pilocik2 29.11.05, 10:36 czy ktoś uczy się w szkole jezykowej Masterlang?Ja chodze na angielski i jestem zadowolona.Ciekawa jestem waszej opinii na temat szkoły i nauki innych języków( włoski, francuski.... ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allicja7 Re: masterlang-wasze opinie 07.02.06, 11:23 Również chodzę( a raczej chodziłam) do tej szkoły. Niestety bardzo się zawiodłam. Uważam, że nauczanie odbywa się na bardzo niskim poziomie. Owszem nauczycielę są przygotowani ale tylko do nauki z książki( nic ponad to), ćwiczenia z użyciem kaset odbywają się bardzo rzadko ( u mnie w grupie zdarzyło się to 2 razy w ciągu całego semestru). Nauczyciele dostosowują poziom grupy do najsłabszych uczniów, na każdej lekcji dla tych właśnie powtarzane są tematy, które były dwa, trzy zajęcia wcześniej( nadmienia, że w szkole są konsultacje, odbywające się w inne dni niż kurs służące temu celowi). Słuchacze pilni, którzy poświęcają odrobinę czasu w domu na odrobienie lekcji tracą wówczas czas.Tempo pracy jest bardzo wolne. Podczas pierwszego semustru z książki, którą powinno zrealizować się w ciągu dwóch semestrów podczas pierwszego semestru zrobiliśmy jedyne 30%. Jakiekolwiek najsubtelniejsze upomnienie odbierane jest jako wywoływanie konfliktu. Tak samo jest w przypadku poproszenia o cokolwiek np. o przeniesienie do wyższej grupy lub przeniesienie na inny język. Panie sekretarki są osobami bardzo miłymi ale tylko do momentu kiedy poprosi się o spotkanie z Panem dyrektorem w celu załatwienia jakiejkolwiek sprawy. Odebrałam moją prośbę spotkania się z Panem dyrektorem jako wchodzenie w ich kompetencje. No cóż pewne sprawy można załatwić tylko z tym na górze. Pan dyrektor, osoba w moim odczuciu niezwykle opanowana i inteligentna podejmuje pewne decyzje na podstawie pomówień, plotek i czytania "między wierszami". Podsumowując odniosłam wrażenie, że szkoła stosuje politykę: płacisz za kurs, przychodzisz na zajęcia, przyjmujesz wszystko i tylko to co zaproponuje szkoła, nieprzedstawiasz swoich opini, sugestii, próśb bo zostaniesz uznany jako osoba konfliktowa a w konsekwencji relegowany ze szkoły. Pozdrawiam serdecznie Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: masterlang-wasze opinie 07.02.06, 15:52 naprawdę jest aż tak źle?!? a ja miałam plan żeby zgłosić się tam w formie lektora j. angielskiego ... pewnie zdania jak we wszystkim są podzielone ... a jak atmosfera? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
allicja7 Re: masterlang-wasze opinie 07.02.06, 19:27 Atmosfera ogólnie jest bardzo miła. Codziennie panie sekretarki witają szerokim uśmiechem słuchaczy, można pożartować, napić się kawy, nawet są tacy którzy plotkują na lekcjach i notorycznie przychodzą na nie nieprzygotowani. No i znowu strata kilku minut. Są tacy (szczególnie Ci zdający najgorzej testy sprawdzające), którzy twierdzą że osoby proszące o przyśpieszenie tempa pracy i niepowtarzanie kilkakrotnie tematu tylko dla jednej osoby wywierają tak ogromną presję w grupie, że nie sposób pracować. No i są tacy (ci najlepsi), którzy zastanawiają się czy warto kontynuować naukę w tej szkole). Może to ja miałam pecha i trafiłam do grupy dobranej niezbyt trafnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka77 Re: masterlang-wasze opinie 28.04.06, 18:12 Alicja strach z Toba chodzic na zajęcia. Ja uważam się za bardzo pilna uczennicę i nie zauwazyłam żeby inni słuchacze obniżali mój poziom przez swoje gadanie, czy fakt że proszą nauczyciela o wyjasnienie czegoś :)). Ja też nieraz prosiłam o wyjaśnienie jakiejś partii materiału - w końcu za to płacę !!! I nikt z grupy nie miał do mnie o to pretensji (wygląda na to, że chodziłyśmy na różne lektoraty :)) Co do nauczycieli to w masterlangu uczą też Ci sami co w Lingualand czy w Yorku, do tego mają metodyka, który przychodzi na lekcje i sprawdza jak nauczyciele sie sprawują. Ja jestem bardzo zadowolona z masterlangu. I polecam tą szkołę każdemu. Niestety nie wiem jak jest z francuskim, ale wiem że można przyjść na bezpłatną jedna lekcję coby się samemu przekonać jak jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
birchman Re: masterlang-wasze opinie 07.02.06, 21:44 Jeśli już poruszono temat szkół językowych to może ktoś coś powie o szkole Native www.native.er.pl/ przy Torfowej. Był bym wdzięczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: masterlang-wasze opinie 08.02.06, 09:46 a jakie szkoły językowe są jeszcze sa ruczaju? :) Odpowiedz Link Zgłoś
allicja7 Re: masterlang-wasze opinie 08.02.06, 10:43 Na Kobierzyńskiej jest oddział szkoły Kliny Englisch Courses. Słyszałam o tej szkole same superlatywy. Ponoć jest bardzo miła atmosfera. www.klinyenglish.pl/ Również na Kobierzyńskiej jest jeszcze jedna szkoła ( angielskiego uczą metodą Callana)niestety nie pamiętam nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
birchman Re: masterlang-wasze opinie 08.02.06, 11:16 No i jeszcze jest Native o której nic nie wiem :) a próbuje się coś dowiedzieć. Michal Odpowiedz Link Zgłoś
allicja7 Re: masterlang-wasze opinie 20.02.06, 11:21 Widzę, że ktoś skasował mój post. Myślę, że przez przypadek. Znane mi szkoły językowe na Ruczaju to Kliny Englisch Courses z siedzibą na ulicy Kobierzyńskiej www.klinyenglish.pl, Szkoła ucząca metodą Callana( nie pamiętam nazwy) również na ulicy Kobierzyńskiej oraz szkoła Asset znajdująca się obok pizzeri na ulicy Zachodniej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emrg Re: masterlang-wasze opinie 20.02.06, 21:24 Możesz mi wierzyć lub nie, ale ABSOLUTNIE nie rozumiem dlaczego to zostało skasowane :( być może tak jak mówisz przez pomyłkę... hmmm... ciekawostka bardzo przepraszam w każdym razie Odpowiedz Link Zgłoś
bdzi Re: masterlang-wasze opinie 04.04.06, 22:17 deutschperfekt.w.interia.pl/ Narazie tylko niemiecki od września angielski :) Odpowiedz Link Zgłoś
1magdi1 Re: masterlang-wasze opinie 06.03.06, 19:36 a miało byc o masterlang. CZy ktoś z Was uczy(ł) sie tam francuskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
17viniu Re: masterlang-wasze opinie 06.05.06, 13:03 uczę się w masterlangu i w porównaniu z poprzednią szkołą sporo nadgoniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj33 Re: masterlang-wasze opinie 07.12.06, 14:10 Cześć wszystkim:) Nie wiem jak wy, ale według mnie MASTERLANG jest świetną szkołą. Atmosfera jest przefajna, ludzie również, duzo się tam nauczyłam, i mam zamiar kontynuowac naukę. Szkoda, że w tym semestrze nie było grupy francuskiej, ale mam nadzieję, że w następnym takowa się utworzy. Pozdrawiam wszystkich Masterlangowiczów :) Odpowiedz Link Zgłoś