Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 14:38 chce o niej wiedzieć jak najwięcej ponieważ w przyszłości chciałabym iśc tam studiować??więc licze na waszą pomoc!;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinka98 Re: WSE????? 07.12.05, 21:28 www.wse.krakow.pl wejdz sobie na stronke i poczytaj:) a uczelnie naprawde polecam bo sama tu studiuje na pierwszym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: WSE????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:39 a moglby ktos napisac cos o kierunku 'socjologia'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka wse Re: WSE????? IP: *.zax.pl 12.01.06, 21:41 A więc na socjologii trzeba naprawde dużo pracować. Co tydzień kolokwia i mnóstwo tekstów do przeczytania. Wykładowcy bardzo mili i kompetentni. Ciekawe specjalizacje do wyboru (PR, media, Unia Europejska). Atmosfera bardzo przyjazna. Wszelkie próby ściągania i plagiatowania są skutecznie karane. Jeśli ktoś myśli, że uda mu się "prześlizgnąć" niewiele robiąc to grubo się myli. Przekonało się już o tym kilka osób :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: WSE????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 13:57 a moglabys mi podac plan zajec pierwszego roku? bo studiuje politologie, i chcialabym zaczac socjologie, a ta na wse wydaje mi sie najlepsza jesli chodzi o specjalizacje zgodne z moimi zainteresowaniami Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: WSE????? 13.01.06, 20:30 ale chodzi Ci o plan zajęć (rozklad wykładów i ćwiczen) czy program studiów (bloki tematyczne)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: WSE????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 05:50 plan zajec - potrzebuje mniej wiecej sprawdzic ile godzin tygodniowo na pierwszym roku jest, i sie zastanawiac czy jest sens sie bic o to :} Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: WSE????? 14.01.06, 12:18 Każda osoba ma nieco inaczej (kazdy indywidualnie dobiera sobie kiedy pasuje mu w-f, informatyka czy języki). Ogólnie w tym roku plan jest taki: pon. 10- filozofia(wykład), 12-psychologia społeczna (wykład) . wt. 14-filozofia(ćw.) 16- wstęp do socjologii (ćw.). śr.14- psychologia spoleczna (ćw.) 16- Klasyczna myśl polityczna (konwersatorium) pt. 8-wstęp do spcjologii (wykład). Do tego nalezy doliczyć 6 godzin języków, 1,5 informatyki, 1,5 w-f, i 1,5 tutorialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: WSE????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 15:02 a nie wiecie jak się wykładowcy odnoszą do ewentualnego przepisywania ocen np z psychologii społecznej? Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: WSE????? 14.01.06, 22:56 Oczywiście można przepisać sobie oceny. Są osoby, które juz wcześniej studiowaly na jakimś innym kierunku i przepisały sobie oceny z większosci przedmiotów, tk więc nie ma generalnie żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotta_lotta Re: WSE????? 16.01.06, 01:56 wse lepsze od ksw? :) jak myslicie..? nie znam sie wiec pytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: WSE????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 07:02 ej no wiesz ja mowie tylko na podstawie tego co slyszalam, ale raczej nie ma porownania... Odpowiedz Link Zgłoś