Dodaj do ulubionych

STO i CZTERYSTA 25 PRZEZ MOŚCIK

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 13:07
A jednak to "125" i "425" pojedzie przez new most. "115" bez zmian.
Czyli nie tak jak było mówione, że "115" i "125". Co o tym myślicie.
Mnie tam w sumie wsio radno, ale już dawno pisałem, że "425" do piachu, a
utworzyć "185" przez Meisnera.
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: STO i CZTERYSTA 25 PRZEZ MOŚCIK IP: *.cm-uj.krakow.pl 28.11.02, 13:10
      w sumie jest to zgodne z logika MPK, strategiczna linia będzie gnić w koerkach
      na Al. Pokoju
    • malopolanin Re: STO i CZTERYSTA 25 PRZEZ MOŚCIK 28.11.02, 21:14
      To, że wymienione autobusy pojadą prze Most Kotlarski było wiadomo przynajmniej
      od lutego. Myślałem jednak, że ZDiK i MPK domyślą się, że jest lepsze
      rozwiązanie. Niestety mieszkańcy os. Lipska zyskają niewiele w kwestii
      szybszego dojazdu do centrum, bo jak wiadomo, by się tam dostać korzystają
      ze "115" pod Dworzec. Przesiadając się na Mogilskiem ze "125" i "425" stracą
      natomiast minuty, zaoszczędzone dzięki przejazdowi tych pojazdów przez Most
      Kotlarski.
      Była szansa na zapewnienie sensownego połącznia os. Lipska z centrum. Niestety
      została zaprzepaszczona.
      • Gość: mouset Re: STO i CZTERYSTA 25 PRZEZ MOŚCIK IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 28.11.02, 21:44
        Dziwisz się?, przykładami: asekuranctwa, chowania się w skorupkę, myślenia przy
        trzymaniu się własnego stołka, biurwokracji zza biurka które prezentują ZDiK i
        MPK można sypać z rękawa!
        I dlatego Locutus chodzi na piechtę od tramwaju, ADASiowi zlikwidowali 12, 114
        wozi powietrze a do 439 nie da się wsiąść a ja z havim zapieprzamy na butach
        wieczorową porą bo miejskie biurwy z wójtem - kumem uzgodniły własny rozkład
        dla ich wioch, teraz rzekomo strategiczna 115 pojedzie mostem, a 125 na skróty,
        zwłaszcza że do Huty 2 x szybciej dowozi 148, chciałbym bardzo poznać mózgi
        odpowiadających za plany tras...
        • aagniecha Re: STO i CZTERYSTA 25 PRZEZ MOŚCIK 29.11.02, 16:15
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> teraz rzekomo strategiczna 115 pojedzie mostem,

jak zwykle - zapchane do granic możliwości

> a 125 na skróty,

puściutkie...

> chciałbym bardzo poznać mózgi odpowiadających za plany tras...

jesteś tego pewien? zastanów się jeszcze, to może być szokujące ;-)
      • aagniecha Re: STO i CZTERYSTA 25 PRZEZ MOŚCIK 29.11.02, 16:13
        malopolanin napisał:

> Niestety mieszkańcy os. Lipska zyskają niewiele w kwestii
        > szybszego dojazdu do centrum, bo jak wiadomo, by się tam dostać korzystają
        > ze "115" pod Dworzec. Przesiadając się na Mogilskiem ze "125" i "425" stracą
        > natomiast minuty, zaoszczędzone dzięki przejazdowi tych pojazdów przez Most
        > Kotlarski.
        > Była szansa na zapewnienie sensownego połącznia os. Lipska z centrum.
        > Niestety została zaprzepaszczona.

Dokładnie! Masz 100% racji. W obecnej sytuacji Most Kotlarski i to, że od jutra
        pojedzie nim autobus, zupełnie NIC nam nie daje. A już miałam nadzieję, że ci w
        MPK choć raz ruszą swoimi pustymi mózgownicami... Przeliczyłam się, niestety :-(
        • malopolanin Re: STO i CZTERYSTA 25 PRZEZ MOŚCIK 29.11.02, 16:20
          aagniecha napisała:

>
          > Dokładnie! Masz 100% racji. W obecnej sytuacji Most Kotlarski i to, że od
          jutra
          >
          > pojedzie nim autobus, zupełnie NIC nam nie daje. A już miałam nadzieję, że ci
          w
          >
          > MPK choć raz ruszą swoimi pustymi mózgownicami... Przeliczyłam się,
          niestety :-(

Jedynym plusem dla was jest większa częstotliwość "115" w godzinach porannych (
          co 10 minut). Szkoda tylko, że nadal trzeba będzie czekać w tym autobusie w
          korku na al. Pokoju :(
          • Gość: tomekw74 Re: STO i CZTERYSTA 25 PRZEZ MOŚCIK IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 29.11.02, 17:06
            malopolanin napisał:

> aagniecha napisała:

> > Dokładnie! Masz 100% racji. W obecnej sytuacji Most Kotlarski i to, że od
            > jutra pojedzie nim autobus, zupełnie NIC nam nie daje. A już miałam nadzieję,
            że ci w MPK choć raz ruszą swoimi pustymi mózgownicami... Przeliczyłam się,
            niestety :-(
            >
            > Jedynym plusem dla was jest większa częstotliwość "115" w godzinach porannych
            (

> co 10 minut). Szkoda tylko, że nadal trzeba będzie czekać w tym autobusie w
            > korku na al. Pokoju :(

... oraz w większym jeszcze zapewne korku w al.Powstania Warszawskiego. Po
            otwarciu nowej ul. Klimeckiego czuję (bom Krakus zamiejscowy i nie mogę
            zweryfikować osobiście), że korki tam winny byc ciut większe. Zawsze tak jest,
            gdy uruchomią nowy odcinek bez poprawienia przejezdności innych części jakiejś
            trasy.
            • Gość: mouset Re: STO i CZTERYSTA 25 PRZEZ MOŚCIK IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 29.11.02, 20:43
              Sumarycznie bezmyślność, a aagniecha chyba chciałaś kiedys szybciej dostać się
              do centrum o ile dobrze pamiętam, a 125 tego nie zapewnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka