Dodaj do ulubionych

Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 22:21
To nie jedyna nie prawidłowość UPC Polska O/Kraków.
Do dnia dzisiejszego nie tylko mnie nie przprosdzone ale sprawę ukrecono. A
chodzi o ich współpracownika, który kilka lat temu bez mojej zgody czyli
glównego lokatora załozył tzw. kabel. W sprosny sposób ukręcono sprawe. A Sp.
Mieszkaniowa cały czas potrącała nalezności.UPC to najmniej wiarygodna firma.
Obserwuj wątek
    • makabi Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd 05.12.05, 15:50
      I znowu winny jest SYSTEM!! Widać wszyscy pracownicy działu kontaktu z
      abiobenentami i prasą śa szkoleni z tych samych "systemowych" skryptów... Jak
      tylko coś się dzieje źle to winny jest system. Podobnie tłumaczy sioę TPSA i
      jeszcze parę firm. A człowiek to tam jest tylko brakującym ogniwem rewelucji
      technicznej. Człowiek nie może nic. Za to system.... może wszystko, bo to
      system
    • flamengista miałem podobny problem 06.12.05, 21:19
      W czerwcu zadzwonił do mnie teleakwizytor z UPC, oferując Internet Chello.
      Promocja zakładała darmowy (po 1 zł) abonament na Internet i kablówkę za 2
      miesiące, potem za Chello 50 zł miesięcznie.

Nie zdecydowałem się od razu, podczas drugiej rozmowy ten sam facet potwierdził
      warunki. Wcześniej kilka razy korzystałem u nich z promocji na canal+, więc (o
      naiwności!) przy instalacji podpisałem bez namysłu umowę.

Po czym oczywiście okazało się, że akwizytor BEZCZELNIE KŁAMAŁ - takiej promocji
      nie bylo, on połączył obie i zrobił swoisty "mix promocyjny". Nie wierzę też w
      przypadek/pomyłkę - facet dwa razy powtórzył to samo, więc był szkolony po to,
      by wprowadzać klientów w błąd.

Napisałem reklamację - od 2 miesięcy czekam bezskutecznie na odpowiedź. Rachunki
      zawyżone popłaciłem już dawno, przebolałem stratę pieniędzy. Ale nie lubię, jak
      się mnie oszukuje w majestacie prawa.

Jak tylko skończy mi się podpisana umowa, przeniosę kablówkę do dawnego
      autocomu. Dla zasady.
      • Gość: OLO I Re: miałem podobny problem IP: *.chello.pl 06.12.05, 21:23
        "przy instalacji podpisałem bez namysłu umowę" - a o drobnym druku na dole
        strony nie słyszał?
      • ddddgggg Re: miałem podobny problem 22.03.06, 18:03
        u mnie facet naklejał ogłoszenia na drzwiach do bloku z promocją upc, a potem
        jak sie do niego dzwoniło to mówił że on nic nie naklejał od miesiąca i nie ma
        żadnej promocji... a potem za tydzien znów było ogłoszenie na drzwiach (
        promocji oczywiście nie było nigdy w tym czasie)
    • Gość: ksenia Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: *.comnet.krakow.pl 07.12.05, 10:35
      Od prawie 4 lat UPC wydzwania do mnie o zwrot dekodera i za każdym razem
      tłumaczę , że jestem nowym właścicielem mieszkania i niekorzystam z dekodera.
      Nazwisko osoby , która podpisała z nimi umowę jest mi nie znane i być może
      kiedyś wynajmowała to mieszkanie. Już mi się nie chce im tłumaczyc całej tej
      histori. Ciekawe na jakiej podstawie wynajeli dekoder tej osobie!!! Maja
      bałagan w firmie
      • Gość: k. Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:19
        ja również mam podobny problem, ale gdy w końcu zagroziłam prasą i telewizją
        (nie potrafili prawidłowo odczytać napisanej przez siebie umowy, oczywiście
        chodzi o ICH zapis ale dla mnie korzystny a dla nich nie!)sprawa chwilowo
        przycichła. Z doświadczenia wiem,że za jakiś czas sprawa ponownie odrodzi się
        jak feniks z popiołów ( co już miało miejsce dwa razy).
        Moje osobiste zdanie - nigdy więcej jakichkolwiek umów z UPC! Niestety!
    • Gość: gosc Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.05.06, 23:23
      Daje wiare,ze rachunku Klient mogl wogole nie otrzymac.Tak sie czesto dzieje w
      Upc. Rotacja pracownikow oznacza niewystarczajace przeszkolenie. Dlatego Klient
      mogl zostac wprowadzony w blad.Jesli chodzi o system billingowy -panuje tam od
      zawsze balagan.
    • Gość: Grzegorz Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: *.chello.pl 17.12.06, 14:15
      Włsnie otworzyłem sobie na www.upc.pl/ebok moj rachunek na miesiac grudzien.
      I mam o 10 zł za duzy rachunek niz ten ktory miał byc na fakturze jak "mily"
      pan mnie informował jak instalował Kablówkę i Internet
      Jutro tj. poniedziałek idę do oddziału wyjasnic sprawę !
      Grzegorz
      • zbyh28 a od kiedy to instalator pracuje w dziale sprzed 05.03.08, 02:07
        lub rachunkowosci... :)
        ?
    • Gość: Grzegorz Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: *.chello.pl 15.09.08, 15:29
      Chcę się zarejestrować,otrzymuję informację o błędnym numerze mojej
      komórki, pomimo, że jest on prawidłowy. Dlaczego i na jakiej
      podstawie ?
    • Gość: ziutek Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: *.chello.pl 05.11.08, 02:53
      ja dostalem juz prawie rok temu adres e-mail od UPC ktory do dzis nie dziala !
    • Gość: też naiwny Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: *.chello.pl 07.11.08, 16:25
      też mnie tak zrobili w pałę - swoisty mix promocyjny i stówka wyższy
      abonament - no problem, prawda?! UPC to złodzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Życzę im też ,aby dodzwonili się na swoją infolinię - próbuję od
      kilku dni i poza wysłuchiwaniem wciąż tych samych komunikatów i
      zapytań o jakieś ankiety - DUPAAAAAAAAAAA!!!! ...i jeszcze za te
      wszystkie połączenia bulę...ja w końcu pojadę do tych katowic
      • Gość: abonent Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 12:32
        Za głupotę się płaci. Tak samo jak osoba, która nie czyta umowy pretensje może mieć tylko do siebie.
    • Gość: michal Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: *.fdk.airbites.pl 18.11.08, 08:07
      u mnie tez smieszna sytuacja :) zamowilem sobie internet z upc przyszli
      zamontowali 1 dni dzialal potem tydzien dupa. wiec dzwonie pytam ocb a mi mowial
      ze kiedys tam kilka lat temu nie placilem za kablowke O_o i ze mnie odcieli no
      to ok nie chca zebym im placil to nie, tylko powiedzialem ze nigdy u nich
      kablowki nie mialem. pare dni i dzwonia i ze mam im modem oddac gdzies na 2
      koncu krakowa pfffff. po jakims tygodniu od tego znowu dzwonia i ze ja nie mam
      zadnego dlugu bron boze i czy nie chce kozystac z internetu ? no dobra to
      aktywowali to od nowa a na pierwszej fakturze mam zapis
      "saldo poprzedniej faktury -193,78 zl + 193,78 zl" O_o takiego burdelu to ja
      nigdzie nie widzialem. no ale internet narazie dziala bez wiekszych przerw (ok 2
      tyg juz)
      • Gość: juanacha Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: *.chello.pl 23.11.08, 19:55
        to całe szczęście że modemu nie oddałeś bo to by oznaczało że
        zrywasz umowę, nie wiem jaka podpisałeś, ale jak na czas okreslony
        to miałbys gorzej niż źle..
    • Gość: juanacha Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: *.chello.pl 23.11.08, 19:57
      mnie zrobili podobny numer z rachunkami, które nie przychodziły,
      wszystko po to żeby narobić Ci długu,
      o zadłużeniu powinni Cię poinformować pocztą elektroniczną lub
      telefonicznie, ale to nie leży w ich interesie i nie informują,
      nie spłacisz w czasie, odcinają Ci internet, dzwonisz do nich i
      mamią Cię że mogoą wznowić usługe za odpowiednią opłatą, chcesz
      wznowić, nie możliwe, bo już przecież zerwałeś umowę!!!!, a jak
      zerwałeś przedwcześnie umowę na czas określony to kara, a jaka? 600
      zł!!, aha, a jak już zerweałeś umowę to powinieneś oddać modem chyba
      do 14 dni, jak nie to następna kara, oczywiście o tym że umowę
      zerwałeś dowiadujesz się przypadkiem...
      mało tego ,
      tłumaczysz że biuro obsługi udzieliło Ci błędnych informacji,
      wreszcie żądasz odsłuchania nagrania twojej rozmowy jaką
      przeprowadziłeś wcześniej z biurem obsługi, za Chiny ludowe Ci go
      nie udostępnią..i dzwonisz i dzwonisz w kółko,
      wreszcie miałam dość i poszłam do biura obsługi, napisałam skarge, i
      udało się wynegocjować zniesienie kary pod warunkiem podpisania
      następnej umowy, niewolnictwo!!!
      i pare miesięcy był spokój, zaczęły się problemy, zadzwoniłam i
      postraszyłam biurem ochrony praw konsumenta i cód!! unormowało się,

+++++PARANOJA+++++
    • Gość: Jacek opinia IP: *.chello.pl 29.06.09, 12:29
      Upc to są kombinatorzy .W upc jestem kilka lat i mam z nimi non stop
      jakiś problem -odradzam .Szukam coś lebszego i tańszego.
    • Gość: ktokolwiekupc Klienci UPC Kłamią IP: *.chello.pl 30.10.09, 19:25
      Klient jeśli chce coś osiągnąć reaguje w naturalny dla Polaków
      sposób- kłamie.
      Ten pewnie też kłamał.
      Jak się nie płaci to potem ma się problemy.
      Nic nie ma za darmo. Dodatkowo UPC zawsze podchodzi do problemu
      indywidualnie.
      Artykuł do zamknięcia. UPC czeka na wpłatę:)
    • Gość: KLIENTUPC UPC - komunistyczny moloch IP: *.chello.pl 20.11.09, 19:22
      Od kilku lat korzystam z TV i internetu . To co mnie spotkało z tą "
      super firmą " to można porównać do korzystania z bufetu kolejowego z
      czasów komuny z zatrudnioną tam cycatą babą . Spóźnisz się z
      zapłata rachunku kilka dni - w każdej chwili cyk i już nie masz -
      nie znasz dnia ani godziny . Bez uprzedzenia , na żywca cyk i nie
      ma . Rozmowa z konsultantem ( ..tką )- poziom rozmowy równy
      poziomowi automatu hazardowego . Indywidualne rozpatrywanie
      spraw ,to dla tej firmy sence fiction .JUż niedługo koniec umowy i
      papa z UPC .Ciekawe ile mnie to będzie kosztować ?
      • Gość: mrukot50 Re: UPC - komunistyczny moloch IP: *.146.13.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.02.13, 20:44
        upc to oszuści cały czas namawiają na opcje cyfrową, której nie potrzebuje . wyłanczając kolejne programy chcą zmusić ludzi do przechodzenia na cyfre. właśnie pare dni temu dostałem wykaz programów które wyłączom 14 02 2013. w to miejsce dodają 15 programów na 3 miesiące żeby zachęcić ludzi do instalacji cyfry. stwierdzam że jest to oszustwo bo abonament zostaje utrzymany w kwocie z umowy.
    • Gość: MarekKraków Opinja o UPC IP: *.chello.pl 18.06.10, 23:01
      Jeżeli jesteś gejem lub lesbijką to absolutnie nie polecam internetu z
      UPC,internet mają taki sobie,ale obsługa klijenta to kompletne dno,co ulega
      policyjnym bajom,a jak przychodzi co do czego to przestają ulegać wpływom
      policyjnych baj,o tym co mnie przez ich internet spotkało możecie poczytać tutaj:

forumprawne.org/prawo-administracyjne/86382-czy-mozna-dana-osobe-pozbawic-ograniczyc-internetu-bez-zarzadzenia-sadowego.html
      Ich internet osobom homo odradzam i polecam iplus-dawny plus gsm,bo z tą firmą
      policja ma problemy bo nie chcą operatorzy udostępniać danych
      policji,zważywszy na to jaka policję mamy w Polsce
    • Gość: Problem z UPC Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd IP: 93.159.152.* 20.02.11, 11:06
      Z telewizji kablowej UPC korzystam od 10 lat i nigdy nie miałem żadnych problemów.
      Sprawa zaczęła się 3 tygodni temu - kiedy okazało się że w podsumowaniu wydatków od 2 miesięcy nie otrzymałem żadnego rachunku z UPC. Wykonałem telefon na infolinie z pytaniem o co chodzi - rozkosznym szyderczym głosem Pani poinformowała mnie że nie zapłaciłem i muszę zapłacić, ja potwierdziłem że to prawda ale zapytałem jak miałem zapłacić skoro nie otrzymałem rachunku od Was z firmy, Pani stwierdziła że wyśle mi duplikaty rachunków... . W ubiegły czwartek (17.02.2011) otrzymałem zbiorczo duplikaty rachunków wraz z upomnieniem o zapłatę, szybko na pocztę i sprawa załatwiona... nie zdążyłem telewizja tego samego dnia została odcięta... bez wcześniejszej informacji... kolejny telefon na infolinie i znów tym razem Pan mnie informuję że nie opłaciłem rachunków za TV i telewizja została odcięta... ja zapytałem Pana jak miałem zapłacić jak nie otrzymałem rachunków i dzwoniłem z prośbą o ich przesłanie... Pan uprzejmie powiedział że oni nie muszą informować wcześniej o takich krokach... a winę za stan rzeczy może ponosić firma kurierska ABC z której usług UPC korzysta... tak że najlepiej jest w tym momencie zapłacić i pojechać do biura lokalnego UPC przedstawić zapłacone rachunki i oni szybko zareagują - jest niedziela 20.02.2011 telewizja jest dalej odcięta i może koło wtorku powinni ją ponownie przyłączyć....

Uważam pracowników infolinii UPC za nie kompetentnych i opryskliwych, ludzie z którymi się tam kontaktowałem straszyli mnie windykacją i innymi prawnymi konsekwencjami, nie starali się w najmniejszym stopniu na żadnym etapie problemu pomóc rozwiązać go, żaden z pracowników nie wziął pod uwagę że wina za obecny stan rzeczy może leżeć po stronie „procedur” firmy
      UPC, poczułem się jak oszust lub złodziej który chce ukraść 180zł firmie UPC.... uwierzcie mi nie jesteście jedyną firmą która świadczy takie usługi

NIE POLECAM FIRMY UPC JAKO PARTNERA HANDLOWEGO!!!!!!!!!
    • Gość: Waldemar1419 Sprawa błędu; IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 13:53
      Uprzejmie proszę Kierownictwo UPC dział faktur o wyjaśnienie, dlaczego, kiedy pragną uzyskać połączenie z tym działem, na witrynie "Faktury" w rubryce pesel o indefikator. po wprowadzeniu faktycznego numeru ID oraz peselu autentycznego wedłóg dowodu osobistego
      drogą poczty elektronicznej powiadomiono o nalżnej kwocie za usługę Internetu założonego w miesiącu Wrzesień 2011 roku na nzwisko Apolonia Czocher, zmieszkała w Nowej Hucie, w UMOWIE jest podany adres, to jednak przez jakąs pomyłkę nie wiadaomo z jakiej strony, witryna UPC nie przyjmuje tych numerów i ID. Proszę o sprostowanie tej sprawy i proszę jednak przesłać rachunek do zapłaty na to nazwisko i adres abonenta UPC "Internet"
      Z poważniem. Waldemar Czocher.
    • Gość: stasiek platnosci IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 13:52
      newiem dlaczego doliczono mi 5zl do abonamentu
      • Gość: małaMi Re: platnosci IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 11:51
        Proszę zatem wykonać speedtest. Ma Pan przyspieszony internet do 25Mb/s.
        Uprzedzam pytanie, tak UPC wysyłało korespondencję w tym temacie, ale nie ma co się dziwić, że nie została odczytana. 98% abonentów nie czyta umowy, którą podpisuje. Radzę sprawdzić maila z okolic maja.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka