Dodaj do ulubionych

Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie

IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 14.07.01, 20:15
Piękne ulice mają to do siebie, że nie bardzo daje się przy nich mieszkać (ruch, dyskoteki, końskie gówna,
problemy z parkowaniem, etc.). Gdzie wobec tego chcielibyście w Krakowie mieszkać? Może odpuśćmy Wolę
Justowską jako zbyt drogą.
Ja np. lubię Kozłówek - zielony, dobrze położony, wbrew opiniom chyba dość bezpieczny.
A Podwawelskie jest przereklamowane.
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: 213.134.139.* 17.07.01, 17:24
      na Placu Axentowicza !!!
      • Gość: pol Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: *.ists.pl 17.07.01, 22:33
        Tylko KROWODRZA!
    • Gość: Jarek_B Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: *.chello.pl 17.07.01, 22:34
      Na osiedlu domków jednorodzinnych naprzeciwko Parku Wodnego (ul. Brzechwy i
      przecznice). Mieszkam w pobliżu, ale w bloku.
    • Gość: Miki Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: 213.134.139.* 18.07.01, 14:29
      A ja mogłabym mieszkać na Ruczaju. Naprawdę tam jest bardzo ładnie,, dużo
      zieleni.
    • Gość: Norma Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 14:40
      Kozłówek jest całkiem - całkiem - sama tam mieszkam od 7 chyba lat. Ale
      najbardziej jestem przywiązana do Krowodrzy - tam sie wychowałam. A w ogóle -
      to chyba chciałabym mieszkać za miastem...
      • Gość: wars Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: 12.26.29.* 19.07.01, 03:41
        A ja gdzies w okolicach Pilsudskiego, oczywiscie nie na Alejach, bo troche tam
        glosno. Stad przeciez na nogach blisko na Blonie, na Wawel, no i wogole mila
        atmosfera.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Norma Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 09:05
          Mam nowy pomysł - są takie dwa ekstra domy na placu Lassoty - mniej wiecej na
          rogu. Jeden zupełnie jak z horroru dziejacego się w XIX wiecznej Anglii, a
          drugi ma na wieży zegar...
          • Gość: Blake Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: *.kiel.gazeta.pl 19.07.01, 11:19
            Proponuję jeszcze Dębniki z fantastycznym Rynkiem Dębnickim, kurde, miasteczko
            w mieście, niedaleko na Wawel. za oknem Wisła. po prostu kosmos.
            • Gość: borys Dębniki IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 19.07.01, 12:15
              Wieś pod Wawelem. Taką opinię słyszałem.
              • Gość: Norma Re: Dębniki IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 12:56
                Ale czy to cos złego?
                • Gość: borys Re: Dębniki IP: *.tera.com.pl 20.07.01, 08:38
                  To chyba pozytywna opinia. Mieszkać na wsi - spokój, cisza - i jednocześnie POD
                  WAWELEM!!! No. no.
                  • Gość: Norma Re: Dębniki IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 23.07.01, 09:50
                    No, właśnie! Choć na naszym Kozłówku jeszcze jakieś dwa lata temu słyszałam
                    KROWY!Naprawdę... Więc to też troszkę wieś...
              • Gość: Jarek_B Dębniki są OK! IP: *.chello.pl 19.07.01, 15:09
                Złą opinię słyszałeś! Zanim takie rzeczy napiszesz, to sprawdź! Dębniki są OK.
                Cisza, spokój, a do Rynku 15 minut pieszo.
    • Gość: Fnoll ulica Lea! IP: *.horten.folkebibl.no 20.07.01, 12:30
      sam nie wiem dlaczego
    • Gość: Rena Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: *.office.ih.pl 20.07.01, 17:10
      Osiedle Oficerskie na Olszy jest niezłe - zielono, spokojnie, bezpiecznie.
      Teraz mieszkam na Salwatorze i też jestem zadowolona - szczególnie dobry teren
      do jazdy na rowerze.
      • Gość: *** Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 23:50
        A ja na Wawelu,jako współczesny smok!:)
        • Gość: borys Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: *.halo.provector.pl 23.07.01, 09:55
          W smoczej jamie jest zimno, fortunę byś wydał na ogrzewanie.
    • Gość: wars Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: 170.213.132.* 21.07.01, 23:45
      Tak w istocie Salwator to bardzo dobre miejsce. Blisko stamtad na Starowke.
      Jesli ktos jeszcze mieszka na gorze to i ladny widok na miasto i mozna sie
      wybrac na kopiec. Tam wlasciwie mieszka sie w miescie i poza nim.
      :-)
    • Gość: Myszka Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: 192.168.1.* / *.datacomp.com.pl 24.07.01, 10:58
      Ja mieszkam W Bronowicach Nowych na osiedlu Widok..i jesli chodzi o Krakow to
      chyba nie chce gdzie indziej. Duzo zieleni, sciezka rowerowa spod samego bloku,
      niedlaeko do Lasu Wolskiego, Kryspinowa. W rynku jestem w ciagu 15
      min...Naprawde fajna i bezpieczna okolica..
    • Gość: kata Re: Gdzie chcielibyście mieszkać w Krakowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 17:58
      Ja wlasnie na Podwawelskim mam mieszkanie, ale wynajelam sobie przy Bloniach. Tamto bede chciala sprzedac i
      kupic wlasne w okolicy wlasnie Blon ewenetualnie Szuwarowej, choc wole jednak centrum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka