Dodaj do ulubionych

Widziane 03.11.2002

IP: Odrzanska4:* 03.11.02, 16:28
Bylem dzis w Pleszowie na cmentarzu, i petla obchodzila prawdziwy najazd
GT6, jezdzily na 15, 20 i 21, szkoda ze wozily powietrze.
Na 4 i 95 2x105. Co drugie 95 puste !!
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: Widziane 03.11.2002 03.11.02, 16:36
      A 904 to już w ogóle totalna klapa dzisiaj :))) Wsiadłem na Bieżanowskiej, to
      były 4 osoby, dopiero od Dworcowej zaczęło się trochę zapełniać...
      Więc nie wiem, czy to taka przebojowa trasa, żeby ją zostawiać na stałe, jak
      ktoś sugerował w osobnym wątku... :)))
      • Gość: Misiek K Re: Widziane 03.11.2002 IP: *.chello.pl / *.chello.pl 03.11.02, 17:50
        > A 904 to już w ogóle totalna klapa dzisiaj :))) Wsiadłem na Bieżanowskiej, to
        > były 4 osoby, dopiero od Dworcowej zaczęło się trochę zapełniać...

Jechalem od Pradnika do Dworcowej i byl pelny!
        Wczoraj tak samo.

> Więc nie wiem, czy to taka przebojowa trasa, żeby ją zostawiać na stałe, jak
        > ktoś sugerował w osobnym wątku... :)))

Eno nie przesadzajmy, to jest typowa linia na cmentarze. Laczy kilka waznych
        nekropoli.
        Jesli sie mysli o poprawie komunikacji do Wieliczki to ja proponuje polaczenie
        Wieliczka - Wielicka - Mateczny - Al. Trzech Wieszczow - Dworzec Gl.
        MK

ps: na 159 widzialem dzis Neoplany. Na 129 i 130 pojawialy sie jelcze M181.
        • kuba203 Re: Widziane 03.11.2002 03.11.02, 18:01
          Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> Jechalem od Pradnika do Dworcowej i byl pelny!
          > Wczoraj tak samo.

Może jechałeś troszkę później (ja ok. 10:30), zresztą właśnie przy Dworcowej
          wsiadło sporo ludzi :))) Co nie zmienia faktu, że od przystanku >Bieżanów
          Szkoła<, gdzie wsiadłem, niezmiennie były w autobusie 4 osoby :)))

> Eno nie przesadzajmy, to jest typowa linia na cmentarze. Laczy kilka waznych
          > nekropoli.

To nie był mój pomysł, ja się też do tego sceptycznie odniosłem :)))

> Jesli sie mysli o poprawie komunikacji do Wieliczki to ja proponuje
          polaczenie
          > Wieliczka - Wielicka - Mateczny - Al. Trzech Wieszczow - Dworzec Gl.

Popieram :)))
          >
          > ps: na 159 widzialem dzis Neoplany. Na 129 i 130 pojawialy sie jelcze M181.

A ja nie widziałem :(((
        • pavlack Re: Widziane 03.11.2002 03.11.02, 18:22
          Gość portalu: Misiek K napisał(a):

>Na 129 i 130 pojawialy sie jelcze M181.

Na 129 jeszcze Scanie 113 przegubowe :-)
      • Gość: ADAŚ 104 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 19:05
        kuba203 napisał:

> A 904 to już w ogóle totalna klapa dzisiaj :))) Wsiadłem na Bieżanowskiej, to
        > były 4 osoby, dopiero od Dworcowej zaczęło się trochę zapełniać...
        > Więc nie wiem, czy to taka przebojowa trasa, żeby ją zostawiać na stałe, jak
        > ktoś sugerował w osobnym wątku... :)))

To była moja propozycja jako "104", ale w wersji z pominięciem Małej Góry i
        Bieżanowskiej czyli cały czas Wielicką, a w Wieliczce dołem koło stacji PKP
        Wieliczka i Wieliczka Rynek.
        Nie dziwię się niskiej frekwencji na Bieżanowskiej, bo komu na "okrętkę"
        chciałoby się jeździć.
        W mojej trasie potencjalna "104" mogłaby mieć dużo więcej użytkowników, ale
        tego się moge tylko domyślać.
        • kuba203 Re: 104 03.11.02, 19:14
          Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> W mojej trasie potencjalna "104" mogłaby mieć dużo więcej użytkowników, ale
          > tego się moge tylko domyślać.

Wiesz, w sumie tak sobie myślę, i może trochę racji masz, ale po co aż na
          Prądnik Czerwony? Spokojnie by wystarczyło do Ronda Mogilskiego :)))
          • pavlack Re: 104 03.11.02, 19:20
            kuba203 napisał:

> Gość portalu: ADAŚ napisał(a):
            >
            >
            > > W mojej trasie potencjalna "104" mogłaby mieć dużo więcej użytkowników, al
            > e
            > > tego się moge tylko domyślać.
            >
            > Wiesz, w sumie tak sobie myślę, i może trochę racji masz, ale po co aż na
            > Prądnik Czerwony? Spokojnie by wystarczyło do Ronda Mogilskiego :)))

Do tego likwidacja 428 i przedłużenie 192 do Prądnika. To mogło by być dobre :-)
            Aha, ta 104 lepiej jako 504, żeby się nie musiała wszędzie zatrzymywać.
            • Gość: ADAŚ 104 to naprawdę niezły pomysł IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 20:03
              pavlack napisał:

> > Wiesz, w sumie tak sobie myślę, i może trochę racji masz, ale po co aż na
              > > Prądnik Czerwony? Spokojnie by wystarczyło do Ronda Mogilskiego :)))
              >
              > Do tego likwidacja 428 i przedłużenie 192 do Prądnika. To mogło by być
              dobre :-
              > )
              > Aha, ta 104 lepiej jako 504, żeby się nie musiała wszędzie zatrzymywać.

1) do Prądnika puściłbym dlatego, żeby przywrócić możliwość bezpośredniego
              połączenia Wielickiej z tymi rejonami, które kiedyś realizowała "184", z pełnym
              sukcesem (widziałęm dziś 904 przy pl. Boh. Getta i kurde ku mojemu zdziwieniu
              dużo osób w niej było i wysiadali na Starowiślnej !!!). Przynajmniej nie
              dublowałaby się z "9" oraz "11", gdyby jechała tylko do Ronda Mogilskiego

2) "104" zabiłaby w końcu te małe gówna, czytaj busy

3) "504" z całym szacunkiem do Pawlaka mówię "nie", z powodu zawartego w
              punkcie drugim czyt. wybicie busów - im więcej "stopów" tym więcej chętnych z
              busów. Kupiliby sobie miesięczny a dojazd do Dietla - Starowiślna byłby
              idealny. Dziś pasażerowie busów najwięcej wsiadają pod Pocztą. Strasznej
              odległości między Pocztą a Dietla nie ma, więc jeszcze przy mniejszych kosztach
              dużo byłoby chętnych na "104"

4)"428" to jest autobus widmo i dowód wyrzucania pieniędzy w błoto, już od
              dawien dawna jestem zwolennikiem jego likwidacji i przedłużenia "192" - do os.
              Oświecenia, ul. Bohomolca i te sprawy - tam nie ma nadal komunikacji z
              prawdziwego zdarzenia. Tu sobie daję uciąć głowę, że to byłby sukces
              komunikacyjny. "428" obecnie to totalny bezsens.

5) Tego szczerze mówiąc nie wiem, więc pytam - jak wygląda "zapas" autobusów w
              MPK (nie interesuję się zbytnio autobusami, wolę tramwaje). Czy myślicie, że
              starczyłoby taboru na moją "104" z częstotliwością 15 minut. Ja bym obciął co
              nieco kursy "204" tak do 17 - 20 minut. Więc ile trzeba byłoby dodatkowych
              pojazdów ???
              • Gość: Yzb Re: 104 to naprawdę niezły pomysł IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 20:41

> 5) Tego szczerze mówiąc nie wiem, więc pytam - jak wygląda "zapas" autobusów
                w
                > MPK (nie interesuję się zbytnio autobusami, wolę tramwaje). Czy myślicie, że
                > starczyłoby taboru na moją "104" z częstotliwością 15 minut. Ja bym obciął
                co
                > nieco kursy "204" tak do 17 - 20 minut. Więc ile trzeba byłoby dodatkowych
                > pojazdów ???

NIEEEE!!!! Zadnego ciecia 204! Ta linia jest pelna na calej trasie o kazdej
                godzinie w kazda strone.
                A zapasu jest pewnie pelno, tak jak tramwajow, tylko MPK sie nie przyznaje.
                Jesli chodzi o tramwaje, to najlepszy dowod, ze w dzien powszedni znalazly sie
                wagony na zrobienie 2x105 2, 11 i 92
                • pavlack Re: 104 to naprawdę niezły pomysł 03.11.02, 21:24
                  Gość portalu: Yzb napisał(a):

> A zapasu jest pewnie pelno, tak jak tramwajow, tylko MPK sie nie przyznaje.
                  > Jesli chodzi o tramwaje, to najlepszy dowod, ze w dzien powszedni znalazly
                  sie
                  > wagony na zrobienie 2x105 2, 11 i 92

Zapas może i jest, ale kasy nie ma. I tu jest problem.
                  • Gość: ADAŚ 104 to naprawdę niezły pomysł IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 21:52
                    pavlack napisał:

Zapas może i jest, ale kasy nie ma. I tu jest problem.

PAWLAKU !!! To nie jest problem - to jest ... SKANDAL !!!
                    • pavlack Re: 104 to naprawdę niezły pomysł 03.11.02, 21:57

> pavlack napisał:
                      >
                      > Zapas może i jest, ale kasy nie ma. I tu jest problem.
                      >
                      > PAWLAKU !!! To nie jest problem - to jest ... SKANDAL !!!

Może po wyborach się coś zmieni - i Lassota i Majchrowski obiecują poprawę...
                      ale na to nie liczę :-(
                      • Gość: merphy Co obiecują Lassota i Majchrowski ?? IP: *.krakow.tdci.pl 03.11.02, 22:26
                        A właśnie co obiecują oni ?? Jakie mają plany co do komunikacji miejskiej wie
                        ktoś z Was ?? Pozdro
                        • Gość: Yzb Re: Co obiecują Lassota i Majchrowski ?? IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 22:41
                          Gość portalu: merphy napisał(a):

> A właśnie co obiecują oni ?? Jakie mają plany co do komunikacji miejskiej
                          wie
                          > ktoś z Was ?? Pozdro

A po co ci to wiedziec? I tak przypomna sobie o tym pul roku przed nastepnymi
                          wyborami
                          • Gość: merphy Re: Co obiecują Lassota i Majchrowski ?? IP: *.krakow.tdci.pl 04.11.02, 07:01
                            Chce wiedzieć co obiecuja żeby odrazu przestać w to wierzyć i mieć pewnoś że
                            tego nie będzie ..po to mi to jest :P Pozdro
    • Gość: Yzb Re: Widziane 03.11.2002 IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 03.11.02, 23:09
      Ja dzisiaj zaobserwowalem dwie ciekawe rzeczy:

Godz. 20:55 Piaski Nowe - do Bronowic jedzie na 24 podwojne akwarium
      (770+costam), brygada 6-04, z reklama Lassoty.
      Natomiast na 3 chyba same bomby.
      Od kiedy na Kurdwanow w niedziele jezdzi planowo cos poza bomba i od kiedy w
      ogule jest wymiana brygad z 6 na 24??

Ok. godz. 14 na petli w Piaskach stala obok Jelcza 181 - Scania 113 zapewne
      rezerwowa. Wczoraj rowniez ok. 14 obok J181 stal M120. Po co komu rezerwa w
      odleglosci 3 minut jazdy od zajezdni? Rezerwa powinna raczej stac na
      Kurdwanowie - stamtad ma w razie czego blisko i na Piaski i do Borku.
      I w ogule czemu na rezerwie jezdza rowniez Scanie? One powinny jezdzic raczej
      na stale (no moze poza okresem letnim :) )
      • kuba203 Re: Widziane 03.11.2002 04.11.02, 16:55

> Natomiast na 3 chyba same bomby.

Były jakieś składy stopiątek, chyba 2 jak zwykle :)))

> Od kiedy na Kurdwanow w niedziele jezdzi planowo cos poza bomba i od kiedy w
        > ogule jest wymiana brygad z 6 na 24??

Nie wiem, może się bomba zepsuła, już się zdarzało w takich sytuacjach widywać
        stopiątki liniowo na 24 :))) Natomiast, co do podmiany, to nieprzejrzane są te
        mechanizmy, które każą w sobotę wieczorem podmieniać skład 2*105Na za skład
        2*105Na z 8 na 13 (8-05) :)))

> Ok. godz. 14 na petli w Piaskach stala obok Jelcza 181 - Scania 113 zapewne
        > rezerwowa. Wczoraj rowniez ok. 14 obok J181 stal M120. Po co komu rezerwa w
        > odleglosci 3 minut jazdy od zajezdni?

Też się zastanawiam...

> Rezerwa powinna raczej stac na
        > Kurdwanowie - stamtad ma w razie czego blisko i na Piaski i do Borku.

W Borku mają rezerw od groma (zwykle 2 stoją) :)))

> I w ogule czemu na rezerwie jezdza rowniez Scanie?

Bo w Płaszowie nie ma żadnych innych autobusów, a chyba zrozumiałe, że każda
        zajezdnia powinna mieć swoje rezerwy :)))
        • Gość: Yzb Re: Widziane 03.11.2002 IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 04.11.02, 19:52
          kuba203 napisał:

> Nie wiem, może się bomba zepsuła, już się zdarzało w takich sytuacjach
          widywać
          > stopiątki liniowo na 24 :)))

To byl piaty raz kiedy takie cudo widzialem odkad uruchomili linie na
          Kurdwanow, nie liczac uf wariantowych.

> > Rezerwa powinna raczej stac na
          > > Kurdwanowie - stamtad ma w razie czego blisko i na Piaski i do Borku.
          >
          > W Borku mają rezerw od groma (zwykle 2 stoją) :)))

Dwie??!! Nie lepiej by cos na 201 dorzucili? Najlepiej na przeguby by
          zmienili :)

> > I w ogule czemu na rezerwie jezdza rowniez Scanie?
          >
          > Bo w Płaszowie nie ma żadnych innych autobusów, a chyba zrozumiałe, że każda
          > zajezdnia powinna mieć swoje rezerwy :)))

No, i zrozumiale jest ze w Borku i na Piaskach powinny stac rezerwy z
          Plaszowa, bo stamtad maja najblizej. Podobnie logiczne sa takie motywy jak 174
          zjedzajacy z CAHTS na Wole.
          • kuba203 Re: Widziane 03.11.2002 05.11.02, 22:16

> To byl piaty raz kiedy takie cudo widzialem odkad uruchomili linie na
            > Kurdwanow, nie liczac uf wariantowych.

Ja chyba widziałem do tej pory 4 razy skład 2*105Na :))) Ale ufo na
            Nowosądeckiej bardzo malowniczo się prezentuje :)))

> Dwie??!! Nie lepiej by cos na 201 dorzucili? Najlepiej na przeguby by
            > zmienili :)

Są 2, bo przecież w końcu to największa pętla w Krakowie, trochę linii tam
            jeździ :))) Zresztą, mają ogromny obszar do obsłużenia...

> No, i zrozumiale jest ze w Borku i na Piaskach powinny stac rezerwy z
            > Plaszowa, bo stamtad maja najblizej. Podobnie logiczne sa takie motywy jak
            174
            > zjedzajacy z CAHTS na Wole.

Aaaa, to już jest inna sprawa... :)))
            • Gość: Yzb Re: Widziane 03.11.2002 IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 23:07
              kuba203 napisał:

> Ja chyba widziałem do tej pory 4 razy skład 2*105Na :))) Ale ufo na
              > Nowosądeckiej bardzo malowniczo się prezentuje :)))

Baaaaaaardzo malowniczo :). Ciekawe tylko, ze raz jak jechalem tym wariantowym
              to byl bardzo luzny - w trzecim prawie nikt nie stal, a wszystkie inne razy
              byl napchany jak wszystko inne na Kurdwanowie :(

> > Dwie??!! Nie lepiej by cos na 201 dorzucili? Najlepiej na przeguby by
              > > zmienili :)
              >
              > Są 2, bo przecież w końcu to największa pętla w Krakowie, trochę linii tam
              > jeździ :))) Zresztą, mają ogromny obszar do obsłużenia...

No niby racja, ale to nie wystarczy 1? Tak czesto sie im wszystko psuje? Tak
              czy tak, na 201 sa duze braki.

> > No, i zrozumiale jest ze w Borku i na Piaskach powinny stac rezerwy z
              > > Plaszowa, bo stamtad maja najblizej. Podobnie logiczne sa takie motywy jak
              >
              > 174
              > > zjedzajacy z CAHTS na Wole.
              >
              > Aaaa, to już jest inna sprawa... :)))

Zastanawiam sie, czy nie taniej byloby, gdyby MPK postawilo sobie po
              wybudowaniu torowiska na Azory zajezdnie autobusowo/tramwajowa gdzies w tamtym
              rejonie. O ile pamietam, to kilka lat temu warszawskie MZK (a moze ZTM?)
              wybudowalo sobie zajezdnie gdzies na wsi, bo im sie nie oplacalo jezdzic
              pustymi autobusami rano na koniec i wieczorem z konca.
              • pavlack Re: Widziane 03.11.2002 06.11.02, 13:44

>
                > Zastanawiam sie, czy nie taniej byloby, gdyby MPK postawilo sobie po
                > wybudowaniu torowiska na Azory zajezdnie autobusowo/tramwajowa gdzies w
                tamtym
                > rejonie. O ile pamietam, to kilka lat temu warszawskie MZK (a moze ZTM?)
                > wybudowalo sobie zajezdnie gdzies na wsi, bo im sie nie oplacalo jezdzic
                > pustymi autobusami rano na koniec i wieczorem z konca.

Kilkanaście lat temu były plany budowy zajezdni autobusowej w Toniach, ale
                przerwali budowę. Podobno jeszcze jakieś resztki konstrukcji tam są.
                • pavlack Re: Widziane 03.11.2002 06.11.02, 22:03
                  Wątek jedzie do góry
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka