Dodaj do ulubionych

V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -biolog

IP: proxy / 213.25.22.* 27.10.02, 11:30
Pomocy!Powiedzcie mi jakie sa wasze opinie o tych nauczycielach z V lo w
krakowie??Moze jakies sposoby na nich lub jakies pomocne informacje odnosnie
tego jak przezyc zeby cie nie zmiazdzyli!
Obserwuj wątek
    • mikolaj7 Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b 31.10.02, 10:40
      a co, cisna Cie? :))

hehe, uczyc sie trzeba

ja z nimi nigdy nie mialem lekcji to nie pomoge, ale jak masz
      problemy z innymi to moze...
      • Gość: Qbaa Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: proxy / 213.25.22.* 02.11.02, 00:05
        No najwiecej problemow mam z nimi i jeszcze prof.Dudek od matematyki jest
        dziwna i prof Zapala a takto to ucza mnie jeszcze Niedenthal Reiser WOlf Wrobel
        Dzieki za info o nich!
        • mikolaj7 Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b 02.11.02, 14:38
          Gość portalu: Qbaa napisał(a):

> No najwiecej problemow mam z nimi i jeszcze prof.Dudek od matematyki jest
          > dziwna i prof Zapala a takto to ucza mnie jeszcze Niedenthal Reiser WOlf Wrobel
          >
          > Dzieki za info o nich!

szczerze mnie rozbawiles :))

czesc znam, daj jakiegos maila, bo o szkole nie pisze nic na
          forum /gazeta ma nieciekawy zwyczaj drukowania takich
          wypowiedzi.../
    • Gość: Gwendal Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.chello.pl / *.chello.pl 10.11.02, 14:19
      Jestem wychowankiem Darka Pasieki i twierdzę, że nie można o nim mówić inaczej
      niż w samych superlatywach. To świetny polonista i człowiek o wielkiej wiedzy,
      przy okazji jest niezwykle życzliwy dla ludzi - jest rewelacyjnym wychowawcą.
      Jedynym mankamentem jest nieco flegmatyczny timbre jego głosu przez co trzeba
      się bardzo mocno koncentrować podczas jego zajęć. Najczęściej warto się jednak
      przemóc.

Gwendal
    • Gość: Renia Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.tele2.pl 25.12.02, 22:01
      moim wychowawcą jest prof. Pasieka i jestem nim zachwycona- rewelacyjny
      Człowiek przez duże C... Więcej- może nie na forum, chcesz to pisz na e-maila:
      renia-s@go2.pl
    • mbakcyl Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b 30.12.02, 19:33
      kim że jesteś człowieku że się podemnie podszywasz?!Żartowalęm, jestem QBA
      czyli jarząbek jeżeli chodzi o wolfa to moge ci jakoś pomóc, jeśli chcesz
      jeszcze, bo to moja wychowawczyni
    • Gość: ... inni IP: wiktor:* / *.gazeta.pl 03.01.03, 11:23
      ciesz sie ze nie uczy cie dec...
      se se
      z nia to dopiero jest frajda!
      • Gość: PanPiotr Miss Dec IP: wiktor:* / 192.168.2.* 03.01.03, 11:30
        No coś ty ;)

Przecież bez wąsatej pani szanownej Decowej ta szkoła nie miałaby takiego uroku.
        Zresztą dosyć łatwo mozna z nią zejść z tematu lekcji (szkolnictwo w Niemczech
        np.)

Pozdrowienia dla wszystkich z V lo.
      • Gość: kolezka dec IP: wiktor:* / 192.168.2.* 03.01.03, 11:31
        heheeh
        z decowa to jest jazda na maxa... nie powiem :)
        zwlaszcza jak ma sie przesiadke po roku z mazurowa :)
        ...
        • Gość: Renia Re: dec IP: *.tele2.pl 04.01.03, 14:27
          ja mam z mazurowa...:) heh, duzo nie umiem ale to najsmieszniejsza lekcja w
          tygodniu...wychodze z niej i lzy mi ciekna po policzkach:) szkoda tylko, ze
          musze miec w domu lekcje z niemieckiego,bo inaczej nic bym nie umiala, a
          wybieram sie do Niemiec na studia...

Gość portalu: kolezka napisał(a):

> heheeh
          > z decowa to jest jazda na maxa... nie powiem :)
          > zwlaszcza jak ma sie przesiadke po roku z mazurowa :)
          > ...
        • Gość: Izydor Prof. Mazur IP: *.aries.com.pl 11.01.03, 23:58
          Jestem tegorocznym maturzysta i mialem przez 4 lata Mazurowa i musze powiedziec
          ze z zadnym innym nauczycielem nie bylo takiej jazdy, chodzi mi o walki na
          sprawdzianach, przy odpowiedzi i w ogole comozna tej kobiecie wcisnac! No moze
          przesadzam jeszcze lepiej jest z prof.Cyganem tego to powinni sklonowac i
          wszystkich powinien uczyc fizyki i te jego teksty , pozwole sobie zacytowac
          jeden z nich :"w czasie zimnej wojny Usa i ZSRR przeprowadzaly proby nuklearne
          zamieszczajac w gazetach tylko mala informacje o tym i dlatego pozniej jedlismy
          CEZbule i JODkiewki!"
          • Gość: seven Re: Prof. Mazur IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 00:30
            Gość portalu: Izydor napisał(a):

> Jestem tegorocznym maturzysta i mialem przez 4 lata Mazurowa i musze powiedziec
            >
            > ze z zadnym innym nauczycielem nie bylo takiej jazdy, chodzi mi o walki na
            > sprawdzianach, przy odpowiedzi i w ogole comozna tej kobiecie wcisnac! No moze
            > przesadzam jeszcze lepiej jest z prof.Cyganem tego to powinni sklonowac i
            > wszystkich powinien uczyc fizyki i te jego teksty , pozwole sobie zacytowac
            > jeden z nich :"w czasie zimnej wojny Usa i ZSRR przeprowadzaly proby nuklearne
            > zamieszczajac w gazetach tylko mala informacje o tym i dlatego pozniej jedlismy
            >
            > CEZbule i JODkiewki!"

jest jeszcze wiele innych ;-)) 'cos mi sie wydaje, ze ty ta
            szkole wczesniej skonczysz...' albo 'nie filozuj', 'w tej
            klasie to juz rownamy poziomem do unii' (tzn. w wolnym
            przekladzie: nie uczycie sie!!!) :))

a i mam jeszcze troche spisanych madrosci prof. dec
      • Gość: Giraffe Re: inni IP: *.pl 27.06.03, 14:32
        hehe a Dec to zkolei moja wychowawczyni, z góry dzieki za współczucia :PP
    • marisu Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b 04.01.03, 15:39
      co do Pasieki, to ciesz sie, ze p[olskiego nie masz z Hryniewicz... ja
      skonczylam piatke 2 lata temu, a Hryna dalej nawiedza mnie w koszmarach... a
      tak poza tym, to kiedy jedszcze w szkole nie bylo tych pieknuch,
      wyremontowanych kibli, tylko takie obskurne, cale popisane, to na jednym z nich
      znalazlam napis "prof. pasieka nigdy sie nie wscieka" ;D
      • Gość: Gwendal Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.chello.pl / *.chello.pl 04.01.03, 22:55
        marisu napisała:

> znalazlam napis "prof. pasieka nigdy sie nie wscieka" ;D

Hehe, nas stosunkowo często wywalał za drzwi (oczywiście cały czas zachowując
        tę charakterystyczną dla niego flegmę) zaś następnego dnia przepraszał mówiąc,
        że nie powinien był tego robić :-)

Gwendal
        • Gość: Renia Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.tele2.pl 05.01.03, 22:23
          u nas jeszcze nikogo nie wyrzucil... fakt- na poczatku bylismy przerazeni nowa
          szkola i siedzielismy cichutko... teraz bywamy przerazeni wizja pytania, bo
          nigdy nie wiemy o co nas Profesor zapyta... Poza tym trzeba byc cicho, zeby
          cokolwiek uslyszec... ale i tak te lekcje nie maja sobie rownych- dawno takiego
          polskiego nie mialam... i chyba nigdy miec nie bede...
          poza tym podobaja mi sie dygrasje Profesora... dosc czesto odchodzi sie od
          tematu, ale to czyni lekcje jeszcze bardziej interesujaca. Pozdrawiam.

Gość portalu: Gwendal napisał(a):

> marisu napisała:
          >
          > > znalazlam napis "prof. pasieka nigdy sie nie wscieka" ;D
          >
          > Hehe, nas stosunkowo często wywalał za drzwi (oczywiście cały czas zachowując
          > tę charakterystyczną dla niego flegmę) zaś następnego dnia przepraszał
          mówiąc,
          > że nie powinien był tego robić :-)
          >
          > Gwendal
          • Gość: seven Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 18:06
            czy jest w tej szkole cos, co ci sie nie podoba? :)

• Gość: Renia Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.tele2.pl 09.01.03, 18:38
              Gość portalu: seven napisał(a):

> czy jest w tej szkole cos, co ci sie nie podoba? :)
              >
              owszem, znalazłoby się kilka rzeczy:
              1. fizyka- ucze sie jej na pamiec,bo prof. Krzeminska powiedziala, ze nie
              wytlumaczy zadania gdyz jestem 'human', a tlumaczy to sie w mat fizach.
              2. informatyka- pani profesor...hmm, moze nie skromnie, ale zaryzykuje
              stwierdzenie, ze moj stan wiedzy jest wiekszy niz jej... choc przed nazwiskiem
              jeszcze długo nie bede miec mgr.
              3. matematyka- terror na lekcji i scisk w zoladku to nie jest
              norma...Bynajmniej nie dlatego, ze matmy nie umiem- po prostu boje sie pani
              profesor... Czemu ja nie poszlam do mat info- moze uczylby mnie ktos inny?!
              4. wyscig szczurow- daje sie go zauwazyc przynajmniej u czesci osob w mojej
              klasie...niestety.
              Poza tym jest pieknie- wchodze do szkoly usmiechnieta i taka z niej wychodze...
              nawet jutrzejszy test z chemii nie przeraza- ciesze sie, ze znowu bede zyla
              chile atmosfera V...:)pozdrawiam.
    • Gość: Linda Kochani w piątce nie jest źle IP: *.pradnik.one.pl / 192.168.2.* 11.01.03, 12:55
      A mówię to Wam ja, tak która skończyła ją 4 lata temu. teraz jestem studentką
      AE, dostałam się bez problemów i korepetycji. Każdy z profów ma jakiegoś fioła,
      sama to przezywałam, doskonale Was rozumiem. Epitetów pod moim adresem na
      historii nie zapomnę do końca życia, a każda bilogia kosztowała mnie ocean
      nerwów. Teraz po 4 latach, trochę inaczej na to patrzę, w sumie to wszytsko
      wyszło mi na dobre, w towarzystwie miło powiedzieć, że skończyło się
      Witkowskiego i z ręką na sercu wróciłabym do tamtych czasów. Chetnie pomogę z
      matmy (zdawałam na maturze), francuskiego, biologii, wspomnianej historii, z
      polskiego. Tylko piszcie z kim macie i dajcie jakiegoś maila.
      • Gość: Blob Re: Kochani w piątce nie jest źle IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 20:57
        Kocham te szkole! Skonczylem ja 2 lata temu, tesknie za kazda chwila w niej
        spedzona, a najwazniejsze jest to, ze poznalem tam najwspanialszych ludzi pod
        sloncem!

LUDZIE, IDZCIE DO PIATKI!!!!
      • lastpunk Re: Kochani w piątce nie jest źle 08.03.03, 21:05
        ludzie słuchajcie polski ze Zosiakiem to je maakra, nie mówiąc o kramacjiiii
    • grabex Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b 26.02.03, 00:41
      Pasieka na pewo wiecej cie nauczy niż np. taki prof. Kos. on wprowadziłby cię
      na taki poziom intelektualny swoimi niekończącymi się dygresjami, ze
      dziękowałabyś Bogu za Pasiekę. Swoją drogą, chciałbym wiedzieć, czy prof.
      Eminowicz jeszcze uczy w tej budzie? Wg mnie jest to jeden z najlepszych
      nauczycieli, jakich spotkałem w V LO.

grabex
    • Gość: ladna Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.lama.net.pl / 192.168.2.* 24.06.03, 18:45
      Nie ma sie czym przejmowac Pasieka jes podobno spoko, a Helenka Barbarz to
      anioł wcielony...szkoda, że już nie bedzie uczyć.
    • Gość: chomik Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.chello.pl 30.06.03, 20:51
      Tak, tak do piątki przychodzi się z uśmiechem i z nim się wychodzi, jak już
      ktoś napisał. na niektórych lekcjach zdarzają się bóle żołądka i inne
      dolegliwości związane ze stresem, ale potem sie tylko z tego śmieje. Prof.
      Barbasz, to najsympatyczniejsza nauczycielka w 5,w sumie, żałuje, że nie będzie
      mnie już uczyć w 4 klasie. Jeśli chodzi o prof. Dudek, to pozostaje tylko
      współczuć.Mamtematyka z nią to ciągły stres, na odpowiedź u niej nie ma
      recepty - lubi Cię-masz dobrą ocenę, nie lubi-nie masz na co liczyć. Średnia
      podciągać można sprawdzianami, gdzie nie ma problemów z odpisywaniem. Jeśli
      chcecie jakiś innych ciekawych informacji, tekstów belfrów z lekcji itd.
      piszcie na maila - mc.chomik@interia.pl

• Gość: beata Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 21:14
        Gość portalu: chomik napisał(a):
        > Jeśli chodzi o prof. Dudek, to pozostaje tylko
        > współczuć.

Czesława??? Jezuuu... Powiedz, ze to nieprawda, proszę...

beata
        • Gość: chomik Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.chello.pl 30.06.03, 21:18
          Gość portalu: beata napisał(a):
          > Czesława??? Jezuuu... Powiedz, ze to nieprawda, proszę...
          >
          > beata

Tak, chodzi o Czesie - czyżbyś ja już znała? Ja całe szczęscie należe do tych,
          których lubi przez co mam "w miarę" luz, ale czesia to czesia...po niej mozna
          się wszystkiego spodziewać. Wiem, że uczy też w sobieskim, czego im również
          wspóczuje ;)
          • Gość: beata Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 21:23
            To była moja wychowawczyni ze szkoły podstawowej, 5 lat, ja nie żartuję :-(.
            Nie napiszę nic więcej...

pozdrawiam
            beata
            • Gość: chomik Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.chello.pl 30.06.03, 21:25
              Gość portalu: beata napisał(a):
              > To była moja wychowawczyni ze szkoły podstawowej, 5 lat, ja nie żartuję :-(.
              > Nie napiszę nic więcej...
              >
              > pozdrawiam
              > beata

Uuuuu....to ciekawe miałaś życie...a Twoją córkę kto będzie uczył
              matematyki...?;o)
              • Gość: beata Re: V LO prof Pasieka -j.polski, prof-Barbarz -b IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 21:28
                Chyba przeżycie, mogłabym kilka tomów napisać i niejednym zaskoczyć. A ja
                myślałam, że to już za mną i nigdy jej nie spotkam. Młodą będzie uczył
                prof.Gruca. Mam nadzieję, że nic się nie zmieni.

beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka