Dodaj do ulubionych

Univers przy ul. Szwai

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:56
Witam! Czy ktos moze interesowal sie nowa inwestycją univers przy ul. Szwai na
Ruczaju? Jestem serio zainteresowany , wiem , że jest jeszcze kilka wolnych
mieszkań (na razie wirtualnych :-), ale jak przeczytałem wczesniej opinie o
uniservie to mnie zmroziło i teraz juz naprawde się zastanawiam? Rezerwował
już może ktos z Was w tym miejscu, co wam mowili, ze kiedy mają być
teoretycznie mieszkania do odbioru?
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzesiek Re: Univers przy ul. Szwai IP: *.alan.krakow.pl 04.03.06, 23:47
      Naiwny jesteś myśląc, że 10-ta, jubileuszowa, rozpoczęta inwestycja Universu
      jako jedyna w ciągu ostatnich 4 lat zakoczy się kiedykolwiek zakończeniem.

Zapraszam na Ruczaj, na Chełmońskiego, Podgórki Tynieckie - zobacz, jak sprawny
      i prężny jest ten nieprawdopodobny developer (gdybyś nie skojarzył - to ironia).

Ja się już dość napisałem w ich sprawie - poszukaj archiwum. Mam o tyle
      satysfakcję że 100% moich wniosków i 'przepowiedni' sprawdziło się.

Teraz tylko pozew zbiorowy, lub pozew indywidualny i wejście prokuratury do
      dokumentów księgowych - inaczej tego sobie nie wyobrażam.

Grzesiek
      • 11ayrona male sprostowanie 20.04.06, 11:26
        Nie przesadzaj, bodajze 1,5 roku temu oddano do uzytku budynek na Bronowicach,
        a my juz bedziemy sie urzadzac na Zamojskiego.
        WIec troche mijasz sie z prawda.
        Rzeczywiscie, sprawdzilam, twoja aktywnosc w watkach dot. tej firmy jest duza,
        ciekawe, czemu? Czyzby konkurencja?
        • Gość: Grzesiek Re: male sprostowanie IP: *.alan.krakow.pl 20.04.06, 20:57
          1. Budynek w Bronowicach oddano wczesniej (ile tam jest mieszkac? 20? 25?)
          2. Kiedy mialas sie wprowadzic na Zamoyskiego - nie w kwartale III 2005? Ile
          tam jest mieszkan - 8? 10?
          3. Nie uwazasz, ze oddanie no powiedzmy niech bedzie 100 mieszkan przez no
          niech bedzie 7 lat to szokujaco niska liczba jak na liczbe ogloszen i
          planowanych inwestycji, oraz koszty dzialalnosci? Zreszta nie bede sie
          powtarzal - juz o tym pisalem.
          4. Nie jestem konkurencja, nie pisze o nikim innym z developerow w kontekscie
          Universu. A ciety jestem strasznie i kazdego ostrzegam, gdyz w grudniu 2004
          bylem bardzo, naprawde bardzo blisko wplaty 10 tys. PLN na konto zaliczki a
          mieszkanie na Chelmonskiego. Ot, kilka godzin przed wplata rzucilem z glupia
          frant post na niusy regionalne Kraków, i jakas dobra dusza odpisala bym dal
          sobie spokoj z tym developerem. I zaczalem szukac po sieci, i zdebialem - a na
          umowione spotkanie na spisanie umowy przyszedlem uzbrojony w duza wiedze, i
          dopiero wtedy (! - coz za uczciwy developer!) powiedzieli, iz faktycznie moga
          byc pewne problemy z budowa, i nie jest pewne czy zaczna ja o czasie.

Na marginesie - dzis stan inwestycji jest 'w przygotowaniu' - bez
          jakiegokolwiek terminu oddania.

Od czasu postu przyjaznej duszy ostrzegam jak moge innych, ktorzy moga stracic
          swoja kase, jako i ja zostalem ostrzezony.

Amen.

Grzesiek
      • Gość: faustyunka Re: Univers przy ul. Szwai IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:30
        komu wierzyć mają zwykli ludzie?
    • Gość: emem74 Re: Univers przy ul. Szwai IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:23
      Też się zastanawiałem ale sobie odpuściłem.
      Pomyśl wszyscy developerzy mówią o terminie budowy budynku 5 kondygnacyjnego
      ok. 10-12 miesięcy. Mamy marzec Uniwers mówi o teminie październik 2006 czyli
      za 7 miesięcy. Jak dotąd zrobili tam jakieś "wykopki".
      Jadąc od centrum ok. 300 m wcześniej jest inwestycja Inter-Bud oni mjają termin
      bodaj I kw 2007 a z tego co widziałem stoją fundamenty.
      NIE KUPUJ.
    • Gość: Ashka Re: Univers przy ul. Szwai IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 00:17
      mieszkam na ulicy Szwai i oglądam sobie z okna tą "doskonałą symulację budowy"
      jak to ktoś kiedyś ładnie ujął. Zdecydowanie odradzam, celuja chyba w 2017...
      • Gość: sąsiadka Re: Univers przy ul. Szwai IP: *.devs.futuro.pl 19.04.06, 10:36
        Pozdrowienia dla sąsiada/sąsiadki:)))

A co do "Zielonego Ruczaju" - taa - jedyna firma, która ma taki postęp prac, że
        stać ją na przerwanie budowy już w Wielki Czwartek około 10 rano. W tym dniu,
        tak jak i w poprzednie zdążyli zwieść kolejną ciężarówkę śmieci (jakiś gruz z
        workami foliowymi i innymi śmieciami) i rozsypać to na pseudodrodze. We wtorek
        po świętach "prace" zakończono już tuż po 9 rano a dziś coś tam dłubią przy
        tym "czymś" co to niby jest przyszłym budynkiem. Dodam, że kilka razy widziałam
        koparkę dłubiącą coś w bliżej nie określonym celu przez kilka godzin, po czym
        nie było nawet śladu jej działalności a panowie dniówkę odwalili. Pewnie jak
        zwykle już około 15 będzie na budowie tylko cieć z nudów spacerujący po tej
        wielkiej pryźmie ziemi nawiezionej niewiadomo po co. I w taki właśnie sposób od
        października czyli przez 7 miesięcy: ogrodzono teren, postawiono reklamy,
        usypano hałdę ziemi, wykopano dół, ustawiono coś co chyba przypomina fundamenty
        oraz zwieziono kilkadziesiąt ciężarówek gruzu ze śmieciami, postawiono baraki
        (do dziś puste) oraz wynajęto ciecia. A najgorsze jest to, że to "coś" będę
        oglądać z okna jeszcze baardzo długo.
        • shaddock Jak na ponad pół roku roboty 19.04.06, 23:41
          bardzo niedużo:
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1s6brvzs71le2vvf.html
          • oholic Re: Jak na ponad pół roku roboty 17.07.06, 11:22
            a jak to teraz wygląda? pracują? buduje się tam coś? znajomy kupil u nich
            mieszkanie i ... az boje sie mu powiedziec. dlatego mam pytanko, czy coś sie tam
            dzieje, czy faktycznie to tylko wirtualna sprawa
            • jjk11 Re: Jak na ponad pół roku roboty 17.07.06, 11:33
              Mieszkamy niedaleko i jesteśmy bardzo zdziwieni, bo postawili chyba parter i
              kawałek w górę! W każdym bądź razie w stosunku do publikowanego zdjęcia, na
              którym widac tylko betonowy "spód" bloku - obwieszczam, że budowa zaczyna
              wyglądać jak budowa, bo widać już ceglane ściany! Under impression!
              • oholic Re: Jak na ponad pół roku roboty 17.07.06, 14:17
                oby to poszło. moje mieszkanie, ktore u nich chcialem kupic ze 3 lata temu,
                jeszcze porasta krzakami (na bronowaicach, chmielnickiego zdaje sie), stad obawy
                przed tą inwestycją. znajomi utopili kupe kasy, a wiem cos o trudzie
                odzyskiwania pieniedzy od tej firmy. no ale jak sie buduje to super.
                dzieki za info
    • Gość: laki Re: Univers przy ul. Szwai IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 18:49
      Właśnie dowiedziałem się nieoficjalnie
      że mają zamiar podnieść cenę ze m^2.
      Nie jest to jeszcze potwierdzone ani przesądzone.
      Nie wiem których dotyczy inwestycji ale z pewnością
      "Za fortem" na Bartla.
      • Gość: XXX mam umowę rezerw. na mieszkanie przy ul. Szwai IP: *.eranet.pl 02.10.06, 23:42
        Witam!
        Wiele waszych opinii na temat Univers przeczytalem dopiero po podpisaniu umowy
        przedwstepnej i mnie troche zamurowalo. Ale z tego co widze co sie dzieje na
        budowie przy Szwaii jestem jak na razie zadowolony! Faktycznie na poczatku w
        folderach 1wszy etap mial byc skonczony we wrzesniu 2006, ale juz w umowie
        przedwstepnej mam termin oddania do 30 kwietnia 2007. W marcu 2006 był tam
        tylko dół pod fundamenty a wczoraj jak byłem na budowie OBA 2 BUDYNKI (1 ETAP)
        juz stoją (robia dach). Sądze że jak budynek juz stoi to z wykończeniem go
        zdążą do kwietnia przyszłego roku!
        zdjęcia z budowy: www.univers-krakow.pl/oferta/ruczaj/ruczaj_foto.php
        Pozdrawiam, i jak ktoś przeczyta tego posta a kupił tam mieszkanie to niecha
        napisze do mnie: dopesson@poczta.onet.pl
        Pozdrawiam;
        XXX.
        • Gość: igla Re: mam umowę rezerw. na mieszkanie przy ul. Szwa IP: *.netcontrol.pl 03.10.06, 09:26
          Firma miala w swoim czasie zla prase (i calkiem zasluzenie) ale widac ostatnio
          dobra koninktura zaczela jej wyraznie sluzyc i nawet kase oddaja w terminie i z
          odsetkami...
          • Gość: krakow szwai Re: mam umowę rezerw. na mieszkanie przy ul. Szwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:52
            hello,

razem z odestaki?:) jak to zrobilas?
            pzd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka