24.10.05, 10:50
Mam pytanie serio...
Jeśli stać Cię na aktywne wyrazanie radosci, to zapewne tez stać Cię na jasne
postawienie sprawy i odpowiedź. Ilu Was, tych zwolenników wybranego jest tu,
na tym Forum?
Sądząc po rezultatach i komunikatach państwowej Komisji przynajmniej tych
publikowanych dotychczas, mozesz i Ty i Twoi rzekomi współwyznawcy, być
np.cząstką elektoratu który zwolenniczy samoobronie, mozesz być mieszkańcem
jakiegoś prowincjonalnego regionu , mozesz być osobą oczekująca na darowiznę
od i tak niezamożnego Kraju, mozesz też być i kimś innym...zapalonym
zwolennikiem o nacjonalistycznych poglądach i życiorysie wolnym od potknięc ,
pomyłek, o wewnętrznym leku przedświatem wiekszym niz Trąbki koło
Wieliczki....
Kiko, wile zachowań Twoich z ostatnich dwu tygodni wskazuje na uzależnienie
od demagogii i agresywnego kąsania z ukrycia...wiec moze przystań na
propozycję spotkana realnego? Moze masz argumenty, dzielki którym Twoje
stanowsko jest zasadne?
Być moze łatwiej wówczas rozmawiać.
Nie sadź że miom najwyższym celem jest piecioletnie wiedzenie
sporów...dlatego co Ty na to?
trudny
Wymiana zdań na Forum nie pozwala dotychczas na normalny dialog z Tobą,
głównie za sprawą nieustannego wysypywania zjadliwych i agresywnych uwag. Nie
wspomnę iż w wielu punktach zachowania nagannego, prowokacyjnego.Nie nawykłem
o opluwaniu opowiadać z elegancją iż to padający deszcz.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz kiko, nie odpowiesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:06
      • trudny2002 Re: kiko, nie odpowiesz? 24.10.05, 20:10
        wiesz to moze być po pierwsze rydzykowne, a po wtóre poniżej godnosci...
        na taką agresję odpowiedzieć trudno:)))
        trudny
        • Gość: kiko Drogi Trudny! IP: *.net.autocom.pl 24.10.05, 22:26
          Stoję przed trudnym zadaniem, bo chciałabym Ci odpowiedzieć najlepiej jak
          potrafię, a nie jestem pewna , czy sprostam temu, ale spróbuję.
          Skąd moje wątpliwosci? Otóz już kilka razy wydawało mi się, że udało nam się
          porozumieć, przynajmniej w drobnych kwestiach, ale Ty którymś kolejnym postem
          wyprowadzałeś mnie dość szybko z tego, jak się okazywało błędnego, mniemania.
          Skąd mogę wiedzieć, czy i tym razem nie będzie podobnie? ( Pamiętasz, jak
          pisałam, ubolewając jednocześnie, że ludzki głos przeciwnika topi moją, tak
          potrzebną w walce, agresję.) Na szczęście, dzięki Twojej niekonsekwencji nie
          straciłam jej (agresji!). Zresztą nie przypisuj sobie tu zbyt dużej zasługi, bo
          ja generalnie do niewiniątek się nie zaliczam.....Przyznaję, mam kontrowersyjny
          charakter, bo tak ukształtowały mnie moje z ludżmi doświadczenia.
          Ostatnie wydarzenia polityczne zaczęły mnie niezwykle mocno interesować od tzw.
          sprawy Cimoszewicza, który (nie wchodżmy już w detale) został na oczach
          wszystkich i przy aplauzie dużej ilosci bogobojnych rodaków zjedzony niemal
          żywcem.
          A cała ta heca z Tuskiem, to już doprawdy żenująca sprawa, z tym kreowaniem
          przez media na siłę tego kandydatopodobnego produktu i manipulowanie ludżmi,
          wmawianie im ,że to właściwy człowiek na to stanowisko....
          Dlaczego Kaczyński? Liczę na to, że może wreszcie ,jakkolwiek by to górnolotnie
          nie zabrzmiało, zapanuje w Polsce prawo i sprawiedliwość właśnie.
          No i na koniec , czego nie lubię najbardziej - głupoty , relatywizmu moralnego
          i braku poczucia humoru.
          Co i kogo lubię - lubię Konwickiego i Słonimskiego. A "Czarodziejską górę"
          również uważam za arcydzieło.
          Serdecznie pozdrawiam
          k.

• longwehicle Re: Drogi Trudny! 24.10.05, 23:44
            Mając w ręku stanowisko szefa MSW,prokuratorii generalnej;wojsko i policję
            na pewno bedziemy mieli "państwo prawa".Kiko czy jesteś tak "naiwna" czy nie
            chcę ci powiedzieć -głupia!!!.
            • Gość: kiko Znowu jesteś eufemistycznie mówiąc nieuprzejmy... IP: *.net.autocom.pl 25.10.05, 00:09
              Longi , w coś trzeba wierzyć i trzeba mieć nadzieję. Póki co to widzę, że to
              Platforma robi nieustanną obstrukcję. Aż się boję , że Marcinkiewicz, kruchutki
              taki, w końcu tego najzwyczajniej w świecie fizycznie nie wytrzyma.
              Aktualnie chcą odebrać PiS-owi służby spec. ( pewnikiem coś tu jest na rzeczy,
              jakiś strach, szantaż, licho wie co...)
              I jeszcze jedno, obejrzyj twarze. Z biegiem lat twarz człowieka jest rzeżbiona
              przez jego myśli i czyny. Z całym szacukiem, jak zwykł mawiać poseł Rokita,
              sądząc, że staje się przez to (ha ha) szacownym mężem stanu, ale twarze PO
              szlachetnymi nazwać trudno (Walz, Rokita etc.). Natomiast w przypadku PiS -u
              w przeważającej większości odwrotnie....
              • longwehicle Re: Znowu jesteś eufemistycznie mówiąc nieuprzejm 25.10.05, 00:18
                Ależ kiko te twarze/ci ludzie/ są od lat ci sami!!.Nagle taka
                transformacja??/.Nie to też pod publiczkę,emocje miną a hasła wyborcze wyblakną,
                albo zostaną zamalowane!!!.Zobaczymy czy ciut z tego zostanie zrealizowane,ręcze
                ci że nie!!!.
                • Gość: kiko Re: Znowu jesteś eufemistycznie mówiąc nieuprzejm IP: *.net.autocom.pl 25.10.05, 00:28
                  Longi, nie nagle...Twarz Rokity od dłuższego już czasu staje się coraz
                  bardziej "dziwna", p.Walz wdzięczy się ostatnio jak osiemnastka, żałosne...itd.
                  • longwehicle Re: Niestety- oni coraz bardziej widzą "ściemę"!!! 25.10.05, 06:15

• trudny2002 Re: Kiko...:))) 25.10.05, 10:44
            Też i ten relatywizm moralny ...nowidzisz..
            A o dobre relacje nalezy dbac nieustannie , a nieprzyjmować ze to obowiazujący
            stan. Raz na wozie , raz w nawozie...
            trudny
            Z tym, ze wazne jeśli rozmowy trwaja:)))
            Pozdrawiam
            trudny
      • Gość: kiko Re: kiko, nie odpowiesz? IP: *.net.autocom.pl 25.10.05, 00:23
        Owszem, xyz.
    • longwehicle Re: T2002... 25.10.05, 06:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka