birkart Re: Płaszowska-Semaco Invest 02.11.07, 12:24 Swieta, świeta i po świetach. No to rozpoczął się miesiąc na który tak długo czekaliśmy. Miejemy nadzieję, że nie będzie więcej żadnych "niedogodności" i będzie można rozpocząć wykancznie wnętrz. Jezeli juz będzie dokładnie wiadomo co do spotkania to napiszcie gdzie i kiedy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 09:49 Witam serdecznie, Tiger - dzieki wielkie za fotosy! Jeszcze troszke pracy jest, ale juz oddanie tuz, tuz... :-) Kolor drzwi faktycznie nie jest ciekawy niestety... tylko na to wpływu nie mamy. Odnosnie spotkania, to jest termin sroda (07.11.07), zapraszamy wszystkich! Tiger, moze jednak uda Ci sie dotrzec? A jak reszta osob... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 11:58 Odnosnei drzwi wejsciowych, jak sadzicie, czy my musimy miec takie te drzwi wejsciowe, czy jesli juz podpiszemy umowy kupna, mieszkania beda nasze, czy mozna ewentualnie je zmienic? ... czy ktos cos wie na ten temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 05.11.07, 12:05 jesli by sie dalo to ja bym prosil o przeniesienie tego spotkanka na czwartek..jesli sie nie da to wielka dla mnie szkoda - niestety ja we srode niestety raczej nie bede mogl byc :-( jestem na szkoleniu w Wawie - tak wiec pozdrowionka dla Sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 12:32 Witam Wszystkich, zatem ustalmy od nowa... bo z tego, co widze nie bardzo sa chetni na spotkanie w srode... czy czwartek (08.11.07) bedzie lepszy? Pozdrawiam słonecznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 05.11.07, 22:09 Witam sąsiadki i sąsiadów!!!!!!!!!!! Nadeszła wreszcie ta chwila :) dzisiaj odebrałem klucze do własnego M. No dokładnie mówiąc to jeden klucz ale dobre i to. Kierownik budowy powiedział że można już coś działać (jakieś płytki czy podłogi) tylko że w godzinach od 9 do 16 bo później plac budow jest zamknięty, więc troszke mnie to nie urządza bo właśnie w tych godzinach pracuje, ale pozwozić jakieś graty już mogę z tym że ja mam jeden klucz a kierownik budowy drugi klucz (oczywiście pod kluczem:)) tak więc z tym zwożeniem to trzeba jeszcze być ostrożnym. Co do spotkania to dla mnie i środa i czwartek jest ok. proponuje godziny wieczorne 20 lub później. Pozdrawiam wszystkich Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.11.07, 22:48 No to gratuluje Marcinie!!! myślę, że nie długo dołączymy do Ciebie :) Co do spotkania to w środę może się urwę a w czwartek dopiero o 22 bo tak wracam do Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 11:44 Witam serdecznie, Marcin - gratulacje! Jestes chyba pierwszy, który odebrał klucze do mieszkanka:-) Rozmawiałam z P. Urszulą i koniec listopada / poczatek grudnia - mieszkania beda w bloku B oddawane. Odnosnie spotkania; w srode sa chetni na spotkanie: Marcin, ja, moja kolezanka Sasiadka, Birkart, Tiger (nie jest pewien), Time Chaser - nie da rady, a był inicjatorem tego wyjscia... w czwartek, Tiger nie moze przyjsc, ja, Marcin mozemy, Time Chaser da rade?? Reasumujac, co robimy? Spotykamy sie w tym tygodniu w małej grupie, czy np. w przyszłym by sie udało spotkac w wiekszym gronie? Dajcie znac, pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 06.11.07, 12:02 wow! to już? a ten odbiór kluczy jest równoznaczny z oficjalnym odbiorem mieszkania? komisja, protokół i te sprawy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 06.11.07, 12:13 Cześć, Nam generalnie pasuje i środa i czwartek. Tylko że nie mamy znów z kim Mai zostawić, więc albo przyjdziemy razem z nią tylko na chwilkę, albo przyjdzie jedno z nas. K., a co mówiła pani Ula odnośnie terminu oddania bloku A? pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 12:20 Nam będzie ciężko w tym tygodniu, tak, że nie birzcie nas pod uwagę, chć mimo tobacznie będę śledźić kiedy się spotkacie i może coś się jeszcze wykluje z czasm Marcin GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janiolek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.153.139.* 06.11.07, 13:07 Witam! Jezeli chodzi o budynek A, p. Ula mowi o grudniu jako miesiacu oddania budynku, ostatnio jednak pan odpowidzailny za hydraulike w budynkach wskazywal polowe grudnia jako moemnt oddania kluczy, ponoc wykonawca "zbyt dlugo piescil budynek B" i dlatego pozno zorientowali sie ze juz trzeba oddawac...:) No nic poki co srednio ladne sa plytki polozone w korytarzach bud. A, ale moze to tylko moje odczucie Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 13:26 Na razie jeszcze oficjalnego odbioru, protokołów nie bylo... na to dopiero czekamy cierpliwie.... Robimy jutro spotkanie, czy czekamy na Time Chaser bedzie mogł? Jego kolega Karol ma info o tych "zasypkach..." wokol bloku, wiec by warto pogadac. Karol rozmawil z inspektorem budowy, z tego co P. Michał mi mowił. Zatem prosze Was o zdanie, czy robimy, czy w przyszłym tygodniu bedzie pasowac wiekszej liczbie osób? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.11.07, 15:12 Witam, Szkoda, że blok A tak się ślimaczy :-( Co do spotkania, to raczej nie będę mógł się zjawić, ale chętnie poczytam nowe wieści z budowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 15:22 Rozmawiałam z Mysia i Tigerem; chcemy, by jak najwiecej osob mogło przyjsc na spotkanko, wiec zbieramy opinie, jaki termin jest najlepszy: czy sroda (7.11), czy czwartek (8.11) czy odkładamy na przyszły tydzien, sroda (14.11) lub czwartek (15.11) Podejrzewam, ze nie da sie uzgodnic dobrego terminu dla nas wszystkich, ale zrobmy, tak, ze kiedy najwiecej osob bedzie mogło, to sie spotkamy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 06.11.07, 17:49 Ja 7.11 i 14.11 mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.11.07, 02:17 K., daj mi proszę znać na kom, czy spotk się jutro, a właściwie dziś odbędzie. Nie będę miała dostępu do netu do wieczora. Dzięki :) Pasuje mi też w czw i w przyszłym tygodniu - jeśli środa, będę sekunda po 20tej, jeśli czwartek, 19 najwcześniejszej jest ok. pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 11:41 Witam serdecznie, po analizach i konsultacjach z Sąsiadkami i Sasiadami, wynika iż najwięcej osób moze pojawić się jutro na spotkaniu, tj. w czwartek (08.11.2007). Zatem SPOTKANIE jest JUTRO - czyli w CZWARTEK w rynku, o godz. 19,30 pod fontanna na Placu Mariackim. Dla osob, które moga sie spoznic inofmacja, ze idziemy do klubu "ShowTime" - adres: Rynek Glowny 28, tj. na tej scianie rynku, co policja i kino Pod Baranami. Następna brama za bramą, prowadząca do kina Pod Baranami. Jutro na spotkaniu pojawia sie: Mysia (byc moze z męzem i córeczką Mają), Ka., Time Chaser i jego kolega Karol, Tiger, Marcin, ja - czyli K. i moja kolezanka sasiadka. Ponadto Birkart obiecywal, ze przyjdzie. MK - mzoe jednak uda Ci sie pojawic? A RK? Rasko - nie da rady... Zapraszamy Wszystkich! Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 08.11.07, 09:31 Witam!! Sorki, że nie dałem znaku ale czekałem do końca bo nie byłem pewien czy damy radę. Teraz już wiemy że nie damy niestety rady przyjść ale bardzo proszę o jakieś info na forum po spotkaniu. a tak na marginesie to strasznie się to wszystko przeciąga, coprawda blok B już jakby stoi zrobiony to jednak jakoś wewnątrz widzę sporo pracy do wykonania o A już nie wspominam. Życzę zatem miłej zabawy na spotkaniu i owocnych rozmów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 13:58 Witam, szkoda RK, ze nie dacie rady sie pojawic... Mam nadzieje, ze przyjda na spotkanie osoby, które nie pisza, ale czytaja nasze "zapiski" ;-) Pozdrawiam i do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 10:46 Witam serdecznie Wszystkich! Bardzo fajnie, ze wczoraj sie spotkalismy :-) Z nowych osob, które poznalismy osobiscie była Ka. - bardzo miło było poznac:-) Poza tym na spotkaniu byli: Mysia z mezem i malutka Maja:-), Ka., ja, kolezanka-sasiadka Rene, Time Chaser, Karol, Marcin i Tiger:-) Nie dotarł Birkart - halo, halo - co sie stało? Zawsze, jak sie spotkamy, to wychodza jakies nowe tematy i "problemy" mniejsze lub wieksze... Podobno kolor drzwi wejsciowych nie jest najsympatyczniejszy... Wiele osob nie ma jeszcze w mieszkaniach wylewki, wiec nie mozemy ustalic, na jakiej wysokosci sa okna w kuchni... bo z tym jest PROBLEM. Spotkanie bardzo wesołe:-) Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.11.07, 12:23 Zgadzam się z K. spotkanie bardzo miłe i sympatyczne choć za długo na nim nie byłem i z wszystkimi się nie zobaczyłem :( Ale myślę, że nie pierwsze to spotkanie było i nie ostatnie :) Byłem przed chwilką na chwilę na budowie i ludzi duuuużo pracuje. Klatka 3 blok B - wszystkie mieszkania gotowe na oddanie. Klatka 2 i 1 jeszcze coś robią. Np. w kl. 2 kładą płytki na balkonach. Kl. 1 wprawiają szyby na korytarzach. Ogólnie na 1 i 2 klatce jeszcze działają. Blok A ... tynkują ostatnią klatkę (czyli 1) ... już 4,3,2 i prawie 1 piętro wytynkowane. Na parterze przygotowania pod wylewki także robota powoli idzie do przodu w 1 klatce. W 2 i 3 nie byłem. No i ogólnie troszkę kostki zaczęło się pojawiać na środku między blokami także też działają. No i cały czas ocieplają od strony "Pieczarkarni". Aha jakby się ktoś wybierał na budowę to proponuję ubrać gumiaki :/ Pozdrawiam i miłego weekendu życzę! P.S. Parapety okien są śliczne a do drzwi da się przyzwyczaić :) Wyglądają na dość solidne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 09.11.07, 14:07 Hej hej, świetnie, że wreszcie udało mi się dotrzeć na spotkanie i poznać Was osobiście. Może jeszcze w tym roku uda się nam zorganizować kolejne spotkanie, tym razem na Płaszowskiej...;) Jeden z tematów, który się pojawił - oryginalny kolor drzwi wejściowych - zgadzam się z Tigerem - można się przyzwyczaić, choć nie widziałam. Ale jak ktoś powiedział, można dywan na te drzwi powiesić...;) Udanego weekendu... Pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 10.11.07, 22:06 Przykro mi że nie daliśmy rady, ale co to podzielcie się wrażeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 12.11.07, 09:00 No to przyszła zima... Ciekawe jak teraz będą wykańczać bloki na zewnątrz :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 10:58 Witam, o tym samym pomyslalam sobie dzis, ze snieg przysypał na budowie to całe błoto... i zima nie sprzyja pracom polowym. Do oddania bloków musi byc otoczenie bloku doprowadzone do ładu i składu, co troszke utridnione jest aktualnie... No nic. Czekamy. Pozdrawiam serdecznie w zimowy poranek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.11.07, 11:59 Będzie dobrze ... dostaniemy klucze 31 grudnia :):):) ... niezły prezent noworoczny :) Oby moje czarne myśli się nie sprawdziły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 13:33 Cze wszystkim Sorki, że nie udało mi sie być na spotkaniu ale jak będzie na Płaszowskiej na pewno się pojawię ( mój mały synek nie pozwala mi na wiele wolnych wieczorów...). Jesli chodzi o parapety o których była wcześniej mowa to jest problem przynajmniej w bloku B w mieszkaniach 3-pokojowych z wewnętrznym balokonem. Otóż miałem obmiar kuchni i projektant powiedział, iż jest to ewidenntny błąd architektoniczny - mam na myśli ich wysokość( są za nisko i szafki kuchenne nie można dopasować do ich wysokości)... no ale coś tam można pokombinować i jakoś to się zabuduje. A tak a propos kuchni to może powymieniamy się projektami, nie mam na myśli plagiatów ale różnie ludzie mają rózne gusta i pomysły i fajnie nieraz popatrzeć na różne rozwiązania... pozdrawiam w to zimowe popołudnie Radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 14:04 Radi, temat okien w kuchni "spedza mi sen z powiek"... ja mam parapet na wysokosci 80 cm, a normalnei jest kuchnia na wysokosci 85 cm przynajmniej... Tak jest to ewidenty bład architektoniczny, ale blok jest tak zbudowany. Ogaldalam plany - tak było wyskosc 80 cm. pomijam fakt, ze normy budowlane, mowia o minimum 85 cm... Ktos to zatwierdzal... takie plany, porjekty... niestety my ponosmy konsekwencje. Ja chyba bede miala nizsza kuchnie :-( A jakie sa inne pomysły? Prawda jest taka, ze czesc osob, ma wyzej okna o kilka cm... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 12.11.07, 15:54 ja na razie nie mam zadnego pomyslu ale mam nadzieje ze specjalista od kuchni cos mi zaradzi na to :) tak na marginesie to wtopa maksymalna z tymi oknami niestety.. nie mowie ze Semaco jest be ale qrna co to za architekt to tak architekcil ? K. ostatnio wpadlo nam pare pomyslow jak u Ciebie mozna rozwiazac problem 80cm jesli nie pamietasz juz :) styl japonski? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:15 Tak, pamietam, pamietam ... :-) chyba styl japoński nie tylko u mnie w mieszkaniu zagosci ;-) Tak, czy inaczej to przegiecie z tymi oknami... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 16.11.07, 14:36 bylem dzis na budowie - powiem szczerze ze wg mnie co najmniej do konca grudnia zajmie samo wykonczenie + potem odbieranie mieszkan wiec pewnie dopiero polowa stycznia/koniec bedzie mozna zaczac wykanaczanie- nie odkrywam pewnie ameryki ale sobie wlasnie z tego zdalem sprawe :) pogadalem z panem co kladl flizy w korytarzu i rzekl ze przez to ze spadl snieg i sie tak zimno zrobilo nie mozna skonczyc balkonow wykladac plytkami- mam nadzieje ze nie wplynie to na kolejne opoznienie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 15:37 Tez uwazam, ze jesli skoncza do konca grudnia to bedzie wielki sukces... Pracy jest jeszcze tam troche... Kierownik budowy jest bardzo w porzadku, tylko nie przeskoczy sie pewnych kwestii i powoli to idzie... Miłego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.11.07, 16:18 No ale do końca grudnia mają termin ostateczny a potem to ciekawe co będzie ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:21 cze. Troszkę zdołowałem tym terminem grudniowym. Ja po cichu marzyłem, że w pierwszej połowie stycznia mieszkanko będę miał gotowe do zasiedlenia. No ale chyba nie mamy innego wyjścia jak uzbroić się w cierpliowść. Pocieszające jest to że mamy troszę więcej czasu na podjęcie decyzji odnośnie wykończeń ostatecznych mieszkania... P.S. Na budowie w błocie to można utonać, dopóki tego nie uporządkują to wejście do budynku "B" do ostaniej klatki to prawdziwa "ścieżka zdrowia" pzdr Radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 23.11.07, 14:58 Cześć, Był ktoś z was ostatnio na budowie (bo ja dawno nie byłam)? Może wiecie jak im idzie z zachodnią elewacją budynku A? I na jakim etapie są z układaniem kostki chodnikowej/asfaltu? Czy ktoś wie czy w bud. A w pierwszej klatce wylali wreszcie te wylewki? Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 16:06 Witam Wszystkich! Ja tez dawno nei bylam na budowie i nie wiem, co tam słychac.. Wszyscy cierpliwie czekamy... Pamietacie, jak w ubiegłym roku, w okolicy Swiat Bozego Narodzenia zakłądalismy, ze te swieta juz w nowych mieszkankach spedzimy... a tu sie nie uda... Nic - Wielkanoc, a w tym Smingus Dyngus - juz na pewno przywitamy na Płaszowskiej :-) Miłego weekendu Sasiadki i Sasiedzi! Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.11.07, 16:31 Musimy czekać.... Z tego co udało mi się ustalić, w tym tygodniu miały być wylewki na II piętrze kl I w A, ale z tego co zauważyliśmy z tigerem chyba wszystkie siły poszły do bloku B, a potem przerzucą się do A, na nieszczęście w naszej klatce /mk,mysia,tiger,rasko/ będą na końcu więc nie wróży to za ciekawie, już nawet nie pytam kiedy się to skczy bo termin cały czas się przesuwa i czuję, że skończy się w styczniu............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 26.11.07, 09:16 Witam! Ja byłem na budowie ostatnio i szczerze wam współczuję (Blok A) Teraz na dodatek aura nie sprzyja jakiemukolwiek wysychaniu więc nawet gdy poodbieracie swoje apartamenty to chyba szybko podłóg nie położycie!. Budynek B w istocie ma się ku ostatecznemu wykończeniu, są drzwi, parapety, flizy na klatkach i klamki w oknach. Na placu widać już gdzieniegdzie kostkę i krawężniki. W sumie to praca teraz nabrała tempa i widać codzień zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 27.11.07, 12:55 jak zatem sie klaruje temat oddania wg ostatnich wiadomosci z Semaco? ktos sie kontatktowal z Pania Ula?albo Michalem? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.11.07, 14:36 Nie chcę krakać ale I klatka blok A nie zapowiada się w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 18:46 witam wszystkich. ostatnio byłem na budowie i zauważyłem, że w bloku A w I klatce na ścianach tynki w mieszkaniach mają dziwny żółto pomarańczowy kolor mimo iż od schną już od ponad miesiąca. Rozmawiałem z P. Michałem i on powiedział że raczej jest wszystko w porządku ale jak najbardziej można to złościć jako usterkę przy odbiorze, czyli być może to nie jest tak do końca ok. Jak wygląda sprawa w innych klatkach, zwłaszcza w bloku B, gdzie już było zgłaszanie usterek? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.12.07, 21:25 Czy to "zjawisko" widziałeś w całej klatce I bloku A, czy tylko w niektórych miejscach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 21:36 Poza swoim nie oglądałem dokładnie innych mieszkań (parter. Dlatego pytam na forum czy ktoś też to zauważył u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 10:09 Witam serdecznie Wszystkich! Byłam na budowie w sobote. Jesli chodzi o sciany i wilgoc - tak, u mnie w mieszkaniu tez sa takie plamy, u Rene równiez.... Plamy te i wilgoc jest w okolicy tych ciagów kominowych (komina), który jest w łazience. Z tego, co sie orientuje, to po prostu zanim został przykryty budynek tymi ciagami wpadala woda... W budynku B na sciany tez sa mokre... Jest takze inne problem, a mianowicie odpływ wody z balkonów. Nie wiem, czy zwrociliscie uwage, ja do tej pory nie, gdyz nie bylo klamek w drzwiach i nie mozna było wyjsc na balkon. W sobote byłam na balkonie i sprawa wyglada nastepujaco. W rogu balkonu jest mały parapecik, z tego parapeciku teoretycznie woda powinna spadac na ponizszy parapet - na nastepny balkon. Oczywiscie woda nie spada dokłądnei z parapetu na parapet, ale leje sie poscianach... zatem odpływ wody z balkonu jest po scianach i juz w tym momencie sciana u mnie jest cała mokra... za rok bedzie czarna, bo elewacja jest jasna, a z balkonu wiadomo bedzie sie lała woda z piaskiem itd... I tak leci sobie po scianie z balkonu na balkon, po czym cała woda spada na taras osob, ktore mieszkaja na parterze :-( Oni maja odpływ po swoim tarasie i w tarasie jest dziura - otwór i rura wyprowadzajaca na trawnik... Rozwiazanie "pzrednie" pytalam kierownika, czy to nei pzresada, ze nie am rynien, czy cos takiego, bo po prostu beda cale sciany mokre, raz ze to nieestetyczne, a dwa bedzie wilgoc do mieszkan sie dostawac. Kierownik, powiedzial, ze taki jest projekt i zrobili zgodnei z projektem... I teraz jest kwestia taka, ze sadze, ze jak oddadza blok, to trzeba bedzie w ramach wspolnoty mieszkaniowej zrobic cos z tym... gdyz odpływ wody po scianach naprawde jest "słabym" rozwiazaniem... Zwroccie uwage na ta kwestie, gdy bedziecie na budowie... Ja usterek jeszcze nie zgłosilam, ale bede zgłaszała... Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 04.12.07, 11:04 K. macie plamy w srodku mieszkan?gdzie dokladnie? przy suficie? bylem ostatnio na mieszkaniu i nie zauwazylem tego wiec sie tylko zastanawiam czy w moim naroznym tez to sie pojawi ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 11:27 Ja mam plamy na scianie wzdłuz ciagu kominowego, ktory jest w łazience. Jest komin i sciana sasiadujaca z tym kominem w pokoju jest mokra... natomiast Rene ma te plamy na scianie w łazince wzdłuz komina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.kord-it.net 04.12.07, 11:38 czy ktoś z Was już oficjalnie odebrał mieszkanie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 11:40 Oficjalnie - sadze, ze nikt nie odebrał jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.devs.futuro.pl 04.12.07, 12:26 K., a tak nieoficjalnie? Dostaliście już klucze? Podpisaliście protokół odbioru? pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 13:12 Mysia, na razie ja nic nie podpisalam, ani nie odebralam kluczy. W sobote byłam obejrzec jak to wyglada i niestety troche usterek bede musiala zgłosic. Zatem teraz zgłosze usterki... i zoabcze, co sieda poprawic i dopiero bede robic odbiór... Na dzien dzisiejszy nie mam kluczy i nic nie robie w mieszkaniu. Miłego dzionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.chello.pl 04.12.07, 20:53 Hej hej, dostałam pismo z mojego banku, który wydał kasę na znaczek tylko po to, żeby przypomnieć mi, że "zbliża się termin spełnienia warunków określonych w umowie kredytowej...", co znaczy tyle, że mam dostarczyć umowę przenoszącą prawo własności, polisę ubezp. i oświad. o wpisie do hipoteki. Bank niestety nie wie, że termin spełnienia warunków się jednak oddala. Muszę więc złożyć oświadczenie w banku i oświadczenie od dewelopera. I teraz istota tego, co chcę powiedzieć. Dostanę takie oświadczenie od P. Uli, w którym ma widnieć data przeniesienia własności - do 28 lutego. Co znaczy tylko tyle, że może uda się oddać mieszkania do końca stycznia, a może się nie uda. Może się udać do końca lutego, a może wiosna nas zastanie. Dzisiaj miało odbyć się jakieś kolejne spotkanie prawnika Semaco z wykonawcami, bo nie realizują kolejnych aneksów do umowy. I o to de facto sprawa się rozbija... Moje stanowisko - nie wchodzę do mieszkania z ekipami dopóki nie otrzymam kluczy po oddaniu budynków. Nie podpisuję umowy o przeniesienie pod tym samym warunkiem. Pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.chello.pl 04.12.07, 21:06 Piszcie co zauważyci z usterek, bo każdy z nas zwróci na to uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 10:14 Witam, nie dobre wiesci - Gmina otrzymała juz WZ na zabudowe mieszkaniowa wielorodzinna oraz zabudowe usługowa "na skwerku"... Do osob, do ktorych mam mail przesłałam mailem info... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: 206.19.210.* 06.12.07, 11:28 dzieki za info K. - jesli dobrze przeczytalem to co wyslalas to nie zauwazylem tam nic o budynkach socjalnych wiec moze sie okaze ze przejmie ta dzialke jakis developer? ta zabudowa ma byc na wysokosci naszego wyjazdu z naszych dzialek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 12:41 w WZ nie ma mowy o budynkach socjalnych, sa to na razie warunki zabudowy, a teraz kwiestia kto i co wybuduje to inna kwestia. Jesli miasto to wielka szansa ze socjlaki, jesli gmina sprzeda ta dzialke juz z WZ to deweloper moze blok wystawic... I tak blok normalny jest dla nas duzo lepszy niz blok socjalny... ale to jzu omówilismy nie raz. jesli chodzi o usytuowanie, to ta działka jest miedzy ta droga do "różowca" a droga do naszych bloków, zatem blok musi byc miedzy tymi drogami... ale dokładnie nie wiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.chello.pl 07.12.07, 23:02 Byłem dzisiaj chwilkę na budowie. W bloku B Panie pucują okna :) a Panowie kładą płytki na balkonach. W bloku A w kl. III już nie ma foli na oknach a w pozostałych klatkach ogólnie pracują. Nie chodziłem wiele. Wylewki w I klatce są już wszędzie. Płytki w korytarzach do 3 piętra są. Powoli schody zaczynali robić. Jeżeli chodzi o te żółte plamy to jest problem polegający na tym że jest straszna wilgoś w środku w bloku. Na ścianach skrapla się wodą i nic nie schnie stąd może potem plamy wychodzą. Jak najszybcie powinni założyć grzejniki i włączyć ogrzewanie. Na środku pomiędzy blokami pojawiły się już chodniki i Panowie dzisiaj ostro tam pracowali i układali kostkę. Koparki równają teren. Rozwalili kanciapy gdzie spędzali czas robotnicy i kierownik budowy. Blok A ma już swój kolor i brakuje jeszcze tylko koloru tego ciemniejszego przy oknach ale myślę że na dniach będą składać rusztowanie. To tyle. Za tydzień pewnie znowu pójdę na budowę :) Zrobiłem kilka fotek ale na szybkiego i aparatem więc nic ciekawego. picasaweb.google.pl/pawelprysak/MieszkaniePAszowska7Grudnia2007 Pozdrawiam Wszystkich! P.S. Odnośnie oddania mieszkań i nowego bloku (tzn. tej WZ-ki) to bądźmy dobrej myśli! Ja liczę, że wszystko będzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.chello.pl 08.12.07, 09:23 No nareszcie jakieś optymistyczne wieści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.07, 14:41 witam. Spodziewajcie się pism od Semaco odnośnie przedłużenia terminu oddania inwestycji do 15 lutego. Podobno od 15 grudnia mają włączyć ogrzewanie-zobaczymy co z tego wyjdzie. co do budowy od strony technicznej-dużo jest usterek, niedokładności itp. dużo rzeczy wyjdzie na wiosne. praca na pewno zejdzie im do lutego - tak jak chcą oddać w nowym terminie. Pozdrawiam - przyszły lokator ul.Płaszowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TIme Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: 206.19.210.* 13.12.07, 16:18 jakie usterki masz na mysli ? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Płaszowska-Semaco Invest - odbiór mieszkań IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.07, 08:01 wiesz prawie każdy z Nas coś wypatrzy w swoim mieszkaniu lub na polu. Zwróćcie dokładnie uwage na szyby ponieważ w kilku mieszkaniach są dośc mocno porysowane-o tym niezwłocznie informujcie kierownika budowy i niech to wpisze do protokołu zdawczo-odbiorczego.Szyby mają wymieniać.W budynku B w środkowej klatce niewygładzili tzw. garderoby w całym pionie. Jesli pzryszło juz do Was pismo od Semaco to napiszcie co o Tym myślicie. Czy już ktos coś robi w mieszkaniu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.kord-it.net 04.12.07, 11:49 czy ktoś odebrał już może oficjalnie mieszkanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 15:41 Cze, Nikt jeszcze nie mógł odebrać oficjalnie mieszkania bo Semaco nie odebrało od wykonawcy. Jesli chodiz o plamy na suficie to i u mnie one się pojawiły w dużym pokoju i łazience. Dzowniłem dziś do semaco i oto co się dowiedziałem:odbiór mieskzań najbardziej prawdopodobny w styczniu 2008 (bydynek "B"). Klucze jeśli ktoś chce może odebrać od kierownika budowy i ewentulanie zaczynać prace związane z glazurą, terakotą, itp. Ogrzewanie budynku będzie włączone do 7 dni roboczych wiec mieszkanka będą już schły.. Jeśli zauważycie jakieś usterki na swoim mieszkaniu to najlepiej zgłaszać je już teraz do kierownika, aby mieli czas na usunięcie przed protokołem zdaw-odbio. (skróci to czas albo zlikwiduje kolejnego obioru). A i jeszcze sprawa boksów garażowych, których nie będzie - nie pamiętam czy ktoś o tym pisł wcześniej. Powód jest jeden-niezgodność z przepisami PPOŻ (trochę mnie to dziwi bo w innych blokach można no i na tyle na ile się znam to nie są one wykonane z materiałów palnych ani niczego takiego. Ja wybieram się w tym tygodniu po klucz i powoli będę przygotowywał się do wykończenia. pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 04.12.07, 16:26 plamy - jesli wszedzie sa to bedzie dramat :-/ boksy garazowe - czy jesli Semaco nie zrobi ich to jest szansa ze zrobimy je sobie sami? zakladajac ze beda z niepalnej siatki a nie drewna ? :) co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
alutechnika Rolety zabezpieczające Żaluzje do okien 11.12.07, 11:41 Osobom które nabyły mieszkania w podanej lokalizacji proponujemy montaż rolet zabezpieczających i tekstylnych, żaluzji aluminiowych i drewnianych oraz innych artykułów zwiazanych z oknami. Osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu z Biurem Obsługi ALUTECHNIKA Sp. z o.o. ul. Kapelanka 26 tel: 012 2613037 , 012 2613038, krakow@alutechnika.com.pl . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Rolety zabezpieczające Żaluzje do okien IP: 206.19.210.* 11.12.07, 14:25 oooo !! nowy Sasiad :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Rolety zabezpieczające Żaluzje do okien IP: *.devs.futuro.pl 11.12.07, 14:54 Oni na każdym wątku na Architekturze się ogłaszają ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rolety zabezpieczające Żaluzje do okien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 09:33 spadaj na drzewo frajerze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Rolety zabezpieczające Żaluzje do okien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 14:17 ale bez nerwów Sasiedzi... Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Rolety zabezpieczające Żaluzje do okien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 15:17 cze, Dzisiaj rozmawiałem z kierownikiem i dowiedziałem się ,iż we wtorek zostanie włączone ogrzewanie na budynku "B"( nie wiem co z "A"...) a także elektryczność.. Od wtorku kluczami od mieszkań zarządzać będzie już tylko Semaco.. pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Rolety zabezpieczające Żaluzje do okien IP: 206.19.210.* 12.12.07, 16:09 a do mnie wczoraj dzwonila Pani Ula i rzekla ze mimo ze w pismach ktore bedzie Semaco wysylac ze bedzie oficjalne opoznionko do 15 lutego to juz w polowie stycznia cos sie bedzie moglo dziac w mieszkaniach jako ze blok A od strony dzialek jest juz w miare ok w srodku - tak wiec jedynie co to mi przykro w zwiazku z klatka w bloku A od plaszowskiej tak czy siak bede w piatek na budowie+w Semaco szukajac zoltych zaciekow wiec moze bede mial wiecej informacji :) pozdro Sasiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Co tak CICHO Sasiedzi?:) IP: 206.19.210.* 21.12.07, 15:00 wszystkim zycze Wesolych Swiat i Dobrego nowego Roku - w nowych apartamentach :) pozdrawiam serdecznie :) ho ho ho :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Co tak CICHO Sasiedzi?:) IP: *.chello.pl 21.12.07, 19:24 Dołączam się do życzeń dla Wszystkich! Spełnienia marzeń przede wszystkim!!! P.S. A co tak cicho ... hmmmm wszyscy pracują już w swoich mieszkaniach ;) ... co wieczór widzę zapalone światła w niektórych mieszkankach w bloku B :) A tak na marginesie to ciągną robotę do przodu więc jest dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Co tak CICHO Sasiedzi?:) IP: *.chello.pl 22.12.07, 09:58 Wesołych Świąt !!! Dla Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Wesołych Świąt :o) 22.12.07, 11:21 No i nie uda się spędzić tych świąt w nowym mieszkanku. Mam nadzieję, że na kolejne - wielkanocne - będzie to możliwe. Tego sobie życzmy w Nowym Roku ;-) Wesołych Świąt :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Wesołych Świąt :o) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 18:23 Sąsiadki i Sąsiedzi! Przyłączam się do życzeń Bożonarodzeniowych życzę Wam wszystkim zdrowych i wesołych świąt i byśmy w końcu następne święta spędzali w mieszkaniach na Płaszowskiej! A w Nowym Roku samych szczęśliwych dni! Pozdrawiam świątecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.01.08, 16:05 Szczęśliwego NOWEGO ROKU 2008!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.cmbg.cable.ntl.com 02.01.08, 01:11 Witam ponownie po dluzszej nie obecnosci na forum. Zeszloroczne swieta udalo sie nam spedzic w Polsce. W ostatnie dni pobytu w kraju wybralismy sie do Krakowa aby obejzec nasze mieszkanko i ogolne postepy na budowie. Zajrzelismy rowniez do innych mieszkan o ile to bylo mozliwe aby ocenic roznice i jakosc wykonania robot. Nasze oglone wrazenie jest takie ze wszytko jakos posuwa sie do przodu. Niestety nasze mieszkanko jest zlokalizowane w bloku A w I klatce, a wlasnie ta klatka ma w tej chwili nawieksze opoznienie. Nasze mieszkanie bylo bardzo wilgotne. Na scianach tynk w plamach, a na suficie skraplala sie woda. Wszytko to powinno jednak zniknac gdy mieszkanie zostanie osuszone. Ogrzewanie zostalo juz wlaczone we wszytkich mieszkaniach. Szczegolnie milo mozna bylo to odczuc w mieszkaniach z zainstalowanymi parapetami gdzie temperatura dochodzila do 15 stopni celcjusza, tam gdzie parapetow nie bylo temperatura byla znacznie nizsza. W ostatniej klatce (III) bloku A sytuacja wyglada dosc dobrze. Ogolnie wszytko w miare suche i prace wykonczeniowe na korytarzach w pelni. Nawet ktos juz wnosil podloge do jednego z mieszkan na najwyzszym pietrze. Zajrzelismy rowniez do bloku B lecz tam nie udalo sie nam juz zajrzec do mieszkan poniewaz wszytkie byly zamkniete na klucz. Na zewnatrz bloku prace rowniez wydaja posuwac sie sprawnie. Przy nas odjezdzala ciezarowka z ostatnimi elemantami rusztowan. Dowiedzielismy sie rowniez od pani Urszuli ze w bloku B niektorzy juz koncza wykanczac swoje mieszkania. Najwiekszym mankamentem jaki zauwazylismy w naszym mieszkaniu byl malenki kaloryfer, ktory powinien byc znacznie wiekszy w porownaniu do metrazu pokoju. Sprawdzilismy w planach i okazalo sie ze kaloryfer jest za maly. Zauwazylismy rownierz ze inne mieszkania tez maja takie kaloryfery wiec radzimy wam sprawdzic czy macie zainstaloway odpowiedni rozmiar. To by bylo na tyle naszych wrazen. Mamy nadzieje ze nasza kolejna wizta w Polsce bedzie zwiazana z odbiorem klucz do naszego M. Pozdrawiamy wszystkich mieszkancow naszego uroczego osiedla i rowniez zyczymy wam wszytkiego dobrego w nowym 2008 roku. Minimalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 02.01.08, 09:14 Witam w Nowym Roku! Minimalny mam pytanie w sprawie tego małego kaloryfera? Zgłosiliście to komuś (p. Uli, kierownikowi budowy)? Obiecali to wymienić? Pytam, bo my też mamy bardzo mały kaloryfer w 1 pokoju, przynajmniej mi się wydaje że jest za mały. Ale patrzyłam piętro niżej u mk i też jest taki mały, więc chyba zamontowali takie w całym pionie (chodzi o pokój pierwszy na prawo od wejścia). Pozdrawiam serdecznie mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.01.08, 13:18 Co do grzejnika to ja też mam taki mały właśnie na prawo od wejścia w pokoju ale ja to zauważyłem na planach jeszcze przed budową i naniosłem na planach mieszkania większy i pomimo tego i tak mi dali mniejszy :/ ale myślę, że przez przypadek i skoro mam w planach to będą musieli zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 02.01.08, 19:10 Witam w Nowym Roku!! Ja rozmawiałem na temat rozmiaru kaloryferów - w dużym pokoju w szczególności bo jak dla mnie jest stanowczo za mały. Inżynier z Semaco podpierał się wynikami obliczeń cieplnych dla naszego bloku. Podobno takie małe mają wystarczyć :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.50.166.* 03.01.08, 09:39 Witam wszystkich! Rozmiar kaloryfera nie ma nic wspólnego z jego mocą a to moc kaloryfera ma tak na prawdę znaczenie. Podczas projektowania instalacji CO ktoś z pewnością dokładnie obliczał wymaganą moc w stosunku do kubatury i lokajizacji pokoi, podpisał się także pod tym więc myślę że nie ma się czym przejmować na zapas. Moi znajomi mają połowę cieńsze grzejniki ale za to dłuższe, wszystko zależy od konstrukcji kaloryfera oraz jego parametrów, producenta itp. Kto się już urządza?? jest ktoś taki w ogóle na forum?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 10:02 Witam Wszystkich w Nowym Roku! Wszystkiego najlepszego dla kazdego! :-) Odnosnie kaloryferów to wydaje mi sie tez, ze ze nie ma co stresowac sie, dokładnie tak jak MK pisze, sa normy okreslajace wymaganą moc grzewczą i z tego, co dowiadywałam sie, to jest w porządku. Choc pomijam drobny fakt, ze sa takze normy okreslajace wymagana wysokosc okien... ale tego juz nie komentuje... Ja na razie tylko zgłosiłam usterki, musze podjechac w którys dzien i popytac, czyw tym temacie cos ruszyło... czy raczej nic. I nic nie robie, jesli chodzi o wykanczanie itd. Jest na pewno kilka osob, ktore działaja juz w swoich mieszkaniach, Marcin pewno zaczal juz prace... Karol takze. Milego dnia! Pozdrawiam w zimowy dzionek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 10:05 Poprawka: pisał RK a nie MK, jak napisalam poprzednio - przepraszam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 16:05 Cześć, Dzisiaj byłem na budowie i rzeczywiście kaloryfery "nie parzą". Trzeba je kilkarotnie odpowietrzać i dopiero wtedy zaczynają chulać. Jeśli chodzi o usterki u mnie to raczej nie zauważyłem jakiś drastycznych niedociągnięć. Troszkę zawiodłem się na ścianach bo myślałem że nie będzie trzeba gładzi kłaść a chyba jednak będę musiał położyć bo jest sporo "chropowatości". U siebie zaczynam prace w poniedziełek (07.01.2008) - w moim segmencie w pozostałych dwóch mieszkaniach prace idą pełną parą. Boję się trochę, że nadal nie ma gniazdek, przełączników i przede wszytskim futryn z drzwiami.. ( to pewien problem gdy kładzie się płytki). p.s. Wreście poznałem dokładny adres swojego mieszkania... Pozdrawiam, radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.01.08, 17:21 U mnie też na dziś nie zauważyłem jakis wielkich usterek, a najbardziej na plus jest to, że mój przyszły wykonawca był ze mną w mieszkaniu i przykładaliśmy łatę z poziomicą i okazało się że ściany i wylewki są wyjątkowo proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 03.01.08, 20:40 Hej mk, a czy u Ciebie kaloryfery grzeja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 04.01.08, 08:52 Czesc wszystkim, Oj dawno mnie tu nie bylo...no i doczekalismy sie naszych mieszkanek;) Dzis mam spisac protokol z usterkami, czy ktos kto przez to przechodzil moze mnie oswiecic jak to wyglada? Czy trzeba sie umowic na konkretna godzine z kierownikiem? Czy ktos oprocz niego jest przy tym? No i w ogole na co zwrocic uwage. Juz nie moge sie doczekac momentu, az ruszy cala machina zwiazana z wykonczeniami- ale tez raczej poczekam do usuniecia usterek;( Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 04.01.08, 11:58 cześć Sąsiadko :) ja jeszcze nie dzwoniłam do kierownika, ale chcę się na konkretny termin umówić. Przyjdę też z fachowcem, który będzie potrafił doszperać się nieprawidłowości. Ja w ferworze emocji mogę stwierdzić, że gitara gra. A nie o to chodzi, żeby kota w worku brać. Choć w sumie to już sporo kaski na tego kota wydałam...;) Dlatego, polecam Ci wybrać się z kimś, kto wie, czego szukać przy odbiorze. Dwa, też czekam z pracami wykończeniowymi do usunięcia usterek, czy raczej do odbioru własnych kluczy. Pzdr ciepło (choć mróz tu u mnie nieziemski, brrr) ka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 16:37 cze, A ja mam pytanie: czy ktoś z was decydował się na ogrzewanie podłogowe-wodne, jeśli tak to jak ono działa czy wyczuwacie ciepłą posadzkę??? pzdr i dzięki za info. radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.01.08, 22:51 Hej grzeją ale przy teraźniejszych mrozach trochę słabo... Radi My prawdopodobnie też będziemy instalowa ogrzewanie odłogowe i też szukam informacji w tym temacie na co się zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 07.01.08, 10:23 jesli chodzi o ogrzewanie podlogowe to na rurki w ziemie to juz za pozno raczej bo mamy juz wylewke ale opcja moze byc mata elektryczna ktora sie kladzie pod flizy na wylewke bezposrednio.. wiem bo sie juz interesowalem :) pozdro Sasiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 10:34 Witam Wszystkich, w mieszkaniach grzeja, ale co dziwnego bardzo jest w tych blokach, to to, ze nie ma w ogole ogrzewania na klatkach... :-( sa te sciany cale ze szkla... i jest po prostu mróz na klatce... :-( Niestety nie bylo w planie grzejnikow na klatce... szkoda bardzo, bo to bylby niewielki koszt, a znaczni przyjemniej byloby, a tak to trzeba bedzie znacznie bardziej w mieszkaniach ogrzewac, bo za sciana juz mroz... Milego dzionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JL Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 07.01.08, 11:26 Witam przyszlych Sasiadow! Od pewnego czasu sledze co sie dzieje na forum. Jak to mowia lepiej pozno niz wcale. Poniewaz dostalam pismo od Semaco dotyczace przesuniecia terminu oddania naszego upragnionego M mam pytanie czy wszyscy sasiedzi grzecznie podpisali to pismo czy tez udalo sie cos komus wzamian uzyskac. Inna sprawa ze jeszcze nie wiem co moj bank na takie pismo. Prosze dajcie znac jakie macie doswiadczenia w tym temacie tzn jak banki reaguja na takie pismo i jak Semaco sie ustosunkowywuje pozdrawiam JL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 14:25 Ja zmieniłem zawartość pisma i napisałem je od początku (ze względu na bank, żeby mi sie nie czepiał). Nie napisałem że zgadzam się na przesunięcie terminu (do tego wg mnie bank mógłby się przyczepić) a że jeśli oddadzą w terminie o którym piszą w tym piśmie, to nie będę się domagał kary umownej. To już banku nie powinno interesować, bo kara to jest moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JL Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 07.01.08, 15:56 hmm no wlasnie sie zastanawiam co z tym fantem robic. Dziekuje bardzo za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 07.01.08, 20:38 > Prosze dajcie znac jakie macie doswiadczenia w tym temacie tzn jak > banki reaguja na takie pismo i jak Semaco sie ustosunkowywuje U mnie bank łyknął przesunięcie terminu podpisania umowy i złożenia wpisu do ksiąg. No ale oczywiście wydłuża to okres spłaty i zapłacę przez to o te dwie-trzy raty odsetkowe więcej :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.01.08, 22:47 Dokładnie ponosimy przez to większe koszty :/ Więc niech Semaco to zapłaci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 12:01 Bank Millenium, tez przesunał termin złozenia aktu notarialnego itd... złozylam tylko prosbe o przedłuzenie tego terminu. Z tym nie ma problemu, ale generalnie koszty my ponosimy... A co myslicie na temat tego, ze nie ma ogrzewania na klatce schodowej? Nie wydaje sie to Wam dziwne? Moze tylko ja mam takie odczucia... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 12:15 Hm, powiem wam , że ostanio gdy wnosiłem płytki do siebie - na samym dole klatki schodowej(wchodząc po prawej stronie) znajdują sie w płytkach dwie obcięte rurki. Prawdopodobnie tam miał być kaloryfer, ale chyba ktoś coś zmienił w projekcie budynku... pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JL Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 08.01.08, 14:26 no to mysle ze i moj bank nie bedzie robil problemow ale mysle ze Semaco moglo by cos dorzucic w ramach rekompensaty. Moze np te kaloryfery na klatkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ae.krakow.pl 09.01.08, 08:51 No jak sie nie wyrobia do konca stycznia to rekompensatą beda kary zgodnie z umowami ktore zawarlismy :) K. a pytałaś w Semaco albo kierownika o te kaloryfery na korytarzach?? na pewno ma nie byc ich?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JL Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 09.01.08, 09:33 wlasnie te kary umowne mialam na mysli bo inwestycja miala byc zakonczona na koniec grudnia 2007. moze faktycznie dorzucilili bym np te kaloryfery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 10:30 cze, chciałem troszkę się pożalić na forum. Otóż zacząłem wykańczać mieszkanie i pracownik zauważył wiele niedoskonałości w wykończeniu. Zwróćcie uwagę w swoich mieskzaniach na ściany w łazienkach i toaletach (mają kilkucentymetrowe odchylenia od pionu - u mnie 4cm) potrzebne jest masa kleju i szpachli żeby to wyrównać. Tynki na pokojach też pozostawiają wiele do życznia - nie ma dołków ale za to są jeszcze gorsze "fale", które bardzo ciężko wyrównać gładzią. Dodatkowo gdzieniegdzie w rogach pojawia się pleśń/grzyb, który trzeba szybko impregnować aby się nie rozprzestrzeniał. Ogólnie po tygodniu prac jest troszkę podłamany, w czarnych barwach widze oddanie budynków na 15 lutego 2007, ale nie chce zapeszać może się uda. Aktywność pracowników na budowie jest mizerna - mało kto sprzata wokoło bloków, na klatkach gdzieniegdzie pojawia się robotnik, ale raczej są to mało osobowe grupki. Wykańczanie mieszkania bez podłączonej wody i prądu to prawdziwa droga przez mękę - nikomu tego nie życzę. Współczuje Semaco takiego wykonawcy, bo firmy która wykonuje nasze bloki nikomu i nigdzie bym nie polecił. pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 11:36 Witam serdecznie, Radi spokojnie, wiem, ze to zadne pocieszenie, ale to nie tylk ow Twoim mieszkaniu tak wygladaj sciany, tynki, itd... Ja czekam na oficjalny odbior - własnie dlatego, ze stan wykonania, jest jaki jest. Złozylam liste usterek, w tym własnie nierównosci scian, itp. i czekam, az beda poprawki. Jednak z tego, co widze nie bardzo sie kierownik budowy bierze do tych poprawek. JEsli cos moge polecic Wam, jak składacie liste usterek do kierownika, złozcie rownoczesnie do biura do Semaco... Jazłozylam tylko u kierownika miesiac temu i zero czynnosci wykonanych. Dopiero bede składac w semaco i zobaczymy, jak dalej bedzie wygladac wspołpraca... Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
bfox1 Re: Płaszowska-Semaco Invest 24.01.08, 22:45 Witam, prosze powiedziec czy w kuchni ma pan nizej okna niz wysokosc szafek dolnych i czy trzeba bylo podcinac drzwi wejsciowe u Pana, bo wylewki sa za wysokie na podlodze, czy ten problem dotyczy jedynie mojego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 14:31 Cze, Wysokość okien jest błędem projektanta, ja też to mam. jesli chodzi o posadzki to mi udało się położyć płytki , ale szczelina między drzwiami a podłogą to około 1 mm...Więc chyba w wielu mieszkaniach pojawiają się te same usterki. Ja w przyszłym tygodniu będę miał finisz wykańczania, jesli ktoś z was potrzebuje pustaki, płytę kartonowo-gipsową ( ja kupiłem za dużo) albo jakąś łopatę to oddam za "piwko" bo mi już nie będą potrzebne a szkoda wyrzucać. Pozdrawiam, radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JL Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 25.01.08, 15:19 Widzialam ze poznym wieczorem swieci sie w kilku mieszkaniach. Mam pytanko z kim nalezy sie "dogadac" w kwestii remontu jeszcze przed odbiorem oficjalnym i jak mozna wejsc do blokow popoludniami. Jak wyglada sprawa wody i pradu w mieszkaniach czy z tym nie ma problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 17.01.08, 20:34 Hallo wątek umiera śmiercią naturalną czy nie.... Chyba wszyscy już wykańczali swoje M??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 18.01.08, 01:15 Nie wszyscy nie wszyscy :( Notabene byłem dzisiaj na budowie i sprzątali 1 klatkę bloku A (wkońcu) i powoli Panie myły okna. Na 2 i 3 piętrze je widziałem :) Powoli bo powoli ale idzie do przodu. Całe szczęście że im pogoda sprzyja (odpukać). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 18.01.08, 22:27 Mam nadzieję, że przed odbiorem poprawią ubite miejscami tynki i inne ewidentne niedoróbki. Niestety jest tego trochę w mieszkaniach. Ja np. zauważyłem w jednym miejscu pomarańczowo-żółtą barwę tynku - tak jakby tam coś poprawiali. Ale skąd taka barwa??? Jakiś rzyb czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 14:21 Nie wszyscy wykanczaja mieszkania, jeszcze nie... ja czekam na zrobienie poprawek... a dodatkowo choruje, wiec chwilowo dzialania zawieszone... A jak reszta? Wykancza juz? ... Pozdrawiam cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 14:24 Rasko, a zglosiles te niedoróbki w Twoim mieszkaniu do kierownika? Chyba w kazdym sa elementy do poprawki, tyle, ze trzeba to zglosic im... Wowczas mam nadzieje - zostana poprawione. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.01.08, 21:58 Zgłoszę to do Semaco - w końcu z nimi mam umowę ;-) Podobno Semaco bardzo narzeka na wykonawcę to będziemy go pilnować podwójnie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 21.01.08, 11:03 Są nowe zdjęcia na stronie Semaco. Trochę długo to trwało, bo ostatnie są z sierpnia 2007 ;-) Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 13:28 Witam Wszystkich! Cos cisza na forum... co slychac? Sasiadki i Sasiedzi - wykanczacie mieszkania, czy czekamy...? Mnie choroba zaatakowala i siedze w domu, zatem nie bylam na budowie i nie wiem, co sie dzieje, czy jakies postępy w wyknczaniu sa... Pozdrawiam cieplo Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.01.08, 16:38 Powrotu do zdrowia K, dużo prac wokół budynków, kostka od strony "pieczarkarni" juz jest, od Nowohuckiej również, postępują teraz prace od strony Płaszowskiej. Co do wykańczanie jak piszą poprzednicy, niektórzy już się wprowadzają. Ekspresowi sąsiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 13:50 Dziekuje... :-) powoli jakos sie zbiore. Czyli prace przy blokach ida pelna para! Dobrze! No niektorych sasiadów mamy ekspresowych, jesli chodzi o wykanczanie :-) Ale czesc czeka na oficjane oddanie bloków. Jestem w drugiej grupie :-) Milego dnia! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 10:08 cze, "JL" jeśli chcesz to zadzwoń do mnie(669319486)wytłumaczę ci jak wszystko załatwić z mieszkaniu przy remoncie. Ja swoje praktycznie już wykończyłem i na weekend gdyby blok był oddany mgłbym się przeprowadzać... Narazie jednak jeszcze kilka tygodni mieszkanko musi zaczekać. W moim segmencie z 3 mieszkań wszystkie teoretycznie są już wykończone, niestety nie miałem okazji poznać sąsiadów, jedynie panów, którzy je wykańczali. Czekam z niecierpliwością na prąd aż popłynie w mieszkaniach , ale to podobno ma być około 6 lutego 2008. Naciskajcie na wykonawcę, aby włączyli windy bo bez nich wnoszenie wszystkiego(tak jak w moim przypadku na 4 piętro) to prawdziwa katorga i nikomu tego nie życzę, można stracić płuca... pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Usterki IP: 206.19.210.* 28.01.08, 10:17 hej Sasiedzi :) krotkie i tresciwe pytanko: mozecie napisac jakie usterki pojawily sie u Was podczas odbioru mieszkania ktore chcieliscie aby byly poprawione? innymi slowy na co zwracac uwage podczas wstepnego tudziez finalnego odbioru?...w sobote bede spisywal protokol i jestem po prostu ciekaw czy i co sie pojawilo u Was:) pozdro i milego wykanczania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Usterki IP: *.devs.futuro.pl 28.01.08, 11:41 Cześć, Kinga ma listę usterek ze swojego mieszkania. Głównie są to krzywe i wilgotne ściany, zła wylewka, źle otwierające się okna itp. Ja byłam w zeszłym tygodniu w mieszkaniu i nie mam większych zastrzeżeń: tzn. wylewka jakościowo ok, jej poziom również (nie trzeba będzie np. podcinać drzwi wejściowych jak u niektórych), ściany trochę krzywe (szczególnie w łazience) ale w granicach normy. Nie byłam w stanie sprawdzić czy okna dobrze się otwierają (bo nie było klamek w oknach), parapety jeszcze nie były wszystkie zamontowane no i nie było drzwi wewnętrznych (podobno dopiero w tym tygodniu wchodzą z drzwiami wewnętrznymi do bloku A). Jak już będzie podłączony prąd to muszę jeszcze sprawdzić wszystkie gniazdka/włączniki/punkty. Ale kierownik budowy mówił coś, że z protokołu odbioru mają być wyłączone drzwi wewn. i elektryka (będą później osobno). Właściwie to moglibyśmy już zacząć wykańczać mieszkanie (na podobnej zasadzie co mieszkańcy bloku B) bo nie potrzebujemy czekać do oficjalnego oddania, bo wszystko jest ok, gdyby nie jeden drobny szczegół: a mianowicie wszystko jest bardzo wilgotne - tynki i wylewki. A sufit w kuchni to jest jedna wielka brązowa plama (jak byłam tam w grudniu to zwisały sople z sufitu), chyba balkon Tigera był niezabezpieczony w trakcie budowy i nas zalało w czasie deszczu. Kierownik budowy obiecał że wstawi nam do mieszkania dmuchawę żeby to trochę podeschło, będę musiała podjechać na Płaszowską i sprawdzić czy dotrzymał słowa. Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Usterki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 12:24 Witam Wszystkich, napisze na co zwrocic uwage, oczywiscie sa to szczegolowo wypisane usterki, sadze, ze wiekszosc osob odebralo i wykancza mieszkania z tymi "ustrkami", ale moim zdaniem wykonawca to powinien poprawic - oczywiscie co sie da, bo czesc rzeczy jest juz nie do zmiany. I tak, jesli chodzi o usterki: 1. Drzwi wejściowe nie domykają się - źle naklejona uszczelka. 2. Ściany w roznych czesciach mieszkania są krzywe, nie dramatycznie krzywe, ale jak się skorzysta z poziomicy to widac nierówności. Takich miejsc jest sporo. 3. Kąty proste – a właściwie ich brak np. w łazience – ale to tez można stwierdzic mierzac takim kątownikiem 4. Podłogi po zmierzeniu poziomicą tez nie są za proste. 5. Temat za niskie okna… temat rzeka… 6. Jakość wylewki za niska – nie spełnia norm wytrzymałościowych, brak możliwości położenia parkietu. Po prostu butem można wykopac „dolek” 7. Ograniczona możliwość otwierania okien, gdyz źle jest zamontowany wywietrznik. Tego się nie zmieni, bo w oknach sa otwory wywiercone, ale moglby ktos o tym pomyśleć przed zalozeniem wywietrzynikow… 8. Balkon: brak fugi izolacyjnej od drzwi balkonowych – nie wykończone drzwi balkonowe od zewnatrz Ponadto temat, który już wczesniej poruszyłam na forum, ale chyba nikt nie zwrocil uwagi na ten fakt. A mianowicie: Jak odprowadzana jest woda z balkonów – woda spływa po ścianach niszcząc elewację… Po prostu nie ma zadnych rynien miedzy balkonami, przynajmniej w tym pionie, co ja mam mieszkanie, i woda z gory leci po scianie na sam dol. To widac, jak jest deszczowa pogoda. Mowie sa to wypisane chyba wszystkie rzeczy, mniej lub bardziej uciazliwe. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRAMWAJ Re: Usterki IP: *.devs.futuro.pl 28.01.08, 13:50 news.komunikacja.krakow.pl/lokalne/?id=20080131 za 2 lata powinniśmy się doczekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Tramwaj IP: *.devs.futuro.pl 28.01.08, 14:05 Hej, oczywiście temat miał być: TRAMWAJ, a gość: mysia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Tramwaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 14:39 Tramwaj to fajna sprawa :-) Troche czasu minie, ale skoro jest plan, to w koncu bedzie :-) A to pozytywne bardzo! Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Tramwaj IP: 206.19.210.* 28.01.08, 17:28 chyba ze USTERKI beda w TRAMWAJU ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Tramwaj IP: *.chello.pl 28.01.08, 17:59 Witajcie! Jeżeli chodzi o tramwaj to faktycznie fajna sprawa ... okolica będzie jeszcze bardziej atrakcyjna niż jest :) Mysia faktycznie mój taras był dłuuuugo nie zrobiony :/ ... dopiero od piątku połozyli styropian i wysypali kamień ... ale jeszcze wylewkę i płytki muszą zrobić. Także już jest lepiej ale nie do końca jeszcze to zrobili. Co do tego że w mieszkaniach jest jeszcze mokro to faktycznie ... rogi są strasznie mokre jeszcze ale byłem przed chwilą na budowie i grzeją i jest cieplutko ... jeszcze tak ciepło w mieszkaniu nie miałem i u innych tak samo było bo wchodziłem też gdzie indziej. Co do usterek to ja sam znalazłem mnóstwo usterek ale związanych z moim projektem tzn. zrobili nie tak jak jest na projekcie typu lampa nie tu gdzie trzeba, brak gniazdka, źle wyłącznik itp. takie pierdoły aczkolwiek dokładają sobie przez to roboty bo jakby zrobili odrazu zgodnie z projektem to by nie było nic. A jeżeli chodzi o większe usterki to w następnym tygodniu wybieram się z fachowcem i on oglądnie okna, drzwi, wylewki i ściany. Ale myślę że wytynkowanie ścian pozostawia wiele do życzenia i chyba będę od nich egzekwował lepszego tynku a co z tego wyjdzie to zobaczymy. Co do wejścia na mieszkanie to też bym już chętnie wchodził coś działał ale wilgoć jeszcze trochę na to nie pozwoli ... chyba że będą grzali tak jak dzisiaj. Pozytwną natomiast rzeczą jest to że kostka i wjazdy wokół budynku idą w ekspresowym tempie i co więcej jest to robione naprawdę porządnie bo przez jakiś drogowców. Odrazu widać bo roboty ubywa. Dla tych co urządzili już mieszkania to wielkie gratulacje ... jest spid :) Pozdrawiam wszystkich i do szybkiego spotkania się na dziedzińcu przed blokami z workami lub płytkami w rękach :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Tramwaj IP: *.chello.pl 28.01.08, 19:18 Też słyszałem o tym temacie, bardzo dobrze bo połączenie umówmy się jest narazie nie ciekawe. Słyszałem, że zaraz po zakończeniu przebudowy Ronda Mogilskiego podobno ok IX/2008, mają bezpośrednio zabrać się za Rondo Kotlarskie i jednocześnie ciągnąć linię tramwajową przez Klimeckiego, zresztą zwróccie uwagę jadąc przez most Kotlarski, że są już przygotowane miejsca na tory, ostatnio to sprawdzałem. Miejmy nadzieję, że zrobią tę inwestycję w terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Tramwaj IP: *.autocom.pl 28.01.08, 20:24 Za Kotlarskie/Grzegórzeckie zabieraja się już w lutym (wtedy też kończą Mogilskie), we wrześniu to Grzegórzeckie ma być już skończone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Tramwaj IP: *.chello.pl 28.01.08, 20:27 Dzień Dobry wszystkim ,chciałbym się przedstawić mam na imię Jacek razem ze swoją żoną Joanną będziemy Państwa sąsiadami z bloku A nr 63.Właśnie zacząłem wykańczać mieszkanie i do usterek ,na które zwrócono tutaj uwagę chciałbym dorzucić złą lokalizację odpływu wody z pralki.U mnie wypadałby za pralką, co skutkowałoby odsunięciem jej o kilkanaście cm od ściany.Kierownik bez problemu zgodził się go przesunąć.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Tramwaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 20:56 Witamy serdecznie Nowych Sasiadow Joanne i Jacka! Milo nam. Jak zauważyliscie my tu juz "gawędzimy" jakis czas :-) I bardzo fajnie, bo znamy sie juz spora grupa, bylo kilka spotkan "na miescie" :-) a czesc osob znamy na razie z "pisania". Odnosnie usterek, zatem mamy kolejna... zwiazana z pralka. Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Tramwaj IP: 206.19.210.* 29.01.08, 10:20 sie nam forum ozywilo :) fiu fiu :) powaznie na kotlarskim cos przygotowuja pod tory ?? to by bylo naprawde niezle ! pozdro Sasiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Tramwaj IP: *.chello.pl 29.01.08, 15:46 Zobacz sam jak będziesz jechał przez most, są tam ewidentnie miejsca pod tory, więc napewno jest to kontynuacja jakigoś projektu związanego z pociągnięciem linii tramwajowej przez ów most. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Tramwaj 29.01.08, 18:19 Witam, Prędzej czy później tramwaj tędy poleci, bo właśnie tędy ma biec trasa szybkiego tramwaju z Kurdwanowa itd do centrum. Oby tylko było to szybciej niż później ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Tramwaj IP: *.autocom.pl 29.01.08, 22:35 Podaję link na Budżet Miasta Krakowa na rok 2008: www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=19383 Otwórzcie sobie Załącznik Nr 4, podpunkt 1: "Wydatki na program inwestycji strategicznych" oraz trochę niżej na Tabelę Nr 4, podpunkt 4.1: "Zakresy rzeczowe - inwestycje strategiczne". Mówimy teraz o zadaniu nr S-3.1 "Budowa KST, linia N-S, etap IIA (Rondo Grzegórzeckie - ul. Golikówka) wraz z ul. Kuklińskiego. Z naszego punktu widzenia interesujące są jeszcze zadania: - S-0.5 "Droga Ekspresowa S7" węzeł Bieżanów - węzeł Rybitwy (odciąży może trochę ul. Saską, bo część tirów pojedzie na obwodnicę południową) - S-5.1 "Budowa estakady w ciągu ulic Powstańców Wielkopolskich i Nowohuckiej" - S-5.2 "Rozbudowa ul. Surzyckiego - ul. Botewa oraz budowa ul. Śliwiaka (przedłużenie ul. Botewa do drogi Ekspresowej S7)". Wszystkie te inwestycje mają się zacząć jeszcze w tym roku a skończyć w 2010 albo 2011. Wyjątkowo dużo będą robić w naszej okolicy, spójrzcie na inne zadania - mają dużo odleglejsze terminy (dopiero będą robić konsultacje społeczne albo opracowywać raporty oddziaływania na środowisko, uzyskiwać decyzję o ULD albo pozyskiwać teren itp.) Jakby ktoś potrzebuje wizualizacji to polecam prezentację w PowerPoincie szanownego T. Trzmiela, nie wiem czy całkowicie dokładna z budżetem na 2008 rok, ale coś tam widać: www.spcc.pl/plik.aspx?id=649 albo tutaj: www.bip.krakow.pl/?mmi=209 (2 pierwsze mapy: Priorytetowe projekty inwestycyjne - transport drogowy i szynowy). Uff, to tyle. Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Tramwaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 15:46 Dzieki Mysia, za przedstawienie informacji. Faktycznie, wizja ukoczenai tych projektow w 2010 roku, wydaje sie jzu nie taka odlegla, czyli jest szansa, ze stopien zakorkowania naszych okolic zmniejszy sie :-) a to pozytywne, pozytywne:-) Pozdrawiam Wszystkich! K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Tramwaj IP: *.chello.pl 01.02.08, 13:31 Były wątpliwości o grzejniki na klatce. Otóż jest jeden na samym dole przy drzwiach wejściowych. Moim zdaniem wystarczy ten jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JL Re: Tramwaj IP: *.office.streamcn.pl 01.02.08, 14:18 W bloku w ktorym obecnie mieszkamy (rowniez czteropietrowym) jest grzejnik tylko na parterze przy drzwiach wejsciowych i w zupelnosci wystarcza wiec mysle ze i na Plaszowskiej nam wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Poprawki usterek 01.02.08, 21:18 Witam, Mam pytanie czy już komuś poprawili to co zgłaszali do kierownika budowy jako usterki? Widziałem na budowie sporo ewidentnych rzeczy jak np. duże dziury w tynku i nic z tym jeszcze nie było robione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Poprawki usterek IP: *.chello.pl 02.02.08, 08:59 Hej hej, dzisiaj ja mam zamiar przekonać się, co zrobiono ze zgłoszonymi przeze mnie usterkami. Nie było ich za wiele. Się okaże... pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Poprawki usterek IP: *.chello.pl 04.02.08, 17:15 2 wiadomości!!! nie wiem do jakiej kategorii je zaliczyć czy do dobrych czy do złych - zaczynają wymieniać (tzn. układać od początku) kostę na dziedzińcu bo Ci co ją zrobili to zrąbali robotę strasznie teraz Ci co robią wokół budynków i przed to robią porządnie widać, że fachowcy - nie będzie ogrodzenia po lewej stronie bloku B czyli przy "pieczarkarni" :/ będą wjeżdżać naszą bramą i pewnie w przyszłości i kolejne 2 bloki też będą naszą bramą wjeżdżać :/ No i na koniec pytanie do osób, które mają mieszkanie na parterze lub na IV piętrze z tarasem. Czy wiecie, że nie będzie płytek gresowych tylko jakieś tam płyty :/ ... podobno lepsze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Poprawki usterek 04.02.08, 19:15 Z wizualizacji tych nowych bloków można to było wnioskować. Ciekawe, jak w świetle prawa wygląda takie puszczenie drogi przez naszą działkę? Z tego co pamiętam, bardzo enigmatyczny był zapis w umowie przedwstępnej na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Poprawki usterek IP: *.kolornet.pl 04.02.08, 20:17 Hej, Na poczatku sie przedstawie, mam na imie Bartosz, od dluzszego czasu czytam juz grupe w temacie plaszowskiej i semaco bo sam tam kupilem mieszkanko :) Blok A, III klatka :) Jestesmy juz po spisaniu poprawek, i podpisaniu aktu notarialnego, w ktorym to wlasnie jest napisane, ze sasiadujaca z nami dzialka (pieczarkarnia) ma zapewniony dojazd przez nasza dzialke. Jak sobie poradziliscie ze zbyt wysoka wylewka i zlewem przy oknie? Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Poprawki usterek IP: *.autocom.pl 04.02.08, 22:10 Zapis był bardzo jasny: istnieje nieodpłatna służebność przejazdu i przechodu pasem szerokości 4 m przez działkę nr 47/3 (tą na której stoi blok A) powstalą drogą osiedlową wzdłuż granicy działki nr 52 do garażu znajdującego się przy granicy działki nr 52 z działką nr 48. Tylko garaż zmienił się w budynek mieszkalny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Poprawki usterek 04.02.08, 22:41 > Zapis był bardzo jasny: istnieje nieodpłatna służebność przejazdu i przechodu > pasem szerokości 4 m przez działkę nr 47/3 (tą na której stoi blok A) powstalą > drogą osiedlową wzdłuż granicy działki nr 52 do garażu znajdującego się przy > granicy działki nr 52 z działką nr 48. > Tylko garaż zmienił się w budynek mieszkalny ;-) Właśnie o to mi chodzi. Tam faktycznie jest garaż - nawet niedaleko od Płaszowskiej i ma ładny podjazd od bloku A. No ale nie było mowy o drodze dojazdowej do całego osiedla ... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Poprawki usterek IP: *.devs.futuro.pl 05.02.08, 09:46 Ale to nie o ten garaż chodzi. Ten o którym mówisz, niedaleko Płaszowskiej, stoi na działce nr 52. A przy granicy działki nr 52 z działką nr 48 stała jakaś szklarnia czy inna rudera zwana szumnie garażem (tak się oznacza symbolem "g" budynki niemieszkalne na mapie). I właśnie dokładnie w tym miejscu wybudowali "pieczarkarnię". Jeśli chodzi o pozostałe bloki, o ile je w ogóle wybudują, to wydaje mi się że one będą musiały mieć inną drogę dojazdową - za działką nr 51 (po zachodniej stronie działki nr 52) od strony Płaszowskiej, tamtędy gdzie szła droga dojazdowa na czas budowy "pieczarkarni". Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Poprawki usterek IP: *.autocom.pl 04.02.08, 22:22 A tego ogrodzenia od zachodniej strony budynku A to w ogóle ma nie być? Czy po prostu "pieczarkarnia" będzie ogrodzona razem z nami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Poprawki usterek IP: *.chello.pl 04.02.08, 23:30 > No i na koniec pytanie do osób, które mają mieszkanie na parterze > lub na IV piętrze z tarasem. Czy wiecie, że nie będzie płytek > gresowych tylko jakieś tam płyty :/ ... podobno lepsze :/ tak, jakiś czas temu dostałam pismo z pytaniem, czy decyduję się na zamianę trawy na te płyty - dwieście z hakiem za m2 - dziękuję bardzo - te 9 tysięcy jednak przeznaczę na meble może ;) co do poprawek, które zgłaszałam 10go bodajże stycznia (3, słownie: trzy, w tym poprawa tynków) - nie ruszyli jeszcze niczego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Poprawki usterek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 13:44 Witam Wszystkich! Czyli od strony bloku A nie bedziemy miec ogrodzenia wcale? Nie byłoby to za dobre... byc moze zrobia tak, ze "pieczarkarnia" bedzie z naszymi blokami razem ogrodzona...? Jst zasadniocza roznica miedzy dojazdem do "garazu" a do calego osiedla, ktore ma tam powstac w przyszlosci... Chyba to troszke nie tak... czy ktos cos wie wiecej na ten temat? Ja nie bylam na budowie dawno, bo zdrowotnie jeszcze sie nie pozbieralam... Bartosz - witamy Cie w gronie sąsiedzkim! :-) Coraz wiecej osob sie ujawnia - fajnie:-) Powiem Ci, ze jesli chodzi o wylewke, zlew itd... to w wiekszosci mieszkan okna sa na wlasciwej wysokosci. To jes tak, jak sie udalo budowlancom... zatem wiekszosc tutejszych osob nie ma tego problemu. Ja niestety mam i jedyne co mozna zrobic, to zlew przesunac w inne miejsce, lecz niestety caly ciag kuchenny chyba musi byc nizszy od standardow... co po prostu spędza mi sen z pwoiek na sama mysl... bo od razu kuchnia bedzie nie taka, jak powinna... Pozdrawim Wszystkich serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 10.02.08, 21:07 Pozycjonuję wątek i przy okazji z niekłamaną radością informuję, że... umówiłam się z nim na dziewiątą...;))) to znaczy z notariuszem :) Pozdrawiam Sąsiadki i Sąsiadki! ka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.shell.com 11.02.08, 09:32 Szczerze gratuluję! Ja rónież otrzymałem pismo, w którym zostałem poinformowany o możliwości odbioru technicznego oraz podpisania aktu notarialnego. Niestety moje zdziwinie nie znało granic kiedy po wejściu do "swojego" "gotowego" do odbioru technicznego mieszkania nie znalazłem drzwi wejściowych... wewnętrznych.. nie wspominając o parapetach czy mokrych tynkach (stan na dzień 09.02.2008). Troszkę mnie dziwi postawa Semaco, które nie wywiązawszy się z postanowień umowy przedwstepnej nalega czy też sugeruje podpisywanie aktów notarialnych. Zastanawia mnie jak będzie wyglądało egzekwowanie postanowień umowy po podpisaniu aktu notarialnego. Pozdrwiam serdecznie wszystkich wyjątkowo cierpliwych sąsiadów. Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.windtelecom.pl 11.02.08, 12:16 Hej, My mamy podpisany akt notarialny od 2 tygodni i wszystkie prace wykonczeniowe ktore zglaszalismy sa sukcesywnie wykonywane. Nie mielismy problemu z mokrymi tynkami i wylewkami. Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 11.02.08, 13:55 Potwierdzam poprzedników, u mnie jest tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 12:51 cze, Nie wiem czy ktoś już pisał o tym, ale windy będą uruchomione dopiero po 15 marca. Dla mnie to tragedia bo jak na 4 piętro wnosić lodówkę , pralkę , meble , można się zamęczyć. Podjazd pod klatki też z jednej strony rozkopany z drugiej wysypane kamienie - wszystko jak na złość. Czy ktoś się już wprowadził??? Wiem, że pierwsi będą już w ten weekend!!! pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.shell.com 15.02.08, 13:46 Witam, Ja również nie wyobrażam sobie wnoszenia wszystkiego po schodach na IV pietro. Tak naprawde nie wyobrazam sobie przeprowadzki bez uruchomionej windy nawet gdybym wykupił mieszkanie na I pietrze. Blok zgodnie z dokumenacją miał zostać wyposażony w windy a nie ich atrapy! Mnie powiedziano, że Semaco nie chce zdecydować się na uruchomienie wind z obawy przed ich zniszczeniem w czasie przeprowadzek. Tą kwestię można bardzo szybko rozstrzygnąć i obłozyć na pierwsze miesiące windy okładziną bądz styropianem od środka. Kwestia dobrej woli. Obawiam się, że może jej jednak nie być więc może zwiększymy siłę nacisku i załozymy stowarzyszenie na rzecz uruchomienia wind :) A serio mówiąc jesli odpowiednio duża ilość osoób będzie naciskała i upierała się przy tej kwestii to moze coś zdziałamy. Pozdrawiam Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JL Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 15.02.08, 16:30 Wczoraj na walentynki dostalismy list z Semaco, ze mozemy sie zglosic w celu umowienia terminu odbioru technicznego! Wszystko super ale jak bylismy w zeszla sobote to prace jeszcze dosc mocno byly w toku. Kierownik byl pelen optymizmu ze do 15.02 wyrobia sie ze wszystkim. Nie wyobrazam sobie wnoszenia fliz, worow z klejami i innych rzeczy na IV pietro bez windy. W innych oddawanych blokach windy sa czynne tyle ze zabezpieczone w pierwszych miesiacach aby nie uszkodzic jej w srodku. W poniedzialek bede dzwonic do Semaco wiec zapytam rowniez i o ta sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.kolornet.pl 15.02.08, 22:21 Hej, Ja dzis wrocilem z mieszkanka, mamy juz podpisany odbior techniczny z uwagami zgloszonymi do kierownika budowy, oraz inspektora oddelegowanego przez semaco. Po zgloszeniu uwag inspektorowi, szybkosc ich poprawy znacznie wzrosla :) polecam :) Ogolnie w 3kl bloku A na IIp dalej nie mam drzwi wewnetrznych :) To jedyna "poprawka". Jesli ktos chce wjechac samochodem pod klatke, to jesli jeszcze nie bedzie ulozona kostka, to najlepiej objechac bloki z lewej strony i wjechac miedzy nie od tylu. Powodzenia B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.02.08, 13:59 Witam, Ja w poniedziałek też będę dzownił di Semaco i naciskał na uruchomienie windy. Dziecinne jest tłumacznie Semaco, że nie chą aby je ktoś z niszczył. Zawsze na początku oddaje się windę obitą płytą i to w zupełności wystarcza. Chyba, że przyczyną odwlekania przez Semaco jest inna np. problem z odbiorem przez UDT... Tak czy inaczej im więcej osób będzie zgłaszało ten temat w Semaco tym większe szanse na pozytywne załatwienie tej sprawy. I tak już pół roku czekamy ze wszytkim i nie ładnie ze strony Semaco,że na sam koniec jeszcze takie sztuczne problemy generuje. Pzdr Radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.02.08, 19:09 Komu drzwi wewnętrznych, komu? Ja handluję, a moje mieszkanie wygląda jak skład drzwi wewnętrznych, na środku leżą jakieś drewienka, na ognisko jak nic gotowe ;/ w poniedziałek mają przyjechać panowie z Gerdy do wejściowych i na pewno poprawiać problemy drzwiowe, nie wszystkie zamykają się po prostu, trzeba trzasnąć porządnie, żeby załapały... z kolei we wtorek odbiór, a tynki pozostawiają spoooro do życzenia. Ale ktoś wyżej napisał, że po odbiorze technicznym poprawki nabierają tempa, więc pozostaje mi zacisnąć zęby...;/ no i składowisko drzwi wewnętrznych zostanie w związku z moim odbiorem przeniesione do innego mieszkania Widzieliśmy dzisiaj firanki w bloku A. :)) Sąsiedzi, już niebawem to my przejmiemy dowodzenie, i na pewno roboty ruszą z kopyta :))) pozdrawiam, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.windtelecom.pl 19.02.08, 10:15 Hej, Drzwi wewnetrzne sa juz powoli montowane w III klatce bloku A. Czy wiecie co dalej z windami? Jesli macie jakies poprawki i uwagi, to zglaszajcie je inspektorowi, imho sa naprawde realizowane a nie spychane na dalszy tor. Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 19.02.08, 15:21 Spiesze z najnowszymi nowinami, ktore mnie osobiscie powalily na kolana i nie wiam jak sie podniesc.... Jutro zostaje odloczany prad budowlany na obu budynkach i mozna z niego korzystac dopiero po podpisaniu umowy z elektrownia. Nie wiem jak wy, ale ja wlasnie mam fachowcow, ktorzy bez pradu moga zabrac manele i jechac do domu....na nastepny wolny termin bede czekac nastepne pol roku. Nie mam jeszcze protokolu technicznego wiec pewnie to potrwa zanim podpisze akt notarialny a tym samym bede miala mozliwosc podpisania czegokolwiek w elektrowni. Krew mnie zalewa na sama mysl jak bezmyslni ludzie zarzadzili to 'smieszne' posuniecie. Prezes nie ma czasu rozmawiac i radzi podpisac akt notar. (smiechu warte), pani Ula rozklada rece a my dowiadujemy sie na dzien przed odcieciem nas od pradu. Skandal ?? Czy poprostu 'chora' polska rzeczywistosc??? Odpowiedz Link Zgłoś
ed28 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.02.08, 15:52 Ja co prawda jestem z innej inwestycji ale mialem podobny problem z dosc naglym odlaczeniem pradu budowlanego w nowo odebranym mieszkaniu. Otoz sama procedura podpisania umowy i podlaczenie pradu z ZE trwa bardzo szybko i nie byl wymagany do tego akt notarialny przynajmniej w moim ZE na Łagiwnickiej. Wystarczyl podpisany protokol obioru i umowa sprzedazy mieszkania. Moze to Cie troche uspokoi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.02.08, 17:38 Kochani! Bez nerwów... Jest zmiana decyzji, do końca lutego jest prąd budowlany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.02.08, 23:04 Radzę się pospieszyć z podpisaniem aktu notarialnego,bo kolejka zaczyna się wydłużać,a terminy robią się coraz dłuższe.Jeśli chodzi o umowę z zakładem energetycznym to właśnie dzisiaj byłem i umówiłem się na czwartek na podłączenie licznika ,a więc ekspresowo(zero kosztów :-)).A z innej beczki,proszę zwrócić uwagę na metalowe listwy w krawędziach ścian.Miejscami rdzewieją.Jeśli ktoś maluje ściany emulsją ,rdza będzie wychodzić spod farby.Dlatego lepiej pomalować je jakąś emalią.Najlepiej antykorozyjną.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.08, 14:32 Witam, powoli cos ta budowa idzie, ale już ma się ku końcowi. ja jestem tym szczęśliwcem, któremu udało się prawie wszystko pozałatwiac i od soboty już zamieszkuje na dziko:) pozdrawiam i czekam na nastepne wprowadziny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 20.02.08, 09:06 bardzo sie ciesze ze zmiany decyzji (w sp. pradu).... ale co sie nastresowalam w chwili jak sie o tym dowiedzialam (nie wspomne o moim mezu, ktory jako pierwszy 'uderzyl' do prezesa na pogadanke) to moje. Teraz probuje dodzwonic sie do pana inspektora aby umowic termin odbioru. Mam pytanko odnosnie drzwi wejsciowych...jak sie skonczyla sprawa z problemem ich domykania (trzaskania)...czy panowie z Gerdy sie pojawili aby to poprawic?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.08, 09:16 Witam! Odnosnie dzrwi wejsciowych - gerda - to panowie mieli czy maja byc w tym tygodniu. W sobote w temacie tych drzwi nie bylo nic zrobione... Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.02.08, 19:40 hej hej, we wtorek rano miałam odbiór techniczny - drzwi wciąż zamykane "na nerwa", czyli trzeba trzasnąć :/ Do tego miały być obniżone - nie zrobionie. Wpisane do protokołu. Sąsiedzi, zwróćcie uwagę przy odbiorze na ramy okienne. U mnie panie z pakamery w sypialni poustawiały na parapecie kubki, soki i inne, i pęknięcie ładnie zasłonięte. Mój doradca techniczny wyłapał. Skrzydło do wymiany. pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 18:30 Witam Wszystkich, juz mieszkajacych na Płaszowskiej i jeszcze zbierajacych sie do dzialania remontowo - wykonczeniowego :-) Ja nadal w drugiej grupie:-) Dzis bylam na budowie, panowie z Gerdy nadal nie odwiedzili naszych blokow, maja w tym tygodniu dotrzec na Płaszowska i zrobic poprawi dotyczace drzwi... Na dzien dzisiejszy 60 mieszkan jest oddanych :-) Sasiadki i Sasiedzi - calkiem nie dlugo spotykamy sie Płaszowiej:-) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.02.08, 19:18 Witam, Też byłem dziś w mieszkanku. Niestety większość poprawek jeszcze nie jest zrobiona :-( Kierownik zapewnia oczywiście, że już już ... No i drzwi wewnętrznych ciągle nie ma. Ech, a chciało by się już zacząć coś działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.02.08, 20:47 No i jest kolejny problem.Szafki na liczniki energii elektrycznej są źle wykonane.Przynajmniej niektóre.Monter z Zakładu Energetycznego,który zakładał mi licznik stwierdził,że wcześniej dwóch na cztery,które montował nie udało mu się założyć.Szafki są za małe.Mnie się udało o włos - wcisnął na siłę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.kolornet.pl 24.02.08, 17:55 Jest jeszcze kolejny problem, tym razem w zakladzie energetycznym. Kobieta ktora przyjmuje zgloszenia dotyczace zakladania nowych licznikow, nie umawia monterow na ostatni tydzien miesiaca, tylko dopiero ma marzec. Takie maja procedury. Taka informacje od niej uzyskalismy. Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.02.08, 18:05 no to świetnie, z tym marcem :/ moja ekpia wchodzi w marcu i chciałabym im prąd podarować natomiast drzwi wewnętrzne wydaje mi się montują systematycznie, u mnie pojawiły się dzień po notariuszu, generalnie ekpia niezwykle uprzejmego ;] kierownika budowy ma co robić ja odbieram klucze za pięć dni, więc muszą poprawić wszystko, co wypunktowałam przy odbiorze technicznym, i takich mieszkań mają pewnie sporo pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.kolornet.pl 24.02.08, 18:36 Pytanko1: Czemu czekacie na odebranie kluczy az do momentu poprawy ostatnich poprawek? Pytanko2: Czy poprawki zglaszacie kierownikowi czy inspektorowi? Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.08, 21:28 W sprawie prądu dziwi mnie troszkę to co napisałeś GrYzLy. Ja podpisywałem w ENION'ie umowę w czwartek i na jutro (25.02) jestem umówiony na montaż licznika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.02.08, 22:13 Ja też jestem umówiony na jutro na montaż licznika. Też podpisywałem w czwartek umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.kolornet.pl 24.02.08, 23:16 Tez podpisywalem w czwartek, przed poludniem, umowiony bylem na spotkanie w piatek, wszystko przebieglo bez zastrzezen. Napisalem to poniewaz przed poludniem taka informacje uzyskalem od kobiety ktora mnie przyjmowala, moze poprostu zmienili swoja decyzje. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.02.08, 22:08 ja dziś dodzwoniłam się wreszcie do enionu i dowiedziałam się, że w ostatnie trzy dni mca nie umawiają klientów indywidualnych, bo deweloperzy sobie umyślili na koniec mc oddanie inwestycji, więc ja jutro skoro świt wybieram się na podpisanie umowy, natomiast pewnie przyjdą założyć liczniki w marcu, w przyszłym tygodniu :/ niestety w sb nie pracują :// co pytań dwóch wyżej postawionych: Pytanko1: Czemu czekacie na odebranie kluczy az do momentu poprawy ostatnich poprawek? w momencie gdy ja mam klucze, a jeszcze mam kilka poprawek, nie będzie na mnie, jeśli coś odpukać się stanie - mówiąc bardzo kolokwialnie i banalnie, w akcie mam wpis - wydanie przedmiotu użytkownia nastąpi wtedy i wtedy, czyli do tego czasu odpowiedzialność ciąży jeszcze na ekipie wykończeniowej Pytanko2: Czy poprawki zglaszacie kierownikowi czy inspektorowi? poprawki przy odbiorze wstępny zgłaszałam gościowi z ekipy kierownika budowy, odbiór techniczny właściwy - Michał był obecny i spisał protokół, z którym nie wiem, co się dzieje, pewnie kopia wędruje do kierownika budowy pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 16:47 Ja w czwartek byłem w Enionie, wczoraj założono mi licznik i pomieszkuję sobie... Jestem po odbiorach , protokołach, aktach, itp. Wczoraj podłączyłem zlew w kuchni i jakiesz było moje zdziwienie - w kranie nie leci zimna woda - obie rurki są ciepłe... i nie można puścić zimnej wody. Nie wiedziałem czy mam płakać czy się śmiać. Jakoś będę przerabiał zawór do zmywarki, aby z tamtąd pociągnąć wodę zimną... Ot takie jajko-niespodzianka po oddaniu mieszkania.. Pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 20:10 Widze, ze czeka nas jeszcze wiele niespodzianek na Płaszowskiej... Ja dzis dokonalam odbioru technicznego :-) panowie do drzwi gerda maja byc w tym tygodniu... podobno... zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.kolornet.pl 26.02.08, 20:30 radi, pomieszkujesz w bloku A czy B? Bo w bloku A jest tylko zimna woda w kranach. Podobno narazie tak z zimna woda w bloku A ma byc :/ B, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.02.08, 20:13 ale zmyśliłam, z tymi odbiorami inwestycji przez przez enion...;) a chodzi o to, że w ostatnich dniach mca mają odczyty u dużych odbiorców i ludzie są w terenie a co do wody, a zapytam Michała przy odbiorze kluczy w tym tyg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.02.08, 22:30 K., gratuluję odbioru technicznego! O ile jest czego gratulować, czyli minimalnej liczby usterek w protokole...:) O panach z Gerdy to który raz już słyszymy, że mają być w tym tygodniu? ;) Każdy tydzień jest tym własnie ;] Choć Michał mówił mi, że z tym obiniżaniem (jak u mnie) drzwi mam się wstrzymać do położenia płytek i założenia potem progu gerdowego, żeby nie okazało się, że trzeba drzwi przycinać czy znów podnosić. Aaa, tak na szerokim marginesie, mój doradca techniczny, z którym technicznie odbierałam mieszkanie i mój magik od fliz i innego malowania chwalili tynki, czyli dewelopera. Magik zdziwił się nawet na widok parapetów. Także mimo różnych ciekawostek technicznych, które wychodzą lub jeszcze siedzą w ukryciu, możemy być generalnie zadowoleni - wydaje mi się. :) pzdr, ka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 27.02.08, 08:55 A jak ladnie zaczyna sie robic wokol bloku;)) ...ja osobiscie bylam lekko zszokowana rozliczeniem jakie dostalam od Semaco dot. doplaty za dodatkowe gniazdka i swiatelka...moze jestem naiwna ale nie sadzilam ze tak to bedzie wygladac...nikt nas nie poinformowal o tym drobnym fakcie, nie widzielismy na oczy planu w ktorym byly zawarte punkty za ktore placi Semaco...malo tego ani Semaco ani kierownik nie moze znalezc tego planu aby nam go pokazac...a ja "osiolek" tez nie pomyslalam aby spisac na pismie moje ustalenia z elektrykami...suma sumarom mam ze dwa punkty ktorych nie chcialam i brakuje ze dwoch o ktore prosilam;( Czy moge prosic o info jak to wyglada z zalatwieniem pradu (jakis tel do elektrowni?) I czy ktos z Was sasiedzi prosil notariusza o wczesniejsze udostepnienie aktu not. aby sie z nim zapoznac przed podpisaniem? Pozdrowki serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 09:52 Bedaga - tel. do Enionu: 012 6560202, 012 2612559. Mieszkanko mam w bloku "B". pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.08, 13:21 Witam serdecznie! Odnosnie rozliczen z semaco za dodatkowe gniazdka, pkt-y elektryczne itd... to semaco wysyłało na samym poczatku wersje pierwotna elektryki, tzn. jesli sie poprosilo P.Ule to przesyłała plany pierwotne i nastepnie były nanoszone dodatkowe pkt-y elektryczne, gnizdka do tv, czy internetu, itd. Michał mowil, ze kazdy taki dodatkowy pkt to koszt - nie pamietam juz ile, ale chyba okolo 60 - 70 zł... Stad to rozliczenie koncowe i ewentualne dopłaty, które chyba kazdy ma, bo chyba wiekszosc osob dała wiecej gniazdek niz było w pierwotnym planie. Jesli chodzi o udostepnienie aktu notarialnego, to Bedaga popros P.Ule i przesle Wam mailem projekt umowy do podpisania u notariusza. Mozna na spokojnie w domu sie zapoznac z umowa. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Umowa notarialna 27.02.08, 22:38 A propos umowy notarialnej ... Jaki okres gwarancji dostaliście od Semaco? Chodzi mi tu głównie o ściany wewnętrzne, tynki, wylewki itp. Druga rzecz to pojawienie się w umowie prawa do przejazdu do tego nowego bloku i może kolejnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Umowa notarialna IP: *.lhsystems.com 28.02.08, 08:33 K i Radi -dziekuje za informacje. Juz dostalam wzor aktu od p.Uli ale jest kilka rzeczy o ktore chcialabym powalczyc.....czy ktos z Was dogadal sie z Semaco w sprawie zmian w akcie not.? Rasko 2- tez sie zdziwilam ze gwarancja obejmuje 12 m-cy i moim zdaniem jest to niezgodne z prawem (prawo konsumenckie gwarantuje min 2lata). A czy moge spytac ile to 'przyjemne' spotkanie z notariuszem kosztuje?;) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Umowa notarialna 28.02.08, 19:16 Ja jeszcze nie miałem tej "przyjemności" i dlatego właśnie pytam. Z wpisów na forum wynika, że już większość jest po. Może więc szanowni sąsiedzi podzielicie się wiedzą? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.03.08, 23:55 Mam takie pytanie ,może ktoś się orientuje?Dlaczego właściwie nie ma zamontowanych progów w drzwiach wejściowych.Ciągnie spod nich okrutnie.Nie łudzę się,że będą skoro ich do tej pory nie ma ,ale może ktoś zna stanowisko Semaco w tej sprawie.Jakaś niedoróbka kolejna,czy też nowa moda w mieszkalnictwie? Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.03.08, 08:30 Wczoraj ułyszałem, że w czwartek ludzie z Gerdy mają montować progi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:23 Tak, ludzie z gerdy maja przyjsc, poprawiac drzwi, doregulowywac, podcinac, itd i montowac progi... Z tym, ze chyba trzeci czy czwarty tydzien słysze, ze w tym tygodniu maja przyjsc i jakos ich nie widac... ale generalnie progi maja byc w komplecie z drzwiami. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 12:56 Z progami - rzeczywiście Semaco obiecuje, że zostaną zamontowane... Napiszcie proszę czy u was jest też tak chłodno w mieszkaniach pomimo odkręconych na maksa kaloryferów czy to moze tylko moje mieszkanie jest takie chłodne??? Pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 14:51 Ja jeszze nie zaczelam nawet prac remontowo - budowlanych na Płaszowskiej, wiec nie powiem, czy jest chłodno czy nie... ale rozmawialam z panem z ekipy kierownika, z panem, który przekazywał klucze do liczników wody, CO itd. Sytuacja wygalda tak, ze w chwili obecnej piece sa na tzw. "rozuchu" i działaja tylko na około 1/3 mocy. Musza byc tak jakby przepalone powoli, by mogły działac z cała mocą. Mysle, ze stad Radi Twoje odczucia ze jest chłodno w mieszkaniu. To na razie tak jest. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 05.03.08, 16:15 Oj chlodno, chlodno, zgadzam sie. A kaloryfery takie letniawe, wiec moze to prawda, ze na razie sie 'rozkrecaja'. Dzis zamontowali mi licznik i poszedl prad i....o zgrozo w lazience nie swieci;( Kafelki oczywiscie juz na scianach a i sufit pieknie podwieszony....jesli bede zmuszona go zrywac to....wrrrrr...a Semaco niby sprawdzilo instalacje! pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.03.08, 20:46 Witajcie, odniosę się do kilku tematów przez Was podniesionych powyżej w kontekście mojego oczywiście M: - próg mam - ale drzwi wciąż za wysoko - dziś enion zamontował licznik, moja ekipa kabelki podotykała i niby jest, dzwonek dzwoni w każdym razie, na marginesie - dzwonek po byku ;) - dopóki miałam odkręcone grzejniki, było chłodnawo, ale ciepło - chłodno - pojęcie względne, teraz moi fachowcy zakręcili mi c.o., bo działają w mieszkaniu, więc generalnie jest zimno ;) - Semaco jeszcze obiecuje mi poprawienie dość poważnych usterek i mam nadzieję na słowność mimo tego, że klucze mam w ręku od minionego piątku - jeszcze dzisiaj widziałam na moim tarasie pana ze szpachlą, jechał z tym koksem po murze - moja ekpa ma zamiar skończyć w przyszłym tygodniu (mają łazienkę full wypas zrobić, płyki ppokojowo-łazienkowe położyć, pomalować wszystkie ściany i sufity i jakieś tam lampy powiesić - jakby komu brakowało, dam namiar) K., uwijaj się z wykańczaniem, czekam na parapetówę ;)) pzdr, ka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.03.08, 21:14 No widzę, że ładnie się uwijacie z wykańczaniem ;o) Napiszcie proszę, czy notariuszowi płaciliście jeszcze po "starych" stawkach, czy też działają już te nowe uregulowania o znacznie niższej taksie notarialnej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.kolornet.pl 05.03.08, 21:51 Mam ten sam problem ale w kuchni, nie mam wlacznika do swiatla... jutro rano elektrycy maja to sprawdzic. Wiecej info rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 10:19 Witam, mi enion załozyl licznik i niestety prad mam tylko w trzech gniazdkach ( w kuchni) - reszta zero - nie działają... Bedaga, a Tobie działa juz swiatło w łazience? Progu nie mam nadal i drzwi nie podciete... A u Was byli panowie z gerdy juz? Odnosnie opłat notarialnych, to ja przy umowie przedwstepnej zapłaciłam taksa notarialna 1098 zł, opłata sądowa 150zł, teraz taksa notarialna 695 zł, opłaty sądowe jakies (wpisy, wypisy, ustanowienie hipoteki... ) około 600zł. To sa juz nowe stawki i tak duzo to wszystko wynosi... A czy ktos wie, kiedy beda działac windy? Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 10:22 Ka. masz racje, dzwonek dzwoni tak jak szalony! ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.windtelecom.pl 06.03.08, 10:50 U mnie sie okazalo ze w miejsce przelacznika bylo zalozone gniazdko, wiec naprawa byla krotka, szybka, i bezbolesna. Wszystko dziala jak powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 06.03.08, 12:07 Oj nic nie przychodzi lekko;) K. niech elektrycy Ci posprawdzaja co i gdzie jest nie tak. Serce mi sie kroi jak pomysle, ze bede musiala zerwac sufit w mojej lazience, ale panowie elektrycy potwierdzili, ze z ich strony wszystko jest OK (wczoraj to sprawdzili jakimis sposobami). Stanelo na tym ze pewnie transformator do halogenow jest lewy i to byl duuuuuzy blad zeby gipsowac sufit przed sprawdzeniem swatla....no coz czlowiek uczy sie na swoich bledach;( Panowie z Gerdy maja przybyc dopiero w poniedzialek (podobniez zostala wywieszona informacja na ten temat)...wiec kolejne przekladanie terminu. A jesli chodzi o oplate notarialna to wychodzi baaaardzoooo duzo ok 1800 zl (wiec nie widze roznicy, biorac pod uwage zmiany w prawie;( pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 12:21 Bedaga, moze sie uda sie Wam naprawic bez jakichs wielkich szkod dodatkowych... Ja na razie nie mam nic zrobionego, wiec bede meczyc elektryków, by mi znalezli przyczyne tego, ze nic nie działa... A opłaty u notariusza naprawde sa wysokie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 11:14 u mnie nie działają dwa gniazdka w duzym pokoju... W poniedziałek czekam na elektryków.. Pzdr Radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 07.03.08, 14:31 Witam Sasiedzi:) dzis podpisany akt + hurtem umowa z enionem :) co do gniazdek - do niedzialajacych gniazdek przychodza elektrycy rozumiem z semaco? czy zamawiacie na wlasny koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.shell.com 10.03.08, 10:04 Witajcie Sąsiedzi, Wygląda na to, że firma, która była odpowiedzialna za instalacje elektryczną jest najgorszym ogniwem całej inwestycji Semaco. U mnie również po zaintsalowaniu licznika okazało się, że nie działają przełączniki światła i gniazdka w 40% przypadków. Ja już od 2 tygodni walczę (niestety nie mogę tego inaczej ująć) o poprawę ich partactwa. Muszę również zaznaczyć, że miałem wątpliwą przyjemność rozmawiać z szefem tej firmy. Najdelikatniej powiedziawszy jest to kawał chama i ignoranta. Powiedział mi, że nie bierze odpowiedzialności za to co zrobiła jego firma i nie interesują go partwactwa jego ludzi. Nie warto więc z nimi rozmawiać tylko sugeruję telefon do inspektora z Semaco. Zastanawiam się co przyniesie kolejny dzień... a niestety, każdy przynosi kolejne "odkrycia". Życzę Wam wszystkim dużo cierpliwości i udanego tygodnia. Pozdrawiam Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 10:37 Arek ma w 100% racji - elektryka w naszych blokach to porażka. Gniazdka to pół biedy, najlepsze rzeczy dzieją się w moich bezpiecznikach gdzie zamiast podzielenia na odpowiednie części mieszkania w sieci elektrycznej - jest totalny chaos - wyłanaczając jeden bezpiecznik wyłancza się część gniazdek, niektóre przełączniki,itp - po prostu prawdziwy mix!!! Moje dzisiejsze ranne odkrycie (pomieszkuję już troszeczkę) to grzyb w jednym z pokoi. Nie wiem czy mogę zgłaszać to do Semaco czy samemu drapać ścianę i impregnować... Wkurzają mnie te "letnie" kaloryfery bo to przez nie jest chłodniej i mieszkanie nie schnie jak powinno. Tłumaczenie Semaco o tym iż piece muszą się " docierać" powala mnie z nóg (gdzie 3 miesiące docierają się piece??? Chyba w Hucie Sędzimira - Wielki Piec.. Winda i w niej telefon to kolejny chyba żart ze strony Semaco bo nigdzie u żadnego developera UDT tego nie wymaga (sprawdziłem w wiarygodnym żródle).Też czekam na jakąś kablówkę ale jak w takim tempie będzie szło oddawania bloku i podłączanie wszystkiego to we własnym zakresie podłącze sobie przez antenkę satelitarną cosik. Czekam tylko aż nadzór budowlany odbierze budynek... Pozdrawiam wszystkich Radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek internet i kablówka IP: *.chello.pl 07.03.08, 22:07 Drodzy sąsiedzi,ktoś orientuje się już może jak wygląda sprawa dostępności do internetu i kablówki w naszych blokach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: internet i kablówka IP: *.shell.com 10.03.08, 16:37 Wygląda na to, że poruszyłeś kolejny drażliwy temat :) Podczas odbioru technicznego Pan Inspektor z Semaco poinformował mnie, że wystarczy udać się np do UPC i bez problemów można podpisać umowę o dostarczanie usług telefonicznych, internetowych czy tez dostarczania telewizji. Coż, okazało się to kolejnym kłamstwem Semaco. Kontaktowałem się z UPC i otrzymałem informację, iż ta konkretna firma nie ma technicznych mozliwości dostarczania internetu/telefonu/kablowki do naszych bloków. Niestety przedstawiciel UPC nie był w stanie podać terminu ewentualnego podłączenia naszych bloków do ich sieci. Co więcej, nie był w stanie jasno odpowiedzieć mi czy to kiedykolwiek nastapi. Opisałem stan na początek marca. Mam nadzieję, że ktoś z Was Szanowni Sąsiedzi napisze, iz podałem już nieaktualną informację :) Już tradycyjnie życzę wszystkim dużo cierpliwości. Mnie jej już zaczyna brakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: internet i kablówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 10:04 Arek, dziś kilka chwil temu dostałem info z UPC, że nie ma technicznej możliwości podłączenia kablówki w bloku Płaszowska 59... No comments. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: internet i kablówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 12:46 Bez komentarza... gniazdka zamontowane pod kablówke, pod internet... miało byc wszystko dograne z UPC... a tu taka niespodzianka??? Nie ma technicznej mozliwosci? Przeciez całe okablowanie bloku jest zrobione... Masz moze jakies dokłądnieksze informacje na ten temat? A jakie jest stanowisko Semaco w tej kwestii? Wiesz cos Radi wiecej? Po prostu rece opadaja... Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: internet i kablówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.08, 12:49 A czy blok A ma mozliwosc podłaczenia? I czemu nie da sie podłaczyc? A nie wiecie czy jest moze zbiorcza antena AZARD na bloku, by cokolwiek odbierac w tv? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: internet i kablówka IP: *.chello.pl 11.03.08, 19:25 Mam nadzieję, że Wasze wypowiedzi się nie potwierdzą. Jeszcze jakoś czas temu rozmawiałem z P.Ulą i uzyskałem informacje że jest dograne z UPC. No jeżeli to nie prwada to faktycznie dużyyyyyyyy ZONK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: internet i kablówka IP: *.chello.pl 11.03.08, 22:36 Noooo ja nie wyobrażam sobie, że to jest prawda :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: internet i kablówka IP: *.shell.com 12.03.08, 09:06 Drodzy Sąsiedzi, poniżej kopia korespondencji pomiędzy mną a UPC w sprawie ich "dogranych" usług w naszych blokach. Moze to uwiarygodni moje słowa i kolejny raz potwierdzii, iż Semaco zwyczajnie kpi z nas wszystkich. "Witam, Dziękujemy za zainteresowanie ofertą UPC Polska. Z przykrością informuję, iż pod wskazanym adresem nie istnieje techniczna mozliwość świadczenia naszych usług. Na chwilę obecną nie znamy terminu ewentualnego udostępnienia naszych usług na podanym adresie. Łączę pozdrowienia, Beata Wijas Konsultant ds. korespondencji" Pozdrawiam serdecznie Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: internet i kablówka IP: *.chello.pl 12.03.08, 14:12 Kolego Arku, ale to co napisałeś nie jest jednoznaczne, że nie będzie sygnału, Technicznej możliwości nie ma na dzień dzisiejszy, ale np. za tydzień może się okazać, że już jest.... A ta Pani prawdopodobie ma informacje na bierząco, więc jeśli jest umowa z UPC tak jak twierdzi Semaco to może się okazać, że niepotrzebnie się nakręcacie. Proponuję jak chcesz wiedzieć na 100% jak jest zadzwoń do biura Semaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Elewacja i brak rynien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:32 Witam! Troche z innej beczki temat. Kiedys juz o tym pisałam, a mianowicie, o odprowadzeniu wody z balkonów. A własciwie o braku odprowadzenia... aktualnie, elewacja jest powtórnie malowana. Zatem bloki nawet nei sa oddane jeszcze, a jzu wymagało malowac elewacje. Za rok bedzie to samo, sciny beda czarne... gdyz woda z balkonów spływa po scianie, po jasnej elewacji. Z tego, co rozmawiałam, tak zakładał projekt (na marginesie projekt był ciekawy np. okna na wysokosci 80 cm... bez komentarza). W kazdym badz razie projekt nie przewidywał zadnego odprowadzenia wody z balkonów, ale "spływ" po scianach... Swietnie raz, ze mokna sciany, dwa to za rok sciny beda czarne, bo cały brud z balkonu, piasek itp. spłynie po prawie białej elewacji. Sadze, ze warto juz teraz, na samym poczatku pomyslec o tym, ze chyba to na nas, na przyszła wspólnotę spadnie zorganizowanie odpływów z prawdziwego zdarzenia. Wiem, ze to za wczesnie rozmawiac o tym, o "remoncie", ale uwazam, ze jest to temat wart przemyslenia i przeanalizowania, gdyz zrobienie wczesnie odpływów byc moze nas uchroni od ponownego malowania elewacji... Nie wiem, co myslicie na ten temat, ale sadze, ze warto poruszyc go. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Elewacja i brak rynien IP: *.chello.pl 12.03.08, 18:48 ...poruszyć na pierwszym spotkaniu wspólnoty, które wg notariusza i Semaco w marcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Elektryczni szpece...:-[ IP: 206.19.210.* 12.03.08, 18:57 krotka historia dla Was forumowicze ku przestrodze odnosnie wykrywania usterek po czasie ... jako ze dzis nie moglem zerwac sie z pracy moja luba zajela sie tematem Enion - tak wiec dzis pojawil sie na mieszkaniu elektryk z Enionu i po podpieciu skrzynki moja dziewczyna poprosila go o zerkniecie na elektryke w srodku w miedzyczasie podlaczajac ladowarke do kontaktu chcac w dobrej wierze naladowac telefon-powiem tylko tyle: nagle zaskwierzczalo, zadymilo i ladowarka sie spalila.. kolo z Enionu wielkie oczy, wsadzil probnik do kontaktu i sie okazalo ze w gniazdkach jest 400 V zamiast zwyczajowych 220V - koles zrobil jeszcze wieksze oczy i rzekl ze natychmiast musza przyjsc elektrycy z budowy i przegladnac instalacje...okazalo sie ze ELEKTRYCZNE BARANY (zeby nie powiedziec gorzej) zle pospinaly kable w puszce ... NO COMMENTS :-[ cisnienie mi skoczylo niesamowicie bo az mi cierpnie skora gdyby sie cos gorszego stalo :-/...w sumie dobrze ze mnie nie bylo na tej budowie dzis bo bym chyba za fraki wyniosl przez drzwi tego ELEKTRO bez piatej klepki tudziez ktokolwiek byl za to odpowiedzialny ... suma sumarum - jutro mam miec JESZCZE raz spisywany protokol odnosnie odbioru instalacji elektrycznej... z niecierpliwoscia czekam na testowanie instalacji sanitarnej ... qrfa pozdro Sasiedzi..oby zylo sie nam lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: internet i kablówka IP: *.chello.pl 12.03.08, 18:51 a dlaczego UPC? a jeśli zechcę miec internet od jakiejś innej fajnej firmy dostarczającej mi internet za mniejsze pieniądze niż UPC (7 dych za net to jednak dużo), to mogę czy nie mogę? czy to też zależy od tych tzw. technicznych możliwości? czy mogę sobie z tą inną fajną firmą podpisać umowę i będę miała neta? czy wybór jest jeden "właściwy" czyli UPC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: internet i kablówka IP: 206.19.210.* 12.03.08, 19:00 no wlasnie ? dlaczego UPC? jest opcja wyboru? czy juz za pozno ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: internet i kablówka IP: *.chello.pl 12.03.08, 20:51 Słuchajcie, napewno oczywiście, że nie ma musu że UPC. przynajmniej tak myślę. W dziśśiejszym świecie każdy ma prawo wyboru, umowa jest Semaco z UPC /przynajmniej tak mi wiadomo/, a potem pewnie będą zgłaszać się firmy tak jak jest to gdzie indziej i jak kto chce wybierze co mu się podoba. Tak przynajmniej sądzę.... Co do elektryków to największa porażka, a przy tym jak piszą poprzednicy do tego ich szef nieuprzejmy mówiąc delikatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: internet i kablówka IP: 206.19.210.* 13.03.08, 10:42 gdyby wczoraj szef elektrykow probowalby ze mna byc nieprzejmy to bym pokazal mu lwi pazur :-) generalnie temat jest u inspektora budowy dzis mi troche cisnienie zeszlo ale az mi skora cierpnie ze moglo sie cos zdarzyc gorszego..:-[ i dalej bym chetnie pogadal z tym % ^$&$ szefem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: internet i kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 18:16 O ile wiem Semaco ma umowę z UPC aczkolwiek przyszła wspólnota mieszkaniowa ma prawo wybrać sobie innego dostawce internetu. Pozostaje również opcja podłączenia internetu z gniazdka telefonicznego np.TPSA. My juz jestesmy po podpisaniu aktu notarialnego. Kosztowalo to 1200zl z groszem aczkolwiek nasza umowa przedwstepna tez byla w formie aktu notarialnego wiec teraz podobno zaplacilismy troszke mniej. Dodatkowo wyegzekwowaliśmy kare umowna za opóźnienie w budowie. Wiec taka nasza rada dla tych którzy jeszcze nie podpisali aktu notarialnego i maja nerwy i czas, walczcie o swoje. Nie widzę powody aby dawać taryfę ulgową firmie która nie wywiązuje się najlepiej ze swoich obietnic. Jeśli chodzi o usterki to my jeszcze nie wykańczamy mieszkania. Na razie mieszkanie schnie i czekamy na podłączenie elektryki. Bardzo byśmy prosili abyście nam polecili wykonawców mebli kuchennych z których korzystacie. W tej chwili jeszcze się nie zdecydowaliśmy na konkretne rozwiązanie a nie chcemy kupować jakichś bubli. Pozdrawiamy minimalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: internet i kablówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 18:32 Ja musze walczyc nadal o wylewke... jak na razie mam jakosc wylewki taka, ze nie da sie polozyc parkietu... Ehhh nie jest łatwo... Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: internet i kablówka IP: *.lhsystems.com 17.03.08, 08:11 Witam wszystkich, Mam prosbe, czy mozecie mi polecic jakiegos fachowca do kladzenia gladzi na scianach. Potrzebuje takowego na juz a nawet nie wiem gdzie go szukac;) Moze macie jakies namiary? Bede baaaaardzo wdzieczna;) A tak przy okazji - jak to jest z tymi paniami myjacymi okna....bardzo sie zdenerwowalam w tej kwestii, bo najpierw nie moglam sie ich doprosic o przyjscie, a potem mi oswiadczyly, ze one nie wchodza do juz odebranych mieszkan (dowiedzialam sie od nich, ze trzeba bylo o to zadbac przed odbiorem techn.) W piatek byly podobniez ostatni raz na naszej budowie, a moje okna jak brudne byly tak sa;(( I juz tak naprawde nie chodzi o mycie samych okien (bo to zrobic umiem, mimo iz wkurza mnie fakt, ze jednym mogly panie umyc a innym nie) tylko o odklejenie tasm zabezpieczajacych framugi okien. Probowalam to zrobic w sobote i jest to niewykonalne. Z tego co wiem panie sprzatajace korzystaly z jakis palnikow i na cieplo kawalek po kawaleczku odrywaly te tasmy. Czy mozecie podzielic sie swoimi doswiadczeniami w tej materii. Dzieki i pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: internet i kablówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 11:21 Bedaga jeśli chodzi o gładź to polecam Marcina nr. tel. 792 241 172 - będziesz zadowolona bo tanio i naprawdę dokładnie. Dowiedziałem się od kolegi z bloku tuż obok nas, iż mają tam kablówkę z UPC wieć studzienka musi być gdzieś blisko nas i jeśli będą chęci to nie będzie problemu z podłaczeniem i naszych bloków...Tylko w Semaco tych chęci jak na lekarstwo.. Pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: internet i kablówka IP: *.chello.pl 17.03.08, 18:39 Dzisiaj na śmietniku (bo nie ma kontenera) przed naszymi blokami było pełno kabli telewizyjnych więc może jednak UPC coś działa i instaluje się :) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: internet i kablówka 17.03.08, 22:31 No fakt, kable leżą nadal. A kontener to chyba zabrał wykonawca, bo ponoć już się definitywnie wynoszą z Płaszowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: internet i kablówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 14:49 kontener już jest ponownie... UPC rzeczywiscie podpina studzienki i okablowanie bloku do studzienek...wiec może w miarę szybko pojawi się techniczna możliwosć podłączenia kablówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Akt notarialny IP: *.ghnet.pl 18.03.08, 18:16 Witam sasiadow, ja mam kupione mieszkanko w bloku B. Mam pytanie bo widze ze wszyscy juz maja podpisane akty notarialne, jak wyglada sprawa z garazem ? mam nwziety kredyt z podzialem na mieszkanie i garza z tym iz akt mozna podpisac ale tylko na czesc mikeszkalna? a co z garazem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.03.08, 22:10 Drodzy sąsiedzi ktoś orientuje się już może jak wygląda sprawa dostępności do internetu i kablówki w naszych blokach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.03.08, 07:39 Będzie odrębny akt notarialny dla garaży. Mam natomiast pytanie do tych którzy podpisali już akty notarialne.Czy ktoś z Was dostał już z ksiąg wieczystych jakiś liścik, bo zaczyna się robić gorąco, gdyż jest opóźnienie i banki zaczynają przysyłać monity. A jeżeli nie to może jakieś pisemko napisać do Sądu ? Co o tym myślicie? Ta sprawa jest już poza Semaco, więc może trzebaby było o tym pomysleć ? Osobiście nie chciałbym pokrywać dodatkowych kosztów bankowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.crowley.pl 19.03.08, 08:07 A w zwiazku z tym ze bedzie odrebny akt jak zapatruja sie na to banki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.03.08, 10:13 MK nie ma reguły jeżeli chodzi o księgi wieczyste. Nic się nie da przyspieszyć ... można czekać miesiąć ale i można pół roku ... zależy do kogo trafią Twoje papiery w sądzie. No chyba, że ktoś ma znajomości to załatwi nawet w tydzień :/ ... ja takowych nie mam więc czekam cierpliwie i liczę na to, że moje papiery trafiły do kogoś kto się szybko tym zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:22 Jesli chodzi o akty notarialne, ksiegi wieczyste i banki. To tak jak piszecie, dla garazu bedzie odrebny akt notarialny. Bankom nie robi to roznicy, czy jest jeden akt, czy dwa. Kazdy kto ma kredyt hipoteczny ,ma ustanowic hipoteke na rzecz banku i w księgach wieczystych to musi być wpisane. Hipoteke moze ustanowic notariusz przy podpisywaniu aktu notarialnego - koszt 200,00 zł dodatkowo, ale samemu wówczas nie trzeba składac wniosku w sądzie. I tak, jesli ktos ma kredyt na samo mieszkanie, wówczas to ustanowienie hipoteki mozna dokonac juz przy podpisywaniu aktu notarialnego na mieszkanie - ten fakt, ze chce sie miec taka hipoteke ustanowiona trzeba zglosic wczesniej do notariusza, bo musza oni przygotac odpowiednio papiery. Do tego ponadto potrzeba z banku oswiadczenie o zadłuzeniu (banki wiedza, co przygotowac, jesli sie powie, ze chce sie hipoteke zrobic). Jesli natomiast ma ktos w umowie kredytowej zapis, ze kredyt jest na mieszkanie i na garaz, wówczas hipoteke ustanowic mozna przy koncowym akcie notarialnym - przy garazu. Tak w moim banku powiedziano mi. Jesli zas chodzi o termin, kiedy przyjdą dokumenty to najlepiej złożyc w banku, pismo z prośbą o przesunięcie terminów wywiązania się z obowiązków przedłożenia dokumentów, w związku z opóźnieniem oddania budynków przez dewelopera. Banki nie robią zadnego problemu, przedłuzaja termin i nie trzeba sie stresowac, ze z ksiąg wieczystych odpisy przyjda za miesiac, dwa, czy iles tam... Mozna dołaczyc do pisma do banku to pisemko, które otrzymaliśmy od semaco, ze były opoznienia, itp. i ze w tym roku oddaja budynki. Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.03.08, 21:49 Masz 100% racji. Jest jeden jednak szkopuł - do kiedy nie ma wpisu do hipoteki płacimy dodatkowe ubezpieczenie co miesiąc - są to pieniądze można powiedzieć wyrzucone w błoto, a wszystko przez te opóźnienia na budowie i w sądach :-( Pozdrawiam Rasko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 09:35 Tak, niestety - do poki nie ma wpisu do hipoteki, musimy płacic to ubezpieczenie :-( czyli kilkadziesiat złotych miesięcznie... ale tego nie przeskoczymy... Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 09:54 Przepraszam, pisze sie "dopóki" ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.03.08, 19:45 Wesołych Świąt Wielkiej Nocy !!! Mam nadzieję, że już niedługo, będziemy świętowac na Płaszowskiej. A tak na marginesie, zebranie przyszłej Wspólnoty mieszkaniowej 3.04 g.14.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 20:52 Przyłączam się do życzen, takze śle życzenia zdrowych, wesołych Świąt Wielkanocnych! Nastepne Świeta na Płaszowskiej juz sie uda zrobic:-) Spotkanie Wspolnoty 3.04? Nie dostałam na razie informacji. Jak na srodek tygodnia to dziwna godzina, ale trzeba jakos dotrzec. Wszystkiego dobrego dla Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.03.08, 22:34 I ja dołączam się do życzeń świątecznych. No niektórzy święta już mają na Płaszowskiej. No i mamy pierwszą antene satelitarną na bud. B Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 25.03.08, 08:21 Witam po Swietach, Mam nadzieje ze brzuchy nie bola;)) Tak sobie mysle o tym spotkaniu naszej wspolnoty i zastanawia mnie fakt kto wymyslil taka 'niepraktyczna' godzine??? Bardzo zalezy mi na tym aby byc na tym spotkaniu ale fizycznie nie dam rady (ani ja ani moj maz) pojawic sie o tej godzinie. Dla kogo to spotkanie????? Przeciez wiekszosc mieszkancow zapewne pracuje i nie wszyscy moga pozwolic sobie na urlop w tym dniu. Czy nie daloby sie przesunac tego spotkania - mysle, ze godziny pozno-popoludniowe badz wieczorne wszystkim bardziej by odpowiadaly. Co o tym sadzicie?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.shell.com 25.03.08, 08:46 Witam, Jak najbardziej jestem za! Godziny popoludniowe lub wieczorne pozwolą zebrać większą ilość osób. A to jest szalenie istotne przy podejmowaniu ważnych dla Wspólnoty decyzji. Czy ktoś może już rozmawiał z Semaco w sprawie przesunięcia godziny? Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 09:46 Witam Wszystkich po Świetach :-) Odnosnie spotkania, dokładnie godzina jest "zabójcza" - tyle, ze sa to godziny pracy Semaco i obawiam sie, że nie będzie sie za bardzo chciało pracownikom Semaco siedziec wieczor z nami... Stad ta godzina w czasie pracy... Kiedy sie wybierze juz zarzad i wspolnota sie zorganizuje, to beda godziny spotkan normalne - wieczorne, bo wtedy my o tym decydujemy, a to jest pierwsze spotkanie i nie wiem, czy da sie go przesunac... ale warto sprobowac, by wiecej osob mogło przyjsc. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.03.08, 11:29 A może Semaco na rękę by przyszło mniej ludzi :/ :/ :/ Mam nadzieję, że moje myślenie jest błędne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 20:19 A kto sadzie, ze da rade przyjsc na spotkanie wspolnoty 3 kwietnia? Dobrze byłoby, bysmy sie spotkali... Ja mysle, ze dotre. A jak inni? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.03.08, 20:28 Hej K musisz być, bo będziesz Naszą pierwszą kandydatką do zarządu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.03.08, 00:09 No ja też będę na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 10:14 Mysle, ze kandydatów do Zarządu mamy troche :-) Na forum "działaczek" i "działaczy" jest sporo:-) Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 16:13 Cze wszystkim, godzina - spotkania -tragedia!!!! Ale ja na pewno urwę się i pokażę na zebraniu. Tiger gdzie jest ta antena na bloku B, albbo może widać jakiego operatora jest antena???? Ja już nie mam sił czekać na UPC i wierzyć w zapewnienia Semaco(znudziły mi się 2-3 śnieżne kanały)także będę coś montował. Czy ktoś coś wie odnośnie wind???? kiedy ruszą???? Pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.03.08, 20:59 radi wstrzymaj się jeszcze trochę bo rozmawiałem z P Ulą i mówiła, że sygnał będzie juz lada dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.03.08, 21:33 Ja powiem tak - chciałabym się pojawić na pierwszej wspólnocie, ale od przyszłego piątku dzielą nas jeszcze lata świetlne, że los i firma-matka 150 razy zmienią mi plany...:/ ale są i pozytywy - jutro montuję panele, mała rzecz, a cieszy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 10:13 Ka. spotkanko jest 3 kwietnia czyli w czwartek przyszły, wiec tak ustawiał sprawy w pracy, by przyjsc. Juz panele? Fajnie, fajnie... :-) działaj! Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.03.08, 19:27 Tak tak, wspólnota w czwartek o czternastej :) K., jak tam postępy w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.03.08, 20:33 A tak pytanie z innej beczki, kto kiedy planuje zasiedlenie mieszkanek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 21:03 Witam! U mnie na razie postepow brak... :-( tzn. jak pisalam mam zepsuta wylewke... Musze robic nowa i czekam na fachowcow, ktorzy mi zrobia wylewke i dopiero wowczas bede mogla cos zaczac dzialac w temacie wykanczania... A wiadomo, ze wszyscy maja terminy i byc moze, moooze wylewka nowa bedzie w tym tygodniu, ale nie wiem, czy sie uda... Zatem, mi ciezko okreslic, kiedy zamieszkam na Płaszowskiej. A jak reszta? Kilka osob z forum juz mieszka. Fajnie :-) Powoli kazdy skonczy prace... Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
ed28 Re: Płaszowska-Semaco Invest - akty notarilane 31.03.08, 10:11 Chcialem Was poprosci o informacje na temat kosztow Waszych aktow notarilanych. Dowiedzialem sie wlasnie o szacunku kosztow mojego aktu notarilanego i troche sie przerazilem, za mieszkanie ok 48m2 + garaz ok 20m2 szacowany calkowity koszt to ok 3000PLN. Czy wy tez tak duzo placiliscie? Dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Płaszowska-Semaco Invest - akty notarilane IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.08, 10:39 Tylko co Ci się na ten - jak sam napisałeś/aś KOSZT składa? Metraż nie ma nic do stawki za umowę - tu liczy się wartość. Obecna stawka wynikająca z rozporządzenia za umowę o wartości powyżej 60000 zł do 1000000 zł to 1010 zł + 0,4 proc. od nadwyżki powyżej 60000 zł; Do tego zapewne opłata za wpis do KW - 200zł - dla Sądu. Kredyt wpisze notariusz? To masz kolejny kawałek za ustanowienie hipoteki (25% ze stawki powyżej) i kolejne 200-400zł dla Sądu (zależy czy hipoteka kaucyjna lub zwykła czy i taka i taka). Wypisy to już drobnostka (do 6zł/stronę), ale też kosztują - przeważnie potrzebne są trzy sztuki, powiedzmy po 5 stron to 90 zł. No i nie zapominaj, że Państwo też chce dostać 22% za usługę notarialną (VAT). Teoretycznie znajdziesz "taniego" notariusza, ale nie zdziw się jak będziesz musiał(a) mu/jej dyktować co powinno się znaleźć w umowie (sprzedając mieszkanie miałem taki przypadek - notariuszka przepisała słowo w słowo akapity z naszej umowy pierwotnej, które ni przypiął ni przyłatał nie pasowały do sytuacji). Odpowiedz Link Zgłoś
ed28 Re: Płaszowska-Semaco Invest - akty notarilane 31.03.08, 15:06 Dzieki za odpowiedz. Wlasnie znalazlem stawki taksy notarialnej, ktora uzalezniona jest od wartosci nieruchomosci. U mnie koszt o ktorym wspominalem jest tez podwyzszony przez to, ze bede mial dwa akty notarialne (oddzielna umowa sprzedazy garazu). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 31.03.08, 22:18 Ja planuję w kwietniu, bliżej końca - stolarz od kuchni i łazienki mówił mi o kwietniu. Ale coś mi mówi, że to jednak będzie maj :)) Sąsiadka obok, taras w taras :), podobnie :) A czy orientuje się ktoś, tak mniej więcej, ile mieszkań będzie prywatnych, a ile na wynajem? U mnie w klatce wiem o dwóch, reszty właścicieli po prostu nie spotkałam. K., trzymam kciuki za wylewkę! :) pzdr Sąsiadów i Sąsiadki :) ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 84.40.217.* 01.04.08, 10:39 Witam, Mam do was pytanie, czy zwrociliscie uwage na to w jaki sposob sa zamontowane wasze futryny drzwi wejsciowych? One maja takie miejsca na przykrecenie ich do muru, u mnie niestety onie nie sa przykrecone, a jak wyglada sprawa u was? P.S. Moja mama sie juz wprowadzila do mieszkania w bloku A :) Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 11:15 Witam Wszystkich! Odnosnie zamontowania drzwi wejsciowych to kojarze, ze sa przykrecone srubami, ale nie pamietam dokładnie, a nie bylam w tych dniach na Płaszowskiej. Czyli jutro sie widzimy Sąsiadki i Sąsiedzi - tylko ta godzina... Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.04.08, 17:53 Witajcie, niestety nie uda mi się jutro wybrać na spotkanie wspólnoty. K., w razie głosowania - do swojego dołóż mój głos. :) pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 02.04.08, 20:09 Witam ;-) I mnie nie uda się urwać z pacy :-( Może żona da radę, ale to jeszcze nie takie pewne. Ta godzina to jakaś porażka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 14:05 Ja także nie mogę wyjść z pracy. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś po zebraniu krótko streścił przebieg i ogólne ustalenia... pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.04.08, 17:41 Ja napiszę tylko tyle no to mail jest: plaszowska5759@gmail.com i hasło: wspolnota5759 bo nie mam czasu ... sorki P.S. Na pewno ktoś zaraz streści co się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 21:45 Witam Sąsiadki i Sąsiadów! Sporo osób przyszło na zebranie wspólnoty - szkoda, ze z forum nie wszystkim sie udalo dotrzec i spotkac. Po spotkaniu jest kilka informacji istotnych: 1. windy maja zaczac działac od jutra - w sumie w mojej klatce - blok B - juz dzialaja dzis :-) tzn. czy "juz" to kwestia sporna ;-) ale dzialaja i to wazne... windy sa obudowane, by sie nie zniszczyły, tylko panel jest odkryty. 2. w przyszłym tygodniu garaze maja byc odebrane przez "straz" i oddane nam. Jak garaze zostana oddane, wówczas bedzie postawiony szlaban, ze nie mozna bedzie wjezdzac na plac miedzy blokami. Jesli ktos bedzie mial potrzebe wjechac, by wyładowac jakies meble, itp.... ciezkie rzeczy, to klucz do tego szlabanu bedzie mial kierownik i do niego trzeba uderzac w tej sprawie. Piloty do bram garazowych i do bramy wjazdowej jest do odebrania w Semaco u P.Uli. 3. w przyszłym tygodniu zaczna prace w temacie "plac zabaw". Był pomysł bloków Semaco - tych za "rózowcem", by polaczyc teren wokol naszych bloków i teren z ich blokami, tym samym polaczyc place zabaw i u nas w miejscu placu zrobic boisko do kosza, ale wiekszosc osob nie chcialo "połaczenia" terenów i tego, by pod oknami osob z parteru cale lato ktos stukal pilka do kosza... zatem pomysł jest obalony. 4. klatki schodowe, ktore na dzien dzisiejszy juz sa pobrudzone, sciany porysowane, itp beda jeszcze raz malowane - końcowo. Z tym, ze wszyscy musimy zadbac o to, by pozniej juz nie brudzilo sie ich tak szybko - materiałami budowlanymi itp. 5. Ponadto został poruszony temat w sumie troche nieprzyjemny, a mianowicie: na dzien dzisiejszy prąd budowlany został juz wyłaczony, jest oczywiscie w czesciach wspólnych - na klatkach schodowych - dostęp do prądu "wspólnego" i niektóre osoby podpinaja sie do tego prądu kablami w tych szybach, gdzie sa liczniki CO i wody i ciagna nielegalnie ten prąd do swoich mieszkań. W ten sposob robia swoje mieszkania z pradu, za który my wszyscy bedziemy płacic. Nie jest to w porządku do innych mieszkańców i uwazam, ze takie sytuacje nie powinny miec miejsca.... 6. Punktem spotkania było wybranie zarzadu wspólnoty, i tak zarzad składa sie z 5 ciu osob: Paweł Prysak (blok 57), Justyna Burczyńska Zielińska (blok57), Kinga Jasek (blok 59), Piotr Borek (blok 59) i Pani (z góry przepraszam, ale nie pamietam nazwiska). Stwierdziliśmy, ze aby sie kontaktowac i by nie pisac na jakies prywatne maile stworzymy mail zarzadu i jest to, jak Tiger napisał: plaszowska5759@gmail.com Mysle, ze droga mailowa najlepiej sie kontaktowac. 7. Zostałwybrany zarządca nieruchomości. Jest to firma ADM Zachód www.zachod.biz.pl/?m=ofirmie Firma ta administruje takze pozostałe bloki Semaco na Saskiej, osoby, które tam mieszkaja sa zadowolone z usług tej firmy. Ponadto firma ta przedłożyłą najtańsza oferte, stad wybór padl na nia własnie. Oczywiscie jak bedize cos nie tak, to zawsze mozemy zmienic administratora, ale to na pewno musi minac troszke czasu, raz abysmy wszyscy zamieszkali i wtedy mozna oceniac prace itp. Jesli chodzi o ceny, to wyglada to następujaco: a) opłata eksploatacyjna za administrowanie bloków - 0,50 zł za metr kwadratowy mieszkania b) zaliczki na eksploatacje - 1,00 zł za metr kwadratowy mieszkania - z tych zaliczek firma bedzie sie z nami rozliczac w koncu roku - przedłozy faktury, jakie koszty zostały poniesione w ciagu roku za prace w czesciach wspólnych (np. przeglądy wind itp.) c) zaliczki na fundusz remontowy - 0,20 zł za metr kwadratowy mieszkania Zatem sumarycznie 1,70 zł za metr kwadratowy mieszkania. Do tego dojdą koszty za ogrzewanie, wode ciepla i zimna, ale to wg zuzycia w mieszkaniu oraz za wywóz śmieci 4,50 zł od osoby mieszkającej. Rozpisałam sie troche, jak ktos cos jeszcze pamieta z zebrania to dopisze do mojego streszczenia :-) Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.04.08, 22:21 Hasło jest nieaktualne :) Mail jak najbardziej aktualny. Można tak się kontaktować z zarządem. Pozdrawiam Paweł P.S. Był jeszcze poruszony temat "parkingów" dla rowerów oraz wycięcie wierzby oraz monitoring w garażach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 04.04.08, 09:26 zajefajnie ze u wladzy sa "nasze mordy" ;-))) Tiger mozesz rozwinac temat parkingu dla rowerow? jesli o to chodzi nie wiem czy widzieliscie w parkingu podziemnym za winklem kolo schodow jest niewykorzystana przestrzen - w wyobrazni mej powstala wizja ze moze tam dalo by sie zrobic schowki podejrzewam ze jest to przy kazdych schodach do garazy - Sprawdzcie sobie Sasiedzi przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 03.04.08, 22:31 K. - super streszczenie! Co my byśmy bez Ciebie zrobili :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 22:43 Mysia - dzieki wielkie:-) Trzymajcie sie cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 04.04.08, 08:21 Gratulacje dla "naszych" przedstawicieli w zarządzie :-) Przydałoby się przypilnować Semaco przy odbiorze części wspólnych, żeby wszystkie fuszerki już teraz wyłapać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 04.04.08, 09:28 zajefajnie ze u wladzy sa "nasze mordy" ;-))) Tiger mozesz rozwinac temat parkingu dla rowerow? jesli o to chodzi nie wiem czy widzieliscie w parkingu podziemnym za winklem kolo schodow jest niewykorzystana przestrzen - w wyobrazni mej powstala wizja ze moze tam dalo by sie zrobic schowki podejrzewam ze jest to przy kazdych schodach do garazy - Sprawdzcie sobie Sasiedzi przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.04.08, 20:17 Dzieki K., Tiger i Mysia - jak dobrze mieć poczucie, że komunikacja nie będzie szwankować :))) I gratuluję nam wszystkim takiego właśnie Zarządu. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.04.08, 08:21 Tak super, że jest niejako kontynuacja forum w zarządzie !!! Teraz napewno będzie łatwiej i mam nadzieję, że dołączą do Nas osoby, które dowiedziały się o forum na zebraniu. Co do stojaków rowerowych to trzeba się pośpieszyć, bo jak pamiętacie Pan Prezes z Panem Marianem wyrazili się, że ma to byc w formie gratisu od formy i również nie było decyzji o jednym stojaku tylko zapytanie ze strony Semaco było "ile byście Państwo chcieli", tak, że trzeba iść za ciosem i drążyć ten temat. Z mojej skromnej strony jako założyciela tego wątku zapraszam do wypowiadania się przez kolejne "nowe" osoby z Naszej już Wspólnoty, bo napewno są też tacy co czytają tylko forum, a nie wypowiadają się na nim. Serdecznie zapraszaamy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semak Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 16:48 czesc mam mieszkanie w bloku 57 1czy dostaniemy wogole klucze od skrzynek pocztowych 2kiedy bedzie w koncu mozna podpiac sie do jakiegos kabla z internetem? bo oprocz upc na plaszowskiej istnieje mozliwosc podpiecia sie do firmy Netcontrol www.netcontrol.pl oni maja taniej moze warto sie zainteresowac?aha no i ich siedziba jest ponoc na plaszowskiej:) pozdr. andrzej 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 06.04.08, 19:46 Witam Sąsiedzie, ad. 1 - piloty do bramy i klucze do skrzynek pocztowych można od jakiegoś czasu odbierać w Semaco u P. Uli lub Michała ad. 2 - jeszcze nie znam odpowiedzi, może po prostu trzeba zadzwonić do innego niż upc dostawcy i zapytać...? ja przynajmniej mam taki plan, chyba że ktoś z sąsiadów zgłosi jakiś racjonalizatorski pomysł...;] ad. 3 - o wszystko polecam pytać w Semaco lub już w naszym Zarządzie, pytania można kierować na skrzynkę plaszowska5759 at gmail.com :) Skład Zarządu w jednym z postów wyżej, nie za wysoko ;] pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 06.04.08, 19:50 Sygnał z UPC ma być w połowie kwietnia, czyli za tydzień, ale nikt nie powiedział, że wszyscy muszą mieć UPC, więc jak jest inny dostawca to trzeba to sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.04.08, 22:37 Netcontrol oferowało przyzwoite łącze za 40 PLN /m-c z tego co pamiętam. Korzystałem z ich usług i raczej nie miałem większych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 10:35 Zwrócie uwagę co się dzieje w garażach. Byłem w sobotę i niedzielę i zauważyłem, że na moim oraz na innych miejscach stały samochody /obce tak bym to nazwał/ Pan prezes mówił o tych plamach na kostce, a teraz na moim miejscu stał "obcy" mi samochód i już jest plama. Zwrócie na to uwagę, na swoich miejscach, ale jak to wyegzekwować aby nie stawiali na miejscach postojowych nie przydzielonych dla danego autka nie mam pojecia, tym bardziej, że zarówno w sobotę jak i w niedziele garaże były cały czas otwarte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.08, 11:01 cze Skoro stoją auta to mozemy już tam parkować na naszych miejscach postojowych??? Nie chciałbym zaparkować auta a później dojrzeć iż jest opuszczona roleta wewnętrzna. Kto posiada klucze do drzwi z klatki do garaży , w weekend były zmknięte?? pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.04.08, 14:19 Pisaliśmy wcześniej, że piloty są do odebrania w Semaco. Natomist w sobotę i niedzielę garaże były otwarte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memey Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.netcontrol.pl 07.04.08, 20:23 Odnośnie garaży to są cała noc rozświetlone i otwarte a prąd bije na nasz wspólny koszt!O co w tym chodzi.Byłem w Netcontrol i oznajmili że jak tylko zarzad sie zgodzi to moga wejść na bloki.Cena łącza jednomegowego 49 zł. dwumegowego 89 zł.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 22:27 Witam Wszystkich! Widze, ze temat garazy jest szeroki baaaardzo. W tym tygodniu, jak mowil na zebraniu P. Strojniak, garaze maja byc odbrane przez straz i juz normalnie zamykane. Okaze sie, czy to bedzie w tym tygodniu, czy pozniej... Sadze, ze na razie ciezko jest opanowac, to, ze ktos staje na miejscu innej osoby - to, o czym pisze MK. Dopoki wiekszosc osob nie zamieszka i dopoki trwaja prace remontowe, to pewno robotnicy stawiaja auta gdzie popadnie... Tylko pozniej brudne miejsca parkingowe nam zostana... Fakt, ze sa zaswiecone swiatla cala noc - to nie jest normalne... Mysle, ze trzeba dzwonic do Semaco w tej sprawie, ktos chyba pilnuje tam zamykania garazy itp... wiec ta osoba powinna gasic swiatlo, bo nasze rachunki beda ogromne... Ja jutro zadzwonie, ale nie wiem, czy to pomoze. Odnosnie internetu, to tez rozmawialam z Panem z Netcontrol. Sa jak najbardziej zainteresowani podlaczeniem netu bez względu na ilość osób, ktore beda chetne korzystac z netu. Potrzebna jest zgoda wspolnoty na swiadczenie tych usług. Kwestia jest inna - otoz (od razu mowie, ja sie na tym nie znam) podobno nasze bloki sa okablowane tzw. koncetrykiem (BNC) pod UPC, a nie skretką (RJ45) - co jest teraz standardem. Tu moga sie wypowiedziec osoby, ktore znaja sie na necie i kablach itp... Pisalam o tym Panu z Necontrol i byl baaaaaardzo zdziwiony, gdyz podobno jest to stara metoda "kablowania" ... i nie wiem, powiem szczerze, co w takiej sytuacji. Musi to obejrzec, by stwierdzic dokładnie, czy tak jest na pewno... Co jest ciekawe to, to, ze Netconrol zajmuje sie monitoringiem obiektów i mogliby wykonać instalację monitorującą blok oraz przyłączyć ją do instalacji internetowej, tak aby każdy z mieszkańców miał podgląd na to co się aktualnie dzieje np: na parkingu, w garazu... Mysle, ze to fajna sprawa. Oczywiscie na pewno trzeba sprawdzic kilak ofert dla porównania. Gosc ma przygotowac oferte. Jak tylko cos bede miec, to przekaze. Sadze, ze moze warto zebrac kilka ofert dostawcow internetu. Tylko jak widac wazne, by okablowanie sprawdzil ktos kto sie zna na tym... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 09:48 cze, MK pisząc wcześniej o roletach miałem na mysli wewnętrzne, czyli te , które oddzielają poszczególne bloki ( w weekend pod blokiem B nie było przejazdu na centralną cześć parkingu bo była roleta opuszczona). Nie wiem czy do nich są osobne piloty czy będą działać te, które otwierają rolety zewnętrzne garaży. Drzwi łaczące klatkę I w bloku B z garażami były zamknięte, jak do tej pory nikt nic nie pisał o kluczach do tych drzwi. Jesli chodzi o monitoring to super sprawa. Koszt monitoringu na dwóch blokach ( w pracy kilkakrotnie kupowaliśmy takie sysytemy na nasze magazyny)nie powinien prekroczyć z 16-18 tys. PLN. wszytko zależy od tego jaki rejestrator wybierzemy, jaki czas zapisu, jakie kamery, itp. W obu blokach w sumie jest blisko 200 mieszkań więc koszt takiego monitoringu nie powinnien przekroczyć 100 PLN na mieszkanie. Wydaje mi się że to rozsądna kwota i warto zainwestować takie pieniądze dla własnego bezpieczeństwa. Jeśli zarząd chce to mogę podesłać na @gmail kilka plików excel z kalkulacjami dla porównania ofert. odnośnie netu postaram się sprawdić czy nie ma w pobliżu jakiejś bezprzewodówki - to może być alternatywa dla UPC. Ciekaw jestem także czy Netia czegoś nie oferuje w naszej lokalizacji. Pozdrawiam, Radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 10:34 Witam! Tez mysle, ze temat monitoringu warto poruszyc, bo tak jak piszesz radi nie beda to jakies kosmiczne ceny. Na pewno warto sie nad tym zastanowic. Odnosnie internetu, to Netcontrol chyba tez oferuje bezprzewodowy internet. Zobaczymy, co powie i zaoferuje gosc z Netcontrol. 49 zł/miesiac to spoko cena, tylko gosc zakładał, ze blok jest własciwie okablowany, a z tego, co wiem, to chyba nie do konca... A tv to tylko z UPC, tak? Tam najtansza tv - 58 zł/ miesiac. I tu rodzi sie pytanie, czy osobno robic tv i internet, czy w UPC w pakiecie... ? Chyba, ze koszty tv sa inne? Nie wiecie? Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 11:32 Oferta z Netcontrol: W cenie abonamentu jest bezpłatnie: - podpięcie dowolnej liczby komputerów (podział łącza w lokalu) - publiczny adres IP - cena abonamentu stała , niezależnie od okresu trwania umowy - możliwość bezpłatnego zawieszenie/odwieszenia usługi (np: na wakacje) - hosting - miejsce na stronę www - konta pocztowe (e-mail) Umowa na czas nieokreślony 1. Abonament: ● INTERNET 128: 19,00 zł ● INTERNET 256: 29,00 zł ● INTERNET 512: 39,00 zł ● INTERNET 1024: 49,00 zł ● INTERNET 1536: 69,00 zł ● INTERNET 2048: 89,00 zł 2. Opłata instalacyjna: ● łącze kablowe: 49,00 zł Umowa na czas określony – 12 miesięcy 1. Abonament: ● INTERNET 128: 19,00 zł ● INTERNET 256: 29,00 zł ● INTERNET 512: 39,00 zł ● INTERNET 1024: 49,00 zł ● INTERNET 1536: 69,00 zł ● INTERNET 2048: 89,00 zł 2. Opłata instalacyjna: ● łącze kablowe: 1,22 zł Umowa na czas określony – 24 miesiące 1. Abonament (Klient otrzymuje 2 miesiące GRATIS): ● INTERNET 128: 19,00 zł ● INTERNET 256: 29,00 zł ● INTERNET 512: 39,00 zł ● INTERNET 1024: 49,00 zł ● INTERNET 1536: 69,00 zł ● INTERNET 2048: 89,00 zł 2. Opłata instalacyjna: ● łącze kablowe: 1,22 zł Umowa na czas określony – 36 miesięcy 1. Abonament: - przez pierwsze 12 miesięcy (50% ceny abonamentu): ● INTERNET 128: 9,50 zł ● INTERNET 256: 14,50 zł ● INTERNET 512: 19,50 zł ● INTERNET 1024: 24,50 zł ● INTERNET 1536: 34,50 zł ● INTERNET 2048: 44,50 zł - przez kolejne 24 miesiące: ● INTERNET 128: 19,00 zł ● INTERNET 256: 29,00 zł ● INTERNET 512: 39,00 zł ● INTERNET 1024: 49,00 zł ● INTERNET 1536: 69,00 zł ● INTERNET 2048: 89,00 zł 2. Opłata instalacyjna: ● łącze kablowe: 1,22 zł Wszystkie ceny są BRUTTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.04.08, 12:05 Witam Właśnie wróciłem z budowy i rozmawiałem z kierownikiem odnośnie garaży i jeszcze z jakimś tam Panem (odpowiedzialnym za elektryków). Po pierwsze zrobili wielkie oczy i byli bardzo zdziwieni, że garaże były otwrte i oświetlone przez weekend. Po drugie obiecali mi, że dzisiaj wieczorem elektrycy kończą prace w garażach i powinno wszystko już działać, więc piloty dzisiaj wieczorem powinny zamykać garaże ... jak będzie to się okaże ... sprawdzę osobiście wieczorem co jest grane. Co do garaży jeszcze to tak jak pisał MK ludzie parkują jak chcą i gdzie chcą. Przykład ja dzisiaj na swoim miejscu miałem zaparkowany jakiś samochód, któremy napisałem karteczkę, że nie parkujemy tu gdzie nam wygodnie tylko na swoich miejscach. Zobaczymy co będzie dalej :) Odnośnie monitorigu, internetu i innych rzeczy o których piszecie i prosicie zarząd o działania. Dajcie nam proszę też troszkę czasu na "zapoznanie" się między sobą (zarząd) i wogóle będzie nam łatwiej działać jak już będziemy mieszkać na Płaszowskiej. Teraz Ci co już mieszkają nalegają nagle na pewne działania. Myślę, że spokojnie trzeba wszystko rozegrać. Poczekajmy aż będzie oficjalne pozwolenie na możliwość mieszkania i wtedy będziemy działać. Myślę, że w maju dużo spraw się rozegra. Teraz jeszcze spokojnie trzeba pozwolić dokończyć pewne prace Semaco. Jeżeli ktoś ma inne zdanie to proszę pisać. P.S. Oczywiście zbieranie ofert różnych nie zaszkodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 08.04.08, 12:34 Witam, Myślę, że pilną sprawą jest wymuszenie na Semaco jakiegoś rozwiązania sprawy wody, która leje się z balkonów po elewacji. Jest to ewidentna fuszerka. Za niedługi czas bloki bedą wyglądały jak w jakichś slumsach - że o potencjalnym grzybie itp nie wspomnę. Dorobienie rynien koło balkonów nie powinno być ani trudne ani drogie i jest wg mnie jak najbardziej po stronie dewelopera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 12:48 rasko - temat odprowadzenia wody z balkonów, ja juz poruszłam na forum kilkakrotnie... Rozmawialam z kierownikiem na ten temat, jeszcze w czasie budowy. Niestety projekt taki i byl i oni zbudowali zgodnie z projektem. To jest porazka, gdyz sciany mokna cale, juz poprawiali elewacje, choc blok nie byl oddany jeszcze, bo juz brudne były. Pisalam to juz, po prostu piasek z balkonów plus woda beda ciekły po scianach, bo takie jest rozwiazanie projektowe... Zauwaz rasko gdzie ta woda splywa... na tarasy osob mieszkajacych na parterach. Wiec by to rozwiac, to rynny powinny isc wzdluz scian i w ziemie - pod tarasy, a nie komus na taras woda sie wylewa. Stad te czarne wystajace rury z tarasów - to jest odprowadzenie wody ... Sadze, ze to pozostanie w gestii naszej, by to jak najszybciej rozwiazac, zanim elewacja bedzie do malownia. Oczywiscie mozna do Semaco uderzac... Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest - rynny 08.04.08, 14:01 > temat odprowadzenia wody z balkonów, ja juz poruszłam na > forum kilkakrotnie... Rozmawialam z kierownikiem na ten temat, > jeszcze w czasie budowy. Niestety projekt taki i byl i oni zbudowali > zgodnie z projektem. Jesli chodzi o kierownika, to oczywiście racja, ale on jest pracownikiem wykonawcy a nie Semaco. To Semaco zapłaciło za projekt i ono finansowało budowę (z naszych pieniędzy). Tak więc Semaco a nie wykonawca (Investar) jest tu stroną. Wydaje mi siem że szkoda brać na siebie coś, co stanowi błąd już na etapie projektu. W blokach bliżej Saskiej Semaco jeszcze pare lat po postawieniu bloków robiło różne poprawki związane z elewacją itp,. Myslę, że w tym przypadku nikomu łaski mie robią. A osobom z parterów pozostaje tylko współczuć tych wodospadów na tarasach ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest - rynny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 14:15 Masz jak najbardziej racje - zgadzam sie w 100%. Ale wspomne tu pewien inny błąd na etapie projektu, niezgodny z przepisami budowlanymi - okna ponizej 85 cm... Wszystko sie zgadza, mamy racje i jakby na tym sie konczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 12:39 tiger, nikt nie nalega nagle... Sprawa UPC i internetu przewija się już od kilku tygodni. Myślę, że monitoring moze sokojnie zaczekac bo zamontowanie go w naszych blokach to nie więcej niż 2 dni. Gorzej pewnie będzie ze zbiórką funduszy. Ja mieszkam już na mieszkanku i uwierz mi, że ciężko jest bez działającej windy, bez TV,netu, itp. dlatego dla nas mieszkających czekanie na wszystkich aż się wprowadzą to bardzo odległy termin bo mieszkania pewnie będą zasiedlane przez kilka najbliższych miesięcy. P.S. Czy jest jakaś data odbioru budynków przez Nadzór Budowlany??? pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 84.40.217.* 08.04.08, 13:59 Mysle ze sprawa z UPC jest jedna z pilniejszych dla ludzi ktorzy juz tam mieszkaja, i jako zarzad powinniscie na to naciskac, a nie czekac az semaco laskawie odda oficjalnie blok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 84.40.217.* 08.04.08, 14:00 I jeszcze taka jedna sprawa, sprawdzcie w swoich mieszkaniach, czy macie kable podpiete do gniazdek telefonicznych i komputerowych, u mnie byly tylko wsadzone, a nie zacisniete! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.04.08, 20:22 Tak te rynny to ciekawa sprawa, trzeba o tym pomyśleć... Ktoś poprzednio pytał o UPC Obecnie mają pakiet internet, kablówka i telefon. Biorąc te trzy rzeczy naraz najbardziej się opłaca, sam mam obecnie UPC, więc jak jest umowa z Semaco to może warto jeszcze mam nadzieję tydzień poczekać, a z drugiej strony dzień bez netu to jak bez wody w obecnych czasach więc nie dziwię się, że niektórzy naciskają.... Co do monitoringu znam fachowca który zajmuje się takimi sprawami i poproszę go o złożenie jakieś oferty ale myślę, że trzeba bardziej sprecyzowac co by Nas interesowało. A co do oferty którą przedstawiła K to napewno trzeba ją rozważyć, mnie się podoba zawieszenie opłat na czas nieobecności Jeszcze przypomniało mi się, że winda w garaży kl I blok A zacina się /tzn. nie domyka się odrazu tylko po trzech, czterech razach/ zgłaszałem to P.Marianowi ale jak powtórzycie to może pójdzie szybciej z załatwieniem A, jedna rzecz jeszcze brama z pilota dziś wieczorem nie działała. A tak prywatnie do K to MY dziś mrugaliśmy do Was z autka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memey Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.netcontrol.pl 08.04.08, 21:40 Ja jeszcze mieszkam w bloku Płaszowska 42(ten naprzeciw baru)UPC wystawiło ofertę w dniu dzisiejszym łącze 10mb/s za 89 zł.Na ta chwilę widzę że drzwi wjazdowe do parkingów pozamykane a światełko to nie wiem czy wł. czy wył.?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 21:41 Odnosnie UPC - mysle, ze te pakiety łączone sa calkiem fajne. Oczywiscie niezaleznie moze byc drugi dostawca internetu w blokach. A monitoring - to Mk - Ty masz kogos, kto sie tym zajmuje, Radi pisal, ze tez zna taka osobe, wiec na pewno cos wymyslimy, tylko sadze, ze to jeszcze troche czasu, jak wiecej osob zamieszka. A prywatnie Mk - to moj "sokoli wzrok" własnie zaprezentowalam, ze na odleglosc kilku metrow nie widze... ;-) Sorki, ze w pierwszej chwili Was nie rozpoznalam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.04.08, 22:41 Dzisiaj po godz. 22 brama wjazdowa do garażu w bloku 57 działała ... wjechałem i wyjechałem bez problemów otwierając pilotem. W bloku 59 nie sprawdzałem. Jeżeli chodzi o światło to się część świeciło a część reagowało na samochód jak się jechało. Jeżeli chodzi o internet i kablówkę to fakt zwracam honor ... faktycznie jeżeli sam bym tego nie miał przez dzień, dwa, trzy ... nie mówiąc już o miesiacu to bym umarł :) ... więc postaram się naciskać Semaco by jak najszybciej załatwiali UPC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.04.08, 23:34 sprawa netu - a co z mieszkańcami, którzy nie chcą mieć telewizora i telefonu stacjonarnego, tylko internet? zgłaszam zatem postulat, żeby jednak sprawdzić, co netcontrol przedstawi... i także rozumiem potrzebę internetu - marzy mi się wprowadzka i podłączenie w tym samym dniu pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.04.08, 23:40 Trzeba "wprowadzić" na nasz "teren bloków" i Netcontrol i UPC i każdy sobie wybierze co chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.04.08, 07:43 Dokładnie tak, jestem za, każdy sprawdzi co mu się bardziej opłaca. tiger proszę o sprawdzenie windy w garażu przy najbliższej okazji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 09.04.08, 08:46 Odnośnie windy w bloku A w 1 klatce to zgadzam się, że na poziomie garażu nie chce się zamykać (tak było przynajmniej w sobotę - od tego czasu nie sprawdzałam). Być może czujki są źle wyregulowane. Trzeba to koniecznie zgłosić do Semaco. Co do internetu to zgadzam się w Wami, że powinniśmy mieć oferty z co najmniej 2 firm. Mnie np. interesuje pakiet internet i kablówka, telefon już niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.04.08, 08:53 Wczoraj coś naprawiali tą windę ale oczywiście dzisiaj sprawdzę bo i tak będę schodził do garaży sprawdzić czy nadal ktoś nie parkuje na moim miejscu. Plamy oleju już mam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimalny Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.cmbg.cable.ntl.com 09.04.08, 13:35 Ktos wyzej wspomnial, ze Netcontrol przesyla internet na kablach UTP, my w mieszkaniach mamy wyjscie w formie BNC (koncentryka). Nie wiem jak wykonawca okablowania to zorganizowal ale domyslam sie ze w blokach sa szafki zbiorcze gdzie kable z mieszkan sie spotykaja. Mysle ze jesli zarzad rozwarza wprowadzenie Netcontrol na osiedle to warto bylo by umowic sie na spotkanie z technikiem tej firmy i przedyskutowac realne mozliwosci podlaczenia sie do istniejacej infrastruktury oraz przeglad obecnej infrastruktury z tym ze technikiem. Poszukalem chwile w internecie i znalazlem przejsciowki z BNC(koncentryk) do UTP (skretka), wiec prawdopodbnie Netcontrol moglby sie podpiac pod nasza siec wewnetrzna. Slysze glosy na forum ludzi, ktorzy mysla o podlaczeniu tylko internetu. Mysle ze dobra alternatywa bylo by wykorzystanie lini telefonicznej do tego celu. Nie wiem jak wyglada obecna oferta TPSA czy tez innych firm teleomunikacyjnych ale jest to jakas alternatywa. Mysle ze zainteresowani kwestia powinni sie temu przyjzec z bliska. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 21:33 Witam, informacje na temat UPC: P. Ula powiedziala, ze w tym tygodniu zostal podpisany protokol odbioru miedzy Semaco i UPC. Wczesniej były problemy, jak wiecie, ze podwykonawca zniszczyl (czy cos innego) okablowanie, ktore zalozyla UPC... nastepnie byly problemy, kto pokrywa koszty ponownego okablowania... Sytuacja zostala opanowana, protokol podpisany i za kilka dni, najpozniej na poczatku przyszlego tygodnia sygnal z UPC ma byc puszczony. Wowczas kazdy indywiduwalnie zalatwia i podpisuje umowy z UPC, nikt nie jest uzalezniony od reszty mieszkancow, wspolnoty, itd... Opiekunem naszym w UPC jest P. Anna Porada i z nia najlepiej załatwiac formalnosci; tel. 600 488 167. Zatem mysle, ze temat UPC bedzie "opanowany" lada dzien... UPC na pewno jest dobrym rozwiazaniem dla osob, ktore chca korzystac z pakietow, czyli nie samego internetu, ale takze TV. Oferta Netcontrol, jaka przedstawil tamtejszy pracownik jest w porzadku, tylko teraz kwestia tych rozwiazan technicznych. A o tym moga cos powiedziec, o kosztach tylko po obejrzeniu budynku i okablowania. Od maja przejmuje pod administrowanie nasze bloki juz zarządca ADM Zachód. W koncu kwietnia bedzie "przekazanie" budynkow zarządcy, wówczas takze trzeba bedzie zglosic wszelkie usterki, uszkodzenia, ktore sa, by deweloper poprawil. Mamy taki pomysł, by było sprawniej i by jak najmniej przeoczyc, by kazdy kto widzi jakies usterki, czy uszkodzenia napisal o tym, my spiszemy wszystko. Łatwiej jest, gdy kazdy widzi, co obok jego mieszkania jest nie tak, niz gdy caly blok sie "przejdzie" i obejrzy, bo tak łatwo cos ominac... Zatem, jak mozecie to piszcie: Blok .... , klatka.... pietro .... - i co jest nie tak .... Zrobi sie liste i to mozna sprawdzic, czy jest poprawione, czy ewentualnie do poprawy jest cos.... Ponadto pojawil sie temat kontenerów na śmieci. Zawiazana jest juz wspolnota, praktycznie wszystkie akty notarialne podpisane i oczywiscie od maja juz zarzadca zajmuje sie wywozem smieci itp.... Natomiast zostaje kwestia tych trzech / dwóch tygodni kwietnia. Dzis został podstawiony pusty kontener, ale Semaco nie chce juz placic za wywóz smieci wspolnoty... zatem prawdopodobnie sprawa bedzie rozwiazana tak, ze za te dwa ostatnie tygodnie kwietnia juz koszty wywozu smieci pokryje wspolnota. Nie jest to jeszcze na 100%, ale istnieje taka możliwosc. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.04.08, 21:47 K napiszcie jakiego typu ma byc plan przyszłego monitoringu. Rozmawiałem z gościem dziś i mówił mi aby porównać oferty to musi wiedzieć mniej więcej co byśmy ewentualnie chcieli. Ktoś wcześniej pisał że ma też kogoś kto mógłby przedstawić swoją ofertę, ale myslę że ma to sens jak obie firmy zrobią ofertę na to samo, wtedy można pomyśleć o jakimś przyszłym rozwiązaniu. Niech zaproponują i przyslą mailem dwie oferty a Zarząd z wspólnotą sobie już porówna. Tylko jakiego typu ochrona ma to być? /kamery? pełny monitoring? musimy się zdeklarować/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:39 Mysle, ze odnosnie monitorungu to musimy sie wspolnie zastanowic. Powiem szczerze, nie mieszkalam nigdy w bloku, gdzie był monitoring, by miec jakies doswiadczenie w tym temacie... Moze napiszecie, jakie sa ogolnie dostępne "wersje" monitoringu... jakos ogolnie, a wspolnie przedyskutujemy to. Radi pisał równiez, ze zna osoby, ktore sie zajmują instalowaniem monitoringu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.devs.futuro.pl 10.04.08, 09:11 Cześć, W bloku w którym teraz mieszkam jest monitoring. Wygląda to tak że są 4 kamery - 2 skierowane na parking przed blokiem, jedna na wejście do klatki schodowej i jedna już w środku koło windy. Obraz z tych 4 kamer można oglądać sobie na telewizorze (ekran telewizora podzielony jest na 4 pola). Monitoring kosztuje 5,44 zł miesięcznie doliczany do czynszu. Robiła to firma ASTER, która jest również dostawcą internetu i kablówki w bloku. Na Płaszowskiej nie wiem jak to rozwiązać, bo jest aż 6 klatek schodowych i duży parking podziemny. Trzeba by zrobić tych kamer kilkanaście. Nie wiem może wystarczy tylko 1 przy wjeździe na teren osiedla, przy wejściach do klatek i przy wjazdach do garaży, a może trzeba robić też kilka z widokiem na parking? I jak rozwiązać możliwość podglądu widoku z kamer? Może każdy z nas miałby tylko widok ze swojej klatki schodowej i wjazdu do garażów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:06 Na pewno na naszym osiedlu jest potrzebne kilkanaście kamer, własnie przy wejsciach do klatek schodowych, przy wjezdzie do garazu, w garazach podziemnych... Mysle, ze jakos to sie rozwiazuje, ze mozna przełaczac, widok z jakiej kamery sie ma ... Gosc z Netcontrol, mowil, ze to da sie polaczyc z netem i obserwowac, co sie dzieje w roznych miejscach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 13:17 cze, rozwiązań jest wiele jeśli chodiz o monitoring. Ja mysłałem o rejestratorze, na którym można zapisać (możliwość nadgrywania)do 7- 14 dni wstecz. jeśli doszłoby do jakiegoś zdarzenia - zawsze można cofnąć is prawdzić. Onlinowe rozwiązanie też jest fajne, ale wg mnie minimum to nagrywanie a dodatkowo można oglądać w necie. samo oglądanie w necie może się nie sprawdzić. Wysłałem na @gmail.com excele z kalkulacjami jakie posiadałem na monitoring czarno- biały. Można wpisać ilość kamer i plik ładnie podlicza ile więcej będzie to kosztować. kamera kolorowa jest około 100Pln droższa od czarno białej. Mam pytanie, czy będzie wogóle istaniała możliwość zainstalowania anteny satelitarnej np Polsat Cyfrowy na naszych dachach/elewacjach??? Pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 10.04.08, 14:23 radi jak pisałem mam też gościa który zajmuje się takimi sprawami, trzeba porównać oferty i wybrać korzystniejszą. Co do anten to na zebraniu Pan prezes mówił, że miasto niechętnie zezwala na montowanie anten bo ponoć to zaburza wizerunek budynku, tak ,że może byc problem, ale pewnie skończy sie na tym że trzeba będzie mieć jakieś pozwolenia i głosy Współnoty do uchwały... A na ME można odlądnąć w UPC oni maja polsat cyfrowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Drzwi wejsciowe Gerda IP: 206.19.210.* 11.04.08, 09:48 cze Sasiedzi czy ktos Was jeszcze czeka na poprawke zwiazana z drzwmiami Gerda? poprawa progu, scinianie drzwi , montaz antylistonoszowego dzyndzla? przechodze katusze bo mam za dlugie drzwi a kierownik od 2 tygodni mi mowi ze goscie od Gerdy beda "jutro" - a problem moj polega na tym ze fliziarz nie moze flizowac w przedpokoju bo drzwi sa za nisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Drzwi wejsciowe Gerda IP: 84.40.217.* 11.04.08, 10:53 Tak, mam tez problem, w futrynach dalej mam wolne miejsca na sruby do przykrecenia ich do sciany... czas realizacji - pogubilem sie... B, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Drzwi wejsciowe Gerda IP: *.shell.com 11.04.08, 11:40 Moj przypadek jest jeszcze ciekawszy. W moim mieszkaniu (i ponoc jeszcze w 7 innych) zamontowano drzwi skladajace sie z 2 czesci. Wyglada to mniej wiecej tak, jakgdyby drzwi okazaly sie podczas montazu za krotkie i trzeba bylo dolozyc 10-15 centymetrow z innego egzemplarza. Data zgloszenia do Semaco i potwierdzenie z ich strony o slusznosci wymiany: 22 luty 2008 Status: sprawa otwarta Termin realizacji: "jutro". Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Drzwi wejsciowe Gerda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 13:18 Witam, odnosnie drzwi, to ja tez mam te dziury w futrynach. Gdy był u mnei gosc, co cos poprawial przy drzwiach - "pan z gerdy" to powiedzial, ze drzwi mamy zamontowane na betonie i tu juz nic nie bedzie wkrecane. Gdyz bylo mozliwe montowanie na wkręty lub na beton i jest na betonie... Podobno tak jest wszedzie. Powiem szczerze, nie patrzyłam na inne mieszkania. Sąsiadka kolo mnie tez tak ma, wiec jest to chyba prawda. A odnosnie innych usterek to pozostaje tylko ciagle, ciagle i ciagle przypominanie sie, ale najlepiej u P.Michala... Ci fachowcy od drzwi przyjda na pewno jeszcze, tylko niestety trzeba "nękać" Semaco. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Drzwi wejsciowe Gerda IP: 84.40.217.* 11.04.08, 13:24 Witam, Dzis rozmawialem z Panem Marianem z Semaco, ktory mowil ze te widoczne elementy na montaz srub, musza zostac uzupelnione o zaslepki, jest to zgloszone jako reklamacja i kompletem maja byc framugi wraz zaslepkami. Wiec faktycznie, przykrecac nie trzeba, ale zaslepki maja zostac zamontowane. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Drzwi wejsciowe Gerda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 13:30 zatem trzeba "walczyc" o zaślepki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Internet, kablówka, telefon IP: *.chello.pl 11.04.08, 20:52 Dziś miałem telefon od przedstrawiciela UPC Jest dwóch Panów jeden na blok 57, drugi na blok 59 Spodziewajcie się więc telefonów w tej sprawie Najbardziej opłaca się wziąć pakiet wszystko razem trzy rzeczy, płacii się za dwie a trzecia ta która jest najtańsza jest gratis Ceny abonamentu pełnego od 127 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memey Re: Internet, kablówka, telefon IP: *.netcontrol.pl 11.04.08, 22:34 A tak w temacie parkingów podziemnych to bramę wjazdową w 59 nie da się od czterech dni zamknąc pilotem (został łańcuszek), także autka sie cały czas wietrzą.Domofon w blok 59 w klatce pierwszej nie działa, komunikat "OFF". Napiszcie jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Internet, kablówka, telefon IP: *.chello.pl 12.04.08, 10:28 Dzisiaj pytałem kierownika co z bramą garażową w bloku 59 ... no powiedział, że coś się zepsuło i dopiero w poniedziałek naprawią ... więc pozostaje łańcuszek na ten weekend :( Co do domofonów to mieli dzisiaj być elektrycy ale nie dotarli :/ więc pewnie też dopiero w poniedziałek. Myślę, że przez najbliższy okres jeszcze wszystko będzie się "docierać" aż zacznie poprawnie działać i musimy być cierpliwi. Co do gości od gerdy to ja też czekam na nich już 2 tygodnie ale pewnie kiedyś dotrą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memey Re: Internet, kablówka, telefon IP: *.netcontrol.pl 12.04.08, 13:14 Wszystko pięknie ładnie, dzisiaj po remoncie umyłem okna a tu w pokoju z balkonem zonk.Dosyć że framugi są całe zniszczone to jeszcze w szybe powtapiane opiłki żelaza;tak to jest jak okna wstawia się przed zrobieniem balustrad i szlifuje się fleksem.Normalnie nerwica mnie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Internet, kablówka, telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 19:47 Odnosnie UPC, gosc z UPC powiedzial, ze od wtorku mozna dzwonic i załatwiac podpisywanie umow na tel, net, tv... kwestie techniczne sa załatwione.... mam nadzieje, ze okaze sie to prawda... Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Internet, kablówka, telefon IP: *.devs.futuro.pl 15.04.08, 11:35 No to od lipca się zacznie.... miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,5120052.html Ja kupuję rower :-) Ale niech wreszcie wybudują tą estakadę Nowohucka-Powstańców Wlkp. i ulicę Kuklińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Internet, kablówka, telefon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 12:38 Bedzie "fantastycznie" ... ale jesli w koncu zbuduja estakade, to sie odblokuje Płaszowska :-) Rower - faktycznie jest niezbędny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Tramwaj z Grzegórzeckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 12:51 A czy wiecie moze jak ma isc linia tramwajowa, od ronda Grzegórzeckeigo - ulica Klimeckiego i gdzie dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Tramwaj z Grzegórzeckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 13:05 Do ul.Golikówka nową ulicą było juz o tym jakiś czas temu na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memey Re: Tramwaj z Grzegórzeckiego IP: 81.219.244.* 15.04.08, 21:21 Bedzie szła koło tandety przez działki i wychodziła koło BP.Jest szanasa że Płaszowska bedzie jednokierunkowa lub ograniczona zakazem ruchu z dopiskiem nie dotyczy mieszkańców i służb technicznych.Taki byl pomysł na radzie dzielnicy ale to już chwile temu.Co z tego wyjdzie zobaczymy, zawsze można pozbierać podpisy o uciążliwości ruchu i wysłać do UMK, ale to chyba dopiero jak wybudują nową trasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Tramwaj z Grzegórzeckiego IP: *.chello.pl 15.04.08, 21:38 Tak też o tym słyszałem, że Płaszowska ma byc jednokierunkowa. Można jakoś potem zakwestować, petycja do UMK czy tym podobnego coś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memey Re: Tramwaj z Grzegórzeckiego IP: 81.219.244.* 15.04.08, 21:52 Myśle że mieszkańcy całej Płaszowskiej by się podpisali bo pewnie tez już mają srdecznie dosć wiecznego huku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Tramwaj z Grzegórzeckiego IP: *.chello.pl 15.04.08, 21:53 I nad tym trzeba popracować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Tramwaj z Grzegórzeckiego IP: *.chello.pl 16.04.08, 19:40 huku jak huku, ale te korki, dramatyczne, od rana do 10 na pewno, potem nie wiem..., może lądowisko dla helikopterów na dachach urządzimy? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Tramwaj z Grzegórzeckiego IP: *.chello.pl 16.04.08, 21:25 Dobre !!! ka. Nawet nie chce myśleć co będzie jak zaczną remont na Klimeckiego Dobrze, że mamy rowery............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Tramwaj z Grzegórzeckiego IP: *.chello.pl 16.04.08, 22:52 Spokojnie wytrzymamy a potem będzie nam się lepiej jeździło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Tramwaj z Grzegórzeckiego IP: *.chello.pl 16.04.08, 22:57 niepokoi mnie, że Zarząd taki spokojny na te korki... wniosek o lądowisko na dachach może nie przejść...;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Internet, kablówka, telefon IP: 84.40.217.* 16.04.08, 08:09 Kablowka z UPC zainstalowana :) Bez najmniejszych problemow... Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Internet, kablówka, telefon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 09:59 Fajnie GrYzLy, ze w końcu z UPC sie udało:-) Zatem jest krok na przód! Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Internet, kablówka, telefon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 09:59 Ja także mam już łącze ze światem!!! Czy ktoś wie kiedy zostaną uruchomione domofony i otrzymamy kody do nich??? Pzdr radi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: Internet, kablówka, telefon IP: *.chello.pl 16.04.08, 15:07 Brama wjazdowa dzisiaj jest instalowana więc może na dniach zgrają wszystko tzn. domofony, bramkę i bramę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 17.04.08, 21:39 Dla nieczęsto odwiedzających Płaszowską informacja, że właśnie zamontowano bramę wjazdową na teren Naszych budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memey Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 81.219.244.* 17.04.08, 23:15 Potwierdzam, tylko bramki jeszcze nie ma.Niestety domofony nadal "OFF" a lokator z 4 piętra blok A jedzie na naszym prądzie z garaży.My za niego zapłacimy bo po co zakładać licznik jak mozna gratis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 18.04.08, 08:08 Uuuuuuu...nie ladnie. Jesli mowa o relacjach wspolmieszkancow (i łamaniu podstawowych zasad poszanowania) baaaaaaaaaaardzo prosze osoby mieszkajace w klatce III bloku A o zamykanie drzwi wejsciowych i NIEPODPIERANIE ich ceglowkami. W efekcie drzi sa zniszczone na samym poczatku uzytkowania;(( Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Internet - ciąg dalszy IP: *.centertel.pl 18.04.08, 12:20 W (samo)obronie przed monopolem jednego dostawcy internetu, pociągnąłem sprawę, którą Kinga rozpoczęła z firmą Netcontrol. Spotkałem się z p. Marcinem z Netcontrol, który przyszedł na blok, żeby obejrzeć jakie mieliby możliwości działania. Faktycznie, zdziwiło go brak oddzielnego kabla internetowego w nowych budynkach, ale po zwiedzeniu mieszkania, klatki schodowej i parkingu, stwierdził, że sprawa jest do rozwiązania. Do wtorku obiecał dać mi odpowiedź, w jaki sposób i kiedy Netcontrol mógłby zacząć podłączać mieszkania do internetu. Prawdopodobnie będzie to możliwe szybem, w którym znajduje się instalacja wodna+wodomierze, ale rozważa też możliwość podpinania przez gniazdka elektryczne. Myślę, że warto wstrzymać się z podpisywaniem umów z UPC do czasu aż wyjaśni się sprawa z Netcontrol. Oprócz nie najgorszych stawek i możliwości podpisywania różnych umów, o których pisała Kinga, ważną rzeczą jest faktyczna prędkość przesyłu danych. W Netcontrol prędkość wysyłania danych odpowiada połowie prędkości odbieranych (w przypadku UPC jest to znacznie mniej, np. przy łączu 2Mb jest zaledwie 384 kb upload'u). Więc do ewentualnego prowadzenia rozmów telefonicznych przez internet w Netcontrol wystarczyłoby od biedy łącze 512). No i co istotne, jest możliwość bezpłatnego zawieszenia usług np. na czas urlopu, co w UPC w okresie umowy promocyjnej nie wchodzi w rachubę. Tak czy inaczej, warto byłoby mieć przynajmniej dwóch dostawców, możliwość wyboru czy zmiany np. po zakończeniu umowy promocyjnej w UPC (UPC ma tendencję do traktowania gorzej stałych/starych klientów niż nowych). Jak tylko dostanę odpowiedź z Netcontrol w sprawie technicznego rozwiązania braku okablowania internetowego, podam informację do wiadomości wspólnoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Telewizja satelitarna IP: *.centertel.pl 18.04.08, 12:48 A czy może ktoś z mieszkańców orientuje się na temat możliwości technicznych instalacji telewizji satelitarnej na blokach od strony wschodniej? Zauważyłem już pierwszą antenę w bloku 57, ale w mieszkaniu na rogu południowo-wschodnim. W innych blokach wszystkie anteny są skierowane na południe i z tego co zdążyłem się zorientować ze stron Cyfry+ czy Polsatu Cyfrowego, antena powinna być skierowana na południe. Czy to się da rozwiązać sensownie w mieszkaniach, które w naszych blokach mają okna tylko na wschód (i to na dodatek wschód lekko północny). Zasięgnę w tej sprawie opinii jakiegoś speca, ale może tymczasem ktoś mógłby się podzielić swoim doświadczeniem w podobnej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Telewizja satelitarna IP: 84.40.217.* 18.04.08, 13:11 U nas w mieszkaniu, IIIkl, bl A, okna wschodnio polnonce, byl specjalista z miernikiem itd, i powiedzial ze niestety, ale nie podejmuje sie instalacji, ze wzgledu na klad bloku i slaby sygnal. Padl pomysl aby zamontowac antene na dachu, jednak Semaco stanowczo zabronilo takich montarzy, jak i na dachu, jak i na elewacji. Nie wiem dlaczego inni moga montowac anteny na elewacji, a nam zabroniono... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-dus Re: Telewizja satelitarna IP: *.gprs.plus.pl 18.04.08, 18:51 Witam wszystkich mieszkanców! za niedługo (ok 2 tyg) tez do Was dołączę :) Czy ktoś moze powiedzieć ile kosztuje podpiecie telewizji UPC? bez tel. i internetu Ile kanalow jest z upc? jak wyglada umowa z nimi? Z gory dzieki! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Telewizja satelitarna IP: *.centertel.pl 18.04.08, 19:28 Jasne. Pakiet tv w UPC kosztuje 58 zl/m-c. Żeby nie płacić za instalację, umowę trzeba podpisać na rok, jednak potem należy uważać, żeby wypowiedzieć przed upływem 11 m-cy lub wynegocjować nowe warunki kolejnej umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Telewizja satelitarna IP: *.centertel.pl 18.04.08, 19:33 Hm, to nie za wesoło. Ciekawe czy pomoże to, że mieszkam na III piętrze, tzn. na tyle wysoko, żeby sygnał docierający do anteny zamontowanej na balkonie nie miał na przeszkodzie części budynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Telewizja satelitarna IP: *.chello.pl 18.04.08, 20:07 Witamy Nowych na forum. Z antenami jest tak, było już o tym że miastu nie podoba się ingerowanie w fasadę budynków. A zapewne jest tak, że ktoś założył już wcześniej antenę nie wiedząc o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memey Re: Telewizja satelitarna IP: 81.219.244.* 18.04.08, 21:35 Miasto nam nie dało na mieszkania także nie musi im sie podobać,natomiast jestem również przeciwny wierceniu w dachu i w elewacji co innego zamontowac talerz na balustradzie balkonu.A dostępność do satelity łatwo jest sprawdzić, jeżeli o godz 13-ej widac w pełni słoneczko to sygnał bedziemy odbierać bez przeszkód.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Telewizja satelitarna IP: *.chello.pl 18.04.08, 22:26 Jestem tego samego zdania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Telewizja satelitarna IP: *.centertel.pl 19.04.08, 13:03 Fajna wskazówka! Szkoda, że dzisiaj pochmurno... Obawiam się jednak, że dla mieszkań wschodnich po 12ej słońce już się chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrYzLy Re: Telewizja satelitarna IP: *.kolornet.pl 19.04.08, 13:42 Ciezko sie nie zgodzic z ta opinia i wskazowka, jednak u mnie jest juz kablowka, a antena zostala zwrocona :) Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Smietnik IP: *.chello.pl 19.04.08, 20:28 Patrząc dzisiaj na wysypujące się z kontenera śmieci i rozmiar naszego śmietnika,który jakby nie było obydwu blokom ma służyć, taka refleksja mnie dzisiaj naszła,czy aby częściej nie będziemy świadkami podobnego widoku.Może warto by przemyśleć tę sprawę jeszcze, póki bloki nie odebrane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenny Re: zgłaszanie usterek IP: *.chello.pl 19.04.08, 20:33 witam jestem po raz pierwszy na formu. chciałam się zapytać do kogo mam zgłosić usterkę klatki schodowej gdyż z podanych informacji na forum nie mogę zalogować się na stronie wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: zgłaszanie usterek IP: *.chello.pl 19.04.08, 20:50 To prawda nie można się zalogować na strone wspólnoty. Dostęp do tego konta ma tylko zarząd. Proponuje napisać maila, a napewno dotrze we wskazane "ręce" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: zgłaszanie usterek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 21:51 Witam Wszystkich! Odnośnie kwestii zgłaszania usterek - do Jenny i innych mieszkańców, tak jak napisał MK, prosimy pisać na mail: plaszowska5759@gmail.com Ten mail czytamy i wszystko będzie odnotowywane, aby zgaszać do Semaco, w czasie odbioru technicznego. Do Jacka w kwestii kontenerów i smieci: rozmawiałam w piątek z P. Michałem i mieli wziąc smieci w piatek i zmienic kontener, widzialam dzis, ze nie dotarli, ale sadze, ze w pon zmienia kontener, jesli nie, to bedziemy dzwonic i pytac. Jesli chodzi o przyszłosc to uwazam, ze na razie nie mamy sie co martwic, gdyz tak jak pisalam kilka dni wczesniej kwestia jest taka, ze teraz juz mamy zawiązana wspolnote i tak naprawde kwestia wywazenia smieci nalezy do nas.... Wybrany zarzadca ADM Zachód przejmuje administracje od Semaco od 1 maja 2008. Teraz te dwa tygodnie kwietnia, sa "okresem przejsciowym" Semaco juz tak naprawde nie ma obowiazku wywozic tych smieci - ale robi to jeszcze.... a my jeszcze nie mamy "ustawionego" jak czesto ma byc zmieniany kontener, bo to bedzie ustalane z zarzadca juz, z ADM - jaka bedzie potrzeba. Zatem smieci teraz leza... bo jest taka sytuacja, ze prosimy Semaco, by załatwilo nam kontener, pozniej, gdy sobie ustalimy i dostosujemy do potrzeb zmiany kontenera - sadze, ze takich sytuacji nie bedzie. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Nasze Forum IP: *.chello.pl 19.04.08, 22:11 Słuchajcie, pomyślałem sobie że taka Wpólnota jak Nasza po takim prężnym działaniu tu na forum powinna mieć własne. Pozwoliłem sobie założyć takowe, więc zapraszam, myślę że pomysł jest ok i Wszyscy się tam odnajdziemy Zapraszam do przenosin: www.plaszowska5759.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memey Re: Nasze Forum IP: 81.219.244.* 20.04.08, 00:11 www.plaszowska5759.fora.pl/ Drodzy mieszkańcy,przenosimy sie!Forum jest ok.I tylko dla nas! www.plaszowska5759.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: śmietnik IP: *.chello.pl 20.04.08, 13:06 Mam jednak obawy,że zwiększona częstotliwość wywozu śmieci wszystkiego może nie załatwić.Podejrzewam co się będzie działo np w święta.No,ale mam nadzieję ,że się mylę.Aha bo jak rozumiem tam nie będzie stał kontener obok śmietnika,tylko normalne pojemniki w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: śmietnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 15:20 Jacku zapraszamy na forum, temat zaczęty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger7 Re: śmietnik IP: *.chello.pl 20.04.08, 20:00 Działajmy tutaj: www.plaszowska5759.fora.pl/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: śmietnik IP: *.chello.pl 20.04.08, 20:36 Tak myślę że jak parę razy napiszemy to przenosiny się udadzą Już 10 osób widzęę w swoim okienku Zaprtaszamy: www.plaszowska5759.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memey Re: śmietnik IP: 81.219.244.* 20.04.08, 21:09 www.plaszowska5759.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś