Dodaj do ulubionych

masterlang-wasze opinie

29.11.05, 10:36
czy ktoś uczy się w szkole jezykowej Masterlang?Ja chodze na angielski i
jestem zadowolona.Ciekawa jestem waszej opinii na temat szkoły i nauki innych
języków( włoski, francuski.... )
Obserwuj wątek
    • allicja7 Re: masterlang-wasze opinie 07.02.06, 11:23
      Również chodzę( a raczej chodziłam) do tej szkoły. Niestety bardzo się
      zawiodłam. Uważam, że nauczanie odbywa się na bardzo niskim poziomie. Owszem
      nauczycielę są przygotowani ale tylko do nauki z książki( nic ponad to),
      ćwiczenia z użyciem kaset odbywają się bardzo rzadko ( u mnie w grupie zdarzyło
      się to 2 razy w ciągu całego semestru). Nauczyciele dostosowują poziom grupy do
      najsłabszych uczniów, na każdej lekcji dla tych właśnie powtarzane są tematy,
      które były dwa, trzy zajęcia wcześniej( nadmienia, że w szkole są konsultacje,
      odbywające się w inne dni niż kurs służące temu celowi). Słuchacze pilni, którzy
      poświęcają odrobinę czasu w domu na odrobienie lekcji tracą wówczas czas.Tempo
      pracy jest bardzo wolne. Podczas pierwszego semustru z książki, którą powinno
      zrealizować się w ciągu dwóch semestrów podczas pierwszego semestru zrobiliśmy
      jedyne 30%. Jakiekolwiek najsubtelniejsze upomnienie odbierane jest jako
      wywoływanie konfliktu. Tak samo jest w przypadku poproszenia o cokolwiek np. o
      przeniesienie do wyższej grupy lub przeniesienie na inny język. Panie sekretarki
      są osobami bardzo miłymi ale tylko do momentu kiedy poprosi się o spotkanie z
      Panem dyrektorem w celu załatwienia jakiejkolwiek sprawy. Odebrałam moją prośbę
      spotkania się z Panem dyrektorem jako wchodzenie w ich kompetencje. No cóż
      pewne sprawy można załatwić tylko z tym na górze. Pan dyrektor, osoba w moim
      odczuciu niezwykle opanowana i inteligentna podejmuje pewne decyzje na podstawie
      pomówień, plotek i czytania "między wierszami". Podsumowując odniosłam wrażenie,
      że szkoła stosuje politykę: płacisz za kurs, przychodzisz na zajęcia,
      przyjmujesz wszystko i tylko to co zaproponuje szkoła, nieprzedstawiasz swoich
      opini, sugestii, próśb bo zostaniesz uznany jako osoba konfliktowa a w
      konsekwencji relegowany ze szkoły.
      Pozdrawiam serdecznie Alicja.
      • gioseppe Re: masterlang-wasze opinie 07.02.06, 15:52
        naprawdę jest aż tak źle?!?
        a ja miałam plan żeby zgłosić się tam w formie lektora j. angielskiego ...

pewnie zdania jak we wszystkim są podzielone ...
        a jak atmosfera?

pozdrawiam
        • allicja7 Re: masterlang-wasze opinie 07.02.06, 19:27
          Atmosfera ogólnie jest bardzo miła. Codziennie panie sekretarki witają szerokim
          uśmiechem słuchaczy, można pożartować, napić się kawy, nawet są tacy którzy
          plotkują na lekcjach i notorycznie przychodzą na nie nieprzygotowani. No i znowu
          strata kilku minut. Są tacy (szczególnie Ci zdający najgorzej testy
          sprawdzające), którzy twierdzą że osoby proszące o przyśpieszenie tempa pracy i
          niepowtarzanie kilkakrotnie tematu tylko dla jednej osoby wywierają tak ogromną
          presję w grupie, że nie sposób pracować. No i są tacy (ci najlepsi), którzy
          zastanawiają się czy warto kontynuować naukę w tej szkole).
          Może to ja miałam pecha i trafiłam do grupy dobranej niezbyt trafnie.
      • agrafka77 Re: masterlang-wasze opinie 28.04.06, 18:12
        Alicja strach z Toba chodzic na zajęcia. Ja uważam się za bardzo pilna
        uczennicę i nie zauwazyłam żeby inni słuchacze obniżali mój poziom przez swoje
        gadanie, czy fakt że proszą nauczyciela o wyjasnienie czegoś :)). Ja też nieraz
        prosiłam o wyjaśnienie jakiejś partii materiału - w końcu za to płacę !!! I
        nikt z grupy nie miał do mnie o to pretensji (wygląda na to, że chodziłyśmy na
        różne lektoraty :)) Co do nauczycieli to w masterlangu uczą też Ci sami co w
        Lingualand czy w Yorku, do tego mają metodyka, który przychodzi na lekcje i
        sprawdza jak nauczyciele sie sprawują. Ja jestem bardzo zadowolona z
        masterlangu. I polecam tą szkołę każdemu. Niestety nie wiem jak jest z
        francuskim, ale wiem że można przyjść na bezpłatną jedna lekcję coby się samemu
        przekonać jak jest ...
    • birchman Re: masterlang-wasze opinie 07.02.06, 21:44
      Jeśli już poruszono temat szkół językowych to może ktoś coś powie o szkole
      Native www.native.er.pl/ przy Torfowej.
      Był bym wdzięczny.

Pozdrawiam
    • gioseppe Re: masterlang-wasze opinie 08.02.06, 09:46
      a jakie szkoły językowe są jeszcze sa ruczaju? :)
      • allicja7 Re: masterlang-wasze opinie 08.02.06, 10:43
        Na Kobierzyńskiej jest oddział szkoły Kliny Englisch Courses. Słyszałam o tej
        szkole same superlatywy. Ponoć jest bardzo miła atmosfera.
        www.klinyenglish.pl/
        Również na Kobierzyńskiej jest jeszcze jedna szkoła ( angielskiego uczą metodą
        Callana)niestety nie pamiętam nazwy.
        • birchman Re: masterlang-wasze opinie 08.02.06, 11:16
          No i jeszcze jest Native o której nic nie wiem :) a próbuje się coś dowiedzieć.
          Michal
      • allicja7 Re: masterlang-wasze opinie 20.02.06, 11:21
        Widzę, że ktoś skasował mój post. Myślę, że przez przypadek.
        Znane mi szkoły językowe na Ruczaju to
        Kliny Englisch Courses z siedzibą na ulicy Kobierzyńskiej www.klinyenglish.pl,
        Szkoła ucząca metodą Callana( nie pamiętam nazwy) również na ulicy Kobierzyńskiej
        oraz szkoła Asset znajdująca się obok pizzeri na ulicy Zachodniej
        Pozdrawiam
        • emrg Re: masterlang-wasze opinie 20.02.06, 21:24
          Możesz mi wierzyć lub nie, ale ABSOLUTNIE nie rozumiem dlaczego to zostało skasowane :(
          być może tak jak mówisz przez pomyłkę... hmmm... ciekawostka
          bardzo przepraszam w każdym razie
      • bdzi Re: masterlang-wasze opinie 04.04.06, 22:17
        deutschperfekt.w.interia.pl/
        Narazie tylko niemiecki od września angielski :)
    • 1magdi1 Re: masterlang-wasze opinie 06.03.06, 19:36
      a miało byc o masterlang. CZy ktoś z Was uczy(ł) sie tam francuskiego?
      • 17viniu Re: masterlang-wasze opinie 06.05.06, 13:03
        uczę się w masterlangu i w porównaniu z poprzednią szkołą sporo nadgoniłem.
    • ruczaj33 Re: masterlang-wasze opinie 07.12.06, 14:10
      Cześć wszystkim:)
      Nie wiem jak wy, ale według mnie MASTERLANG jest świetną szkołą. Atmosfera jest
      przefajna, ludzie również, duzo się tam nauczyłam, i mam zamiar kontynuowac
      naukę. Szkoda, że w tym semestrze nie było grupy francuskiej, ale mam nadzieję,
      że w następnym takowa się utworzy.
      Pozdrawiam wszystkich Masterlangowiczów :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka