kot_pracz 25.01.06, 15:18 Chętnie nawiążę kontakt z przyszłymi sąsiadami;) Jeśli ktos ma zdjęcia z budowy z ostatnich dni, też bedę wdzięczny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zdzisek Re: Łokietka 5, inwestycja Leopard S.A. IP: *.su.krakow.pl 26.01.06, 11:05 mam tam kupione mieszkanie. w czesci nizszej.Czekam na informacje o odbiorze. Pod koniec lutego chcialbym wejsc z ekipa. jakies newsy? Ps.drzwi wewnetrzne sa brzydkie i zle wprawione. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_pracz Re: Łokietka 5, inwestycja Leopard S.A. 26.01.06, 13:29 witam sasiada;) Tez jestem w niższej czesci. Odbior w lutym to fikcja (wdlug pana z budowy) prawdopodobny termin to marzec, chyba ze masz lokal przed dylatacja (praktycznie w wyzszej czesci na niskich pietrach) Drzwi wewnetrzne to jest skandal. Nie komentuje. Wiem tez ze na czwartym niektore mieszkania zalalo jesienia bo nie zabezpieczyli dachu. Ze kipa poczekaj, i tak posadzki musza przeschnac (np. pod parkiet) Chetnie dogadalbym sie co do wspolpracy w zakresie zamawiania materialow. (razem transport tanszy i ceny mozna negocjowac.) Pozdrawiam. PS Jesli masz zdjecia z budowy daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milan Re: Łokietka 5, inwestycja Leopard S.A. IP: 195.116.125.* 27.01.06, 00:52 A co z tymi drzwiami jest nie tak? Pytam z ciekawości, bo ja z takowych zrezygnowałem i chyba dobrze zrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
jtenor Re: Łokietka 5, inwestycja Leopard S.A. 27.01.06, 06:39 sa po prostu brzydkie i sam ksztalt i wykonanie biale cienkie wygladaja jak sklejka,zle skrecone. moze przesadzam i to jest po prostu standard. a oddanie miejsc parkingowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 23 Re: Łokietka 5, inwestycja Leopard S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 10:28 Drzwi- nie wszyscy mają taki sam gust, mozna było zrezygnować Miejsca postojowe bedą przekazywane jak tylko Sąd - Wydział ksiąg wieczystych wyodrębni -założy księgę wieczystą - dla całego podziemnego garażu Odpowiedz Link Zgłoś
kot_pracz Re: Łokietka 5, inwestycja Leopard S.A. 27.01.06, 12:58 Mozna bylo zrezygnowac... bodajze najpozniej wtedy gdy jeszcze nawet parter nie stal. Ja sie spoznilem ze "zmianami lokatorskimi" i bede dlubal na wlasny koszt po odebraniu mieszkania. Drzwi so obiektywnie tandetne. Co do ich formy to nie sadze by zaspokoily nawet przecietny gust. Mam kilka pytan: Czy ktos z was ma zamiar wynajac miejsce parkingowe po odebraniu? Czy jest ktos jeszcze kto bedzie wprowadzal zmiany w mieszkaniu po odbiorze? Czy ktos ma juz doswiadczenia/zamierza zatrudnic proponowana przez Leoparda firme Grudnik do wykonczenia lazienki? Czy ktos wybiera sie w ta sobote na ogledziny budynku? (moznaby rozeslac fotki mailem) pozdrawiam Lokietnikow;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milan Re: Łokietka 5, inwestycja Leopard S.A. IP: 195.116.125.* 27.01.06, 13:41 Ja ze wszystkimi zmianami zdążyłem, więc już nie muszę kombinować po odbiorze mieszkania. Z racji tego, że nie pochodzę z Krakowa, na budowie bywam wybitnie rzadko; ostatnio byłem tam w okolicach listopada.. Jeżeli chodzi o łazienkę, to cały czas się zastanawiam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_pracz Lokietnicy, laczcie sie. 27.01.06, 14:11 Mam kilka pytan: Czy ktos z was ma zamiar wynajac miejsce parkingowe po odebraniu? Czy jest ktos jeszcze kto bedzie wprowadzal zmiany w mieszkaniu po odbiorze? Czy ktos ma juz doswiadczenia/zamierza zatrudnic proponowana przez Leoparda firme Grudnik do wykonczenia lazienki? Czy ktos wybiera sie w ta sobote na ogledziny budynku? (moznaby rozeslac fotki mailem) pozdrawiam Lokietnikow;) PS. Zastanawiam sie czy nie ruszyc z prywatnym forum dla Lokietnikow... ktos jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
jtenor Re: Lokietnicy, laczcie sie. 27.01.06, 17:17 1. nie mam zamiaru-mam zamiar uzywac:) 2. zmiany mam juz wprowadzone. 3. Nie zatrudnie tej firmy do wykonczenia lazienki i niestety nie znam opini na temat jej wykonawcow, zapytam. 4. jesli sie jutro wybiore, na pewno bede mial aparat , bylem tydzien temu, moje mieszkanie jest gotowe do odbioru.Mam zastrzezenia. Rysy na scianach- trzeba jescze raz pomalowac, w drzwiach wew.(ktore mam zamiar zmienic) brak plastikowych wykonczen, okna wszystkie zle skrecone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kot_pracz Usterki w budynku, 28.01.06, 12:27 jtenor, Mógłbyś powiedziec coś wiecej o usterkach przy oknach? Swoich okien nie sprawdzałem otwierając. Moj lokal tez jest chyba do odbioru ale nie podobaja mi sie wykwity na ścianach. Ciekawy jestem jak budynek przetwał mrozy. Kiedy byłem ostatnio na budowie ocieplali ściany przy dmuchawach. Swoje drzwi wewnetrzne wymienię, również. Wstyd coś takiego mieć. Jeśli będziesz na budowie strzel proszę kilka fotek "mostków" w częsci niższej i moze widok stropodachu nad tą częścią. Co do miejsc, parkingowych pytam, bo nie wiem czy bedzie sie dalo wynająć miejsce na parkingu osobie nie będącej lokatorem w budynku. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do komentarzy;) Odpowiedz Link Zgłoś
jtenor Re: Usterki w budynku, 28.01.06, 20:57 zdjec nie zrobilem.Twoja wypowiedz przeczytalem dopiero niedawno a fakt , iz nie moglem dostac sie do mieszkania zniechecil mnie do fotografowania co na okolo.Dzis nikt z budowy nie pracowal (oprocz tych co sobie ..kupili mieszkania na L5, a jak sie przekonalem sa tacy, chodzi mi o ludzi z budowy) Zdziwilem sie, ze nie robia w soboty.Czesc "wyzsza" jest przeciez w lesie. Za to ludzie wykanaczaja juz sobie mieszkania. Pielgrzymki z plecakami pelnymi plytek i paneli mnie zaskoczyly. Okna poprostu wymagaja pozadnego skrecenia, u mnie wszystkie domykaly sie z trudem i momentami na sile. Poszukuja namiarow na dobre kuchnie(studio, stolarz), po przestepnej cenie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_pracz Re: Usterki w budynku, 29.01.06, 15:04 Witam, Dziwi mnie fakt,że przed odbiorem wykańczane są już mieszkania( Czyzby lokatorzy budowlańcy?) Dlaczego sądzisz, że część górna jest w lesie? Jak tam postepy w wykończeniu klatki schodowej i przestrzeni mostków? Ja też szukam ludzi od łazienki i kuchni. Co do projektu, pewnie zrealizuje własny. Dzięki za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jtenor Re: Usterki w budynku, 31.01.06, 16:28 po rozmowie telefonicznej z Leopardem 1. chca zakonczyc do konca marca 2. od tego momentu nadzor budowlany ma 3 miesiace na odbior budynku i oddanie go dla mieszkancow 3. duzo ludzi odebralo juz, protokol zdawczo -odbiorczy i wykanczaja sobie mieszkania ( przez 4 miechy..)Indywidulane podlaczenia prady , by zaczac prace. 4. jesli ktos chce odebrac to dzwoni podaje nazwisko, na drugi dzien przekazuja ostateczne rozliczenie finansowe (doplata, nadplata) , potem umawia sie z "milym " panem na odbior. Protokól usterek , maja dwa tygodnie na ich poprawienie i koniec. 5. do lipca ? placi sie tylko za media wg.licznika. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kot_pracz Odbior lokali 31.01.06, 16:54 Dzieki za info, jtenor. Ad.3 Dziwie sie, ze ktos chce odebrac lokal przed odbiorem technicznym budynku. Jak dotad Leopard nie poinformowal o tej mozliwosci oficjalnie, przynajmniej ja nic nie dostalem. Ad. 5 Co to znaczy , ze placi sie wedlug licznika? Licznik indywidualny lokalu czy udzial w kosztach dla calego budynku przed przekazaniem mieszkancom? Slyszalem o niechlubnych praktykach developerow chcacych odbic koszty energii przy budowie dodatkowymi oplatami mieszkancow...Dobrze by bylo zobaczyc stan glownych licznikow budynku przy odbiorze. Pytanie: Jak wyglada sprawa odbioru miejsc parkingowych? Pozdrawiam PS Ponawiam prosbe do odwiedzajacych budynek. Jesli mozecie - udostepnijcie najnowsze fotki budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_pracz ogledziny budynku 04.02.06, 12:57 Czy ktoś z Państwa był dziś na budowie? Jakie impresje? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekp92 Re: Lokietnicy, laczcie sie. 07.02.06, 21:50 jestem za prywatnym forum, przyda sie rowniez na przyszlosc gdy ustanawiac sie bedzie wspolnota mieszkaniowa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekp92 Re: Łokietka 5, inwestycja Leopard S.A. 07.02.06, 21:28 Dla tych ktorzy sami zdecyduja sie wykanczac lub przynajmniej wykonac projekty polecam dostepne darmowe oprogramowanie: do kuchni program IKEA planner www.ikea.com/ms/pl_PL/complete_kitchen_guide/planner_tool/download/index.html do lazienki mojalazienka.kolo.com.pl/ lub do projketowania kuchni i lazienki www.kitchendraw.com/POL/index.htm ten ostatni jest troche bardziej zlozony Pozdrawiam ps. chetnie nawiaze kontakt jezeli ktos ma jakies ciekawe projekty i pomysly piotrekp92@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lokietek5 Łokietka 5, FORUM SĄSIEDZKIE 08.02.06, 13:45 Zapraszam na nowe, nieoficjalne forum sąsiedzkie. Oto link: /forum/71,1.html?f=37013 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokietek5 FORUM SĄSIEDZKIE - link IP: *.scc.uni-weimar.de 08.02.06, 15:33 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37013 Lub "na piechotę": fora prywatne>miasta>Łokietnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: FORUM SĄSIEDZKIE - link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:53 Nie chce mi sie logować na prywatnym co do nazwy to mnie się kojarzy z potężnym okrętem, ale lepiej zeby to nie był Titanic Odpowiedz Link Zgłoś
kot_pracz logowanie do forum 08.02.06, 17:58 J23, musisz miec wlasne konto na gazeta.pl, jak dotad na forum postujesz jako Gość. Nazwa o charakterze nautycznym w to dobry pomysł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokietek5 Zapraszam na frum prywatne IP: *.scc.uni-weimar.de 15.02.06, 11:50 Oto link: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37013 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiero Re: Zapraszam na frum prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:34 Witam! Mam prośbę o informację. Kupuje od Leopard mieszkanie na Kazimierza/Kijowska. Czy w Państwa umowach przedwstępnych też jest informacja o hipotekach na działkę na której stawiają budynek. Będę wdzięczny za odpowiedz. Mój adres jadoctur@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 23 Re: Łokietka 5, inwestycja Leopard S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:34 Tak też był zapis o hipotece Odpowiedz Link Zgłoś