mtq 22.10.02, 17:09 już wiem, czemu czasem jakiś kurs tramwajowy nie wyjeżdża. to wszystko przez te głupie ngt6!! i tych głupich motorniczych 105-tek :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: merphy Re: zajezdnia IP: *.krakow.tdci.pl 22.10.02, 18:48 kuba203 napisał: > ????????????????????? > Można jaśniej? :))) No dokłądnie bo coś to zawiłe jest :P ... Odpowiedz Link Zgłoś
mtq Re: zajezdnia 25.10.02, 17:33 Byłem niedawno na pętli salwatorskiej. Przyjechałem 1. No to teraz chcę odjechać. Patrzę na rozkład - najpierw pojedzie 6, potem 1, potem 2. Ale bocznica jest zajęta - czyli ta 6 co zaraz przyjedzie nie będzie mogła "wyprzedzić" 1 - muszą się zamienić numerkami :-) Ale - przyjechało ngt6 i nie ma jak się zamienić, bo nie mogą tego puścić na 1. I co się stało? 6 nie wyjechała. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: zajezdnia 25.10.02, 17:41 mtq napisał: > Byłem niedawno na pętli salwatorskiej. Przyjechałem 1. > No to teraz chcę odjechać. Patrzę na rozkład - najpierw > pojedzie 6, potem 1, potem 2. Ale bocznica jest zajęta - > czyli ta 6 co zaraz przyjedzie nie będzie mogła > "wyprzedzić" 1 - muszą się zamienić numerkami :-) Ale - > przyjechało ngt6 i nie ma jak się zamienić, bo nie mogą > tego puścić na 1. I co się stało? 6 nie wyjechała. Nie ma czegoś takiego jak podmiana brygad pomiędzy 2 składami. Na pętlach jest za to (najczęściej przy przystanku dla wysiadających) powieszona kartka, na której są wypisane wszystkie brygady które przyjeżdżają na pętlę, z godziną przyjazdu, odjazdu i torem na który powinne wjechać. Problem jest tylko gdy coś się spóźni, a przed nim przyjedzie inna brygada, która powinna jechać później. Wtedy jest problem. I właśnie coś takiego widziałeś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mtq Re: zajezdnia 25.10.02, 19:41 No właśnie, na Salwatorze zdarza się takie coś ZA CZĘSTO, dziś np. 6 przyjechała 4 minuty później (potem gazowała ze 50 na Zwierzynieckiej :-). Jak wtedy bylem na pętli to widziałem, że była jakaś Obsługa Techniczna i jakąś skrzynkę między torami otwierali - chyba wylewali wodę :-))) Ale tramwaj na bocznicy też byl, na awaryjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: zajezdnia 25.10.02, 20:40 mtq napisał: > No właśnie, na Salwatorze zdarza się takie coś ZA CZĘSTO, > dziś np. 6 przyjechała 4 minuty później (potem gazowała ze > 50 na Zwierzynieckiej :-). A to już wina źle ułożonego rozkładu i/lub korków na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: zajezdnia IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 21:17 Stałem na przystanku 100m od pętli :-) o 7:10 raczej zbytnich korków na Salwatorze nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: zajezdnia 25.10.02, 21:25 Gość portalu: mtq napisał(a): > Stałem na przystanku 100m od pętli :-) o 7:10 raczej > zbytnich korków na Salwatorze nie ma... No to już sam nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: zajezdnia 25.10.02, 21:58 mtq napisał: > Kierowca się spóźnił (motorniczy) ? :-))) Znaczy się do pracy się spóźnił? Wtedy wysyłają rezerwowego, a ten co się spóźnił zostaje jako rezerwowy w zajezdni. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: zajezdnia 25.10.02, 22:06 mtq napisał: > a jak nie bylo rezerwowego? A co, jakby przyjechał ruski czołg i rozwalił zajezdnię? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: zajezdnia 25.10.02, 22:10 mtq napisał: > no może faktycznie go nie bylo, zawsze jest? Wydaje mi się, że tak. A jakby nie, to zawsze może dyrektor MPK wyjechać - był w przeszłości motorniczym. Problem w tym, że on na SN2 jeździł. Pomyślcie, co to by było gdyby na 6 się SN2+PN2 pojawiło, a za sterami dyrektor MPK :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mtq Re: zajezdnia 25.10.02, 22:12 To tak jak dzisiaj Jan Suzin w Teleexpresie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: zajezdnia 25.10.02, 22:39 mtq napisał: > To tak jak dzisiaj Jan Suzin w Teleexpresie :-))) ???? Prowadził? SN2? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: zajezdnia IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 23:05 To bylo porównanie. Prowadził, ale teleexpress (też pociąg :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: zajezdnia 27.10.02, 10:36 Gość portalu: mtq napisał(a): > To bylo porównanie. Prowadził, ale teleexpress (też pociąg > :-))) No toż zapytałem, czy prowadził :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: zajezdnia IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 17:31 Ale SN2 to raczej nie 'expres'...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekw74 Re: dlaczego "zajezdnia"? IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 26.10.02, 21:29 Ja - jak to mówią w Monty Pythonie - z zupełnie innej beczki. Chodzi mi o tytuł wątku, który nie ma nic wspólnego z treścią. No, no - w forum nt. komunikacji prosiłoby się o więcej fachowości w określeniach... A poza tym - to pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: dlaczego 'zajezdnia'? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 17:31 Eee....:-) Tak mi się w furii napisało. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: dlaczego 'zajezdnia'? 30.10.02, 19:04 Gość portalu: mtq napisał(a): > Tak mi się w furii napisało. To "zajezdnia" jest jakimś negatywnym określeniem teraz? No no, ale się ten świat zmienia... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytrehd Re: zajezdnia IP: 80.48.253.* 06.11.02, 21:36 mtq napisał: > już wiem, czemu czasem jakiś kurs tramwajowy nie > wyjeżdża. to wszystko przez te głupie ngt6!! i tych > głupich motorniczych 105-tek :-))) Zgadzam się w zupeności. Odpowiedz Link Zgłoś