Dodaj do ulubionych

Rusza nowy system linii nocnych

IP: *.chello.pl 15.12.05, 01:41
czy ktoś mi może racjonalnie wytłumaczyć, dlaczego znów puszcza się linię 601
opłotkami huty, a nie tworzy się trasy takiej jak 502, gdzie autobus
przejeżdża dokładnie całą hutę przez jej środek? to mają być te udogodnienia?
mpk dziękujemy! wdzięczni mieszkańcy.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomasz78 Re: Rusza nowy system linii nocnych IP: 83.7.224.* 15.12.05, 08:10
      nie martw sie juz niedlugo dla konkurencyjnego systemu MPK wejdzie prywatny
      przeowznik, kotry utworzy 4 linie dla pewnych odcnikach - czestotliwosc od
      czwartku do niedzieli wlacznie co 30 minut - pocztaek tras rowniez z dworca -
      rozklad bedzie sie przeplatal z mpk - byc moze w koncu skonczuy sie partyzantka
      z prywaciarzami pod dworcem a cena i jakosc uslug tez bedzie odpowiednia,
      poczekajcie jeszcze chwilke
    • Gość: prawie krakus Re: Rusza nowy system linii nocnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.05, 17:44
      najwyzszy czas uruchomic to skrzyzowanie!!
      wlasnie dostalem mandat za przejazd starym miastem ale niech mi ktos powie jak
      mam sie dostac na Zamenhofa z placu matejki.... przez obwodnice??
      (#@#@$%@!!!). i jak tu nie kochac strazy miejskiej
    • Gość: tri Re: Rusza nowy system linii nocnych IP: *.chello.pl 16.12.05, 20:28
      Linie nocne opracowali chyba piekarze !
      Najlepsza jest 602 jeżdzi pod - ,,Krakowska Szkoła Wyższa",tam mieszka
      najwięcej krakowian.
    • Gość: Lion Re: Rusza nowy system linii nocnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 18:35
      Faktycznie to jest jednak super sprawa. Skorzystałem już pierwszego dnia Spod
      Geanta Na Bieżanów tylko z jedną przesiadeczką i czekałem faktycznie chyba około
      10 minut. DUUUUżo lepiej niż dotychczas :-)
      • Gość: Locutus Re: Rusza nowy system linii nocnych IP: *.bie.lama.net.pl 18.12.05, 22:04
        IMHO sam pomysł jest dobry, ale można się było bardziej postarać - Łódź, która
        jest od Krakowa o wiele biedniejsza, wprowadziła podobny system, ale z
        częstotliwością 30 minut na wszystkich liniach. A w większym i bogatszym
        Krakowie się nie da...

Pzdr.
        LOKI
        • mn7 Re: Rusza nowy system linii nocnych 19.12.05, 11:43
          Kraków jest większy od Łodzi?
          • Gość: Locutus Re: Rusza nowy system linii nocnych IP: *.bie.lama.net.pl 19.12.05, 12:36
            Pod względem powierzchniowym nie, ale AFAIK pod względem liczby mieszkańców i
            owszem, zwłaszcza jeśli doliczy się pomieszkujących tu czasowo studentów
            kilkunastu uczelni, którzy zjeżdżają się z calusieńkiej Polski. Oczywiście mogę
            się mylić.

Pzdr.
            LOKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka