Gość: Clint IP: Odrzanska4:* 03.11.02, 16:28 Bylem dzis w Pleszowie na cmentarzu, i petla obchodzila prawdziwy najazd GT6, jezdzily na 15, 20 i 21, szkoda ze wozily powietrze. Na 4 i 95 2x105. Co drugie 95 puste !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuba203 Re: Widziane 03.11.2002 03.11.02, 16:36 A 904 to już w ogóle totalna klapa dzisiaj :))) Wsiadłem na Bieżanowskiej, to były 4 osoby, dopiero od Dworcowej zaczęło się trochę zapełniać... Więc nie wiem, czy to taka przebojowa trasa, żeby ją zostawiać na stałe, jak ktoś sugerował w osobnym wątku... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek K Re: Widziane 03.11.2002 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 03.11.02, 17:50 > A 904 to już w ogóle totalna klapa dzisiaj :))) Wsiadłem na Bieżanowskiej, to > były 4 osoby, dopiero od Dworcowej zaczęło się trochę zapełniać... Jechalem od Pradnika do Dworcowej i byl pelny! Wczoraj tak samo. > Więc nie wiem, czy to taka przebojowa trasa, żeby ją zostawiać na stałe, jak > ktoś sugerował w osobnym wątku... :))) Eno nie przesadzajmy, to jest typowa linia na cmentarze. Laczy kilka waznych nekropoli. Jesli sie mysli o poprawie komunikacji do Wieliczki to ja proponuje polaczenie Wieliczka - Wielicka - Mateczny - Al. Trzech Wieszczow - Dworzec Gl. MK ps: na 159 widzialem dzis Neoplany. Na 129 i 130 pojawialy sie jelcze M181. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Widziane 03.11.2002 03.11.02, 18:01 Gość portalu: Misiek K napisał(a): > Jechalem od Pradnika do Dworcowej i byl pelny! > Wczoraj tak samo. Może jechałeś troszkę później (ja ok. 10:30), zresztą właśnie przy Dworcowej wsiadło sporo ludzi :))) Co nie zmienia faktu, że od przystanku >Bieżanów Szkoła<, gdzie wsiadłem, niezmiennie były w autobusie 4 osoby :))) > Eno nie przesadzajmy, to jest typowa linia na cmentarze. Laczy kilka waznych > nekropoli. To nie był mój pomysł, ja się też do tego sceptycznie odniosłem :))) > Jesli sie mysli o poprawie komunikacji do Wieliczki to ja proponuje polaczenie > Wieliczka - Wielicka - Mateczny - Al. Trzech Wieszczow - Dworzec Gl. Popieram :))) > > ps: na 159 widzialem dzis Neoplany. Na 129 i 130 pojawialy sie jelcze M181. A ja nie widziałem :((( Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Widziane 03.11.2002 03.11.02, 18:22 Gość portalu: Misiek K napisał(a): >Na 129 i 130 pojawialy sie jelcze M181. Na 129 jeszcze Scanie 113 przegubowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ 104 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 19:05 kuba203 napisał: > A 904 to już w ogóle totalna klapa dzisiaj :))) Wsiadłem na Bieżanowskiej, to > były 4 osoby, dopiero od Dworcowej zaczęło się trochę zapełniać... > Więc nie wiem, czy to taka przebojowa trasa, żeby ją zostawiać na stałe, jak > ktoś sugerował w osobnym wątku... :))) To była moja propozycja jako "104", ale w wersji z pominięciem Małej Góry i Bieżanowskiej czyli cały czas Wielicką, a w Wieliczce dołem koło stacji PKP Wieliczka i Wieliczka Rynek. Nie dziwię się niskiej frekwencji na Bieżanowskiej, bo komu na "okrętkę" chciałoby się jeździć. W mojej trasie potencjalna "104" mogłaby mieć dużo więcej użytkowników, ale tego się moge tylko domyślać. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: 104 03.11.02, 19:14 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > W mojej trasie potencjalna "104" mogłaby mieć dużo więcej użytkowników, ale > tego się moge tylko domyślać. Wiesz, w sumie tak sobie myślę, i może trochę racji masz, ale po co aż na Prądnik Czerwony? Spokojnie by wystarczyło do Ronda Mogilskiego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: 104 03.11.02, 19:20 kuba203 napisał: > Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > > > > W mojej trasie potencjalna "104" mogłaby mieć dużo więcej użytkowników, al > e > > tego się moge tylko domyślać. > > Wiesz, w sumie tak sobie myślę, i może trochę racji masz, ale po co aż na > Prądnik Czerwony? Spokojnie by wystarczyło do Ronda Mogilskiego :))) Do tego likwidacja 428 i przedłużenie 192 do Prądnika. To mogło by być dobre :-) Aha, ta 104 lepiej jako 504, żeby się nie musiała wszędzie zatrzymywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ 104 to naprawdę niezły pomysł IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 20:03 pavlack napisał: > > Wiesz, w sumie tak sobie myślę, i może trochę racji masz, ale po co aż na > > Prądnik Czerwony? Spokojnie by wystarczyło do Ronda Mogilskiego :))) > > Do tego likwidacja 428 i przedłużenie 192 do Prądnika. To mogło by być dobre :- > ) > Aha, ta 104 lepiej jako 504, żeby się nie musiała wszędzie zatrzymywać. 1) do Prądnika puściłbym dlatego, żeby przywrócić możliwość bezpośredniego połączenia Wielickiej z tymi rejonami, które kiedyś realizowała "184", z pełnym sukcesem (widziałęm dziś 904 przy pl. Boh. Getta i kurde ku mojemu zdziwieniu dużo osób w niej było i wysiadali na Starowiślnej !!!). Przynajmniej nie dublowałaby się z "9" oraz "11", gdyby jechała tylko do Ronda Mogilskiego 2) "104" zabiłaby w końcu te małe gówna, czytaj busy 3) "504" z całym szacunkiem do Pawlaka mówię "nie", z powodu zawartego w punkcie drugim czyt. wybicie busów - im więcej "stopów" tym więcej chętnych z busów. Kupiliby sobie miesięczny a dojazd do Dietla - Starowiślna byłby idealny. Dziś pasażerowie busów najwięcej wsiadają pod Pocztą. Strasznej odległości między Pocztą a Dietla nie ma, więc jeszcze przy mniejszych kosztach dużo byłoby chętnych na "104" 4)"428" to jest autobus widmo i dowód wyrzucania pieniędzy w błoto, już od dawien dawna jestem zwolennikiem jego likwidacji i przedłużenia "192" - do os. Oświecenia, ul. Bohomolca i te sprawy - tam nie ma nadal komunikacji z prawdziwego zdarzenia. Tu sobie daję uciąć głowę, że to byłby sukces komunikacyjny. "428" obecnie to totalny bezsens. 5) Tego szczerze mówiąc nie wiem, więc pytam - jak wygląda "zapas" autobusów w MPK (nie interesuję się zbytnio autobusami, wolę tramwaje). Czy myślicie, że starczyłoby taboru na moją "104" z częstotliwością 15 minut. Ja bym obciął co nieco kursy "204" tak do 17 - 20 minut. Więc ile trzeba byłoby dodatkowych pojazdów ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: 104 to naprawdę niezły pomysł IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 20:41 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > 5) Tego szczerze mówiąc nie wiem, więc pytam - jak wygląda "zapas" autobusów w > MPK (nie interesuję się zbytnio autobusami, wolę tramwaje). Czy myślicie, że > starczyłoby taboru na moją "104" z częstotliwością 15 minut. Ja bym obciął co > nieco kursy "204" tak do 17 - 20 minut. Więc ile trzeba byłoby dodatkowych > pojazdów ??? NIEEEE!!!! Zadnego ciecia 204! Ta linia jest pelna na calej trasie o kazdej godzinie w kazda strone. A zapasu jest pewnie pelno, tak jak tramwajow, tylko MPK sie nie przyznaje. Jesli chodzi o tramwaje, to najlepszy dowod, ze w dzien powszedni znalazly sie wagony na zrobienie 2x105 2, 11 i 92 Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: 104 to naprawdę niezły pomysł 03.11.02, 21:24 Gość portalu: Yzb napisał(a): > A zapasu jest pewnie pelno, tak jak tramwajow, tylko MPK sie nie przyznaje. > Jesli chodzi o tramwaje, to najlepszy dowod, ze w dzien powszedni znalazly sie > wagony na zrobienie 2x105 2, 11 i 92 Zapas może i jest, ale kasy nie ma. I tu jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ 104 to naprawdę niezły pomysł IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 21:52 pavlack napisał: Zapas może i jest, ale kasy nie ma. I tu jest problem. PAWLAKU !!! To nie jest problem - to jest ... SKANDAL !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: 104 to naprawdę niezły pomysł 03.11.02, 21:57 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > pavlack napisał: > > Zapas może i jest, ale kasy nie ma. I tu jest problem. > > PAWLAKU !!! To nie jest problem - to jest ... SKANDAL !!! Może po wyborach się coś zmieni - i Lassota i Majchrowski obiecują poprawę... ale na to nie liczę :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Co obiecują Lassota i Majchrowski ?? IP: *.krakow.tdci.pl 03.11.02, 22:26 A właśnie co obiecują oni ?? Jakie mają plany co do komunikacji miejskiej wie ktoś z Was ?? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Co obiecują Lassota i Majchrowski ?? IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 22:41 Gość portalu: merphy napisał(a): > A właśnie co obiecują oni ?? Jakie mają plany co do komunikacji miejskiej wie > ktoś z Was ?? Pozdro A po co ci to wiedziec? I tak przypomna sobie o tym pul roku przed nastepnymi wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: Co obiecują Lassota i Majchrowski ?? IP: *.krakow.tdci.pl 04.11.02, 07:01 Chce wiedzieć co obiecuja żeby odrazu przestać w to wierzyć i mieć pewnoś że tego nie będzie ..po to mi to jest :P Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Widziane 03.11.2002 IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 23:09 Ja dzisiaj zaobserwowalem dwie ciekawe rzeczy: Godz. 20:55 Piaski Nowe - do Bronowic jedzie na 24 podwojne akwarium (770+costam), brygada 6-04, z reklama Lassoty. Natomiast na 3 chyba same bomby. Od kiedy na Kurdwanow w niedziele jezdzi planowo cos poza bomba i od kiedy w ogule jest wymiana brygad z 6 na 24?? Ok. godz. 14 na petli w Piaskach stala obok Jelcza 181 - Scania 113 zapewne rezerwowa. Wczoraj rowniez ok. 14 obok J181 stal M120. Po co komu rezerwa w odleglosci 3 minut jazdy od zajezdni? Rezerwa powinna raczej stac na Kurdwanowie - stamtad ma w razie czego blisko i na Piaski i do Borku. I w ogule czemu na rezerwie jezdza rowniez Scanie? One powinny jezdzic raczej na stale (no moze poza okresem letnim :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Widziane 03.11.2002 04.11.02, 16:55 Gość portalu: Yzb napisał(a): > Natomiast na 3 chyba same bomby. Były jakieś składy stopiątek, chyba 2 jak zwykle :))) > Od kiedy na Kurdwanow w niedziele jezdzi planowo cos poza bomba i od kiedy w > ogule jest wymiana brygad z 6 na 24?? Nie wiem, może się bomba zepsuła, już się zdarzało w takich sytuacjach widywać stopiątki liniowo na 24 :))) Natomiast, co do podmiany, to nieprzejrzane są te mechanizmy, które każą w sobotę wieczorem podmieniać skład 2*105Na za skład 2*105Na z 8 na 13 (8-05) :))) > Ok. godz. 14 na petli w Piaskach stala obok Jelcza 181 - Scania 113 zapewne > rezerwowa. Wczoraj rowniez ok. 14 obok J181 stal M120. Po co komu rezerwa w > odleglosci 3 minut jazdy od zajezdni? Też się zastanawiam... > Rezerwa powinna raczej stac na > Kurdwanowie - stamtad ma w razie czego blisko i na Piaski i do Borku. W Borku mają rezerw od groma (zwykle 2 stoją) :))) > I w ogule czemu na rezerwie jezdza rowniez Scanie? Bo w Płaszowie nie ma żadnych innych autobusów, a chyba zrozumiałe, że każda zajezdnia powinna mieć swoje rezerwy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Widziane 03.11.2002 IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 04.11.02, 19:52 kuba203 napisał: > Nie wiem, może się bomba zepsuła, już się zdarzało w takich sytuacjach widywać > stopiątki liniowo na 24 :))) To byl piaty raz kiedy takie cudo widzialem odkad uruchomili linie na Kurdwanow, nie liczac uf wariantowych. > > Rezerwa powinna raczej stac na > > Kurdwanowie - stamtad ma w razie czego blisko i na Piaski i do Borku. > > W Borku mają rezerw od groma (zwykle 2 stoją) :))) Dwie??!! Nie lepiej by cos na 201 dorzucili? Najlepiej na przeguby by zmienili :) > > I w ogule czemu na rezerwie jezdza rowniez Scanie? > > Bo w Płaszowie nie ma żadnych innych autobusów, a chyba zrozumiałe, że każda > zajezdnia powinna mieć swoje rezerwy :))) No, i zrozumiale jest ze w Borku i na Piaskach powinny stac rezerwy z Plaszowa, bo stamtad maja najblizej. Podobnie logiczne sa takie motywy jak 174 zjedzajacy z CAHTS na Wole. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Widziane 03.11.2002 05.11.02, 22:16 Gość portalu: Yzb napisał(a): > To byl piaty raz kiedy takie cudo widzialem odkad uruchomili linie na > Kurdwanow, nie liczac uf wariantowych. Ja chyba widziałem do tej pory 4 razy skład 2*105Na :))) Ale ufo na Nowosądeckiej bardzo malowniczo się prezentuje :))) > Dwie??!! Nie lepiej by cos na 201 dorzucili? Najlepiej na przeguby by > zmienili :) Są 2, bo przecież w końcu to największa pętla w Krakowie, trochę linii tam jeździ :))) Zresztą, mają ogromny obszar do obsłużenia... > No, i zrozumiale jest ze w Borku i na Piaskach powinny stac rezerwy z > Plaszowa, bo stamtad maja najblizej. Podobnie logiczne sa takie motywy jak 174 > zjedzajacy z CAHTS na Wole. Aaaa, to już jest inna sprawa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: Widziane 03.11.2002 IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 23:07 kuba203 napisał: > Ja chyba widziałem do tej pory 4 razy skład 2*105Na :))) Ale ufo na > Nowosądeckiej bardzo malowniczo się prezentuje :))) Baaaaaaardzo malowniczo :). Ciekawe tylko, ze raz jak jechalem tym wariantowym to byl bardzo luzny - w trzecim prawie nikt nie stal, a wszystkie inne razy byl napchany jak wszystko inne na Kurdwanowie :( > > Dwie??!! Nie lepiej by cos na 201 dorzucili? Najlepiej na przeguby by > > zmienili :) > > Są 2, bo przecież w końcu to największa pętla w Krakowie, trochę linii tam > jeździ :))) Zresztą, mają ogromny obszar do obsłużenia... No niby racja, ale to nie wystarczy 1? Tak czesto sie im wszystko psuje? Tak czy tak, na 201 sa duze braki. > > No, i zrozumiale jest ze w Borku i na Piaskach powinny stac rezerwy z > > Plaszowa, bo stamtad maja najblizej. Podobnie logiczne sa takie motywy jak > > 174 > > zjedzajacy z CAHTS na Wole. > > Aaaa, to już jest inna sprawa... :))) Zastanawiam sie, czy nie taniej byloby, gdyby MPK postawilo sobie po wybudowaniu torowiska na Azory zajezdnie autobusowo/tramwajowa gdzies w tamtym rejonie. O ile pamietam, to kilka lat temu warszawskie MZK (a moze ZTM?) wybudowalo sobie zajezdnie gdzies na wsi, bo im sie nie oplacalo jezdzic pustymi autobusami rano na koniec i wieczorem z konca. Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Widziane 03.11.2002 06.11.02, 13:44 Gość portalu: Yzb napisał(a): > > Zastanawiam sie, czy nie taniej byloby, gdyby MPK postawilo sobie po > wybudowaniu torowiska na Azory zajezdnie autobusowo/tramwajowa gdzies w tamtym > rejonie. O ile pamietam, to kilka lat temu warszawskie MZK (a moze ZTM?) > wybudowalo sobie zajezdnie gdzies na wsi, bo im sie nie oplacalo jezdzic > pustymi autobusami rano na koniec i wieczorem z konca. Kilkanaście lat temu były plany budowy zajezdni autobusowej w Toniach, ale przerwali budowę. Podobno jeszcze jakieś resztki konstrukcji tam są. Odpowiedz Link Zgłoś