Dodaj do ulubionych

Krakowskie Targi Książki rozpoczęte

IP: *.kompania.net 28.10.05, 02:59
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja DLACZEGO WEJSCIE NA TARGI JEST PŁATNE? IP: *.zax.pl / *.zax.pl 28.10.05, 08:40
      Rozumiem ze moglaby to byc symboliczna zlotówka, ale ...nie jest.
      Paranoja. Idz. Zobacz co prezentuja i jeszcze za to płać. Wole isc do ksiegarni.
      • Gość: bilbao Re: DLACZEGO WEJSCIE NA TARGI JEST PŁATNE? IP: *.agh.edu.pl 29.10.05, 09:02
        książki drogie, wstęp płatny i to nie mało, gdyby to było 2 i 1 zł symbolicznie
        to ok bo wyeliminowało by ludzi przypadkowych

ciekawe ile osób się wybierze?
        a potem lament o nikłym zainteresowaniu książkami
    • ar.co rujnujące 6 zł 29.10.05, 18:31
      Chyba jednak trochę przesadzacie - od wydatku 6 złotych nikt jeszcze nie
      zbankrutował, a pobieranie opłat za tego typu imprezy jest normą; zresztą odkąd
      bywam na targach (jakieś 5-6 lat) zawsze były opłaty. A biorąc pod uwagę, że
      przynajmniej część wystawców wprowadza ceny promocyjne - wystarczy kupić jedną
      czy dwie książki (a chyba m.in. po to idzie się na Targi), żeby ta gigantyczna
      opłata się zwróciła.
      • Gość: bibliofil Re: rujnujące 6 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 10:50
        Dla mnie skandaliczne jest umieszczenie kawiarni tuz przy wyjściu, zimno,
        wieje, nie ma warunków do spokojnej rozmowy. Na pół hali roznosił się śpiew
        Szczepcia i Tońcia, mój mąż sam szukał naszych płaszczy w szatni, mógł wynieść
        ciuchy jakie chciał. Wolałam halę na Zapolskiej, i i tak był tłok gigantyczny,
        ale lepszy dojazd.
        Przedstawiciele niektórych wydawnictw łaskę robią jak ich się poprosi o katalog-
        dla kogo w końcu jest ta impreza? Ale duch w narodzie nie ginie, dzieci i
        młodzież tłumnie przybywają, a to jest najważniejsze.
        • Gość: Aliisson Re: rujnujące 6 zł IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.05, 15:19
          A dla mnie teraz dojazd jest dużo lepszy :-) Zajmuje mi niecałe 10 minut - spod
          domu, prosto pod halę targową.
          6 zł nie płaciłam, bo miałam zaproszenie od jednego z wydawnictw :-)

Ogólnie - jestem zadowolona z targów :-)
          • Gość: Krzysztof K. Re: rujnujące 6 zł IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 30.10.05, 20:22
            Allison i ar.co - jeżeli macie zaproszenia za darmo, to za pozwoleniem nie
            chrzańcie! Targi powinny być darmowe, przecież w Polsce ludzie powoli
            przestają - poza studentami - czytać!! Takie imprezy powinny być jakoś
            subsydiowane przez władze państwowe czy samorządowe. Tu chodzi o edukację!
            • Gość: Alissonn Re: rujnujące 6 zł IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.05, 20:50
              Miałam zaproszenie, bo kupuję sporo ksiązek. Od jednego z wydawnictw dostałam
              zaproszenie (jako stała klientka). Po prostu: za mój bilet zapłaciło
              wydawnictwo. Jesli ktoś dużo kupuje to wydawnictwo sporo na nim zarabia, więc
              stać go na ufundowanie mu wejściówki.
              A gdybym nie miała wejściówki to też bym poszła na targi. I nie chrzańcie, że
              lepiej kupić w księgarni. Na targach jest taniej i te 6 zł zwraca się po
              zakupieniu 1-2 ksiązek. No chyba że ktoś przyszedł tylko popatrzeć
    • Gość: Krzysztof K. Cwaniacy! IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 30.10.05, 20:16
      Skandal! Nie dość, że książki są drogie - to jeszcze urządza się targi, na
      których trzeba płacić 6 zł za wstęp! Rzeczywiście lepiej iść do księgarni albo
      wystukać sobie amazona na internecie. A w ogóle co to za cwaniacy urządzili te
      targi.
      • Gość: Kerson Brawo targi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:58
        Człowieku , targi to prywatna impreza . Jak nie chcesz nie musisz iść , jak
        chcesz - powinieneś zapłacić .Chcesz ,idź do księgarnii i nie zawracaj głowy .
        A ci cwaniacy robią to podobnież od 9 lat , są to największe tego typu targi w
        Polsce . Jak chcesz - sam takie zorganizuj . Ja chodzę od paru lat , płacę i
        cieszę się że w jednym miejscu znajdę tyle książek , tyle autorów , i jeszcze
        bonifikaty dostanę , więc finansowo i tak się zdecydowanie opłaca . Pozdrawiam
        organizatorów , nie przejmujcie się głupimi uwagami i do zobaczenia za rok !
        • Gość: 100lec Re: Brawo targi ! IP: 213.134.173.* 01.11.05, 00:57
          Kerson grywales swego czasu w Chroma? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka