Dodaj do ulubionych

lewica gra nie fer

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 09:35
lewica gra nie fer (piotr, biuro@hipermarket.ceti.pl 2002-11-01 09:14:24)
Mieszkam niedaleko Lassoty
byłem niedawno u niego w domu,naprawiałem jego starego opla. Domek sredni
przeciętniak podobno na raty. W srodku
marnie ja mechanik majsterklepka mam lepiej.
Ciuchów jakichś w kuściele u niego nie widziałem; normalka.
Lassota nie zrobił nigdy
żadnego przekrętu nie wzioł żadnej kasy, to było by widać.
A Majchrowski co jak cała lewica gładkie słówka a pod spodem fałsz i chęć
władzy za wszelką cenę.
na koniec kampanii II tura wyjechał z hasłem
ze niby Lassota to korupcja .Skumał się z Tyczyńskim właścicielem RMF
milionerem i obaj
na Lassote jadą równo.
RMF chciał kiedyś od Lassoty kopiec za darmo,
Lassota nie dał bo chciał
byśmy Krakowianie mogli jak od stulecia chodzić
tam na spacer.I teraz
RMF i Majchrowski jadą na Lassote równo i nie fer .Mówią bez podania
jakichkolwiek argumentów
o korupcji bo wiedzą że ten temat zawsze chwyci.
Wstydz się Profesorze Majchrowski grać nie jak profesor ale jak szuler.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kazimierz Samopowtarzalny jak broń szybkostrzelna IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.11.02, 10:50
      Widzę że wszyskie fora chcesz zapenić twoją prowokacją.
      Nie lubię obłudy, a dla mnie jesteś obłudny.
      Oczekuję więc że Lassota wytłumaczy się z
      przkazania całych fortów we władanie RMF za friko.
      A także o wszyskich przydziałach mieszkań w centrum Krakowa dla styropianu.
      O intratnych umowach i koncesjach przydzielanych dla "swoich", wykupowaniu
      majątku miasta w co najmniej dyskusyjnych przetargach.
      Najłatwiej jest napisać "prowokacja", ale ludzie już na to się nie nabiorą
      • Gość: ewa Re: Samopowtarzalny jak broń szybkostrzelna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 13:05
        Panie kazimierzu!
        Wie Pan dobrze że na pana argumentacje nie da się odpowiedzieć ani przytoczyć
        argumentów obronnych.
        Wie Pan że bez jakichkolwiek racionalnych dowodów na takim forum jak to
        można bezkarie zarzucić komukolwiek żę jest przestępcą zboczeńcem itp a słowa
        pujdą w świat.
        Wyciągnął pan nauki ze sposobu w jakim kiedyś posługiwała się prasa
        komunistyczna i świetnie Panu to idzie.
        Wracając do Pana Lassoty to dają mu mandat zaufania tak nieskażitelni ludzie jak
        Szymborska,Wajda,Miłosz,Zachwatowicz. czy sądzi Pan żę oni wszystcy się mylą,
        a możę swoim komunistycznym sposobem powie Pan że przyjęli od Lassoty łapówki.
        Co do jednego z Panem się zgadzam moje ulubione radi RMF FM ostatnio zawiodło
        zaufanie nasz wszystkich i nie mam ochoty go już słuchać.Najbardziej mnie
        dotknęło że dzień kiedy zgineli zakładnicy w Moskwie w głównym wydaniu
        wiadomości RMF w pierwszej kolejności napastliwie i bez jakichkolwiek dowodów
        mówiło o Lassocie a dopiero druga wiadomość to była Moskwa.
        To chyba niemożliwe by Lassota dał im darmo forty oni go tak nienawidzą żę chyba
        nie chciał im dać po ich myśli.

Ewa Czyż
        • forward Re: Samopowtarzalny jak broń szybkostrzelna 01.11.02, 13:39
          A ja myślę że obaj kandydaci będą godnie reprezentować nasze miasto. To ludzie
          wykształceni z doświadczeniem, Majchrowski to były wojewoda krakowski a Lassota
          był już prezydentem miasta Krakowa. I cieszmy się że możemy wybierać między
          nimi, co by się stało gdybyśmy mieli wybór pomiędzy jakimiś "maryjnymi"
          kandydatami?
          Rokity nie czułem i nie żałuję, zresztą PiS nie ma pomysłów na gospodarkę ani
          tą w skali kraju ani lokalną i ma ciągotki w stronę LPR-u.

Forward
        • Gość: kaio do ewy... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 02.11.02, 08:36
          ...i innych postaci, pod którymi występuje. radziłbym przysłuchać się dyskusji
          jaka toczy się w środowisku filmowym. bardzo mi przykro, ale Pan Andrzej Wajda
          przestaje być osobą jednoznacznie nieskazitelną.
    • Gość: Lukasz Re: lewica gra nie fer IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 19:47
      wyjechalem z Krakowa wczoraj poznym wieczorem i juz sie tyle zmienilo? bo nie
      widzialem, zeby prof. Majchrowski zaatakowal Lassote... widzialem wczoraj
      tramwaj, na ktorym bylo napisane "skonczmy z korupcja", czy cos takiego, ale to
      wszystko... walka z korupcja to byl zreszta jedyny chyba motyw w kampanii
      Ziobro i Rokity, ktory mi sie podobal, bo faktem jest, ze dziesiec lat
      samorzadow to zawlaszczanie panstwa przez pseudosamorzadowych dzialaczy...

Lukasz
    • Gość: Lukasz Re: lewica gra nie fer IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 19:50
      a rmf znow cos powiedzialo o Lassocie? do tej pory sie mowilo, ze mowia o nim
      zle, bo wspieraja Rokite, ale teraz? hmm... trzeba sie przyjrzec blizej temu,
      co mowia, bo moze cos w tym jest...

Lukasz
      • Gość: Julian Pamięć ludzka jest krótka IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.11.02, 21:27
        Co nie zostało w dokumentach to trudno dziś wyciągnąć, a powoływanie się na
        kombatanctwo Lassoty to bezczelność.
        Cała złodziejska rządowa klika to też kombatanci.
        Zastanawiam się jednak czy otoczenie Lassoty jest chore, czy aż tak bezczelne -
        jeżeli o Goerlichu ktoś wyrażał się w samych superlatywach.
        W sytuacji gdy Lassota dołożył się do zniszczenia miejscowych kupców sciągając
        do miasta hipermarkety które nie płacą podatków, a więc są dotowane przez
        krakowskich kupców.
        Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. Pamiętajcie o tym Krakowianie.

Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> a rmf znow cos powiedzialo o Lassocie? do tej pory sie mowilo, ze mowia o nim
        > zle, bo wspieraja Rokite, ale teraz? hmm... trzeba sie przyjrzec blizej temu,
        > co mowia, bo moze cos w tym jest...
        >
        > Lukasz
        • Gość: andrzej lassota i hipermarkety prawda obiektywna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 00:27
          około 10 lat temu Lassota podpisał zezwolenie na powstanie 3 hipermarketow
          wtedy handel prywatny był jeszcze silny i istnienie 3 hipermarketów nie
          zakłócało równowagi.Hipermarkety powstawały w całej Polsce na warunkach
          podatkowych ustalonych w warszawie a nie przez Lassotę. W tym okresie
          hipermarkety nie przeszkadzały nikomu.W dalszej częsi swojej kadencji Lassota
          podpisał takzwane warunki zagospodarowania terenu dla 3 nastepnych placowek
          wiekometrażowych .Warunki te to w żadnym wypadku nie zezwolenie na budowę.
          Nie określa ono dokładnie nawet jaki typ hipermarketu ma ma tym terenie powstać.
          A żeby wogóle powstał potrzebe jest zezwolenie na budowe. ZEZWOLENIE TAKIE
          WYDEAŁ ZA SWOJEJ KADENCJI GOŁAŚ A MÓGŁ GO NIE WYDAĆ stwierdzająć żę
          hipermarketów jest już za dużo i żę zagrażają drobnemu handlowi.PRZY
          HIPERMARKETACH NIE PROBLEM CZY SĄ W OGÓLE TYLKO W ICH ILOŚCI.
          Problem hipermarket-Lassota wykorzystał RMF jako jeden z elementów nagonki na
          Lassotę operując słowami afera itp.
          Tajemnica tej nagonki to nie poparcie przez RMF Rokity czy Majchrowskiego a
          osobista nienawiśćwłaściciela RMF Tyczyńskiego do Lassoty. Tyczyński pewny
          siebie i butny miliarder żadał od Lassoty terenu pod kopcem po cenach
          kompletnie nieopłacalnch dla miasta.Tyczyński zachowYał się w gabinecie lassoty
          bezczelnie i Lassota wywlił go za drzwi. No i teraz wszystko jasne. W czasie
          obecnej kampanii po pierwszym ataku RMF na Lassotę sztab wyborczy zwrócił się
          do Tyczńskiego z prośbą o zaprzestanie na to Tyczyński powiedział cyt."BĘDĘ
          TEGO H.... NISZCZYŁ DO SAMEGO KOŃCA.
          Medi b zręcznie potrafią manipulować opinią a RMF tak konstrułuje komunikaty by
          ogólna atmosfera wypowiedzi była negatywna dla Lassoty a treść jest taka że nie
          niesie nic by nie dało się ich zaskarżyć
          • Gość: Lukasz Re: lassota i hipermarkety prawda obiektywna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 00:42
            Gość portalu: andrzej napisał(a):

> kompletnie nieopłacalnch dla miasta.Tyczyński zachowYał się w gabinecie
            > lassoty bezczelnie i Lassota wywlił go za drzwi.
            (...)
            > do Tyczńskiego z prośbą o zaprzestanie na to Tyczyński powiedział cyt."BĘDĘ
            > TEGO H.... NISZCZYŁ DO SAMEGO KOŃCA.

jak na czlowieka z otoczenia kandydata na prezydenta Miasta, to kiepska
            znajomosc ortografii...

Lukasz
            • Gość: andrzej Re: lassota i hipermarkety prawda obiektywna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 01:09
              Drogi panie Łukaszu
              bardzo pana przepraszam żę uraziłem pńskie wrażliwe na ortografie oko
              niestety nie jestem człowiekiem z otoczenia kandedata Lassoty a tylko
              kelnerem gdzie ludzie z jego komitetu jedzą czsem zupe na obiad
              rozmawiam z nimi czasami i z tąd moje wiadomości.
              Mam tylko 7 klas i pisanie na komputerze córki idzie mi marnie.
              Jeszcze raz Pana przepraszam i jak Pan do mnie jeszcze coś napisze będę starał
              się jak się tylko da.
              Andrzej Krupa
        • Gość: Lukasz Re: Pamięć ludzka jest krótka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 01:34
          Gość portalu: Julian napisał(a):

> W sytuacji gdy Lassota dołożył się do zniszczenia miejscowych kupców
          > sciągając o miasta hipermarkety które nie płacą podatków, a więc są dotowane
          > przez krakowskich kupców.

ha! dopiero teraz zauważyłem, że ten obrońca Lassoty pisze z domeny
          www.hipermarket.ceti.pl, zajmującej się współpraca z hipermarketami... a to
          ładne

Lukasz
          • Gość: andrzej Re: Pamięć ludzka jest krótka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 02:40
            Panie łukaszu
            Pracuje w jednej z restauracji w hipermarkecie jako kelner i kucharz
            w czasie nocnej zmiany mam przerwy w trakcie których mogę korzystać z komputera
            w biurze ,tymbardziej że sto na biurku mojej córki która tam pracuje. praca w
            hipermarkecie to chyba nie przestepstwo.Wiele moich koleżanek i kolegów z pracy
            to prawicowcy i to chyba też nie przestępstwo.Pan Panie Łukaszu jest napastliwy
            najpierw wyśmiewa się pan ze mnie żę zle pisze ortograficznie a potem wytyka mi
            pan moją z wszechmiar uczciwą i cięzką pracę nadając jej jakiś demagogiczny
            wymiar .Za przytyki o ortografii powinin mnie Pan przeprosić bo jestem starym
            człowiekiem i piszę jak piszę. Myśle natomiast że dzięki długoletniej pracy nad
            sobą pomimo braku wykształcenia myśli formułuje jasno i piszę do pana b.
            grzecznie. Powinno to zobligować Pana do dyskusji na tematy merytoryczne
            poruszane przezemnie lub do milczenia.
            z uszanowaniem Andzej- licze żę jutro będzie miał Pan lepszy dzień
            p.s. jeżeli będzie Pan łaskaw coś do mnie napisać odpisze dopiero pojutre w
            nocy bo taką mam zminę
            • Gość: Kazimierz Re: Pamięć ludzka jest krótka IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.11.02, 07:54
              A skąd kelner ma takie wiadomości ?
              Nie zdziwił bym się że Tyczyński zachował się w ten sposób, bo wielokrotnie
              manifestował swój brak kultury. Dziwi mnie jednak, że nie potrfi się dogadać ze
              swoim aj-waj.
              • forward Re: Pamięć ludzka jest krótka 02.11.02, 08:06
                A ja tylko sprostuję swój wpis Rokita to PO a nie PiS, ale częste zmiany
                politycznych stronictw wśród naszych polityków to nic nowego.
                Zgadzam się z Andrzejem decyzja o WZZT nie przesądza jeszcze o pozwoleniu na
                budowę. Kiedyś gdzieś tam czytałem że WZZT nie można traktować nawet jako
                promesy administracyjnej, czy coś takiego.
                Mieszkam w Czyżynach blisko siebie znajduje się Plaza, M1, Carrefour i Selgros.
                Moim skromnym zdaniem rynek sklepów wielkopowierzchniowych przynajmniej w tym
                rejonie Krakowa jest już nasycony.

Forward
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka