Dodaj do ulubionych

Pogadaj ze mną o tym...

17.09.02, 19:10
Chciałbym dziś pogadać z kim się da o:
Programie kandydata na prezydenta naszego więc i mojego Miasta,
konkretnie o programie Rokity.

To jak, pogada ktoś ze mną o tym?
trudny
Obserwuj wątek
    • Gość: BH2 Re: Pogadaj ze mną o tym... IP: 213.249.157.* 17.09.02, 19:15
      TRUDNY..temat
      • trudny2002 Re: Pogadaj ze mną o tym... 17.09.02, 19:18
        Ale przecież pogadać można, nie?
        ;-))trudny
        • trudny2002 To nie jest agitacja... 17.09.02, 19:50
          Ten program można spotkać na stronie www.janrokita.pl
          To serio nie jest żadna agitacja z mojej strony.
          Mogę na wstępie zwrócić uwagę, ze mnie nieco razi fakt iż w tym programie nic
          tylko POLICJA, BEZPIECZEŃSTWO itp, a kultura i to co Miasta tego krwią i sercem
          pozostaje nietknięte...
          trudny
          • Gość: tomCrac pogadam... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 20:22
            ... tylko najpierw musze sie z nim zapoznac :)
            • trudny2002 Przecież to nie jest tak długi program...... 17.09.02, 20:57
              I jak? Coś Cię wzięło czy spokojnie, jak każdy nastawiony na kawałek
              elektoratu...?
              Wszedłbyś w to?
              Czy nie razi Cie brak , właśnie tego co dla Krakowa ważne, a może najważniejsze?
              Czy jesteś zdania...
              No jak , czytasz?
              Poczytałeś?
              Teraz MOSTY, a potem ...ktoś do pilnowania porządku na mostach, obok i pod
              mostami...i żeby te śmieci...
              i ten sport i sztuki walki i pedagog szkolny...
              Co o tym wszystkim sądzisz?
              trudny
              • Gość: tomCrac Re: Przecież to nie jest tak długi program...... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 21:06
                > Co o tym wszystkim sądzisz?

Sadze, ze za duzo tego i za bardzo na pokaz te 230 kamer... po co to komu? Uwazam, ze powinno zlikwidowac sie straz miejska, a na jej miejsce wprowadzic wiecej policjiantow, ktorzy maja wieksze uprawnienia. Pomysl: funkcjonariusz nie reaguje, funkcjonariusz wylatuje bardzo sluszny. Lekcje profilaktyczne w szkolach daja efekty, sam bylem na jednej i popieram. Ogolnie pomysly ida w dobra strone, ale to dopiero 1/5 programu! Jezeli to jest caly program, to ja dziekuje..
            • Gość: tomCrac jezeli tak ma wygladac... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 21:01
              ...program kandydata na prezydenta drugiego co do wielkosci miasta w Polsce, to ja dziekuje. Zawiodlem sie. Jezeli ten czlowiek zamierza przez cala swoja kadencje, a tak wynika z programu, walczyc z przestepczoscia, to ja dziekuje (Straz miejska narazie nie spelnia wymagan). Owszem to wazna sprawa, ale tak jak pisze Trudny jest jeszcze multum innych rownie istotnych. Punkt dla kontrkandydata.
              • trudny2002 Mnie tez rozczarowuje... 17.09.02, 21:11
                A szkoda, bo sądziłem,że po Rokicie można oczekiwać znacznie więcej.
                Ten program brzmi dość dziwnie w kontekście przeszłości kandydata .
                I rzeczywiście nawet skoncentrowana przestępczość, a tego w Krakowie chyba nie
                ma tak jak w okołowarszawskich przysłowiowych już...nie wymaga chyba skupienia
                działań Prezydenta przez pełną kadencję.
                A tu nic tylko ...walczyć z przestępczością i kierować środki finansowe na
                Policję. Tez uważam , ze policjanci powinni świetnie zarabiać i powinno się ich
                wspomagać aż okrzepną i będą mogli wspomagać nas, niemniej...
                Kompletny brak zainteresowania kulturą w mieście , to jest coś co poraża.
                Mnie poraża.
                Obecny szef od promocji też był zdania, ze miasto się promuje samo i ??? No
                właśnie, i się nie promuje samo jak nic na świecie.
                Boże drogi dlaczego zsyłasz Krakowowi takich superkandydatów?
                Tylko cholera jeśli nie Rokita, to przecież nie ten pan na M.
                Wiec czy to znaczy że popanuje nam powtórnie Józef?
                Może to i dobrze, bo to równy gość. Orzeł nie jest , ale gospodarz chyba
                całkiem tego...
                trudny
                • Gość: tomCrac Re: Mnie tez rozczarowuje... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 21:17
                  > A szkoda, bo sądziłem,że po Rokicie można oczekiwać znacznie więcej.

O wiele wiecej! Ja jestem naprawde zawiedziony, mocno.

> Kompletny brak zainteresowania kulturą w mieście , to jest coś co poraża.
                  > Mnie poraża.

To sie przelozy na glosy, Krakow byl, jest i bedzie kulturalny, wiec pan Maria sie chyba przeliczy, zdenerwowal mnie!

> Obecny szef od promocji też był zdania, ze miasto się promuje samo i ???

I liczba turystow jaka okazala..

> Wiec czy to znaczy że popanuje nam powtórnie Józef?
                  > Może to i dobrze, bo to równy gość. Orzeł nie jest , ale gospodarz chyba
                  > całkiem tego...

Tylko on juz zostal, na poczatku nikt nie dawal mu szans, ale widzac kontrkandydatow wypada nadzwyczaj okazale.
                  • trudny2002 Chyba założę wolne towarzystwo... 18.09.02, 08:58
                    WOLNE TOWARZYSTWO NIEPRZYMUSZONEGO WYBORU WŁAŚCIWEGO PREZYDENTA
                    Kandydat narysował się sam i to bez specjalnych starań. Czy to znaczyć może ,
                    że powrót do skromności daje większe szanse?
                    A wracając do tego programu...czy nie taniej zaprosić na tygodniowe konsultacje
                    Giulianiego? Tak w ramach Dni kRakowa i ...spokój.;-))
                    trudny
                    • Gość: tomCrac Re: Chyba założę wolne towarzystwo... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 09:04
                      > A wracając do tego programu...czy nie taniej zaprosić na tygodniowe konsultacje
                      > Giulianiego? Tak w ramach Dni kRakowa i ...spokój.;-))

Pan Oleksy bierze za wyklady od kilku do kilkunastu tysiecy zlotych, zamien zlotowki na dolary, pomnoz przez 5 i wyjdzie Ci przykladowa cena owych konsultacji ;)
                      • trudny2002 Dzieńdobry...;-)))... 18.09.02, 09:10
                        Nie powiem o tym Giulianiemu, że trafił pod porównanie z tak zacną postacią i
                        do tego nie powiem o możliwościach finansowego wzlotu...;-))
                        Wystarczy w ramach zabawy zaprosić Giulianiego , co naprawdę nie jest tak
                        trudne, a jako konsultantów zaprosić tych nowojorskich policjantów, którzy nie
                        tyle że mówią po polsku, ale wręcz są Polakami. Do tego pewnie i kilku
                        Krakowian się znajdzie...
                        trudny
                        • Gość: tomCrac Dzieńdobry...;-))) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 09:22
                          > Nie powiem o tym Giulianiemu, że trafił pod porównanie z tak zacną postacią i
                          > do tego nie powiem o możliwościach finansowego wzlotu...;-))

Czy zacna? moglbym polemizowac, ale na pewno najlepiej oplacanym politykiem-wykladowca :))

> Wystarczy w ramach zabawy zaprosić Giulianiego , co naprawdę nie jest tak
                          > trudne

Wlasciwie to masz racje, zaprosic nietrudno, ale przekonac? Z policjantami tez niezly pomysl, chyba Warszawa rok temu goscila ich i zle tego nie wspominaja.

• trudny2002 Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) 19.09.02, 08:17
                            To tylko kawałek programu!
                            Ale jestem nieuwazny!
                            To tylko pierwsza częśc, wiec co będzie dalej?
                            A segregator jest pojemny...wiec moze byłem niesprawiedliwy, może nie doceniłem
                            należycie starannego przygotowania Kandydata?
                            Czekam wiec na publikację następnych pokładów planów...
                            trudny
                            • Gość: picipolo Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 08:45
                              trudny2002 napisał:

> To tylko kawałek programu!
                              > Ale jestem nieuwazny!
                              > To tylko pierwsza częśc, wiec co będzie dalej?
                              > A segregator jest pojemny...wiec moze byłem niesprawiedliwy, może nie
                              doceniłem
                              >
                              > należycie starannego przygotowania Kandydata?
                              > Czekam wiec na publikację następnych pokładów planów...
                              > trudny
                              Trudny ze tak zapytam jak wogóle chce ci sie gadac o Rokicie?
                              Przeca ten pan z wyswiechtana głowa jest tak pierdzielniety ze heja a jego
                              pomysły sa tak apstrakcyjne az wierzyc sie niechce ze ktos mógł takie cos
                              wogóle wymyslic!Wiec proponuje wysłac pana Rokite do kobierzyna(jak przebywa w
                              krakowie)albo do tworek (jak jest w warszawie).A pozatym proponuje wszystkim
                              kandydata zaplikowac profilaktyczne badania u psychiatry.
                              • trudny2002 Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) 19.09.02, 08:50
                                Widzisz , uważam że jest kandydatem o którym mówi się dużo. I chcę te opowieści
                                zweryfikować.
                                Ja chcę naprawdę wziąć udział w wyborach i chcę żeby naprawdę choć część osób
                                była ważności tego wyboru świadoma. To tak jak kupuję owoce albo mięso. Kupuję
                                to co chcę i wybór jest świadomy. Tylko za zakupy płacę przy kasie od razu, a
                                przy tych wyborach przez cztery lata...
                                trudny
                                A poza wszystkim, ja nie zawsze jestem śmiertelnie poważny...;-))
                                • Gość: picipolo Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 09:03
                                  Trudny ze tak zapytam kto jet twoim kandydatem ? A własciwie czemu tak duzo
                                  piszesz o Rokicie moze to jakas nowa forma kampani reklamowej ?Człek czytajac
                                  nie zdaje sobie sprawy ze do podswiadomosci zostaje mu wbijane nazwisko
                                  Rokita , potem taki osobnik idzie do urny i odruchowo skresla Rokita?Swoja
                                  droga całkiem nie zły pomysł nie?
                                  • trudny2002 Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) 19.09.02, 09:15
                                    Gość portalu: picipolo napisał(a):

> Trudny ze tak zapytam kto jet twoim kandydatem ? A własciwie czemu tak duzo
                                    > piszesz o Rokicie moze to jakas nowa forma kampani reklamowej ?

To pozorne, ze dużo piszę o Rokicie. O Rokicie dużo się mówi wogóle. Jest w
                                    centrum zainteresowania mediów i jest najbardziej, najpowszechniej znanym
                                    Kandydatem. Choćby przez udział w parlamentarnej grupie już kilka lat.
                                    Czy jest moim kandydatem?
                                    Dotąd nie był.Czy będzie? Nie wiem, raczej nie .
                                    Ale moim kandydatem nie jest z całą pewnością kandydat ugrupowań lewicowych.
                                    Żaden z założenia, ale też dlatego że żaden nie przedstawił niczego sensownego
                                    w propozycjach programowych.
                                    Pozostaje więc kandydat Unijny...
                                    Na dziś skłaniam się ku Lassocie, czy tak zostanie ? Nie wiem.
                                    trudny

• Gość: picipolo Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 09:32
                                      trudny2002 napisał:

> Gość portalu: picipolo napisał(a):
                                      >
                                      > > Trudny ze tak zapytam kto jet twoim kandydatem ? A własciwie czemu tak duz
                                      > o
                                      > > piszesz o Rokicie moze to jakas nowa forma kampani reklamowej ?
                                      >
                                      > To pozorne, ze dużo piszę o Rokicie. O Rokicie dużo się mówi wogóle. Jest w
                                      > centrum zainteresowania mediów i jest najbardziej, najpowszechniej znanym
                                      > Kandydatem. Choćby przez udział w parlamentarnej grupie już kilka lat.
                                      > Czy jest moim kandydatem?
                                      > Dotąd nie był.Czy będzie? Nie wiem, raczej nie .
                                      > Ale moim kandydatem nie jest z całą pewnością kandydat ugrupowań lewicowych.
                                      > Żaden z założenia, ale też dlatego że żaden nie przedstawił niczego
                                      sensownego
                                      > w propozycjach programowych.
                                      > Pozostaje więc kandydat Unijny...
                                      > Na dziś skłaniam się ku Lassocie, czy tak zostanie ? Nie wiem.
                                      > trudny
                                      > Wybacz ale w zadnym stopniu nie daze sympatia nikogo z UW.A pozatym czemu
                                      uwazasz ze lewica jest zła?przecierz za rzadów prawicy nasze miasto sie stacza
                                      wiec moze dajmy szanse lewicy aby pokazała co potrafi?
                                      • trudny2002 Odpowiadam dlaczego 19.09.02, 09:57
                                        Dlaczego nie lewica?
                                        Proste. Ty chcesz dać lewicy szanse, a ja uważam, że takie możliwości miała w
                                        okresie od 1946 do końca lat 80.
                                        O staczaniu się Miasta.
                                        To miasto funkcjonuje od kilkuset lat i rozkwitało , niestety w epokach
                                        minionych. Wówczas o lewicy jeszcze nawet ptaszęta nie świergoliły.
                                        Ogólnie o kandydatach i prezydenturze.
                                        Wiarygodność i rzetelność to powinny być cechy głowne. I oczywiście uczciwość i
                                        umiejętności gospodarzenia i szacunek dla tego wszystkiego co w Krakowie już
                                        jest.
                                        Kraków to , choć się wielu nie zgodzi, miejsce wyjątkowe. Odwiedzane przez
                                        wielu nie dla przyczyny dorobku posowieckego, nie dla kina Kijów, nie dla
                                        wielkiego przemysłu, nie dla mostów do nikąd. W końcu nie dla węzłów
                                        komunikacyjnych i osiedli takich jak Prokocim czy Prądnik.
                                        To nie znaczy , ze jestem przeciwnikiem komunikacyjnego uporządkowania albo
                                        przeciw budowaniu nowych domów.
                                        Wiele miast na świecie żyje dzięki przeszłości, dzięki temu , że inni tam
                                        przyjeżdżają i zostawiaja pieniądze za możliwość obcowania z fascynującą
                                        przeszłością.
                                        Nikt tu nie wybuduje Manhattanu , nikt nie wybuduje krakowskiego kompleksu
                                        skoczni narciarskich ani krakowskiej wieży Eiffle'a.
                                        To prostsze niż się zdaje, a mamienie ludzi nowym i lepszym?
                                        Jakim lepszym? Może ktoś wpadnie na pomysł aby wyburzyć Zamek królewski i
                                        postawić na tej samej skale najwyższy budynek w Europie środkowej i co?
                                        A wiesz ile to nowych miejsc pracy?
                                        I na budowie i potem przecież też.
                                        Bzdury, banialuki, pieprzenie i dewastacja, która nie jedynie w zniszczonych
                                        Maszkaronach. Przez pięćdziesiąt lat dewastowano wszystko co się dało. To
                                        zasługi lewicy. To nie jest jakaś inna lewica, to tylko tak jak włosy Twojej
                                        żony...farba.
                                        Wkurza mnie takie podchodzenie, ze może jednak szansa...Dla kogo niby i na co?
                                        A jak wykorzystuje tę daną szansę obecna władza centralna? A to nie lewica?
                                        A to nie jest realizacja programu o tych kretyńskich "gruszkach na wierzbie"?
                                        Więc jeśli jesteś tak miły , daj spokój i ja też nie będę się bardzo wkurzał...
                                        Popatrz za okno, mało Ci że pogoda jest jaka jest?
                                        Jeszcze chcesz i siebie i mnie nachmurzać?
                                        ;-)))trudny
                                        • Gość: picipolo Re: u al la kolega sie zagotował IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 10:19
                                          Juz pedze wytłumaczyc i odpowiedziec.
                                          Przepraszam prawica tez miała ster w swoich rekach i co pokazali?
                                          Jkie jest wedłóg ciebie rozwiazanie, dopuscic LPR albo SAmoobrone do władzy?
                                          Moze wybrac prezydenta bezpartyjnego?
                                          1. Pokaz mi takiego?
                                          2.Jak bedzie bezpartyjny to nie bedzie miał poparcia a co zatym idzie nie
                                          bedzie miał władzy ,bedzie jak marionetka.
                                          3.Czy kraków stac na takiego prezdenta i na ten chaos który wtedy zapanuje?
                                          4.Co do Krakowa jako miasta turystycznego.
                                          -bez nowoczesnej bazy hotelowo-gastronomicznej nic z tego nie bedzie.
                                          -bez zachecania zagranicznych inwestorów nic nie powstanie (brak krajowego
                                          kapitału).
                                          Co do tego ze miasto samo sie obroni swoja historia.
                                          -młodych ludzi (turystów)mało co obchodzi historia krakowa
                                          -wiekszosc np.amerykanów nawet nie wie gdzie lezy Polska !
                                          Co do starej-nowej lewicy.
                                          -popatrz ile razy Rokita zmieniał partie?
                                          -kto działa w PO?
                                          _kto działa w UW?
                                          -kto działa w PiS?
                                          wiec smiem twierdzic ze to tez stara gwardia postsolidarnosciowa a wiec wciaz
                                          te same wyjadacze.
                                          picipolo
                                          • trudny2002 To nic takiego 19.09.02, 10:26
                                            Gość portalu: picipolo napisał(a):

> Juz pedze wytłumaczyc i odpowiedziec.
                                            > Przepraszam prawica tez miała ster w swoich rekach i co pokazali?
                                            > Jkie jest wedłóg ciebie rozwiazanie, dopuscic LPR albo SAmoobrone do władzy?
                                            > Moze wybrac prezydenta bezpartyjnego?
                                            > 1. Pokaz mi takiego?
                                            > 2.Jak bedzie bezpartyjny to nie bedzie miał poparcia a co zatym idzie nie
                                            > bedzie miał władzy ,bedzie jak marionetka.
                                            > 3.Czy kraków stac na takiego prezdenta i na ten chaos który wtedy zapanuje?
                                            > 4.Co do Krakowa jako miasta turystycznego.
                                            > -bez nowoczesnej bazy hotelowo-gastronomicznej nic z tego nie bedzie.
                                            > -bez zachecania zagranicznych inwestorów nic nie powstanie (brak krajowego
                                            > kapitału).
                                            > Co do tego ze miasto samo sie obroni swoja historia.
                                            > -młodych ludzi (turystów)mało co obchodzi historia krakowa
                                            > -wiekszosc np.amerykanów nawet nie wie gdzie lezy Polska !
                                            > Co do starej-nowej lewicy.
                                            > -popatrz ile razy Rokita zmieniał partie?
                                            > -kto działa w PO?
                                            > _kto działa w UW?
                                            > -kto działa w PiS?
                                            > wiec smiem twierdzic ze to tez stara gwardia postsolidarnosciowa a wiec wciaz
                                            > te same wyjadacze.
                                            > picipolo

Proszę Cie jak kogo dobrego. Nie wyciągaj mnie na takie niby sensowne rozmowy.
                                            Mnie polityka i politycy bardzo mało interesują.
                                            Tym z poprzedniej epoki zawdzięczam fizycznie ...zmniejszenie liczebności
                                            rodziny, zmniejszenie stanu posiadania, niechętną pamieć.Żeby pozostać przy
                                            tych sprawach poważniejszych.
                                            A teraz jest kolejna pora WYBORU , a nie sporu o propagandowe obrazki z cyklu a
                                            ten to , a tamten to...
                                            Inwetycje, baza dla turystyki oczywiście tak. Tylko nie opowiadaj, że młodych
                                            nie obchodzi Stary Kraków, bo przecież bez tego Krakowa, nikt tutaj nie
                                            przyjedzie. Bo po co?
                                            I nie sądź , ze ja aż tak się tą rozmową denerwuję, pisałem, że nie zawsze
                                            jestem smiertelnie poważny i tak to traktuj.
                                            A jak tam żonusia?
                                            ;-))trudny
                                            • Gość: picipolo Re: Ciesze sie Trudny. IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 10:40
                                              Wiesz ja moze zamłody jestem na wspomnienia o komunie. Naprawde miąłem tylko na
                                              mysli to ze tak naprawde w naszym kraju jest za duzo parti i partyjek.
                                              I to wprowadza zament i chaos.A odrebna sprawa jest wtracanie sie kleru do
                                              polityki co równiez nie słuzy nam jako Polaka i naszemu krajowi.

Ah dziekuje zonka wysmienicie ,promieniuje radoscia i sexem.
                                              A jak tam twoja przytulanka?
                            • tymon2 Re: Segregator, segregacja, segregowanie.;-))) 19.09.02, 09:20
                              trudny2002 napisał:

> To tylko kawałek programu!
                              > Ale jestem nieuwazny!
                              > To tylko pierwsza częśc, wiec co będzie dalej?
                              > A segregator jest pojemny...wiec moze byłem niesprawiedliwy, może nie
                              doceniłem
                              >
                              > należycie starannego przygotowania Kandydata?
                              > Czekam wiec na publikację następnych pokładów planów...
                              > trudny

Tylko, że do segragatora oprócz wkładania kartek, można je też wyciągać.
                              Trzegba się rówenież zastanowić ile tych kartek z tego segregatora Pan Maria
                              wyciągnie po wyborach.

Wg mnie czytjąc kampanię należy się zastanowić co jest realne, a nie o czym
                              maży kandydat.
                              Pozdrawiam
    • Gość: Jaxx NIe ma o czym gadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.02, 10:25
      Niestety, facet nie ma nic ciekawego do zaproponowania, pewnie znowu będzie
      tropił jakieś wyimaginowane afery. Poza tym on jest jakis dziwny nie sądzicie?
    • Gość: . Re: Pogadaj ze mną o tym... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 15.10.02, 22:32
      trudny2002 napisał:

> Chciałbym dziś pogadać z kim się da o:
      > Programie kandydata na prezydenta naszego więc i mojego Miasta,
      > konkretnie o programie Rokity.
      >
      > To jak, pogada ktoś ze mną o tym?
      > trudny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka