Gość: inusia IP: *.ghnet.pl 09.01.06, 19:23 czy ktoś wie może kiedy doczekamy się pasów i sygnalizacji łączącej bloki zbudowane przez Krakoin przy tejże ulicy i przy Kluczborskiej a i szpital Jana Pawła również? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renka14 Re: Fieldorfa - Nila 11.01.06, 16:39 wysłałam zapytanie, kiedys tam dzwoniłam 20 minut, 20 rozmówców, 0 odpowiedzi, Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: Fieldorfa - Nila 11.01.06, 16:39 czy w takim razie jest ktos jeszcze tym zainteresowany, moze jakaś wspólna demonstracja? Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: Fieldorfa - Nila 11.01.06, 19:12 porusz to na najbliższym zebraniu swojej wspolnoty byc moze zarząd w porozumieniu z zarządami inych wspolnot wystosuje zapytanie i ...bedzie czekać...na odpowiedz moja wspolnota a raczej zarzad w jej imieniu złozył takie zapytanie i usłyszał ze dodatkowe przejscie i tak nie poprawi bezpieczeństwa ale to było rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: Fieldorfa - Nila 15.01.06, 18:20 jak na razie zero odpowiedzi, no bo po co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joagusia Re: Fieldorfa - Nila IP: *.autocom.pl 15.01.06, 18:21 Ja mogę zrobić demonstrację bo tak dalej być nie może!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: Fieldorfa - Nila 19.01.06, 12:15 chyba trzeba będzie, otóż trzymajcie się, dostałam odpowiedź niestety przechodzimy przez Fieldorfa Nila za mało intensywnie, tylko na 30 pkt a powinniśmy na 50 żeby było uzasadnione zakładanie sygnalizacji i przejścia, może się rozmnóżmy, do becikowego jeszcze przejście dostaniemy, to byłoby dopiero państwo opiekuńcze Odpowiedz Link Zgłoś
annb a jak to się liczy? 19.01.06, 15:19 :-) oni mi przez rozum przechodzą regularnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: a jak to się liczy? 19.01.06, 16:35 "decyzje o budowie sygnalizacji świetlnych na terenie miasta są podejmowane na podstawie analizy warunków ruchu oraz bezpieczeństwa, w oparciu o „Kryteria dla Ustalenia Kolejności Realizacji Sygnalizacji Świetlnych” przyjęte Uchwałą Zarządu Miasta Krakowa nr 1129. W analizie wykorzystywane są dane o ruchu i wypadkach będące w posiadaniu tut. Zarządu. W wyniku analogicznej analizy przeprowadzonej dla przejścia dla pieszych przez ulicę Fierdolfa Nila otrzymano wynik wynoszący 30 punktów, który nie wskazuje na zasadność budowy sygnalizacji świetlnej w tym miejscu. Decyzja o budowie sygnalizacji może być podjęta, jeżeli analiza wykazuje min. 50 punktów." Ale to się zmieni bo od jutra przechodzę na czworakach Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: a jak to się liczy? 20.01.06, 08:16 na poczatek wystarczyłoby :zwykłe"przejście dla pieszych oznakowane sądzę że dorobimy się 50 pkt po oddaniu obecnie budowanego bloku no chyba że wczesniej czyjeś dziecko zginie przechodząc przez ulicę to przykre ale taki jest tryb postępowania w tym kraju jest trup-zabieramy się do stawiania swiateł Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: a jak to się liczy? 20.01.06, 14:15 jasne że na początek tak, moje dziecko potrafi korzystać z takiego przejścia, pracujmy więc i punktujmy w najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: a jak to się liczy? 08.02.06, 20:11 nowy list od ZDiK-u, "W odpowiedzi na Pani pismo z dnia 19. 01.2006r., Zarząd Dróg i Komunikacji w Krakowie informuje, że zgodnie z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 3 lipca 2003 r. w sprawie szczegółowych warunków technicznych dla znaków i sygnałów drogowych oraz urządzeń bezpieczeństwa ruchu drogowego i warunków umieszczania ich na drogach, przejścia dla pieszych należy lokalizować przede wszystkim przy skrzyżowaniach dróg. W przypadku ul. F. Nila przejścia są wyznaczone przy skrzyżowaniu z ul. Krowoderskich Zuchów oraz ul. Prądnicką. Prowadzące do nich chodniki posiadają wymaganą minimalną szerokość równą 1.25m. Wyznaczone przejścia zapewniają dojście do przystanków MPK znajdujących się w rejonie skrzyżowań. " jak snieg stopnieje organizujemy wielkie mierzenie chodnika obok Clepardii, przyjdzcie z miarkami, zaprosimy dyrektora Tajstera i media, bedzie wesolo Odpowiedz Link Zgłoś
annb daj adres 08.02.06, 21:57 bo oni z zywe oczy kłamią nie ma chodnika o wymaganej szerokości wzdłuż boiska klepardii nie ma i już nie zmieszczą się obok siebie dwie osoby czyli nie można dojśc do przystanku np na 132 bez przejścia w miejscu niedozwolonym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najb zainteresowan Re: daj adres IP: *.ghnet.pl 12.02.06, 10:34 jasne i dlatego jak zejdzie snieg to zmierze dokladnie (sorry cos mi sie stalo z polskimi literami), potem zaplanuje akcje nawet z udzialem prasy, mam nadzieje ze kto zyw sie dolaczy a o jaki adres chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: daj adres 12.02.06, 13:40 adres osoby ktora odpisała na twojego maila a jak zejdzie snieg to sł€żę tasmą :) Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: daj adres 12.02.06, 19:23 tym razem nie zapomnialam sie zalogowac, tu zagwozdka, te listy nie sa podpisane (dalej ten problem z literami), kaza sie powolywac na numer pisma RI-5512 – 4 b / 4 / 2006 a listy przychodza z adresu sekretariat@zdik.krakow.pl , akcja z mierzeniem zostanie dokladnie rozreklamowana , bo ja naprawde nie zartuje Odpowiedz Link Zgłoś