Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.05.07, 18:30 Witamy K po wolnym od...internetu... Witajcie nowi sąsiedzi. Co do skwerku to mi nic nie wiadomo, ale jak możecie to piszcie maile do redakcji, na adres jaki podawała mysia. Im więcej takich "dodatkowych maili" tym lepiej, przynajmniej będą wiedzieć, że naprawde nam zależy na porządku w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.05.07, 19:00 A tak na marginesie, czy słyszeliście jaka jest obecnie cena za położenie 1 m2 fliz oraz za gładzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.bochnia.pl 07.05.07, 21:50 Witaj K po wojażach :) Jak widzisz starałem się wszystkiego "pilnować" jak prosiłaś :) Mam nadzieję, że się spisałem zresztą nie tylko ja ale cała nasza zgrana paczka sąsiadów :) Ale brakowało nam bardzo Ciebie K :) Fajnie że już jesteś. Co do skwerku to myślę, że zaniedługo coś zaczną robić tak mi się wydaje. Mk ja nie mam pojęcia ile kosztuje taka robocizna ... myślę, że sam z rodziną się z tym zmierzę :) Pozostali sąsiedzi witajcie po długim weekendzie :) Co do wejścia na mieszkania pod koniec sierpnia to byłoby rewelacyjnie ale pożyjemy zobaczymy :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 08.05.07, 20:59 > Co do wejścia na mieszkania pod koniec sierpnia to byłoby rewelacyjnie ale > pożyjemy zobaczymy :) Ostatnio chłopaki mocno podgonili z budową, więc szanse na sierpień są. Choć jak pomyślę o wykańczaniu klatek schodowych, korytarzy, windach itp. to sam nie wiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 09.05.07, 09:07 Oj byloby super zaczac remonty w sierpniu. Faktycznie panowie budujacy koncza stawiac budynek A i chyba lada dzien zaczna dzialac w srodku;) Budynek B to juz chyba skonczyli? A ja jak zwykle mam dylematy, tym razem odnosnie wyboru drzwi, teraz wybralabym inne;( Ach, kobieta zmienna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:06 Witam Wszystkich! Tiger - spisałes sie rewelacja! Zreszta juz całą grupę sąsiedzką wychwaliłam bardzo, bardzo, bardzo za super akcję:-) Mam nadzieje, ze niebawem zaczna jakies prace na skwerku - dzisiejszym "parkingu tirów"... Bedziemy kontrolowac sytuacje, by nie skonczyło sie na obietnicach. Swietnie byłoby zaczac jakies prace wykonczeniowe juz w sierpniu, pytanie tylko, czy semaco wyrazi zgode na to, by wchodzic do mieszkan przed oficjalnym oddaniem bloków... Zobaczymy. W sumie to juz całkiem nie długo:-) Pozdrawiam wszystkich! PS. Staram sie jakos odrobic w pracy... co po długiej nieobecnosci nie jest łatwe;-) pa K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.05.07, 19:03 Z tego co pytałem ostatnio kończą w pierwszej kolejności bidynek B również w środku a za dwa tygodnie przechodzą do A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.05.07, 20:11 MK co to znaczy kończą??? Co w 2 tygodnie są wstanie wykończyć? Odpowiedz Link Zgłoś
bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest 10.05.07, 09:46 Czy moge prosic kogos z budynku B o info jaki termin odbioru mieliscie w umowie. Bo ja (mieszkanie w bud. A) mam koniec wrzesnia. Zastanawiam sie czy bud.B bedzie pierwszy oddany wlascicielom skoro jest duzoooo do przodu w stosunku do bud.A. Juz nie moge sie doczekac;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:47 W umowie mamy, ze oddadza blok B na 30.09.2007. Obydwa budynki maja oddac w jednym terminie, wiec spokojnie wszyscy razem mieszkanka dostaniemy :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest 10.05.07, 11:54 dzieki za info;) ale ja naprawde nie mam nic przeciwko temu zeby bud.B byl oddany wczesniej;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:30 Budynki zapewne będą skończone w sierpniu, natomiast wrzesień, to prace wokół budynków /trawa, ogrodzenie, chodniki itd/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 10.05.07, 15:56 Brzmi optymistycznie;) Jak sobie przypomne ze moja siostra 5 m-cy czekala na odbior to az mnie...brrrr... Mam nadzieje, ze u nas nie bedzie przesuniec w terminach;) Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 11.05.07, 14:14 Mała niespodzianka ... powspominajmy jak to było na początku a jak jest teraz :) picasaweb.google.pl/pawelprysak/MieszkaniePAszowska Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 11.05.07, 14:25 P.S. Ostatnie fotki są z przedwczoraj (ze strony Semaco) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 14:39 Tiger, super niespodzianke zrobiłes :-) Dzieki wielkie! Od dziury w ziemi do bloku mieszkalnego ... :-) Czasu troszke upłynelo od tego, jak podpisywalismy umowy... Fajnie, ze do oddania coraz blizej:-) Miłego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 11.05.07, 16:35 Niezla galeryjka - gratuluje pomyslu;) Az radosc sciska za serce;) Buduje sie, buduje...;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 11.05.07, 21:46 Fajne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 12.05.07, 11:10 Fajny pomysł z tą galerią. Mam podobny zbiór na dysku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 11.05.07, 19:02 UUUUUUUUUUUU jestem pod wrażeniem GRATULUJĘ tiger !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 10:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 10:53 Dziś jechałem Nowohucką i o ile dobrze dojrzałem zaczynają chyba ostatni etap konstrukcji bloku A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 15.05.07, 12:43 Tak dobrze dojrzałeś. W bloku A brakuje dokończenia środkowej części dachu oraz przedniej części dachu. Więc już powoli kończą. Okna już na 1 piętrze wstawiają. A blok B idzie pełną parą, tzn. tynkowanie wnętrz, ocieplanie, okna na klatkach. A tutaj co taka cisza? Wszycy tak ostro pracują czy już po sklepach chodzicie za rzeczami do mieszkań? ;) Kto był ostatnio na budowie w środku i jakimiś wrażeniami ze środka chciałby się podzielić? Pozdrawiam słonecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:29 Witam:-) ja mam straszne tyły, jeśli chodzi o budowe. Ostatnio bylam tam na początku kwietnia... ale mam nadzieje, ze w tym tygodniu uda mi sie podjechac i popatrzec, co sie dzieje:-) Miłego dzionka Wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:21 Ja byłem u siebie w mieszkanku w blok B IV piętro chyba w środę 8 maja. Scian działowych jeszcze nie ma , ale instalacja hydrauliczna jest już po części podciągnięta - ustalałem sobie miejsce kaloryfera(ręcznikowca)w łazience.Za około tydzień - może dwa tygodnie wchodzą elektrycy, im też będę zgłaszał zrobienie plastikowych kanalików pod kable do kina domowego - to fajne rozwiązanie - nic się nie plącze po mieszkaniu. Kaltki schodowe i winda: jeszcze sporo czasu przed nimi... Pzdr radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 15.05.07, 19:53 Coraz ciekawiej się robi kina domowe, kaloryfery itp SUPER SUPER !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 17.05.07, 15:07 oj dawno mnie nie bylo mnie na forum! Ominelo nas wyjscie integracyjne :-( Ale mysle ze bedzie jeszcze nie jedna okazja! W sobote wybralismy sie na budowe zeby ogladnac co sie dzieje na naszym IV pietrze i ... ups nie mila nie spodzianka, nikt nie pracowal o godz.10 rano! Tak wiec widze ze wiecej dowiemy sie z forum co slychac w naszych meiszkankach! Pozdrawiam wszystkich z naszego mocno rozbudowanego forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 18.05.07, 13:41 mnie też wiele ominęło :-( ale jestem pod WIELKIM wrażeniem akcji głosowania! GRATULUJĘ!!!! z Wami można góry przenosić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 22.05.07, 08:42 Czesc wszystkim, Zeby przelamac impas panujacy na naszym forum powiem Wam, ze w ostatni weekend bylam na Festiwalu wnetrz na Klimeckiego. Calkiem fajne pomysly tam mieli na urzadzenie mieszkanka, szkoda tylko, ze pod uwage wzieli duuuuze powierzchnie a nie moje 41 m2;) Gwozdziem do trumny byla porada u projektantki wnetrz, ktora z ubolewaniem stwierdzila (nie wprost oczywiscie), ze nic sie nie wymysli na takich metrazach;)) Radosna tworczoscia zablysnal tez pan projektant, ktory umiescil by jacuzi i plaze na moim tarasie;)) Fajny pomysl, nie??;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:48 Tak na forum cisza. dziś jechałem rano Nowohucką i pracownicy byli na dachu budynku A. Może to zapowiedź końca budowy dachu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 22.05.07, 13:18 Tez bylismy na targach w weekend i fakt dosc sporo mozna bylo poogladac zwlaszcza fliz i projektow lazienek co najbardziej nas interesowalo. Niestety do architektow sie nie dostalismy bo nasza mloda latorosl nie bardzo czuje sens dyskutowania nad ustawieniem scian, szafek itp w mieszkaniu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 22.05.07, 14:55 Mloda latorosl po prostu zawierza rodzicom, ze maja lepszy gust od jakis tam projektantow;) To fakt, ze projekty lazienek byly naprawde przerozne, dla kazdego cos ladnego. Przytargalam do domu tone makulatury i teraz zamierzam szukac inspiracji;) Tylko dajcie mi juz to mieszkanie...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 22.05.07, 16:47 haha latorosl jest chyba jeszcze w takim wieku ze ma centralnie w nosie gdzie ustawiona bedzie sciana ;-) My tez przerzucamy przytargana tone makulatory ;-)) Zycze milego ogladania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 22.05.07, 18:24 Witam wszystkich serdecznie po dłuższej nieobecności :-) Nie wiem czy ktoś się ostatnio na budowę wybierał ale ja właśnie dziś tam byłem i mały "error". Otóż parapety zewnętrzne wykonywane są z cegły klinkierowej w kolorze żółtym ale co ciekawe tylko tam, gdzie okna nie zostały jeszcze podmurowane. Ciekawe co będzie u tych z Państwa co już mają podmurówkę?. Mnie ten pomysł się średnio spodobał z paru względów ale głównie boję się podmakania zwłaszcza na ostatnim piętrze ale może się martwię na zapas? Poza tym prace idą, blok B się kończy, trynkują na 2 piętrze przynajmniej w środkowej klatce a na dole już futryny drzwiowe są osadzane, wykonywane są także jak pewnie widać tynki zewnętrzne bloku B. Pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.05.07, 20:23 Dobrze, że mówicie o takich rzeczach, trzeba odrazu interweniować aby nie było za późno. Co reszta o tym myśli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.05.07, 00:16 Ja nie mam zielonego pojęcia co to za parapet ale jak jest zły to trzeba faktycznie interweniować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 23.05.07, 08:24 Witam No i sprwa wyjaśniona, rozmawiałem z Inspektorem nadzoru budowlanego i dowiedziałem się, że tak miało być, i tak było w projekcie także uspokajam wszystkich zaniepokojonych ostatnim moim postem. Ryzyko podmakania jest nikłe a patent z takimi parapetami był już testowany na wcześniejszej inwestycji Zaleskiego o ile dobrze usłyszałem. Myślę w takiej sytuacji że budujący wiedzą co robią i zrobią to dobrze. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.05.07, 11:49 No i OK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:03 Witam:-) Ciesze sie, ze tematu "parapet" nie trzeba dalej rozwijac i dzialac, ze alarm odwołany:-) Choc kwestię okien i parapetów mamy w jakims stopniu juz przerobioną, po ich podnoszeniu;-) Miłego dzionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takatam Re: Płaszowska-Semaco Invest do wynajęcia IP: 195.243.151.* 23.05.07, 13:56 tak patrzę na forum i troche załuję ze nie bede z Wami mieszkać. Kupiłam mieszkanie 2 pokoj. w bloku A ale bede je wynajmowac - jesli ktoś z Was ma znajomych poszukujacych na jesień fajnego lokum w takiej lokalizacji......to chetnie wynajmnę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest do wynajęcia IP: *.lhsystems.com 23.05.07, 15:23 A moglybysmy byc sasiadkami, a to feler... ja tez kupilam M2 w bloku A na parterze. W ktorej czesci znajduje sie Twoje lokum? A moze ktos chce sprzedac komorke, bo ja chetnie bym wziela;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest do wynajęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 15:29 Hej Takatam:-) A czy mozesz dac, jakis kontakt do siebie, np. mail odnosnie wynajmu mieszkania? Dzieki z gory. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takatam Re: Płaszowska-Semaco Invest do wynajęcia IP: 195.243.151.* 23.05.07, 16:05 mój mail: elizabeth1974rog@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest do wynajęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 16:09 Dzieki, ja zapytam i przekaze informacje o mieszkanku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.05.07, 21:43 Czy macie jakieś info, czy Miasto zaczęło coś działać w sprawie wygranego referendum ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 24.05.07, 22:03 jutro jade na budowe to moze sie rowniez dowiem czegos o sondazu/referendum :-) pozdr dla Sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 12:16 Sasiedzi, do kogo najlepiej pisac, czy dzwonic, by zdobyc jakies informacje na temat referendum? Czy wiecie moze konkretnie jaka osoba sie tym tematem zajmuje... Pozdrowionka, miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 25.05.07, 12:23 Tematem sprzątania Krakowa w Gazecie Wyborczej zajmował się pan Bartosz Piłat, a w Krakowskiem Zarządzie Komunalnym - pani Teresa Kowalińska (przynajmniej jej nazwisko jest wspomniane w artykule): miasta.gazeta.pl/krakow/1,35816,4099727.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 12:55 Dzieki Mysia za informacje:-) Jak bede miec chwilke to jeszcze dzis cos naskrobię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 15:40 Sąsiadki i Sąsiedzi w poniedzialek lub we wtorek w Gazecie Wyborczej bedzie dokładnie opisana sytuacja dotyczaca zagospodarowania działki na skrzyzowaniu Saskiej i Płaszowskiej. Pan Bartosz z Wyborczej powiedzial, ze na pewno w te dni dokona sprawozdania z działań KZK. Zatem czekamy. W skrocie: KZK zdobywa w tej chwili pozwolenia właścicieli prywatnej działki, która stanowi największy obszar tego miejsca; niestety właścicieli jest kilkunastu i idzie to mozolnie... Sprawa bedzie na pewno sfinalizowana i staraja sie wszyscy, by plan był wykonany zgodnie z przygotowanym projektem, a nie w wersji uboższej, tzn. bez głownej działki (ktora jest prywatna). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 25.05.07, 16:01 Hej K. Pan Bartosz to samo mi odpisał:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 25.05.07, 16:07 Mam tylko nadzieję że właścicielem tej największej działki nie jest bar Kormoran, bo w ich interesie jest tam parking dla tirów a nie zieleńce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 16:18 Mysle, ze moze Kormoran nie jest to właściciel działki, bo prawdopodobnie juz wczesniej, by zrobili tam jakis lepszy parking, czy np. by rozbudowali ten bar... Skoro nic takiego sie nie dzieje, to jest szansa, ze własciciele dzialki sa zupełnie inni... Trzymajmy kciuki, by sie udalo wszystko! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.05.07, 20:06 Trzymamy kciuki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.05.07, 11:15 Zobaczcie jaki nowy image ma stronka Semaco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 15:46 Stronka fajna:-) Kurcze, nigdzie nie widze w Wyborczej artykułu o sprzataniu naszej okolicy... Poczekamy jeszcze do konca tygodnia i napisze do Pana z Wyborczej, obiecywal ze napisze... Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ae.krakow.pl 31.05.07, 09:27 nooo całkiem całkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 31.05.07, 19:44 Stronka spoko ;-) Ale planów mieszkań nie uaktualnili - niektóre od początku nie są takie jak w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.06.07, 14:58 Sąsiedzi gdzie jesteście ??? Chyba już pierwsze zakupy robicie do nowych mieszkanek....... Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 "Pieczarkarnia" ;-( 04.06.07, 21:33 Byłem dziś na budowie ... Rzekoma pieczarkarnia ma już parter i dziarsko buduje się pierwsze piętro. Na moje oko bedzie to conajmniej dom, oby tylko na pierwszym piętrze się skończyło :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: *.ghnet.pl 04.06.07, 22:25 masz jakies zdjecia moze? kurcze bylem na budowie tydzien temu ale przed samym zamknieciem i nie zwrocilem uwagi na sasiedztwo bo mnie majster poganial juz dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: "Pieczarkarnia" ;-( 04.06.07, 22:59 Dwie fotki: picasaweb.google.pl/rasko.ckmk/Pieczarkarnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: *.ghnet.pl 04.06.07, 23:28 jedyne pocieszenie ze wiezowca z tego nie bedzie .. czyli pieczarkarnia bedzie jednak domem? wiesz cos moze na ten temat? z mojej strony moze mi sie uda w tym tygodniu podjechac do Semaco to tez sie zapytam.. jesli dom to mozliwy pozytyw ze moze wlasciciel zrobi sobie ogrod z prawdziwego zdarzenia i ze nie bedzie juz tam klepiska po ktorym biega pies i jest szklarnia :-) glowa do gory Sasiedzi bloku zainteresowanego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: *.chello.pl 04.06.07, 23:42 Wygląda to na ładny domek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: *.lhsystems.com 05.06.07, 08:59 Kurcze, szybciutko sie "to" zbudowalo. Wniosek z tego taki, ze nie nalezy wierzyc plotkom jakie puszczaja w obieg panowie budujacy. Mnie powiedzieli, ze teren zostal wykupiony i powstana na nim bloki;)) Jak patrze na ten domek to az mi lzej. Moze faktycznie wlasciciel zadba o ladne obejscie;)) Czas pokaze, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: 206.19.210.* 05.06.07, 09:13 Bedaga a gdzie mieszkasz jesli mozna spytac? :-) rozumiem ze w bloku przy dzialce ze szklarnia ale na ktorym pietrze? aha a tak na marginesie - ktos cos wie o majacym sie w zeszly wtorek pojawic artykule w temacie rogu plaszowskiej/saskiej? bo zapadla cisza w temacie... pozdro Sasiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 09:48 Cieszę się, że znowu jesteśmy aktywni, co do artykułu cisza, mam nadzieję, że przed "burzą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:27 Witam, artykułu nie ma :-( cos Pan z Wyborczej ma opoznienia... Postaram sie dowiedziec, co sie dzieje z tym tematem. Miłego dzionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: *.devs.futuro.pl 05.06.07, 10:58 Dopiero teraz zauważyłam że na stronie Semaco są nowe zdjęcia z 31 maja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Flizy+Farby IP: 206.19.210.* 05.06.07, 10:57 gdzie kupujecie flizy?i farby? skoro juz w sumie wkrotce sie bedziemy zajmowac wykanczaniem.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: *.lhsystems.com 05.06.07, 13:34 Time Chaser, moje mieszkanko bedzie na parterze (dlatego niech nie waza sie zbudowac tam bloki;)) a dokladnie rzecz ujmujac 3.03 bud A (z widokiem na szklarnie;) A Ty? Bo z tego co kojarze z wczesniejszych wiadomosci to chyba nieco nade mna;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: 206.19.210.* 06.06.07, 12:19 nie kojarze mieszkan po numerach ale jesli masz mieszkanie na rogu z widokiem na szklarnie z jednej strony i dzialki+nowohucka na drugiej stronie to jestem Twoim bezposrednim sasiadem z gory :-)ja mam mieszkanie na rogu wlasnie na 1 pietrze. Ile masz m2? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: *.lhsystems.com 06.06.07, 14:11 No to jestes moim sasiadem po skosie;)) Moje mieszkanko to chyba trzecie od konca budynku (dla uscislenia -tego konca gdzie sa dzialki;). Zalezalo mi na wiekszym metrazu, ale w koncu skonczylo sie na 41 m2. Troche malo, no ale musimy sie jakos pomiescic;) Te narozne sa chyba wieksze, prawda? no i okna na dwie strony (nie wiem czy dobrze kojarze;)) Robiles jakies wariacje ze sciankami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: "Pieczarkarnia" ;-( IP: 206.19.210.* 06.06.07, 14:55 nie tyle wariacje co kombinacje alpejskie :-)))) przez to ze w sumie duzo okien u mnie to przesunalem lazienke cala -w porownaniu do pierwotnego planu-w ten sposob ze mam okno teraz w lazience co mnie niesamowicie cieszy :-)) + wstawilem lamana scianke dzielaca aneks kuchenny w sposob taki ze tworzy sie pol kuchnia (polowicznie oddzielona od salonu). Jesli jestes ciekaw moge Ci podeslac plan pozniej :-)moje mieszkanie ma 45m2 wiec nie jest az tak duzo wieksze... Drodzy Sasiedzi - apel do wszystkich :) czy ktos udzieli odpowiedzi w temacie flizow+farb? :-) pare postow wczesniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 11:27 Czy macie jakies info odnośnie prac na budowie, będzie w terminie? Bo z tego co widac może być lekke spóźninie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:27 Witam Wszystkich! Pan z Wyborczej jakos sie nie ujawnia... ale mam informacje od Pani z Krakowskiego Zarządu Komunalnego, ktora tematem "Sprzatania Płaszowskiej" sie zajmuje. Niestety nie sa to doskonale informacje... Gmina nie może dokonać generalnej przebudowy, gdyz jak pisalam wczesniej jestkilku prywatnych włascicieli dzialki, nie zainteresowanych tematem :-( Przesylam informacje, ktore uzyskalam: "W dniu 30 maja 2007 r odbyło się spotkanie w w/w sprawie z przedstawicielami Rady i Zarządu Dzielnicy XIII.. Z uwagi na fakt, iż teren / za przystankiem autobusowym przed barem "Kormoran" / jes własnością osób fizycznych, , Gmina nie może dokonać generalnej przebudowy. W celu dorażnej poprawy istniejącego stanu, zostaną wykonane następujące prace : 1. Wymiana słupków na odc. wzdłuż wiaty przystankowej, 2. Wyrównanie terenu pomiędzy barem "Kormoran" a ul. Płaszowską, 3. Pielęgnacja drzew wraz z wystąpieniem o wycinkę drzewa stwarzającego zagrożenie bezpieczeństwa od strony ul. Saskiej, 4. Ustawienie dodatkowych koszy na odpady w w rejonie skrzyżowania i ul. Płaszowskiej 5. Rekultywacja terenu gminnego w rejonie budowy bloków po uzgodnieniu zakresu z firmą "Semaco" deweloperem korzystającym z działki gminnej jako tymczasowego dojazdu do budowy Realizację powyższych prac planuje się do końca czerwca 2007 r." Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:28 Jesli chodzi o flizy, farby, itp.... ja na razie jestem calkowicie w proszku :- ) i na ten temat nic nie moge ciekawego powiedziec :-) Miłego popołudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 06.06.07, 16:49 Dorzuciłem do mojego albumu ostatnie zdjęcia ze strony Semaco. Może w sobotę będę sam na budowie to coś popstrykam :) Co do sprzątania terenu to faktycznie lipa :( posprzątają wyrównanią i później kilka tirów i znowu będzie to samo :/ Co do farb i itd. ja też jestem w lesie jeszcze :) Co do opóźnienia budowy to kurcze sam już nie wiem :) moim zdaniem się wyrobią jeżeli tylko będą bardzo tego chcieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 06.06.07, 19:37 Co do punktu 5 - rekultywacji terenu przed blokami , to dobrze by było, żeby zrobili to tak, aby rozwiązać problem pijaczków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 08.06.07, 12:10 pijaczki dzialaja na nerwy to fakt :-( moze ich przekonamy zeby przeniesli sie na Nowy Kleparz bo tam tez jest lokalna pijaczkowa spolecznosc - moze by sie udala asymilacja :-)) wiem bo tu mieszkam na razie:) pozdrawiam Sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.06.07, 10:34 mk pytałeś czy się wyrobią z budową w terminie ... najwidoczniej tak skoro dzisiaj (tj. piątek po Bożym Ciele) i pewnie jutro nie pracują ... wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 08.06.07, 21:01 Widziałem dziś kogoś na dachu środkowej klatki bloku A. Pewnie coś tam robili .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.06.07, 23:56 Cały dzień była brama zamknięta. Jeździłem koło naszych bloków kilka razy dzisiaj. A ten ktoś to może stróż co pilnuje budynków. Może coś polewał wodą. Widocznie dobrze stoją z pracami skoro robią sobie wolne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 10.06.07, 21:04 Na dzień dzisiejszy na styk lub minimalne opóźnienie, ale zapewniali, że zrobią wszystko aby było na czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.06.07, 12:19 No i ekipa dwuosobowa zaczęła prace na rogu Saskiej i Płaszowskiej :) Przejeżdżałem tam przed chwilką i zabierali się za słupki przy przystanku. Jeden kopał drugi patrzył :D:D:D:D Jak to w Polsce bywa :) Miejmy nadzieję, że nie zrobią tego wszystkiego na odwal się. Pozdrawiam. P.S. Może jakieś spotkanko na mieście zorganizować? Jest już ciepło więc możnaby się wybrać. Jakie terminy komu odpowiadają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:26 To dobra wiadomośc, że zaczyna się coś dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 12.06.07, 12:56 zeby tylko nie skonczylo sie na jednym slupku:-) a przynajmniej zeby ten jeden slupek zablokowal wjazd tirom ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:29 To super, ze zaczeli cos dzialac w temacie porządkowania rogu Saskiej i Płaszowskiej:-) Pani z Zarzadku Komunalnego napisala, ze do konca czerwca chca te prace skonczyc, wiec to najwyzszy czas je zaczac ;-) Szkoda tylko, ze nie bedzie to całkowite zagospodarowanie tego "cudownego" terenu... No nic - zobaczymy, co panowie tam stworza:-) Spotkanie sasiedzkie, jest jak najbardziej wskazane:-) Jest cieplo i bardzo przyjemnie siasc w jakims ogrodeczku. Zatem podejmujemy probe ustalenia jakiegos dogodnego terminu... czekamy na propozycje:-) Pozdrawiam słonecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 12.06.07, 13:59 Witam wszystkich forumowiczów Dziś właśnie odwiedziłem naszą budowę i trochę jestem zmartwiony ilością pracowników. Jest ich coś mało. Co prawda w bloku B widziałem, że niektóre mieszkania mają już wykonywane wylewki ale marna to pociecha gdy się patrzy na blok A. Mam natomiast pytanie z innej zupełnie beczki. Czy ktoś z obecnych na forum wie a może pytał czy nasz śmietnik będzie obejmował recycling?. Obecnie wiele nowobudowanych osiedli posiada "opcję" z recyclingiem i chciałbym aby u nas było podobnie. Nie jest wszak przyjemnie wchodzić do śmietnika gdzie wszystkie odpadki gniją i śmierdzą niemiłosiernie.Tak mam obecnie pod swoim blokiem. Pomijam oczywiście kwestie ekologiczne bo o tym każdy wie. Jeśli ma ktoś jakieś informacje to proszę się podzielić a jeśli nigdy ta kwestia nie była poruszana to wypowiedzcie się szanowni sąsiedzi co myślicie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.06.07, 19:08 My jesteśmy za, ale kto otym decyduje nie mam pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ae.krakow.pl 14.06.07, 09:12 No i dzisiaj rano już pracowała koparka równając teren na rogu Saskiej i Płaszowskiej. Ciekawe czy tylko tak podrównają i zostawią czy coś więcej mają w planach. Jezeli chodzi o słupki to wymienili stare na nowe i nic więcej nie zrobili ani chodnika ani nic obok słupków nie poprawili :/ Ojjj coś fuszerkę odwalają mam nadzieję, że jednak się mylę i z każdym dniem będą tam porządkować wszystko i bardzo ładnie :) Co do recyklingu śmieci jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:40 Witam, tez mam nadzieje, ze rog Saskiej i Płaszowskiej odmieni swoj wyglad, choc powiem szczerze, ze skoro nie maja zgody włascicieli działki, nie wiele zdziałaja... Tak w ogole, to mnie dziwi zachowanie ludzi, stoi tak brzydka ta działka, nic sie na niej nie dzieje, ktos chce uprzatnac i doprowadzic do stanu "normalności" to pojawia sie sprzeciw... chyba tylko i wyłącznie na przekór... Wczoraj przejezdzalam kolo budowy ok 23.30 i co?? trwały prace budowlane w garazach:-) swiatło sie swiecilo i cos tam robili... Ciekawe, nie kiedy nie robia w ciagu dnia, a tu ciemna noca działaja :-) Odnosnie recyklingu śmieci to tez jestem "za". Wydaje mi sie, ze tym tematem sie zajmuje firma, ktora bedzie zarządzac, czyli przez 1szy rok Semaco, a potem kogo sobie wybierzemy. Chyba jak juz wspolnota powstanie, wtedy sie o tym decyduje, ale nie wiem na pewno... Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.06.07, 15:39 Zobaczcie a raczej przeczytajcie !!! Mam nadzieję, że nie przyjdzie im do głowy pomysł z Łęgiem. Lepiej na zimne dmuchać ! Co o tym myślicie? miasta.gazeta.pl/krakow/1,35812,4039488.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.06.07, 19:04 Nie podoba mi się to :( znowu w sobotę nie pracowali na budowie!!! :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.crowley.pl 18.06.07, 08:58 Mam pytani czy monza juz wejsc na plac budowy i do swoich mieszkan? czy ktos z Panstwa byl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 18.06.07, 09:14 Tak jak najbardziej, trzeba to ustalić z P. Michałem lub kierownikiem budowy, aczkolwiek zależy też pewnie na jakim etapie jest praca w Pani mieszkaniu. A tak na marginesie, czyżby nowa sąsiadka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Płaszowska-Semaco Invest termin oddania IP: 195.243.151.* 20.06.07, 13:22 Witam, czy ktoś z bloku A probował się dowiedziec o termin oddania? Pani Ula twierdzi ze cały czas to tlko 2 tygodnie opóxnienia ale wczoraj powiedziala ze pażdziernik-listopad...:-( Postęp prac w bloku A nie wygląda optymistycznie. Ma ktoś jakies bardziej krzepiące info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest termin oddania IP: 206.19.210.* 20.06.07, 15:18 to niefajnie info na srodek tygodnia :-(((( jade w piatek na budowe to postaram sie dowiedziec czegos wtedy wiecej... cholera jesli naprawde w listopadzie dopiero oddadza to naprawde bedzie dramat :-/ pozdrawiam Sasiadow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest termin oddania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:03 Witam Wszystkich! Niestety ja tez słyszalam ze termin oddania to bedzie chyba listopad... mysle, ze jest wiecej opoznienia niz dwa tygodnie. Opoznienie bylo juz w marcu, kiedy na koniec marca miał byc stan surowy zamkniety obu blokow, a tak nie bylo. Nic - nie martwmy sie na zapas, ale na 30 wrzesnia z oddaniem bedzie ciezko... Spokojnie i tak juz jest blizej, jak dalej :-) Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest termin oddania IP: *.chello.pl 20.06.07, 17:06 No to porażka z tym oddaniem :( Dzisiaj jak patrzyłem to pracowali przy bloku B. Blok A tak jakby stoi w miejscu :( Robią coś na dachu bloku B i kontynuują ocieplanie. Kurna nie będzie kiedy wykończyć tych mieszkań w listopadzie :/:/:/:/ Załamka :( Chyba też w piątek uderzę na budowę! Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 22.06.07, 12:24 Witam! Właśnie wróciłem z budowy ... spędziłem tam ponad godzinę i spenetrowałem prawie każdy zakątek :):):) Ale zanim poczytacie coś więcej na ten temat oglądnijcie najnowsze fotki (zaczynają się od zdjęcia z napisem na murze KL.1) a jest ich trochę bo 47 :) picasaweb.google.pl/pawelprysak/MieszkaniePAszowska Więc tak ... rozpocząłem od budynku B. Wchodząc napotkałem na pierwszą miłą niespodziankę a mianowicie drzwi do windy już są wprawione we wszystkich klatkach. Chodząc po piętrach to do 2 piętra są już porobione tynki wewnętrzne i wylewki oraz wstawione futryny do drzwi wejściowych (można wkońcu zobaczyć ich kolor). Wychodząc wyżej a dokładniej na samą górę na dach widać że praca wre przy wykańczaniu dachu a rozmawiając z kierownikiem to warst tam będzie trochę na tym dachu więc w zimie cieplej a w lecie chłodniej zapeniał mnie. Jak widać na 2 zdjęciu nieźle niektórzy sobie planują urządzić mieszkanka tylko pogratulować pomysłów. Patrząc na elewację budynku B widać że powoli nabiera wyglądu gdzieniegdzie już pojawił się kolor wykończeniowy no i te parapety bardzo ładnie się prezentują. Napotkałem na kilka różnych ciekawych rzeczy i zrobiłem zdjęcia myślę, że sami się zorientowaliście po fotkach o co mi chodzi :) Przeszedłem potem do budynku A i tam niestety dużo w tyle jest budynek :( ... ścianki działowe w ostatniej klatce są już na 4 piętrze stawiane. W środkowej i pierwszej klatce zatrzymały się na 2 piętrze. Ponieważ nie było co oglądać na piętrach postanowiłem wdrapać się na samą górę a mianowicie dach :):):) ... i jak podobają się fotki zrobione z dachu? :)Zrobiłem kilka ujęć na różne strony świata jak też i na rosnący budynek obok szklarni. Zszedłem potem jeszcze na sam dół do garaży i tam też pstryknąłem ze 2 fotki. To była moja przygoda na budowie :):):) a teraz relacja z rozmowy z kierownikiem budowy: zadałem mu kilka pytań i uzyskałem kilka chyba miłych odpowiedzi: - co to za budynek się tam buduje obok bloków? -> "a co żałuje Pan że tam Pan nie kupił :) ... a wogóle to ja nie wiem jak on dostał pozwolenie żeby to budować tak blisko ... to będą mieszkania ..." - kiedy skończą budowę ścianek działowych w bloku A? -> "pierwszy tydzień lipca powinny być już wszystkie ścianki działowe gotowe" - wyrobicie się w terminie z oddaniem bloków? -> "taaaaa Panie pewnie że tak ... tutaj kończą to ... tutaj robią to ... tam to ... mieliśmy trochę problemów z wykonawacami (patrz zdjęcie z karteczką od kierownika) ale już jest wszystko ok i chłopaki zaczynają nadrabiać spóźnienie i na pewno się wyrobią ... na pewno Państwo wejdą do mieszkań w terminie a my coś tam jeszcze może będziemy kończyć z zewnątrz" i jeszcze chwilkę z nim pogadałem ale nic konkretnego. A oto kilka moich reflekcji: - ludzi na budowie było mnóstwo i wszyscy pracowali ... dawno tyle ich tam nie widziałem, - współczuje ludziom, którym się buduje przed oknami ten budynek ... jest faktycznie strasznie blisko :/ (niestety ze zdjęcia zrobionego tablicy informacyjnej nic się nie da odczytać ... zoom cyfrowy niestety za słaby) - mieszkania, w których jest już wylewka i tynki wewnętrzne wyglądają bardzo super ... równiutko i wogółe ok. Ok to tyle ... mam nadzieję, że nie zanudziłem. Myślę, że kolejna moja wyprawa to drugi tydzień lipca kiedy będą już wszystkie ścianki działowe (mam nadzieje). Pozdrawiam Wszystkich sąsiadów i sąsiadki!!! Miłej lektury i oglądnia. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.06.07, 22:23 Tiger jestem pod wrażeniem !!! SSSSSSSSSSSSSSSSSUUUUUUUUUUUUPPPPPPEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!! A te dobre wieści to już nic piękniejszego !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.06.07, 19:09 > -co to za budynek się tam buduje obok bloków? -> "a co żałuje Pan że tam Pan > nie kupił :) ... a wogóle to ja nie wiem jak on dostał pozwolenie żeby to > budować tak blisko ... to będą mieszkania ..." Ciekawe, jak wysoko zajdą z tą pieczarkarnią? ;o) Faktycznie jest to dość blisko bloku A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 25.06.07, 09:19 Tiger, niezly nam prezencik sprawiles na dobry poczatek tygodnia. Od razu gebusia sie cieszy;) Dzieki, super robota! A czy wiadomo na ile pieter urosnie ten bloczek obok? Wrrrrr, nie powiem drazliwa sprawa;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 13:10 Tiger! Super, super niespodzianke przygotowałes :-) Naprawde ekstra. Skoro kierownik budowy mowi, ze dadza rade oddac bloki w terminie, to pewno tak bedzie :-) zatem Sasiedzi, nei długo czekaja nas prace wykonczeniowe :-) Pozdrawiam Wszystkich cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.06.07, 16:38 muszę przyznać, że cały czas działają na budowie, a kierownik potwierdza, że zdążą na czas, oby !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 30.06.07, 23:31 Witam wszystkich po urlopie! Tiger,dzięki za zdjęcia!!! Byliśmy wczoraj na budowie - niestety dalej nie mamy ścianek działowych :-( a miały już być na pewno do końca czerwca. Mk - widzieliśmy Twoje ścianki, będziesz mieć super łazienkę dużą i z oknem! Pan Michał mówi że będzie na pewno ok. 1 miesiąca opóźnienia, mają problemy z pracownikami, ciągle muszą zatrudniać nowych, bo starzy odchodzą na inne budowy albo wyjeżdzają za granicę. Z tym porządkowaniem rogu ul. Saskiej i Płaszowskiej to jakaś lipa - nie zauważyłam żeby coś się tam zmieniło, chyba ze jeszcze nie skończyli... Pozdrawiam wszystkich sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.ghnet.pl 02.07.07, 23:48 bylem dzis na budowie: 1. budowa bloku obok postepuje - czy mi sie wydaje czy mieszkancy beda przejezdzac przez nasza dzialke? 2. porzadzkowanie rogu plaszowskieji saskiej to DRAMAT I TOTALNA LIPA :-/ tak jak mowila Mysia...bylem tam ostatnio z 1 miesiac temu i nie widze ZADNEJ ROZNICY ( moze poza tym ze akurat nie bylo tirow na parkingu) 3. opoznienie w bloku A widac na moim mieszkaniu najlepiej- tak jak wspomnialem bylem tam z 1 miesac temu i nie widze jakis znaczacych roznic - chyba ze sa ukryte gdziesz generalnie najbardziej mniej jednak zdegustowal rog plaszowskiej i saskiej :-/// pytanie do Sasiadow: CO ROBIMY Z TYM? moze jakas kolejna zjednoczona akcja do gazety? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.chello.pl 03.07.07, 07:57 Mysia dzięki za info odnośnie mojego M Co do opóźnienia wydaje się że może być Natomiast odnośnie "rogu", wszelkie propozycje myslę są dobre, trzeba intereniować, bo to co zrobili do tej pory to miom skromnym zdaniem "szopka" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.lhsystems.com 03.07.07, 08:36 Popieram cala soba;) Trzeba rozdmuchac troche ta sprawe z porzadkami jakie mialy zrobic wladze Krakowa. Jak widac na obiecywankach sie skonczylo;( A przejazd przez nasza dzialke to owszem mial miec, ale wlasciciel domku stojacego obok. Nie bylo mowy o bloku. A czy wiadomo jak sie stosunkuje do tej sprawy Semaco? Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:44 Cze, Popieram sprawę z "żarteem" ze strony miasta odnośnie sprzątnięcia rogu Saskiej, chyba trzeba ponownie zainterweniowa w Gazecie. Ale chciałbym zwrócić się do was z inną sprawą - czy ktoś wie jak będą rozdzielone miejsca parkingowe pod budynkami???? A jesli nie będą to może zainnicjowali byśmy sprawę oddzielenia ich bramami z siatki??? kieruje to do osób, które nie mają komórki lokatorskiej(ja także nie mam).Widziałem takie rozwiązania na Kurdwanowie i jest to super sprawa bo zawsze można zamknąć takie miejsce i coś tam zostawić np. rower, albo opony. Myśle, że koszty dorobienia takich segmentów nie będą duże. Co wy na to??? czy ktoś coś wie w tym temacie?? Pzdr Radi p.s.Opóźnienie w oddaniu budynków będzie na pewno na poziomie min. 1 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.chello.pl 03.07.07, 10:16 To co proponujecie w tym względzie "rogu" Niech się wypowiedzą inni: mysia, K i pozostali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: 206.19.210.* 03.07.07, 10:35 hej co do akcji gazety to najpierw uderzyc do Pana Redaktora mysle zdecydowanie - w sensie ze kazdy wysyla mu maila na przyklad " Rog Plaszowskiej i Saskiej- dlaczego miasto NIC nie robi? ja wysle tego maila na bank bo naprawde mnie to wczoraj oslabilo co zobaczylem :-/// przypomnialem sobie ze mieszkamy w Polsce :-/// co do przybudowki/sektora na rower na miejscu parkingowym dokladnie rowniez nad tym myslalem (rowniez nie mam komorki lokatorskiej) Masz jakies zdjecia moze z Kurdwanowa jak to hula? ja jestem jak najbardziej za aby cos takiego zrobic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.chello.pl 03.07.07, 10:37 Pytanie ile coś takiego będzie kosztowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: 206.19.210.* 03.07.07, 10:39 pytanie czy semaco to klepnie najpierw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 10:56 Witam wszystkich, niestety ostatnio nie przejezdzalam kolo Płaszowskiej, zatem sprzatanie - tak nagłosnione przez wyborcza, z tego co mowicie to kompletna sciema... List od pani z Zarzadu Komunalnego wygladal sensownie i wydawalo mi sie, ze jednak cos zrobią w tym temacie. Jednak to tylko nasze marzenia... zatem jak sadzicie, co dobrze by bylo zrobic? Ja moge napisac do tej kobiety, z ktora sie kontaktowalam z KZK i zapytac, co to ma znaczyc? I czy tam cos jednak zrobia? Tylko powiedzcie, tam nic nie ma zrobionego, tak? Zero? Swoja droga mozemy napisac do P.Bartosza Piłata z wyborczej, on niby pilotowal ten temat, miał opisywac w gazecie ta sprawe, ale pewno nic nie napisal, bo nic sie nie dzieje... A zatem musimy cos podzialac, bo inaczej zero z porzadkowania:-) Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.chello.pl 03.07.07, 11:00 K Ty z mysią miałyście kontakty z tymy "oficjelami", tak, że może napiszcie coś do nich a potem MY sie dołączymi z mailami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 11:04 Tak, miałysmy kontakt z "oficjelami" ;-) Ja napisze do nich dzisiaj i zobaczymy, co sie dowiem. Pozdrawiam cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 11:01 Witam ponownie, zatem napiszmy "masowo" do Bartosza Piłata, tak jak mowi Time Chaser. Mail redaktora: bartosz.pilat@krakow.agora.pl On tym sie zajmowal, to niech cokolwiek zrobi w tej kwestii. Ja tak, jak mowilam moge napisac do Pani z KZK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Mail do Wyborczej wyslany IP: 206.19.210.* 03.07.07, 11:51 zasypmy Bartka Pilata mailami w miare mozliwosci - ja wlasnie wyslalem pozdrawiam i let's unite (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Mail do Wyborczej wyslany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:02 Ja własnie wystosowalam "listy" do zarzadu komunalnego i do wyborczej od B.Piłata. Zobaczymy jaka bedzie reakcja i odpowiedz. Moze ruszy sie cos w tej kwestii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.chello.pl 03.07.07, 12:05 Mój też już poszedł.... Zobaczymy czy odpowiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.devs.futuro.pl 03.07.07, 12:24 Ja też obiecuję napisać dziś popołudniu - na razie mam urwanie głowy w robocie (wiecie jak to jest po urlopie). Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:06 A zatem "przyatakowalismy" B.Piłata :-) Ciekawa jestem reakcji:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.ae.krakow.pl 04.07.07, 08:59 I ja dzisiaj poślę maila gdzie trzeba bo faktycznie to co zrobili albo i nie zrobili :/ na rogu Płaszowskiej to jedna wielka porażka. Wymienienie kilku słupków (przez 2 dni!!! dwóch Panów to robiło tzn. jeden robił a drugi mu chyba podpowiadał :/) oraz wjechanie koparki i walca na pół dnia i niby wyrównanie terenu to wszystko co mieli do zrobienia w tym temacie :/ Trzeba faktycznie to ruszyć i to dość mocno. Na początek niech będą maila a potem się zastanowimy co dalej. Co do garaży to jestem za. Faktycznie dobrze by było by ktoś podesłał jakieś fotki jak to wygląda i może przybliżony koszt tego. Co do opóźnienia to może i będzie ale i może nas też wpuszczą przez to wcześniej na mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.lhsystems.com 04.07.07, 09:01 I ja przyczynilam sie do zasypania skrzynki mailowej naszego redaktora;) A co, niech wiedza, ze nie odpuscimy tak latwo. Mam nadzieje, ze to cos da. Jesli chodzi o temat odnosnie boksow w miejscach parkingowych uwazam to za dobry pomysl (sama niestety nie bede miec komorki), tak wiec jesli ktos wie jak trzeba sie tym zajac to niech pisze;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:57 Witam, ja jak na razie nie otrzymalam zadnej odpowiedzi, ani z wyborczej, ani z zarzadu komunalnego... Zobaczymy, kiedy dadza jakis znak. Jesli chodzi o boksy w garazach to rowniez uwazam, ze pomysl jest w porzadku, ale dwa pytania, czy Semaco chciałoby sie tym zająć, jakiego rzędu to jest koszt? Generelanie ja jestem "za". Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: 206.19.210.* 04.07.07, 16:40 ja tez zadnej odpowiedzi od gazety - co do boksów to ponawiam pytanko: czy ma ktos moze zdjecia jak to wyglada? ktos wspomnial wczesniej ze na Kurdwanowie to jest - moze znajomi znajomych mogliby zrobic zdjecie i nam podeslac ? :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radi Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 17:01 Cze, poproszę kolegę o zdjęcia z Kurdwanowa. Jeśli chodzi o koszt to na jedno ogrodzone miejsce postojowe z przesówną kratą (ręczną)na zamek na klucz nie powinien przekroczyć 2000PLN netto(materiały + robocizna - tyle płacił znajomy rok temu na Kurdwanowie). Nie wiem tylko czy nie trzeba wpisywać czegoś takiego do palnu obiektu i ewentualnie ile taki wpis kosztuje ( wpis musi zrobić najprawdopodobniej osoba z uprawnieniami). Znajomy robił to jak już dużo wcześniej blok był oddany do użytku i zasiedlony pzdr Radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: 206.19.210.* 04.07.07, 17:21 Cze Radi, dobry news po ciezkim tygodniu :) moze sie okaze ze u nas Semaco nie zrobi z tego problemu jesli RAZEM zapodamy do nich temat, widze ze duzo zainteresowanych wiec kiedys sie mozemy umowic na wycieczke do Michala Rozpedy:- ) sie na pewno ucieszy jak zobaczy nasz wesola gromadke :-)) czekam niecierpliwie na zdjecia bo naprawde ciekawy jestem jak to tam wyglada. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.chello.pl 04.07.07, 19:54 Będę jutro to zapytam, natomiast żadnego odzewu z gazety..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:11 Hej Wszystkim, MK, czy byles moze w Semaco, udalo Ci sie cos dowiedziec na temat boksow w garazu? Odzewu z gazety - zero, z zarzadu komunalnego - zero... CZekamy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.chello.pl 05.07.07, 17:47 Właśnie wróciłem, pracują ostro, muszę powiedzieć, że wcale nie jest powiedziane, że będzie opóżnienie, na dzień dzisiejszy jest, ale do września jeszcze jest czas i może może..... Zależy to zapewne od wielu czynników, a przede wszystkim od ludzi... Odnośnie garaży tamat jest "rzucony" i szef dał mi taką odpowiedź, iż jest to temat do rozważenia, musi to uzgodnić z architektem i po tym podemą jakieś kroki. Od siebie proponuję, aby Ci, którzy są zainteresowani również zgłaszali to pomału do biura, przypuszczam, że im więcej chętnych, tym większa możliwość aby to zrobić odrazu, a tym samym taniej. /Wtedy wchodziło by w grę postawienie ścianek po bokach i rolety od przodu, z tego co się dowiadywałem ponoć może byc taka z dużymi oczkami, ale może się coś zmieniło w przepisach/ pozdr wszystkich i muszę przyznać, że jak się widzi już swoje M ze ściankami działowymi to buźka sama się śmieje Tiger twój taras do pozazdroszczenia jest wielki naprawdę ! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej 05.07.07, 19:15 > muszę przyznać, że jak się widzi już swoje M ze ściankami > działowymi to buźka sama się śmieje Czyżby postawili już ścianki działowe na drugim piętrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej IP: *.chello.pl 05.07.07, 19:23 Właśnie rasko u Ciebie ostro działali !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Rog Plaszowskiej i Saskiej 05.07.07, 19:36 No to pora wybrać się na budowę zobaczyć co tam chłopaki nakleili ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 06.07.07, 13:10 Mk czyli mówisz że gril się zmieści na tarasie ;) Mam pytanie czy wiecie jaka jest wysokość naszych mieszkań? Pracują ostro. Blok B nabiera już kolorów. Rusztowanie już od strony różowego bloku staje. A w bloku A okna na wszystkich piętrach się pojawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porzeczka czerwona super ze sie cieszycie.. IP: *.dbsch1.nb.home.nl 06.07.07, 15:12 poczytamal trche i super ze sie cieszycie..szkoda tylko ze od ponad roku, ja mieszkajaca w tym nieszczesnym budynku rozowym nie oge otworzyc okna.. przez kurz i brud z budowy.. budze sie codziennie od roku bez budzika bo panowie z budowy zapewnia mi pobudke nawet przed czasem.. i kiedy sie to skonczy? pewnie sie juz nie doczekam.. a nie to nam obiecywali.. jak sie tam wprowadzalam to z balkonu podziwialam sad, w nim sarne i bazanty... z okna widac bylo 3 kopce... teraz widze tylko szamoczaca sie folie na zakladanych oknach.. super, ciesze sie razem z wami ze bedziecie miec nowe mieszkania.. i ide sprawdzic pekniecie w przedpokoju ktore staje sie coraz szersze... podobno fundamenty osiadaja... szczescia zycze i dopilnujcie wszystkiego poki ekipe macie na miejscu.. potem juz nikogo nie znajdziecie... porzeczka czerwona z wscieklosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: super ze sie cieszycie.. IP: *.chello.pl 06.07.07, 15:49 Nic się martw, cóż każdy się cieszy jak jest coś nowego, szczególnie nowe własne M, ale skoro jesteś z różowego bloku to super, bo pewnie za niedługo jak to teraz jest, na każdym skrawku może coś "wyrosnąć", a tu przed twoim blokiem i naszym B parcela taka, że pewnie coś będą próbowć robić, było już o tym na forum, ale jak zjednoczymy siły to może coś wskóramy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax Re: super ze sie cieszycie.. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.07.07, 21:51 basen zrobimy! basen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.hpc.cam.ac.uk 06.07.07, 23:48 Witam wszytkich sasiadow. Od dawna juz nie dawalem znaku zycia na forum, ale widze ze Wy jestescie aktywni i tak trzymac... Dla przypomnienia, razem ze moja druga poloweczka jestesmy wlascicielami malego 2-pokojowego mieszkanka w bloku A pierwsza klatka na prawo od klatki schodowej, 42m^2, pozdrawiamy wszytkich sasiadow. Widze ze wiele sie dzieje ale nie wszytsko w dobrym kierunku. Najwazniejsze jednak to trzymac sie razem bo w grupie mozna zdzialac wiecej, a indywidualnie nikt nas nie uslyszy. Martwi mnie powstawanie nowego budynku tzw "pieczarkarnia" bo pewnie nam zasloni widok, no ale raczej nic nie mozemy poradzic. Za ten budynek mozna "dziekowac" semaco bo musieli wyrazic na niego zgode. Mam do was ogromna prosbe, otoz od poczatku budowy pracuje za granica wiec nie mam mozliwosci sledzenia osobiscie postepow budowy. Wiem ze w bloku A postepy sa znacznie wolniejsze niz w bloku B ale nasze mieszkanie jest na pierwszym pietrze wiec prawdopodobnie ma juz scianki dzialowe. Bardzo bym prosil kogos kto ma aparat fotograficzny i bedzie na budowie o zrobienie paru zdjec naszego mieszkanka. Dla przypomnienia mieszkanko zlokalizowane jest w bloku A pierwsza klatka pierwsze pietro na prawo od klatki schodowej 2-pokojowe 42m^2. Pozdrawiam jeszcze raz wszytkich serdecznie i dziekuje Tym, ktorzy poswiecaja swoj czas na walke o nasze racje.Tak trzymac! minimalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urdu Nowy sąsiad IP: *.chello.pl 07.07.07, 03:06 Witam Wszystkich! Późno dołączam, ale to chyba nie takie istotne - dołączam. Właśnie znalazłem forum i cieszę się, że wspólnota zawiązuje się już od dawna :) Mieszkamy z towarzyszką życiaw kawalerce na Saskiej 7 - też budowane przez Semaco (5 lat temu), ale przenosimy się wkrótce do dwupokojowego mieszkanka na Płaszowskiej w bloku B (41m), na trzecim piętrze, w ostatniej klatce. Ciekaw jestem, czy na forum jest już ktoś, kto będzie sąsiadem z piętra. Postęp budowy widzę na codzień, wyjeżdżając z domu (obecnego) i wygląda to naprawdę nieźle. Blok A co prawda trochę do tyłu, ale myślę, że do października oba ukończą. Jak widzę, niektórzy z Was niecierpliwią się, jeśli chodzi o termin oddania, ale jestem pewien, że w listopadzie większość z nas będzie mogła zająć się remontem. Nam także zależy, żeby przenieść się do nowego mieszkanka jak najszybciej. Przez ostatni tydzień obserwuję, jak do mojego mieszkania podpięta jest ciągle rura do wylewki... niedługo wybiorę się obejrzeć, jak im wyjdzie w środku. Już zastanawiam się nad osuszaniem mieszkania. Trzeba będzie to zrobić przed położeniem podłogi - to chyba dotyczy wszystkich, którzy chcą czym prędzej się wprowadzać. Nie zrobiłem tego, wprowadzając się parę lat temu na Saską i potem miałem trochę kłopotu z wilgocią w mieszkaniu... Pomysł z boksami garażowymi - super. Ja też nie mam komórki lokatorskiej. A czy wiadomo, jak będzie wyglądała sprawa z ochroną budynku? Na Saskiej nie było żadnej ochrony (teren nie jest zamknięty), ale z czasem wspólnota wprowadziła system dostępu do parkingu podziemnego i piwnic na karty magnetyczne (bo było kilka włamań na początku - mi też wyczyścili piwnicę). Teraz system dostępu jest połączony z firmą ochroniarską. Chyba że kwestia ochrony była już omawiana - przebrnąłem tylko przez 300-400 postów, więcej już dzisiaj nie dam rady ;) Pozdrawiam Wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Nowy sąsiad IP: *.chello.pl 07.07.07, 08:49 Tak był temat kart magnetycznych omawiany, myślę, że trzeba się zastanowić nad bezpieczeństwem bloków, dla mnie osobiście, wszystkie mozliwości dotyczące ochrony są do rozważenia, typu żaluzje w garażach, karty magnetyczne a nawet ochrona "osobowa", przecież mamy mieć ogrodzony teren brama na pilota, więc postawienie budki dla ochrony nie byłoby problemem, a nawet będąc wspólnotą składającą się z dwóch bloków myślę, że koszt nie byłby duży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Nowy sąsiad IP: *.chello.pl 07.07.07, 11:01 Serdecznie witamy nowych sąsiadów. Mam nadzieję, że czym więcej nas tym większa siła działania w różnych sprawach. Szczególnie trzeba się pilnować z tym aby przed blokiem B nic nie wybudowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Nowy sąsiad IP: *.range81-157.btcentralplus.com 07.07.07, 13:54 mk - jak najbardziej popieram idee instalacji systemu dostepu na karty magnateczyne jak i rolety garazowe dobrym pomyslem moglo by sie okazac zainstalowanie kilku kamer z zapisem na dysk twardy. Nie jestem jednak calkiem przekonany za ochrona "osobowa" gdyz jest to element najkosztowniejszy ale i moze sie okazac zupelnie nieskuteczny. Mieszkajac juz pare lat za granica przygladam sie jak to jest rozwiazywane tutaj. I najskuteczniejsza okazuje sie czujnosc samych sasiadow i brak obojetnosci na to co sie wokol nas dzieje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Nowy sąsiad 09.07.07, 09:31 > mk - jak najbardziej popieram idee instalacji systemu dostepu na karty magnatec > zyne jak i rolety > garazowe dobrym pomyslem moglo by sie okazac zainstalowanie kilku kamer z zapis > em na dysk twardy. > Nie jestem jednak calkiem przekonany za ochrona "osobowa" gdyz jest to element > najkosztowniejszy ale > i moze sie okazac zupelnie nieskuteczny. Mieszkajac juz pare lat za granica prz > ygladam sie jak to jest > rozwiazywane tutaj. I najskuteczniejsza okazuje sie czujnosc samych sasiadow i > brak obojetnosci na to Popieram w 100% Karty itp jak najbardziej. Nie można jednak popadać w paranoję - nie bedziemy przecież żyli w gettcie otoczonym przez kryminalistów tylko w całkiem fajnej okolicy ;-) Pozdrawiam słonecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Nowy sąsiad IP: *.range81-157.btcentralplus.com 07.07.07, 13:41 Hej urdu Witam na forum. My tez z moja Wybranka :) mamy to mieszkanko 41m tyle z w bloku A. Troche pozmienialismy i powinno byc fajnie. Z Twojej wypowiedzi zrozumialem ze mieszkanie w ktorym mieszkacie jest wasze, a wiec musicie miec mnostwo cennych doswiadczen ktore sie nam semaco- forumowiczom bardzo przdadza, dlatego dodatkowa radosc z Twojej obecnosci tutaj. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urdu doświadczenia IP: *.chello.pl 10.07.07, 23:44 Tak, teraz mieszkamy na swoim, ale na Płaszowskiej będziemy mieli o 8 m kw. więcej i miejsce postojowe, którego na Saskiej nie wykupiłem. Szczerze mówiąc to wielu doświadczeń nie mam. Wszystko obyło się wtedy bezproblemowo. Tylko musiałem powydzierać się trochę na elektryków, bo byli... nie tacy jak by się chciało :) ale to drobiazgi. Wiem, że gorzej mieli ludzie z poddaszy, bo przeciekało. Tyle że na Saskiej był inny wykonawca niż na Płaszowskiej. Zresztą na Saskiej Semaco przedłużyło gwarancję... Co do ochrony, to cieszę się, że raczej forumowicze są za, ale nie wiadomo, jak będzie z resztą mieszkańców. W końcu to wspólnota... Na Saskiej terenu zamkniętego nie zrobiono, bo tu są dwie różne wspólnoty - bloku 9 i bloków 5+7. Zrobiono tylko bramę na pilota od strony Płaszowskiej, co zresztą moim zdaniem nie ma większego sensu, bo i tak od Saskiej teren jest otwarty. Miało to niby uchronić zastawianie parkingu przez osoby przyjeżdżające do przychodni na Płaszowskiej, tyle że problem z parkingiem na Saskiej pojawia się dopiero wieczorem, kiedy wszyscy zjeżdżają do domów, a przychodnia i tak zamknięta. Sam czasami jadę do pracy wieczorem i już nie raz wracając do domu ok. 21 musiałem parkować poza terenem osiedla. Na Płaszowskiej tego problemu nie będzie, bo każdy miał przymus wykupienia miejsca podziemnego. Nie mogę się już doczekać nowego, troszkę większego lokum i fajnych sąsiadów (widać po forum, że fajni :)) A! Jeszcze wspomnę, że na Saskiej wprowadziłem się jako jeden z pierwszych - było to o tyle trudne, że nie można było jeszcze podpisać umowy z elektrownią, więc jedynym wyjściem było wchodzić w układy z sąsiadem, który równocześnie robił remont i ciągnął prąd z budowy (ale były z tego tytułu nieciekawe przejścia). Teoretycznie termin oddania był na październik. W praktyce zacząłem remont na początku grudnia, a dopiero w połowie udało się podpisać umowę z elektrownią, kończyć remont i wprowadzać. Cały remont przeprowadziłem w dwa tygodnie - to dość szybko, byłem zmuszony, bo nie bardzo miałem gdzie mieszkać w tym czasie. Tutaj też chciałbym zacząć remont szybko, ale chcę zrobić wszystko zrobić trochę lepiej, bardziej przemyślane i z parkietem a nie panelami jak na Saskiej(były niby wysokiej klasy, ale okazały się bublem). Pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: doświadczenia IP: *.range217-43.btcentralplus.com 11.07.07, 00:51 urdu - jednak jakies doswiadczenia sie znalazly, co prawda nie mialem na mysli tylko tych zlych :-) Musze przyznac ze wykonczenie mieszkania w 2 tyg to chyba record swiata! Apropos podlog to my raczej bedziemy mieli deski debowe, bo to podloga na cale zycie, ktora mozna cyklinowac do woli. Moi rodzice maja taka i moge wszytkim ja szczerze polecic. Nawet jesli sie komus wydaje droga to z czasem sie z amortyzuje. Jesli to nie tajemnica to ile was wychodza rachunki na saskiej za wasza kawalrke (prad gaz itp)? Co do systemu alarmowego to ja bym sie nie martwil tym teraz. Poprowadzenie takich inastalacji to nie problem, jako wspolnota mieszkancow bedzie mozna oglosic na to przetarg i wybrac jakas przyzwoita oferte. Najwazniejsze ze sa na to chetni. Teraz to najbardziej sie martwie tym osiadaniem budynkow obok naszych blokow, ktos juz o tym pare razy wspominal. Mam nadzieje ze te pierwsze kilka tyg. budowy, ktore byly poswiecone na wbijanie pali w podloze zrobia swoje. Perspektywa pekajacych scian nie jest mila chyba dla nikogo. Troche wam pozazdroszcze ze mozecie sobie pojechac na budowe kiedy chcecie i poogladac wasze M. Pozwolcie jeszcze ze sie przypomne z prosba o pare fotek z mieszkanka w bloku A klatka I pietro I 41m^2 po prawej stronie od klatki schodowej, jakby ktos byl na budowie z aparatem. Pozdrawiam! minimalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urdu Czynsz IP: *.chello.pl 29.07.07, 16:13 Hej, przepraszam za opóźnienie - właśnie wróciłem z dwutygodniowego wyjazdu, więc dopiero odpisuję, i mimo że mam budowę po sąsiedzku, nie było kiedy się wybrać w międzyczasie. Jeśli chodzi o opłaty na Saskiej, to wygląda to tak: przy dwóch osobach zamieszkujących dokładnie 33,27 m kw. czynsz wynosi, w zależności od aktualnego zużycia mediów od 150 do 160 zł (zawiera c.w., z.w., c.o., opłaty administracyjne itd., łącznie z piwnicą ale bez miejsca parkingowego, bo go nie mam). Fundusz remontowy to 7,16 zł. Gazu, tj. na Płaszowskiej, nie ma, więc kuchenka jest elektryczna. Miesięczne opłaty za prąd wahają się od 45 do 60 zł miesięcznie (wszystkie żarówki energooszczędne, dwa komuptery, brak telewizora, czajnik elektryczny, kuchenki używamy normalnie - pożądne gotowanie co drugi dzień). 3-4 dni w miesiącu mieszkanie nieużywane. Tak więc w sumie przy dwóch osobach wszystko zamyka się 220 zł miesięcznie. Doliczamy internet (teraz 39 zł/m-c), ubezpieczenie: 100 zł/rok, telefon stacjonarny w erze 25 zł. Jak widać, całkowite (all inclusive) koszty nigdy średniomiesięcznie nie przekroczyły 300 zł. To chyba nie jest źle, nie? Mam nadzieję, że przy 41 m kw. na Płaszowskiej nie wzrośnie to więcej jak o 10-15%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urdu Re: Czynsz IP: *.chello.pl 29.07.07, 16:46 Dodam jeszcze, że obecne mieszkanie na Saskiej jest narożne, więc to też ma chyba wpływ na opłaty za ogrzewanie (tj. zwiększa je ze wzgl. na utratę energii). Jednak wszystko jest szczelne i te opłaty mimo wszystko nie wynoszą wiele - to chyba zaleta własnej kotłowni pod blokiem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.07.07, 23:11 OK minimalny jak tak mówisz to popieram również taką opinie, myślę, że będzie jeszcze czas aby o tym pogadać, choć wszelkie propozycje są mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.07.07, 10:54 NO jasne, że nie popadamy w paranoję, osobiście poddaję pomysły i myślę, że jak wybirzemy jeden to w zupełności wystarczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Wyborcza-odpowiedz? IP: 206.19.210.* 10.07.07, 11:35 czesc czy ktos dostal jakas odpowiedz od pana Redaktora? pozdr ja nie i zaczyna mnie to powoli wkurzac powiem szczerze ... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyborcza-odpowiedz? IP: *.chello.pl 10.07.07, 14:54 Na mojej skrzynce cisza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Wyborcza-odpowiedz? IP: *.chello.pl 10.07.07, 14:56 U mnie też nic :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Wyborcza-odpowiedz? IP: *.lhsystems.com 10.07.07, 15:28 Jakie to sa ....piiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... Mnie tez zignorowali, ale caly czas mam nadzieje, ze pan redaktor probuje wyjasnic sprawe i da znac jak beda jakies konkrety. Naiwna jestem, co?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona RK Re: Wyborcza-odpowiedz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:41 Czy był ktoś z Was w ogóle w garażach? Tak sobie rozmyślacie o tych bramach, pilotach, chipach, czytnikach linii papilarnych a na moje oko i mojego RK to kiepsko będzie. Przez garaże przechodzą rury kanalizacyjne i wentylacja i wszystko podwieszone do sufitu. W bloku B, środkowa klatka, piętro 0,1,2 są już tynki i wylewka na podłogach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wyborcza-odpowiedz? IP: *.chello.pl 10.07.07, 15:58 Da się to zrobić, można ominąć te rury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Wyborcza-odpowiedz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 16:43 U mnie na skrzynce tez cisza.... Dostalam tylko potwierdzenie, ze mail dotarl do zarzadu komunalnego, wyslalam dodwoch osob, ale nic. Wyborcza - tez nic. Mysle, ze jeszcze chwile czekamy, a potem jesli nic nie odpowiedza, bedziemy myslec, jak tu dzialac, by jednak temat sprzatania nie umarl smiercia naturalna ;-) Miłego popoludnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Stan robót IP: 195.243.151.* 11.07.07, 14:25 ktoś kontrolował może ostatnio stan robót w bloku A? Jakies spektakularne postępy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Stan robót IP: *.chello.pl 11.07.07, 20:02 A co to mamy nowego sąsiada? sk??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Stan robót IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 11:50 Witam! SK pewno jestes sasiadem z bloku A. Witamy na forum:-) Grupa sasiedzka sie powieksza, ale nadal chyba wiecej osob z bloku A sie ujawnia, niz z B:-) Miłego dzionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Stan robót IP: *.lhsystems.com 12.07.07, 12:14 Jesli chodzi o budek A i moje w nim mieszkanko (na parterze) nic sie nie zmienilo od dwoch miesiecy;( Wczoraj moja druga polowa byla zobaczyc postepy i panowie budujacy dopiero przymierzaja sie do przebudowania scianek w naszym M. Ale napewno teraz pojda jak burza;) Pan Michal potwierdzil optymistyczna wersje jesli chodzi o date odbioru na pazdziernik. No i niestety najprawdopodobniej budyneczkow sasiadujacych z bud. A bedzie wiecej niz ten jeden budujacy sie w chwili obecnej;( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Stan robót 12.07.07, 12:33 W bloku A dość szybko kończą ścianki działowe na najwyższych piętrach i maja wchodzic ekipy od wody, prądu itd. Co do budynku obok tzw. "pieczarkarni";o) to robią strop na drugim piętrem i dalej ma być już ponoć tylko dach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Stan robót IP: 206.19.210.* 12.07.07, 13:38 Hej Bedaga, skad masz Info ze bedzie tam wiecej niz jeden budynek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Stan robót IP: *.lhsystems.com 12.07.07, 15:30 To byla sugestia pana Michala. Mowil, ze wykupili ten caly teren i pewnie zaczna budowac dalej, obok tego budynku co teraz powstaje. Nie wiem czy to sa pewne informacje czy tylko takie dywagacje pana M. ale obawiam sie, ze niestety musimy sie z tym liczyc;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Stan robót IP: 206.19.210.* 12.07.07, 15:45 ale kto wykupil? jakis developer konkretny? zaczynam miec migrene chyba tudziez globusa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Stan robót IP: *.chello.pl 12.07.07, 15:51 w którą stronę te działki od pieczarkarni w kierunku Płaszowskiej czy Nowohuckiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Płaszowska-Krzywda IP: *.chello.pl 12.07.07, 18:51 FYI www.bip.krakow.pl/?bip_id=1&dok_id=16334&sub_dok_id=16334 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Stan robót IP: *.lhsystems.com 13.07.07, 08:10 Nie chce nakrecac atmosfery grozy i rozpaczy wiec urywam temat. Wiecie jak to jest: dopoki cos nie powstanie czarno na bialym do konca nie wiadomo czy jakies pogloski sa prawda czy nie (przyklad: budowa pieczarkarni;). Pozyjemy, zobaczymy. Choc nie ukrywam, ze i ja mam poczatki globusa;) Glowa do gory sasiedzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.07.07, 15:01 Gdzie te nowe budynki maja powstać???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Wyborcza/Wybiórcza ?;-) Wybiórcze porządkowanie?:) IP: 206.19.210.* 13.07.07, 09:42 co do odswieżenia wiadomosci - wczoraj wysylalem tak zwanego remindera (przypominacza:-) - do Pana Redaktora . Zadnej odpowiedzi na razie ale zachecam forumowiczow do uczynienia tego samego - krotki mail " w nawiazaniu do.." :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 budowa dzisiaj IP: *.chello.pl 13.07.07, 11:38 Właśnie wróciłem z budowy. Mam dobre i złe wieści. Tych złych nie powiem :P Podaje tylko te dobre, a zatem: - ludzi na budowie mnóstwo i wszyscy pracują (co nie oznacza że jest ich wystarczająco) - zaczęli ocieplanie bloku A!!! - kończą tynki wewnętrzne w bloku B (są na 4 piętrze) - kończą ścianki działowe w bloku A (są na 4 piętrze) - kanalizacja w bloku A już na 2 piętrze - pojawił się początek wjazdu do garaży przed budynkami - budynków narazie więcej obok naszych bloków ma nie być (to tylko plotki narazie) - od przyszłego tygodnia wchodzą z tynkami na parter bloku A To chyba tyle :) Miłego piątku 13-tego :) Pozdrawiam. P.S. Mysia i MK fajne macie mieszkanka :) Właśnie byłem u Was w odwiedzinach ale właścicieli nie zastałem ;) Byłem Waszym jednym z pierwszych gości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: budowa dzisiaj IP: 206.19.210.* 13.07.07, 12:15 Tiger prosze Cie na zle wiesci rowniez czekamy z utesknieniem :) wiec nie trzymaj nas w niepewnosci plizzzz :) i tak juz mam globusa tudziez migrene ;-) wiec jeden kolejny zly news mnie nie dobije juz na pewno :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: budowa dzisiaj IP: *.chello.pl 13.07.07, 12:26 Przypuszczam, że ta zła wiadomość, to zdanie w nawiasie w pierwszym podpunkcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: budowa dzisiaj IP: *.devs.futuro.pl 13.07.07, 13:12 A zapraszamy, zapraszamy w odwiedziny ;-) Ja co prawda jeszcze nie widziałam mojego mieszkanka ze ściankami działowymi, ale wybieramy się tam w przyszłym tygodniu :-) Cieszę się że Ci się podoba. Strasznie jestem ciekawa jak to wyszło. Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: budowa dzisiaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 16:26 Witam Wszystkich! Tiger dzieki wielkie za relacje z budowy:-) Z tego, co piszesz, to nie jest zle. No moze nie jest wystarczajaca liczba pracownikow działajacych, ale były okresy, kiedy praca szla baaaardzo opornie... wiec nie ma co narzekac:-) Trzymajcie sie cieplo i miłego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: budowa dzisiaj IP: *.devs.futuro.pl 16.07.07, 12:18 Witam wszystkich! Widzieliście to: miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4316490.html Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Róg Płaszowskiej i Saskiej 16.07.07, 12:17 Jest artykuł w gazecie: miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4316490.html Pewnie nieprędko bedzie postęp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: 206.19.210.* 16.07.07, 14:28 fajnie ze poruszyli to jeszcze raz w Gazecie - widac maile do Pana Redaktora odniosly skutek..co nie zmienia faktu ze lipa z tym placem :-/ witamy w Polsce...:-/ "formalnie spełnia normy czystosci" smiech na sali :-( czy naprawde wlasciciele tych gruntow maja gdzies jak wyglada zagospodarowanie działki?? pozdr Sasiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: budowa dzisiaj IP: 195.243.151.* 16.07.07, 14:19 Czy te złe wieści możesz nam ujawnić? Chyba że są aż tak złe że lepiej nie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: *.chello.pl 16.07.07, 14:30 Cała Polska rzeczywistość... tylko siąść i płakać... Może nasze dzieci doczekają... Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej 16.07.07, 14:40 Ciekawe co z tym właściwym przebiegiem ulicy Płaszowskiej? Jeszcze zrobią nam jakąś obwodnicę przez podwórko ... hehe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: *.devs.futuro.pl 16.07.07, 15:08 Właściwy przebieg ulicy Płaszowskiej powinien iść dalej od naszych bloków, zaraz koło tych bloków po drugiej stronie ulicy Płaszowskiej (a zrobili sobie z tego drogę wewnętrzną osiedla). Popatrz się na załącznik graficzny na tej stronie: www.bip.krakow.pl/?bip_id=1&dok_id=16334&sub_dok_id=16334 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: *.devs.futuro.pl 16.07.07, 15:14 dziwię się że dopiero teraz to zauważyli... Niezły musi być tam bałagan, że na działce prywatnej prowadzą drogę i nawet o tym nie wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej 16.07.07, 15:24 Mnie się teraz przypomniało, że kiedyś ktos mieszkajacy przy Płaszowskiej w tych blokach z płyty mi o tym opowiadał. To była jakaś ich społeczna akcja i udało im się wywalczyć odsunięcie ulicy od okien bloków. Może miasto nie dopełniło jakichś formalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: *.chello.pl 16.07.07, 15:30 Ale checa !!! Dokładnie widac na tym rysunku, że droga jest bliżej tamtych bloków, ciekawe jak to dalej się potoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: *.hpc.cam.ac.uk 16.07.07, 21:54 Moim zdaniemc cala inwestycje prawdopodobnie blokuje wlasciciel Kanjpy dla ktorego parking dla TIR'ow jest zrodlem klientow=dochodow. Niestety taka jest Polska rzeczywistosc. Jeszcze do tego ta kwestia drogi, ktora jakims cudem nie jest tam gdzie powinna. Rece mi opadaja na mysl ze kiedys wroce do Polski i bede znow musial sie zmagac z totalnym brakiem logiki (ale mimo wszytko kocham ten Kraj). Chcialbym poruszyc bardziej przyjemny temat jakim jest wykonczenie naszych mieszkan. Otoz razem z minimalna prawie zdecydowalismy sie na podlogi z drewna (jeszcze nie wiemy dokladnie jaki gatunek drzewa) Niedlugo bedziemy mieli wycene od naszych lokalnych fachowcow za metr^2, ktora podam na forum. Jesli bedziecie mieli podobne informacje bardzo prosze o podanie ich na forum. Dobrze by bylo gdybysmy stworzyli sobie cos w stylu bazy danych na forum o kosztach poszczegolnych elementow jak i ekipach wykonczeniowych. Byc moze sie okaze ze ktos z was bedzie chcial skorzystac z ekipy ktora robila prace wykonczeniowe u sasiada etc. Bardzo mnie interesuja jakies ciekawe propozycje odnosnie wykonywania mebli kuchennych. Jesli ktos z was juz sie nad tym zastanawial i moze ma znajomego uzdolnionego stolarza, ktory podejmuje sie wykonania takich mebli na zamowienie bardzo prosimy o namiary. Pozdrawiamy p.s. Jak by ktos znalazl sie w najblizszym czasie na budowie z aparatem w reku prosze o zdjecia z mieszkania o pow. 41m w bloku A klatka I pietro I na prawo od klatki schodowej. minimalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: 80.48.253.* 17.07.07, 09:08 Ano nie potoczy się pewnie w ogóle :-( Jest tak jak zawsze w naszym cudnym kraju. Jedyne wyjście to wykupienie działek od tych kilkunastu właścicieli przez miasto i tu optymistyczny wariant, albo znajdzie się jakiś super przedsiębiorca co wybuduje sobie na niej coś ciekawego, może parking płatny może knajpę. Jak wiemy Płaszowska docelowo ma być drogą dojazdową jednokierunkową zamkniętą od Saskiej więc placyk mógłby być ciekawy pod kątem "trzepania kasy". A jeśli wykupiło by miasto bądź okoliczni mieszkańcy można byłoby zrobić coś bardziej dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: 206.19.210.* 16.07.07, 14:41 moze uderzyc jeszcze do tej calej Rady Dzielnicy? oslabilo mnie to na tyle ze juz wszystkie mozliwe opcje przychodza do glowy.. chociaz pewnie Rada Dzielnicy nic nie ma do tego ...:-/ parking dla tirow vs zieleniec - w jakim normalnym kraju ktos by sie zastanawial nad wyborem ?? :-/...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 11:05 Witam Wszystkich! Powiem szczerze, ze lekko nie miesci mi sie w glowie to co dzieje w naszym kraju.... Raz kwestia włascicieli dzialki sławnego "rogu" - ktorzy nie chca by to miejsce wygladalo lepiej... Byc moze to sa osoby majace bar Kormoran i dla nich jest to super opcja, by stały tam tir-y, kierowcy jedli obiady, a okolicznie mieszkancy zyli w kurzu i huku... Nie mam zielonego pojecia, z czego wynika ta sytuacja, chyba nie jestem w stanie zrozumiec ludzi. Zamiast "zieleńca" - TIR- y..... "Swietny tekst" pani z KZK: "wyrównaliśmy plac i wysypaliśmy na nim grys. Dzięki temu przynajmniej nie będzie się kurzyło." Tak - przynajmniej sie nie bedzie kurzylo, pewno przez kilka dni, bo taki tir grys rozniesie w momencie... Szkoda bardzo, ze cala akcja,: glosowanie i nasza wygrana w sumie nic nie wniosla. Moze cos jeszcze uda sie zrobic... Lekko ręce mi opadły. Druga bardzo ciekawa sprawa, dotyczaca ulicy, idacej w innym miejscu niz powinna.... Ciekawa jestem, ile jeszcze takich kwestii wyjdzie za jakis czas... No nic - nie załamujmy sie. Wierze, ze jednak uda sie wspolnymi siłami wpłynac i zlikwidowac ten paskudny parking tirowców. Pozdrawiam cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: 206.19.210.* 17.07.07, 12:00 no wlasnie(!!) wiec pytanie czy mozemy cos jeszcze zrobic z naszej strony? jak sie Wam wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: 80.48.253.* 18.07.07, 10:13 No myślę że niewiele można w tej sytuacj podziałać. Można jednak na własną rękę podjąć próby ustalenia właścicieli działki (parkingu) i porozmawiać z nimi o jej przeznaczeniu albo może lepiej się na razie powstrzymać od działań bo przecież tak jak pisałem wcześniej Płaszowska będzie dojazdówką do posesji więc żadne TIR-y już nią nie przejadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: 206.19.210.* 18.07.07, 11:02 jak ustalic wlascicieli dzialki? z drugiej strony po co ustalac skoro szanowny Urzad juz to chyba ma skoro cos robili w tym kierunku... chyba ze zorientowali sie tylko ze jest kilkunastu wlascicieli i odpadli w przedbiegach?.. chetnie moge sie przylaczyc do akcji namierzanie i przekonywania wlascicieli "tego kawalka podlogi".. moze sie uda jednak?? wiec jesli ktos jest zainteresowany w temacie to jeden ochotnik do akcji juz jest..moze zbierze sie grupka aktywistow? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:39 Witam, zastanawialam sie w domu własnie, co mozemy zrobic. Rozmawialam ze znajomym, on ma z kolei kogos znajomego w wydziale architektury i moze pomoze w ustaleniu, kto jest włascicielem tej działki. Tylko na dzien dzisiejszy nie wiem, czy ten bedzie mial dostep do danych - to sie okaze. Mysle,ze pewien problem jest tez tu, ze tych włascicieli jest na pewno kilku, a nie jeden... i teraz kwestia, jesli to jest własciciel baru Kormoran, to klapa, bo jemu na pewno nie bedzie zalezec na tym, by była tam zielen... Zatem ja sie przyłacze do akcji :-) Nie wiem, czy na tych mapkach od Semaco sa numery działki na "rogu"? Jesli tak, to po 26 lipca (urlopy) bede mogla probowac w wydziale architektury cos sie dowiedziec odnosnie, kto jest włascicielem. Na pewno sprobuje. Tylko kwestia, jak juz jakos zlokalizujemy jakos włascicieli, to co dalej? Myslicie, ze z nimi pogadac?... No dobrze byłoby, zeby tam te TIR-y nie stały... bo ten widok jest naprawde kiepski... Inna kwestia jest taka, wydaje mi sie, ze sa jakies przepisy i okreslone warunki, aby mogły stac TIR-y, parkowac i miec takie miejsce postojowe, co na pewno nie jest tutaj spelnione.... Jesli nei da sie porozumiec, moze trzeba bedzie od tej strony poruszyc temat, ze jest to zakazane.... Sama nie wiem, a to sa takie luzne przemyslenia... Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: *.hpc.cam.ac.uk 18.07.07, 18:14 Tez mi przyszlo do glowy ze moga byc jakies ograniczenia ruchu dla tych TIR'ow. Najlepiej by bylo gdyby urzad miasta, a dokladnie zarzad drog postawil znak zakazu wjazdu samochodow o wiekszej wadze. Zakaz wjazdu dla samochodow ciezarowych moglby rozwiazac sprawe. Kierowcy ktorzy by zlamali zakaz zaplacili by mandat do czasu az przestali by tam parkowac. Po jakims czasie wlasciciel "kormorana" moglby byc bardziej skory do zmiany celu wykorzystania swojej dzialki na cos w kolorze zielonym. Wiem ze nie jest to najbardziej samarytanskie rozwiazanie ale jakos nie mam sentymentu dla kogos kto blokuje dobra inwestycje. Mysle tez ze znakiem takim nie powinno byc problemu bo i tak docelowo droga ma byc zamknieta. Po za tym w jakim celu ciezarowki/TIRy maja wjezdzac na ta ulice jesli maja do uzytku ulice nowohucka. Powodow mozna znalezc naprawde wiele, chocby stan samej ulicy jak i bezpieczenstwo mieszkancow oraz komfort zycia. Proponowal bym napisac maila do osoby w zarzadie miasta ktora sie zajmuje ta sprawa z propozycja takiego rozwiazania. Pozdrawiam minimalny Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej 18.07.07, 20:57 TIR-y nie jeżdżą Płaszowską. Często tamtędy przejeżdżam i raczej nie pamiętam żebym widział TIR-a dalej niż na tym właśnie placu. Tam chyba już jest jakiś zakaz ale prawdopodobnie gdzieś dalej od skrzyżowania z Saską. Musieliby więc tylko go przestawić w okolice skrzyżowania i może byłoby po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: *.autocom.pl 18.07.07, 21:33 Tiry jeżdzą ulicą Saską, bo nie mają innej drogi wydostania się z Rybitw - przemysłowej dzielnicy. Mam nadzieję że zmieni się to jak wybudują wschodnią obwodnicę Krakowa S7. Węzeł Bieżanów ma być gotowy chyba w przyszłym roku, a węzeł Christo Botewa do końca 2009 roku (ulica Christo Botewa ma być poszerzona i dociągnięta do tego węzła). Tiry wtedy nie będą zmuszone do jazdy przez miasto, ale będą kierować się na obwodnicę. A jeśli któryś zapędzi się w nasze rejony to jak będzie chciał jechać na zachód to pojedzie nową ul. Kuklińskiego, a jak na wschód to nową trasą Ciepłowniczą. Takie są przynajmniej moje marzenia he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej 18.07.07, 23:03 Oby te marzenia się jak najszybciej ziściły ... Czego sobie i państwu życzę ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Róg Płaszowskiej i Saskiej IP: *.chello.pl 18.07.07, 23:12 To nie są marzenia to są realia i tak będzie tylko pytanie kiedy :) Zakaz jest przed wiazdem na ten plac z napisem że parking tylko dla klientów sklepu i baru Kormoran. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s termin oddania IP: 195.243.151.* 19.07.07, 12:37 wiadomość z wczoraj: oddanie koniec października, poczatek listopada. niestety, cały zcas sa problemy z ludźmi :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: termin oddania IP: 206.19.210.* 19.07.07, 14:07 hej od kogo to info? lista spraw sie robi dluga: 1. termin oddania 2. boksy w garazu 3. parking dla tirow 4. namierzanie wlascicieli dzialki ;-) 5. ..... co jeszcze dojdzie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: termin oddania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 15:32 Lista spraw wydłuza sie... Zatem co robimy konkretnego? Starac sie dowiedziec o włascicieli dzialki na rogu? Czy z innej strony poruszamy ten temat? Jak sadzicie? P.Michał cały czas powtarza, ze oddanie conajmniej miesiac pozniej, niz bylo planowane, zatem poczatek listopada jest moim zdaniem realny... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: termin oddania IP: 206.19.210.* 19.07.07, 16:38 jak najbardziej sie dowiedziec K. jesli masz mozliwosc - ja na pewno bede chcial sie dowiedziec od nich bezposrednio jakie przeslanki stoja za kultywowaniem klepiska :-/.. moze ktos z sasiadow pomoze bo sam nie dam rady wsadzic do bagaznika ;-)) a tak na powaznie to jak najbardziej kontakt sie przyda - moge do paru z kilkunastu zadzwonic (mozemy sie podzielic jesli naprawde jest tych wlascicieli az kilkunastu tej jednej biednej dzialeczki) co do boxow to co robimy? mowiliscie juz wszyscy zainteresowani o tym w semaco? ja jeszcze nie ale niedlugo uczynie to - tak czy siak dobrze by bylo wiedziec czy zrobi nam to developer czy na wlasna reke mamy cos kombinowac..musimy miec OFICJALNE stanowisko tak szybko jak sie tylko da.. czekam z niecierpliwoscia na zdjecia ktore mialy wpasc na forum z Qrdwanowa.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: termin oddania IP: *.chello.pl 19.07.07, 18:15 Odnośnie boxów temat jest "rzucony" prezesowi, obiecał omówić to z architektem, więc jeżeli ktos będzie w najbliższym czasie w biurze warto o to zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Płaszowska IP: *.chello.pl 19.07.07, 21:29 Chciałam przypomnieć o pomyśle miasta na wybudowanie kolejnego bloku przed 'różowym blokiem' i chyba waszym blokiem B. Jeżeli weźmiecie pod uwagę fakt, że ulica Płaszowska powinna być zgodnie z planami bliżej bloków z wilekiej płyty to pomysł miasta z nowym budynkiem nie jest już taki niedorzeczny - będzie na to wystarczajco dużo miejca. Myślę, że to mają na myśli właściciele działek przed barem - pewnie generalnie wolą ten teren przytrzymać i sprzedać, bo już niedługo miasto przygotuje nowe warunki zagospodarowania terenu i jeżeli będzie pozwolenie na np zabudowę handlową to będą mogli sporo na tych kawałeczkach ziemi zarobić. Z tad też pewnie ich brak zainteresowania 'zieleńcem' - nic z tego mieć nie będą. Moja rada - trzeba masowo interweniować w Radzie Dzielnicy aby ten teren miał przeznaczenie 'zieleniec' ewentualnie parking, a nie kolejny blok. Dla przypomienia: www.bip.krakow.pl/?bip_id=1&dok_id=16334&sub_dok_id=16334 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TIme Chaser Re: Płaszowska IP: *.ghnet.pl 20.07.07, 00:00 pytanko: czy odnosnie tego skweru trzeba zglaszac zapytanie do Rady Dzielnicy czy do Urzedu Miasta Krk? gdzie wogole jest Rada Dzielnicy (adres tel?), znacie jakas osobe do ktorej sie mozna zwrocic bezposrednio? Jak forma interweniowania jest wg Was najlepsza? zasypywac podaniami?czy wydzwaniac albo chodzic na jakies spotkania? problem jedynie taki ze my nie jestesmy mieszkancami jeszcze :-/.. a wiec pytanie? jak chcecie to Drodzy Sasiedzi rozegrac? organizujemy jakas masowa akcje podobnie jak podczas glosowania w Wyborczej? rzucam temat czekam na odzew...razem mozemy duzo zdzialac - wiecej niz w pojedynke jesli sie decydujemy na dzialanie to musimy ustalic do kogo trzeba slac pisma/dzwonic/dawac znak czego chcemy z szanownych Urzedow... uuuuf sie rozpisalem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 15:58 Witam, wlasnie, nie jestemy na razie mieszkancami tamtej okolicy, ale wypowiedziec sie chyba mozemy... Ja tez nie wiem do kogo mozna pisac, moze sie ktos bardziej orientuje do jakiego urzedu cos wysylac? Sadze, ze jak ustalimy do kogo pisac i stworzymy jakis zarys pisma, trzeba wyslac masowo te sugestie i mooooze odniosa skutek. Jedno jest pewne trzeba to zrobic masowo i hurtowo:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska IP: *.devs.futuro.pl 23.07.07, 14:10 Tu są namiary na Radę Dzielnicy: www.dzielnica13.krakow.pl/contact.php Może by tam interweniować, aby "róg" miał w planie zagospodarowania funkcję zieleńca. Jak myślicie? Nie wiem czy my jako dopiero przyszli mieszkańcy możemy coś w tej sprawie zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 21.07.07, 12:55 My tutaj gadu gadu o różnych sprawach, a na budowie kiepsko z ludźmi do pracy :/ Kierownik strasznie narzeka, że mu ludzie odchodzą :/ Także planowany termin oddania raczej na 100% się oddala :(:(:( Nie wiem czy wiecie, ale jest nowy kierownik, nie ten co mamy go w "bazie sąsiadów". A na koniec dobra wiadomość. Trochę ludzi dzisiaj pracowało na budowie. Kinkierowcy i jeszcze kilku innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.07.07, 08:09 Ale działają dalej, na II piętrze w A są już okna /o ile dobrze zauważyłem jedąc w nocy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.07.07, 12:34 Dobre wieści. Pracują, pracują aż miło dzisiaj było patrzeć :) i co najważniejsze widać robotę :) MK może potwierdzić ;) Mysia masz już okna :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.07.07, 13:03 Potwierdzam idzie do przodu....myślę że będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 14:09 witam kolegów i koleżanków przepraszam, że do tej pory nie mam zdjęć boksów garażowych z Kurdwanowa, ale mam rozerwaną torebkę stawową w lewej nodze i przynajmniej do 6 sierpnia siedzę w domu (nie mam dostępu do netu - sąsiad mnie dzisiaj poratował). Blok ten znajduje się na ulicy Turniejowej 70 (budynek Kasztel), jest tam ochrona, ale Pan jeśli ktoś wytłumaczy w jakim celu chce zrobić zdjęcia na pewno wpuści na teren bloku. Może mieszka ktoś blisko i jest w stanie podjechać????, ja najwcześniej będę mógł w sierpniu, wcześniej nie dam rady bo ma unieruchomioną nogę i nie za bardzo mogę jeździć autem. pozdrawiam was gorąco i czekam na wszelkie wieści z naszej budowy radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 25.07.07, 14:17 Hej Radi, nie martw sie niczym i wracaj do zdrowia :) dzis sie okazalo ze swiat jest maly - moj kolega z pracy mieszka na turniejowej 70 i powiedzial ze w miare mozliwosci zrobi zdjecia...wiec mysle ze do konca tygodnia cos wrzuce na forum pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 26.07.07, 11:11 pisać, pisać i jescze raz pisać, teleony póją w niepamięć. Pisać do Dzielnicy ale i do Rady Miasta albo samego Prezydenta. Protestowac! Tylko taką formą możmy coś wygrać. Rada Dzielnicy I zablokowała budowę jakiś bloków i na tym miejscu powstanie ogódrek jordanowski - więc jednak się da! - było o tym we wczorajszym Dzienniku Polskim. Myślę,że dobrą argumentacją będzie dbałość o zieleń oraz miejsce do rekreacji i zabawy dla dzieci - czego brakuje mi.in ze względu na trwające wkoło budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 17:25 Witam Wszystkich! Dzis odwiedzilam nasza budowe, po dłuzszej nieobecnosci:-) Powiem szczerze, ze widac, ze sie cos dzieje - no i dobrze. P.Michał mowi, ze oddanie bedzie na poczatku listopada, jak tylko klatki schodowe zrobia... Mimo, ze nie bedzie wszystko wykonczone mieszkania beda stopniowo oddawane:-) Zrobilam kilka foto, wiec Tiger moze je zamiesci gdzies, by inni mogli zobaczyc sobie bloczki:-) Poprosze. Minimalni - podajcie mi do siebie mail, to przesle Wam foto Waszego mieszkania - mam nadzieje, ze dobre sfotografowalam:-) Przez weekend nie mam dostepu do internetu, zatem wysle Wam foto w poniedzialek. Miłego weekendu Wszystkim zycze! Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.07.07, 20:29 Dziękujemy za fotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalni Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-148.btcentralplus.com 27.07.07, 21:51 Hej K ogromnie dziekujemy za fotki. Nasz email to wojtur@gmail.com Cieszy nas ze prace sie posuwaja na przod, zwlaszcza ze czytajac wiadomosci z Polski widac ze ciezko teraz o dobrych pracownikow. Pewnie wszyscy sa tu gdzie my teraz jestesmy :-) Pozdrawiamy wszytkich Minimalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urdu Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.07.07, 16:40 Odzywam się znów. Przepraszam (Minimalengo!) raz jeszcze za opóźnienie (dwutygodniowy wyjazd) - wcześniej odpisałem na pytanie co do opłat za mieszkanie na Saskiej. Co do kwestii wykończenia mieszkania, ja zastanawiam się nad podłogą drewnianą - merbau. Deski są dość drogie, więc myślę o mozaice przemysłowej. Merbau to drzewo egzotyczne - właściwości fizyczne o wiele lepsze niż dębu, przy czym koszy metra kwadratowego mozaiki przemysłowej podobny (albo nawet niższy) niż deski dębowej. Znalazłem oferty sprzedaży takiej mozaiki rzędu 60 zł za metr kwadratowy. Położenie i klej są nieco droższe niż w przypadku dębu, ale nie zabójczo ;) Główny powód, dla którego interesuje mnie drewno egzotyczne, to taki, że chciałbym położyć taką samą podłogę w całym mieszkaniu - tzn. w pokojach, kuchni i łazience. Merbau jest o wiele bardziej odporne na wilgoć niż dąb - nie wiem jeszcze, czy lepiej będzie lakierować, czy olejować, ale chyba to drugie rozwiązanie w przypadku łazienki i kuchni będzie lepsze. Wynajmę jedną firmę do zrobienia całej podłogi za jednym zamachem i już nie będę się martwił o terakotę itd., poza tym kuchnie będziemy mieć otwartą na przedpokój, więc powinno wyglądać zgrabniej. No i w łazience w gołe stopy cieplej od drewna niż od terakoty. Podejrzewam, że wcześniej trzeba będzie osuszać mieszkanie (w krakparkiet wynajmują maszyny, które do tego służą), ale to dobrze zrobić w przypadku każdej drewnianej podłogi, jeśli chce się wprowadzać szybko. Koszt urządzenia do osuszania to około 40zł/dobę - z tego, co się orientowałem po innych forach - wynajęcie maszyny na tydzień powinno wystarczyć w zupełności, więc chyba nie warto ryzykować, że potem drewno będzie się rozchodzić. Meble kuchenne na saskiej wybrałem jedne z tańszych, jakie znalazłem - kupione w Abrze na Zakopiańskiej, nie drewniane, ale z okleiną. Nie polecam z kilku względów - przede wszystkim dlatego, że po 2-3 latach okleina zaczęła odchodzić na frontach i teraz mam na nich wielkie bąble. Myślałem o czymś z ikei, ale znajoma obiecała mi namiar na kogoś spod Krakowa, kto ma spory wybór mebli na zamówienie i wychodzi taniej. Jak będę już miał namiar, sprawdzę, czy to warte zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.07.07, 17:19 Jestem posidaczką parkietu z jatoby (również drewno egzotyczne). Chciałam zwrócić twoją uwagę, że przy takim drewnie problemem nie jest wilgoć, ale jej brak. Jeżeli jesteś 'ciepłolubny':) tzn w zimie zamykasz szczelnie okna i podkręcasz ogrzewanie, to taki parkiet szybko ci się rozeschnie. Widziałam w jednym mieszkaniu skutki przesuszenia przemysłowej mozaiki merbau - wyglądała naprawdę przykro. Także przed ostateczną decyzją o wyborze typu drewna przemyśl warunki jego eksploatacji. P.S. Osuszanie pomieszczenia to dobry pomysł. Parkiet lepiej się 'trzyma', gdy poleżakuje trochę w pomieszczeniu w którym później będzie układany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urdu Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.07.07, 17:50 Dzięki za cenną informację. Nie należę do ciepłolubnych, ale zimne płytki w łazience po gorącej kąpieli to średnia przyjemność - a nie lubię żadnych dywaników itp. Z tego co piszesz wynika, że chyba te właściwości fizyczne drzewa egzotycznego nie są aż takie rewelacyjne, jak by się mogło wydawać, skoro (zakładam że najwyżej po kilku latach używania) podłoga może rozeschnąć. Wśród moich znajomych jeden ma ipe lapacho (od 4 lat) i wygląda naprawdę rewelacyjnie - nie ma problemów, choć robił wszystko na szybko (ale chyba osuszał mieszkanie. Co prawda nie oszczędzam na ogrzewaniu w zimie, ale często wietrzę mieszkanie i zawsze zostawiam szczeliny w oknach. Może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z podłogą egzotyczną? Szczególnie interesuje mnie zastosowanie w łazience... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urdu Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.07.07, 17:53 Kwestię łazienki jeszcze przemyślę, ale co do podłogi w pozostałych pomieszczeniach, jednego jestem pewien - na pewno będzie to jakieś drewno. W tej chwili mam u siebie panel i uważam, że była to najbardziej nietrafna decyzja, jaką podjąłem przy wykańczaniu obecnego lokum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-148.btcentralplus.com 29.07.07, 18:49 urdu - Ja ostatnio poswiecilem troszke czasu na szukanie rozwiazania podlogowego do lazienki. Moja dziewczyna preferuje plytki ceramiczne, aczkolwiek ja jak i wy raczej nie lubie zimnej podlogi i wolalbym cos z drewna. Ostatnio natknalem sie na bardzo ciekawa podloge z drzewa korkowego. Mozna ja bardzo efektownie laczyc z podloga ceramiczna. W kazdym badz razie wyglada efektownie jest cieplai odporna na wigloc. Narazie jeszcze nie wiem dokladnie jakie sa ceny takich podlog ale w przyszlym tygodniu poszukam tych informacji. minimalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urdu Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.08.07, 11:51 Słyszałem o podłodze korkowej, ale widziałem tylko na necie, nigdy jak to w rzeczywistości wygląda. Takie rozwiązania kojarzą mi się z zastępnikami typu panele, ale zobaczymy... Na budowie dziś praca wre. Chciałem zrobić Wam, Minimalni, kilka fotek, ale w mieszkaniu kręciło się dwóch robotników, z których jeden intensywnie pracował przy podłodze tuż przy wejściu, mając wokół siebie kilka wiaderek cementu. Więc tylko pozaglądałem przez wejście. Zamiast zdjęcia więc informacja, że w Waszym mieszkanku praca pełną parą :) Czy mi się tylko wydaje, czy te nasze balkony będą znacznie większe niż na planach? Zmierzyłem przy swoim mieszkaniu: na planach jest 132 na 196 cm, a wg moich pomiarów wyszło prawie 150x220 cm. Nie wiem tylko, ile odejdzie na barierki z boku i jakiś cokół. W każdym razie balkoniki te wyglądają naprawdę optymistycznie. Wygląda na to, że spokojnie zmieści się stolik i 3 krzesełka... No i generalnie na budowie ruch i intensywna praca. Nie wygląda na to, żeby termin oddania miał się znacznie opóźnić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.08.07, 15:28 Nareszcie jakaś wiadomość, dzięki, sam nie mam czasu wybrać się na budowę, więc jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.07.07, 18:33 Jak już pisałam ja też jestem zwolennikiem podłogi z drewna. Ale trzeba poważnie przemyśleć jego wybór, aby później nie być rozczarowanym. Jatoba w moi salonie ma się świetnie, delikatnie rozeszłą się po pierwszej zimie przy oknie balkonowym - ale wtedy było ok -20 stopni i ogrzewanie chcąc nie chcąc szło całą parą. Ważne jest jakość drewna, jakość użytych materiałów i oczywiście jakość wykonania. Nie można tu oszczędzać, bo parkiet przestanie być efektowny po pierwszym sezonie grzewczym. P.S. Podobno merbau naprawde świetnie sprawdza się w łazience. I doskonale wygląda w połączeniu z naturalnym kamieniem (w miejscach bezpośredniej styczności z wodą - zabudowa prysznica/wanny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Boxy na Turniejowej... IP: 206.19.210.* 02.08.07, 14:17 czesc Sasiedzi, znajomy zrobil wreszcie zdjecia tych boksow - nie do konca to jest to jak ja sobie wyobrazalem - siatka jest na cale miejsce postojowe a nie tylko na kawalek przestrzeni zdjecia puszcze na maila ludzi z listy sasiedzkiej wiec gdyby ktos mial czass zrobic upload na jakas stronke bylbym wdzieczny (ja nie mam czasu dzis ani jutro niestety czasu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Boxy na Turniejowej... IP: *.hpc.cam.ac.uk 02.08.07, 19:05 Hej, Na poczatku podziekowania dla K za przyslanie nam zdjec oraz listy sasiedzkiej do ktorej dolaczylismy. Moje ogolne wrazenie po zobaczeniu zdjec boxow nie jest najgorsze. Mysle ze chcemy miec cos podobnego. Moim zdaniem obszar miejsca parkingowego nalezacy do danego mieszkania powinien byc zamknietym prostopadloscianem. kazdy taki box powinien miec swoje drzwi najlepiej odchylane do gory. Na jednym z obrazkow widac ze jest box ktory zawiera kilka miejsc parkingowych co mi osobiscie nie przypadlo do gustu. Pozdrawiamy minimalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.08.07, 22:24 Witam po kilkudniowej nieobecności. Już nadrabiam zaległości :) tutaj są fotki z ostatniej wizyty K na budowie oraz zdjęcia tych boksów na Turniejowej picasaweb.google.pl/pawelprysak Sam jutro pewnie wybiorę się na budowę i będą jeszcze świeższe fotki :) A co myślicie o wspólnym spotkaniu tzw. "Alternatywy" ;) Tak jak to miało raz miejsce? Jeżeli chodzi o mnie to termin dowolny ... dopasuje się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ewentualne podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 17:18 Mam nadzieję że nie będzie podwyżek cen za m.kw. Teraz tyle sie o tym mówi. A niektórzy deweloperzy napewno będą chcieli skożystać z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Ewentualne podwyżki 04.08.07, 19:24 > Mam nadzieję że nie będzie podwyżek cen za m.kw. Teraz tyle sie o tym mówi. A > niektórzy deweloperzy napewno będą chcieli skożystać z tego. Wypluj to słowo. Ci którzy ponoszą ceny to zwyczajni oszuści. Ciekawe, czy przy spadku cen też aneksowali by umowy w celu obniżenia ceny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ewentualne podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 19:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=33391439&wv.x=2&a=66733819 warto poczytać o Budostalu 3. Tam właśnie jest ultimatum albo wzrost ceny albo ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Ewentualne podwyżki IP: *.chello.pl 04.08.07, 20:11 Przestańcie nawet dyskutować na ten temat ... sami podsuwacie im głupi pomysł do głowy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Ewentualne podwyżki IP: *.ghnet.pl 04.08.07, 21:30 Sasiedzi, czy naprawde nie macie o czym innym dyskutowac?... pozdr i milego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Ewentualne podwyżki IP: *.range81-155.btcentralplus.com 05.08.07, 16:37 Kazda rozsadna firma ktora chce kontynuowac swoja dzialanosc nie bedzie strzelala sobie w noge tak jak robi to Budostal i moze paru innych developerow. Bum na mieszkania sie konczy,ceny mieszkan sie nasycily, nowa ustawa o mieszkaniach spoldzielczych zmniejszy troszke popyt na mieszkania, sytuacja w USA takze uczy obywateli ze nie ma co sie porywac wysokie karedyty i kupowac drogie mieszkania bo sie to moze zle skonczyc. Moim zdaniem Semaco, ktore od niedawna ma kolejna oferte w sprzedazy raczej bedzie chcialo przysporzyc sobie klientow niz ich odstraszac. Ja bym sie raczej martwil o to aby nasze mieszkanka byly dobrze wykonane i juz sie martwie o to czy w Polsce zostali jeszcze dobrzy fachowcy ktorzy porzadnie wykoncza nasze mieszkanka (doszly mnie sluchy ze ostatnio o takich trudno). Pozdrawiam wsztkich i zycze wam udanej koncowki weekendu minimalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Temat boxow IP: *.ghnet.pl 05.08.07, 19:15 hej Sasiedzi, czy w zwiazku ze zdjeciami z bloku na Turniejowej tak widzicie ewentualne boxy na miejscach postojowych u nas? czy dajecie jakies sygnaly do Semcao w zwiazku z tym?pare osob o tym juz wspomnialo ale nie wiem czy Semaco jakos oficjalnie zareagowalo? pytam bo sprawa boksu bardzo mi lezy (skoro nie bedzie na razie skweru to moze to sie uda).. pozdrawiam i zycze milej koncowki weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Temat boxow IP: 80.50.166.* 08.08.07, 09:30 Witam sąsiadów! W temacie boxów garażowych myślę jednak, że nie jest to żadne rozwiązanie. Boxy z siatki drucianej to żadne zabezpieczenie a wręcz przeciwnie usypia czujność właściciela. Prosty przykład: montuję taki box z siatki, zamykam na kłudę, parkuję tam auto, stawiam rowery i inne rzeczy jakoże brak piwnicy. Przychodzi złodziej, rozcina parę cienkich drucików i wszystko ma jak na talerzu podane i jeszcze dokładnie widzi co w boxie mam. Jeśl miałbym wydać pieniądze to widzę to tak: po linii granicy miejsca postojowego stawiana jest ścianka 6 lub 12cm(cegła) a jako drzwi brama garażowa typowa lub w ostateczności zwykła brama dwuskrzydłowa z blachy falistej. Zalety: nie widać co tam jest, utrudniony dostęp, możliwość zaadaptowania na piwnicę. Koszt: brama-800 do 2000PLN, ścianka-max 500PLN nie biorę pod uwagę że ścianki są 50/50 z sąsiadem z prawej i lewej jako przegroda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Temat boxow IP: 206.19.210.* 08.08.07, 11:46 hej, RK tez mi sie podobnie wydaje..kwestia tylko zakomunikowania tego pomyslu do Semaco..ja niestety nie bede tam w najblizszych dniach ale moze sie uda w poniedzialek.. pamietasz moze wymiary miejsca postojowego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Temat boxow IP: *.chello.pl 08.08.07, 13:46 Co do wymiarów miejsca postojowego to są chyba różne z tego co ja się orientuje. Nie wszystkie są jednakowe. A co do Waszego pomysłu z boksami to o ile ścianki boczne jak najbardziej jestem za to jeżeli chodzi o bramę to musi być dziurkowana gdyż bezpieczeństwo p/p tego wymaga. P.S. Pozdrowienia dla Bedagi i męża ;) Miło było poznać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Temat boxow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 15:36 Witam Zgadza się są conajmniej 3 rodzaje miejsc postojowych co w sumie nie szkodzi gdyż nawet te najmniejsze mają wystarczające wymiary. Gorzej z wysokością bo miejsca pod ścianami zewnętrznymi, wzdłuż bloku mają dość małą wysokość,nie mierzyłem ale jest mała. Poza tym jest kwestia rur odprowadzających ścieki z mieszkań, które biegną wzdłuż miejsc postojowych, kto był to widział. Myślę jednak, że dało by się zrobić tak aby każdy miał swoją kanciapę. :-) I teraz kwestia zasadnicza poprosić developera aby wykonał to ekipą, która buduje bloki za odpowiednią dopłatą czy lepiej sobie poczekać aż zawiąże się wspólnota i już samodzielnie zlecić taką pracę komuś kogo wybierzemy??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Temat boxow IP: *.ghnet.pl 10.08.07, 00:41 dobry temat do zastanowienia:-) ciekaw jestem czy wszyscy Sasiedzi beda chcieli miec murki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Temat boxow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 10:54 Witam Wszystkich! Rozwiazanie tematu boxow garazowych faktycznie nie jest tak proste i jednoznaczne. Jesli chodzi o siatki, to oczywiscie nie jest zadne zabezpieczenie, ale raczej nie temu maja one słuzyc... Zostawienie wartosciowych rzeczy, typu rower, raczej nie wchodzi w gre. Siatka jest w porzadku, jako odgrodzenie i by miec, gdzie zostawic np. jakies puste kartony, czy reszte farby, cos takiego... Jasne, że rozwiazanie ze sciankami i drzwiami do kazdego, juz wtedy garazu, jest znacznie lepsze i wtedy faktycznie jest to juz osobne miejsce, ktore moze pelnic funkcje garazu i składu na rozne rzeczy. To jest fajny pomysł. Tylko teraz jest pytanie, ktore zadał RK, czy prosic dewelopera? Czy pozniej w ramach wspolnoty ten temat podac... Najlepiej takie rzeczy robi sie od razu, na etapie budowy, ale nie wiadomo, czy wszyscy mieszkancy, by chcieli miec cos takiego? Jaki byłby koszt tego przedsiewziecia? Czy deweloper, juz na dzien dziesiejszy majac opoznienie zechce jeszcze tym sie zajmowac... Nie wiem, jak to formalnie trzeba, by załatwic, tzn. poinformowanie wszystkich mieszkancow, zapytanie czy chca? Wycena tego, aneksy do umowy... Jesli bysmy chcieli, by deweloper budowal te scianki, to musiałby on zajac sie tym wszystkim od strony formalnej... Pytanie, czy im sie bedzie chcialo... Moim zdaniem pomysł jest dobry, oczywiscie zalezy, jaka cena bylaby tego "garazu"... Generalnie jestem "za". Bedac na budowie w tamtym tygodniu pytalam P.Michala o pomysl tych boxow, mowił, ze maja to na uwadze, z tym, ze nic nie jest na razie ustalone... ale to wiemy ;-) Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Temat boxow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 17:13 Drogie Sasiadki i Sasiedzi! Znikam z forum na jakies dwa tygodnie, gdyz jade na Krym i bede lekko odcięta od internetu, itp... :-) Pozdrawiam Wszystkich cieplo i do usłyszenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser termin dla bloku A IP: *.ghnet.pl 13.08.07, 17:44 bylem dzis na budowie - termin oddania dla bloku A jest 15 listopad ( jak potwierdzila mi Pani Ula) - znajac zycie przeciagnie sie jeszcze do konca listopada.. pozdrawiam Sasiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: termin dla bloku A IP: *.autocom.pl 13.08.07, 20:42 Cześć Time Chaser! A nie dowiadywałeś się może kiedy jest termin oddania bloku B:) pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: termin dla bloku A IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.08.07, 22:18 Witam! Sorki, że się wtrącam ale z tego co wiem to oba mają być oddawane jednocześnie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: termin dla bloku A IP: *.chello.pl 14.08.07, 12:41 Pytałem dzisiaj. Budynek B może zostać oddany ok. 2 tygodnie przed budynkiem A. Ogólnie trzeba być cierpliwym :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 21.08.07, 23:17 Czyżby cisza przed burzą??? P.S. Znowu zmienili kierownika budowy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 22.08.07, 12:38 z plotek: oprócz plotki o bloku, który jest planowany przez blokiem B i blokiem różowym, powstanie blok na rogu ul. Płszowskiej i ul. Myśliwskiej, oraz klika bloków na Mysłiwskiej oraz Przewozie (2 w trakcie budowy)- ciekwae jak będziemy wyjezdżać do centum, mimo wakacji, w korku już teraz trzeba odstać nawet 30 min (na Płaszowskiej) by wyjechać w kierunku centrum. Co do ul Kukińskiego dalej mają problem z ustaleniem własności działek pożydowskich :-( więc temat stoi, trasa ceipłownicza oprotestowana :-( Może czytaliście w prasie, że na Rybitwach ok. 2,5 ha ternów jest przeznaczone pod magazyny.... mam wrażenie, że Rada dzielnicy śpi.... słyszałam coś, iż na terenie niedoszłego zieleńca powstanie market - ale nie jest to informacja potwierdzona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 22.08.07, 14:33 coraz ciekawiej sie robi Net@ skad masz to info? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.08.07, 17:21 Mogę potwierdzić, że mieszkańcy 'różowego bloku' dostali kopie pism w Których Wydział architektury i urbanistyki urzędu miasta krakowa prosi Krakowski zarząd komunalny, Marszałka województwa oraz Wojewodę o uzgodnienia w sprawie nowego bloku. Jednoznacznie sprawy posuwają się bardzo szybko naprzód. A jako smaczek napiszę, że blok ma być budowany na działkach nr 53/31 i 53/15 obr. 14 z wjazdem na działce nr 308/3 obr. 15. Działka 'wjazdowa' nie jest tą samą drogą, która jest wjazdem do różowego bloku, z tego wynika, że wjazd będzie najprawdopodobniej z waszej drogi dojazdowej. Strasznie ciasno tam będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.08.07, 01:08 Macie na mailu to pismo! Załatwiłem je i wysłałem je Wam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 23.08.07, 10:05 Witam! Dzięki, mam pismo ale dla dobrego rozeznania tematu prośba może ktoś ma w dobrej jakości mapę tej okolicy z zaznaczeniem numerów działek bo bez tego ciężko nabrać wyobrażenia o wielkości szkód wyrządzonych tym super pomysłem. Myślę, że to już lekka przesada z tym zagęszczaniem, za chwile tak nas obudują, że ruszyć się nie będziemy mogli o widokach z okna już nie wspomnę. Załamka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 23.08.07, 10:15 Tu jest jakaś mapka: www.bip.krakow.pl/zalacznik.php?zal_id=5193 Widać gdzie jest działka 53/32 (przed blokiem różowym i blokiem B) oraz 53/15 - tam leci teraz ulica Płaszowska, może jakiś wąski pasek jest jeszcze na północ od obecnego przebiegu ulicy. Nie wiem natomiast gdzie jest ta działka z wjazdem 308/3... Kurcze, mam nadzieję że przed blokiem A nic nie wybudują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 23.08.07, 11:48 Porównajcie to sobie jeszcze z mapą z lotu ptaka: www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Krak%F3w%2C+ul.+P%B3aszowska&Submit.x=0&Submit.y=0&Submit=Szukaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 23.08.07, 10:42 Oooo, już widzę gdzie jest działka 308/3 - to jest ulica Płaszowska. Popatrzcie na mapkę - to jest napisane troszkę na lewo od nazwy ulicy. Dziwne...Ciekawe czy razem z przesunięciem Płaszowskiej bardziej na północ przesunęła się też ta działka? ;-) Ale bur.el Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 23.08.07, 12:12 Niee, ta Płaszowska została puszczona na skróty bo przeszkadzała tym blolom z płyty co tam stoją. Można powiedzieć że jest stary odcinek Płaszowskiej i nowy. Teraz to będą jaja bo prawdopodobnie Płaszowska wróci na stare miejsce tak, że się wkurzą mieszkańcy bloków z płyty. Dalej, możemy mieć problem z wyjazdem z naszej działki bo jak się ta droga zlikwiduje to nie bardzo jest którędy. Chyba będzie trzeba służebność drogi ustalić czy coś takiego nobo skoro działka jest pod zabudowę i ktoś ją ma no to siłą rzeczy tak będzie!. No chyba, że nie będxie ta droga przesuwana i blok powstanie na tym małym skrawku cozaadaptowały sobie pijaczki dotychczas. Kto to wie? Ja jestem załamany tym wszystkim!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.08.07, 12:26 Najgorzej będzie jeżeli to będą socjalne mieszkania :/ Bo przecież to chce budować Urząd Miasta Krakowa :/ Może jesteśmy w stanie coś zrobić (tzn. my niewiele możemy) ale może Semaco i różowy blok i wogóle inni mieszkańcy z okolicy. Jak myślicie jak można działać? A ja jutro wyjeżdżam :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.08.07, 13:10 Wydaje mi się że ulicy Płaszowskiej raczej nie będą przesuwać, przecież mieszkańcy bloków z płyty mają tam parking i garaże... Zresztą gdyby mieli przesunąć Płaszowską to wtedy działka 53/15 będzie bardzo duża + jeszcze 53/32 więc na pewno nie budowaliby 1 budynku mieszkalnego tylko więcej. Zostaje im działka 53/32 i kawałek 53/15, wjazd z tego co rozumiem będzie z działki 308/3 czyli z ulicy Płaszowkiej. Ale może się mylę... W każdym razie sprawdzcie sobie pocztę - przesłałam wam odręczny rysunek jak to może wyglądać. To zakreskowane pole (w jedną i drugą stronę) to jest ewentualne miejsce na ten budynek. A może da się gdzieś obejrzeć plany tego budynku, przecież jak ktoś występuje o WZ-tkę to musi załączyć mapkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.08.07, 13:25 Jak dla mnie to nie może to być duży budynek. Moim zdaniem architekt nie pozwoli na więcej niż 3 piętra. Skoro "Kormoran" starł się o dobudówkę i mu nie pozwolili. Boję się tylko tych socjalnych mieszkań :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.33.166.* 23.08.07, 13:56 'Architekt' miał też nie pozwolić aby wasze bloki miały 4 piętra - ale jak pokazała polska rzeczywistość - dało się. Generalnie idea nowego bloku jest taka, że Płaszowska 'wraca na prawidłowy tor', czyli ten zgody z planami a na dużym terenie powstaje blok, najprawdopodobniej 4 kondygnacyjny, podobno w kształcie litery L. Na tym etapie uzgodniej tej inwestycji, to chyba pozostaje tylko pikieta i telewizja kraków, bo nie sądzę, że któraś z instytucji będącej adresatem pism z urzędu miasta chciała tą inwestycję zastopować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 23.08.07, 14:03 A nie mówiłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.33.166.* 23.08.07, 14:18 jeszcze jedno. na maps.google.com można zobaczyć satelitarne zdjęcie ulicy płaszowskiej. zdjęcie oczywiście nie jest najaktualniejsze, ale widać na nim 'starą' i 'nową' Płaszowską - do porównania z planem z nr działek, który ktoś tutaj już umieścił. Generalnie w układzie ze 'starą' Płaszowską blok się spokojnie zmieści, natomiast kwestia przejazdu jak i miejsc parkingowych wygląda bardzo kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.08.07, 14:30 A różowy blok nie chce spróbować coś zadziałać? Już im wszystko jedno? przecież będą otoczeni już z każdej strony :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.33.166.* 23.08.07, 14:59 A bloki Semaco nie chcą spróbować coś zadziałać? Już im wszystko jedno? przecież będą otoczeni już z każdej strony.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.08.07, 18:58 Wojewoda małopolski 'uzgodnił bez uwag' budowę budynku wielorodzinnego przy ul. Płaszowskiej. A swoją drogą, wojewoda na pismo z 7 sierpnia 2007 odpowiedział 17 sierpnia 2007. Nie wiedziałam, że w tym kraju można cokolwiek załatwić w 10 dni. Tym tempem za pół roku będą robić fundamenty pod budynkiem socjalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 23.08.07, 12:26 Aha i proszę, zwróćcie uwagę, że na mapce załączonej przez Mysię tej obecnej drogi nie ma, jest natomiast ta stara a mapa jest z listopada 2005r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 23.08.07, 12:57 przychodzi mi tylko jeden komentarz na mysl.."no to w pyte.." :-// Odpowiedz Link Zgłoś
raszka0 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.08.07, 14:53 żałuję, ale dopiero dzisiaj wypatrzyłam forum dotyczące budynków na płaszowskiej. To wspaniałe przekonać się, że ma się tak prężnie działających sąsiadów. Przyznaję się do mieszkanka na parterze w budynku B:) Witam sąsiadów. Forum jest prawdziwym odkryciem i przyznam się że po przeczytaniu kilku informacji zmroziło mnie, ale cóż jakoś damy rade. Witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 23.08.07, 15:59 zapraszamy tez do grupy mailowej :) pozdrawiam nieoficjalnym koordynatorem grupy mailowej jest chyba Tiger i K. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 23.08.07, 16:04 Witamy nową Sąsiadkę! Słuchajcie, dzwoniłam do pani Anny Mróz - Kierownika Referatu Przetargów i Zmian Wydziału Skarbu Miasta Krakowa www.bip.krakow.pl/?id=32&sub=struktura&query=id%3D10574%26pz%3D2 która zajmuje się tym tematem. Sprawa wygląda następująco: na razie gmina Kraków stara się u WZiZT (warunki zabudowy i zagospodarowania terenu). Dopiero jak dostaną tą WZ-tkę to tam będą określone wymagania jakie musi spełniać budynek, np. wysokość, wielkość itp. Wniosek uwzględnia obecny przebieg ulicy Płaszowskiej, czyli tak naprawdę dotyczy działki nr 53/32 i tylko kawałka działki 53/15 (tak jak na rysunku, który Wam wysłałam). Ulica Płaszowska zostaje tak jak jest teraz. Oni jeszcze nie wiedzą co z tą WZ-tką później zrobią, być może będą sami budować ten blok (ale jak mi powiedziała pani Anna Mróz rada dzielnicy jest przeciwna mieszkaniom socjalnym), albo wystawią do przetargu. Wtedy kupi to pewnie jakiś deweloper. Dopiero na podstawie WZ-tki jest robiony Projekt Budowlany, a później pozwolenie na budowę. Nie wiem tylko jak to jest z protestami przeciw budowie, na jakim etapie to się załatwia. No bo jeszcze nie wiadomo nawet jak ten budynek będzie w ogóle wyglądał i gdzie dokładnie będzie stał. Nie wiem samo co o tym myśleć: mielibyśmy przez półtora roku tam hałas, kurz i brud jakby to budowali, mieszkańcy bloku B trochę zasłonięty widok od strony południowej no i może te mieszkania socjalne, ale z drugiej strony osłonił by nas ten blok trochę od hałasu z ulicy Saskiej (szczególnie jak powstanie Trasa Nowopłaszowska)i nie byłoby już pijaczków pod krzakami (chyba że ci z mieszkań socjalnych :-), no bo teraz nie ukrywajmy taki niezagospodarowany teren nieciekawie wygląda. Może jeszcze ktoś z Was zadzwoni i się o coś dopyta - podaję telefon do pani Anny Mróz: 012-616-9807 (bardzo miła pani). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.hpc.cam.ac.uk 23.08.07, 19:57 Az mnie zmrozilo jak dostalem od was e-mail z informacja o tych planach zabudowy z urzedu miasta. Jesli chodzi o protest to trzeba to zalatwiac jak najwczesniej. Mysle ze celem proptestu powinna byc zmiana przeznaczenia dzialek z budowlanych na innego typu np jakies tereny rekreacyjne albo cos takiego. Zgadzam sie z przedmowca ze teraz to prasa i telewizja, bo inaczej sie w polsce spraw nie zalatwia (wystarczy popatrzec na politykow). Jeszcze jedna taka moja uwaga. Pare tygodni temu miala byc zrealizowana obietnica urzedu miasta w zwiazku z zagospodarowaniem rogu plaszowskiej saskiej dla dobra mieszkancow tej okolicy. Z tego co sie orientuje niewiele sie stalo w tej sprawie bo dzialka, ktorej ta kwestia sie tyczy ma wielu wlascicieli. Teraz na szkode mieszkancow nie tak daleko od rogu plaszowskiej/saskiej urzad miasta planuje postawic Budynki mieszkalne zamiast np parku rekraacyjnego ktorego tak brakuje w tej okolicy. Mysle ze to dobry temat na protest. Jeszcze taka mala uwaga. Nie tak dawno bo kilkadziesiat lat temu komunisci sprawili prezent miastu Krkaow ktory nazywa sie Nowa Huta. Szpeci ona nasze miasto po dzien dzisiejszy. Teraz w czasach IV RP mamy nowa mode w Krakowie budowania domow gdzie popadnie, wazne ze ktos na tym zarobi. Przepraszam za nawiazanie polityczne ale nie moglem sie powstrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 24.08.07, 13:09 Czesc, Kontaktowalam sie dzisiaj z Panem Jackiem Bednarzem z Rady Dzielnicy XIII. On w ogole nie wiedzial ze gmina Krakow stara sie tam o WZiZT - to znaczy wiedzial ze starala sie o to poczatkiem roku, ale jak wyszlo ze dzialka pod zabudowe jest taka mala z powodu innego przebiegu ulicy Plaszowskiej, to myslal ze sprawa ucichla. Przeslalam mu wiec pismo jakie dostalo Semaco (to od Wojewody Malopolskiego) oraz 2 wczesniejsze pisma, o ktore poprosilam pania Ule (obydwa a Wydzialu Architektury). Pierwsze ze stycznia 2007 r. dotyczy WZ-tki na tym wiekszym terenie, a drugie z czerwca 2007 r. ogranicza juz teren objety wnioskiem. Przesle Wam zaraz te pisma mailem. Pan Jacek Bednarz najchetniej widzialby tam jakis skwerek/zieleniec a nie kolejny blok. W tym momencie opacowywany jest miejscowy plan zagospodarowania, w ktorym mozna by zmienic przeznaczenie tej dzialki. Jest tylko taki problem, ze plan opracowywany jest na podstawie studium zagospodarowania, a tam dzialka 53/32 widnieje jako obszar uslug publicznych (dlatego tez wlasnie gmian Krakow zwracala sie do Wojewody Malopolskiego o "uzgodnienie zamierzenia inwestycyjnego" i dostala to uzgodnienie bez uwag, czyli de facto dostala wstepne pozwolenie ze bedzie mozna cos tam budowac mimo iz dzialka nie jest pod budownictwo wielorodzinne tylko jest obszarem uslug publicznych). Nie wiem czy mozna jeszcze zmienic przeznaczenie tej dzialki, tak zeby byla np. zielenia miejska. Na pewno nalezy naciskac na Rade Dzielnicy aby tak sie wlasnie stalo. Podaje Wam namiary na strone www Rady Dzielnicy: www.dzielnica13.krakow.pl/council.php Prosze, zadzwoncie tam i porozmawiajcie z panem Jeckiem Bednarzem, im wiecej osob bedzie naciskac, tym lepiej. Dobrze by bylo zeby odezwali sie tez do niego mieszkancy rozowego bloku oraz mieszkancy z tych blokow naprzeciwko. Jeszcze pol biedy jesli gmina jak uzyska WZiZT zrobi przetarg i sprzeda to jakiemus deweloperowi. Najgorsze bedzie jak sama zacznie tam budowac mieszkania socjalne... Kochani, wtedy mamy przerabane. Bedziemy miec wtedy obok ludzi ktorzy dostali nakazy eksmisji, strach bedzie wracac do domu wieczorem, nie mowiac o tym ze wartosci naszych mieszkan gwaltownie spadna... Prosze, zorganizujmy sie jakos! Kinga, kiedy wracasz z Krymu? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magic.krakow Re: Płaszowska-Semaco Invest 24.08.07, 14:01 Witam. Nie miałem jeszcze okazji wypowiadać się na tym forum sąsiadów ale byłem dziś rano na budowie i okazało się przynajmniej w budynku A I klatka (nie chodziłem wszędzie) że po wczorajszym deszczu wyszła ponoć wada składu betonu na światło dzienne z którego jest zrobiony strop na 4 piętrze że woda ostro kapie sącząc się kałużami na całym piętrze przenikając przez tą wylewkę. W takiej temperaturze to wszystko szybko wyschnie więc zainteresowane osoby mogą interweniować aby dach należycie został zabezpieczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 27.08.07, 09:09 Proszę o wyjaśnienie pojęcia "wada składu betonu na światło dzienne" bo ja osobiście mam lekki problem z interpretacją :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.08.07, 12:37 Jeśli coś faktycznie jest na rzeczy to chyba nie ma sensu czepiać się słówek, a raczej warto zainteresować się problemem ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 27.08.07, 12:47 Tak, tak ja sie nie czepiam ale może przyczyna jest inna tego stanu rzeczy. Przecież dachy nad klatką 1 i 3 mogą być jeszcze nie wykończone a z tego postu można wnioskować że albo się strop nie związał albo popękał a to już sprawy poważne. Stropów nie robi się betonem wodoodpornym u mnie w mieszkaniu na wiosnę woda stała bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.cmbg.cable.ntl.com 27.08.07, 13:55 Witam wszystkich serdecznie, jak najbardziej jestem za idea przemianowania przeznaczenia dzialek o ktorych tu rozmawiamy na np zielen miejska lub cos podobnego i rowniez wykonam telefony do instytucji, ktore maja wplyw na te decyzje. Mysle ze dobrym ruchem bylo by znalezienie jak najwiecej ludzi ktorzy by byli za tym pomyslem i ktorzy by mogli interweniowac w radzie dzielnicy czy tez radzie miasta. Dobrze by bylo gdyby ktos kto mieszka w Krakowie a najlepiej gdzies w poblizu naszego osiedla moglby rozpropagowac te informacje. Mysle ze moglibysmy pomyslec o czyms w rodzaju ulotki informacyjnej, ktora mozna by bylo dostarczyc do drzwi mieszkan wszytich zainteresowanych. Mysle ze taka ulotka powinna zawierac informacje na temat obecnego problemu jak rozniez byla by to okazja do przyciagniecia uwagi na to forum gdzie rozmawiamy o bierzacych sprawach. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.08.07, 18:13 Witam po urlopie. Tak myślę, że ten pomysł z ulotką jest dobry. Co reszta myśli o tym pomyśle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 10:13 Cze wszystkim, czy ktoś sie orientuje kiedy jest najbardziej realny termin oddania bloku "B" ???? Muszę rozwiązać umowę najmu z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia i nie wiem co robić... pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 29.08.07, 07:18 Witam Sądząc z zaawansowania robut, koniec października początek listopada. Apropo słonia -> nowe zdjątka są na stronce :) Odpowiedz Link Zgłoś
raszka0 Re: Płaszowska-Semaco Invest 29.08.07, 12:00 radi- z tego co pytałam nie nastawiaj się na koniec października. Realny termin to 15 listopada... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.cmbg.cable.ntl.com 02.09.07, 21:13 Potwierdzam, bylem w Polsce 3 dni i zajrzalem na budowe. Rozmawialem z kierowkiem budowy mowil ze oficjalne oddanie wypada na 15 listopada z tym ze w bloku B czesc ludzi bedzie mogla zaczac wykonczanie mieszkan wczesniej. Zapytalem rowniez o kwestie wody kapiacej ze stropow w bloku A. Wygladalo to nie za ciekawie gdyz na pierwszym pietrze w mieszkaniu obok mojego woda kapala a strop byl podparty slupem. Kirownik powiedzial abm sie nie martwil bo prace stropowe sa jeszcze nei zakonczone. Po za tym wspomnial ze wszytko musi byc dobrze wykonane bo nadzor budowlany mu robi czeste kontrole. Moje wlasne przemyslenie jest takie, ze semaco raczej bedzie za wszelka cene naciskalo wykonawce na usuniecie wszytkich usterek jakie aktualnie wyszly na swiatlo dzienne ze wgledu na to ze budynek ma kilkuletnia gwarancje. Jesli nie zrobia tego teraz beda musieli zrobic pozniej i poniosa wieksze koszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 01.09.07, 14:20 Witam Sąsiedzi! Co tu taka cisza? Czy ktoś w Was pofatygował się jeszcze żeby zadzwonić do Pana Jacka Bednarza - Przewodniczącego Dzielnicy XIII? Czy naprawde chcecie mieć koło siebie mieszkania socjalne? Pan Jacek mowił mi, że ma skargi od mieszkańców tej okolicy że brakuje tam placów zabaw dla dzieci/ogródków jordanowskich. Jest zresztą we wczorajszej Wyborczej artykuł o braku placu zabaw w Krakowie miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4450832.html Może napiszemy coś na adres redakcji o naszej okolicy, co prawda Samaco ma zrobić jakiś plac zabaw z tyłu bloków, ale po pierwsze będzie to maleńtwo, a po drugie będzie to prywatny i ogrodzony teren, a artykuł dotyczy miejskich/ogólnodostępnych miejsc. Pewnie szanse, że coś tam zrobią są niewielkie (patrz: sprzątanie "rogu"), ale co nam szkodzi sprobować i napisac maila. Jak każdy z nas napisze to będzie to już coś. Podaję maila do redakcji: redakcja@krakow.agora.pl i do Pana Jacka Bednarza: jacek.bednarz@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.09.07, 20:56 My się dołączamy, tylko zaproponujcie w jakiej formie czy wspólnie czy osobno A tak na marginesie dziś sobota a na budowie pracowali !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 01.09.07, 21:34 hej, ja z moja dziewczyna rowniez - mysle ze lepiej osobno na razie bo wieksze wrazenie robi mailbox z 20 mailami na ten sam temat niz z jednym mailem :) my piszemy do pana z dzielnicy jutro - zeby mogl sobie juz w poniedzialek przeczytac pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 13:07 wow! no to działamy! ja już wysłałam maila do gazety w temacie ogródków jordanowskich ;-) co do WZIT to muszę Was zmartwic, przy ul. Stoszki/Przewóz na podstawie WZIT buduja się bloki, bez pozwolenia na budowę! jednak można! zwłaszcza jak się jest KTBS! a Gmina Kraków ma 50 udziałów.... wiec trzeba gasić ogień w zarodku bo zaraz okaże się, że fundamety zaczną wylewać Co do protestu to popieram! Z tego co wiem to okoliczni mieszkańcy są lekko zdenerwowani problemami z komunikacją i ciasną zabudową, myślę, ze sie przyłączą. Może więc nie ulotki a plakaty. Z tego co udało mi się dowiedzieć pisma fruwają do Dzielnicy i do Urzędu Miasta bez większych efektów (moze powinno byc ich więcej....) ale media na pewno by pomogły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 13:46 to wszystko oczywiście jak zwykle informacje niepotwierdzone, ale w każdej plotce jest ziarno prawdy... czasami będąc na budowie przespacerujcie się po okolicy i posłuchajcie ludzi ;-) nie chciałabym mieszać w kamiennym kręgu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 03.09.07, 15:32 w kamiennym gregu to byl taki serial z tego co pamietam z krajow latynoamerykanskich ? :-) a co jeszcze ludzie mowia ?:) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 05.09.07, 11:53 a to chyba potwierdzenie plotek... UCHWAŁA Nr XV/169/2007 Rady Dzielnicy XIII Podgórze z dnia 4 lipca 2007 roku w sprawie warunków zabudowy dla inwestycji: „budowa zespołu siedmiu budynków mieszkalnych wielorodzinnych na działkach przy ulicach Myśliwska – Przewóz w Krakowie”. (...) § 1 Opiniuje się pozytywnie zamierzenie inwestycyjne pn.: „budowa zespołu siedmiu budynków mieszkalnych wielorodzinnych z garażami wbudowanymi i dwóch budynków mieszkalno – usługowych z garażami wbudowanymi wraz z zespołem technicznym składającym się z dwóch hal montażowych, kiosku, pawilonu handlowego, dwóch wiat przystankowych, elementów zagospodarowania terenu: place, drogi, chodniki, boisko, place rekreacyjne i gospodarcze wraz z infrastrukturą techniczną, zielenią osiedlową i izolacyjną na działkach Nr 322/5, 322/6, 322/16, 322/20,273/5,323/1, 322/21, 322/22, 322/23, 322/24 obr. 19 oraz dodatkowo infrastrukturą techniczną na działkach 121/12 obr. 18, 179 obr. 17, 323/2, 272/7 obr 19 i układ komunikacyjny na działkach Nr 179, 21/12 obr. 17, 121/12, 141, 132/18 obr. 18, 323/2 obr 19 przy ulicach Myśliwska – Przewóz pod warunkiem ograniczenia wysokości zabudowy do 5-ciu kondygnacji w odniesieniu do istniejącej zabudowy osiedla „Lipska”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 05.09.07, 17:16 sugerujesz ze to maja byc bloki socjalne dodatkowe do naszego na dzialce przy plaszowskiej? o tyle dobrze ze to rog mysliwskiej i przewozu - co nie zmienia faktu ze wolalbym zeby zakupil to developer a nie miasto budowalo cos tam zwiazanego z socjalna polityka miasta.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 21:26 na ten moment ciężko wyczuć co to może być nie dotyczy to oczywiście placyku przed naszymi blokami, ale jest w sąsiedztwie. Nie wiem czy widziałeś zabudowę na Lipskiej - generalnie zachwycająca nie jest. Daje to obraz co powstanie w ciągu najbliższych lat na tym terenie. Nie przypuszczam by bez wyraźnego powodu powstrzymali się też z budową bloku na "placyku". Chyba że w końcu stworzą plan zagospodarowania, który to ureguluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 07.09.07, 14:30 halo Drodzy Sasiedzi(!!) zyjecie? bo mam wrazenie jakby wszyscy wyjechali na dluuugie wakacje ?:) czytaliscie maila od K.? kawal dobrej roboty wykonala - pytanie teraz co dalej robimy i jak uderzamy ... zbiera sie roznych tematow i dobrze bybylo jakbysmy my jako przyszli sasiedzi trzymali reke na pulsie z tym co trzeba - bo czas ucieka przez palce:) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.09.07, 15:23 A może spotkajmy się wszyscy ... będzie łatwiej coś ustalić. Co Wy na to? Może każdy wygospadaruje któregoś dnia godzinkę lub dwie na wspólne ustalenie taktyki działania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 12:04 Witam Wszystkich! tak tematów mamy wiele do przedyskutowania, wiec warto by bylo sie spotkac, ja jestem bardzo "za". Byc moze szybciej dojdziemy do jakichs konkretnych wniosków... Napisze teraz to, co pisalam w mailu odnosnie planowanej budowy "na skwerku". Otoz tak: Rozmawialam z kolega, a ten z kolei z prawnikiem i ten doradzil bysmy postarali sie by byc"uznanym" za strone w sprawie... na razie mozemy dzwonic, czy pisac do rady Dzielnicy to jedna rzecz, a druga ktora mozemy uczynic, to złozenie wniosku do Wydziału Architektury, bysmy byli stroną w sprawie, jako, ze mamy juz umowy przedwstepne zakupu lokalu mieszkalnego i w niedalekiej przyszłosci na Płaszowskiej bedziemy mieszkac. Gdy nas uznaja za strone wowczas juz musza sie liczyc z nami i moze protestowac i odwolywac sie od decyzji, gdyz musza o wszystkim nas informowac... Wstepnie mam przygotowane pismo, ktore mozemy złozyc - wraz z kopia umowy przedwstepnej do Wydziału Architektury. Zaraz przesle to przygotowane pismo. Zastanawiam sie, czy np zlozyc cos takiego razem, czy kazdy z osobna? W ogole co myslicie o tym pomysle? ja sadze, ze warto sprobowac, gdyz wtedy nasze zdanie bedzie istotne.... Mysia ma duzo informacji, a takze mysle, ze w/w pomysl przedyskutowala ze swym znajomym prawnikiem, wiec bedziemy miec informacje z innego zrodla, czy w ogole warto cos takiego robic. Sadze, ze warto byloby sie spotkac i moze wtedy łatwiej cos postanowimy.... Co Sasiedzi myslicie na ten temat? Pozdrawiam słonecznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 12:06 Przesyłam przygotowane pismo. To mogloby byc cos takiego: "Wniosek dotyczy: AU-02-5.MTK.7331-4474/06 Zgłaszam się jako strona w rozumieniu art. 28 Kodeksu Postępowania Administracyjnego do postępowania w sprawie wydania warunków zabudowy dla działek 53/32 i 53/15 obręb 17 Podgórze z wniosku Gminy Miejskiej Kraków, działającej przez pełnomocnika: Z-cę Dyrektora Wydziału Skarbu Miasta UMK – P. Annę Trembecką o ustalenie warunków zabudowy dla zamierzenia inwestycyjnego pn. „budowa budynku mieszkalnego wielorodzinnego z lokalem handlowym oraz podziemnym garażem na działkach nr 53/32 i 53/15 obręb 17 jedn. ewid. Podgórze wraz z wjazdem na działce nr 308/3 obr.15 jedn. ewid. Podgórze przy ul. Płaszowskiej w Krakowie” – znak: AU-02-5.MTK.7331-4474/06. Wyjaśniam, iż postępowanie w sprawie wydania warunków zabudowy dotyczy mojego interesu prawnego, albowiem zawarłam przedwstepną umowę zakupu lokalu mieszkalnego wraz z udziałem w gruncie w działce. Jak wynika z przytoczonej umowy do dnia…. Nabędę własność lokalu mieszkalnego….. Sposób zabudowy działki sąsiadującej wpływa na możliwość korzystania z nieruchomości sąsiadującej, zatem dopuszczenie mnie do postępowania w charakterze strony pozostaje w pełni uzasadnione." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 12:20 Do w/w pisma informacja: Art. 28, na ktory sie powolujemy w piśmie brzmi: "Stroną jest każdy, czyjego interesu prawnego lub obowiązku dotyczy postępowanie albo kto żąda czynności organu za względu na swój interes prawny lub obowiązek." Dajcie znac, co sadzicie? i moze faktycznei sie gdzies spotkamy i przedyskutujemy... Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 11.09.07, 10:02 hej hej nie wiem czemu ale mam wrazenie ze nikt ostatnio nie czyta forum :) bo jakis marazm zapadl na forum:) Sasiedzi(!!) Pobudka (!!) :) ja jestem jak najbardziej za spotkaniem ktore proponowala K. i Tiger- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 12:21 Witam! Ja tez jestem za spotkaniem przyszłym tygodniu, oprocz czwartku (20.09.) - wtedy nie dam rady. W pozostałe dni sie dostosuje. Jak pozostałe osoby? Pozdrawiam serdecznie, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 11.09.07, 13:19 świetny pomysł z tym pismem JESTEM ZA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 11.09.07, 20:06 Nam pasuje poniedziałek, wtorek i czwartek wieczorem, pozdrawiamy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 12.09.07, 10:31 Nam pasuje codziennie z wyjątkiem wtorku. Preferowana godzina - 19 Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 10:59 Witam Wszystkich! zatem powoli nam sie wyklaruje data spotkania; reasumując w przyszłym tygodniu odpadaja nam: wtorek (Mysia), środa (MK), czwartek (K.), pozostaja: poniedziałek (17.09) i piątek (21.09), no i weekend. Godzina 19,00 jest bardzo dobra. Nie wiem jak reszta Sasiedztwa:-) Reasumujac: propozycja spotkanie PONIEDZIAŁEK 17.09.2007, GODZ.OK 19,00. Czekamy na zdanie innych osob, co sadza o tym terminie. Miejsce ustalimy. Pozdrawiam cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 12.09.07, 13:07 Cześć, Przepraszam że mieszam, ale właśnie dowiedziałam się że poniedziałek też mi wypadł. To już lepiej umówmy się na wtorek, we wtorek mam mniej ważne "zobowiązanie", mogę je przełożyć. Czyli co, wtorek godzina 19? Proponuję gdzieś na rynku się spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 13:17 Mysia, nic sie nie dzieje. Wtorek dla mnie jest ok. Teraz kwestia jak inni? Prosimy o zdanie... Poprawka: spotkanie WTOREK, 18.09.2007, godz. 19,00 - RYNEK Ewentulanie pozostaje jeszcze w przyszłym tygodniu piątek. Czekamy na wiesci od pozostałych osob:-) Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.09.07, 16:03 No dla mnie wtorek odpada tzn. nie tak do końca bo od ok. 22 godziny jestem do dyspozycji :) Ale wcześniej niestety nie. No chyba że w środę. Wtedy mogę wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janiolek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.153.139.* 12.09.07, 16:15 Witam, od niedawna sledze poczynania przyszlych sasiadow na forum dysk., i mam male pytanie, czy widzieliscie moze ogloszenia SEMACO w prasie w sprzedazy mieszkania na ul. Płaszowskiej, w malych bloczkach ( ze zdjecia widac ze chyba tu za budynkiem A). Moje pytanie czy faktycznie teren za budynkiem A bedzie zagospodarowany na nowe budynki. Wiecie cos na ten temat? Dzieki za info Pozdraiam, Janiol:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 16:36 A odnosnie nowych bloków to ja nie mam zadnych informacji. Pozdrawiam nowego Sasiada! Zapraszamy na spotkanie, ktore jeszcze dokonca nie wiadomo kiedy sie odbędzie:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 16:25 We srode MK - nie da rady... tzn zaczekajmy na MK, czy nic sie nie da ze sroda zrobic? A co w kwestii piątku ewentualnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.09.07, 20:33 U mnie jak najbardziej wtorek 19 ok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 13:49 Halo, halo, a gdzie jest reszta naszych Sasiadek i Sasiadów? Dajcie znac, czy chcecie sie spotkac i jaki dzien Wam pasuje... czekamy:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 13.09.07, 14:31 Witam Jestesmy, jestesmy, my dostosujemy sie tylko prosze o sztywny termin 2 dni przed spotkaniem aby czas zarezerwowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 13.09.07, 15:21 no dajcie znać jakie miejsce i data jest ostateczna, końcówka tygodnia w moim przypadku odpada ;-( co z tymi bloczkami za blokiem A? gdzie było to ogłoszenie? wiedzieliście w TVN akcję mieszkańców osiedla w Lublinie przeciwko nadajnikowi? widziałam tez coś takiego na os. Oświecenia gdy protestowali przesciwko nadajnikowi telefonii P4 ale obyło sie bez przemocy. Zobaczymy co będzie u nas, z lektury uchwał dzielnicy wydaje się, że będziemy mieć dwa nadjniki jeden na Stoczniowców a drugi (budowa stacji bazowej telefoni komórkowej) na Przewozie ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.09.07, 10:40 Kilka wieści z budowy: z tego co widziałem to wszystkie klatki w bloku B już wytynkowane. Panowi kładli wylewki na balkonach. Ogólnie robota wre na budowie. Dużo ludzi i ostro pracują. A dzisiaj moja żona przyniosła chyba ważne info od jakiejść Pani dr która pracuje w różowym bloku w tej przychodni. Otóż przenoszą tą przychodnię do na Saską!!! tam koło siedziby Semaco tam gdzie bank i inne rzeczy. Ale to nic pewnego bo to Pani dr tylko powiedziała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser TVN24 podaje...wiadomosc z ostatniej chwili.. IP: 206.19.210.* 14.09.07, 11:13 Semaco buduje na dzialce tam gdzie szklarnia dwa krotkie bloki (jednoklatkowe) tak wiec mieszkancy bloku A (w tym rowniez ja) latwego zycia nie beda mieli do 2kwartalu 2009....cena 6950 brutto.. ktos zainteresowany? co do tajemniczej "pieczarkarni" (6-mieszkanowego budynku mieszkalnego)to nie buduje semaco- jedynie sprzedaje te mieszkania. Jednak OPROCZ pieczarkarni beda w planach dwa bloki o ktorych wspomnialem wczesniej... niech ktos to potwierdzi dodatkowo bo mi opadla szczena..moze sie przeslyszalem?... czyli jednak z fajnego widoku na kopiec Kraka nic nie bedzie (zostanie zerkanie w okno sasiada a wczesniej na budowlancow) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: TVN24 podaje...wiadomosc z ostatniej chwili.. IP: 206.19.210.* 14.09.07, 11:25 powyzsze info z Semaco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: TVN24 podaje...wiadomosc z ostatniej chwili.. IP: *.devs.futuro.pl 14.09.07, 13:11 Na rysunku/wizualizacji, która była w środę w Wyborczej (dodatek mieszkaniowy) były narysowane 4 nowe budyneczki na północny zachód od budynku A, nie 2. Nie wiem tylko czy ta szklarnia to był 1 z nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: TVN24 podaje...wiadomosc z ostatniej chwili.. IP: 206.19.210.* 14.09.07, 13:33 czyli nie wiedzialem o tym pierwszy Mysia ?:)) Polsat wiedzial wczesniej? ;-) jesli to jest ten sam rysunek/wizualizacja ktora wlasnie dostalem z semaco to jest na nim pieczarkarnia( maly budynek pod katem) - czyli faktycznie bedzie jeszcze jeden budynek za pierczarkarnia ale powiem szczerze ze ja sie zastanawiam jak to wszystko sie tam ma zmiescic .. mam nadzieje ze nie bedzie za duzo scisku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: TVN24 podaje...wiadomosc z ostatniej chwili.. IP: *.devs.futuro.pl 14.09.07, 13:42 Time Chaser, proszę, prześlij mi tą wizualizację mailem. Szczegónie jestem ciekawa, którędy będzie iść droga do tych bloczków. Dzwoniłam przed chwilą do Semaco. Chciałam poprosić panią Ulę żeby mi to przesłała, ale nie ma jej dzisiaj w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: TVN24 podaje...wiadomosc z ostatniej chwili.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 14:17 Witam Wszystkich! No to troszke nam sie zagęści okolica... Pani Uli nie bylo w tym tygodniu, bedzie w przyszłym tygodniu. Ja bede w Semaco w poniedzialek, to jakies informacje zdobęde. Time Chaser, proszę, prześlij mi rowniez tą wizualizację nowych bloczków mailem. Z góry dziękuję. Pozdrawiam serdecznie,pa K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: TVN24 podaje...wiadomosc z ostatniej chwili.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:37 A odnosnie sąsiedzkiego spotkania, pozostaje termin WTOREK 18.09.2007, godz. 19,00 w rynku. Jak pozostałe osoby? Tiger, moze uda Ci sie tak zrobic, by przyjsc na spotkanko... ? Pozdrawiam serdecznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: TVN24 podaje...wiadomosc z ostatniej chwili.. IP: *.chello.pl 14.09.07, 19:53 No ciekawe jak to będzie wyglądało, najbardziej interesuje mnie droga do tych budynków... Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Wizualizacja 15.09.07, 12:18 Time Chaser, Dzięki za wizualizację, ale to już widziałam w środę w Wyborczej. Nie masz może takiego rzutu z góry, gdzie byłoby widać drogę dojazdową do tych bloczków (ciekawa jestem czy będą przejeżdzać pod naszymi oknami czy mają własną drogę wewnętrzną prowadzącą np. za siedzibą Semaco)? Jak widzicie są tam chyba 4 nowe budynki (ten całkiem z lewej to budynek A), ale może się mylę - ten najmniejszy to może być pieczarkarnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Wizualizacja IP: *.ghnet.pl 15.09.07, 13:38 mam geodezyjny plan ale tylko papierowa wersje - droga dojazdowa jest tam widoczna rownolegle do drogi bloku A - droga dla tych blokow jest miedzy domkami jednorodzinnymi(?) na pewno kolo domu wlasciciela dzialki ze szklarnia - tak wynika z geo wersji tylko taka wizualizacje dostalem z semaco o czym wspominalem wczesniej- ten maly budyneczek o ktorym wspomnialas to nie "moze pieczarkarnia" - to jest pieczarkarnia podsumowujac drogi wyjazdowe z dzialek bedzie jedna miedzy domkami jednorodzinnymi(?) - (tak wynika z planu jak wspomnialem wczesniej)ALE droga z tamtej dzialki laczy sie rowniez z droga dojazdowa przeznaczona dla bud A (niedaleko planowanego placu zabaw dla dzieci) jedna rzecz-z planu wynika ze te dwa dwuklatkowe bloki z wizualizacji wychodza " przed szereg" - chodzi o to ze nie sa w jednej linni jak nasze bloki - tylko wrzynaja sie bardziej w strone dzialek tak ze blok A konczy sie w polowie nowych dwoch blokow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Wizualizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 15:25 Dzięki za dokładny opis ;-) Mam tylko nadzieję że plac zabaw dla dzieci zostaje. Masz może skaner żeby ten plan geodezyjny zeskanować i przesłać mi pocztą? Jeżeli nie, to nie ma problemu - poproszę o to w poniedziałek panią Ulę. Pozdrawiam i do zobaczenia we wtorek :-) mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Wizualizacja IP: *.lhsystems.com 17.09.07, 07:59 Czesc wszystkim, O rany...wracam sobie wypoczeta, odstresowana po urlopie, wchodze na forum z nadzieja, ze sa jakies dobre wiesci odnosnie oddania naszych bloczkow...i co widze?? Same szokujace newsy....nie wierze;( Czy moge Was prosic o ta nieszczesna wizualizacje na maila: bedaga@poczta.onet.pl Z gory dziekuje...musze troche sie wgrysc w ostatnie wydarzenia, bo poki co jestem lekko oszolomiona;( Chcialabym rowniez pojawic sie na spotkaniu, tylko prosze napiszcie gdzie sie dokladnie spotkamy. Niestety jeszcze sie z Wami nie widzialam i moge miec klopot z identyfikacja;) Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Wizualizacja IP: 212.160.172.* 17.09.07, 11:13 ale czad z tymi blokami! przyjrzyjcie się naszej umowie, wydaje mi się, że tam jest słuzebnośc drogi dla działki za blokiem A tylko do tej pory wydawało mi się że dotyczy ona tych prywatnych domków.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Wizualizacja IP: 206.19.210.* 17.09.07, 11:57 to samo mi wlasnie przyszlo do glowy z ta sluzebnoscia drogi w umowie..co do wizualizacji dla Bedagi: to jesli bedziesz na spotkaniu jutro to Ci pokaze ja osobiscie podobnie jak rzut geodezyjny spraw sie zbiera cala massa do dyskusji :))) 1. nowe bloki z prawej 2. nowe bloki z przodu (mozliwosc socjala) 3. naprawa skweru (rog plaszowskiej i saskiej-wielka wygrana w Wyborczej) 4. podziemne garaze (siata, murek na miejscach parkingowych) 5. ryzyko stawiania jakis masztow telekomunikacyjnych(!!????) komus cos jeszcze przychodzi do glowy poza wyborem flizow i farb na sciany? ;-)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Wizualizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 16:58 Witam Wszystkich! Zatem Semaco planuje budowe czterech blokow jeszcze, sa one duzo mniejsze niz nasze, dwa dwuklatkowe i dwa jednoklatkowe. pierwszy to "pieczarkania" :-) Spotkanie jutro (18.09.2007)! Spotykamy sie o godz. 19,00 - proponuje moze przy fontannie na placu mariackim - koło Koscioła Mariackiego. Jako, ze niektorzy z nowych sasiadów, jeszcze nas nie znaja z widzenia, to jako "znak rozpoznawczy" będę miała żółtą papierową teczkę:-) Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i mam nadzieje, ze jutro spotkamy sie sporą grupą! Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Wizualizacja IP: *.chello.pl 17.09.07, 18:06 Wytrzymajcie do godz. 22 to i ja dotrę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wizualizacja IP: *.chello.pl 17.09.07, 21:37 Może "kierownik" wycieczki zaproponuje miejsce spotkania, bo może niektórzy mogą nie zdążyć na 19 i aby nie było potem problemu z odnalezieniem Was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Wizualizacja IP: 206.19.210.* 18.09.07, 10:36 hej K. ja bede na 100%- jedyne co to ze moge sie spoznic (w pracy mam goraczke sobotniej nocy) ale jak cos to bede dzwonil jesli nie zmienilas numeru - jesli zatem gdzies bedziecie siedziec juz to tak zeby byl sygnal ok ? :) pozdrowienia W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Wizualizacja IP: 206.19.210.* 18.09.07, 10:48 sygnal w sensie zasieg dla komorki :) bede mial pare kopii geodezyjnego rzutu ze soba wiec bedzie do wgladau tudziez rozdania zainteresowanym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Wizualizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:59 Witam Wszystkich! Spotykamy sie o 19,00 w Rynku, na Placu Mariackim, przy fontannie. Jesli ktos nie zdazy przyjsc na 19,00 to proponuje bysmy usiedli w knajpie "Officyna" - Rynek Głowny 27 - to jest w bramie, jak sie wchodzi do kina Pod Baranami. W tym podworcu jest po prawej stronie knajpa Officyna. Jest ona na powierzchni, a nie w piwnicy, wiec bedziemy mieli zasięg telefoniczny, jest dosc jasno, to mozna cos pzreczytac, czy obejrzec plany, itp i sa stoły dosc spore... Oczywiscie kwestia miejsca, jesli nie bedzie tam miejsca... To proponuje drugie miejsce: ShowTime - Rynek Główny 28 - następna brama za bramą do kina pod Baranami. ShowTime jest na górze i tam jest baaaardzo duzo miejsca. To awaryjnie, jakby w Officynie nie bylo wolnych miejsc. W tych miejscach jest zasieg, wiec mozna dzwonic. Pozdrawiam i do zobaczenia dużą grupa:-) Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Po spotkaniu :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 11:07 Witam Wszystkich! Spotkanie wczorajsze było bardzo udane:-) wesołe i sympatyczne - Wspólnotęsąsiedzką mamy super! Spotkalismy sie w stałym juz gronie, a mianowicie: Mysia z rodzina, MK, Time Chaser i jego kolega, a nasz nowy sasiad - Karol , Marcin, RK z małżonką, ja - K. i moja kolezanka Rene - tez sąsiadka, szkoda, ze nowe osoby, które pojawiaja sie na forum nie dały rady sie pojawic wczoraj w rynku - nastepnym razem:-) Pierwsza kwestia, chyba najwazniejsza w tej chwili to kwestia hipotetycznego bloku socjalnego na skwerku. Zdecydowaliśmy, ze skłądamy pisma do Wydziału Architektury, by uznali nas za strone w sprawie. Pismo to zamieszczalam na forum juz, wystarczy je uzupełnic o swoje dane, podpiąć kserokopię Umowy Przedwstępnej i wysłac poleconym do Wydziału Architektury na adres: Urząd Miasta Krakowa Wydział Architektury Rynek Podgórski 1 30 – 533 Kraków Nie jest to duzo pracy, a moze uda sie zostac strona w sprawie i wówczas móc protestować, itp... zatem prosimy, by wysłać to pismo... Druga kwestia, jaka sie pojawiła to kwestia budowlana. Sasiad Karol jest specjalistą budowlanym i z jego obserwacji placu budowy wynika, że zsypki wykopów wokół budynku nie zostały należycie wykonane, tzn zamiast wsypac piach, zwir, czy jakis taki materiał, to nasi budowlańcy powrzucali tam smieci, butelki, itd.... co to oznacza w praktyce? To, iż jesli te smieci sie za jakis czas ugniota, a nie bedzie to przeciez jednolita warstwa, to beda sie zapadac chodniki wokol budynku i za jakis czas nie bedzie to wygladac ciekawie. Była to bardzo cenna uwaga - dzieki Karol! Teraz jest plan, by umowić sie z inspektorem budowy i ta kwestię poruszyc, by teraz jeszcze, póki jest czas i możliwosc to poprawic.... I tu bedziemy prosic Karola o pomoc.... ale to ustalimy dokładnie. Kwestie garaży, tzn. tych boksów, o jakich rozmawialiśmy, musmy odłożyc na czas, kiedy blok będzie oddany, gdyż nie jest to do końca zgodne z jakimiś przepisami i deweloper nie będzie tego robił. Także jeśli chodzi ododatkwoe zabezpieczenia, typu karty do drzwi, do windy, by nie można przebiegać garażami z jednego bloku do innego - odłożymy kiedy bloki beda juz oddane i zawiąze sie wspolnota mieszkaniowa. Spotkanie bylo super:-) Zapraszamy na kolejne! I działamy dalej. Składamy pisma, ja je zaraz raz jeszcze zamiesze. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! I dzieki za spotkanko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Pismo do Wydziału Architektury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 11:14 Zamieszczam pismo do Wydziału Architektury: Wniosek dotyczy: AU-02-5.MTK.7331-4474/06 Zgłaszam się jako strona w rozumieniu art. 28 Kodeksu Postępowania Administracyjnego do postępowania w sprawie wydania warunków zabudowy dla działek 53/32 i 53/15 obręb 17 Podgórze z wniosku Gminy Miejskiej Kraków, działającej przez pełnomocnika: Z-cę Dyrektora Wydziału Skarbu Miasta UMK – P. Annę Trembecką o ustalenie warunków zabudowy dla zamierzenia inwestycyjnego pn. „budowa budynku mieszkalnego wielorodzinnego z lokalem handlowym oraz podziemnym garażem na działkach nr 53/32 i 53/15 obręb 17 jedn. ewid. Podgórze wraz z wjazdem na działce nr 308/3 obr.15 jedn. ewid. Podgórze przy ul. Płaszowskiej w Krakowie” – znak: AU-02-5.MTK.7331-4474/06. Wyjaśniam, iż postępowanie w sprawie wydania warunków zabudowy dotyczy mojego interesu prawnego, albowiem zawarłam przedwstepną umowę zakupu lokalu mieszkalnego wraz z udziałem w gruncie w działce. Jak wynika z przytoczonej umowy do dnia…. Nabędę własność lokalu mieszkalnego….. Sposób zabudowy działki sąsiadującej wpływa na możliwość korzystania z nieruchomości sąsiadującej, zatem dopuszczenie mnie do postępowania w charakterze strony pozostaje w pełni uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Pismo do Wydziału Architektury IP: *.devs.futuro.pl 19.09.07, 11:42 No rzeczywiście sympatycznie było :-) Szkoda że wyszliśmy tak wcześnie, bo dziecię poszło spać dopiero o 23, więc mogliśmy jeszcze posiedzieć. Nic już więcej nie ustalaliście, nikt się nowy nie pojawił? Pismo postaramy się dziś lub jutro wysłać do Wydziału Architektury. Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Pismo do Wydziału Architektury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 11:51 Mysia, czyli dziecię się rozszalało:-) Widocznie Maja polubiła spotkania w knajpie;-) Nikt juz nie dołączyl do nas, Tiger dzwonil i pozdrawial Wszystkich, mogłby byc dopiero grubo po 22,00 a wtedy juz rozchodzilismy sie, wiec juz nie umawialismy sie. Wiecej ustalen nie bylo, Karola bedziemy prosic, by wybral sie do inspektora budowy, Time Chaser dołaczy do wyprawy w sprawie zasypek wykopow. Tylko my zdobedziemy telefon i daty kiedy inspektor budowy sie pojawia na Płaszowskiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.09.07, 12:14 Czyli jednym słowem idzie wszystko do przodu i aby tak dotrwać do oddania bloków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 21.09.07, 09:50 Znamy 1 taki adres, w którym miasto stara się o WZ-tkę... miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4507769.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 11:18 Witam Wszystkich! Powiem Wam, ze temat bloków komunalnych, ktore moga powstac "na skwerku" jest baaardzo powazny. Mam wiesci z pewnych zródel z Wydziału Architektury, ze jak na razie Miasto starajace sie o WZ ma wszystkie dokumenty w porzadku, nie ma zadnych zastrzezen, a co za tym idzie, w wiekszosci przypadków taka sprawa konczy sie wydaniem WZ.... Planu zagospodarowania nie ma, a nowy jest opracowywany w oparciu o zabudowe okolicy, tzn w okolicy jest zabudowa wielorodzinna..... czyli bloki, jak najbardziej pasuja.... Zatem MUSIMY skladac te pisma, by stac sie strona! Wyslijcie je prosze... Druga rzecz, ktora mozemy zrobic, to jest nagłosnienie w mediach - takie "porady" otrzymałam... Jak sadzicie, co mozemy zrobic, by to nagłośnic? Pisac do wyborczej to jedna rzecz, a co jeszcze? Naprawde musimy dzialac! Sytuacja jest serio bardzo powazna. Artykul, ktory podeslala Mysia, swiadczy o tym, ze takie bloki na pewno beda powstawac .... Cytat: "Na tym nie koniec planów. Ustaliliśmy, że miasto złożyło kilka innych wniosków o wydanie warunków zabudowy. - To prawda - odpowiada Natasza Kucharska. - Teraz jednak nie będziemy zdradzać adresów. Zaczekamy z tym do czasu wydania warunków zabudowy. W przeciwnym razie znowu mogłoby dojść do niepotrzebnych protestów." Pozdrawiam serdecznie K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.09.07, 18:30 Witam po dłuższej nieobecności na forum. Fajnie, że spotkanie się udało i nie fajnie, że nie udało mi się dotrzeć :( ale telefonicznie pogadałem z MK i K. i wszystko wiedziałem :) Oczywiście do wszystkiego się przyłączam i ogólnie wpadł mi do głowy pewnien pomysł nie wiem czy dobry czy zły ale to już Wy się wypowiecie. Chodzi o to że Semaco teraz chce sprzedawać nowe mieszkania w nowych blokach za cenę prawie 7 tys. złotych, a jakby rozdmuchać sprawę, że może powstanie tutaj budynek z socjalnymi mieszkaniami to nie mieli by chętnych na zakup tych mieszkań i wtedy Semaco by bardzo zależało żeby jednak socjalnego budynku tutaj nie było a wręcz zrobili by wszystko by wykupić ten teren. Troszkę zagranie nie fair ale taki pomysł mi wpadł do głowy. Żeby postraszyć troszkę Semaco żeby też coś robili w tej sprawie. Co Wy na to? Pozdrawiam. P.S. Był ktoś ostatnio wewnątrz bloków? Jak ja ostatnio byłem jakieś 1,5 tygodnia temu to klatki już były wytynkowane w bloku B, a co się dzieje w A? Na którym piętrze już tynkują mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 19:35 niestety też nie dotarłam na spotkanie ale cieszę się że było owocne ;-) niestety znowu nie mam dobrych wiadomości (chyba mnie wyrzucicie z tego forum...) w piątkowym Dzienniku jest artykuł o spalarni śmieci.... teraz w grę wchodzą dwie lokalizacje... jedna to Łęg ;-( druga to Rybitywy ;-( obie zbyt blisko nas... :-(((( Planowana budowa na ternie huty została oprotestowana i musieli zmienić loklizację. Nie wiem czemu zrezygnowali z Baryczy. Nowe lokalizacje mają zostać oficjalnie ogłoszone w środę na sesji Rady Miasta. Zaszokowało mnie stwierdzenie, że spalarnia powinna być oddalona od osiedli i mieć dobry dojazd!!! chyba żadne z tych kryteriów nie jest spełnione - zakorkowana Nowohucka czy Sasaka i Przewóz uznawane są za dobry dojazd???? a nowe osiedla które chcą budować? na Lipskiej już chyba powiewa od uruchomionej na rybitwach niedawno oczyszczalni ścieków... Mamy jednak szanse bo ma być to dotowane z UE a warunkiem jest akceptacja społeczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 13:35 Witam Wszystkich! Net@ - dzieki za informacje - szkoda, ze takie smutne... Mam ogromna nadzieje, ze jak w Hucie oprotestowano i porzucono ten plan - to tez to nie przejdzie... To byłby koszmar jakis! Czyli w srode na sesji bedzie ogloszona nowa lokalizacja.. jesli bys miala informacje, to podaj je nam prosze. Jeszcze nie mieszkamy a tu juz kolejny protest sie szykuje. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 13:34 Witam Wszytskich! Jak nasze dzialania w temacie protestu, przeciwko socjalnym mieszkaniom? Udalo sie Wam wysłąc pisma do Wydziału Architektury? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 19:06 no to poszły konie po betonie... jak donosi Dziennik z czwartku i piątku, na sesji Rady Miasta było b. burzliwie. Pani Radna z Rybitw tak argumentowała "Na Rybitwach mają zostać wybudowane nowe bloki. A już teraz tam wystarczająco śmierdzi: mamy zapchną ul. półłanki, garbarnię, jeszcze jedna uciążliwa inwestycja jest nie do zniesienia". Niestety radni twierdzą, że gdzieś spalarnia powstać musi i dlatego muszą powstrzymać protesty. Powołują się na przykład z Warszawy, gdzie spalarnia powstała mimo braku zgody mieszkańców i mimo ich protestów...... Twierdzą, że należy wybrać "najmniej złą" lokalizację dla Krakowa(czyt. Łęg lub Rybitwy. Przewodniczący Rady dzielnicy XIII tak wypowiadał się na łamach Dziennika z piątku: "Tereny wskazane w Dzielnicach XII i XIII traktowane były jak peryferia, gdzie można wszystko najgorsze władować. Mamy tam szkielety nieskończonych budynków mleczarni, obok jest oczyszczalnia ścieków, w okolicy tragedia komunikacyjna" W dzielnicy XII (dot. lokalizacji Łęg)zawiązał sie już komitet protestacyjny..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 28.09.07, 23:08 Mysmy juz wyslali :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 13:47 Witam Wszystkich! Na moment zmieniajac temat protestów, który oczywiscie jest jak najbardziej aktualny - to porusze temat nieszczesnych okien. Bylam na budowie w sobote. U mnie okno w kuchni - tam gdzie mam miec meble kuchenne jest na wysokosci 80 cm - do tego dojdzie parapet, ale to max 4-5 cm... Jest to bardzo nisko jak na kuchnie:-( o czym zreszta rozmawialismy juz dawno. W identycznym mieszkaniu pietro wyzej, u mojej kolezanki, jest okno na wysokosci 84 cm plus parapet... Dodam, ze ona tam nie ma blatu kuchennego... Nie wiem, jak oni to budowali, ale widze, ze w kazdym mieszkaniu jest inaczej... Ja mam strasznie nisko i niestety teraz juz nie ma co z tym zrobic:-( Pozdrawiam słonecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 13:51 A jak reszta, wyslal ktos jeszcze pisemko do Wydziału Architektury jeszcze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.10.07, 18:09 18.09.2007 Marszałek Województwa Małopolskiego uzgonił bez zastrzeżeń projekt 'bloku socjalnego' przy ul. Płaszowskiej. Jeszcze tylko zgoda Krakowskiego Zarządu Komunalnego i koparek możemy spodziewać się pewnie jeszcze w tym roku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.10.07, 21:18 Słuchaj giovanna coś tu jest nie tak. Ostatnio byłem w Semaco i WZ tki jeszcze nie ma więc coś mi z tym nie pasuje.... Nie ma możliwości aby budowa ruszyła w tym roku............. jeżeli wogóle ruszy Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 04.10.07, 10:46 Skąd masz taką informację??? Semaco nie dostało takiego pisma! Poza tym na WZ-tkę czeka się kilka miesięcy. Czy w piśmie, o którym mówisz jest użyte dosłownie określenie "blok socjalny" czy ty sobie to tak nazywasz (tak jak my potocznie określamy mały bloczek mianem "pieczarkarni", bo tak się utarło)? Zacytuj najlepiej w całości pismo o którym mówisz, bo coś mi się wydaje że siejesz panikę (podobnie jak z tym że będą ul. Płaszowską przesuwać do jej pierwotnego przebiegu). Nawet jeżeli to prawda co piszesz i rzeczywiście dostałaś jakieś pismo, a jakimś cudem Semaco go nie dostało, albo masz jakieś chody w urzędach, to czemu nie zbierzesz swoich sąsiadów i nie zrobicie jakiegoś protestu??? My i tak nic nie możemy zrobić, bo tam jeszcze nie mieszkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 11:52 Witam Wszystkich! Giovanna, jeśli mozesz, bardzo porszę przeslij mailem to pismo, ktore cytujesz. To moj mail: kinjas@wp.pl My naprawde robimy, co mozemy, ale wiesz ze mamy bardzo ograniczone mozliwosci na chwilę obecną. Tak jak pyta Mysia, czy w Waszej wspolnocie mieszkaniowej cos robicie przeciwko tej budowie? Pisaliscie cos? Naprawdę mozecie sie zebrac i zadziałac. My czekamy, czy nas uznaja za strone w sprawie, jako, ze nie jestemy mieszkancami Płaszowskiej. Pozdrawiam i czekamy na wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.10.07, 14:06 Słuchajcie; nie denerwujcie się z tego co stwierdziliśmy z tigerem, prześledzilimy większość wypowiedzi koleżanki giovanna i mówiąc delikatnie są one w podobnym tonie.... Odpowiedź co do wiarygodności tych stwierdzeń mówi sama za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl 04.10.07, 15:04 Przepraszam, że się włączam nie pytany, ale to pismo, o którym pisze giovanna, to postanowienie Marszałka Woj. Małop. z dn. 18.09.2007 r. Dotyczy ono uzgodnienia na wniosek Gminy Miejskiej Kraków projektu decyzji o war. zab. dla zamierzenia inwestycyjnego pn: "budowa bud. mieszk. wielorodzinnego z lokalem handl. oraz podziemnym garażem na dz. nr 53/32 i nr 53/15 wraz z wjazdem na dz. nr 308/3". Marszałek nie wniósł zastrzeżeń do projektu decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 04.10.07, 15:10 Przed chwilą Semaco dostało to pismo, o którym pisała giovanna. Zaraz wam je poślę na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 15:24 Mysia, czekamy na pismo... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.10.07, 17:52 starsznie wrogo i agresywnie na tym waszym forum. Brak wiarygodności, dobre... :) A wystarczyło kilka godzin i własnymi siłami zlokalizowaliście wspomniane pismo. Ton się nie podoba? To może tak: Wojewoda plan zatwiedził, ale zarząd komunalny napewno weźmie pod uwagę możliwy sprzeciw okolicznych mieszkańców - wogóle nie musimy się tą sprawą martwić. Odpowiadając na konkrete pytanie: wiem, że wspólnota napisała oficjalne pismo do urzędu miasta, nie znam natomiast ani odpowiedzi, ani ewentualnych dalszych kroków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.10.07, 19:07 Koleżanko giovenna zwracam honor, ale z tym wjadem koparek to przesada.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.10.07, 19:24 Autor: Gość: net@ 03.09.07, 13:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=32492662&a=68443063 pozwolę sobie zacytować fragment w/w postu: "...co do WZIT to muszę Was zmartwic, przy ul. Stoszki/Przewóz na podstawie WZIT buduja się bloki, bez pozwolenia na budowę! jednak można! zwłaszcza jak się jest KTBS! a Gmina Kraków ma 50 udziałów...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 04.10.07, 19:38 Ale tu jeszcze nie ma WZiZT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 10.10.07, 09:48 sprawa Przewóz/Stoszki jest w prokuratorze czytałam o tym w Dzienniku jakieś 2-3 tyg temu, ale nadal twardo budują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 12:36 Witam Wszystkich, Czy ktoś wie kiedy oficjalnie/nieoficjalnie będzie można wejść do mieszkanek w budynku "B" i zacząć prace wykończeniowe??? pozdrawiam radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 11.10.07, 14:58 Tego nawet najstarsi górale nie wiedzą, a tak na serio to pewnie w połowie listopada.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 09:43 Z tego, co widze, to połowa listopada jest maaałłłoooo realna... Miłego dzionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.10.07, 13:21 Kilka info z budowy: budynek B: 3, 2 i prawie cała 1 klatka juz wylozone plytkami na korytarzach i schodach :) No i caly budynek ocieplony. budynek A: tynki w 3 i 2 klatce gotowe. Tynkują w 1 klatce są na parterze i 1 i 2 piętrze. Między budynkami kładą już papę. Dookoła budynku powoli równają teren. Kończą wjazdy do garaży. Powoli ale idzie do przodu wszystko :) Kierownik powiedział, że budynek B połowa listopada a budynke A ok. 2 tygodnie później. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 12.10.07, 17:00 Tiger, dzieki za opis. A masz może jakieś zdjęcia? pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.10.07, 21:44 Niestety nie :( ale w przyszłym tygodniu postaram się zrobić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 20:17 prasa donosi, Dziennik Polski 5.10.07: "zakończyła sie budowa i modernizacja Oczyszczalni ścieków Płaszów II. (...)Po rozbudowie i gruntownej modernizacji płaszowska oczyszczalnia stała sie najnowocześniejszym tego typu obiektem w Polsce.(...) Rozbudowę płaszowskiej oczyszczalni wprawdzie zakończono ale to jeszcze nie koniec inwestycji. Właśnie rozpoczęto realizację II etapu projektu (...)realizowany będzie do 2010r." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 20:25 i jeszcze raz Dziennik z 11.10.07: "Około 600 podpisów zebrano pod protestem przeciwko loklaizacji spalarni na terenie osiedla Przewóz" mieszkańcy protestowali:"Jesteśmy już narażeni na smród dochodzący z pobliskiej garbarni. Nie chcemy tutaj jeszcze spalarni", " Już teraz ruch na ulicach Półłanki czy christo Botewa jest bardzo duży. (...)Trudno sobie wyobrazić, że do tego wszystkiego doszłyby samochody dowożące każdego dnia tony śmieci. w tak uprzemysłowionym terenie nie chcemy kolejnego kombinatu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trik Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl 14.10.07, 20:26 Ale super!!! Świetna wiadomość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 17.10.07, 11:50 Dostałam pismo z Wydziału Architektury i Urbanistyki i że tak powiem - dupa... Po długim wywodzie pismo kończy się zdaniem: "W związku z tym osoby, które zawarły umowy przedwstępne sprzedaży nieruchomości nie mogą być uznane stronami tego postępowania, gdyż ich interes ma charakter potencjalny. Aktualność tego interesu będzie miała miejsce dopiero, gdy strony umowy przedwstępnej zawrą umowę przyrzeczoną ze skutkami określonymi przepisami kodeksu cywilnego. Z tego względu Państwa pismo zostaje włączone do akt postępowania, z czego nie wynika jednak prawo do uczestniczenia w nim na prawach strony". No cóż, mam nadzieję że za 2 miesiące będziemy mieć już tę umowę przyrzeczoną podpisaną z Semaco i że będą musieli uznać nas za stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 12:04 Witam! Ja jeszcze nic nie dostalam, ale na pewno otrzymamy wszyscy ktorzy wysłali pisma, odpowiedzi tej samej tresci... "Swietnie" - "ich interes ma charakter potencjalny" - tekst wspaniały... Zatem jestesmy znow w lesie... Dowiem sie, czy mzoemy sie odwolac od tego jeszcze... Jesli nic nie zdziałamy teraz, to mam nadzieje, ze gdy podpsizemy umowy przyrzeczone nie bedzie za pozno. Pozdrawiam cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 12:15 Tak w ogole to "lekko przesadzili" z tym potencjalnym interesem, kupujemy mieszkania, płacimy ciezkie pieniadze, ale zupełnie to nie nasz interes co dzieje sie dookoła... Nie wiem, czy komus, cos sie nie pomyliło... Dowiem sie, co mzoemy zrobic w tym temacie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 17.10.07, 12:38 Kinga, spróbuj może zadzwonić jeszcze do pani Anny Mróz - Kierownika Referatu Przetargów i Zmian Wydziału Skarbu Miasta Krakowa www.bip.krakow.pl/?id=32⊂=struktura&query=id%3D10574%26pz%3D2 która zajmuje się tym tematem (chyba że już wcześniej dzwoniłaś). Podaję telefon do niej: 012-616-9807. Ja już do niej kiedyś dzwoniłam, mój małżonek również całkiem niezależnie jakieś 2 tygodnie temu. Z tego co się zorientowaliśmy to do tej pani i jej urzędu należy decyzja czy sprzedać tę działkę jak już dostaną WZiZT czy budować tam blok komunalny. Także warto na nią naciskać, myślę że im więcej osób zadzwoni tym lepiej. Pani może być już co prawda trochę zniecierpliwiona tym że ciągle ktoś do niej dzwoni w tej sprawie, ale o to przecież chodzi ;-) Może jak będą widzieć że tyle osób jest przeciwnych budowie tam bloku komunalnego to wystawią tę działkę do przetargu. Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 14:57 Witam Wszystkich! Po rozmowie z P.A.Mróz: Jesli chodzi o działkę koło naszych bloków i budowe "bloku komunalnego" to póki co nie ma zadanych postanowień, byl plan lecz stracił swa ważność w 2003 a teraz jak wiemy miasto stara sie o warunki zabudowy i taka zgodę pewnie otrzyma... Na "propozycję, by bylo żeby park zrobili, czycos takiego Pani zaśmiała sie, ze taka działka jest zbyt cenna na park... :) Jednak nie ma jeszcze postanowienia o nowych warunkach zabudowy, tym bardziej nie wiadomo, co zrobi miasto i nie ma absolutnie jeszcze postanowienie odnośnie budynku komunalnego.Z tego, co Pani mowiła to raczej sprzedadzą to w przetargu choć to rada miasta decyduje a nie ona... Zatem mozemy trzymac kciuki, by sprzedali ta działke deweloperowi, jesli ktos cos tam musi budowac... Ja dostaalm tez odpowiedz z Wydziału Architektury, tej samej tresci, co Ty Mysia... bedziemy moze probowac sie odwołac... Pozdrawiam cieplutko! K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.10.07, 19:22 No to nareszcie jakieś pozytywne wieści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Spotkanie? IP: 206.19.210.* 24.10.07, 11:28 witam po dlugim okresie niebycia na forum..moze jakies spotkanie urzadzimy na dniach? na przyklad nastepny tydzien? w tym barze co ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Spotkanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 15:56 Witam serdecznie Wszystkich! Pomysł spotkania jest bardzo dobry, z tym, ze w pzryszłym tygodniu ciezko raczej, gdyz wypada Wszystkich Swietych i sadze, ze wiele osob wyjezdza z Krakowa... moze nawet juz w srode. Zatem mysle, ze moze zaplanujemy jakies spotkanko w tygodniu 5 - 11 listopada...? Prosimy o sugestie terminu i kto byłby chętny? Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.10.07, 19:46 Co tu taka cisza??? A Ja mam dobre wieści!!! Dziś rozmawiałem z P.Ulą i sąsiedziz bloku B możecie się juz przygotowywać do odbioru Waszych miszkań !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 26.10.07, 20:18 mk to super! Możesz podać więcej szczegółów? Kiedy będzie blok B gotowy, a przede wszystkim kiedy blok A? I jak tam tynki i wylewki w naszej klatce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.10.07, 21:00 Nic bliżej nie wiem, bo nie było P.Michała, ma byc w poniedziałek i będę do niego napewno dzwonił Te informacje mam od P.Uli i myślę, że to tuż tuż A na blok A pewnie jeszce trochę poczekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.10.07, 11:40 Żona była na budowie w czwartek. W I klatce tynkarze byli już na trzecim piętrze. Ciekawe kiedy wylewki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.10.07, 12:54 Ja się wybieram i nie mogę się wybrać na budowę z aparatem jak obiecałem. Może najbliższy tydzień będzie lepszy i czas pozwoli bym pstryknął kilka fotek i wrzucił do naszego albumu :) Co do spotkania to mi pasuje np. środa w tym tygodniu po wszystkich świętych. Co do budowy to wieczorami koło godziny 17-19 świeci się w mieszkaniach w budynku A i pewnie tynkują do światła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FYI Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.10.07, 21:32 www.gratka.pl/dom/szukaj.phtml?id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=0&miasto=krak% F3w&dzielnica=&ulica=p% B3aszowska&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do= &id_waluta=1&cena_za_metr_od=&cena_za_metr_do=&liczba_pokoi=0&slowa=& numer_oferty=&forma_wlasnosci%5B1%5D=1&forma_wlasnosci%5B2% 5D=2&forma_wlasnosci%5B3%5D=3&forma_wlasnosci%5B4% 5D=4&forma_wlasnosci%5B5% 5D=5&pietro_od=&pietro_do=&liczba_pieter_od=&liczba_pieter_do=&rok_bu dowy_od=&rok_budowy_do=&z_dnia=- 1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.10.07, 07:59 Niezła reklama............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.10.07, 13:04 Niezłe przebicie po półtora roku :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.10.07, 22:40 Witajcie Sąsiedzi, dłuuuugoooo milczałam cicho, wiem... ale też chętnie bym się spotkała, Was poznała...:) Po Wszystkich Świętych, wieczorem, czyli w okolicach 20tej, w którykolwiek dzień. pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 10:35 Witam Wszystkich! Zatem - juz calkiem nie dlugo bedziemy działac w mieszkaniach:-) Odnosnie spotkania, to propozycja sroda (7 listopad) ok. 19,00 - 20,00 w rynku... Czy jestescie "za"? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.10.07, 12:23 Ja jestem za! :) Odpowiedz Link Zgłoś
birkart Re: Płaszowska-Semaco Invest 29.10.07, 17:34 Witam wszystkich sąsiadów. Jestem na tym forum po raz pierwszy, chcoć muszę się przyznać, że od jakiegoś czasu tu zaglądam. Wiem że mieliście już jedno lub dwa spotkania i załuję że mnie tam nie było. Mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze jedno wolne miejsce podczas kolejnego spotkania. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.10.07, 18:11 A Ja z innej beszki Czy wiecie coś na temat tego co mówił na ostatnim spotkaniu "niedociągnięciach" Kar... czy coś w tym temacie posunęło się do przodu....bo budowa ma się ku końcowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.07, 09:28 Witam Wszystkich! Birkart - witamy na forum sąsiedzkim! I serdecznie zapraszamy na spotkanie "zapoznawcze" :-) Mam nadzieje, ze wiecej osob, które tylko czytaja forum tym razem sie z nami spotkaja. MK jesli chodzi o "niedociagniecia" to P. Michał powiedział, że była rozmowa: on, Karol i inspektor budowy i wszystko jest wyjasnione, ze jest dobrze... ale zadnych szczegółów nie znam.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 08:56 Drogie Sąsiadki i Sąsiedzi, czy ktos jest jeszcze zainteresowany spotkaniem "na mieście"? :-) Dajcie znac! Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 31.10.07, 17:12 Witam wszystkich!! No jasne że jesem zainteresowany spotkaniem, dla mnie cały tydzień po świętach jest ok, poza weekendem. Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 31.10.07, 20:40 Z nami będzie ciężko ale zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 31.10.07, 20:41 No to dotarłem dzisiaj na budowę z aparatem :) Zapraszam do oglądnięcia kilku fotek: picasaweb.google.pl/pawelprysak/MieszkaniePAszowska31PaDziernik2007 Jeżeli chodzi o to co się dzieje na budowie to tak: blok B - da się chodzić tylko po klatkach bo drzwi pozamykane aby się dostać do mieszkań ... jedne były otwarte więc kilka fotek z wnętrza mieszkań jest ... kaloryfery zainstalowane, drzwi też ... ale jeszcze ogólnie troszkę tam pracy mają. Zakładają skrzynki na wszystkie kable nie kable itp. Zakładają barierki na korytarzach. Na balkonach jeszcze nie ma płytek. Ogólnie jeszcze jeszcze troszkę muszą popracować. blok A - 2 i 3 klatka tynki i wylewki gotowe wszędzie i na klatkach też. 1 klatka kończą tynki na 4 piętrze i od przyszłego tygodnia mają zacząć wylewki. na zewnątrz - jak widać z fotek ... plac pomiędzy blokami nabiera wyglądu. Wjazdy do garażu również kończą się powoli. Ogólnie więcej ludzi na zewnątrz niż w środku :/ Myślę, że jeszcze cierpliwym trzeba być bo jeszcze jeszcze jeszcze mają co robić :/ oby pogoda dopisywała! Co do spotkania to kurcze mogę jednak nie dotrzeć :/ ale jeszcze nic nie wiem dokładnie. Pozdrawiam i miłego oglądania i zapraszam do komentowania i pytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 31.10.07, 22:16 Tiger, dzięki za fotki :-) My jak damy radę to chętnie przyjdziemy na spotkanko sąsiedzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 31.10.07, 21:00 Wielkie dzięki za fotki, ale ten kolor drzwi............ Odpowiedz Link Zgłoś