Gość: mk IP: *.chello.pl 24.11.05, 19:38 Witam! Proszę o wypowiedzi na temat firmy.???? Płaszowska to nowa inwestycja /dwa budynki, super cena jak na Kraków/. Poprzednia - Zalewskiego byłem, widziałem, budynek Super! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 25.11.05, 09:47 Dla ścisłości :Zaleskiego, a nie Zalewskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.11.05, 13:19 Zgadza sie. Nie zmienia to faktu, że byłem tam, mój brat ma tam mieszkanko jest ekstra, budynek wewnątz /klatka/ i zewnątrz spoko, bardzo zadowolony z firmy, co ważne sprawy tej firmy prowadzi jedna z największych kancelarii notarialnych wiec jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 25.11.05, 13:59 Ja zdecydowałam się zarezerwować mieszkanie na Płaszowskiej. Firma ma bardzo dobrą opinię - wybudowali już inwestycje na Saskiej, Żabińcu i Zaleskiego. Inwestycja na Olszanickiej nieco się przesunęła w czasie ze względu na problemy z własnością działki - no ale niedługo powinna ruszyć wreszcie budowa. Firma ma charakter kameralny, można bezpośrednio porozmawiać z prezesem, w ogóle obsługa bardzo miła. W budynkach będzie kotłownia gazowa i windy. Podziemne miejsca postojowe w bardzo przystępnej cenie. Semaco jest właścicielem działki, złożyli już projekt budowlany i zobowiązują się w umowie rezerwacyjnej że do końca kwietnia 2006 r. dostaną pozwolenie na budowę, 10 maja mają najpóźniej zacząć budowę. Zakończenie inwestycji przewidują na jesień 2007 r. Trochę mnie martwią korki na Płaszowskiej i Saskiej, ale jak kiedyś wybudują obwodnicę R. Kuklińskiego łączącą ul. Lipską z Powstańców Wielkopolskich i zrobią Płaszowską ślepą to powinno się rozluźnić. Jeśli chodzi o infrastrukturę to jest przedszkole na Saskiej (2 min.), nowa szkoła podstawowa na Myśliwskiej (8 min.), jakieś sklepy spożywcze też tam są, przystanek autobusowy pod nosem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:47 Widzialas moze odpis z ksiegi wieczystej, nie ma tam zadnej hipoteki? Pytam, gdyz piszesz ze sa wlascicielem dzialki (a nie np dzierżawcą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 25.11.05, 15:12 Odpisu nie widziałam, ale mam podpunkt że są właścicielem działki w umowie rezerwacyjnej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 15:45 Aha dzieki, to teraz by trzeba bylo sprawdzic, czy nie ma hipoteki, bo tak tez sie niestety czasem zdarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.11.05, 21:08 jaka jest cena metra na plaszowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:41 Witam, tez zastanawiam sie nad rezerwacja mieszkania na Płaszowskiej. Tylko mam pytanko, czy orientujecie sie w temacie "ogrzewanie"? Semaco w swych blokach nie korzysta z MPEC-u, ale w blokach sa kotłownie na gaz, czy ktos wie jaki jest koszt ogrzewania mieszkania? Jak sie to ma w porownaniu do ogrzewania z MPEC-u? Po prostu czy ogrzewanie gazowe nie jest drozsze duzo? Dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.11.05, 20:26 Do mysi: widzę że powoli mamy sąsiadów, ja też zarezerwowałem piszcie gdzie kto ma jaki budynek, która klatka powoli trzeba sie poznawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.11.05, 20:29 Do ola również !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.11.05, 18:37 Super deweloper polecany, nie spotkałwm sie z negatywnymi opinami a to zasłiguje na uznanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszel Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.11.05, 18:40 do magdy: ranek.pl/semaco/i_plaszowska.php 3734.30zł brutto cena gwarantowana !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 28.11.05, 11:11 Bud.A, kl.I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ros Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.netcontrol.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 19:40 Czy ja wiem czy tak super ... Jest dość głośno bo blisko do Nowohuckiej, Saskiej i Płaszowskiej. No i ten wielki słup energetyczny za oknem 8-I Nie wiem ile tam jest KV, ale chyba sporo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.11.05, 07:47 Płszowska ma być jednokierunkowa, a Saska będzie odciążona przez obwodnicę, po za tym wskaż mi miejsce w Krakowie blisko centrum w takiej cenie i z małym natężeniem ruchu, jak chcesz mieć spokój to wybierz miejsce na obrzeżach miasta. Słup słupem, budynki są dwa wybierasz stronę jaką chcesz jak się pośpieszysz będziesz miał możliwość również mieszkań. Patrz również na developera, a o dobrego naprawdę ciężko /polecam zobaczyć budynek na Zaleskiego/. To co się czyta na forum o innych firmach, oczywiście nie wszystkich to szok, wtopić kasę jest łatwo, ale ją odzyskać...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ros Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ines.com.pl / *.ines.com.pl 28.11.05, 08:12 Pamietam te zawzięte dyskusje o przewodach wyskiego napięcia na Fieldorfa-Nila. Nie wiem czy to taki nieistotny szczegół, bo słup na Płaszowskiej mały nie jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.11.05, 08:18 zapytaj czy im teraz przeszkadza????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 11:09 a przeszkadza? Pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 11:08 ale biorąc mieszkanie od strony ulicy Płaszowskiej (blok będzie stał prostopadle do ul.Płaszowskiej) nie bedziesz nawet widziec tego słupa. Tak mi sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:23 jak ktoś szuka dzióry w w całym to zawsze coś znajdzie, ja bym się tym nie przejmował, dla mnie pkt.1 to lokalizacja, pkt.2 sprawdzony pewny developer. Wpisujcie się przyszli sąsiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sand Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.cl.ad / 193.108.34.* 28.11.05, 15:12 Na saskiej w tym ciągu juz stoją 3 budynki SEMACO - 9,7 i 5. Budynki 5 i 7 jak widać w podobnej tonacji jak planowane. Czyli wyjdzie całkiem fajne osiedle. Tzn. wyszłoby gdyby nie różowy bloczek wybudowany przez Budopol. Ale ogólnie jest przyjemnie, nie obyło się bez drobnych niedociągnięć budowlanych (poprawione). Co do ogrzewania - my mamy na blok 5 i 7 wspólną kotłownie. Nie wiem jak w prównaniu z MPEC - na pewno chyba drożej, ale znośnie - tutaj się mogę mylić. Jak ktoś chce to podam ceny wody i co. Okolica ładnie wykończna, zbudowali plac zabaw, przywiezli zrolowaną trawe i rozwineli, takie tam. Ładnie, przyjemnie i spokojnie. Faktem jest natomiast pemanentny megakorek na Płaszowskiej. Dodatkowo - przychodnia, apteka, dwóch dentystów, kredyt bank czyli przyjemnie. W blokach 5,7,9 jest internet zarówno od UPC jak i z lokalnej sieci osiedlowej. Radze zwórcić natomiast uwagę przy oknach - nasze budynki mają problem z wentylacją - przydały by się okna z wywietrznikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:46 Dokładnie osiedle byłoby całkiem ładne, gdyby nie ten rózowy blok. Jesli mozesz podaj proszę cenę co. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:49 A megakorek moze zniknie jeśli kiedys zbuduja obwodnice. A czy moze ktos wie jakie sa plany zabudowy tego rejonu? Chodzi mi o to, co planuja wybudowac tam, gdzie teraz sa ogrodki działkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 28.11.05, 18:40 Płaszowska ma być jedokierunkowa, a nawet niektórzy twierdza że docelowo ślepa. Obwodnica ma iść bokiem, w celu rozładowania Saskiej i Nowohuckiej. Ma łączyć ul. Lipską z Powstańców Wielkopolskich. Ponadto mówi się że w przyszłości z Dąbia mostem na Saską ma być szybki tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 28.11.05, 20:21 Wszystko ok, tylko szybki tramwaj będzie w innym miejscu ;-) Ta obwodnica o której mówisz ma się ponoć nazywać ul. R. Kuklińskiego. Z Wielickiej estakadą nad torami ma biec Trasa Nowopłaszowska. Szybki tramwaj ma lecieć też z Wielickiej estakadą (tylko trochę badziej na zachód, nad Dworcem w Płaszowie), łączyc się z Trasą Nowopłaszowską i wzdłuż Kuklińskiego do skrzyżowania z Powstańców Wielkopolskich i Klimeckiego. Potem Klimeckiego przez most Kotlarski aż do Ronda Grzegórzeckiego. Najlepiej zerknij tutaj: bip.krakow.pl/?sub_dok_id=466 - mapa K3. Pytanie tylko za ile lat to będzie...:-) Aha, ta przerywana ulica którą widać na mapie bardziej na wschód (łącząca Lipską na wysokości znaczku PR z Nowohucką na wysokości Selgrosa to będzie prawdopodobnie Trasa Ciepłownicza) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 28.11.05, 20:31 Jesteś dobrze poinformowana dzięki za korekty. Zrobiłaś rezerwację na Płaszowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 10:58 co do kotłowni to będą dwie, każda dla jednego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 30.11.05, 09:46 Sand, podaj proszę ceny wody i co. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.11.05, 11:24 Ja się dowiadywałem. Jeżeli chodzi o CO, to przeciętna cena ogrzewania w przeliczeniu za 1m2 pow. mieszkania kształtuje się od 1,3zł do 3zł (maksymalnie), ale są także mieszkania gdzie ceny są od 50gr do 1zł. Płaci sie przez cały rok, na koniec danego roku rozliczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 12:32 Dzięki za informacje odności CO. Z tego, co pisałes to Twój brat mieszka na Zaleskiego i teraz pytanie dotyczące ciepłej wody. Ciepła woda jest jakoś osobno rozliczana? Oddzielnie od CO? Chodzi mi o to jak to jest liczone, skoro woda jest gazowo ogrzewana także. Dzięki za info. Pozdrawiam, miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 30.11.05, 14:00 A na Zaleskiego nie ma czasem MPECu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.11.05, 21:31 Co do ciepłej wody to na Płaszoskiej z tego co pamiętam mają być oddzielnie liczniki osobno do ciepłej i osobnodo zimnej wody, a trzeci do ogrzewania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sand Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.saska.krakow.pl 05.12.05, 23:20 Ootuszszsz: Koszty CO (oczywiscie sie roznia w zaleznosci od mieszkania) u mnie wygladaja tak: - 1,7 PLN/m2 - zaliczka (wliczana potem w koszty) koszty: - 4,48 - koszt co za m2 (oplata stala) - 44,96 - koszt GJ energii Czyli cena za ogrzewanie to jest 4,48PLN*ilosc metrow2 + ilosc zużytej energii*44,96PLN W zasadzie zaliczka pokrywa koszty w 100% (oczywiscie jak ktos chce miec saune to nie - ja chce). Rozliczenie w stosunku rocznym. Woda: zaliczka: - 5 PLN za m3 zimnej wody i ścieków * ilość m3 określona odgórnie(1) - 5 PLN za m3 za zimna wode do podgrzania * ilość m3 określona odgórnie(2) - 7,5 PLN za m3 za podgrzanie tej zimnej wody powyżej * ilość m3 określona odgórnie(2) I to znacznie przekracza koszty wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:19 Dzieki wielkie za rozliczenia:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
suv0rov Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.12.05, 08:28 czytałem umowę "rezerwacyjną", nie sądzicie że to kupowanie kota w worku? wydaje mi się że powinna być tak skonstruowana jak przedwstępna, tj. zawierać wszystkie istotne postanowienia umowy, w tym szczególowy opis lokalu i stanu wykończenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 09:00 Myślę, że każdy ma prawo do korekty swojej umowy, jak jesteś zainteresowany to poproś o wyjaśnienia rzeczy co do których masz wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 10:21 Jest to standardowa umowa rezerwacji, z tego co wiem, takich szczegółowych umowy rezerwacyjne nie zawieraja. Fakt faktem jest troche "kupowanie kota w worku". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.12.05, 21:31 Właśnie przeglądałem stronę Semaco i można już zobaczyć rzuty mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ines.com.pl / *.ines.com.pl 05.12.05, 14:01 Czy ktoś negocjował jakieś zapisy w umowie rezerwacji i z jakim skutkiem? Sporo tam zastrzeżeń na rzecz Inwestora i niewiele zobowiązań. Chociażby o odsetkach od kwoty rezerwacyjnej w razie odstąpienia od budowy lub sprzedaży przez Semaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:27 Moje podejście jest takie, że ja się nie martwię o odsetkach w razie odstapienia od umowy, bo nastawiam sie na to, że budowa ma ruszyć i to jest główny cel. Jeżeli nie ufasz firmie to nie wpłacaj i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ines.com.pl / *.ines.com.pl 06.12.05, 09:31 A nie sadzisz że to powinno dziłać w dwie strony. Jeśli zaś oni mnie nie ufają (vide zapisy o przepadku zaliczki w razie "powzięcia informacji o niewypłacalności" itp) to czemu ja mam ślepo ufać. Nie mam nic do SEMACO jako do firmy i też chcę tam kupić mieszkanie. Jednak uważam, ze jest to tranzakcja między partnerami, a nie jakiś dyktat czy cuś ... ;-) Podyskutować zawsze można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:53 Oczywiście napewno masz rację, ale dobrze wszyscy wiemy, że każdy deweloper robi umowy pod siebie. Dla mnie Semaco jest sprawdzone, zobacz budynek na Zaleskiego. Przeczytaj wcześniejsze wypowiedzi, myślę, że będzie ok. Napewno trzeba się przyglądnąć kolejnym umowom. Tak na marginesie, nawet jak będzie super umowa, jeżeli będzie klapa to i tak potem spędzisz kilka latek w sądach, a tego nikt z nas napewno by nie chciał Zobacz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=30314329&a=30448366 a miało być tak super.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:23 Tez wychodze z założenia, ze wybuduja te bloki. A powiem Wam, że niektore firmy (np Salwator) wcale nei zwraca zaliczki, mimo, iż nie dostana pozwolenia na budowe tylko proponuja Ci inne mieszkanie, w innym bloku i innej lokalizacji, tam gdzie pozwolenie maja, zatem tu skoro w ogole zakładaja zwrot nie jest zle:- ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.12.05, 20:30 To co napisałeś, że niektórzy developerzy nie zwracaja zaliczki uważam za skandal. Jak sie zdecydujesz do daj znać który budynek A czy B. Wpisujcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:24 Sknadal, to mało powiedziane;-) ale tak niestety jest na tutejszym rynku mieszkaniowym. Budynek B a Ty?. A reszta znajomych z forum zdecydowala sie na te mieszkanka? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:50 Budynek A. Reszta się chyba nie wypowiadała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 12:52 Mysia pisała: Bud.A, kl.I Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.12.05, 18:12 Faktycznie, nie zwóciłem jakoś uwagi. Wczoraj dzwoniłem do Semaco i zapełniaja się mieszkanka. K szkoda że nie A choć ty możesz równie dobrze powiedzieć do mnie szkoda że nie B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:07 Najwazniejsze, by bloki i A i B w ogole powstały :-) A wiesz moze czy duzo tych mieszkan juz sprzedali, powiedziała Ci pani? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikoto Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:45 A tak w ogóle to jakiej wielkości mają byc mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:01 Mieszkania sa roznej wielkosci: 1 pokojowe: 31,02m2, 2 pokojowe w wymiarach: 37,90m2, 41,26m2, 45,10m2, 47,05m2, od49 do 50,61m2 i 3 pokojowe: 64,92m2 oraz 66,23m2. Miłych wyborów:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.12.05, 12:00 Oprócz tego można łączyć je zarówno w poziomie jak i w pionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 09.12.05, 12:42 Mozna rowniez dolaczyc pokoj z innego mieszkania (o ile oczywiscie mieszkanie obok jest wolne i jest taka techniczna mozliwosc). Pani w Semaco powiedziala nam ze w mieszkaniu z ktorego ucina pokoj musi zostac kuchnia, lazienka i przynajmniej 1 pokoj (moze byc z aneksem kuchennym) i ona bez problemu rowniez sprzeda taka kawalerke. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 12.12.05, 11:20 Witam, Ja już prawie się zdecydowałem - Budynek A klatka I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.205.210.* 13.12.05, 08:53 czy ktoś juz podpisał umowę rezerwacyjną? Zmienialiście coś w niej? Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.12.05, 09:06 Gość portalu: sk napisał(a): > czy ktoś juz podpisał umowę rezerwacyjną? Ponoć już do ponad 40% mieszkań są zawarte umowy rezerwacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.205.210.* 09.12.05, 13:13 Ja też B. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 13:34 O to witam na forum Sąsiada lub Sąsiadkę:-) Na razie jedyna osoba, oprocz mnie z "B" :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asadew Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:46 A powiedzcie czy zamierzacie kupować mieszkanie aby tam mieszkać czy raczej wynajmować - wynajem dobra rzecz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 15:15 Wynajem bardzo dobra rzecz, ale pierwsza sprawa to swoje mieszkanie, by w nim mieszkac. Ja chce mieszkac:-) a jak reszta, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.12.05, 16:44 Ja też kupuję dla siebie. Mysia ma rację można również łączyc mieszkania częściowo moje jest takie. Super, że coraz więcej ludzi na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 16:56 A ja mam takie pytania. 1.Czy orientuje sie ktos jak szybko te mieszkania sie sprzedaja,bo jestem zainteresowany ale co do rezerwacji to dokonalbym jej zaraz na poczatku stycznia,jak myslicie bedzie jeszcze w czym wybierac? 2.Czy po dokonaniu rezeracji moge sobie wybrac konkretne mieszkanie,czy zostanie mi je przydzielone w drodze losowania? 3.Co do oplat - w tej chwili nalezy wplacic oplate rezerwacyjna 10tys zl, a po jakim czasie i czy jednorazowo trzeba bedzie wplacic pozostala część,czy też co jakiś czas az do momentu odbioru mieszkania wpłaty częściowe(korzystniejsze jednorazowe?)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 17:05 Co do pytania 1. nie wiem ile sprzedali mieszkan, MK dzwonił wczoraj, wiec cos nam moze powie? Pyt. 2. Wybierasz i rezerwujesz konkretne mieszkanie. Pyt. 3. W chwili rezerwacji wpłacasz 10 000,00zł, w chwili podpisania umowy przedwstepnej dopłacasz do 15% wartosci mieszkania, a reszta jest rozłozona w miare postepu prac budowlanych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 16:56 A wiesz moze czy duzo tych mieszkan juz sprzedali, powiedziała Ci pani jak dzwoniłes wczoraj? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.12.05, 17:12 1. Tego dokładnie osobiście nie wiem, ale z tego co pytałem to dosyć dużo bo na przykład tam gdzie ja wybrałem, to na tym piętrze jest jedno wolne. 2. Oczywiście, że tak, ja sobie nie wyobrażam innej możliwości. 3. Wpłacasz 10tys, a potem po uzyskaniu pozwolenia na budowę ma to mieć miejsce między II a IV dopłacasz do 15% wartości mieszkania, a dalej pozostałą kwotę dzielisz na 18 rat./ Co mieśiąc wpłaty 18 razy/ . Zapewne możesz wybrać inne rozwiązanie. Co do pozostałych mieszkań, to myślę, że schdzą szybko bo jest wiele osób, które łączą dwa lub inaczej, więc tak, jakby było dwóch klientów Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Nowa cena !!! 12.12.05, 18:20 Właśnie zaglądnąłem na stronę www i co widzę? Nowa, wyższa cena :o) Pewnie mieszkania nieźle się sprzedają ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.12.05, 19:57 Wpłaciłeś przed podwyżką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:28 Już jesteśmy szczęściarzami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.205.210.* 13.12.05, 13:43 A czy negocjowaliście umowę rezerwacyjną? Pewne zapisy mnie się tam nie podobają. Bardzo proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Nowa cena !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:03 Rany, ceny wzrosły i to znaaacznie. Pewno sie sprzedaja, sprzedaja mieszkania... Ja mam po starej cenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:32 Trzeba się cieszyć że tak mieszkanka schodzą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg umowa!!!! IP: 195.205.210.* 13.12.05, 14:47 czy ktoś podpisał umowę rezerwacyjna na tym forum???? Nikt jakoś nie reaguje. Może ktoś może mi pomoże podpowie co zmienić co nie, może prześle swoją. za każda pomoc będę wdzięczna. Bardzo chę kupić mieszkano u semaco, ale umowa jest do kitu. kurek_mada@interia.pl dzięki wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Płaszowska-Semaco Invest IP: *.nck.krakow.pl / *.nck.krakow.pl 13.12.05, 15:22 Przeczytaj sobie wcześniejsze wypowiedzi na tym forum. Był ten wątek już poruszany. Jeżeli nadal nie będzie to dla ciebie zadawalalące napisz o co konkretnie pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: umowa!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:51 Podpisało kilka osób, w tym ja. Masz konkretne pytania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.12.05, 16:30 Naliczyłem 4 osoby które na tym forum sie wypowiadały i podpisały umowy. Napisz co cię nurtuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 13.12.05, 16:44 nurtuje mnie zapis, że kupujący zobowiążę się kupić na warunkach i terminach okreslonych w tamtej umowie(przedwstępna umowa sprzedazy). Tzn, że mogą mi wszysko zmienić (cene ) w przedwstępnej. A poza tym notariusza wybiera inwestor? Wszystko to chyba coś brzydko pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.12.05, 16:52 Zmiany w umowie będziesz mogła robić w przedwstępnej. Tą traktuja jako rezerwację. Kancelaria która to prowadzi jest ok. We wcześniejszych wypowiedziach mówiłem o tym, dla mnie jest ok i myślę że się nie mylę. Reszta informacji na meila jeżeli chcesz to odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.12.05, 16:54 Aha jeżeli chcesz więcej info to sprawdź czy dobrze podałaś adres meila wcześniej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 13.12.05, 17:09 Proszę o wszelkie iformacje. e-mail kurek_mada@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:58 Pytasz o notariusza, otoz czytalam kilka umow przedwstepnych i w nich takze był wskazany notariusz. O to sie nie martw, poza tym tak jak pisał MK ta kancelaria ma bardzo dobra opinie w Krakowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.12.05, 13:25 To prawda Mr. K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:35 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:57 Mam pytanko, czy ktos z Was bedzie bral kredyt na mieszkanie i moze ma juz jakies doswiadczenia z bankami w sprawie kredytu? Mam zamiar przejsc sie do Expandera, ale z tego co dowiedzialam sie na forum "Expander" rozne osoby maja rozne doswiadczenia z ta firma... Czy wie ktos o korzystnej ofercie bankowej odnosnie kredytu mieszkaniowego? Pozdrawiam i dzieki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 14.12.05, 16:32 No wlasnie, wiem ze najwyzszy czas zaczac sie rozgladac za kredytem (w dzisiejszej Wyborczej w dodatku Nieruchomosci pisza ze na negocjacje z bankiem potrzeba przynajmniej 6-ciu tygodni, bo w bankach sa...korki). Tylko ze Semaco zobowiazuje sie ze dostana pozwolenie na budowe do konca kwietnia, a co jezeli zlikwiduja kredyty walutowe do tego czasu...? Cale negocjacje z bankiem pojda w bloto? Mam nadzieje ze jednak zostawia te kredyty w CHF... Co do Expandera i innych doradcow kredytowych nie mam niestety jeszcze zadnego doswiadczenia. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:50 Tez mam nadzieje, ze nie zlikwiduja tych kredytow w CHF... bo to byloby straszne, kredyty w PLN sa o wieeeele drozsze! Ide do Expandera we wtorek, dowiem sie cos moze jak oni działaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.12.05, 19:57 Bez paniki. Czemu odrazu widzicie to w czarnych kolorach! Rozglądałem się za kredytami i na dzień dzisiejszy najlepsza oferta to dwa, trzy banki: 1. absolutnie najlepsza oferta Fortis Bank 2. PKO BP 3. Expander Niestety jak będzie pozwolenie na budowę wtedy można dopiero działać. Natomiast nie przejmowałbym się tym co mówią, bo może sie okazać, że obniżą oprocentowanie w złotówkach i taki kredyt będzie lepszy niż w walucie. Poczekamy zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 83.7.228.* 15.12.05, 11:00 Przepraszam za nieścisłość. Miałem na myśli, że do Expandera trzeba iść jako do trzeciego w kolejności po dwóch wymienionych bankach sorry.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:18 MK, Ty tez bedziesz brał kredyt mieszkaniowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.12.05, 20:21 Tak, już powolutku się rozglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 12:42 Ja tez. Mam isc do Expandera cos sie dowiedziec. Jakbys mial jakies ciekawe wiesci, czy jakas atrakcyjna oferte bankowa, to daj znac, prosze. Oczywiscie jak cos bede wiedziec, to sie podziele informacjami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.12.05, 14:28 Ja też myślę o kredycie, ale obawiam się, że za dwa, trzy miesiące oferty banków moga się całkowicie zmienić i bieżące informacje będą nieaktualne :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:48 Własnie tez tak sadze, tym bardziej, ze teraz mowia, iz banki chca odejsc od kredytow w CHF. Mysle, ze odejsc nie odejda, ale jest pewne, ze marze bankow na te kredytyw najblizszym czasie sie zmienia. W sumie nie mozemy wiele zrobic, kredytu nie ma co brac, kiedy deweloper pozwolenia na budowe nie ma. Zatem swiadomi podwyzek w oprocentowaniu kredytow, musimy czekac:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.12.05, 14:56 Może za to kredyty złotowe mocno stanieją ... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:59 Oby:-) Mysle, ze kilka osob, chocby te z forum bedzie trzymalo za tą opcją kciuki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:01 A tak serio, to moze dojsc do sytuacji, ze banki beda chcialy, mniej wiecej zrownac "ceny" kredytow w PLN i w CHF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.12.05, 20:28 Całkiem prawdopodobne, że tak może się stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 13:10 Wszystkim z forum składam serdeczne zyczenia zdrowych, wesołych i spokojnych Swiat Bozego Narodzenia, a w Nowym Roku 2006 radosci i szczescia, no i oczywiscie szybkiej budowy bloku na Płaszowskiej :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 14:36 Jak najbardziej dołączam się do tych życzeń. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 22.12.05, 15:09 Nawzajem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 22.12.05, 21:41 Dołączam się do życzeń świątecznych. I oby Święta za dwa lata już były w nowych mieszkaniach :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.12.05, 17:41 Ostatnio przeglądałem strone dominium i nie ma tam Semaco. Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 29.12.05, 22:04 Wydaje mi się, że poprzednich bloków na Saskiej też nie było na Dominium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:53 Wiem własnie, ze nie ma na Dominium Semaco, ponadto na targach mieszkaniowych, ktore odbywaja sie w Hali Sokola na Piłsudskiego, tez nie bylo Semaco. Moze po prostu nie reklamuja sie. Mysle, ze nie mozna sie tym przejmowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 30.12.05, 20:08 Osobiście nie rozpocząłem tego wątku aby wzbudzać jakieś obawy, myślę, że podzielacie zdanie, iż po prostu są sprawdzeni i mają tylu klientów, a tym samym sprzedają szybko mieszkania i nie potrzebują aż takiej reklamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 10:50 Witam, mam informacje, ze za okolo dwa tygodnie byc moze Semaco bedzie miało juz pozwolenie na budowe naszych bloków :-) Jasne, ze i tak na razie nic sie nie zacznie, bo zima na całego, ale zawsze to juz jakis krok na przod! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 04.01.06, 11:44 Witam, Czy może pytałeś jak im schodzą mieszkania? Coś ten wątek ostatnio zamiera. Ciekawe czy spadło zainteresowanie tą inwestycją, czy może już nie ma wolnych mieszkań i stąd brak postów ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 04.01.06, 12:12 U mnie na piętrze zostało tylko jedno, tak, że chyba schodzą jak świeże bułeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:35 Skoro podniesli ceny, to mysle, ze schodza, bo w innym razie chcieliby jak najszybciej je sprzedac. Nie mam zadnych informacji odnosnie tego, jak sie sprzedaja. MK pisze, ze u Niego na pietrze jest tylko jedno wolne, zatem nie jest zle :-) Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:36 Trzeba bedzie niebawem brac sie za temat kredytu... :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.01.06, 21:17 Przed chwilą czytałem topic Semaco Olszanicka. Mają już pozwolenie na budowę. Dostali dużo wcześniej niż się spodziewali. Vivat dobry Developer !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.01.06, 10:57 > Trzeba bedzie niebawem brac sie za temat kredytu... :-) No fakt. Szkoda tylko,że pewnie załapiemy się na wyższe stawki notarialne itp. skoro umowy przedwstępne mogą być niedługo. Ja tam byłbym skłonny poczekać do zmiany przepisów z tymi umowami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:31 Mam pytanko, czy opłaty notarialne dotycza tych umów przedwstepnych? Czy ostatecznej umowy sprzedazy, która bedzie na koncu budowy? Wydaje mi sie, opłaty notarialne beda dopiero przy umowie przyrzeczonej, czyli przy zakonczeniu budowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.01.06, 13:18 Nie chce tu pisać, że wiem to napewno, ale wydaje mi się, że częstą procedurą jest dzielenie takiej opłaty notarialnej (i innych przynależnych) na dwie części - jedna przy umowie przedwstępnej i druga przy finalnej. Pytanie jest: czy będzie to 50/50% czy jakoś inaczej. Jeśli ktoś ma dokładniejsze lub inne info to chetnie sam poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:24 Ja tez chetnie poczytam, bo nigdy nie słyszałam o podziale opłat notarialnych, nie słyszałam, bo sie nie interesowałam wczesniej:-) Jesli ktos cos wie, to prosimy o info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.01.06, 14:00 Tutaj jest artykuł o opłatach: dom.gazeta.pl/prawo/1,68408,3017157.html Co do podziału opłat to mały cytat "... Wszystkie podawane przez nas stawki to wartości maksymalne. A więc notariusz może od ciebie wziąć mniej, pod warunkiem że będziesz się ostro targował, np. jeśli kupujesz mieszkanie w dużym bloku, dogadaj się z pozostałymi lokatorami, że pójdziecie razem do jednego notariusza. Dzięki temu możecie utargować zniżkę. Niższą taksę możesz wytargować również, jeśli kupujesz mieszkanie na rynku wtórnym za pośrednictwem agencji nieruchomości. Musisz tylko zapisać to w umowie z pośrednikiem. Nasza rada. Kupując mieszkanie, umowę przedwstępną podpisz w formie aktu notarialnego. Jeśli sprzedający (deweloper, osoba prywatna) będzie chciał wycofać się z transakcji, możesz pójść do sądu, który przeniesie na ciebie własność mieszkania. Zawarcie umowy przedwstępnej w formie aktu wcale nie oznacza, że musisz dwa razy płacić notariuszowi pełną taksę. Bez specjalnego problemu znajdziesz kancelarię, gdzie rejent weźmie od ciebie połowę taksy przy umowie przedwstępnej i połowę przy ostatecznej (ewentualnie dwa razy po 60 proc. taksy). To nie koniec wydatków..." Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:18 Dzieki za info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.01.06, 16:29 wieści z Semaco: 2 stycznia rozpoczęło się postępowanie w naszej sprawie więć wszystkie złożone przez nich dokumenty są ok. Teraz czekamy 2 tygodnie co na to sąsiedzi.... Potem będzie już z górki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 10:36 Czekamy, czekamy :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk pracownik Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.salwator.com.pl 06.01.06, 17:50 Jesteś pracownikiem Semaco a forum służy do dyskusji, a nie nieuczciwej reklamy. Wszędzie ten sam adres żałosne. Wszystko super i super, przenieście się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 06.01.06, 21:12 Moż4e to ty jesteś pracownikiem żałosnego GEO nawet nie stać cię na przedstawienie się!!! Żałosne naprawdę. Poza tym jak chcesz się wypowiadać to czytaj caly topic a potem coś napisz. Kultura wymaga przedstawienia się a Ciebie mały człowieczku nawet na to nie stać. To ty napewno jesteś pracownikiem firmy, która ma złe opinie na forum i żal ci dup... ściska że to nie wasza firma. Wara od tego topicu, ajak masz coś do Semaco to się wypowiedz palancie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ed28 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.01.06, 22:26 Niestety to wszytko wyglada rzeczywiscie niesmacznie i mowie to jako ktos kto jest zywo zaiteresowany przyszla inwestycja przy Plaszowskiej. Nie wazne czy Gosc jest z Salwatora czy z Geo, ma racje ze jezeli rzeczywiscie jestes pracownikiem Semaco to calkiem inaczej podchodzi sie do lektury wczesniejszych postow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk riposta Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 06.01.06, 22:37 Nie jestem nie byłem i nie zamierzam być. Natomiast gość sam się zdemaskował zobaczcie jakie ma ID... z jakiego kompa wysyłał te oszczerstwa i wszystko jasne. Ja po prostu jestem zadowolony i nie tylko ja, z obsługi przez tą firmę, a jeżeli on ma coś do naszego topicu to niech się palant podpisze. Do głowy by mi nie przyszło coś takiego. Po za tym nie ma się co przejmować, sam się zdemaskował i przez to co napisał to swiadczy tylko o tym, że nie maja czasu na obsługę przyszłych klientów, tylko siedzą nad komputerami i wymyślają takie brednie, wszyscy, którzy tworzą ten topic napewno się wypowiedzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 11:23 Witam, poprzednie wypowiedzi mnie bardzo zaszokowały. Nie wiem, kto jest pracownikiem, kto nie jest. Sadziłam, ze forum to okazja by wymienic swoje zdanie na jakis temat i czegos sie dowiedziec, a nie prowadzic jakies reklamy, czy antyreklamy. Jeszcze sie dowiem, ze tez jestem pracownikiem Semaco;-) Jak do tej pory, jesli chodzi o ta firme wszystko było w porzadku i nie wiem co komu to przeszkadza, ze wypowiedzi były pozytywne. Jesli bedzie sie cos działo negatywnego, to na pewno napisze tutaj. Mam nadzieje, ze nikt tu nie prowadzi akcji reklamowych. Pozdrawiam i nie obrazajamy sie nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:31 Masz rację K. Mam nadzieję że nareszcie ktoś mnie poprze. Jeszcze raz zobaczcie że zdemaskował się sam ZOBACZCIE ID !!!!! TO TEJ FIRMIE PRZESZKADZA, że praktycznie nie ma negatywnych komentarzy na temat Semaco. Czemu teraz się nie nodzywa, zrobił palant smród i jak szczur uciekł, przepraszam ale nie mam słów aby wyzazić moje oburzenie. Niech lepiej zajmią się swoją firmą, bo topiców krytycznych mają sporo Człowiek chce pomóc ludziom, a tu takie oskarżenia, mam nadzieję, że kiedyś jak budynek będzie powstawał to się spotkamy /ci co do tej pory tworzą ten topic i podamy sobie ręce i popatzrymy w oczy/ mam nadzieję że już niedługo i wtedy poświadczy to tylko o tym, że to oni chcąrobić zament ludziom !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:07 Moim zdaniem po prostu, kolega z "salwatora" niech napisze konkrety, jakie sa złe strony Semaco, bo pewno sa, nie ma firm, ani ludzi idealnych. Konkrety! A nie oskarzanie, ze ktos jest czy nie jest pracownikiem. Nonsens. Pozdrawiam Ps. MK nie denerwuj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.01.06, 17:40 Może lepiej wymienić się mailami i kontaktować się w ten sposób, możemy sobie tak pomagać ? Każdego mogą posądzić że jest jakimś pracownikiem W głowie się nie mieści !!!! Dzięki K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:05 MK napisz swoj e-mail. A jest gdzies Rasko2? Mysia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:16 Melduje się Mysia :-) Możecie do mnie pisać na maila gazetowego: mysia26@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:22 Czy mi się tylko wydaje, czy ceny na Płaszowskiej znów wzrosły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:00 Dzieki za e-mail. Tak ceny wzrosły znow!!! Szalenstwo z tymi cenami mieszkan! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 11.01.06, 14:53 Melduję się mk mój mail: miszelk@op.pl Faktycznie, też teraz sprawdziłem i wzrosły, szczególnie miejsca garażowe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 11.01.06, 19:16 Oopss, faktycznie >8-} Cena robi się wyśrubowana. Co do kontaktów, to jednak uważam, że forum jest dobrym miejscem. Znam osoby zainteresowane tą inwestycją i pewnie chciałyby takze stąd dowiedzieć się czegoś nowego o budowie itp. Oczywiście w razie czego jestem pod "gazetowym" mailem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:17 Forum to fajna sprawa, acz mam nadzieje, ze kazdy, kto sie wypowiada, robi to by pomoc innym lub samemmu sie czegos dowiedziec, a nie by oskarzac innych... Mysle, ze inne osoby zaintresowane ta inwestycja tez sie przyłacza do rozmow :-) Pozdrawiam i miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.01.06, 11:01 Czy coś się zmieniło w sprawach kredytu, zamieżacie się tym interesować, bo chyba pora zacząć badać rynek. Zanosi się, że nie długo może być pozwolenie na budowę. Wcześniej dowiadywałem się co nieco o ofertach i wiodące były Fortis Banku i PKO BP, są jakieś teraz promocje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 16:34 Odnosnie kredytu na razie nic nie wiem. To fakt, trzeba sie zaczac interesowac tym tematem, a dzwoniliscie moze do Semaco spytac jak wyglada sprawa pozwolenia na budowe? Czy faktycznie juz lada tydzien beda miec? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 17.01.06, 15:28 Słuchajcie zobaczcie na ceny aktualne, właśnie wszedłem na stonkę Semaco i to co zobaczyłem, to mnie lekko przytkało........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 16:15 Rany! Ceny sa szalone, juz 4 387,00 zł/m2 brutto, no jest zauwazalna roznica od cen pierwotnych! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 17.01.06, 22:08 Mnie też szczęka opadła. Chyba będziemy mieszkać w prestiżowej dzielnicy sądząc po cenach ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 19.01.06, 21:52 Zapraszamy Kubę do topicu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:15 Witam! Zacząłem od założenia nowego wątku bo chcę odpowiedzi nie tylko od osób mocno zainteresowanych mieszkaniem tutaj, czy też mających już rezerwację. Jestem bardzo bliski podjęcia decyzji o kupnie tu mieszkania. Mam zarezerwowane mieszkanie 41m, do jutra muszę podać jedno z dwóch. Chce na 1 piętrze, albo bud B III kl z widokiem na plac zabaw, albo bud A III kl widok na.. ? I tu pytanie, czy ktoś może przedzierał się na plac przyszłej budowy żeby zobaczyć czego można spodziewać się patrząc przez okno na stronę zachodnią? Nie wiem jaki widok jest teraz, podobno kawałek dalej jest prywatna działka, na której coś się ma wybudować. Oprócz widoku ważny jest hałas, który pewnie też jakoś się tam różni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:47 Czesc Kuba! Odnosnie widoku z bud A na strone zachodnia, to na razie tam sa ogrodki działkowe, chyba prywatne. Generalnie jakies krzaki:-) W sumie nie wiadomo, co tam bedzie za jakis czas. Tez mialam ten dylemat i w koncu wzielam mieszkanie w bud B, przynajmniej wiem co bede miec za oknem - bud A. Nie sa to wysokie bloki, wiec mysle ze jest oki. A nigdy jest pewne co wybuduja za kilka lat za bud A. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.01.06, 15:26 Obecnie są tam jakieś szklarnie, ogródki itp. Troche dalej na północny zachód jest jakaś hurtownia. Chyba lepiej zobaczyć co tam jest wjeżdżając od Nowochuckiej za CPN. Generalnie nie ma tam raczej miejsca na zabudowę przed oknami od zachodu. Może bardziej w stronę Nowohuckiej czyli na północny zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 20.01.06, 16:37 Czy to prawda, że jest jakiś konflikt z mieszkańcami różowego bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 17:04 Nic na ten temat nie słyszalam... jest? Wie ktos cos? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.01.06, 19:29 Nic o tym nie słyszałem. Skąd to info? Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.01.06, 22:45 Na google-maps widać te okolice: tinyurl.com/8r86q Widać trzy bloki od strony ul. Saskiej, nie ma jeszcze czwartego - tego różowego. Te takie białe paski na lewo to właśnie szklarnie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 21.01.06, 21:26 Rasko2 rozumiem, że chciałeś powiedzieć nie ma różowego to nie ma problemu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 21.01.06, 23:26 Wyjaśniłem sprawę, okazało się, że żadnego konfliktu z mieszkańcami różowego bloku nie ma. Mam znajomych w bloku wybudowanym przez Semaco i źle zrozumiałem ich słowa, chodziło im o mieszkańców z bloków pod drugiej stronie Płaszowskiej. Podobno na początku, czyli zaraz po wybudowaniu bloków, zdarzały się jakieś nieprzyjemne historie, ale jak się przyzwyczaili, to jest OK. A do różowego bloku mają pretensje o to, że zasłonił im widok, choć w sumie nie narzekają - widzą wszystko w różowych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 22.01.06, 00:07 No to spoko. Ja też mam znajomego w środkowym bloku Semaco. Nic nie wspominał i dlatego się zainteresowałem. Mam nadzieję, że nam już nic nie przesłoni widoku :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.01.06, 10:54 Oczywiście widoku w różowych kolorach ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 25.01.06, 15:31 Dzwonił ktoś z was w ostatnich dniach do Semaco? Jak tam postępy z pozwoleniem na budowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:38 Witam, ciesze sie, ze sprawa konflitu z rózowym blokiem została pożegnana i problemu nie ma:-) A własnie pozwolenie miało byc lada dzien, lada tydzien a tu cisza.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 26.01.06, 21:54 A ceny znowu w górę!!! Miejsca postojowe napewno, bo ostatnio pamiętam 16480, a mieszkania? Poprawcie mnie jeśli się mylę. Cały czas w górę, aż sobie usiadłem i policzyłem jaka to już różnica na całym mieszkaniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 12:02 No metr juz kosztuje 4 387,00 zł/m2 brutto ale zdrozało miejsce postojowe na 14.640, 00 zł (brutto) Wielkie roznice od poczatkowej ceny, wielkie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 27.01.06, 19:37 Miejsce postojowe na 18920 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:35 Rozmawialm dzis z pania z Semaco, podobno maja juz pozwolenie, tylko czekaja na uprawomocnienie. Jeszcze jakies dwa tygodnie. No zobaczymy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.01.06, 19:24 No to teraz czekamy na ocieplenie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 31.01.06, 20:50 To dobra wiadomość. To teraz czekamy na uprawomocnienie i podpisujemy umowy przedwstępne. Robicie je notarialnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:32 Własnie jesli chodzi o akt notarialny to jest zabezpieczenie, tylko czy Semaco bedzie chcialo tak zrobic? Wiesz moze, czy ktos tak robil juz, w przypadku innych bloków? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.02.06, 12:12 Semaco, jak i każdemu developerowi, ten temat, że tak powiem, "wisi". Oni nic na podpisaniu takiej umowy nie tracą, ewentualnie zyskują tzw. "prowizję" od "zaprzyjaźnionej" kancelarii za to, że ściągnęli tyle to a tyle jeleni, którzy chcą, tzn. muszą podpisać umowę u tego akurat notariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 12:38 Z tego, co słyszałam jest to dobra i pożądna kancelaria. A, ze kosztuje to ile kosztuje to juz zueplnie inny temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.02.06, 12:58 Tak, jest dobra, porządna i bardzo droga - jak 90% kacelarii w Krakowie. Zresztą, co znaczy "dobra", jak mamy do czynienia z najprostszą umową przedwstępną ustanowienia odrębnej własności i przeniesienia własności lokalu. To tak jakby napisać, że można kupić dobrą lub złą gazetę wyborczą w porządnym lub nie kiosku ruchu. Do tego, jeśli kancelarię wskazuje developer, to można się domyśleć, kogo interesów notariusz będzie pilnował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:32 Wiekszosc kancelarii jest droga i nie jest przedmiotem teraz dyskusji, czy jest droga, czy nie, bo akurat na to nie mamy zadnego wpływu i tutejsze wywody na ten temat nie zmienia cen u notariusza. Pytanie było czy ktos podpisuje notarialnie umowe przedwstepna... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.02.06, 13:28 Z tego co wyczytałem, to notariusze mają ustawowo ograniczone górne stawki. Gdyby więc się decydować na notariusza to może dało by się grupowo wynegocjować jakąś sensowną stawkę. Od kolegów wiem, że faktycznie na innych budowach nie wszyscy kupujący podpisują umowy notarialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:35 Nie wszyscy podpisuja umowy przedwstepne w formie aktu notarialnego, gdyz nie ma takiego obowiazku. Lecz tak podpisana umowa przedwstepna zabezpiecza interesy kupujacego, ze deweloper Tobie musi sprzedac to mieszkanie za ta cene, jesli tego nie zrobi to sAd przyznaje Ci to prawo. Gdy nie ma tego notarialnie to nie masz takich praw dochodzic w sądzie, masz prawo do odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ing.uj.edu.pl 01.02.06, 14:29 Sorry, że sie wtrącam do waszego linku o Semaco ale przeczytałam z ciekawości. Piszecie o chęci podpisywania umów notarialnych. Ktoś w tym miejscu napisał, że Semaco nie jest właścicielem gruntu tylko ma wieczyste użytkowanie. Oto co mówi ustawa o własności lokali na temat umów umów przedwstepnych: Art. 9. 1. Odrębna własność lokalu może powstać także w wykonaniu umowy zobowiązującej właściciela gruntu do wybudowania na tym gruncie domu oraz do ustanowienia - po zakończeniu budowy - odrębnej własności lokali i przeniesienia tego prawa na drugą stronę umowy lub na inną wskazaną w umowie osobę. 2. Do ważności umowy, o której mowa w ust. 1, niezbędne jest, aby strona podejmująca się budowy była WŁAŚCICIELEM GRUNTU, na którym dom ma być wzniesiony, oraz aby uzyskała pozwolenie na budowę, a roszczenie o ustanowienie odrębnej własności lokalu i o przeniesienie tego prawa zostało ujawnione w księdze wieczystej. Nie jestem prawnikiem ale wydaje mi się, że umowa podpisana z deweloperem, który nie jest właścicielem gruntu, nic nie da. Lepiej to sprawdźcie, bo po co wydawać pieniądze na notariusza skoro i tak w razie draki nic nie wskóracie jeśli chodzi o korzyści płynące z umowy podpisanej notarialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 01.02.06, 14:44 Ależ Semaco jest właścicielem gruntu. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ing.uj.edu.pl 01.02.06, 14:48 No to powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.02.06, 16:58 Interesy kupującego w rzeczywistości zabezpiecza dopiero wpis roszczenia wynikającego z umowy przedwstępnej do księgi wieczystej, co wiąże się oczywiście z dodatkowymi kosztami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.02.06, 19:58 Pierwsze to zobaczmy te umowy, jak będzie ok to ja osobiście na 99% podpisuje notarialnie Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.02.06, 23:24 A właśnie ... Widziałem kiedyś w Semaco, gdy jeszcze wybierałem mieszkanie "ślepą" umowę z Zaleskiego. Pani powiedziała mi wtedy, że nasze umowy będą bardzo podobne. Czy może ktoś posiada taką propozycję umowy, a może już nawet szkic naszej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:30 Akt notarialny + wpis do hipoteki dopiero wtedy jest zabezpieczenie. Jesli przedwstepna podpisze sie notarialnie, to czy przypodpisywaniu koncowej opłaty notarialne sa dzielone 50/50? Czy dwa razy biora kase?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:30 Z tego co słyszalem to chyba jest właśnie tak Teraz jakaś kwota przy przedwstępnej a na końcu 50% ale nie jestem pewien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 11:15 A wiesz moze jak wyglada sprawa z wpisem do hipoteki? Np. podpisuje sie umowe przedwstepna notarialnie + wpis do hipoteki, pozniej przy podpisaniu umowy przyrzeczonej jest kolejny raz wpis do hipoteki? Nie wiem, jak to działa? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.02.06, 16:44 Wydaje mi się że hipotekę wpisuję się na końcu ale nie daję sobie głowy uciąć może ktoś inny jest bardziej zorientowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 02.02.06, 19:15 Nie ma czegoś takiego, jak "wpis do hipoteki". Jest wpis hipoteki do księgi wieczystej założonej dla nieruchomości, czyli wpis prawa obciążającego nieruchomość, mocą którego wierzyciel, np. bank, może zaspokoić swą wierzytelność z nieruchomości w przypadku, gdy dłużnik nie spłaca zobowiązania, np. kredytu. Co do umowy przedwstępnej - możesz ją wpisać do księgi wieczystej założonej dla nieruchomości, na której buduje się budynek albo nie - to Twoja sprawa. Co do tzw. umowy przyrzeczonej - tu wpis jest obowiązkowy, bo dopiero po jego dokonaniu następuje wyodrębnienie nieruchomości lokalowej z nieruchomości budynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 02.02.06, 20:39 Super, że jest wśród nas ktoś znający się na przepisach.Dzięki za info. Gogo bierzesz kredyt? Jeżeli tak to podziel się gdzie? Ja mam informacje z grudnia, ale to już zapewne nieaktualne wtedy najlepsza ofertę miały Fortis i PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:38 Dostałam dzis wzor umowy przedwstepnej z Semaco. Wy pewno tez. Jak sie zapoznamy wszyscy z nimi, dajcie znac, czy jest cos niepokojacego i czy jakies zmiany wprowadzacie. No i czy na akt notarialny sie decydujecie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:14 Jeśli chodzi o umowę przedwstępną zawieraną w formie notarialnej, to pytałem o to ostatnio znajomej radczyni. Powiedziała mi, że jeśli taka umowa zostanie zawarta w formie aktu, to później, jeśli sprzedający próbowałby sie wycofać albo nie chciał zawrzeć umowy sprzedaży, to można dochodzić przed sądem praw własności. I na tej podstawie sąd może przenieść na nas właśność nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:17 Dzieki za info. Tylko własnie mi chodziło o to, iz przy umowie przedwstepnej sam akt notarilany nie jest zabezpeiczeniem, tylko dopiero wpis do ksiegi wieczystej (jasne, nie do hipoteki). I o ten wpis mi chodzi do ksiegi wieczystej przy umowie przedwstepnej, czy na koncu robi sie ponownie wpis do ksiegi wieczystej? Dwa razy?? Bo jesli przy umowie przedwstepnej nie zrobi sie wpisu do ksiegi, to w ogole ta umowa w formie aktu notarialnego nie ma sensu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.02.06, 22:23 Po otrzymaniu projektu umowy przedwstepnej poprosilam o sprawdzenie na kolanie :) rodzinnego prawnika. Efekt jest "sredniawy", na pierwszy rzut oka znalazlo sie kilka bledow (niechlujstw) i zastrzezen. Nie wiem czy sa jakies szanse na wprowadzanie zmian do tej umowy, ale trzeba sprobowac. Oczywiscie ewidentne bledy musza byc usuniete, ale te pewnie sami sobie znajda jak ktos od nich porzadnie ta umowe przeczyta. Zainteresowanym osobom (tylko wystepujacym juz na tym forum wczesniej) moge przeslac na maila liste zastrzezen. Chetnych prosze o wpisanie adresow do watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 05.02.06, 22:36 miszelk@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:42 kinjas@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_123 Re: Płaszowska-Semaco Invest 09.02.06, 07:34 moi rodzice tez zarezerowwali- III pietro budynek A czy ja tez moge poznac uwagi co do tej umowy Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_123 Re: Płaszowska-Semaco Invest 10.02.06, 07:05 dzwoniliśmy do tego notariusza polecanego przez Semaco i podobno jemu tez nie podoba sie ta umowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.31b.radomsko.pilicka.pl 09.02.06, 21:11 pbu_it@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.range86-144.btcentralplus.com 14.06.06, 03:53 Witam przyszlych mieszkancow osiedla przy plaszowskiej! :) Zastanawiamy sie z moja dziewczyna nad kupnem jednego z mieszkan, prawdopodobnie parter 2 pokojowe. Czy ktos moze nam opisac jakie bedzie polozenie tych blokow wzgledem ulic saskiej i plaszowskiej? Patrzylismy na google map ale z tych starych zdjec satalitarnych trudno powiedziec gdzie budynki maja powstac, no i nawet nie ma na nich tego rozwego bloku (swinki) Mysie26 prosimy o przeslanie uwag od jej prawnika odnosnie umowy przedwstepnej, a jeszcze lepiej samej umowy ktora zapewne juz podpisala? :) Orientuje sie moze ktos czy parter bedzie "wysoki"? Jakie kredyty we CHF polecacie? Z gory dziekujemy za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.02.06, 18:49 Dużo cennych informacji o umowach przedwstępnych jest pod adresem (link od kolegi): www.rnw.pl/umowa_przedwstepna,1,11,12,3.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:19 Dzieki wielkie za cenne informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.207.231.* 09.02.06, 19:58 Również dzięki za informacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 15.02.06, 20:03 coś nam wątek zanika a uprawomocnienie tuż tuż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:31 Nie znika, nie znika, tylko trwa myslenie nad umowa:-) A czy w sprawie kredytu ktos sie orientował? jakie banki maja tearz promocje?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.02.06, 14:37 Ja osobiście poważnie się zastanawiam czy brać kredyt w CHF czy PLN ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 87.206.249.* 23.02.06, 18:22 Nasz wątek zapadł w sen zimowy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka_123 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 195.150.92.* 01.03.06, 07:16 pewnie wszyscy podpisali umowy i zapomnieli o sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:55 Jeszcze nie podpisali, jeszcze nie.... :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 08:31 Jeżeli myślicie o kredycie w PLN to Bank Śląski ma według mnie najlepszą ofertę, promocję mają do końca kwietnia ale można zamówić bezpłatnie certyfikat, który upoważnia do utrzyumania warunków promocji do końca roku. Warto chyba rozważyć PLN /5,1%/. Sam zamówiłem przez internet certyfikat. Co myślicie o kredycie w PLN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.03.06, 19:01 Podpisaliście? Co teraz z kredytem myślicie już o tym, ponawiam wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 10:30 HALO HALO jest jeszcze ktoś na tym topicu, wszyscy podpisali umowy? Wie ktoś coś więcej o rozpoczęciu budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 27.03.06, 13:12 Umowa podpisana! Prezez mówił że być może już w tym tygodniu zaczną przygotowywać teren pod inwestycję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.03.06, 14:59 Gratuluję ;-) Czy może coś konkretnego znaleźliście w sprawie kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.03.06, 20:26 Rasko a śpieszysz się bardzo z kredytem? Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.03.06, 23:07 Powiedzmy, że rozglądam się ciekawym wzrokiem po świecie ;-) A co, masz jakąś propozycję? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.03.06, 17:45 Ja też się rozglądam ale w kilku Bankach, w których pytałem mają być jakieś super oferty na przełomie maja i czerwca, więc jeżeli nie jesteś jeszcze dociśnięty to może chyba warto poczekać, co o tym myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 28.03.06, 19:47 Właściwie to mogę poczekać. Tylko czy to info jest jakoś potwierdzone? Promocje są cały czas, natomiast nie wiadomo jak zmieni się polityka banków w miarę zbliżania się 1 lipca ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 09:50 Witam, a w ktorych bankach maja miec super promocje? W iadomo cos blizej na ich temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.03.06, 21:15 Problem w tym, że sami nie wiedza co będzie. Ja osobiście pytałem w ING BŚLĄSKI, PKO BP, FORTIS BANK, REIFEISSEN, KREDYT BANK te odwiedziłem a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:38 Witam, nie wiem, czy bierzecie kredyt w CHF czy w PLN? Ja jednak biore w CHF. A skoro tak, to grupa bankow, ktorymi jestem zainteresowana maleje... Juz mowie dlaczego. Otoz, jak pewno wiecie czesc bankow udzielajac kredytu w CHF, w momencie podpisania umowy, przelicza cala kwote złotowek, jaka potrzebuje sie, na CHF w dniu podpisania umowy. Bank nie wpłaca tej kwoty jednorazowo, ale w transzach do dewelopera i teraz pojawia sie problem: 1. jesli kurs CHF rosnie jest ok, gdyz masz iles CHF i to w momencie pzrelewu transzy jest pzreliczane na PLN - jest ok, masz nadmiar 2. jesli kurs CHF spada - wówczas masz okreslona ilosc CHF i jak sie to przelicza na PLN brakuje i Ty dopłacasz do transz I tu mam znajomych, ktorzy do transz dopłacaja po okolo 500,00 PLN. Zatem ja odrzuciłam banki, ktore maja taka opcje, gdyz przez 1,5 roku, kiedy beda pzrelewane pieniadze do dewelopera trudno powiedziec, co bedzie sie dzialo z CHF. Czesc bankow robi tak, ze na umowie masz wpisana kwote PLN, jaka jest Ci potrzebna, w momencie jak przelewa do dewelopera przelicza na CHF i na koniec okazuje sie ile wyszlo CHF do spłaty przez Ciebie - jest to o tyle dobre, ze nie ma mozliwosci, by dopłacac cos do transz. Ja uwazam, ze to jest wazne, ale roznie ludzie robia. Zatem ta druga wersje maja: Millenium, Kredyt bank, Mbank, GEMoney bank. Pewno o tych formach przeliczania wiedzieliscie, ale jak nie to, warto wiedziec, bo sa roznice. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:20 To racja ilość banków dajacych kredyt w CHF maleje jak teraz śnieg.... Sam mam wahania co zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:26 To znaczy banki daja w CHF tylko bedzie trudniej, a dwa: to sa dwa te sposoby przeliczania CHF na umowie, co napisalam wczesniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:50 A tak na marginesie ruszyło coś już na naszej budowie? Wisz coś w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:10 Nic nie wiem, ale jak byłam tam stosunkowo nie dawno, to nie było zadnych "sladów" budowy. Mam nadzieje, ze cos sie ruszy niebawem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.03.06, 15:07 Wczoraj też nie było żadnych śladów na naszej działce. Wydaje mi się, że Semaco nie jest jeszcze do końca dogadane z wykonawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.03.06, 15:11 Z tego co się orientowałem to Millenium i Mbank mają teraz całkiem przyzwoite warunki. Niestety w mbanku nie ma LIBOR + marża, ale oprocentowanie ustalane przez bank :-( Poza tym CHF właśnie trochę drożeje - warto poczekać IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:44 Mbank własnie ma oprocentowanie ustalane przez bank, wiec odpada tez... na dzien dzisiejszy Millenium ma ok. Ja bede sie starala o kredyt, ale jesli macie mozliwosc jeszcze poczekania to moze faktycznie warto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 03.04.06, 21:35 W Milleniium była promocja, ale tylko do końca marca :-( No chyba, że mają coś nowego ... Co do mbanku, to nie sądzę, aby chcieli się wygłupiać z podnoszeniem stóp, jeśli chcą być konkurencyjni. Jednak rzeczywiście najlepszy jest układ marża plus LIBOR. Odpowiedz Link Zgłoś
myshizaki Re: Płaszowska-Semaco Invest 12.04.06, 18:23 Witam serdecznie! Mam zarezerwowane mieszkanie w budynku B na IIIp. i jestem na etapie przegladania umowy przedwstepnej... Sledzilam watek o umowie i podobno znalazlas tam jakies bledy...czy moglabys je przeslac na mojego mejla? Tak w ramach pomocy sasiedzkiej;) Podaje adres: coffeeandpc@hotmail.com Wiem, ze sie nie znamy, ale bylabym baaaaaaaaardzo wdzieczna:). Chcialam sprawdzic SEMACO, bo na rynku nieruchomosci taki cyrk ostatnio.... Troche uspokoily mnie wiesci z frontu, jednak nie wiem czy jest mozliwosc negocjowania umowy i wprowadzenia innego harmonogramu wplat, zgodnych z postepami prac...? Na dzialce jeszcze nic sie nie dzieje a do 15.maja trzeba juz wplacic spora kwote... Czy sa jakies informacje na ten temat? Z gory dzieki za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.04.06, 20:28 budowa ma ruszyć lada dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.03.06, 16:57 też przejeżdżałem w niedzielę i jeszcze nic nie zauważyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niufniak Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 30.03.06, 18:37 mam pytanie gdzie mozna sobaczyc rozklady mieszkan i ich liczbe (wolnych) (jesli jakies jeszcze sa). Na stronie semaco linki do szczegolow nie dzialaja. czy tylko u semaco w biurze?? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.03.06, 18:53 u mnie działają zobacz jeszcze raz. Jest tam odnośnik: "ZOBACZ PLANY BUDYNKÓW" a potem kondygnacje. Może jak się nie otwiera daj odśwież na kompie Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.03.06, 19:28 Tutaj wszystko chodzi: ranek.pl/semaco/i_plaszowska_plany.php A co do wolnych mieszkań to chyba pozostaje telefon do Semaco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.03.06, 19:30 Jak jeszcze jakieś wolne są............. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Czyżby ruszyła budowa ?! 18.04.06, 14:59 Albo mnie oczy zwodzą, albo przejeżdżając dziś Płaszowską widziałem pierwszą koparkę tej wiosny ;-) - oczywiście na placu budowy. Może nareszcie coś się ruszy ... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 08:19 a porównywaliście ofertę ING? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:02 Ja zamowilam sobie certyfikat z ING na stałosc warunkow kredytowych. "Walcze" jednak z Millenium z kredytem. Na razie nie mam decyzji - czekam. A Wy podjeliscie juz jakies kroki w tym temacie? Macie jakies fajne oferty bankow, czy czekacie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 10.04.06, 21:13 Ja osobiście też mam ten certyfikat zawsze może się przydać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:24 A jak reszta z kredytami stoi? Ja tak mowilam, z Millenium dochodze do porozumienia:-) Zycze wszystkim Wesołych Swiąt! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.04.06, 20:50 Dziś otworzyłem sobie stronę dominium a tam nasza oferta widzieliście? Wesołych Świąt i oby sie już budowa zaczęła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 16.04.06, 14:14 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów i sąsiadki!! Mam zarezerewowane mieszkanko w Bud.B na 3 piętrze, jestem na etapie załatwiania kredytu i mam takie pytanie co sądzicie Państwo o kredycie walutowym w BPH czy choćby w Santanderze. Czy ktoś może był w tych bankach i ma jakieś ciekawe informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 17.04.06, 21:54 też widziałem, aż się kurtka jego mać, popłakałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 18.04.06, 22:55 Jeżeli to na naszej budowie to jest to super wiadomość !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Czyżby ruszyła budowa ?! 18.04.06, 23:07 Z tego co widziałem, to wstawili bramę do ogrodzenia naszej działki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Czyżby ruszyła budowa ?! IP: *.autocom.pl 19.04.06, 11:55 Budowa rusza! Wczoraj teren odmierzali geodeci, mają go teraz odgrodzić siatką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Czyżby ruszyła budowa ?! IP: *.chello.pl 19.04.06, 13:48 Witam! Przejeżdżałem dziś Płaszowską i faktycznie zaczynają równać teren Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Czyżby ruszyła budowa ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:45 Witam wszystkich! Super ze cos sie zaczyna dziac:-) Tak ma byc! A jak kredyty? Ja tak jak pisalam Millenium. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Umowa przedwstepna IP: *.aicon.biz 19.04.06, 18:54 hej witam Wszystkich, mam do Was drodzy forumowicze zapytanie i prosbe. jestem bardzo blisko wejscia w posiadania sympatycznego mieszkanka na Plaszowskiej jednak jestem jeszcze przed podpisaniem umowy przedwstepnej a musze ja podpisam w miare szybko bo sciga mnie o to bank :-) czy nie wiecie czy umowa przedwstepna jest "wzorem" po ktorym kazdy podpisuje czy wnosiliscie jakies poprawki? dostalem od Semaco wzor umowy ale nie wiem na co mam zwrocic uwage tudziez gdzie jest jakis haczyk - bo pewnie gdzies jest ;-) bylbym wdzieczny gdyby ktos mi powiedzial czy Semaco narzuca umowe czy akceptuje zmiany? jesli tak to czy ktos moglby mi podeslac anonimowo podeslac umowe, w ktorej sa uwzglednione lokatorskie poprawki ?;-) gdyby znalazla sie zyczliwa dusza to moj adres: wojtas79@wp.pl jesli ktos mi zada pytanie o bank to uderzam do Fortisu :-)i chyba w CHF :-) tak kopia juz kopia :-) tym bardziej czuje oddech czasu na karku :-))))) pozdrawiam Wszystkich mozliwych Sasiadow jesli sie uda to co sie ma udac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Umowa przedwstepna IP: 213.134.172.* 19.04.06, 19:25 W poprzednich postach już była o tym mowa. Znaleziono parę haczyków które z tego co wiem zostały poprawione. Ja umowę podpisałem gdyż nie znalazłem tam nic niepokojącego ale zawsze można się poradzić prawnika. Myślę że jest parę punktów które można negocjować z deweloperem. Życzę powodzenia i szybkiej decyzji bo prace rozbiurkowe na działce już ruszyły :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.04.06, 20:26 Mamy nowych sąsiadów pochwalcie sie które bloki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 213.134.172.* 19.04.06, 20:46 Tak, blok B klatka II 3 piętro (bez windy) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.04.06, 20:52 Gratulacje większość na forum to blok B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.aicon.biz 20.04.06, 08:10 ja jestem w bloku A - jeszcze nieoficjalnie co prawda:-)))) blok A pozdrawia blok B :-) ktos jeszcze z bloku A? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona KR Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 09:55 a może ktoś z dwupoziomowym mieszkankiem jest tutaj? :)Chętnie wymienimy pomysły na schody. A może ktoś prowadzić będzie "dokumentację" budowy? Jakieś fotki na forum... Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców z Płaszowskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.04.06, 10:28 Witam z bloku A ;-) Pewnie co jakiś czas będę mógł jakąś fotkę strzelić, bo przejeżdżam tamtędy często. Mam jednak nadzieję, że Semaco będzie się chwaliło postępami na www - pamiętam, że przy budowie na Zaleskiego prezentowali nawet filmiki w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:30 Ja osobiście też tam bywam i mam nawet zrobione przed budową. Semaco jak zauważył rasko robią fotki na stronie z postępów budowy mam nadzieję że o naszej budowie nie zapomną, ale możemy sami też coś takiego robić. Pozdrawiam wszytskich nowych sąsiadów a w szczególności z A Gratuluję dwupozomowego KR! Też nad takim rozwiązaniem się zastanawialiśmy ale ostatecznie łączyliśmy mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:05 Ja tez witam wszystkich nowych Sasiadów! :-) Miło, ze coraz wiecej osob pojawia sie na forum. Pozdrawiam K. z bloku B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona KR Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:48 Odrazu wiosna ładniejsza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.04.06, 11:59 Witam z bloku A :-) Prezes zapowiadał że będą prowadzić internetowy dziennik budowy, więc będzie sobie można oglądać postęp budowy bez wychodzenia z domu. Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 20.04.06, 13:59 To super bo już myślałem o osiedlowej stronce internetowej z informacjami z placu budowy ale widzę że developer pomyślał jeszcze szybciej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.04.06, 15:59 Teraz żeby tylko tak sprawnie i terminowo do września 2007 !!! Odpowiedz Link Zgłoś