nie z trawy - znaczy kraj uprzemysłowiony jesteśmy;)
          gdybyż jeszcze Chopina umieli wygwizdać...
          • nullandvoid Re:tak a propos... 13.09.02, 10:37
            gatsby_ck napisał:

[ciach]> gdybyż jeszcze Chopina umieli wygwizdać...

a umieja oni umieja, ajkby przyjechal to by go wygwizdali, ale nie przyjedzie
            bo to frycek z urodzenia, a 3 liga rodzin fryckow do nas nie zaprasza:)
      • bluetab70 Re:tak a propos... 12.09.02, 20:16
        święta racja.
        A swoją drogą: chłopi chłopami, jak wam się podobało wygwizdanie komisarza UE
        ds. rolnictwa Fischlera przez Nowinę- Konpoczynę, Pęka i reszty?
        Rozumiem, że to, co mówił Fischler, nie każdemu musiało przypaść do gustu, ale
        trzeba przyznać, że etatowe sejmowe oszołomy pokazały szczyt buractwa i
        potwierdziły, niestety, obiegową opinię, że Polska w Europie nie leży...
        • gatsby_ck Re:tak a propos... 12.09.02, 20:22
          właśnie o to mi chodziło. a, że Konopczyna nie chłop, ale baba...:)
          coraz bardziej sie denerwuję, jak widze, że ci, którzy mną rządzą są ode mnie
          wyraźnie głupsi...coraz większy szacunek mam dla takiego Baksika, bo orżnął to
          głupie państwo...
        • gph Re:tak a propos... 13.09.02, 09:30
          Posłanka Nowina Konopczyna, poseł Pęk i reszta tej niedorozwiniętej grupki z
          gwizdkami w paszczękach są dosyć symboliczni dla aktualnego stanu polskiej
          demokracji. zresztą nie oszukujmy się. wicep. Kalinowski też tak daleko do
          Samobrony nie ma..
          Trochę to jest tak jak z dębami Unii Wolności - rosną ale kiepsko, bo je
          choroba trawi.
          Tak jak dębom przydał by się dobry ogrodnik(vel leśnik) tak i systemowi
          przydałby się ktoś, kogo można by nazwać wzorem, senseiem, czy jak tam jeszcze.
          A kto jest głównym pretendetem do tego miana? Prezydent Kwaśniewski, który
          coraz częściej używa chrześcijańskiej retoryki - buuu, jak słyszę w jego
          szczupłej twarzy słowa o miłosierdziu itede to trochę mnie skręca...
          Niemniej takie są koszty. Wprowadzając demokracje i wolnośc trzeba liczyć się z
          tym, że dla wielu będzie się kojarzyła z uprawnieniem do robienia wszystkiego
          (oprócz myślenia, ma się rozumieć)
          • Gość: tomCrac Wzor? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 09:46
            > Tak jak dębom przydał by się dobry ogrodnik(vel leśnik) tak i systemowi
            > przydałby się ktoś, kogo można by nazwać wzorem, senseiem, czy jak tam
            > jeszcze.

Wlasciwie ta funkcje powinien pelnic prezydent, ewentualnie premier, ale czy ktorys z nich pelni? Miller jest zbyt zajety swoimi wyrostkami w rzadzie, ktorzy dostarczaja mu niemalych emocji. Kawchu sie stara i trzeba przyznac, ze 77% poparcia w naszym kraju niewielu posiadalo od 1990 roku. Moze jednak macie inne typy? Moze Kaczynski, jeszcze czysty..
            • gph Re: Wzor? 13.09.02, 10:06
              Gość portalu: tomCrac napisał(a):

>> py? Moze Kaczynski, jeszcze czysty..

a Telegraf? a walki w PC?
              W polityce byłbym bardzo ostrożny, niemniej z całą stanowczością mógłbym
              powiedzieć Mazowiecki, tylko co on teraz może...
              • nullandvoid Re: Wzor? 13.09.02, 10:45
                [ciach]z całą stanowczością mógłbym
                > powiedzieć Mazowiecki,

a krzyzacy?
            • pepperoni78 Re: Wzor? 13.09.02, 10:40
              Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> Moze jednak macie inne ty
              > py?

Polecam Macierewicza ;)
        • nullandvoid Re:tak a propos... 13.09.02, 10:39
          bluetab70 napisała:

> święta racja.
          > A swoją drogą: chłopi chłopami, jak wam się podobało wygwizdanie komisarza UE
          > ds. rolnictwa Fischlera przez Nowinę- Konpoczynę, Pęka i reszty?
          > Rozumiem, że to, co mówił Fischler, nie każdemu musiało przypaść do gustu,
          ale
          > trzeba przyznać, że etatowe sejmowe oszołomy pokazały szczyt buractwa i
          > potwierdziły, niestety, obiegową opinię, że Polska w Europie nie leży...

przykro mi ale ta konopczyna to juz zadna nowina.....
          • pepperoni78 Re:tak a propos... 13.09.02, 10:42
            a swoją drogą nazwisko Nowina - Konopka coś mi mówi. Tylko jeszcze nie kojarzę
            co (i nie chodzi mi o Piotra o tym samym nazwisku).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka