emm.em 12.01.06, 00:50 jak tam się mieszka? dlaczego mówią, że to jest gorsza część? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: Nowa Huta 12.01.06, 01:03 bo daleko od centrum. Ja tam mieszkam dlugo i sobie chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
albalonga Re: Nowa Huta 12.01.06, 15:50 Huta dzieli sie na ta bezpieczniejsza - tzw stara - plan centralny i okolica i nowe blokowiska pelne dresow i innego..... towarzystwa. Ludzie potracili prace w Hucie i teraz nedza itp wiec tez zlodziejstwo i chuliganstwo. Mase "elementu naplywowego" ktora zjechala tu za chlebem gdziez z spod Suwalk czy Bialegostoku, oderwaani od korzeni, zostawieni sami sobie. W nowej czesci nikt z autochtownow chyba nie posluguje sie nazwami ulic tylko osiedlami - jest taki burdel z numerami blokow i granicami miedzy osiedlami, ze nawet dobrzy taksowkarze sie gubia - ot,taki polski chaosik. To jest dla mnie ogolnie inne miasto administracyjnie przypisane do Krakowa. W starej czesci Huty jest calkiem zielono i przestronnie, duzo sklepow,sensowna komunikacja. Czy gorsza to nie wiem, na pewno inna. Na Białym Pradniku czy CZerwonym nie jest wiele lepiej. To zalezy gdzie sie komu podoba i gdzie sie wychowal. Ja osobiscie do Huty z wlasnej woli bym sie nie przeniosla, ale znam takich co na centrum Krakowa reaguja alergicznie - bo ciasto, pelno stonki (turystow). Nie dogodzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
emm.em Re: Nowa Huta 12.01.06, 21:08 a ile jest z Huty do centrum? np. tramwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_kapusta Re: Nowa Huta 23.01.06, 21:19 ode mnie 10-15 minut do dworca glownego :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auu.u Re: Nowa Huta IP: 81.219.149.* 12.01.06, 22:08 Bo tam co chwilę ktoś kogoś morduje. Stale o tym piszą. Ja za żadne pieniądze nie dałbym sie na Hutę skusić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Nowa Huta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:17 Chrzanisz glupoty, w kazdej dzielnicy sa morderstwa, napady etc., jak szukasz guza , to zawsze znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkab Re: Nowa Huta 13.01.06, 06:50 ann, dziwne, bo ja np słysze co chwile, że to na kurdwanowie czy prokocimiu kogoś dopadli, na rynku, na plantach... Ubzduraliście sobie głupi sterootyp huty, że jest zła i w ogóle. A ona naprawde jest taka, jak każda inna część miasta Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Nowa Huta 20.01.06, 22:15 Nowa Huta jest normalna czescia krakowa mieszkam tam juz 25 lat i jeszcze nic mi sie nie stalo ! a np. na rynku mozna czasem spotkac roznych typow i byc narazonym na rozne zaczepki wiec czemu tak bardzo boicie sie nowej huty? smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_kapusta Re: Nowa Huta 23.01.06, 21:22 mieszkam w hucie 18 lat... i nigdy nie zdazylo mi sie byc swiadkiem bojki czy biegania z nozem po osiedlu... za to moja pierwsza wizyta na kurdwanowie skonczyla sie sprintem na przystanek autobusowy, podczas gdzy za mna biegl jakis psychopata, ktoremu sie moje glany nie poodbaly :) Odpowiedz Link Zgłoś
totius Re: Nowa Huta 12.01.06, 22:47 Powszechna opinia o bandytyzmie Nowej Hucie jest kłamliwa i krzywdząca tak zresztą jak wszystkie stereotypy. Huta to duza dzielnica i są w niej rozne osiedla - gorsze i lepsze(bezpieczne) do gorszych osiedli mozna zaliczyc blokowiska z wielkiej płyty i nie ma to znaczenia czy znajdują sie one w Hucie (choc wielu Nowohucian za Hute uznaje tylko jej "starą czesc"), na Kurdwanowie czy w innej czesci miasta czy tez w innych polskich miastach. Ja osobiscie uwielbiam Hute z jej klimatem i...spokojem jak na krakowskie warunki a jedyne na co moge narzekac to odległosc od Starego Miasta (ok. 20 min. tramwajem). Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Nowa Huta 12.01.06, 22:50 te 20 minut to chyba lekka przesada, tyle to sie jedzie z ronda (grzegorzeckie/mogilskie) na czyzyny... a to centrum huty jeszcze chyba nie jest:P Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_kapusta Re: Nowa Huta 23.01.06, 21:23 max. 15 minut z dworca gl. do czyzyn :P z mogilskeigo jest 10 :) chyba ze w godzinach szczytu :) Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Nowa Huta 12.01.06, 22:58 ja np huty nie lubie i nie czuje sie tam bezpiecznie. moze kiedys zmienie zdanie, bo np ostatnio popieprzalem po oswiecenia w srodku nocy i nic sie nie stalo..., Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Nowa Huta 12.01.06, 23:03 A czy Pamiętasz ,że schowałeś się wtedy w słupie reklamowym??;O)) Odpowiedz Link Zgłoś
totius Re: Nowa Huta 12.01.06, 23:14 Pierwsze słysze, ze Oswiecenia to Huta. Osiedle oswiecenia od Pl. Centralnego dzieli taka odległosc jak z Czyzyn do Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkab Re: Nowa Huta 13.01.06, 06:53 oświecenia, to ostatnie osiedle huty. Potem zaczyna się już czerwony prądnik, który należy do śródmieścia. Dalej. Spod Tomexu na rynek jeżdźe tramwajem 5 i jestem w 25 min pod LOT-em. Odpowiedz Link Zgłoś
ddaa Re: Nowa Huta 13.01.06, 15:19 Oczywiscie ze Oświecenia to Nowa Huta. Ja tam miekszkam i zawsze mowie ze miekszam w NH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: Nowa Huta IP: 81.219.150.* 13.01.06, 16:56 Administracyjnie tak, tylko, ze jaki ma zwiazek osiedle Oswiecenia z okolicami np. Pl. Centralnego? Niewielki. Okreslenie "Huta" naprawde niewiele mówi a niestety wiele osob niezdaje sobie z tego sprawy i traktuje całą Hute jak jedno małe osiedle, ktore mozna okreslic jednym przymiotnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Nowa Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:43 a ja z huty sie nigdy nie wyprowadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutnik Re: Nowa Huta IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 13.01.06, 18:27 Nowa Huta to bardzo piękna dzielnica dużo zieleni ,przestronnie a jeśli chodzi o bezpieczeństwo to identyczne jak w każdej innej dzielnicy. albalonga napisał: <W nowej czesci nikt z autochtownow chyba nie posluguje sie nazwami ulic tylko osiedlami> -to prawda że w N.Hucie posługuje się najczęściej nazwami osiedli a nie ulic ,ale niesłyszałem aby ktokolwiek miał z tym problem. dalej albalonga napisał: <jest taki burdel z numerami blokow i granicami miedzy osiedlami, ze nawet dobrzy taksowkarze sie gubia - ot,taki polski chaosik> - pierwsze słyszę coś takiego każdy blok jest oznaczony posiada numer oraz nazwę osiedla. Chyba nigdy nie byłeś w Nowej Hucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddddd Re: Nowa Huta IP: *.mshome.net / *.crowley.pl 15.01.06, 12:23 eeeee tobie chyba z mordy śmierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: Nowa Huta IP: *.toya.net.pl 15.01.06, 12:33 >jak tam się mieszka? dlaczego mówią, że to jest gorsza część? mieszka się tak jak wszędzie w Krakowie , a Huta to wcale nie jakaś gorsza dzielnica tak uważają nieliczni którzy nie chcą się przyznać że w ich dzielnicy też nie jest fantastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Nowa Huta IP: *.wolfson.cam.ac.uk 15.01.06, 20:51 Gość portalu: jagna napisał(a): > mieszka się tak jak wszędzie w Krakowie polemizowałbym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutnik Re: Nowa Huta IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 16.01.06, 00:13 Gość portalu: eeeee napisał(a): > Gość portalu: jagna napisał(a): > > > mieszka się tak jak wszędzie w Krakowie > > > polemizowałbym... no ja też bym polemizował jakbym w Angli mieszkał (chyba że jestes tam tylko na wycieczce) Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Nowa Huta 16.01.06, 00:20 Gość portalu: Hutnik napisał(a): > no ja też bym polemizował jakbym w Angli mieszkał (chyba że jestes tam tylko n > a > wycieczce) nazwijmy to trzyletnią wycieczką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutnik Re: Nowa Huta IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 16.01.06, 00:25 eksmitowali Cię z Huty i teraz się wypłakujesz na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutnik Re: Nowa Huta IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 16.01.06, 00:38 nic się nie martw napewno masz tam jak w Hucie . Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Nowa Huta 16.01.06, 00:44 brakuje mi tylko tych świń w wannach ale idzie się przyzwyczaić Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Nowa Huta 16.01.06, 00:18 Gość portalu: ddddd napisał(a): > eeeee tobie chyba z mordy śmierdzi tak - kawiorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Nowa Huta IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:27 a które osiedle jest bezpieczniejsze? czy Os Piastów to tez NH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaśkaGM Re: Nowa Huta IP: *.chello.pl 20.01.06, 09:39 Piastów to oczywiście też NH :-) Mieszkam tutaj 29 lat i obecnie nie można narzekać. Kiedyś było nieciekawie, ale teraz zmieniło się wiele. Na prawdę, to już nie to samo osiedle co np.10 lat temu. "Trudna młodzież" dorosła, blokowisko zmieniło się wizualnie, no i oczywiśnie nie boję się wychodzić wieczorem na zewnątrz, nie barykaduję drzwi, staram się tylko uważać jak są mecze, ale to robią wszyscy, nie tylko w Hucie. :-)Poza tym morderstwa tutaj już daaawno żadnego nie było....., a w innych rejonach naszego miasta słyszy się o tym non stop.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Nowa Huta IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:42 rozumiem ze ze nienarzekasz na to ze mieszkasz na NH?? ja jestem studentem i akurat dostałem propozycje zamieszkania na NH na os Piastów i dlatego pytam bo duzo róznych opini słyszałem! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Nowa Huta 20.01.06, 10:43 piastów i bohaterów września uchodza od lat za jedne z najniebezpieczniejszych miejsc w hucie, ale skoro mieszkaniec pisze ci, że sie uspokoiło... znam wszakże lepsze miejsca w nh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Nowa Huta IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:54 no to teraz mnie pocieszyłes!! a jakie sa lepsze osiedla wg Ciebie? a jeszcze prosiłbym jakimi autobusami lub tranwajami mozna dojechac na to osiedle? dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Nowa Huta 20.01.06, 10:57 nazywa się toto mistrzejowice, więc wszystko co tam jeździ, przejeżdża obok piastów polecam www.mpk.krakow.pl a lepsze osiedla to te mniej oddalone od centrum (czyli stara huta) tak, czy siak, da się tam absolutnie normalnie żyći - co najważniejsze - przeżyć... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Nowa Huta IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 11:06 dzieki za informacje! niema co poprostu podniosłeś mnie na duchu!! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Nowa Huta 20.01.06, 11:09 spoko, 250 tysięcy ludzi tam zyje, więcej niz w niejednym mieście wojewódzkim... nie daj się tylko mitom na temat huty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Nowa Huta IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 11:13 ok i jeszcze raz dzieki!! najgorsze sa początki pózniej człowiek sie przyzwyczaja!! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Nowa Huta 20.01.06, 11:17 nie ma za co - 30 lat przeżyłem w okolicy teatru ludowego: nie byłem nigdy napadnięty, pobity (z wyjatkiem zomozy, ale to inna historia), zaliczyłem dziesiątki spektakli w teatrze, setki filmów w jednej z pięciu nowohuckich sal kinowych - cholera, a może to były inne czasy? ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Nowa Huta IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 11:19 mozliwe!! czasy sie zmieniaja a wraz z nimi ludzie! co było kiedys nie bedzie dzis i w przyszłosci! Odpowiedz Link Zgłoś
myszkab Re: Nowa Huta 20.01.06, 12:13 a wicie co - jak tak to czytam, to osoby mieszkające w hucie (w tym ja) na ogól zachwalają hutę, a złe opinie sa tylko od osób cos tam słyszących o hucie. Uważam, że na taki temat "czy huta jest bezpieczna" powinni się wypowiadać tylko hucianie. Bo przcież my mamy z nią na codzien do czynienia a nie oni. Gdyby ktos się zapytał o bezpieczeństwo np na podgórzu to raczej bym się nie oddzywała, bo mimo, że tu pracuje, to nie znam tej dzielnicy tak dobrze jak Huty. A tak, to mieszkałam na 1000-lecia, teraz na Górali i oba osiedla sobie baaardzo chwalę. Cisza, spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Nowa Huta 20.01.06, 12:19 ja mieszkam od urodzenia na Bohaterów Września (osiedle obok Piastów) i w zyciu nie usłyszałam nawet zaczepki. Wychodzić późno boje sie tylko jak są mecze, a zwłaszcza po meczu Cracovia-Wisła. Ale jak ktos już ywżej wspomniał, ta obawa dotyczy mieszkańców chyba wszystkich dzielnic, nie tylko NH. Odpowiedz Link Zgłoś
m_och.1 Re: Nowa Huta 20.01.06, 16:46 No dobrze ...a jak jest na Os Kazimierzowskim ?? Nie znam NH ale tak sie stało ze niebawem bede tam mieszkac. Czy ktos moze mi powiedziec?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Nowa Huta IP: *.veranet.pl 20.01.06, 16:59 Kazimierzowskie z tego co zdązyłąm zauważyć(koleżanka ze studiów tam mieszka) jest w wiekszości zamieszkałe przez starsze osoby, znaczy sie emeryci, renciści, ja tam nie zauważyłam niczego złego, spóldzielnia jest ok, ludzie ok, wracam stamtad bardzo często nocnym busem do siebie, komunikacja jest bardzo dobra, sądzę,ze miejsce jest też ok, znajoma sie bynajmniej nie skarży, z ta Huta to jest tak,ze dopiero jak ją poznałam to stwierdziłam,że krążące stereotypy na jej temat sa często mocno przesadzone, sama mieszkam w Krowodrzy ,ale Huty za gorsza dzielnice od swojej wcale nie uważam,w Hucie najbardziej podobaja mi się Mistrzejowice, lasy, park,zalew, bardzo dobra infrastruktura no i w życiu nie widziałam tylu miłosników zwierząt co tam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_och.1 Re: Nowa Huta IP: *.bph.pl 23.01.06, 16:59 Bardzo Ci dziekuje:))) Tez tak myslalam ale rozne kraza opinie i czasem człowiek ulega takim plotkom:)pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enha Re: Nowa Huta IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.01.06, 12:25 mieszka sie zajebiscie!!! mamy nawet swoje ciuchy: www.nowa-huta.com www.nh.blox.plpzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa huta Re: Nowa Huta IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.01.06, 12:26 www.nh.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Nowa Huta IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 19:49 tyle miłosników zwierzat (zwłaszcza pitbuli bokserów dobermanów amstafów);)) co do zaczepki to juz zostałem ta nieraz zaczepiony ale jakos udało mi sie umknac pewnie dlatego ze goscie byli tak narabani ze niewiedzieli co mówia i co ja do nich mowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: Nowa Huta 22.01.06, 20:27 ...eeeeeee ty zyjesz?? .... Kraków koło Nowej Huty leży .... Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Nowa Huta 22.01.06, 20:29 NIE................ kolo WASZYNGTONU he he he he he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan nh Re: Nowa Huta IP: *.um.krakow.pl 24.01.06, 18:39 serwisy na bieżąco i ciuchy: www.nowahuta.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
polski0001 Re: Nowa Huta 22.01.06, 20:26 No ja tam mieszkam od dziecinstwa juz 30 latek i wole hute niz ta druga strone !!!! W nowej hucie jest duzo mlodych ludzi i jest naprawde bezpiecznie !!! Czy ostatnio slyszeliscie cos o nowej hucie ze cos sie stalo NIE ...... Ale za to w krakowie czy innych dzielnicach TAK....... Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Nowa Huta 23.01.06, 18:25 Huta - tak! ale tylko stara część :) mieszkam obecnie tam gdzie lata mieszkał petę ;-) w okolicy teatru ludowego i nie zamieniłabym się z mieszkańcem centrum miasta, chociaż jeszcze dwa lata temu myślałam o tym żeby stąd wypadac jak najszybciej. zmieniłam zdanie po półtora roku spędzonym w ścisłym centrum krakowa tuż za plantami: brud, smród, tłok, cały rok nie da się otworzyć okna w dzień bo duszą spaliny... gdyby od alej do dietla zamknięto miasto dla ruchu, może byłoby inaczej, ale na to trzeba poczekać chyba ze sto lat :) chociaż, skoro udało się wypędzić tramwaje i samochody z rynku, może uda się to kiedyś na większym obszarze. wtedy będzie lepiej. brak wielkich arterii wewnątrz osiedli nowohuckich (cały czas mówię o starej części) to wielki atut tej dzielnicy. muszę przyznać, że jestem małym fundamentalistą w swym nowohuciaństwie ;-) piastów, oświecenia, bohaterka - toż to juz nie huta! ;-P huta to to, co zaczęli 50 lat temu budować na ul. mierzwy i reszta w podobnej stylistyce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Nowa Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 18:38 Ja nie znam w ogóle Nowej Huty,ale wiem jak to jest jak przylgnie przydomek niebezpieczna dzielnica to kilka pokoleń będzie się jeszcze posługiwało takim stareotypowym myśleniem.W Warszawie takie same pogłoski chodzą o dzielnicach po prawej stronie Wisły szczególnie o Pradze-Północ, tam są same morderstwa gwałty,pełno dresiarstwa i ćpunów,szczególnie złą opinią cieszy się Bródno lezące po prawej stronie Wisły,a to wszystko jest nieprawda mieszkam na Bródnie od 21lat i nic mi się złego nie przytrafiło.Pozdrowienia dla NH i Całego Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Nowa Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:02 nie zna ktoś jakiejś fajnej, ładnej, mądrej dziewczyny z Nowej Huty? Może być z niebezpiecznego osiedla... :) może się nie najlepiej prowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus_ka Re: Nowa Huta IP: *.compower.pl 23.01.06, 20:09 Ja mieszkam w NH od urodzenia, na oswiecenia dokladniej od ladnych kilku lat i chwale sobie tu przede wszystkim: - swietna komunikacje, akurat z mojego osiedla mozna dojechac praktycznie wszedzie bez wiekszych utrudnien i bezposrednio - jest gdzie wyjsc wiosna czy latem - mam na mysli parki, laweczkie, ogolnie zielone tereny ktorych mamy znacznie wiecej niz "Krakow" A jeszcze jedno do wystraszonych ktorzy juz niedlugo zamierzaja zamieszkac w NH: - Mam kolezanke z Czestochowy, studentka, w tym roku szukala mieszkania, miala olbrzymie trudnosci ze znalezieniem, ostatecznie musiala zdecydowac sie na pl.Centralny ... Nie byla zachwycona bo nasluchala sie plotek o naszej dzielnicy i wlasciwie traktowala NH jako okres przejsciowy... Spotkalam ja kilka tyg temu, powiedziala ze jest zachwycona ... cisza, spokoj, nie ma problemow ze sklepami, dojazd bez problemow, sasiedzi mili ... <- to dobry przyklad na to ze dopoki na wlasnej skorze sie nie sprawdzi to nie ma co ulegac plotkom o Nowej Hucie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Nowa Huta 26.01.06, 21:43 emm.em napisała: > a na UJ ile trwa dojazd? > tramwajem ok. 30 minut. ja zasuwam jedynką przez aleję pokoju, jest szybciej niż przez czyżyny. na zajęcia się nie spóźniam - utykanie w korkach to w moim gronie domena ludzi z prokocimia i bieżanowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Nowa Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 13:39 no powiem wam ze jakos przetrwałem na NH! ;) moze i Nowa huta niesjest taka zła jak ja pisza i mówia o niej ale jednak! ale tak jak mówisz grunt to niedac po sobie ze sie jest z inej okolicy i jest sie słabym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmm Re: Nowa Huta IP: *.bph.pl 24.01.06, 09:38 No to jak ??? madrej czy nienajlepiej prowadzacej sie...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Nowa Huta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:08 a to się wyklucza??? :) ja myślę, że nie ;) jeśli będzie spełniała pierwsze trzy to to czwarte nie będzie mi przeszkadzało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmmmm Re: Nowa Huta IP: *.bph.pl 25.01.06, 15:35 No tak tak ...zgoda ale "ładność" i "fajnosc" to pojecie wzgledne ......:) ps.a dalczego musi byc z NH???;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Nowa Huta IP: *.byu.edu 24.01.06, 22:43 bezpieczenstwo zalezy tez od osoby, niektorzy maja zachowanie lub wyglad ofiary i przyciagaja klopoty. Napady przytrafily mi sie w mlodym wieku, teraz huliganeria trzyma sie z daleka. Czesto spacerowalem kilkanscie kilosow po hucie w nocy i wrecz ludzie unikali mnie, bo mysleli ze to ja jestem zagrozeniem dla nich. Na przestronnych osiedlach latwiej dostrzec w pore zagrozenie i go obejsc niz w ciasnych uliczkach krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: Nowa Huta IP: *.net.autocom.pl 25.01.06, 14:59 Na Mistrzejowicach jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Nowa Huta 25.01.06, 18:47 jakieś IX pietro na mistrzejowicach? a może stoki? ;c) Odpowiedz Link Zgłoś