Dodaj do ulubionych

Pierwsza praca pierwsza chała

16.10.02, 11:43
Wymyślona w dobie rządów AWS-UW jako "Absolwent" nabrała dorodnego kształtu
pod rządami SLD-UP-PSL jako "Pierwsza praca", byle wygrać po raz trzeci
wybory.

Forward
Obserwuj wątek
    • m.in Re: Pierwsza praca pierwsza chała 16.10.02, 11:50
      nie mów/nie pisz, ze wierzyłes w ten program...

bez jaj
      • forward Re: Pierwsza praca pierwsza chała 16.10.02, 11:58
        Jak człowiek jest zdesperowany to uwierzy nawet w to że św. Mikołaj jest
        kobietą. Dziś sprawdziłem jakie są oferty i nie włączyłem się do niego.
        Po prostu przejebane.

Forward
        • Gość: Zbigniew Ale jaki w końcu masz zawód? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 12:28
          Widzę, że unikasz odpowiedzi, nie chcę tutaj zacząć marudzić po coś wybrał
          takie studia. Ale może mógłbym pomóc.
          • Gość: Gatsby Re: Ale jaki w końcu masz zawód? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 16.10.02, 13:14
            peteen juz chciał pomóc, ale chyba nie było odzewu - może forward woli
            narzekać...
            • forward Re: Przecież już raz mówiłem 16.10.02, 13:29
              Jestem świeżo upieczonym magistrem praw.

Forward
              • viking73 Re: Przecież już raz mówiłem 16.10.02, 13:35
                I pewnie nie pochodzisz z / nie jesteś blisko zaprzyjaźniony / rodziny/ą
                o tradycjach prawniczych? No to współczuję... Ale chyba współczucia to akurat
                najmniej Ci potrzeba. I irytujących rad typu «co trzeba zrobić, żeby znaleźć
                pracę». Pozdrawiam, choć nie bardzo mogę Ci pomóc.
              • Gość: Zbigniew Re: Przecież już raz mówiłem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 14:00
                Ale nie zapamiętałem:))
                Wiesz sporo ludzi na forum ma jakiś zawód a nie wszyskich pamiętam.

A w czym się specjalizowałeś?
            • gph Re: Ale jaki w końcu masz zawód? 16.10.02, 14:00
              Gość portalu: Gatsby napisał(a):

> peteen juz chciał pomóc, ale chyba nie było odzewu - może forward woli
              > narzekać...
              myślę, że coś w tym jest najłatwiej zostać męczennikiem zwyrodniałej fomy
              neoliberalnego społeczeństwa konsumpcji. myślę, że forward powinien zapisać się
              do samobrony i u boku mecenasa Dzido rozpocząć nowe, odfrustrowane życie.
              • forward Re: Po prostu niesmaczne 16.10.02, 17:28
                Głosuję na Unię Wolności od zawsze, to że ktoś przesądza moje preferencje
                wyborcze jest po prostu niesmaczne, moje przekonania polityczne to moja
                osobista sprawa, ale jeżeli ktoś jest chamem to wymaga żeby udowodnić że nie
                jest się wielbłądem i nie głosuje na biało-czerwone krawaty.
                Specjalizacja w administracji publicznej,ale mogę zaadoptować się do czegoś
                nowego, zwłaszcza do problematyki cywilnoprawnego obrotu lokalami mieszkalnymi,
                zresztą chyba będę musiał, dziś zabrakło mi staży w urząedach administracji
                publicznej.

Forward
                • forward Re: Po prostu niesmaczne po raz drugi 16.10.02, 20:53
                  i gdzie te śmiechy i chichy? Jak fajnie szydzić z innych, kto by pomyślł takie
                  kuturalne forum a jest inaczej.

Forward
                  • m.in ??????????? 17.10.02, 09:52
                    a co sie tobie rozchodzi?
                    jak ci sie nie podbaja teksty gph to z nim nie pisuj (fuj, jak to paskudnie
                    wygląda)
                    mi sie nie podobaja to nie pisuję
                    tez mam "urzędowe" wykształcenie - ale to głupi zawód, jak dla mnie
                • gph Re: Po prostu niesmaczne 17.10.02, 10:08
                  forward napisał:

> Głosuję na Unię Wolności od zawsze, to że ktoś przesądza moje preferencje
                  > wyborcze jest po prostu niesmaczne, moje przekonania polityczne to moja
                  > osobista sprawa, ale jeżeli ktoś jest chamem to wymaga żeby udowodnić że nie
                  > jest się wielbłądem i nie głosuje na biało-czerwone krawaty.
                  > Specjalizacja w administracji publicznej,ale mogę zaadoptować się do czegoś
                  > nowego, zwłaszcza do problematyki cywilnoprawnego obrotu lokalami
                  mieszkalnymi,
                  >
                  > zresztą chyba będę musiał, dziś zabrakło mi staży w urząedach administracji
                  > publicznej.

he he. a ja się zastanawiałem, dlaczego Unia upada... a jak ma nie upadać,
                  skoro głosuja na nią wykształceni frustraci?? Forward, rozejrzyj się po swoich
                  postach, poczytaj.. jeżeli zobaczysz tam coś, co może kogoś naprowadzić na
                  myśl, że oto ma się do czynienia ze zwolennikiem UW, to...
                  niezależnie od deklarowanych preferencji politycznych prezentujesz tu
                  sfrustrowany populizm rodem z Klewek. weźże się w garść i ochłoń. jeżeli sobie
                  wyobrażasz, że po kilku pełnych cierpienia i żalu postach ktoś z forum
                  napisze " świetnie panie F., zapraszam do pracy w urzędzie wojewódzkim czy
                  jakimkolwiek innym" to przykro mi, ale kiepską drogę kariery sobei wybrałeś..
                  • forward Re: IGNOR 17.10.02, 11:33
                    IGNOR i o czym teraz będziesz pisał?

Forward
                    • gph Re: IGNOR 17.10.02, 11:52
                      forward napisał:

> IGNOR i o czym teraz będziesz pisał?
                      buuuu, o niczym. będę siedział i płakał, że zabrakło mi świetnego rozmówcy...
                      • skks Re: IGNOR 17.10.02, 11:57
                        Gph'u nie smuć się frustratów dookoła jest dużo zara przybieży
                        następny/niestety/:)))
                        • gph Re: IGNOR 17.10.02, 12:00
                          skks napisał:

> Gph'u nie smuć się frustratów dookoła jest dużo zara przybieży
                          > następny/niestety/:)))
                          kiej mi smutno, że tak szybko odchodzą... chlip... był chłop, ni ma chłopa...
                          chlip..
                          • skks Re: IGNOR 17.10.02, 12:07
                            No popatrz zdał maturę, skończył studia, zna dwa języki, był dwa miesiące na
                            praktyce!!
                            I nikt Mu nie proponuje pracy!!! jaki smutek:(((((
                            Aplikację też trudno zrobić, nawet prokuratorską:)))
                            A może zostać na doktoranckich, zrobić doktorat, szybko habilitację i już
                            można wystąpić do Rady Adwokackiej o wpisanie na listę!!!
                            A może należy zgłosić się do Funduszu Mikro i załatwić sobie /urzędnik to
                            potrafi:))/ kredyt na otwarcie małego biznesu no ale to wymaga odwagi!!!
                            I trzeba polatać!!
                            A może coś jeszcze innego?
                            • gph Re: IGNOR 17.10.02, 12:19
                              skks napisał:

> No popatrz zdał maturę, skończył studia, zna dwa języki, był dwa miesiące na
                              > praktyce!!
                              > I nikt Mu nie proponuje pracy!!! jaki smutek:(((((
                              > Aplikację też trudno zrobić, nawet prokuratorską:)))
                              > A może zostać na doktoranckich, zrobić doktorat, szybko habilitację i już
                              > można wystąpić do Rady Adwokackiej o wpisanie na listę!!!
                              > A może należy zgłosić się do Funduszu Mikro i załatwić sobie /urzędnik to
                              > potrafi:))/ kredyt na otwarcie małego biznesu no ale to wymaga odwagi!!!
                              > I trzeba polatać!!
                              > A może coś jeszcze innego?
                              no cóż skksi-ie. chory jesteś, widać na mózg Ci się rzuciła grypa i od rzeczy
                              piszesz... przecież nie po to chłopię przez ileś-tam-lat jak pies się męczyło,
                              żeby teraz kombinować... jak na studia szedł to facetów z takim dyplomem pięciu
                              brzuchatych i cieknących forsą biznesmenów po ulicach ganiało, żeby tylko do
                              nich przyszli.. TAK BYŁO!!! buuuu a tera co??? siąść i płakać wraz F.
                              albo wziąść się do roboty, co też ninieszym uczynie..
                              • skks Re: IGNOR 17.10.02, 12:26
                                Oj chorym, chorym i sfrustrowanym:)
                                • m.in Re: IGNOR 17.10.02, 12:27
                                  a co ci forward zrobił, ze tak sie nad nim wyzłosliwiasz?
                                  • forward Re: Szkoda gadać 17.10.02, 12:41
                                    Szkoda gadać sami sobie najlepsze świadectwo wystawiają, tylko z czego? braku
                                    taktu?, kultury? a może zwyczajnego chamstwa?

Forward
                                    • skks Re: Szkoda gadać 17.10.02, 12:46
                                      Oczywiście Forwardzie!!! chamstwo, brak elementarnej kultury!!!
                                      Tak masz rację !!!słoma z cholewek, wyzysk kapitalistyczny!!!
                                      Tak masz rację jużem se łeb zsypał popiołem!!!

M.in./bez kropki/ już wiesz:) no dlatego:)
                                      • gph Re: Szkoda gadać 17.10.02, 12:50
                                        skks napisał:

> Oczywiście Forwardzie!!! chamstwo, brak elementarnej kultury!!!
                                        > Tak masz rację !!!słoma z cholewek, wyzysk kapitalistyczny!!!
                                        > Tak masz rację jużem se łeb zsypał popiołem!!!
                                        straszne chamstwo. i szarganie świętości. taktu nie masz, to i pewno w tańcu
                                        rytmu złapać nie potrafisz..
                                        • skks Re: Szkoda gadać 17.10.02, 12:59
                                          A jeszcze dopowiem!!!, że górnicy, hytnicy, stoczniowcy, włókiennicy,
                                          KABLOWNICY z Ożarowa to sami sę sobie winni, że załapuję się za bezrobocie!!!
                                          I takie krzaklewskie jak strajkują by nie restrukturyzować zakładu to zaraz
                                          lecę do tego zakładu i kupuję wierzytelności bo dość szybko padnie na pysk!!
                                          I se go kupię za pół darmo:)))
                                          • gph Re: Szkoda gadać 17.10.02, 13:03
                                            skks napisał:

> A jeszcze dopowiem!!!, że górnicy, hytnicy, stoczniowcy, włókiennicy,
                                            > KABLOWNICY z Ożarowa to sami sę sobie winni, że załapuję się za bezrobocie!!!
                                            > I takie krzaklewskie jak strajkują by nie restrukturyzować zakładu to zaraz
                                            > lecę do tego zakładu i kupuję wierzytelności bo dość szybko padnie na pysk!!
                                            > I se go kupię za pół darmo:)))
                                            ożesz Ty, tfu... kapitalisto! przez takich jak Ty matki mleka dla dzieci nie
                                            mają..
                                          • m.in Re: Szkoda gadać 17.10.02, 13:15
                                            skks napisał:
                                            > KABLOWNICY z Ożarowa to sami sę sobie winni, że załapuję się za bezrobocie!!!
                                            > kupuję wierzytelności bo dość szybko padnie na pysk!!
                                            > I se go kupię za pół darmo:)))

bardzo słusznie
                                            aczkolwiem mam wrażenie, ze sie ciut zagalopowałes
                                            w ożarowie to nie jest strajk tylko okupacja LIKWIDOWANEGO zakładu
                                            własnie ze względu na jego zamkniecie przez pana C.
                                            z punktu widzenia okupujących gorzej DLA NICH być nie może,
                                            bo pan C. nie weźmie ich przeciez do Myślenic do roboty (abstrahując od tego,
                                            że i tak by nie pojechali)
                                            nieprawdaż?
                                            więc niewiele w ożarowie kupisz,
                                            zresztą po co?
                                            • skks Re: Szkoda gadać 17.10.02, 13:23
                                              I znowu bez bicia przyznaję się, że przesadziłem z tym Ożarowem, Fakt p.C
                                              wziął i zlikwidował złoma a nie odbudował:((( i tu masz M.ine!! rację,
                                              niestyty tak też bywa!!
                                              Ja nie wiem /~~/ dlaczego tak p.C zrobił ale to było jego!!!!!!
                                              Jeżeli załoga miała "pakiet socjalny" to miała!!
                                              Jeżeli było przestępstwo to nalezy zamknęć Prezesa!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka