Gość: klm IP: 213.134.191.* 11.12.05, 13:58 kto będzie budował miniosiedle przy tej ulicy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: wieniawy-długoszowskiego IP: 213.134.191.* 04.02.06, 13:58 niestety zła informacja nie PKP tylko firma Mirabud wchodzi z osiedlem ok 180 mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 22.09.06, 16:32 witam czy ktos bral z firmy Mirabud "oswiadczenie inwestora" potrzebne do uzyskania kredytu?? jak sytuacja z pozwoleniem na budowe ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 15:16 ma by lada dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 26.09.06, 14:58 a wiadomo cos o przeszkodach niebiurokrtycznych np brak zgody sasiada, ... itp? ma ktos jakies info z wydz. architektory ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikary Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.ghnet.pl 04.02.06, 15:38 jak daleko mieszkasz od przyszłego placu budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: wieniawy-długoszowskiego IP: 213.134.191.* 14.02.06, 22:17 "niestety" dotyczy tylko błednej informacji co do inwestora(PKP) mieszkam chwile ale bardzej dokuczają mi tramwaje, pociagi słysze tylko w nocy i to tylko te cieżkie, jak przestają jeździć samochody ogólnie jest ok osobiście zdecydowałbym sie na mieszkanie blizej Tetmajera, z Wieniawy jest kiepska widoczność przy wyjeździe no i rozwala jednokierunkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 15:43 czy moze sa wsrod nas przyszli wlasciciele mieszkan na nowym osiedlu budowanym przez Mirabud? Wszystkie 4 wspólnoty łączcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbson Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 09:03 Witam, jestem po rezerwacji więc w kwestii własności mieszkania to jeszce bardzo daleko :))), ale mam nadzieję, iż wszystko pójdzie pozytywnie. Mam następujące pytanie: gdzie bierzecie kredyty? jaki jest czas oczekiwania? czy jest bank, który rozpatruje możliwość udzielenia kredytu jeszce przed doniesieniem pozwolenia na budowe (chodzi mi tylko o wydanie decyzji, a nie przelanie pieniędzy)?? kontakt jako01@poczta.onet.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakbson Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 14:30 Otrzymałem właśnie umowe przedwstępną dotyczącą tej inwestycji... Czy macie jakieś uwagi co do treści samej umowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr NO Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:58 uwag jest całe mnóstwo. Generalnie umowa jest fatalnie napisana na kolanie. Trzeba negocjować każdy zapis. Poza tym jest też trochę błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.06, 15:54 a czy nie beda tam dokuczac samoloty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr NO Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 14:13 Też się nad tym zastanawiam. Ale generalnie cały pas krowodrzy nad którym one przelatują jest trochę hałaśliwy. Lądowanie nie jest tak głośne jak start. Ze względu na samoloty nie polecam poddasza. One głównie latają nad północną częścią działki, przy południowej jest natomiast linia kolejowa. Ale mają być dźwiękoszczelne okna.W mieście zawsze są jakieś niegodności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.06, 15:40 no wlasnie tam byle i przelecialy dwa tuz nad dzialka, huk przerazliwy ciezko dogadac sie z kims kto stoi obok, podobno co 20 min cos laduje a ma byc ich jeszcze wiecej, chyba sie na to nie pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niro Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.ghnet.pl 08.09.06, 18:38 > Otrzymałem właśnie umowe przedwstępną dotyczącą tej inwestycji... > Czy macie jakieś uwagi co do treści samej umowy? Ja wlasnie przez ta umowe zrezygnowalem. Najlepsze jest sformulowanie: " W razie odmowy przez Przedsiebiorstwo zawarcia umowy przyrzeczonej mimo dokonania zaplaty ceny ustalonej......" O tym ze wlascicielem kotlowni jest Mirabud to nawet nie bede wspominal. Lub o obowiazku zrefundowania mirabudowi oplat za przylacze gazowe.....do jego kotlowni. Zainteresowanym polecam tez zwrocenie bacznej uwagi na zapsi: "W przypadku zmiany stawek podatku VAT cena lokalu ulegnie zmiane o roznice stawki VAT" VAT 22% ma wejsc od stycznia 2008 (jak nic sie nie zmieni)Nie jestem prawnikiem ani nie konsultowalem tej umowy z nikim ale wg mnie z tego zapisu wynika ze w przypadku zmiany stawek podatku VAT cena automatycznie wzrasta o 14% - choc wiekszosc wplat bedzie na starym Vacie. Natomiast o takich niuansach jak brak rachunku powierniczego,pozwolenia na budowe- ktore podobno jest pewne.... choc nie mozna wprowadzic zadnego zapisu o tym co sie stanie z moimi wplatami ( minimum 20%) w przypadku gdy jednak go nie uzyskaja- tez nie bede wspominal. Co do siedziby firmy to nie jest tak zle ( jak gdzies wyczytalem na forum) wiadomo nie ma rewelacji ale bez przesady. Natomiast jakos obslugi to jest dramat! Chodzi mi tu o probe negocjaci umowy. Obowiazkiem klienta jest placic a nie wymagac. Nie wiem jak to wyglada u innych deweloperow mam nadzieje ze lepiej - bo na takie zapisy nie moge sie zgodzic. Najwyzej nie bede mial mieszkania bo jak wszyscy maja takie warunki.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.centertel.pl 10.09.06, 03:58 witam umowa nie jest perfekcyjna lecz jestem po negocjacjach i konsultacjach z prawnikiem moze pomoge naswietlic pewne sprawy: >W razie odmowy przez Przedsiebiorstwo zawarcia umowy przyrzeczonej mimo dokon >ania zaplaty ceny ustalonej......" dalej jest mniej/wiecej kupojacy moze zrezygnowac z nabyc i nalezy mu sie zwrot 5% extra wiec mozesz ale nie musisz rezygnowac. jezeli masz umowe jako akt notarialny to mozesz z tym isc do sadu i oni musza ci to mieszkanie wybudowac > O tym ze wlascicielem kotlowni jest Mirabud to nawet nie bede wspominal. Lub o > obowiazku zrefundowania mirabudowi oplat za przylacze gazowe.....do jego kotlowni. z ta katlownia to niestety tak jest, zostaje ewentualnie mozliwosc instalacji pieca 2 funkcyjnego. co do oplat przylaczeniowych wynegocjowalem zapis ze zrefundoje ale do max 2000PLN > "W przypadku zmiany stawek podatku VAT cena lokalu ulegnie zmiane o roznice stawki VAT" VAT 22% ma wejsc od stycznia 2008 (jak nic sie nie zmieni)Nie jestem prawnikiem ani nie konsultowalem tej umowy z nikim ale wg mnie z tego zapisu wynika ze w przypadku zmiany stawek podatku VAT cena automatycznie wzrasta o 14% - choc wiekszosc wplat bedzie na starym Vacie. to ma kazdy developer w umowie, nie znalazlem takiej bez podobnego wpisu, no i trzeba miec nadzieje ze wejdzie w zycie definicja budownictwa spolecznego w wersji kozystnej > Natomiast o takich niuansach jak brak rachunku powierniczego,pozwolenia na budowe- ktore podobno jest pewne.... choc nie mozna wprowadzic zadnego zapisu o tym co sie stanie z moimi wplatami ( minimum 20%) w przypadku gdy jednak go nie uzyskaja- tez nie bede wspominal. wynegocjowalem zapis ze jak nie dostana prawomocnego pozwolenia do okreslonej daty to zwracaja kase w terminie kilku dni. na koniec moja rada: nie negocjoj z sekretarkami, one maja pewnie prikaz odsylania wszystkich z kwitkiem, umow sie z prezesem i da sie ponegocjowac (ja tak przynajmniej zrobilem). tylko twoje pytania musza byc naprawde konkretne i musisz wiedziec jakich zapisow chcesz w umowie. maja tam dosc dozy ruch i na rezerwacje jak bierzesz 1 mieszkanie nie ma co za bardzo liczyc. pozatym na budynki 1-3 nie maja chyba jeszcze zlozonego podania o pozwolenie na budowe (chyba chodzi o wykop gruntow) wiec to jeszcze potrwa (min 65 dni od zlozenia wniosku) tyle ze one maja byc budowane na samym koncu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niro Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.ghnet.pl 11.09.06, 11:01 Witam, Ja juz moje negocjacje zakonczylem, czy raczej prowadze je z inna firma. Szanuje siebie i swoje pieniadze. Mieszkan do wyboru troche jest. " z ta katlownia to niestety tak jest, zostaje ewentualnie mozliwosc instalacji pieca 2 funkcyjnego. co do oplat przylaczeniowych wynegocjowalem zapis ze zrefundoje ale do max 2000PLN" Rozumiem ze ten piec 2 funkcyjny bedzie dzialal na prad ??!!?? No chyba ze postawisz sobie pod domem zbiornik z gazem/olejem ;) Wg mojego rozumienia tej umowy nie bedziesz mial gazu w mieszkaniu. (Choc za przylacze zaplacisz....) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.centertel.pl 11.09.06, 22:28 kazde mieszkanie ma miec przylacze gazowe napisz z kad wywnioskowales ze gaz bedzie tylko do kotlowni a nie do mieszkan ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niro Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.compower.pl 13.09.06, 19:57 > kazde mieszkanie ma miec przylacze gazowe > napisz z kad wywnioskowales ze gaz bedzie tylko do kotlowni a nie do mieszkan ? Z umowy. Wg mnie w domu bedziesz mial tylko prad i wode. Nie wydaje mi sie zebys mial gaz w mieszkaniu. Poza tym w formie aktu notarialnego zobowiazujesz sie do uzywania cieplej wody i grzania dostarczanego przez kotlownie Mirabudu. Az z ciekawosci zapytam mojego nowego dewelopera jak to jest z tym gazem - tez bedzie kotlownia tyle ze wspolna tzn bede mial uw niej jakis tam % udzial Nie chce cie martwic ale na 99% nie bedziesz mial gazu w mieszkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 30.08.06, 11:56 witam ktos robil porownania z ewidencji gruntow z ksiega wieczysta ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: wieniawy-długoszowskiego IP: 212.160.65.* 31.08.06, 10:42 z działką mirabudu od strony zachodniej również graniczy ogromny teren ciekawe co tam powstanie ? czy wiecic coś na temat planów przebudowy przejazdu pod wiaduktem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 31.08.06, 12:37 witam z rozmow z archirektem/prezesem Mirabudu wynika ze ten teren rowniez nalezy do nich i beda chcieli tam budowac nastepne niskie bloki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: wieniawy-długoszowskiego IP: 213.134.191.* 13.09.06, 21:16 a co z prądem jest możliwość przydziału 11 kW czy tylko 4 ? nie jestem aktualnie w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
laush Re: wieniawy-długoszowskiego 25.09.06, 10:02 witam nie wiem czy to moje tylko odczucie ale wydaje mi sie ze ceny mieszkan w ofercie Mirabudu poszly w gore w ciagu ostatniego miesiaca? a moze zostaly tylko najdrozsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 20:07 Nie wydaje Ci się. Wszystkie mieszkania, które zostały poszły w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 25.09.06, 22:43 > Nie wydaje Ci się. Wszystkie mieszkania, które zostały poszły w górę. hehe a Pani z sekretariatu zaklinała się że ceny pozostaną niezmienne nawet po otrzymaniu pozwolenia na budowe Odpowiedz Link Zgłoś
jakbson Re: wieniawy-długoszowskiego 26.09.06, 09:03 Czy w zwiazku z opoznieniem sie wydania pozwolenia na budowe macie jakis pomysl na aneks do umowy zwiazany z odroczeniem pierwszej wplaty?? Dosc watpliwe jest uzyskanie teraz kredytu w ciagu 3 tygodni (ja mam pierwsza wpalte do konca pazdziernika. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 26.09.06, 11:30 hmm no troszke wczesnie ta 1 wplata, ja mam do konca grudnia 2006 wplacic 1 transze z Banku (po wczesniejszej wplacie 20%). co do samego pozwolenia to mozna sie bylo spodziewac ze Pani w sekretariacie podaje blizej niesprawdzone terminy. na poczatku byl przelom sierpien/wrzesien, pozniej polowa wrzesnia a jak dobrze pojdzie to przed koncem pazdziernika sie wyrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 02.10.06, 23:43 czy ktoś z was rozmawiał z prezesem/sekretarką itd. o pozwoleniu na budowę? tzn. kiedy je dostaną i dlaczego jeszcze go nie mają? próbowałam dowiedzieć się czegoś w Wydziale Architektury ale nie dowiedziałam się nic o szczegółach Odpowiedz Link Zgłoś
jakbson Re: wieniawy-długoszowskiego 04.10.06, 11:10 Pozwolenie juz jest, ale... ale musi sie uprawomocnic - okolo 2 tygodnie. Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 19:02 pozwolenie jest ale na budynki od 4 do 15 a czy ktoś się orientuje co z 1do 3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 13:00 Regulowane sa sprawy wlasnosciowe. O szczegoly trzeba pytac w Mirabudzie. Kiedy pytalam o postep inwestycji w polowie sierpnia nie mieli zlozonego wniosku o pozwolenie na budowe dla budynkow 1-3(Wydział Architektury ma na jego rozpatrzenie ponad 60 dni).Nie mieli takze uzgodnionych Warunkow Zabudowy. Wiec ta czesc mirabudowego osiedla bedzie budowana na koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
dropsy_dropsy Re: wieniawy-długoszowskiego 22.10.06, 21:04 hej. wiadomo cos co z tym pozwoleniem dla budynkow 1-3? mila pani z mirabudu mowila ze dogadywali sie co do tego strumyka ktory tam plynie. ale nie wiem czy dostali juz to pozwolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 19:41 witam dowiadywałem się w mirabudzie i info wygląda nastepująco; czekają na jakies zezwolenie dotyczące owego strumyka i jezeli go dostana (a maja dostac w przeciagu 14 dni) to składaja papiery i czekamy na pozwolenie tylko z tego co wiem to jest to jakies 2 miesiace wiec troche lipa bo ja mam transzę na grudzien a jak nie ma zezwolenia nie ma i kredytu. pan z którym rozmawiałem powiedział ze jakby co to bedziemy tworzyc aneks do umowy przedwstepnej. jak ktos ma wiecej informacji dajcie znac pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 02.11.06, 10:24 dzis (02.11.2006) ma sie uprawomocnic pozwolenie na budowe dla budynków 4-15 dzwonilem rano do Mirabudu ale jeszcze nie maja odpowiedzi a swoja droga to pozwolenie mialo byc na przelomie sierpnia/wrzesnia najpozniej okolo 15 wrzesnia hehe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 03.11.06, 12:19 mila Pani z Mirabudu poinformowała mnie telefonicznie że dostali ostateczną decyzje o przyznaniu pozwolenia na budowę na budynki 4-15 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jakbson Re: wieniawy-długoszowskiego 06.11.06, 16:13 Pozwolenie jest - tak jak napisal poprzednik na budynki 4-15 - roboty maja ruszyc w piatek 10.XI. Dodatkowo dla tych co mieli terminy wplat 1 raty w okolicach października, listopada jest podpisywany aneks z przesunieciem terminu (chodzi o przyznanie kredytu)... ogolnie pozytywnie... zobaczymy jak dalej Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.06, 20:17 wiecie czy juz zaczely sie prace na budowie? zaorali wreszcie to pole fasoli? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 14.11.06, 20:29 bylem dzis na placu budowy stoi 1 (moze 2) koparki, teren w trakcie niwelacji, calkowicie ogrodzony, lacznie z dzialka na ktorej beda staly budynki 1-3 (jeszcze bez pozwolenia na budowe) troszke mnie dziwi sprawa ze na tablicy informacyjnej nie ma nazwy podwykonawcy, jest nazwisko kier. budowy, inwestora, nadzor inwestorski a nie ma podwykonawcy hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:28 no właśnie, czy ktoś już wie, jak długo jeszcze trzeba cierpliwie czekac na pozwolenie na budowę 1-3...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 16.11.06, 23:30 podobno wymaga uzgodnienia ciek wodny ktory przeplywa przez tereny tej wspolnoty w wydziale ochrony srodowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.06, 23:54 zastanawiaja sie czy pozostawic ten ciek na powierzchni czy tez skanalizowac... poza tym mila pani z mirabudu wcale nie jest mila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 17.11.06, 10:54 dlatego od jakiegos czasu rozmawiam tylko z dyretorem badz prezesem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.06, 20:57 czy cos juz wiadomo na temat tego pozwolenia na budowe bud. 1-3? chyba mialo byc jakos do konca roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.06, 19:00 jakies info dotyczace tego pozwolenia? cos sie wogole rusza w tej sprawie? czyzby rzeczywiscie tyle problemow stwarzal ten ciek wodny? kupilem mieszkanie w tej wspolnocie i juz troche zaczynam sie martwic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Re: wieniawy-długoszowskiego IP: 86.42.164.* 27.01.07, 13:10 Czy ktoś się orientuje ile jeszcze trzeba będzie mniej więcej czekać na pozwolenie we wspólnocie nr 1???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 15:23 no właśnie... sprawa się przeciąga, a podobno, jak "miła pani powiedziała, już już ma by rozwiązana kwestia cieku... niestety, też nie wiem, jak jest naprawdę.. Odpowiedz Link Zgłoś
jakbson Re: wieniawy-długoszowskiego 08.02.07, 14:37 Mirabud przedstawił na swojej stronie plany odnosnie drugiej części zabudowy tego terenu... Porównajcie sobie ceny ;/ Jestem ciekaw jakie beda odleglosci miedzy budynkami, akurat mam balkon na ta strone... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 09.02.07, 00:07 odległości między budynkami nie wyglądają tak źle, zwłaszcza jeśli jako wspólnota postaramy o jakieś szybko rosnące krzaki, gorzej może być z ilością samochodów na dodze, z mapki wynika, że nowe wspólnoty będą korzystać z tej samej (i jedynej) trasy prowadzącej do ul. Tetmajera co do cen 48,5 m w ciągu pół roku skoczyło o 100 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wieniawy-długoszowskiego IP: 196.219.49.* 13.02.07, 15:25 ceny calkiem calkiem poszybowaly tyle ze to narazie plany a wsp 1 nadal bez pozwolenia na budowe ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 19:45 Co myślicie o ciągłym braku pozwolenia ( wspólnota 1)?"Miła pani" za każdym razie twierdzi, że jeszcze tydzień..że już lada dzień.. Czy tylko mnie tak informuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 24.04.07, 10:46 co ja mysle: procedura wyglada tak: skladaja podanie o pozwolenie, dostaja odpowiedz z prosba o uzupelnienie brakow, uzupelniaja, odsylaja i oczekoja na decyzje. pytanie w ktorym miejscu sprawa sie rypla?? odnosnie milej pani raczej nie ma sensu z nia dyskutowac tylko od razu zebrac sie w kilka osob i isc prosto do prezesa (w ten sposob zalatwilismy pewna sprawe, dosc ciezkawą) p.s. w pierwszej kolejnosci proponowano mi rowniez lokalizacje w budynkach 1-3. pozwolenie na budowe mialo byc WE WRZESNIU 2006. bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drops Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.07, 23:24 czy ktos zna numer sprawy (o pozwolenie na budowe, wsp.1) w urzedzie architektury? sytuacja z tym pozwoleniem na budowe staje sie juz nieco denerwujaca, to w koncu prawie rok czasu od momentu rozpoczecia inwestycji... czy to urzad architektury tak sie grzebie z wydaniem pozwolenia? Odpowiedz Link Zgłoś
jakbson Re: wieniawy-długoszowskiego 15.12.06, 14:16 Odnośnie kredytu: Dziś dostałem odpowiedź od Lukasa... mam podpisac umowe przedwstepna notarialna i wtedy udziela mi kredytu. Z tego co slyszalem to podobno Lukas kredytuje dosc spora czes kupujacych na Tetmajera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: wieniawy-długoszowskiego IP: 62.241.155.* 21.11.06, 16:32 podwykonawca do poziomu "0" jest firma "Edmund Leś" ta sama co budowala bloki w Enklawie Bronowickiej podwykonwacy reszty budynków jeszcze nie wyłoniono pozdrawiam p.s. moze ktos sie wybierze z aparatem na budowe, pstryknie kilka fotek i w necie umiesci ? ja niestety mam obecnie baardzo daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 28.02.07, 23:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=58108769&a=58185222 za forum "Osobiście odradzam! Firma, która ogranicza koszty ile się da i robi to na nieszczęście kosztem jakości (najtańsze siły robocze, często zmiany technologii wykonania na własną rękę - oczywiście na materiały tańsze i gorszej jakości. To oni byli wykonawcą budynków dla Activ Investment, gdzie w czasie wichór pospadały dach i ludzie mogli podziwiać niebo z własnych łóżek (szkoda że w czasie deszczeu). Nie polecam!" mieli robic fundamenty na wieniawy ale chyba beda robic calosc moze warto zaczac ich sprawdzac na budowie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wericzita Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 11:52 a kim był wieniawa ? Ma ktoś jakieś info na temat tej persony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudek Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 15:23 no wieniawa byl chyba dlugoszewskim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc odpisy ksiag wieczystych IP: *.crowley.pl 07.11.06, 23:39 witam podczas odbioru dokumentow do Banku mila Pani z Mirabudu przekazala mi tylko 4 odpisy KW oswiadczajac ze reszta "jeszcze nie dotarla z sadu" troche to dziwne gdyz sam podczas podpisywania umowy notarialnej je przegladalem w kancelarii u notariusza czy developer musi mi te ksiegi przekazac, mam liczyc na jego dobra wole czy samemu musze isc do sadu i zrobic odplatnie odpisy ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: odpisy ksiag wieczystych IP: *.crowley.pl 09.11.06, 11:23 w zwiazku z tym ze w KW o nr KR1P/00353314/8 dla dzialki 465/3 (wydzielonej z dzialki 465/2) jest ustanowiona HIPOTEKA KAUCYJNA na kwotę 736000,00 PLN na rzecz poprzedniego wlasciciela celem ochrony jego praw do otrzymania 2 raty za nieruchomosc od Developera prosze o informacje ktory Bank jest sklonny udzielic kredytu z takim zapisem (podejrzewam ze czesc osob juz kredyty dostala) ziekoje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: odpisy ksiag wieczystych IP: *.crowley.pl 13.11.06, 12:39 przepraszam za pomylke w nr dzialek w poprzedni poscie nr powinny byc oczywoiscie: 365/3 zamiast 465/3 365/2 zamiast 465/2 reasumując: hipoteka kaucyjna na kwote 736000PLN jest w KW na dzialke 365/3 jeszcze raz przepraszam za pomylke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukocz Re: odpisy ksiag wieczystych IP: 57.66.197.* 14.11.06, 17:20 podbijam temat. tez nie dostalem odpisow 3 ksiag (IV wspolnota). czy ktos juz byl w tej sprawie w Wydziale Ksiag. Bo jesli ksiega jest w trakcie tzw. "migracji" to uzyskanie odpisu trwa do kilku tygodni. jesli jest elektroniczna to slyszalem, ze daja niemal od reki. Druga sprawa to zapatrywanie bankow na te hipoteke, ktos przerabial? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: odpisy ksiag wieczystych IP: *.crowley.pl 14.11.06, 20:25 co do KW: sprawdzajac KW w sadzie (prawie) wszedzie sa juz wpisy ze mirabud jest wlascicielem, wiec trzeba by bylo isc do sadu i wziasc odpisy (koszt 1 odpisu to 30PLN). jezeli nie ma w KW wpisu wlascicielskiego dla mirabudu to mozna od nich (Mirabudu) wziasc kopie aktow notarialnych na podstawie ktorych uzyskali prawo wlasnosci dla dzialek odnosnie hipotek: czekam na decyzje 2 bankow, ale sprawa jest troszke "cienka" gdyz w sytuacji kiedy np developer bierze kredyt na zakup dzialki z banku-1 i bank-1 zabezpiecza sie wpisem hipoteki do KW to twoj bank bedzie chcial od banku-1 zaswiadczenia o wyodrebnieniu twojej wlasnosci bez tej hipoteki, tyle ze tu hipoteka jest wystawiona na osobe prywatna do ktorej nie ma za bardzo jak dotrzec. dodat ze mirabud ma termin platnosci za ta dzialje 2 raty do 31.12.2007 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuko Re: odpisy ksiag wieczystych IP: 57.66.197.* 21.11.06, 14:27 Ktos juz ma odpowiedzi z bankow? a jak sie ma polozenie tej dzialki do polozenia bloczku/wspolnoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.crowley.pl 08.11.06, 23:14 pochwalcie sie w jakich Bankach braliscie kredyty pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: wieniawy-długoszowskiego IP: 213.134.191.* 14.11.06, 20:27 to nikt nie kupuje za gotówkę w tak dobrej lokalizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Ważne! IP: *.crowley.pl 01.12.06, 02:39 Jak wiadomo w Księdze Wieczystej o nr KR1P/00353314/8 dla dzialki 365/2 (wydzielonej z dzialki 365/3) jest ustanowiona HIPOTEKA KAUCYJNA na kwotę 736000,00 PLN na rzecz poprzedniego wlasciciela w celu ochrony jego praw do otrzymania 2 raty za nieruchomosc od Developera Dla banków sytuacja prawna nieruchomości jest niejasna i pozostaje bardzo kiepska oferta Mirabudowa w PKO BP Expander poradził abyśmy zwrócili uwgagę prezesowi na fakt, iż przez działkę z hipoteką niemożliwe będzie uzyskanie korzystnych kredytów. Pan prezes powinien doprowadzić do wyodrębnienia hipoteki lub jej usunięcia... Co do bankow które sobie tego życzą to Fortis i Nordea (sprawdzone.)W akcie notarialnym jest wprawdzie zapis mówiący o tym, że nieruchomość będzie oddana bez żadnych obciążeń ale dla banku to za mało. Piszcie co o tym myślicie gg 5841200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukocz Re: Ważne! IP: 57.66.197.* 11.12.06, 20:46 dowiedzialem sie, ze PKO chce "naklonic" Mirabud do wykreslenia tej hipoteki...Pytanie czy skutecznie i ile czasu im to zajmie... ja mialem nadzieje zalatwic kredyt do konca roku - bedzie ciezko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: Ważne! IP: 62.241.155.* 12.12.06, 06:17 podobno wczoraj (informacja od sekretarki) został podpisany akt notarialny z poprzednim włąściclelem zdejmulący hipoteke z ww działki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Ważne! IP: *.agora.pl 12.12.06, 13:58 jest już akt notarialny, który rozwiązuje problem hipoteki na jednej z działek. kopie aktu można już dostarczać bankom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukocz Re: brak dzialki w pozwoleniu na budowe IP: 57.66.197.* 13.12.06, 18:03 banki przyczepily sie do tego, ze w pozwoleniu nie jest wymieniona dzialka 373/... Mirabud tlumaczy, ze to teren "zielony" niezabudowany, wymieniony w akcie jako czesc inwestycji, ale pominiety w pozwoleniu jako nie objety pracami budowlanymi. Czy ktos przerabial ten temat z bankiem? Mirabud udziela ustnych wyjasnien, raczej nie ma mowy o zadnym oswiadczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: brak dzialki w pozwoleniu na budowe IP: *.agora.pl 13.12.06, 20:16 fortis i noreda nic jeszcze nie mówiły na ten temat, dowiem się co i jak dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: brak dzialki w pozwoleniu na budowe IP: *.crowley.pl 28.12.06, 19:40 witam po ciezkich bojach z Mirabudem (hipoteka) sprawa kredytu zostala pozytywnie zakonczona (Nordea) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush foto IP: *.crowley.pl 30.12.06, 17:34 mając chwilke wolnego czasu byłem w okolicach osiedla oto kilka fotek z placu budowy www.zielonymostek.yoyo.pl/30.12.2006/1.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/30.12.2006/2.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/30.12.2006/3.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/30.12.2006/4.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/30.12.2006/5.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/30.12.2006/6.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/30.12.2006/7.jpgpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: foto IP: 196.219.39.* 19.01.07, 11:41 ktos ma jakies nowe informacje odnośnie postępów na budowie, podwykonawców ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jakbson Re: foto 19.01.07, 11:55 Witam, byłem w tym tygodniu na budowie i musze przyznac, ze tempo prac jest calkiem niezle. Pierwszy budynek (tam chyba bedzie kotlownia) wystaje ponad ziemie... zdaje sie ze przygotowuja miejsca pod fundamenty dla nastepnych budynkow. Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: foto IP: *.krakow.agora.pl 19.01.07, 14:49 Jacobson Czy wiesz może pod jakim budynkiem będzie ta kotłownia? Odpowiedz Link Zgłoś
jakbson Re: foto 19.01.07, 21:02 Wydaje mi sie, ze kotlownia bedie pod 6 - zreszta 6 i 7 maja byc oddane najszybciej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: foto IP: 213.134.191.* 24.01.07, 15:18 czy są jakieś informcje o terminie pozwolenia na II etap ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: foto IP: *.crowley.pl 19.02.07, 21:04 oto kilka fotek z budowy z dn 17.02.2007 www.zielonymostek.yoyo.pl/17.02.2007/1.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/17.02.2007/2.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/17.02.2007/3.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/17.02.2007/4.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/17.02.2007/5.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/17.02.2007/6.jpg www.zielonymostek.yoyo.pl/17.02.2007/7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: foto IP: *.crowley.pl 27.02.07, 12:29 ktore budynki juz sa w budowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
jakbson Re: foto 15.03.07, 12:24 Byłem dziś obok budowy - jeden budynek nadaje się juz prawie do zadaszenia, dwa nastepne rosną - tylko nie jestem w stanie domyśleć sie, które to budynki, bo jak patrze na ta zieloną mapkę z rozysowanymi budynkami a potem na plac budowy - to jakoś to wszystko takie ciasne ;/ Może ktos juz rozeznał dokładnie które budynki teraz stawiają?? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wieniawy-długoszowskiego IP: 196.219.49.* 22.05.07, 12:46 witam ktos z klientow firmy Mirabud dostał wyliczenia odnosnie wzrostu ceny zakupu o wskazniki GUS? ile wyniosl ten wskaznik ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.krakow.agora.pl 22.05.07, 19:12 tak niecałe 3 tys. trzeba zapłacić w ciągu 2 tyg. od otrzymania pisma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kukocz Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.ramtel.pl 24.05.07, 20:01 wskazniki np. tu: www.money.pl/gospodarka/wskazniki/pkb/ Niestety w kwietniu tez 0,5 %. Niektore firmy waloryzuja wskaznikiem Sekocenbud - nie znam konstrukcji, ale tak czy owak jesli sledzi ceny w budownictwie to dopiero musi byc ciekawe. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
wasiulka Re: wieniawy-długoszowskiego 29.05.07, 20:44 mam pytania, nurtujace: -czy tez dostaliscie indeksacje od stycznia 2007 /nic z 2006/ -czy inflacja "ujemna" oznacza obnizenie ceny -jesli wplata np. do konca marca /wplata np 26 /to indeksacja naliczana jest od kwoty jeszcze jej obejmujacej / czyli wiekszej /? sa jakies przpisy co do naliczania ? dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wieniawy-długoszowskiego IP: 196.219.49.* 30.05.07, 06:44 > mam pytania, nurtujace: > -czy tez dostaliscie indeksacje od stycznia 2007 /nic z 2006/ nie dostalem nic za 2006 > -czy inflacja "ujemna" oznacza obnizenie ceny trzeba by bylo zapisy z prawnikiem przeanalizowac > -jesli wplata np. do konca marca /wplata np 26 /to indeksacja naliczana jest > od kwoty jeszcze jej obejmujacej / czyli wiekszej /? sa jakies przpisy co do > naliczania ? transze wplacalem w marcu a naliczyli mi jeszcze bez jej zaksiegowania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:05 witam ostatnia informacja na temat wspólnoty nr 1 od miłej Pani jest pozytywna tzn jest pozwolenie na budowe, podobno juz prawomocne, czy ktoś jesze dostał takie info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.ksknet.pl 19.06.07, 17:23 no to zgodnie z informacjami od "milej pani sekretarki" odnosnie pozwolenia dla wsp1 (mialo byc we wrzesniu zeszlego roku) maja tylko 8 miesiecy poslizgu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.b-ras1.bbh.dublin.eircom.net 20.06.07, 00:15 Jest podobno już prawomocne od około 2 tygodni ,potwierdzam, tyle że jakoś nie spieszą się żeby zaktualizować stronę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.ksknet.pl 21.06.07, 11:45 www.mirabud.pl/mieszkania/?iid=15 jakis wiekszy kupiec sie wycofał?? w ogole jak myslicie dlaczego wsp 2 sie tak slabo sprzedaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.autocom.pl 21.06.07, 21:19 Prawomocne pozwolenie dla wsp.nr.1 jest od 13.06.2007, a tak pozatym to miła pani z mirabudu naprawdę jest miła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush garaże IP: *.ksknet.pl 27.06.07, 15:28 witam ktos wie: -jakie beda powierzchnie przyszlych garazy -czy beda to tylko "paski na betonie" czy osobne, odzielne pomieszczenia pod ziemia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: garaże IP: *.ksknet.pl 29.06.07, 11:03 garaze maja pow. 19m2 czyli 19*1400*1,22=32452PLN pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jakbson Re: wieniawy-długoszowskiego 04.07.07, 12:16 Witam, zapraszam na nasze własne forum w całości poświęcone tej inwestycji: tetmajera.squaten.pl Pozdrawiam Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laush Re: wieniawy-długoszowskiego IP: *.ksknet.pl 04.07.07, 18:29 popieram wlasne forum ma była inwestycja Mirabudu (huculska.pl) i byl to strzal w przyslowiową 10 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś