Dodaj do ulubionych

Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 07:26
Kolejna nawiedzona zwolenniczka chlopca z Krynicy i jego kolegi w 2 kaczych
osobach? Nie wiecie o kogo chodzi? O niejakiego Ziobrego, zwanego tez Zorem,
a moze inaczej bo nie doslyszalem. :-) A moze ta nauczycielka lubi tez pana
Wassermana, co prowadzil sledztwa przeciw studentom pod koniec lat 80.?
Zalosny ten PiS i jego zwolennicy.
Obserwuj wątek
    • luuk Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? 07.10.05, 08:04
      Ona jeszcze pracuje w tym Gimnazjum. Powinna być zwolniona w ten sam dzień.
      Dziwna dyrekcja.
      • Gość: nauczycielka Dyrekcja pewnie taka jak i ta nauczycielka IP: *.net.autocom.pl 07.10.05, 08:32
        Dyrekcja pewnie też agituje jak i ta nauczycielka, ale dziennikarz mógł sie
        bardziej postarać, bo nauczycielka wyparła sie wszystkiego sugerując, że
        uczennica zmyśla, dlaczego nie zapytał innych uczniów, tylko zamieścił długi
        wywód nauczycielki, jak to ona "mądrze" prowadzi lekcje.
        • Gość: kika19 załamujący prymitywizm.... IP: *.77.classcom.pl 07.10.05, 21:02
          To skandal takie wypowiedzi sprawiają, że trzęsę się wewnętrznie ze złości.
          nawet nie wiesz kim jest pani Widomska, a powiem ci, że osobą wybitną, którą
          zawsze będę wspominać jak najbardziej ciepło, a miałam z nią zajęcia przez 3
          lata. I niestety skandalem jest wierzyć dziecku!!!!, które biegnie do tatusia i
          opowiada byle co, a on dzwoni do gazety... a może dziecko się mści? Czego to
          uczy i jaki ojciec daje przykład? Kto uwiarygodnił te informacje????Skandal!!!
          • Gość: rodzic Re: załamujący prymitywizm.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 13:53
            Droga Kiko. Nikt nie twierdzi, że pani W. nie jest wybitnym fachowcem w swojej
            dziedzinie. Niestety, popełniła błąd. Może starość, może nerwy? Jeśli
            wypowiedziała te słowa, to obojętnie czy były one kroplą w morzu jedynie
            słusznych racji, które dziatkom głosi i osładza słodkim uśmiechem, powinna
            otzymać służbową naganę.Trzeba wiedzieć co się mówi. Nauczyciel przede
            wszystkim powinien kierować się rozumem.Nieładnie wykorzystywać autorytet i
            zaufanie jaką pokłada w nauczycielu młodzież do celów agitacyjnych. Czy ta
            nauczycielka rzeczywiście taka mądra, skoro posługuje się tak tanią demagogią?
            • Gość: omg drogi rodzicu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:53
              Brawo. Wreszcie odoba, dzieki krórej pani W nie bedzie pod ochrona jak działo
              sie do tej pory. Mysle ze oprocz nagany dyrekcji na publicznym apelu powinna
              take przeprosi uczniow klasy, w której prowadzila lekcje.
            • grzadek Do rodzica 06.11.05, 23:06
              Drogi rodzicu! (Jeśli jesteś tym, za kogo się podajesz). Miałem się nie
              wypowiadać na ten temat, ale po tym, co Pan napisał, jak to się mówi - gówna w
              człowieku się gotują. Zna Pan Panią Widomską? Nie. W przeciwieństwie do NAS. To,
              co pan zrobił, to coś niesamowitego - jak można być takim zawistnym człowiekiem?

"Nikt nie twierdzi, że pani W. nie jest wybitnym fachowcem w swojej
              dziedzinie." - Pan to właśnie podważa. Czy Pańska córka nie ma własnego rozumu?
              2 lata sprzeczałem się z Panią Widomską na tematy polityczne, nie przekonała
              mnie do swojego zdania do dnia dzisiejszego. Nikt nie jest nieomylny, a Pani
              Widomska popełniła błąd. Napewno? 99.9% uczniów przespałoby tą lekcję, poszłoby
              do domu i zapomniało o sprawie. Każdy ma swój rozum. Tylko PAN musiał zrobić
              aferę na całą Polskę. Zemsta. Zawiść. Nie lubię takich ludzi. Jeśli już miał Pan
              jakieś "ale" do P.Widomskiej należało udać się najpierw do niej i wyjaśnić całą
              sprawę (wystarczyłoby że powiedziałby Pan Jej, że nie życzy sobie żeby
              przeprowadzała lekcje w ten sposób), ewentualnie pójść do dyrekcji. Nie, ale Pan
              chce ją zrównać z ziemią. Służbowa nagana? Ładnie nazwane. Smutne, że Pańska
              córka nie przepada za Panią Widomską i nie może zdobyć ocen w inny sposób. Jeśli
              koniecznie chciał Pan podjąć działania w tej srpawie - wystarczyło pójść do
              dyrekcji. A Pan rozdmuchał skandal na całą Polskę. Mądre zachowanie? Jak Pan
              widzi, Pani Widomska nas "omamiła", bo przez 3 lata była świetną nauczycielką,
              nie kryła swojej opini na pewne sprawy, ale po to mamy własny rozum, żeby wśród
              nawału informacji wybierać tylko te potrzebne, naprawdę potrzebne. Pani Widomska
              to bardzo wykształcona osoba, kompetentna, i Pan nie powinien tego podważać.
              Cele agitacyjne? Jedna, jedyna dziewczynka przyszła poskarżyć się do Tatusia,
              reszta miała to daleko gdzieś! Tania demagogia? Jest Pan żałosny, zawistny.
              Młodzież pokłada w niej zaufanie - na jakiej podstawie?

Nauka to rónież wyrażanie własnej opini. KAŻDY nauczyciel suche fakty popiera
              przykładami z życia, swoją opinią. A młodzież dostaje za zadanie - poprzeć
              stanowisko nauczyciela, kogoś innego, a może swoje własne?
          • Gość: omg lizusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:51
            boże ale TY jestes prymitywna.... Madam W juz dawno owinna wyleciec ze szkoly...
          • Gość: Pajak Re: załamujący prymitywizm.... IP: *.autocom.pl 10.10.05, 15:27
            Ja też znam panią W. jeszcze z dawnych czasów i powiem szczerze, że jestem
            niemal w 100% przekonany, że owa sytuacja miała miejsce (w takim lub podobnym
            kształcie).
            • Gość: Kalak JAKO OSOBA, KTÓRĄ P. WIDOMSKA UCZY MYŚLĘ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:37
              myślę, że to jest wina tylko uczennicy za nieodpowiednią interpretację słów
              nauczycielki. Jest możliwe, że nauczycielka tak powiedziała. A nawet bardzo
              możliwe. Ale czy ona, jak każdy człowiek, nie ma prawa do wypowiedzenia swojego
              zdania? Jest to totalne ograniczenie dla nauczycieli. Zwłaszcza tak dobrych jak
              pani W., ponieważ mnie również uczy.
        • Gość: Gimnazjum23 Moje gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:09
          Po p. Widomskiej spodziewałabym się wszystkiego, ale nie czegoś takiego...

Chciałabym wiedzieć jak to się zaczęło - kto doniósł o całej sprawie?
        • Gość: uczennica Re: Dyrekcja pewnie taka jak i ta nauczycielka IP: *.autocom.pl 12.10.05, 17:38
          uważam,że uczennica, od ktorej wyszła ta wiadomość jest małowiarygodna i raczej
          nikt kto ją zna nie potraktuje jej słów na serio.Tatuś tej uczennicy chyba
          powinien bardziej skupić się na swoim dziecku aniżeli na jego nauczycielach.Już
          najwyższy czas.
      • Gość: oburzona Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:48
        bylam uczennica tej szkoly i podobne sytuacje mialy miejsce na wiekszosci
        lekcji historii. Nauczycielka narzuca uczniom swoje poglądy, wysmiewajac wrecz
        obrazajac osoby które nie myślą tak jak ona. Myślę, że dyrekcja powinna sie
        temu lepiej przyjżeć... To ze pani W. ma 27 letni staż pracy w szkole to nie ma
        nic do rzeczy. Nie ma prawa prowadzic w podobny sposób lekcji.
        • Gość: taka ktosia :) Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.net.autocom.pl 09.10.05, 14:08
          Choć pani W uwzięła się na mnie , to ma całkowitą racje. Gazeta Wyborcza chyba
          nie ma tematów do napisania w gazecie ,tylko czepia się głupot. Niech napisze
          może " Jasio wziął Stasi piórnik " , a nie czepia się pożądnej osoby.
          Pozdrowienia dla Pani Widomskiej !!!! A do tej osoby co zgłosiła to na naszą
          panią to jest po prostu żałosna i śmieszna , tak samo jak jej tatuś !
      • Gość: Uczeń 23 Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:20
        p. Widomska ma w 100% racje jeżeli chodzi o Tuska , takie jest prawda!! A
        pozatym nie ma co mówić p.Widomska to najlepsza nauczycielka w gimnazjum 23 :)
    • Gość: MM Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:24
      AGITACJA ODBYWA SIĘ W SZKOŁECH PODSTAWOWYCH NA WSIACH. W MIEJSCOWOŚCI, W
      KTÓREJ MÓJ SYN na zajęciach z katechetą dzieci dowiedziały się, na kogo powinny
      głosować rodzice w tą niedzielę: nie na PO lecz PiS, bo tej jedynie zapewnia
      dobrą przyszłość. Syn, który wyrażnie kibicuje moim sympatiom politycznym,
      przyszedł ze szkoy zmartwiony, że znowu nasz kandydat Platformy Obywatelskiej
      nie dostatnie odpowiedniego poparcia. Jaki pozostaje autorytet księdza
      proboszcza?
    • Gość: POLAK KACZUCHY NIE MAJĄ HONORU I ZASAD IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.05, 09:59
      NASTĘPNYM ETAPEM BĘDZIE OCENA NIEDOSTATECZNA ZA NIE GŁOSOWANIE NA KACZUCHĘ TO
      JEST ŻENUJĄCE DO CZEGO SĄ ZDOLNI KACZYŃSCY ABY ZDOMINOWAĆ SCENĘ POLITYCZNĄ W
      POLSCE !!!
    • Gość: kurzejwo Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.umk / *.um.krakow.pl 07.10.05, 10:07
      Przykre ale nie zdumiewające (przynajmniej dla mnie) jest to, że została
      zaatakowana pani Widomska, ta nauczycielka uczyła moją córkę w tej szkole i
      muszę powiedzieć, że zazdrościłem córce tak wartościowych lekcji historii,
      dodatkowo Pani Widomska nauczyła moją córkę (i myślę że inne dzieci też) jak
      ustrzegać się przed manipulacją wszechobecną w mediach i niestety chyba sama
      stała się ofiarą tejże manipulacji. Serdecznie pozdrawiam Panią!
      • Gość: a takie dwie z gim Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 18:10
        Pani Widomska jest trendy i jest wspaniałą nauczycielką a skończonym matołem
        jest ten kto rozpowiada takie bzdury i chodzi w łachamanach stoimy za panią
        Widomską całym sercem. Serdeczne pozdro dla pani Widomskiej!!!
    • Gość: robert Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:31
      w szkole mojej corki puszczono plotke ze jak wygra tusk to lekcje beda trwaly 60
      min, na co odpowiedzialem, ze jak wygra kaczynski to lekcja potrwa 120 min.
      • akeley Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? 07.10.05, 11:52
        I to na kolanach! A na biologii będzie się "uczyć" kreacjonizmu.
      • Gość: Maria Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.chello.pl 07.10.05, 13:12
        To smutne,że tak wspaniałego nauczyciela spotkało coś takiego.Dzieci w tym
        wieku i tak nie idą głosować.Ci co będą mają już swojego kandydata,wątpliwe czy
        pilnie słuchały lekcji.Pani Widomska to pedagog z dużym doswiadczeniem jej
        wychowankowie którzy są pełnoletni to ludzie wartościowi.
    • Gość: Guzi Obrońca IP: *.chello.pl 07.10.05, 16:28
      Czy ludzie zawsze muszą się wypowiadać na temat osób, o których nic nie wiedzą ?? Otóż jestem absolwentem gimnazjum nr. 23...Pani Widomska uczyła mnie przez dwa lata historii. Po tych dwóch latach z czystym sercem mogę stwierdzić iż to najlepsza nauczycielka z jaką miałem przyjemność pracować, nie pozwole jej obrażać nikomu...A w jej winę uwierze tylko gdy dostane niezbite dowody. Poza tym czemu osądzacie ludzi po jednym zdarzeniu ?? Jakoś ja przez dwa lata nie zauważyłem żadnej takiej sytuacji...Poza tym uczniowie sami często zmyślają różne zdarzenia, z zemsty za "pałe", uwagę...Jeszcze jedno zdanie do tych którzy nie znają ani sytuacji, ani pani Widomskiej, zamknijcie się bo jesteście żałośni, chcecie się wyżyć to idźcie do kafejki pograć w counter-strike'a, ewentualnie kupcie sobie deadhunt'a.

PS: Wiem, że troche pomieszałem...ale po prostu nie rozumiem jak można obrażać kogoś tak wspaniałego (w moim odczuciu), to jest jedna z niewielu nauczycielek, którą do końca życia będe wspominał z uśmiechem.
      • Gość: 3CIO-GIMNAZJALISTA O B R O Ń C Z Y N I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:21
        Do jasnej cholery ludzie nie wiecie kim jest pani Widomska!!!! To jest
        fanastyczna wymagajaca nauczycielka która potrafi czegoś nauczyć i jedyne co
        mogła na owej lekcji powiedzieć o wyborach to tylko to ze jak wygra Tusk to
        trzeba będzie więcej płacić za różnego rodzaju usługi i kształcenia a nie ŻEBY
        NIE GŁOSOWAĆ NA TUSKA Ta ta UCZENNICA POWINNA przprosić PANIĄ WIDOMSKĄ A NIE
        NA ODWRÓT CIEKAWE JEST TO ZE KTOS NAPISAL ZE jak ktoś zagłosuje NA TUSKA to
        pani W. da do dzienniczka niedostateczny BO pani W nie zadaje takich pytań bo
        doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze to jest tajemnica obywatelska Ludzie nie
        macie rozumu jakbyście byli chociaż na jednej z jej lekcji to byśćie takich
        głupot nie gadali Nie wiecie o co chodzi i wygłaszacie opinie ŻAL MI WAS I TEGO
        TATUSIA WRAZ Z CÓRECZKĄ NALEŻY POZWAĆ DO SĄDU ZE BEZPODSTAWNE OSKARŻENIE !!!!!
        WSTYD MI ZA TO ZE TAKI KTOŚ CHODZI DO MOJEGO GIMNAZJUM
    • Gość: kika18 Skandal!!!! IP: *.77.classcom.pl 07.10.05, 20:55
      Ten artykuł to groteska! Brednie i bzdury, zapchajdziura gazety wyborczej,
      która chyba nie wie o czym pisać. Pani Widmoska uczyła mnie przez 3 lata, to
      wybitna, wspaniała nauczycielka. A kim jest ta uczennica? Może gazeta wyborcza
      nie wie jak dzieci lubia się teraz mścić na nauczycielach, po za tym to tylko
      dzieci. Pani Widomska to zawsze była jedyna, JEDYNA uczciwa osoba w tej szkole
      gdzie wszyscy tworzą towarzystwo wzajemnej adoracji. Skandal!!!!!!!!!!!
    • Gość: ehhh Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:14
      o boze... jak ja znam to wiem ze mogla to powiedziec ale po co od razu leciec
      do gazety... w tej cudownej skzole [gim23] kazdy nauczyciel gada co innego i
      trzeba ich traktowac z lekkim przymrozeniem oka bo przeciez czlowiek by
      zwariowal... ehhh... ludzi tylko problemy robicie
    • Gość: absolwentka absolwentka IP: *.net.autocom.pl 07.10.05, 22:01
      Jestem kolejną uczennicą pani Widomskiej, która się tutaj dopisuje. Ta
      nauczycielka była moją wychowawczynią przez 5 lat i nie znam drugiego pedagoga,
      który byłby tak życzliwie oddany uczniom. Od pani Widomskiej zawsze mogliśmy
      oczekiwać pomocy, gdy mieliśmy jakiekolwiek problemy, zwłaszcza z innymi
      nauczycielami. Potrafiła zwrócić swoim kolegom czy koleżankom uwagę, żeby tylko
      dzieciom nie działa się krzywda. Pozdrawiam Panią bardzo serdecznie!
    • Gość: nd Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.autocom.pl 07.10.05, 22:36
      Jakie chamstwo!!!! Jestem przekonana, że to nie jest wina Pani Widomskiej.
      Uczyła mnie dwa lata i doskonale wiem, że to naprawdę cudowna kobieta, mądra
      życiowo, doświadczona i po prostu wspaniała. W tej szkole spotkałam dwóch
      takich nauczycieli, tacy pedagodzy to wielka rzadkość. I jestem absolutnie
      pewna, że to nie jest wina Pani Widomskiej, tylko ta uczennica się mści, albo w
      ogóle nie zrozumiała o co chodziło na lekcji. Wstyd i hańba tych wszystkich
      uczniów którzy w tym maczali palce, bo robią bagno wokół tak cudownej osoby.
      Jeżeli przez to będzie mniej w Polskiej oświecie takich ludzi, to życzę im żeby
      trafiali już tylko na zgorzkniałych, zmianierowanych i wrednych n auczycieli,
      skoro takie coś im odpowiada.
      • Gość: bleh Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:04
        weź Ty sie puknij....
        Madam W jest beznadziejna....
        Ale widze ze jej sila dziala... zdolala Cie opetac. Żal Ciebie bo zejdziesz
        przez to na psy. Nie mozna byc takim poddatnym
    • Gość: zuzka świat zwariował IP: *.net.autocom.pl 07.10.05, 22:47
      1.Po przeczytaniu artykułu z przykrością stwierdzam, że świat schodzi na psy i ludzie rozumieją coraz mniej. Czy z młodzieżą w wieku 15 lat nie można już rozmawiać na ambitne tematy? Zdaje się, że to niemożliwe. I jak mądrzy i kochający swoją pracę nauczyciele mają się rozwijać?
      2. Kto w ogóle zdecydował się napisać ten artykuł? Świat zwariował, bo oskarża tych, którzy uczą, oprócz historii, życia.
      • Gość: omg Re: świat zwariował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 22:02
        Jesli Pani W uczy zycia to bardzo przepraszam chyba co sie komus pomylilo....
        jeli wieczne podnoszenie glowy do gory i potepianie pogladow innych jest NAUKA
        ZYCIA to ja chyba nie chce UCZYC SIE ZYCIA. Bynajmniej nie z ta kobieta.
    • twmalgoska Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? 08.10.05, 00:19
      Jakiś czas temu miałam praktyki z WOS-u w jednym z krakowskich gimnazjów, więc
      mogę sobie łatwo tę sytuację wyobrazić. Uczniowie są niestety bardzo poprawni w
      poglądach. Nauczycielka chciał im pewnie trochę mózgi rozruszać i stąd
      ta "afera". A Wybiórcza jak zwykle obłudnie wykorzystała sytuację.
    • Gość: sceptyk kryptoreklama? IP: *.net.autocom.pl 08.10.05, 12:25
      A może powiecie jeszcze, że to kryptoreklama, bo nauczycielka
      powiedziła "snickers" a nie na przykład "princessa"? Bez przesady ludzie!
    • Gość: TakieDwieZ gim23 Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 19:16
      uwazamy ze Pani Widomska jest fajną nauczycielką i jest trendy ;)
      a jezeli ktos nie potrafi rozmawiac na takie poważniejsze tematy tp bardzo mi
      przykro jest niezbyt rozwnięty serdecznie pozdrawiamy panią Widomską
    • gniewko_syn_ryba Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? 08.10.05, 22:13
      Jak kuratorium wyśle tam p. Szklarczyka, a GW pp. Szpunar i Czuchnowskiego, to
      udowodnią jej, że nie tylko prowadziła niedozwoloną agitację ale jeszcze
      wyzywała, obrażała i biła uczniów... Oni to naprawdę potrafią... :(
    • Gość: helloooooo Drei G the best :*:*:* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 14:09
      uwazm ze w tej kwestii racje ma pani widomska a ten ktory wyniosl z Jej
      lekcjiitakie informacje mugl jej poprostu nie zrozumiec a tak po za tym uwazam
      pania widomska z abardzo wartosciowa nauczycielke
      3G POZDRAWIA PANIA WIDOMSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ives Re: Drei G the best :*:*:* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 16:42
        Myślę, ze to żenujace, iz Gazeta Wybiórcza robi taką aferę. Rozdmuchano sprawę
        rzekomej agitacji - przez jakąś głupią siksę, która albo nie rozumie, co sie
        dzieje na lekcji, albo się jej nudzi, lub sprawdza, co zrobi tatuś. A tatuś
        drugi mądry - a co! Do prasy! A niech mają! GW to na rękę, bo przeciw
        Kaczyńskim! A co by był ow sytuacji odwrotnej - gdyby agitowano za poprwnym
        Tuskiem? Też by tak rozdmuchali sprawę? Też byłoby pomówienie o agitacji???
        I dalej - nakręcanie głupoty! Na jakim świecie my zyjemy!
    • Gość: ja:) gimn... Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.autocom.pl 10.10.05, 15:23
      Moim skromnym zdaniem to zachowanie p. Widomskiej nie było na miejscu. Nikt
      nie powinien narzucać innym na kogo mają głosowac!!! To jest własne zdanie
      osoby głosującej, która ma swoje poglądy na ten temat.Te wszystkie bzdury co
      p. Widomska wygaduje na lekjach historii np. w mojej klasie są poniżej
      godności osoby dorosłej rozmawiającej z uczniami. Szkoda że nie ma osoby
      chętnej podjęcia sie dyskusji w klasie z p. Widomską na temat bzdur
      wygadywanych przez nią.Zapewniam Was ze taka osoba zgasiła by ją napewno...

• Gość: rodzic Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.77.classcom.pl 10.10.05, 20:24
        W KLASIE MOJEJ CORKI TEZ PANI WIDOMSKA MOWILA ŻEBY GŁOSOWAĆ NA KACZYŃSKIEGO I CO
        Z TEGO NIE BYŁO CISZY PRZEDWYBORCZEJ JA I TAK ZAGŁOSOWAŁAM NA TUSKA, A PANI
        WIDOMSKA WEDŁUG MNIE I MOJEJ CÓRKI JEST BARDZO DOBRYM NAUCZYCIELEM. GAZETA NIECH
        LEPIEJ POSZUKA SOBIE NASTĘPNEGO RYWINA!!!
    • Gość: HETMAN KORONNY Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 16:52
      BOZE!!!!!!!!!tym dzicia sie juz pomieszalow glowach ,i tym bardziej ich
      rodzica .Jak mozna oczerniac taki autorytet jak pani Z.Widomska.Uczyla mnie
      historii przez 3 lata i uwarzam ze to jest najlepszy nauczyclel w gimnazjum i
      ktoremu należy sie szacunek.Treaz chodze do liceum ale wiem ze takiej lekcji
      historii jak w z pania Z.Widomska juz nigdy nie bede mniec<tego mi najbardziej
      brakuje w liceum.J nie pojmuje ja mozna twierdzic ,ze pani Widomska jest zlym
      pedagogiem i nauczycielem.POZDROWIENIA OD DANILA DALA PANI WIDOMSKIJ
    • Gość: HETMAN KORONNY do przedmowcow!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:04
      wiekszisc co pisals te komentarze to dzieci po 13 ,14 lat ktore maja zle oceny
      z his i w taki sposub chca sie zemscic na nauczycielu.Iprosze nie wierzys w ich
      bajki .A po drugie to jak tego gnojka spotka to mu nogi z du** powyrywam i jego
      tatusiowi tez!!!!!!!
      • Gość: uczennica kl 2g To nie bylo tak!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.10.05, 20:26
        To nie bylo tak ze pani Widomska kazala nam nie glosowac na Tuska tylko na
        lekcji WOS-u rozmawialismy o wyborach parlamentarmych i paniw wymieniala rozne
        partie: Samoobrone, PiS, PO, LPR itd. Nauczycielka wyjasnila nam co to znaczy
        liberalizm i tak zacza sie temat jak bedzie wygladalo zycie za Kaczynskiego a
        jak za Tuska!!! I kazdy zapamietal to co chcial!! A to ze tata O.N. pracuje w
        gazecie to juz nie jej wina!!! Ale nie mowie ze jest niewinna!!!
    • Gość: ?!?! Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.77.classcom.pl 10.10.05, 18:27
      Znam p.Widomska.Mysle,ze mogla wypowiedziec Ona te slowa,lecz nie sadze,ze byla
      to agitacja wyborcza.Sadze,ze chciala poprostu wyrazic swoja opinie..No ale
      takiemu dziecku niewiele potrzeba..Nie zrozumie,nie wyslucha,a co pozniej -
      kazdy widzi.
    • Gość: uczennica II G Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: 80.48.242.* 10.10.05, 20:56
      No cóż,to że ja także uważam Panią Widomską za pedagoga kreatywnie prowadzącego
      zajęcia, sądzę że ten temat w takiej formie nie powinien mieć miejsca na tej
      lekcji WOS-u.Czyżby wypadek przy pracy?
      • Gość: uczennica z IIg Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.autocom.pl 16.10.05, 15:00
        może Olga zmieni szkołe.. to bedzie lepiej
    • Gość: uczniowie gim23 Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.dip.t-dialin.net 10.10.05, 20:58
      Bardzo nam przykro,ze uczennica O. N. ktora przekazala w takiej formie
      informacje rodzicom, godzac sie na udzielenie wywiadu, tak bardzo skrzywdzila
      p. Widomska. Byly to bowiem wypowiedzi wyrwane z kontekstu. Odpowiedzialni za
      wyrzadzona krzywde sa przede wszystkim rodzice O., ktorzy postanowili "znalezc"
      chwytliwy temat kosztem szargania dobrego imienia nauczyciela. Jesli nie
      odpowiadaja im nauczyciele w naszym Gimnazjum, to niech znajda dla corki inna
      szkole, a nie krzywdza uczciwych ludzi. To wlasnie lekcje hoistorii i WOS-u
      powinny umozliwiac odwazne prezentowanie roznych pogladow - na tym polega
      tolerancja i nauka demokracji.Pozdrawiamy Pania Widomska. Nadal oczekujemy
      odwaznych i smialo gloszonych pogladow, to wazne, ze mozemy prezentowac takze
      nasze zdanie, ktore czesto rozni sie od pogladow nauczyciela. A moze to wlasnie
      ma dopingowac nas do dyskusji i wyrazania odpowiednio argumantowanych pogladow?
      Wstyd mi za uczennice i jej ojca.
    • Gość: krzysztof Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:08
      znam panią Widomską osobście. Zwolennikiem Donalda Tuska nie jest. Uczęszczam
      do tego gimnazjum. Wiem jak uczy sie ta klasa i miałem lekcje w sali obok nie
      słyszałem żadnej zarzartej dyskusji na temat wyborów w 2005 roku. Jest to jeden
      z nielicznych nauczycieli w tej szkole, który umie nauczać. Poziom klas drugich
      w naszym gimnazjum nie stoi na najwyższym.
    • Gość: krzysztof Re: Agitacja wyborcza w krakowskim gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:11
      Jedna z najlepszych nauczycielek. Wykładała na AR, ma 3 fakultety i studia
      historyczne na uj-ocie. Jest zwolennikiem Giertycha, a nie braci Kaczyńskim. Ja
      z kolęgą często dyskutuję z panią Widomską na temat polityki i nigdy nic mi nie
      narzucała i nieuprawiała agitacji wyborczej. Gazeta wyborcza staje
      się "kolorowym pismem", które poszukuje sensacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka