Gość: Paweł IP: *.kompania.net 02.12.05, 07:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Prukawerek Re: Krakowska posłanka PiS Barbara Bubula zapowia IP: *.autocom.pl 02.12.05, 07:48 Popieram.Pokazemy Jankesom gdzie mamy ich wspaniale wynalazki na zbijanie kasy kosztem zdrowia ludzkosci.Proponuje jeszcze zamkniecie palcowek biotechnologicznych zajmujacych sie ulepszaniem zywnosci!!!Kazda ingerencja czlowieka w matke nature konczy sie totalna kleska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Krakowska posłanka PiS Barbara Bubula zapowia IP: *.bie.lama.net.pl 02.12.05, 08:17 Nieprzeciętnie śmieszy mnie, że banda nieuków niemająca zielonego pojęcia o funkcjonowaniu ekosystemów, o tym, co dla środowiska szkodliwe, a co bezpieczne, wykarmiona stereotypami mającymi niewiele wspólnego z prawdą nazywa siebie "ekologami". Ja przepraszam, ale ekologiem to może się nazwać np. prof. Sawicka-Kapusta z Uniwersytetu Jagiellońskiego, a nie chłopek-roztropek, który gorąco protestuje przeciwko budowie elektrowni atomowej, zupełnie nie dostrzegając faktu, że elektrownia taka jest praktycznie obojętna dla środowiska, w przeciwieństwie do posiadających sporą i szkodliwą dla środowiska elektrowni węglowych... kochani "ekolodzy" - zabierzcie się do budowy tuneli dla żab i ropuch pod autostradami, a nie do mącenia w rozwoju nowoczesnych i PRZYJAZNYCH ŚRODOWISKU technologii. Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus ERRATA IP: *.bie.lama.net.pl 02.12.05, 08:18 JEST: w przeciwieństwie do posiadających sporą i szkodliwą dla środowiska elektrowni węglowych... POWINNO BYĆ: w przeciwieństwie do posiadających sporą i szkodliwą dla środowiska EMISJĘ ZANIECZYSZCZEŃ elektrowni węglowych... Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Krakowska posłanka PiS Barbara Bubula zapowia IP: *.autocom.pl 02.12.05, 09:32 Tylko ze tutaj pisza o GMO a nie o elektrowniach atomowych,ot co.A przeciwko nowoczesnym eletrowniom atomowym nic nie mam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Krakowska posłanka PiS Barbara Bubula zapowia IP: *.bie.lama.net.pl 02.12.05, 16:14 Sęk w tym, że GMO są równie szkodliwe dla środowiska co elektrownie atomowe. Stosowanie "poprawionych" organizmów pozwala chociażby na wyeliminowanie trucia środowiska tzw. środkami ochrony roślin... a o tym, żeby stwarzało jakieś zagrożenie nic mi nie wiadomo... powiedzmy sobie szczerze, że większość uprawianych roślin nie jest w stanie żyć samodzielnie poza polem uprawnym w polskim klimacie - nie ma więc ryzyka, że GMO "uciekną" z plantacji i wywołają jakiekolwiek perturbacje w środowisku naturalnym... Nawołuję do zaprzestania nazywania tych oszołomów ekologami!!! Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz ja chce kupowac modyfikowana zywnosc, zdrowa IP: *.76.classcom.pl 02.12.05, 09:41 Ja chce kupowac modyfikowana zywnosc. Jest lepsza, zdrowsza i nie szkodzi ludziom. Niech ekolodzy zajma sie zatruwaniem srodowiska przez srodki ochrony roslin tradycyjnych (pestycydy) zamiast podburzania przeciwko GM. zz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrow Anty-GMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 17:41 Problem z GMO polega na tym, ze nie wiadomo jakie skutki wywola regularne spozywanie takich roslin w dluzszej perspektywie. Moze powszechna amerykanska otylosc to wlasnie rezultat m. in. amarykanskiej swobody w produkcji (bo trudno to juz nazwac hodowla) organizmow modyfikowanych genetycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Anty-GMO - nieprawda, amerykańska otyłość jest IP: *.krakow.pl / *.vrak.krakow.pl 02.12.05, 22:13 spowodowana kilkoma bardzo konkretnymi przyczynami, wśród których na pewno nie ma spożywania żywności GMO. Tzn. genetycznie modyfikowana kukurydza oczywiście tuczy, ale ta niemodyfikowana tak samo. P.S. Przypadek Bubuli to kolejny przykład na to, że pisioki do generalnie uczciwi ludzie, ale zupłenie niekompetentni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Anty-GMO IP: *.bie.lama.net.pl 03.12.05, 00:45 Amerykańska otyłość ma swoje przyczyny w tamtejszych nawykach żywieniowych, które sprowadzają się do rezygnacji z domowych posiłków na rzecz pochłaniania całych gór fast-foodów i słodyczy, o których wielkich i wybitnych zaletach dla zdrowia chyba nie trzeba wspominać... Zaś genetyczne modyfikacje, AFAIK, nie dotyczą bezpośrednio kaloryczności pożywienia, a przede wszystkim wytworzenia odpowiednich środków, które uczynią roślinę niezjadliwą dla pasożytów oraz pewnych enzymów, które sprawdzą się również w trudniejszych warunkach środowiskowych, co zabezpieczy roślinę przez przymrozkami, niedoborami wody i takimi-tam... Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś