Dodaj do ulubionych

Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia "P...

IP: *.umk / *.um.krakow.pl 20.10.05, 08:38
co za bezczelny typ ten Filipiak! jakie on ma prawo do mówienia takich rzeczy,
że tylko jemu się należy prawo do obchodów jubileuszu, to znaczy, że z cracovią
był tylko on od samego początku - człowieku opanuj się!!! sto lat klubu i tylko
ty przy nim??? aha i oczywiście tylko i wyłącznie piłkarze i hokeiści, cyrk -
nie mów rzeczy, których nie sprawdziłeś - i nie wprowadzaj w błąd ludzi,
mówiąc, że reszta sekcji, która są w Stowarzyszeniu, nie ma żadnych osiągnięć,
i jedyne na czym im zależy to kasa, bo to jawne kłamstwo! najpierw sprawdź, a
potem mów!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: do roboty urzędasie do roboty! IP: *.lama.net.pl 20.10.05, 08:54
      zamiast wypisywać tu banialuki na forum lepiej wziąłbys się do pracy. W tej
      chwili jasnym dla mnie jest że zatrudnił cię pasożyt Lassota i dlatego tak
      piszesz
      • Gość: mins Re: Profesor Filipak - Krakus z Importu IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 20.10.05, 10:45
        Filipak biorąc pod uwagę wiek Cracovii jest dla niej zwykłym smarkiem z importu
        bo krakusem przecierz nie jest. Ale i to chce sobie kupić. Kupił sobie
        Cracovie -klub z tradycją, żona sobie kupiła Wierzynka - restauracje z tradycją
        i już tną wielką arystokracje krakowską. Dla mnie jesteś zwykłym dorobkiewiczem
        a prawdziwymi krakusami to będą może twoje wnuki.
        Najsmutniejsze jest to że jestem Kibicem Cracovii a na Profesora mam alergie
        większą niż na Wisłe
        • Gość: Rydwan Re: Profesor Filipak - Krakus z Importu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 11:07
          Najsmutniejsze to jest to , że inteligencją nie grzeszysz.
          Lassota and company trzymali klub w 3-ligowym bagienku, bez uregulowanych praw
          do gruntu, bez praw do hali- hokeisici wtedy musieli niejakiemu Sobasowi placic
          za wynajem lodowiska.
          Filipiak przyszedl - wylożył kasę i mamy I ligę w piłce, medal w hokeju- a w
          tym roku będzie mistrz
          • Gość: mins Re: Profesor Filipak - Krakus z Importu IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 20.10.05, 11:38
            Rydwan no to wyobraź sobie że twoja mama przyprowadza sobie do domu nowego
            gościa i mówi ci że teraz on będzie twoim tatą bo ma dużo pieniędzy a twój
            stary ojciec nic dla ciebie nie zrobił.
            Na następny dzień twój nowy tata wywala wszystkie meble z waszego domu bo mówi
            że są h....
            Twoja reakcja jest taka: Fajny jesteś mój nowy tatusiu, nie szkodzi że tamte
            meble spłacaliśmy 3 lata. Jak chcesz możesz mnie nawet wyr.... w d.... bo masz
            pieniądze to możesz wszystko. A stary ojciec niech spi.... bo ma tylko długi ..
            • Gość: SS Re: Profesor Filipak - Krakus z Importu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:29
              MINS wywal z domu matkę!
        • Gość: kudi Re: Profesor Filipak - Krakus z Importu IP: *.ghnet.pl 20.10.05, 21:25
          widzisz stary, z tymi importowanymi to jest tak trochę dziwnie. nową hutę
          zasiedlili 50 lat temu importowani podobnie, jak Kurdwanów, Bieżanów i inne
          takie. to są przecież do niedawna okoliczne wsie, które przekształcono w
          dzielnice Krakowa, wybudowano bloki i zasiedlono byłą wiejską siłą roboczą i
          gdzieniegdzie inteligentami. a teraz głowę dumnie i wysoko noszą. a rodowite
          Krakusy? albo bidule spacyfikowane przez władzę ludową po cichutku biły w
          mieszkaniu pokłony przed reprodukcją fotografii Piłsudskiego, albo za wyrwane
          kazimierskim Żydom złote zęby zakupiły paredziesiąt Kossaków i dolarków nieco
          na black hour. pamiętam jeszcze z czasów studenckich, jak jadąc tramwajem z
          powodu nieustąpienia miejsca staruszce zostałem przez jednego "rodowitego"
          około pięćdziesięcioletniego krakowianina nazwany "chłopskim synem", którego
          tatuś "pole orze". niestetyż, machnął się ów man nieco, choć mój tata -
          absolwent UJ, czowiek sztuki i naukowiec, mógłby też pole orać, bo lubi
          ogrodowe robótki. ale zapytałem owego pana, czy jego tatuś, skoro już tak sobie
          pozwalamy, to należał do KW PZPR, czy może opozycyjne dolary wydawał na syna,
          bo ilośc złotych sygnetów na palcach dawała poświatę na cały tramwaj. i
          zaczerwienił sie pan ów i umilkł. i chyba inne "rodowite" krakusy też powinny
          nieco z tonu spuścić. bo gdyby nie ta siła napływowa, to by się podobny proces
          tu odbył, jak w plemionach ameryki południowej - powolne debilenie od mieszania
          coraz mniej zróżnicowanych genomów. a poza tym, to skoro tak wspaniale nam -
          przybłędom z prowncji udaje się opanowywać stanowiska w prywatnych firmach,
          administracji, na uczelniach i w biznesie, to może pora na odrobinę refleksji,
          czy rzeczywiście fakt posiadania mieszkania na Królewskiej, Kossaka na ścianie
          i dyplomu Nowodworka wystarczy, aby nosić dumnie głowę do góry i na ludzi z np.
          Wieliczki, Nowego Sącza czy Brzeska patrzeć, jak na kupę gówna. może pora na
          spuszczenie głowy i odrobinę refleksji. nie na darmo wyśmiewał przecież
          Wyspiański "rodowitą" Radczynię w "Weselu", która też była "z Krakowa". i co?
          Jakże Wyspiańskiego - "rodowitego krakusa" nie słuchać?
    • Gość: Pasiak69 Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia IP: *.sebastiana.ceti.pl 20.10.05, 11:24
      Panie Lassota, miał Pan już swoje 5 minut w Cracovii i już serdecznie Panu
      dziękujemy. Mam nadzieję, że czas ludzi pokroju "co ja mogę zrobić..."
      bezpowrotnie minął. Co Pan zrobił dla Pasów?
      A pomysł, żeby pieniądze miasto przeznaczyło na budowę boisk, a nie wydawało
      ich na organizowanie bali i innych uroczystości uważam za bardzo słuszny. Gdyby
      tym tropem podążyła Wisła i też zrezygnowała z dotacji a pieniądze zostały
      przeznaczone na ten cel byłoby super. Sto boisk na stulecie - przynajmniej coś
      po tych obchodach by pozostało. To jednak mało realne, urzędnik woli się
      przecież zabawić i pokazać na jakiejś gali niż finansować boiska dla dzieci,
      które i tak głosu (wyborczego) nie mają.
    • Gość: ja Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia IP: 193.111.174.* 20.10.05, 12:21
      profesor Filipiak nigdy nie byl czlowiekiem liczacym sie z innymi ludzmi, taki
      byl podczas zajec na telekomunikacji AGH i taki byl wykorzystujac studentow
      zeby dla niego pracowali za psie pieniadze, z czegos w koncu to imperium
      zbudowal.
      Dla mnie jednak na zawsze pozostanie najbardziej szowinistycznym mezczyzna na
      swiecie
      • Gość: ktosiek Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia IP: *.chello.pl 20.10.05, 20:49
        > profesor Filipiak nigdy nie byl czlowiekiem liczacym sie z innymi ludzmi, taki
        > byl podczas zajec na telekomunikacji AGH i taki byl wykorzystujac studentow
        > zeby dla niego pracowali za psie pieniadze, z czegos w koncu to imperium
        > zbudowal.

jak każdy niemal profesor z firmą, z grantow zbudowal, studentami za 500na
        miesiac...i kilkoma ekonomami za dobre pieniądze zeby pilnowali.
        prof profowi zleca robote z uczelni ... i tak sie to kręci ...

tytuł zobowiazuje
    • Gość: SS Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:26
      Niestety w tym przypadku najważniejszą rolę grają pieniądze, a Filipiak je ma i
      łoży na CRACOVIE !Niech więc organizuje 100-lecie klubu!!!
      • Gość: juka Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 20.10.05, 14:25
        SS- a my twoim zdaniem powinniśmy iść jak dziwki za Filipiakiem bo ma kase?
    • misieq77 Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia 20.10.05, 12:40
      Tak to wygląda, że jedyne, co pozostanie po jubileuszu 100-lecia Cracovii (i
      Wisły) to niekończące się kłótnie, wyciąganie brudów, zmiany prezesów i
      prawdopodobnie - jako gala - rozróba stulecia między szalikowcami, dajmy na to
      na Błoniach, które w końcu dzielą obydwa kluby... Takie obchody będą
      przynajmniej bliższe rzeczywistości, bo przedstawianie, "jak to drzewiej
      bywało", choćby u początków, choćby i przed II wojną, doprowadzi tylko obecnych
      fanów któregokolwiek klubu do niepotrzebnej nostalgii i zaczną może jeszcze od
      różnej maści szefów i prezesów klubów wymagać, żeby powrócili do dawnej
      tradycji... A tego pewnie prezesi sobie nie życzą.
    • robert7012 Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia 20.10.05, 14:41
      Filipiak to sobie może obchodzić 3-lecie swojej Cracovii , a od prawdziwej
      niech sie odczepi
      • Gość: ??? Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia IP: *.lama.net.pl 20.10.05, 14:49
        a która o jest ta prawdziwa twoim zdaniem bałwanie?
        • Gość: jonz Re: Filipiak=Lukaszenko+Husajm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:47
          100-lecia nie doczeka ,cela na Monte to jego miejsce
    • iwoniczanka Ten Lassota z Unii pod sport się podpiął? 20.10.05, 17:41
      Leniwa i wredna kanalia. W polityce skończony teraz sport che kończyć?
    • Gość: COMARCHOWIEC Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 18:04
      o Filipiaku chłopaki z comarchu mówią BUC!!!!!!!!!!
      • Gość: artus Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 19:39
        Prof. ma ciezki charakter i faktycznie nie liczy sie z ludzmi. Ale ma efekty i
        nalezy to uszanowac. Kasy mu nikt nie podarowal. Profesora zwyczajnego kolo
        czterdziestki tez. Bierzcie sie wiec do roboty zamiast narzekac i krytykowac.
        Kazdy moze zalozyc firme i probowac ja rozwinac. Zobaczycie czy to jest takie
        proste.
        A w CASA nikt nikogo na sile nie trzyma. Jak sie nie podoba, to mozna sie zawsze
        zwolnic i znalezc sobie lepszego prezesa - np. w Solidexie ;-).
        A jesli chodzi o wyklady na AGH - uczeszczalem na nie regularnie, jak na
        niewiele innych. Byly super. Pracowalem tez za poldarmo - uczylem sie i
        zdobywalem doswiadczenie. Jestem wdzieczny za szanse, ktora dostalem.
      • Gość: dolfuss Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia IP: *.chello.pl 20.10.05, 21:45
        mogą też osobiście mu powiedzieć, ze im się praca nie podoba
    • Gość: Jacek Majchrowski i dobrze ! pozabijajcie się na 100lecie ! IP: *.pro.lama.net.pl 20.10.05, 18:28
      będzie więcej porzytku dla miasta i jego mieszkańców ! prostaki wiejskie !
      • Gość: kudi Re: i dobrze ! pozabijajcie się na 100lecie ! IP: *.ghnet.pl 20.10.05, 20:56
        przypominam Ci meine liebe kolege, że podszywanie się pod kogoś również jest
        przestępstwem. patrząc jednak na podstawowe błędy ortograficzne, które sadzisz
        co słowo, nikt się nie nabierze, że to pisze Pan Prezydent. żart na poziomie
        podstawówkowym, bo pewnie i autor z podstawówki. pa, pa.
        • Gość: Jacek Majchrowski Re: i dobrze ! pozabijajcie się na 100lecie ! IP: *.pro.lama.net.pl 20.10.05, 22:48
          Ty idioto ! To parafraza ! Co za prymityw !
    • Gość: 1412 Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia IP: *.ghnet.pl 20.10.05, 21:31
      z urzędowego? na forum publicznym?
      • Gość: patriota MAJCHERKU BIERZ SIĘ DO ROBOTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.boreknet.com 20.10.05, 21:41
        CRAKOWIA JEST KLUBEM MIASTA!!!!!, A NIE FILIPKA CZY KUPIAŁA!!!!!!, I TYLKO
        MIASTO MA PRAWO DO STULECIA!!!!, A FILIPEK MA PEŁNE prawo do: ładowania kasy w
        piłkęi DO CZERPANIA ZYSKÓW Z TEJŻE!!!!, JAK JĄ POPROWADZI JESZCZE Z 10LAT, TO
        ZROBI SOBIE 110LECIE, A ZA 100 LAT JEGO WNUKI [JAK ZROBI JE MĄDRYMI!!!] BĘDĄ
        ŚWIĘTOWAĆ 100LECIE ZAKUPU? PRZEZ DZIADKA KLUBU-KLUB MIASTA JEST NASZYM
        KLUBEM!!!, A JAK PAN FILIPEK POWIE NIE ROBIĘ IMPREZY?, ALBO OD JUTRA KLUB
        BĘDZIE SIĘ NAZYWAĆ:PI..WIA?-TO CO TEŻ MU WOLNO?
        • Gość: dolfuss Re: MAJCHERKU BIERZ SIĘ DO ROBOTY!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 20.10.05, 21:46
          karetke juz wezwać??
    • Gość: dolfuss Re: Konflikt w Cracovii przed obchodami stulecia IP: *.chello.pl 20.10.05, 21:48
      Tak dla Filipiaka. Wara Majchrowskiemu i Lasocie od Cracovii! Zresztą co może
      zorganizować Lasota. Litość mnie bierze jak się na niego gapię. Zaczepił się w
      Cracovii i ssa z niej kasę. Filipiak to przyszłość Cracovii i tyle!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka