Dodaj do ulubionych

Płaszowska-Semaco Invest

IP: *.chello.pl 24.11.05, 19:38
Witam!
Proszę o wypowiedzi na temat firmy.????
Płaszowska to nowa inwestycja /dwa budynki, super cena jak na Kraków/.
Poprzednia - Zalewskiego byłem, widziałem, budynek Super!
Obserwuj wątek
    • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 25.11.05, 09:47
      Dla ścisłości :Zaleskiego, a nie Zalewskiego ;-)
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.11.05, 13:19
      Zgadza sie.
      Nie zmienia to faktu, że byłem tam, mój brat ma tam mieszkanko jest ekstra,
      budynek wewnątz /klatka/ i zewnątrz spoko, bardzo zadowolony z firmy, co ważne
      sprawy tej firmy prowadzi jedna z największych kancelarii notarialnych wiec
      jest ok!
    • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 25.11.05, 13:59
      Ja zdecydowałam się zarezerwować mieszkanie na Płaszowskiej. Firma ma bardzo
      dobrą opinię - wybudowali już inwestycje na Saskiej, Żabińcu i Zaleskiego.
      Inwestycja na Olszanickiej nieco się przesunęła w czasie ze względu na problemy
      z własnością działki - no ale niedługo powinna ruszyć wreszcie budowa.
      Firma ma charakter kameralny, można bezpośrednio porozmawiać z prezesem, w
      ogóle obsługa bardzo miła.
      W budynkach będzie kotłownia gazowa i windy. Podziemne miejsca postojowe w
      bardzo przystępnej cenie.
      Semaco jest właścicielem działki, złożyli już projekt budowlany i zobowiązują
      się w umowie rezerwacyjnej że do końca kwietnia 2006 r. dostaną pozwolenie na
      budowę, 10 maja mają najpóźniej zacząć budowę. Zakończenie inwestycji
      przewidują na jesień 2007 r.
      Trochę mnie martwią korki na Płaszowskiej i Saskiej, ale jak kiedyś wybudują
      obwodnicę R. Kuklińskiego łączącą ul. Lipską z Powstańców Wielkopolskich i
      zrobią Płaszowską ślepą to powinno się rozluźnić.
      Jeśli chodzi o infrastrukturę to jest przedszkole na Saskiej (2 min.), nowa
      szkoła podstawowa na Myśliwskiej (8 min.), jakieś sklepy spożywcze też tam są,
      przystanek autobusowy pod nosem.
      Pozdr.
      • Gość: olo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:47
        Widzialas moze odpis z ksiegi wieczystej, nie ma tam zadnej hipoteki? Pytam,
        gdyz piszesz ze sa wlascicielem dzialki (a nie np dzierżawcą)
        • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 25.11.05, 15:12
          Odpisu nie widziałam, ale mam podpunkt że są właścicielem działki w umowie
          rezerwacyjnej.
          Pozdr.
          • Gość: olo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 15:45
            Aha dzieki, to teraz by trzeba bylo sprawdzic, czy nie ma hipoteki, bo tak tez
            sie niestety czasem zdarza. Pozdrawiam
            • Gość: magda Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.11.05, 21:08
              jaka jest cena metra na plaszowskiej?
    • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:41
      Witam, tez zastanawiam sie nad rezerwacja mieszkania na Płaszowskiej. Tylko mam
      pytanko, czy orientujecie sie w temacie "ogrzewanie"? Semaco w
      swych blokach nie korzysta z MPEC-u, ale w blokach sa kotłownie na gaz, czy
      ktos wie jaki jest koszt ogrzewania mieszkania? Jak sie to ma w porownaniu do
      ogrzewania z MPEC-u? Po prostu czy ogrzewanie gazowe nie jest drozsze duzo?
      Dzieki i pozdrawiam
      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.11.05, 20:26
        Do mysi: widzę że powoli mamy sąsiadów, ja też zarezerwowałem piszcie gdzie kto
        ma jaki budynek, która klatka powoli trzeba sie poznawać.
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.11.05, 20:29
          Do ola również !!!
          • Gość: bob Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.11.05, 18:37
            Super deweloper polecany, nie spotkałwm sie z negatywnymi opinami a to
            zasłiguje na uznanie!
            • Gość: miszel Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.11.05, 18:40
              do magdy:

ranek.pl/semaco/i_plaszowska.php
              3734.30zł brutto cena gwarantowana !!!!
        • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 28.11.05, 11:11
          Bud.A, kl.I
    • Gość: ros Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.netcontrol.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 19:40
      Czy ja wiem czy tak super ...
      Jest dość głośno bo blisko do Nowohuckiej, Saskiej i Płaszowskiej.
      No i ten wielki słup energetyczny za oknem 8-I
      Nie wiem ile tam jest KV, ale chyba sporo ...
      • Gość: bob Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.11.05, 07:47
        Płszowska ma być jednokierunkowa, a Saska będzie odciążona przez obwodnicę, po
        za tym wskaż mi miejsce w Krakowie blisko centrum w takiej cenie i z małym
        natężeniem ruchu, jak chcesz mieć spokój to wybierz miejsce na obrzeżach
        miasta. Słup słupem, budynki są dwa wybierasz stronę jaką chcesz jak się
        pośpieszysz będziesz miał możliwość również mieszkań. Patrz również na
        developera, a o dobrego naprawdę ciężko /polecam zobaczyć budynek na
        Zaleskiego/. To co się czyta na forum o innych firmach, oczywiście nie
        wszystkich to szok, wtopić kasę jest łatwo, ale ją odzyskać...?
        • Gość: ros Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ines.com.pl / *.ines.com.pl 28.11.05, 08:12
          Pamietam te zawzięte dyskusje o przewodach wyskiego napięcia na Fieldorfa-Nila.
          Nie wiem czy to taki nieistotny szczegół, bo słup na Płaszowskiej mały nie jest ...
          • Gość: bob Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.11.05, 08:18
            zapytaj czy im teraz przeszkadza?????????
            • Gość: ewka Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 11:09
              a przeszkadza? Pewno nie.
          • Gość: de. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 11:08
            ale biorąc mieszkanie od strony ulicy Płaszowskiej (blok będzie stał
            prostopadle do ul.Płaszowskiej) nie bedziesz nawet widziec tego słupa. Tak mi
            sie wydaje.
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:23
              jak ktoś szuka dzióry w w całym to zawsze coś znajdzie, ja bym się tym nie
              przejmował, dla mnie pkt.1 to lokalizacja, pkt.2 sprawdzony pewny developer.
              Wpisujcie się przyszli sąsiedzi!!!
    • Gość: sand Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.cl.ad / 193.108.34.* 28.11.05, 15:12
      Na saskiej w tym ciągu juz stoją 3 budynki SEMACO - 9,7 i 5.
      Budynki 5 i 7 jak widać w podobnej tonacji jak planowane. Czyli wyjdzie całkiem
      fajne osiedle. Tzn. wyszłoby gdyby nie różowy bloczek wybudowany przez Budopol.

Ale ogólnie jest przyjemnie, nie obyło się bez drobnych niedociągnięć
      budowlanych (poprawione).
      Co do ogrzewania - my mamy na blok 5 i 7 wspólną kotłownie. Nie wiem jak w
      prównaniu z MPEC - na pewno chyba drożej, ale znośnie - tutaj się mogę mylić.
      Jak ktoś chce to podam ceny wody i co.
      Okolica ładnie wykończna, zbudowali plac zabaw, przywiezli zrolowaną trawe i
      rozwineli, takie tam.
      Ładnie, przyjemnie i spokojnie.
      Faktem jest natomiast pemanentny megakorek na Płaszowskiej.

Dodatkowo - przychodnia, apteka, dwóch dentystów, kredyt bank czyli przyjemnie.
      W blokach 5,7,9 jest internet zarówno od UPC jak i z lokalnej sieci osiedlowej.

Radze zwórcić natomiast uwagę przy oknach - nasze budynki mają problem z
      wentylacją - przydały by się okna z wywietrznikami.

• Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:46
        Dokładnie osiedle byłoby całkiem ładne, gdyby nie ten rózowy blok. Jesli mozesz
        podaj proszę cenę co. Pozdrawiam
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:49
        A megakorek moze zniknie jeśli kiedys zbuduja obwodnice. A czy moze ktos wie
        jakie sa plany zabudowy tego rejonu? Chodzi mi o to, co planuja wybudowac tam,
        gdzie teraz sa ogrodki działkowe.
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 28.11.05, 18:40
          Płaszowska ma być jedokierunkowa, a nawet niektórzy twierdza że docelowo ślepa.
          Obwodnica ma iść bokiem, w celu rozładowania Saskiej i Nowohuckiej. Ma łączyć
          ul. Lipską z Powstańców Wielkopolskich. Ponadto mówi się że w przyszłości z
          Dąbia mostem na Saską ma być szybki tramwaj.
          • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 28.11.05, 20:21
            Wszystko ok, tylko szybki tramwaj będzie w innym miejscu ;-) Ta obwodnica o
            której mówisz ma się ponoć nazywać ul. R. Kuklińskiego. Z Wielickiej estakadą
            nad torami ma biec Trasa Nowopłaszowska. Szybki tramwaj ma lecieć też z
            Wielickiej estakadą (tylko trochę badziej na zachód, nad Dworcem w Płaszowie),
            łączyc się z Trasą Nowopłaszowską i wzdłuż Kuklińskiego do skrzyżowania z
            Powstańców Wielkopolskich i Klimeckiego. Potem Klimeckiego przez most Kotlarski
            aż do Ronda Grzegórzeckiego.
            Najlepiej zerknij tutaj: bip.krakow.pl/?sub_dok_id=466 - mapa K3. Pytanie
            tylko za ile lat to będzie...:-)
            Aha, ta przerywana ulica którą widać na mapie bardziej na wschód (łącząca Lipską
            na wysokości znaczku PR z Nowohucką na wysokości Selgrosa to będzie
            prawdopodobnie Trasa Ciepłownicza)
            Pozdr.
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 28.11.05, 20:31
              Jesteś dobrze poinformowana dzięki za korekty. Zrobiłaś rezerwację na
              Płaszowskiej?
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 10:58
      co do kotłowni to będą dwie, każda dla jednego budynku.
    • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 30.11.05, 09:46
      Sand, podaj proszę ceny wody i co.
      Pozdr.
      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.11.05, 11:24
        Ja się dowiadywałem. Jeżeli chodzi o CO, to przeciętna cena ogrzewania w
        przeliczeniu za 1m2 pow. mieszkania kształtuje się od 1,3zł do 3zł
        (maksymalnie), ale są także mieszkania gdzie ceny są od 50gr do 1zł. Płaci sie
        przez cały rok, na koniec danego roku rozliczenie.
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 12:32
          Dzięki za informacje odności CO. Z tego, co pisałes to Twój brat mieszka na
          Zaleskiego i teraz pytanie dotyczące ciepłej wody. Ciepła woda jest jakoś
          osobno rozliczana? Oddzielnie od CO? Chodzi mi o to jak to jest liczone, skoro
          woda jest gazowo ogrzewana także. Dzięki za info. Pozdrawiam, miłego dnia
          • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 30.11.05, 14:00
            A na Zaleskiego nie ma czasem MPECu?
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.11.05, 21:31
            Co do ciepłej wody to na Płaszoskiej z tego co pamiętam mają być oddzielnie
            liczniki osobno do ciepłej i osobnodo zimnej wody, a trzeci do ogrzewania
      • Gość: sand Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.saska.krakow.pl 05.12.05, 23:20
        Ootuszszsz:

Koszty CO (oczywiscie sie roznia w zaleznosci od mieszkania) u mnie wygladaja
        tak:
        - 1,7 PLN/m2 - zaliczka (wliczana potem w koszty)
        koszty:
        - 4,48 - koszt co za m2 (oplata stala)
        - 44,96 - koszt GJ energii
        Czyli cena za ogrzewanie to jest 4,48PLN*ilosc metrow2 + ilosc zużytej
        energii*44,96PLN

W zasadzie zaliczka pokrywa koszty w 100% (oczywiscie jak ktos chce miec saune
        to nie - ja chce). Rozliczenie w stosunku rocznym.

Woda:
        zaliczka:
        - 5 PLN za m3 zimnej wody i ścieków * ilość m3 określona odgórnie(1)
        - 5 PLN za m3 za zimna wode do podgrzania * ilość m3 określona odgórnie(2)
        - 7,5 PLN za m3 za podgrzanie tej zimnej wody powyżej * ilość m3 określona
        odgórnie(2)

I to znacznie przekracza koszty wody.
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:19
          Dzieki wielkie za rozliczenia:-) Pozdrawiam
    • suv0rov Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.12.05, 08:28
      czytałem umowę "rezerwacyjną",
      nie sądzicie że to kupowanie kota w worku?
      wydaje mi się że powinna być tak skonstruowana jak przedwstępna,
      tj. zawierać wszystkie istotne postanowienia umowy,
      w tym szczególowy opis lokalu i stanu wykończenia
      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 09:00
        Myślę, że każdy ma prawo do korekty swojej umowy, jak jesteś zainteresowany to
        poproś o wyjaśnienia rzeczy co do których masz wątpliwości.
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 10:21
        Jest to standardowa umowa rezerwacji, z tego co wiem, takich szczegółowych
        umowy rezerwacyjne nie zawieraja. Fakt faktem jest troche "kupowanie kota w
        worku". Pozdrawiam
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.12.05, 21:31
          Właśnie przeglądałem stronę Semaco i można już zobaczyć rzuty mieszkań
      • Gość: rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ines.com.pl / *.ines.com.pl 05.12.05, 14:01
        Czy ktoś negocjował jakieś zapisy w umowie rezerwacji i z jakim skutkiem?
        Sporo tam zastrzeżeń na rzecz Inwestora i niewiele zobowiązań.
        Chociażby o odsetkach od kwoty rezerwacyjnej w razie odstąpienia od budowy lub
        sprzedaży przez Semaco.
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:27
          Moje podejście jest takie, że ja się nie martwię o odsetkach w razie
          odstapienia od umowy, bo nastawiam sie na to, że budowa ma ruszyć i to jest
          główny cel. Jeżeli nie ufasz firmie to nie wpłacaj i po problemie.
          • Gość: rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ines.com.pl / *.ines.com.pl 06.12.05, 09:31
            A nie sadzisz że to powinno dziłać w dwie strony.
            Jeśli zaś oni mnie nie ufają (vide zapisy o przepadku zaliczki w razie
            "powzięcia informacji o niewypłacalności" itp) to czemu ja mam ślepo ufać.
            Nie mam nic do SEMACO jako do firmy i też chcę tam kupić mieszkanie.
            Jednak uważam, ze jest to tranzakcja między partnerami, a nie jakiś dyktat czy
            cuś ... ;-)
            Podyskutować zawsze można.
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:53
              Oczywiście napewno masz rację, ale dobrze wszyscy wiemy, że każdy deweloper
              robi umowy pod siebie. Dla mnie Semaco jest sprawdzone, zobacz budynek na
              Zaleskiego. Przeczytaj wcześniejsze wypowiedzi, myślę, że będzie ok. Napewno
              trzeba się przyglądnąć kolejnym umowom.
              Tak na marginesie, nawet jak będzie super umowa, jeżeli będzie klapa to i tak
              potem spędzisz kilka latek w sądach, a tego nikt z nas napewno by nie chciał
              Zobacz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=30314329&a=30448366
              a miało być tak super....
          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:23
            Tez wychodze z założenia, ze wybuduja te bloki. A powiem Wam, że niektore firmy
            (np Salwator) wcale nei zwraca zaliczki, mimo, iż nie dostana pozwolenia na
            budowe tylko proponuja Ci inne mieszkanie, w innym bloku i innej lokalizacji,
            tam gdzie pozwolenie maja, zatem tu skoro w ogole zakładaja zwrot nie jest zle:-
            ) Pozdrawiam
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.12.05, 20:30
              To co napisałeś, że niektórzy developerzy nie zwracaja zaliczki uważam za
              skandal. Jak sie zdecydujesz do daj znać który budynek A czy B.
              Wpisujcie się !
              • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:24
                Sknadal, to mało powiedziane;-) ale tak niestety jest na tutejszym rynku
                mieszkaniowym. Budynek B a Ty?. A reszta znajomych z forum zdecydowala sie na
                te mieszkanka? Pozdrawiam
                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:50
                  Budynek A. Reszta się chyba nie wypowiadała.
                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 12:52
                    Mysia pisała: Bud.A, kl.I
                    Pozdrawiam
                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.12.05, 18:12
                      Faktycznie, nie zwóciłem jakoś uwagi. Wczoraj dzwoniłem do Semaco i zapełniaja
                      się mieszkanka. K szkoda że nie A choć ty możesz równie dobrze powiedzieć do
                      mnie szkoda że nie B.
                      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:07
                        Najwazniejsze, by bloki i A i B w ogole powstały :-)
                        A wiesz moze czy duzo tych mieszkan juz sprzedali, powiedziała Ci pani?
                        Pozdrawiam
                    • Gość: pikoto Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:45
                      A tak w ogóle to jakiej wielkości mają byc mieszkania?
                      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:01
                        Mieszkania sa roznej wielkosci: 1 pokojowe: 31,02m2,
                        2 pokojowe w wymiarach: 37,90m2, 41,26m2, 45,10m2, 47,05m2, od49 do 50,61m2
                        i 3 pokojowe: 64,92m2 oraz 66,23m2. Miłych wyborów:-)
                        Pozdrawiam
                        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.12.05, 12:00
                          Oprócz tego można łączyć je zarówno w poziomie jak i w pionie.
                          • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 09.12.05, 12:42
                            Mozna rowniez dolaczyc pokoj z innego mieszkania (o ile oczywiscie mieszkanie
                            obok jest wolne i jest taka techniczna mozliwosc). Pani w Semaco powiedziala
                            nam ze w mieszkaniu z ktorego ucina pokoj musi zostac kuchnia, lazienka i
                            przynajmniej 1 pokoj (moze byc z aneksem kuchennym) i ona bez problemu rowniez
                            sprzeda taka kawalerke.
                            pozdr
                  • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 12.12.05, 11:20
                    Witam,
                    Ja już prawie się zdecydowałem - Budynek A klatka I
                    • Gość: sk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.205.210.* 13.12.05, 08:53
                      czy ktoś juz podpisał umowę rezerwacyjną?
                      Zmienialiście coś w niej?
                      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.12.05, 09:06
                        Gość portalu: sk napisał(a):

> czy ktoś juz podpisał umowę rezerwacyjną?

Ponoć już do ponad 40% mieszkań są zawarte umowy rezerwacyjne.
                • Gość: sk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.205.210.* 09.12.05, 13:13
                  Ja też B.
                  pozdrawiam
                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 13:34
                    O to witam na forum Sąsiada lub Sąsiadkę:-) Na razie jedyna osoba, oprocz mnie
                    z "B" :-)
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Asadew Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:46
                      A powiedzcie czy zamierzacie kupować mieszkanie aby tam mieszkać czy raczej
                      wynajmować - wynajem dobra rzecz...
                      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 15:15
                        Wynajem bardzo dobra rzecz, ale pierwsza sprawa to swoje mieszkanie, by w nim
                        mieszkac. Ja chce mieszkac:-) a jak reszta, nie wiem.
                        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.12.05, 16:44
                          Ja też kupuję dla siebie. Mysia ma rację można również łączyc mieszkania
                          częściowo moje jest takie. Super, że coraz więcej ludzi na forum!
                          • Gość: wers Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 16:56
                            A ja mam takie pytania.
                            1.Czy orientuje sie ktos jak szybko te mieszkania sie sprzedaja,bo jestem
                            zainteresowany ale co do rezerwacji to dokonalbym jej zaraz na poczatku
                            stycznia,jak myslicie bedzie jeszcze w czym wybierac?
                            2.Czy po dokonaniu rezeracji moge sobie wybrac konkretne mieszkanie,czy zostanie
                            mi je przydzielone w drodze losowania?
                            3.Co do oplat - w tej chwili nalezy wplacic oplate rezerwacyjna 10tys zl, a po
                            jakim czasie i czy jednorazowo trzeba bedzie wplacic pozostala część,czy też co
                            jakiś czas az do momentu odbioru mieszkania wpłaty częściowe(korzystniejsze
                            jednorazowe?)?
                            • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 17:05
                              Co do pytania 1. nie wiem ile sprzedali mieszkan, MK dzwonił wczoraj, wiec cos
                              nam moze powie?
                              Pyt. 2. Wybierasz i rezerwujesz konkretne mieszkanie.
                              Pyt. 3. W chwili rezerwacji wpłacasz 10 000,00zł, w chwili podpisania umowy
                              przedwstepnej dopłacasz do 15% wartosci mieszkania, a reszta jest rozłozona w
                              miare postepu prac budowlanych.
                              Pozdrawiam
                          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 16:56
                            A wiesz moze czy duzo tych mieszkan juz sprzedali, powiedziała Ci pani jak
                            dzwoniłes wczoraj?
                            Pozdrawiam
                            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.12.05, 17:12
                              1. Tego dokładnie osobiście nie wiem, ale z tego co pytałem to dosyć dużo bo na
                              przykład tam gdzie ja wybrałem, to na tym piętrze jest jedno wolne.
                              2. Oczywiście, że tak, ja sobie nie wyobrażam innej możliwości.
                              3. Wpłacasz 10tys, a potem po uzyskaniu pozwolenia na budowę ma to mieć miejsce
                              między II a IV dopłacasz do 15% wartości mieszkania, a dalej pozostałą kwotę
                              dzielisz na 18 rat./ Co mieśiąc wpłaty 18 razy/ . Zapewne możesz wybrać inne
                              rozwiązanie.

Co do pozostałych mieszkań, to myślę, że schdzą szybko bo jest wiele osób,
                              które łączą dwa lub inaczej, więc tak, jakby było dwóch klientów
    • rasko2 Nowa cena !!! 12.12.05, 18:20
      Właśnie zaglądnąłem na stronę www i co widzę?
      Nowa, wyższa cena :o)
      Pewnie mieszkania nieźle się sprzedają ...
      • Gość: mk Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.12.05, 19:57
        Wpłaciłeś przed podwyżką?
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:28
          Już jesteśmy szczęściarzami!
          • Gość: gg Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.205.210.* 13.12.05, 13:43
            A czy negocjowaliście umowę rezerwacyjną? Pewne zapisy mnie się tam nie
            podobają.
            Bardzo proszę o info.
        • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.12.05, 13:51
          Przed ...
      • Gość: K. Re: Nowa cena !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:03
        Rany, ceny wzrosły i to znaaacznie. Pewno sie sprzedaja, sprzedaja
        mieszkania... Ja mam po starej cenie. Pozdrawiam
        • Gość: mk Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:32
          Trzeba się cieszyć że tak mieszkanka schodzą !!!
    • Gość: gg umowa!!!! IP: 195.205.210.* 13.12.05, 14:47
      czy ktoś podpisał umowę rezerwacyjna na tym forum???? Nikt jakoś nie reaguje.
      Może ktoś może mi pomoże podpowie co zmienić co nie, może prześle swoją. za
      każda pomoc będę wdzięczna. Bardzo chę kupić mieszkano u semaco, ale umowa jest
      do kitu.
      kurek_mada@interia.pl
      dzięki wielkie
      • Gość: mk Płaszowska-Semaco Invest IP: *.nck.krakow.pl / *.nck.krakow.pl 13.12.05, 15:22
        Przeczytaj sobie wcześniejsze wypowiedzi na tym forum. Był ten wątek już
        poruszany. Jeżeli nadal nie będzie to dla ciebie zadawalalące napisz o co
        konkretnie pytasz?
      • Gość: K. Re: umowa!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:51
        Podpisało kilka osób, w tym ja. Masz konkretne pytania? Pozdrawiam
        • Gość: mk Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.12.05, 16:30
          Naliczyłem 4 osoby które na tym forum sie wypowiadały i podpisały umowy. Napisz
          co cię nurtuje.
          • Gość: gg Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 13.12.05, 16:44
            nurtuje mnie zapis, że kupujący zobowiążę się kupić na warunkach i terminach
            okreslonych w tamtej umowie(przedwstępna umowa sprzedazy). Tzn, że mogą mi
            wszysko zmienić (cene ) w przedwstępnej. A poza tym notariusza wybiera
            inwestor? Wszystko to chyba coś brzydko pachnie.
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.12.05, 16:52
              Zmiany w umowie będziesz mogła robić w przedwstępnej. Tą traktuja jako
              rezerwację. Kancelaria która to prowadzi jest ok. We wcześniejszych
              wypowiedziach mówiłem o tym, dla mnie jest ok i myślę że się nie mylę. Reszta
              informacji na meila jeżeli chcesz to odpowiem. Pozdrawiam
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.12.05, 16:54
                Aha jeżeli chcesz więcej info to sprawdź czy dobrze podałaś adres meila
                wcześniej???
                • Gość: gg Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 13.12.05, 17:09
                  Proszę o wszelkie iformacje.
                  e-mail kurek_mada@interia.pl
            • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:58
              Pytasz o notariusza, otoz czytalam kilka umow przedwstepnych i w nich takze był
              wskazany notariusz. O to sie nie martw, poza tym tak jak pisał MK ta kancelaria
              ma bardzo dobra opinie w Krakowie. Pozdrawiam
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.12.05, 13:25
                To prawda Mr. K
                • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:35
                  :-)
                • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:57
                  Mam pytanko, czy ktos z Was bedzie bral kredyt na mieszkanie i moze ma juz
                  jakies doswiadczenia z bankami w sprawie kredytu? Mam zamiar przejsc sie do
                  Expandera, ale z tego co dowiedzialam sie na forum "Expander" rozne osoby maja
                  rozne doswiadczenia z ta firma... Czy wie ktos o korzystnej ofercie bankowej
                  odnosnie kredytu mieszkaniowego? Pozdrawiam i dzieki z góry
                  • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 14.12.05, 16:32
                    No wlasnie, wiem ze najwyzszy czas zaczac sie rozgladac za kredytem (w
                    dzisiejszej Wyborczej w dodatku Nieruchomosci pisza ze na negocjacje z bankiem
                    potrzeba przynajmniej 6-ciu tygodni, bo w bankach sa...korki). Tylko ze Semaco
                    zobowiazuje sie ze dostana pozwolenie na budowe do konca kwietnia, a co jezeli
                    zlikwiduja kredyty walutowe do tego czasu...? Cale negocjacje z bankiem pojda w
                    bloto? Mam nadzieje ze jednak zostawia te kredyty w CHF... Co do Expandera i
                    innych doradcow kredytowych nie mam niestety jeszcze zadnego doswiadczenia.
                    pozdr
                    • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:50
                      Tez mam nadzieje, ze nie zlikwiduja tych kredytow w CHF... bo to byloby
                      straszne, kredyty w PLN sa o wieeeele drozsze! Ide do Expandera we wtorek,
                      dowiem sie cos moze jak oni działaja.
                      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.12.05, 19:57
                        Bez paniki. Czemu odrazu widzicie to w czarnych kolorach! Rozglądałem się za
                        kredytami i na dzień dzisiejszy najlepsza oferta to dwa, trzy banki:

1. absolutnie najlepsza oferta Fortis Bank
                        2. PKO BP
                        3. Expander

Niestety jak będzie pozwolenie na budowę wtedy można dopiero działać. Natomiast
                        nie przejmowałbym się tym co mówią, bo może sie okazać, że obniżą
                        oprocentowanie w złotówkach i taki kredyt będzie lepszy niż w walucie.
                        Poczekamy zobaczymy....

• Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 83.7.228.* 15.12.05, 11:00
                          Przepraszam za nieścisłość. Miałem na myśli, że do Expandera trzeba iść jako do
                          trzeciego w kolejności po dwóch wymienionych bankach sorry....
                          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:18
                            MK, Ty tez bedziesz brał kredyt mieszkaniowy? Pozdrawiam
                            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.12.05, 20:21
                              Tak, już powolutku się rozglądam.
                              • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 12:42
                                Ja tez. Mam isc do Expandera cos sie dowiedziec. Jakbys mial jakies ciekawe
                                wiesci, czy jakas atrakcyjna oferte bankowa, to daj znac, prosze. Oczywiscie
                                jak cos bede wiedziec, to sie podziele informacjami.
                                Pozdrawiam
                                • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.12.05, 14:28
                                  Ja też myślę o kredycie, ale obawiam się, że za dwa, trzy miesiące oferty banków
                                  moga się całkowicie zmienić i bieżące informacje będą nieaktualne :-(
                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:48
                                    Własnie tez tak sadze, tym bardziej, ze teraz mowia, iz banki chca odejsc od
                                    kredytow w CHF. Mysle, ze odejsc nie odejda, ale jest pewne, ze marze bankow na
                                    te kredytyw najblizszym czasie sie zmienia. W sumie nie mozemy wiele zrobic,
                                    kredytu nie ma co brac, kiedy deweloper pozwolenia na budowe nie ma. Zatem
                                    swiadomi podwyzek w oprocentowaniu kredytow, musimy czekac:-)
                                    Pozdrawiam
                                    • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.12.05, 14:56
                                      Może za to kredyty złotowe mocno stanieją ... ;o)
                                      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:59
                                        Oby:-) Mysle, ze kilka osob, chocby te z forum bedzie trzymalo za tą opcją
                                        kciuki:-)
                                      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:01
                                        A tak serio, to moze dojsc do sytuacji, ze banki beda chcialy, mniej wiecej
                                        zrownac "ceny" kredytow w PLN i w CHF
                                        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.12.05, 20:28
                                          Całkiem prawdopodobne, że tak może się stać.
                                          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 13:10
                                            Wszystkim z forum składam serdeczne zyczenia zdrowych, wesołych i spokojnych
                                            Swiat Bozego Narodzenia, a w Nowym Roku 2006 radosci i szczescia, no i
                                            oczywiscie szybkiej budowy bloku na Płaszowskiej :-) Pozdrawiam
                                            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 14:36
                                              Jak najbardziej dołączam się do tych życzeń. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!
                                            • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 22.12.05, 15:09
                                              Nawzajem!!!
                                            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 22.12.05, 21:41
                                              Dołączam się do życzeń świątecznych.
                                              I oby Święta za dwa lata już były w nowych mieszkaniach :o)
                                              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.12.05, 17:41
                                                Ostatnio przeglądałem strone dominium i nie ma tam Semaco. Co o tym myslicie?
                                                • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 29.12.05, 22:04
                                                  Wydaje mi się, że poprzednich bloków na Saskiej też nie było na Dominium.
                                                • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:53
                                                  Wiem własnie, ze nie ma na Dominium Semaco, ponadto na targach mieszkaniowych,
                                                  ktore odbywaja sie w Hali Sokola na Piłsudskiego, tez nie bylo Semaco. Moze po
                                                  prostu nie reklamuja sie. Mysle, ze nie mozna sie tym przejmowac. Pozdrawiam
                                                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 30.12.05, 20:08
                                                    Osobiście nie rozpocząłem tego wątku aby wzbudzać jakieś obawy, myślę, że
                                                    podzielacie zdanie, iż po prostu są sprawdzeni i mają tylu klientów, a tym
                                                    samym sprzedają szybko mieszkania i nie potrzebują aż takiej reklamy....
                                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 10:50
                                                    Witam, mam informacje, ze za okolo dwa tygodnie byc moze Semaco bedzie miało
                                                    juz pozwolenie na budowe naszych bloków :-) Jasne, ze i tak na razie nic sie
                                                    nie zacznie, bo zima na całego, ale zawsze to juz jakis krok na przod!
                                                    Pozdrawiam
                                                  • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 04.01.06, 11:44
                                                    Witam,
                                                    Czy może pytałeś jak im schodzą mieszkania?
                                                    Coś ten wątek ostatnio zamiera.
                                                    Ciekawe czy spadło zainteresowanie tą inwestycją, czy może już nie ma wolnych
                                                    mieszkań i stąd brak postów ... ;-)
                                                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 04.01.06, 12:12
                                                    U mnie na piętrze zostało tylko jedno, tak, że chyba schodzą jak świeże
                                                    bułeczki.
                                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:35
                                                    Skoro podniesli ceny, to mysle, ze schodza, bo w innym razie chcieliby jak
                                                    najszybciej je sprzedac. Nie mam zadnych informacji odnosnie tego, jak sie
                                                    sprzedaja. MK pisze, ze u Niego na pietrze jest tylko jedno wolne, zatem nie
                                                    jest zle :-)
                                                    Miłego dnia!
                                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:36
                                                    Trzeba bedzie niebawem brac sie za temat kredytu... :-)
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.01.06, 21:17
                                                    Przed chwilą czytałem topic Semaco Olszanicka. Mają już pozwolenie na budowę.
                                                    Dostali dużo wcześniej niż się spodziewali. Vivat dobry Developer !!!
                                                  • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.01.06, 10:57
                                                    > Trzeba bedzie niebawem brac sie za temat kredytu... :-)

No fakt.
                                                    Szkoda tylko,że pewnie załapiemy się na wyższe stawki notarialne itp. skoro
                                                    umowy przedwstępne mogą być niedługo.
                                                    Ja tam byłbym skłonny poczekać do zmiany przepisów z tymi umowami.
                                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:31
                                                    Mam pytanko, czy opłaty notarialne dotycza tych umów przedwstepnych? Czy
                                                    ostatecznej umowy sprzedazy, która bedzie na koncu budowy? Wydaje mi sie,
                                                    opłaty notarialne beda dopiero przy umowie przyrzeczonej, czyli przy
                                                    zakonczeniu budowy.

Pozdrawiam
                                                  • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.01.06, 13:18
                                                    Nie chce tu pisać, że wiem to napewno, ale wydaje mi się, że częstą procedurą
                                                    jest dzielenie takiej opłaty notarialnej (i innych przynależnych) na dwie części
                                                    - jedna przy umowie przedwstępnej i druga przy finalnej.
                                                    Pytanie jest: czy będzie to 50/50% czy jakoś inaczej.
                                                    Jeśli ktoś ma dokładniejsze lub inne info to chetnie sam poczytam.
                                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:24
                                                    Ja tez chetnie poczytam, bo nigdy nie słyszałam o podziale opłat notarialnych,
                                                    nie słyszałam, bo sie nie interesowałam wczesniej:-)
                                                    Jesli ktos cos wie, to prosimy o info.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.01.06, 14:00
                                                    Tutaj jest artykuł o opłatach:
                                                    dom.gazeta.pl/prawo/1,68408,3017157.html
                                                    Co do podziału opłat to mały cytat
                                                    "... Wszystkie podawane przez nas stawki to wartości maksymalne. A więc
                                                    notariusz może od ciebie wziąć mniej, pod warunkiem że będziesz się ostro
                                                    targował, np. jeśli kupujesz mieszkanie w dużym bloku, dogadaj się z pozostałymi
                                                    lokatorami, że pójdziecie razem do jednego notariusza. Dzięki temu możecie
                                                    utargować zniżkę. Niższą taksę możesz wytargować również, jeśli kupujesz
                                                    mieszkanie na rynku wtórnym za pośrednictwem agencji nieruchomości. Musisz tylko
                                                    zapisać to w umowie z pośrednikiem.
                                                    Nasza rada. Kupując mieszkanie, umowę przedwstępną podpisz w formie aktu
                                                    notarialnego. Jeśli sprzedający (deweloper, osoba prywatna) będzie chciał
                                                    wycofać się z transakcji, możesz pójść do sądu, który przeniesie na ciebie
                                                    własność mieszkania. Zawarcie umowy przedwstępnej w formie aktu wcale nie
                                                    oznacza, że musisz dwa razy płacić notariuszowi pełną taksę. Bez specjalnego
                                                    problemu znajdziesz kancelarię, gdzie rejent weźmie od ciebie połowę taksy przy
                                                    umowie przedwstępnej i połowę przy ostatecznej (ewentualnie dwa razy po 60 proc.
                                                    taksy). To nie koniec wydatków..."

Pozdrawiam
                                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:18
                                                    Dzieki za info.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: m Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.01.06, 16:29
                                                    wieści z Semaco:
                                                    2 stycznia rozpoczęło się postępowanie w naszej sprawie więć wszystkie złożone
                                                    przez nich dokumenty są ok.
                                                    Teraz czekamy 2 tygodnie co na to sąsiedzi....
                                                    Potem będzie już z górki....
                                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:36
                                                    Czekamy, czekamy :-)
                                                    Pozdrawiam
    • Gość: mk pracownik Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.salwator.com.pl 06.01.06, 17:50
      Jesteś pracownikiem Semaco a forum służy do dyskusji, a nie nieuczciwej
      reklamy. Wszędzie ten sam adres żałosne. Wszystko super i super, przenieście
      się!
      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 06.01.06, 21:12
        Moż4e to ty jesteś pracownikiem żałosnego GEO nawet nie stać cię na
        przedstawienie się!!! Żałosne naprawdę. Poza tym jak chcesz się wypowiadać to
        czytaj caly topic a potem coś napisz. Kultura wymaga przedstawienia się a
        Ciebie mały człowieczku nawet na to nie stać. To ty napewno jesteś pracownikiem
        firmy, która ma złe opinie na forum i żal ci dup... ściska że to nie wasza
        firma. Wara od tego topicu, ajak masz coś do Semaco to się wypowiedz
        palancie!!!
        • ed28 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.01.06, 22:26
          Niestety to wszytko wyglada rzeczywiscie niesmacznie i mowie to jako ktos kto
          jest zywo zaiteresowany przyszla inwestycja przy Plaszowskiej. Nie wazne czy
          Gosc jest z Salwatora czy z Geo, ma racje ze jezeli rzeczywiscie jestes
          pracownikiem Semaco to calkiem inaczej podchodzi sie do lektury wczesniejszych
          postow.

• Gość: mk riposta Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 06.01.06, 22:37
            Nie jestem nie byłem i nie zamierzam być. Natomiast gość sam się zdemaskował
            zobaczcie jakie ma ID... z jakiego kompa wysyłał te oszczerstwa i wszystko
            jasne.
            Ja po prostu jestem zadowolony i nie tylko ja, z obsługi przez tą firmę, a
            jeżeli on ma coś do naszego topicu to niech się palant podpisze.
            Do głowy by mi nie przyszło coś takiego.
            Po za tym nie ma się co przejmować, sam się zdemaskował i przez to co napisał
            to swiadczy tylko o tym, że nie maja czasu na obsługę przyszłych klientów,
            tylko siedzą nad komputerami i wymyślają takie brednie, wszyscy, którzy tworzą
            ten topic napewno się wypowiedzą....
            • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 11:23
              Witam, poprzednie wypowiedzi mnie bardzo zaszokowały. Nie wiem, kto jest
              pracownikiem, kto nie jest. Sadziłam, ze forum to okazja by wymienic swoje
              zdanie na jakis temat i czegos sie dowiedziec, a nie prowadzic jakies reklamy,
              czy antyreklamy.
              Jeszcze sie dowiem, ze tez jestem pracownikiem Semaco;-)
              Jak do tej pory, jesli chodzi o ta firme wszystko było w porzadku i nie wiem co
              komu to przeszkadza, ze wypowiedzi były pozytywne. Jesli bedzie sie cos działo
              negatywnego, to na pewno napisze tutaj.
              Mam nadzieje, ze nikt tu nie prowadzi akcji reklamowych.
              Pozdrawiam i nie obrazajamy sie nawzajem.
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:31
                Masz rację K. Mam nadzieję że nareszcie ktoś mnie poprze. Jeszcze raz zobaczcie
                że zdemaskował się sam ZOBACZCIE ID !!!!!
                TO TEJ FIRMIE PRZESZKADZA, że praktycznie nie ma negatywnych komentarzy na
                temat Semaco.
                Czemu teraz się nie nodzywa, zrobił palant smród i jak szczur uciekł,
                przepraszam ale nie mam słów aby wyzazić moje oburzenie.
                Niech lepiej zajmią się swoją firmą, bo topiców krytycznych mają sporo
                Człowiek chce pomóc ludziom, a tu takie oskarżenia, mam nadzieję, że kiedyś jak
                budynek będzie powstawał to się spotkamy /ci co do tej pory tworzą ten topic i
                podamy sobie ręce i popatzrymy w oczy/ mam nadzieję że już niedługo i wtedy
                poświadczy to tylko o tym, że to oni chcąrobić zament ludziom !!!!!
                • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:07
                  Moim zdaniem po prostu, kolega z "salwatora" niech napisze konkrety, jakie sa
                  złe strony Semaco, bo pewno sa, nie ma firm, ani ludzi idealnych. Konkrety! A
                  nie oskarzanie, ze ktos jest czy nie jest pracownikiem. Nonsens.
                  Pozdrawiam
                  Ps. MK nie denerwuj sie.
                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.01.06, 17:40
                    Może lepiej wymienić się mailami i kontaktować się w ten sposób, możemy sobie
                    tak pomagać ?
                    Każdego mogą posądzić że jest jakimś pracownikiem
                    W głowie się nie mieści !!!!
                    Dzięki K
                    • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:05
                      MK napisz swoj e-mail. A jest gdzies Rasko2? Mysia? Pozdrawiam
                      • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:16
                        Melduje się Mysia :-) Możecie do mnie pisać na maila gazetowego:
                        mysia26@gazeta.pl
    • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:22
      Czy mi się tylko wydaje, czy ceny na Płaszowskiej znów wzrosły?
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:00
        Dzieki za e-mail. Tak ceny wzrosły znow!!! Szalenstwo z tymi cenami mieszkan!
        Pozdrawiam
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 11.01.06, 14:53
          Melduję się mk mój mail:
          miszelk@op.pl

Faktycznie, też teraz sprawdziłem i wzrosły, szczególnie miejsca garażowe

pozdrawiam
      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 11.01.06, 19:16
        Oopss, faktycznie >8-}
        Cena robi się wyśrubowana.
        Co do kontaktów, to jednak uważam, że forum jest dobrym miejscem.
        Znam osoby zainteresowane tą inwestycją i pewnie chciałyby takze stąd dowiedzieć
        się czegoś nowego o budowie itp.
        Oczywiście w razie czego jestem pod "gazetowym" mailem.
        Pozdrawiam
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:17
          Forum to fajna sprawa, acz mam nadzieje, ze kazdy, kto sie wypowiada, robi to
          by pomoc innym lub samemmu sie czegos dowiedziec, a nie by oskarzac innych...
          Mysle, ze inne osoby zaintresowane ta inwestycja tez sie przyłacza do rozmow :-)
          Pozdrawiam i miłego dnia
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.01.06, 11:01
            Czy coś się zmieniło w sprawach kredytu, zamieżacie się tym interesować, bo
            chyba pora zacząć badać rynek.
            Zanosi się, że nie długo może być pozwolenie na budowę.
            Wcześniej dowiadywałem się co nieco o ofertach i wiodące były Fortis Banku i
            PKO BP, są jakieś teraz promocje?
            • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 16:34
              Odnosnie kredytu na razie nic nie wiem. To fakt, trzeba sie zaczac interesowac
              tym tematem, a dzwoniliscie moze do Semaco spytac jak wyglada sprawa pozwolenia
              na budowe? Czy faktycznie juz lada tydzien beda miec?
              Pozdrawiam
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 17.01.06, 15:28
      Słuchajcie zobaczcie na ceny aktualne, właśnie wszedłem na stonkę Semaco i to
      co zobaczyłem, to mnie lekko przytkało........
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 16:15
        Rany! Ceny sa szalone, juz 4 387,00 zł/m2 brutto, no jest zauwazalna roznica od
        cen pierwotnych!
        Pozdrawiam
        • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 17.01.06, 22:08
          Mnie też szczęka opadła.
          Chyba będziemy mieszkać w prestiżowej dzielnicy sądząc po cenach ;o)
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 19.01.06, 21:52
            Zapraszamy Kubę do topicu
            • Gość: Kuba Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:15
              Witam!
              Zacząłem od założenia nowego wątku bo chcę odpowiedzi nie tylko od osób mocno zainteresowanych mieszkaniem tutaj, czy też mających już rezerwację.
              Jestem bardzo bliski podjęcia decyzji o kupnie tu mieszkania. Mam zarezerwowane mieszkanie 41m, do jutra muszę podać jedno z dwóch. Chce na 1 piętrze, albo bud B III kl z widokiem na plac zabaw, albo bud A III kl widok na.. ? I tu pytanie, czy ktoś może przedzierał się na plac przyszłej budowy żeby zobaczyć czego można spodziewać się patrząc przez okno na stronę zachodnią? Nie wiem jaki widok jest teraz, podobno kawałek dalej jest prywatna działka, na której coś się ma wybudować. Oprócz widoku ważny jest hałas, który pewnie też jakoś się tam różni...
              • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:47
                Czesc Kuba! Odnosnie widoku z bud A na strone zachodnia, to na razie tam sa
                ogrodki działkowe, chyba prywatne. Generalnie jakies krzaki:-) W sumie nie
                wiadomo, co tam bedzie za jakis czas.
                Tez mialam ten dylemat i w koncu wzielam mieszkanie w bud B, przynajmniej wiem
                co bede miec za oknem - bud A. Nie sa to wysokie bloki, wiec mysle ze jest oki.
                A nigdy jest pewne co wybuduja za kilka lat za bud A.
                Pozdrawiam
              • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.01.06, 15:26
                Obecnie są tam jakieś szklarnie, ogródki itp.
                Troche dalej na północny zachód jest jakaś hurtownia.
                Chyba lepiej zobaczyć co tam jest wjeżdżając od Nowochuckiej za CPN.
                Generalnie nie ma tam raczej miejsca na zabudowę przed oknami od zachodu.
                Może bardziej w stronę Nowohuckiej czyli na północny zachód.
                • Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 20.01.06, 16:37
                  Czy to prawda, że jest jakiś konflikt z mieszkańcami różowego bloku?
                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 17:04
                    Nic na ten temat nie słyszalam... jest? Wie ktos cos?
                    Pozdrawiam
                  • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.01.06, 19:29
                    Nic o tym nie słyszałem.
                    Skąd to info?
                • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.01.06, 22:45
                  Na google-maps widać te okolice: tinyurl.com/8r86q
                  Widać trzy bloki od strony ul. Saskiej, nie ma jeszcze czwartego - tego różowego.
                  Te takie białe paski na lewo to właśnie szklarnie itp.
                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 21.01.06, 21:26
                    Rasko2 rozumiem, że chciałeś powiedzieć nie ma różowego to nie ma problemu....
                    • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 21.01.06, 22:07
                      ;-)
                      Na to nie wpadłem
                      • Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 21.01.06, 23:26
                        Wyjaśniłem sprawę, okazało się, że żadnego konfliktu z mieszkańcami różowego
                        bloku nie ma. Mam znajomych w bloku wybudowanym przez Semaco i źle zrozumiałem
                        ich słowa, chodziło im o mieszkańców z bloków pod drugiej stronie Płaszowskiej.
                        Podobno na początku, czyli zaraz po wybudowaniu bloków, zdarzały się jakieś
                        nieprzyjemne historie, ale jak się przyzwyczaili, to jest OK. A do różowego
                        bloku mają pretensje o to, że zasłonił im widok, choć w sumie nie narzekają -
                        widzą wszystko w różowych kolorach.
                        • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 22.01.06, 00:07
                          No to spoko.
                          Ja też mam znajomego w środkowym bloku Semaco.
                          Nic nie wspominał i dlatego się zainteresowałem.
                          Mam nadzieję, że nam już nic nie przesłoni widoku :o)
                          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.01.06, 10:54
                            Oczywiście widoku w różowych kolorach ......
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 25.01.06, 15:31
      Dzwonił ktoś z was w ostatnich dniach do Semaco? Jak tam postępy z pozwoleniem
      na budowę?
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:38
        Witam, ciesze sie, ze sprawa konflitu z rózowym blokiem została pożegnana i
        problemu nie ma:-)
        A własnie pozwolenie miało byc lada dzien, lada tydzien a tu cisza....
        Pozdrawiam
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 26.01.06, 21:54
      A ceny znowu w górę!!!
      Miejsca postojowe napewno, bo ostatnio pamiętam 16480, a mieszkania? Poprawcie
      mnie jeśli się mylę.
      Cały czas w górę, aż sobie usiadłem i policzyłem jaka to już różnica na całym
      mieszkaniu....
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:02
        No metr juz kosztuje 4 387,00 zł/m2 brutto
        ale zdrozało miejsce postojowe na 14.640, 00 zł (brutto)

Wielkie roznice od poczatkowej ceny, wielkie...
        Pozdrawiam
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 27.01.06, 19:37
          Miejsce postojowe na 18920
          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:35
            Rozmawialm dzis z pania z Semaco, podobno maja juz pozwolenie, tylko czekaja na
            uprawomocnienie. Jeszcze jakies dwa tygodnie. No zobaczymy.

Pozdrawiam
            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.01.06, 19:24
              No to teraz czekamy na ocieplenie ;-)
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 31.01.06, 20:50
                To dobra wiadomość. To teraz czekamy na uprawomocnienie i podpisujemy umowy
                przedwstępne.
                Robicie je notarialnie?
                • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:32
                  Własnie jesli chodzi o akt notarialny to jest zabezpieczenie, tylko czy Semaco
                  bedzie chcialo tak zrobic? Wiesz moze, czy ktos tak robil juz, w przypadku
                  innych bloków?
                  Pozdrawiam
                  • Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.02.06, 12:12
                    Semaco, jak i każdemu developerowi, ten temat, że tak powiem, "wisi". Oni nic na
                    podpisaniu takiej umowy nie tracą, ewentualnie zyskują tzw. "prowizję" od
                    "zaprzyjaźnionej" kancelarii za to, że ściągnęli tyle to a tyle jeleni, którzy
                    chcą, tzn. muszą podpisać umowę u tego akurat notariusza.
                    • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:38
                      Z tego, co słyszałam jest to dobra i pożądna kancelaria.
                      A, ze kosztuje to ile kosztuje to juz zueplnie inny temat...
                      • Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.02.06, 12:58
                        Tak, jest dobra, porządna i bardzo droga - jak 90% kacelarii w Krakowie.
                        Zresztą, co znaczy "dobra", jak mamy do czynienia z najprostszą umową
                        przedwstępną ustanowienia odrębnej własności i przeniesienia własności lokalu.
                        To tak jakby napisać, że można kupić dobrą lub złą gazetę wyborczą w porządnym
                        lub nie kiosku ruchu. Do tego, jeśli kancelarię wskazuje developer, to można się
                        domyśleć, kogo interesów notariusz będzie pilnował.
                        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:32
                          Wiekszosc kancelarii jest droga i nie jest przedmiotem teraz dyskusji, czy jest
                          droga, czy nie, bo akurat na to nie mamy zadnego wpływu i tutejsze wywody na
                          ten temat nie zmienia cen u notariusza.

Pytanie było czy ktos podpisuje notarialnie umowe przedwstepna...

Pozdrawiam
                      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.02.06, 13:28
                        Z tego co wyczytałem, to notariusze mają ustawowo ograniczone górne stawki.
                        Gdyby więc się decydować na notariusza to może dało by się grupowo wynegocjować
                        jakąś sensowną stawkę.
                        Od kolegów wiem, że faktycznie na innych budowach nie wszyscy kupujący podpisują
                        umowy notarialne.
                        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:35
                          Nie wszyscy podpisuja umowy przedwstepne w formie aktu notarialnego, gdyz nie
                          ma takiego obowiazku.
                          Lecz tak podpisana umowa przedwstepna zabezpiecza interesy kupujacego, ze
                          deweloper Tobie musi sprzedac to mieszkanie za ta cene, jesli tego nie zrobi to
                          sAd przyznaje Ci to prawo. Gdy nie ma tego notarialnie to nie masz takich praw
                          dochodzic w sądzie, masz prawo do odszkodowania.
                          • Gość: D. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ing.uj.edu.pl 01.02.06, 14:29
                            Sorry, że sie wtrącam do waszego linku o Semaco ale przeczytałam z ciekawości.
                            Piszecie o chęci podpisywania umów notarialnych. Ktoś w tym miejscu napisał, że
                            Semaco nie jest właścicielem gruntu tylko ma wieczyste użytkowanie. Oto co mówi
                            ustawa o własności lokali na temat umów umów przedwstepnych:

Art. 9. 1. Odrębna własność lokalu może powstać także w wykonaniu umowy
                            zobowiązującej właściciela gruntu do wybudowania na tym gruncie domu oraz do
                            ustanowienia - po zakończeniu budowy - odrębnej własności lokali i
                            przeniesienia tego prawa na drugą stronę umowy lub na inną wskazaną w umowie
                            osobę.
                            2. Do ważności umowy, o której mowa w ust. 1, niezbędne jest, aby strona
                            podejmująca się budowy była WŁAŚCICIELEM GRUNTU, na którym dom ma być
                            wzniesiony, oraz aby uzyskała pozwolenie na budowę, a roszczenie o ustanowienie
                            odrębnej własności lokalu i o przeniesienie tego prawa zostało ujawnione w
                            księdze wieczystej.

Nie jestem prawnikiem ale wydaje mi się, że umowa podpisana z deweloperem,
                            który nie jest właścicielem gruntu, nic nie da. Lepiej to sprawdźcie, bo po co
                            wydawać pieniądze na notariusza skoro i tak w razie draki nic nie wskóracie
                            jeśli chodzi o korzyści płynące z umowy podpisanej notarialnie.
                            • Gość: Mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 01.02.06, 14:44
                              Ależ Semaco jest właścicielem gruntu.
                              Pozdr
                              • Gość: D. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ing.uj.edu.pl 01.02.06, 14:48
                                No to powodzenia :-)
                          • Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.02.06, 16:58
                            Interesy kupującego w rzeczywistości zabezpiecza dopiero wpis roszczenia
                            wynikającego z umowy przedwstępnej do księgi wieczystej, co wiąże się oczywiście
                            z dodatkowymi kosztami.
                            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.02.06, 19:58
                              Pierwsze to zobaczmy te umowy, jak będzie ok to ja osobiście na 99% podpisuje
                              notarialnie
                              • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.02.06, 23:24
                                A właśnie ...
                                Widziałem kiedyś w Semaco, gdy jeszcze wybierałem mieszkanie "ślepą" umowę z
                                Zaleskiego.
                                Pani powiedziała mi wtedy, że nasze umowy będą bardzo podobne.
                                Czy może ktoś posiada taką propozycję umowy, a może już nawet szkic naszej???
                              • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:30
                                Akt notarialny + wpis do hipoteki dopiero wtedy jest zabezpieczenie.

Jesli przedwstepna podpisze sie notarialnie, to czy przypodpisywaniu koncowej
                                opłaty notarialne sa dzielone 50/50? Czy dwa razy biora kase??

Pozdrawiam
                                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:30
                                  Z tego co słyszalem to chyba jest właśnie tak
                                  Teraz jakaś kwota przy przedwstępnej a na końcu 50% ale nie jestem pewien
                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:15
                                    A wiesz moze jak wyglada sprawa z wpisem do hipoteki? Np. podpisuje sie umowe
                                    przedwstepna notarialnie + wpis do hipoteki, pozniej przy podpisaniu umowy
                                    przyrzeczonej jest kolejny raz wpis do hipoteki? Nie wiem, jak to działa?
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.02.06, 16:44
                                      Wydaje mi się że hipotekę wpisuję się na końcu ale nie daję sobie głowy uciąć
                                      może ktoś inny jest bardziej zorientowany
                                    • Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 02.02.06, 19:15
                                      Nie ma czegoś takiego, jak "wpis do hipoteki". Jest wpis hipoteki do księgi
                                      wieczystej założonej dla nieruchomości, czyli wpis prawa obciążającego
                                      nieruchomość, mocą którego wierzyciel, np. bank, może zaspokoić swą
                                      wierzytelność z nieruchomości w przypadku, gdy dłużnik nie spłaca zobowiązania,
                                      np. kredytu. Co do umowy przedwstępnej - możesz ją wpisać do księgi wieczystej
                                      założonej dla nieruchomości, na której buduje się budynek albo nie - to Twoja
                                      sprawa. Co do tzw. umowy przyrzeczonej - tu wpis jest obowiązkowy, bo dopiero po
                                      jego dokonaniu następuje wyodrębnienie nieruchomości lokalowej z nieruchomości
                                      budynkowej.
                                      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 02.02.06, 20:39
                                        Super, że jest wśród nas ktoś znający się na przepisach.Dzięki za info. Gogo
                                        bierzesz kredyt? Jeżeli tak to podziel się gdzie?
                                        Ja mam informacje z grudnia, ale to już zapewne nieaktualne wtedy najlepsza
                                        ofertę miały Fortis i PKO BP.
                                        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:38
                                          Dostałam dzis wzor umowy przedwstepnej z Semaco. Wy pewno tez. Jak sie
                                          zapoznamy wszyscy z nimi, dajcie znac, czy jest cos niepokojacego i czy jakies
                                          zmiany wprowadzacie. No i czy na akt notarialny sie decydujecie?

Pozdrawiam
                                        • Gość: Hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:14
                                          Jeśli chodzi o umowę przedwstępną zawieraną w formie notarialnej, to pytałem o
                                          to ostatnio znajomej radczyni. Powiedziała mi, że jeśli taka umowa zostanie
                                          zawarta w formie aktu, to później, jeśli sprzedający próbowałby sie wycofać albo
                                          nie chciał zawrzeć umowy sprzedaży, to można dochodzić przed sądem praw
                                          własności. I na tej podstawie sąd może przenieść na nas właśność nieruchomości.
                                      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:17
                                        Dzieki za info. Tylko własnie mi chodziło o to, iz przy umowie przedwstepnej
                                        sam akt notarilany nie jest zabezpeiczeniem, tylko dopiero wpis do ksiegi
                                        wieczystej (jasne, nie do hipoteki). I o ten wpis mi chodzi do ksiegi
                                        wieczystej przy umowie przedwstepnej, czy na koncu robi sie ponownie wpis do
                                        ksiegi wieczystej? Dwa razy??

Bo jesli przy umowie przedwstepnej nie zrobi sie wpisu do ksiegi, to w ogole ta
                                        umowa w formie aktu notarialnego nie ma sensu.

Pozdrawiam

• mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.02.06, 22:23
                                          Po otrzymaniu projektu umowy przedwstepnej poprosilam o sprawdzenie na kolanie
                                          :) rodzinnego prawnika. Efekt jest "sredniawy", na pierwszy rzut oka znalazlo
                                          sie kilka bledow (niechlujstw) i zastrzezen. Nie wiem czy sa jakies szanse na
                                          wprowadzanie zmian do tej umowy, ale trzeba sprobowac. Oczywiscie ewidentne
                                          bledy musza byc usuniete, ale te pewnie sami sobie znajda jak ktos od nich
                                          porzadnie ta umowe przeczyta. Zainteresowanym osobom (tylko wystepujacym juz na
                                          tym forum wczesniej) moge przeslac na maila liste zastrzezen. Chetnych prosze o
                                          wpisanie adresow do watku.
                                          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 05.02.06, 22:36
                                            miszelk@op.pl
                                          • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.02.06, 08:50
                                            rasko2@gazeta.pl
                                            ;o)
                                          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:42
                                            kinjas@wp.pl
                                          • mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.02.06, 19:34
                                            Poszlo.
                                            • myszka_123 Re: Płaszowska-Semaco Invest 09.02.06, 07:34
                                              marzenkam@autograf.pl
                                          • myszka_123 Re: Płaszowska-Semaco Invest 09.02.06, 07:34
                                            moi rodzice tez zarezerowwali- III pietro budynek A
                                            czy ja tez moge poznac uwagi co do tej umowy
                                            • myszka_123 Re: Płaszowska-Semaco Invest 10.02.06, 07:05
                                              dzwoniliśmy do tego notariusza polecanego przez Semaco i podobno jemu tez nie
                                              podoba sie ta umowa.
                                          • Gość: gość Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.31b.radomsko.pilicka.pl 09.02.06, 21:11
                                            pbu_it@gazeta.pl
                                          • Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-144.btcentralplus.com 14.06.06, 03:53
                                            Witam przyszlych mieszkancow osiedla przy plaszowskiej! :) Zastanawiamy sie z
                                            moja dziewczyna nad kupnem jednego z mieszkan, prawdopodobnie parter 2 pokojowe.
                                            Czy ktos moze nam opisac jakie bedzie polozenie tych blokow wzgledem ulic
                                            saskiej i plaszowskiej? Patrzylismy na google map ale z tych starych zdjec
                                            satalitarnych trudno powiedziec gdzie budynki maja powstac, no i nawet nie ma na
                                            nich tego rozwego bloku (swinki) Mysie26 prosimy o przeslanie uwag od jej
                                            prawnika odnosnie umowy przedwstepnej, a jeszcze lepiej samej umowy ktora
                                            zapewne juz podpisala? :)
                                            Orientuje sie moze ktos czy parter bedzie "wysoki"?
                                            Jakie kredyty we CHF polecacie?

Z gory dziekujemy za odpowiedzi:)
                                        • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.02.06, 18:49
                                          Dużo cennych informacji o umowach przedwstępnych jest pod adresem (link od kolegi):
                                          www.rnw.pl/umowa_przedwstepna,1,11,12,3.html
                                          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:19
                                            Dzieki wielkie za cenne informacje.
                                            Pozdrawiam
                                            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 09.02.06, 19:58
                                              Również dzięki za informacje !!!
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 15.02.06, 20:03
      coś nam wątek zanika a uprawomocnienie tuż tuż!
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:31
        Nie znika, nie znika, tylko trwa myslenie nad umowa:-)

A czy w sprawie kredytu ktos sie orientował? jakie banki maja tearz promocje??

Pozdrawiam
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.02.06, 14:37
          Ja osobiście poważnie się zastanawiam czy brać kredyt w CHF czy PLN ?
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.206.249.* 23.02.06, 18:22
      Nasz wątek zapadł w sen zimowy......
      • Gość: myszka_123 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.150.92.* 01.03.06, 07:16
        pewnie wszyscy podpisali umowy i zapomnieli o sprawie
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:55
        Jeszcze nie podpisali, jeszcze nie.... :-)

Pozdrawiam
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 08:31
          Jeżeli myślicie o kredycie w PLN to Bank Śląski ma według mnie najlepszą
          ofertę, promocję mają do końca kwietnia ale można zamówić bezpłatnie
          certyfikat, który upoważnia do utrzyumania warunków promocji do końca roku.
          Warto chyba rozważyć PLN /5,1%/. Sam zamówiłem przez internet certyfikat.
          Co myślicie o kredycie w PLN?
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.03.06, 19:01
            Podpisaliście? Co teraz z kredytem myślicie już o tym, ponawiam wątek.
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 10:30
      HALO HALO jest jeszcze ktoś na tym topicu, wszyscy podpisali umowy?
      Wie ktoś coś więcej o rozpoczęciu budowy?
      • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 27.03.06, 13:12
        Umowa podpisana! Prezez mówił że być może już w tym tygodniu zaczną
        przygotowywać teren pod inwestycję.
        Pozdrawiam
        • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.03.06, 14:59
          Gratuluję ;-)
          Czy może coś konkretnego znaleźliście w sprawie kredytu?
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.03.06, 20:26
            Rasko a śpieszysz się bardzo z kredytem?
            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.03.06, 23:07
              Powiedzmy, że rozglądam się ciekawym wzrokiem po świecie ;-)
              A co, masz jakąś propozycję? ;o)
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.03.06, 17:45
                Ja też się rozglądam ale w kilku Bankach, w których pytałem mają być jakieś
                super oferty na przełomie maja i czerwca, więc jeżeli nie jesteś jeszcze
                dociśnięty to może chyba warto poczekać, co o tym myślisz?
                • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 28.03.06, 19:47
                  Właściwie to mogę poczekać.
                  Tylko czy to info jest jakoś potwierdzone?
                  Promocje są cały czas, natomiast nie wiadomo jak zmieni się polityka banków w
                  miarę zbliżania się 1 lipca ...
                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 09:50
                    Witam,
                    a w ktorych bankach maja miec super promocje? W iadomo cos blizej na ich temat?
                    Pozdrawiam
                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.03.06, 21:15
                      Problem w tym, że sami nie wiedza co będzie. Ja osobiście pytałem w ING
                      BŚLĄSKI, PKO BP, FORTIS BANK, REIFEISSEN, KREDYT BANK te odwiedziłem a ty?
                      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:38
                        Witam, nie wiem, czy bierzecie kredyt w CHF czy w PLN? Ja jednak biore w CHF. A
                        skoro tak, to grupa bankow, ktorymi jestem zainteresowana maleje... Juz mowie
                        dlaczego. Otoz, jak pewno wiecie czesc bankow udzielajac kredytu w CHF, w
                        momencie podpisania umowy, przelicza cala kwote złotowek, jaka potrzebuje sie,
                        na CHF w dniu podpisania umowy. Bank nie wpłaca tej kwoty jednorazowo, ale w
                        transzach do dewelopera i teraz pojawia sie problem:
                        1. jesli kurs CHF rosnie jest ok, gdyz masz iles CHF i to w momencie pzrelewu
                        transzy jest pzreliczane na PLN - jest ok, masz nadmiar
                        2. jesli kurs CHF spada - wówczas masz okreslona ilosc CHF i jak sie to
                        przelicza na PLN brakuje i Ty dopłacasz do transz
                        I tu mam znajomych, ktorzy do transz dopłacaja po okolo 500,00 PLN.

Zatem ja odrzuciłam banki, ktore maja taka opcje, gdyz przez 1,5 roku, kiedy
                        beda pzrelewane pieniadze do dewelopera trudno powiedziec, co bedzie sie dzialo
                        z CHF.

Czesc bankow robi tak, ze na umowie masz wpisana kwote PLN, jaka jest Ci
                        potrzebna, w momencie jak przelewa do dewelopera przelicza na CHF i na koniec
                        okazuje sie ile wyszlo CHF do spłaty przez Ciebie - jest to o tyle dobre, ze
                        nie ma mozliwosci, by dopłacac cos do transz. Ja uwazam, ze to jest wazne, ale
                        roznie ludzie robia.

Zatem ta druga wersje maja: Millenium, Kredyt bank, Mbank, GEMoney bank.

Pewno o tych formach przeliczania wiedzieliscie, ale jak nie to, warto
                        wiedziec, bo sa roznice.

Pozdrawiam
                        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:20
                          To racja ilość banków dajacych kredyt w CHF maleje jak teraz śnieg....
                          Sam mam wahania co zrobić.
                          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:26
                            To znaczy banki daja w CHF tylko bedzie trudniej, a dwa: to sa dwa te sposoby
                            przeliczania CHF na umowie, co napisalam wczesniej.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:50
                              A tak na marginesie ruszyło coś już na naszej budowie? Wisz coś w tej sprawie?
                              • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:10
                                Nic nie wiem, ale jak byłam tam stosunkowo nie dawno, to nie było
                                zadnych "sladów" budowy. Mam nadzieje, ze cos sie ruszy niebawem.
                                Pozdrawiam
                                • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.03.06, 15:07
                                  Wczoraj też nie było żadnych śladów na naszej działce.
                                  Wydaje mi się, że Semaco nie jest jeszcze do końca dogadane z wykonawcą.
                        • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.03.06, 15:11
                          Z tego co się orientowałem to Millenium i Mbank mają teraz całkiem przyzwoite
                          warunki.
                          Niestety w mbanku nie ma LIBOR + marża, ale oprocentowanie ustalane przez bank :-(
                          Poza tym CHF właśnie trochę drożeje - warto poczekać IMO.
                          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:44
                            Mbank własnie ma oprocentowanie ustalane przez bank, wiec odpada tez... na
                            dzien dzisiejszy Millenium ma ok. Ja bede sie starala o kredyt, ale jesli macie
                            mozliwosc jeszcze poczekania to moze faktycznie warto.
                            Pozdrawiam
                            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 03.04.06, 21:35
                              W Milleniium była promocja, ale tylko do końca marca :-(
                              No chyba, że mają coś nowego ...
                              Co do mbanku, to nie sądzę, aby chcieli się wygłupiać z podnoszeniem stóp, jeśli
                              chcą być konkurencyjni.
                              Jednak rzeczywiście najlepszy jest układ marża plus LIBOR.
        • myshizaki Re: Płaszowska-Semaco Invest 12.04.06, 18:23
          Witam serdecznie!

Mam zarezerwowane mieszkanie w budynku B na IIIp. i jestem na etapie
          przegladania umowy przedwstepnej... Sledzilam watek o umowie i podobno
          znalazlas tam jakies bledy...czy moglabys je przeslac na mojego mejla? Tak w
          ramach pomocy sasiedzkiej;) Podaje adres: coffeeandpc@hotmail.com Wiem, ze sie
          nie znamy, ale bylabym baaaaaaaaardzo wdzieczna:). Chcialam sprawdzic SEMACO,
          bo na rynku nieruchomosci taki cyrk ostatnio.... Troche uspokoily mnie wiesci z
          frontu, jednak nie wiem czy jest mozliwosc negocjowania umowy i wprowadzenia
          innego harmonogramu wplat, zgodnych z postepami prac...? Na dzialce jeszcze nic
          sie nie dzieje a do 15.maja trzeba juz wplacic spora kwote... Czy sa jakies
          informacje na ten temat?

Z gory dzieki za odpowiedz!
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.04.06, 20:28
            budowa ma ruszyć lada dzień
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.03.06, 16:57
      też przejeżdżałem w niedzielę i jeszcze nic nie zauważyłem...
      • Gość: niufniak Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 30.03.06, 18:37
        mam pytanie gdzie mozna sobaczyc rozklady mieszkan i ich liczbe (wolnych)
        (jesli jakies jeszcze sa). Na stronie semaco linki do szczegolow nie dzialaja.
        czy tylko u semaco w biurze?? pozdro
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.03.06, 18:53
          u mnie działają zobacz jeszcze raz. Jest tam odnośnik: "ZOBACZ PLANY BUDYNKÓW"
          a potem kondygnacje. Może jak się nie otwiera daj odśwież na kompie
        • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.03.06, 19:28
          Tutaj wszystko chodzi:
          ranek.pl/semaco/i_plaszowska_plany.php
          A co do wolnych mieszkań to chyba pozostaje telefon do Semaco
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.03.06, 19:30
            Jak jeszcze jakieś wolne są.............
          • rasko2 Czyżby ruszyła budowa ?! 18.04.06, 14:59
            Albo mnie oczy zwodzą, albo przejeżdżając dziś Płaszowską widziałem pierwszą
            koparkę tej wiosny ;-) - oczywiście na placu budowy.
            Może nareszcie coś się ruszy ...
            ;o)
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 08:19
      a porównywaliście ofertę ING?
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:02
        Ja zamowilam sobie certyfikat z ING na stałosc warunkow kredytowych.
        "Walcze" jednak z Millenium z kredytem. Na razie nie mam decyzji - czekam.
        A Wy podjeliscie juz jakies kroki w tym temacie?
        Macie jakies fajne oferty bankow, czy czekacie?
        Pozdrawiam
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 10.04.06, 21:13
      Ja osobiście też mam ten certyfikat zawsze może się przydać...
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:24
        A jak reszta z kredytami stoi? Ja tak mowilam, z Millenium dochodze do
        porozumienia:-)

Zycze wszystkim Wesołych Swiąt!

Pozdrawiam
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.04.06, 20:50
      Dziś otworzyłem sobie stronę dominium a tam nasza oferta widzieliście?
      Wesołych Świąt i oby sie już budowa zaczęła!
      • Gość: KR Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 16.04.06, 14:14
        Witam wszystkich przyszłych sąsiadów i sąsiadki!!
        Mam zarezerewowane mieszkanko w Bud.B na 3 piętrze, jestem na etapie załatwiania
        kredytu i mam takie pytanie co sądzicie Państwo o kredycie walutowym w BPH czy
        choćby w Santanderze. Czy ktoś może był w tych bankach i ma jakieś ciekawe
        informacje?
      • Gość: tolek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 17.04.06, 21:54
        też widziałem, aż się kurtka jego mać, popłakałem.
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 18.04.06, 22:55
      Jeżeli to na naszej budowie to jest to super wiadomość !!!
      • rasko2 Re: Czyżby ruszyła budowa ?! 18.04.06, 23:07
        Z tego co widziałem, to wstawili bramę do ogrodzenia naszej działki ...
        • Gość: mysia26 Re: Czyżby ruszyła budowa ?! IP: *.autocom.pl 19.04.06, 11:55
          Budowa rusza! Wczoraj teren odmierzali geodeci, mają go teraz odgrodzić
          siatką :-)
          • Gość: mk Re: Czyżby ruszyła budowa ?! IP: *.chello.pl 19.04.06, 13:48
            Witam! Przejeżdżałem dziś Płaszowską i faktycznie zaczynają równać teren
            • Gość: K. Re: Czyżby ruszyła budowa ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:45
              Witam wszystkich!

Super ze cos sie zaczyna dziac:-) Tak ma byc!

A jak kredyty? Ja tak jak pisalam Millenium.

Pozdrawiam
              • Gość: Time Chaser Umowa przedwstepna IP: *.aicon.biz 19.04.06, 18:54
                hej witam Wszystkich,

mam do Was drodzy forumowicze zapytanie i prosbe. jestem bardzo blisko wejscia w
                posiadania sympatycznego mieszkanka na Plaszowskiej jednak jestem jeszcze przed
                podpisaniem umowy przedwstepnej a musze ja podpisam w miare szybko bo sciga mnie
                o to bank :-)
                czy nie wiecie czy umowa przedwstepna jest "wzorem" po ktorym kazdy podpisuje
                czy wnosiliscie jakies poprawki? dostalem od Semaco wzor umowy ale nie wiem na
                co mam zwrocic uwage tudziez gdzie jest jakis haczyk - bo pewnie gdzies jest ;-)

bylbym wdzieczny gdyby ktos mi powiedzial czy Semaco narzuca umowe czy akceptuje
                zmiany? jesli tak to czy ktos moglby mi podeslac anonimowo podeslac umowe, w
                ktorej sa uwzglednione lokatorskie poprawki ?;-) gdyby znalazla sie zyczliwa
                dusza to moj adres: wojtas79@wp.pl

jesli ktos mi zada pytanie o bank to uderzam do Fortisu :-)i chyba w CHF :-)

tak kopia juz kopia :-) tym bardziej czuje oddech czasu na karku :-)))))

pozdrawiam Wszystkich mozliwych Sasiadow jesli sie uda to co sie ma udac :-)
                • Gość: RK Re: Umowa przedwstepna IP: 213.134.172.* 19.04.06, 19:25
                  W poprzednich postach już była o tym mowa. Znaleziono parę haczyków które z tego
                  co wiem zostały poprawione. Ja umowę podpisałem gdyż nie znalazłem tam nic
                  niepokojącego ale zawsze można się poradzić prawnika. Myślę że jest parę punktów
                  które można negocjować z deweloperem.
                  Życzę powodzenia i szybkiej decyzji bo prace rozbiurkowe na działce już
                  ruszyły :-)
                  • Gość: mk Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.04.06, 20:26
                    Mamy nowych sąsiadów pochwalcie sie które bloki
                    • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 19.04.06, 20:46
                      Tak, blok B klatka II 3 piętro (bez windy) ;-)
                      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.04.06, 20:52
                        Gratulacje większość na forum to blok B
                        • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.aicon.biz 20.04.06, 08:10
                          ja jestem w bloku A - jeszcze nieoficjalnie co prawda:-))))

blok A pozdrawia blok B :-)

ktos jeszcze z bloku A? :-)

• Gość: żona KR Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:55
                            a może ktoś z dwupoziomowym mieszkankiem jest tutaj? :)Chętnie wymienimy
                            pomysły na schody.
                            A może ktoś prowadzić będzie "dokumentację" budowy? Jakieś fotki na forum...
                            Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców z Płaszowskiej!
                            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.04.06, 10:28
                              Witam z bloku A ;-)
                              Pewnie co jakiś czas będę mógł jakąś fotkę strzelić, bo przejeżdżam tamtędy często.
                              Mam jednak nadzieję, że Semaco będzie się chwaliło postępami na www - pamiętam,
                              że przy budowie na Zaleskiego prezentowali nawet filmiki w necie.
                              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:30
                                Ja osobiście też tam bywam i mam nawet zrobione przed budową. Semaco jak
                                zauważył rasko robią fotki na stronie z postępów budowy mam nadzieję że o
                                naszej budowie nie zapomną, ale możemy sami też coś takiego robić.
                                Pozdrawiam wszytskich nowych sąsiadów a w szczególności z A
                                Gratuluję dwupozomowego KR! Też nad takim rozwiązaniem się zastanawialiśmy ale
                                ostatecznie łączyliśmy mieszkania.
                          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:05
                            Ja tez witam wszystkich nowych Sasiadów! :-) Miło, ze coraz wiecej osob pojawia
                            sie na forum.

Pozdrawiam K. z bloku B
                            • Gość: żona KR Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:48
                              Odrazu wiosna ładniejsza ;)
                            • mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.04.06, 11:59
                              Witam z bloku A :-)
                              Prezes zapowiadał że będą prowadzić internetowy dziennik budowy, więc będzie
                              sobie można oglądać postęp budowy bez wychodzenia z domu.
                              Pozdrawiam
                              mysia
                              • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 20.04.06, 13:59
                                To super bo już myślałem o osiedlowej stronce internetowej z informacjami z
                                placu budowy ale widzę że developer pomyślał jeszcze szybciej ;-)
                                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.04.06, 15:59
                                  Teraz żeby tylko tak sprawnie i terminowo do września 2007 !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka