Dodaj do ulubionych

"428" DO PIACHU !!!!

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 20:55
Jestem przeciwny likwidacjom różnych linii (przede wszystkim mojej "12", ale
także "20", jak się tu często postuluje), ale jak sobie pomyślę o tej "428"
to brrrrr.

Ludziska, niechże zlikwidują to widmo "428". Miasto niech pomyśli głową a nie
dupą i przełożą to na "192" z kursami albo do Prądnika Czerwonego albo oś.
Oświecenia (ja najbardziej tę opcję popieram, ale też z tej spółdzielni na
Bohomolca czy jak jej tam, muszą podziałać), albo Mistrzejowic.
"428" to BEZSENS w obecnej postaci. Tu się dopiero pieniądze w błoto wyrzuca.
A z moim tramwajkiem ("12") to się nie pier..lili. Nawet nie dali mu szansy
kursować na swojej trasie, ale to już inna historia, do której nie chcę
wracać.
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: '428' DO PIACHU !!!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 21:04
      Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

YEAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PRECZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      z"428"
      > > Jak ja pomyslę to mi sie rzygac chce, kto to wymyślił?!?!?!?!?!
      > Miasto niech pomyśli głową a nie
      > dupą
      Miasto nie ma dupy, gdyby miało byłoby atrakcyjne
      i przełożą to na "192" z kursami albo do Prądnika Czerwonego albo oś.
      > Oświecenia (ja najbardziej tę opcję popieram, ale też z tej spółdzielni na
      > Bohomolca czy jak jej tam, muszą podziałać), albo Mistrzejowic.
      Tam można kręcić Zemstę II, więc na razie odpada, jak wyrosną z piaskownicy to
      dostaną autobus
      > "428" to BEZSENS w obecnej postaci. Tu się dopiero pieniądze w błoto wyrzuca.
      Codziennie co 12 minut, a mnie skąpią 6 kursów melonem
      >
      • Gość: aa Re: '428' DO PIACHU !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 21:08
        No oczywiśćie, że tak!!!!
        425,428,439 - po co to jeździ.
        Skoro zlikwidowano (czyt. zawieszono) 144 to pozostałe busy wrzucili na 444.
        Można zatem zlikwidować te a pozsotałe busy wrzucić na 125,139 i 128.
        • Gość: ADAŚ '428' DO PIACHU !!!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 21:15
          fakt, wszystkie 4xx do piachu i tak:

"425" jako "185" przez Meissnera.
          "439" do piachu i dać na "139" i "192"
          "477" przemianować na "187"
          "444" przemianować na "104", bo "144" słyszałem, że wróci
          "428" do piachu i na "192"
        • Gość: mouset Re: '428' DO PIACHU !!!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 21:15
          425 i 428 tak ale 439 ma nieco inną role gdyby ktos miał oleum to zamieniłby go
          ze 114 od 29-ej do Huty, i przez Bora!
          • Gość: aa Re: '428' DO PIACHU !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 21:18
            No ciekawe, kiedy to 144 wróci, chyba jak wybudują autostradę, ale do Tarnowa.
            Poczekamy, zobaczymy.

BTW 477 może się numerować 177. Przeciez gdzie kolwiek się do niego wsiądzie i
            tak dojedzie się na Kuźnicę i do Kleparza, a co za różnica od której strony.
            • Gość: mouset Re: '428' DO PIACHU !!!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 03.12.02, 21:22
              Na szczęście za mieszkańców Kuźnicy pomyślał pan Szałkowski z działu rozkładów
              i linii i ... "aby sie nie myliło zrobił 1- i 4-77"
          • Gość: ruppert Re: '428' DO PIACHU !!!! IP: 62.233.183.* 05.12.02, 03:53
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> 425 i 428 tak ale 439 ma nieco inną role gdyby ktos miał oleum to zamieniłby
            go
            >
            > ze 114 od 29-ej do Huty, i przez Bora!

Wybacz ale ja mieszkam na Pradniku Czer. i czesto dojezdzam 439 do domu!! wiec
            114 do huty przez 29.list. - dobrego past. - huta.
            • Gość: mouset Re: '428' DO PIACHU !!!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 05.12.02, 08:28
              139 Ci nie pasi?
              • Gość: ADAŚ No to kiedy '428' DO PIACHU ??? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 11:07
                No to kiedy uśmiercą "428" ???
                • Gość: mouset Re: No to kiedy '428' DO PIACHU ??? IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 07.12.02, 15:49
                  To moze zapytajmy ciotki, ale z magnetofonem bo jak pierdnie że nie ma taboru
                  to mamy murowaną wygraną w Maratonie Uśmiechu
                  • Gość: Locutus #428 - do muzeum, nie do piachu. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 07.12.02, 22:12
                    jw - jako relikt minionego ustroju utrzymywać linię w weekendy, obsługa
                    ogórkowa. Już to gdzieś napisałem, w innym wątku.
                    • Gość: mouset Re: #428 - do muzeum, nie do piachu. IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 07.12.02, 22:17
                      Mógłby pełnic rolę touristic-bus New Huta, na Mistrzejowicach przesiadka w
                      tramwaj 28 (był kiedys taki) i dalej do HTS , oczywiście 28 obsługa 102
              • kuba203 Re: '428' DO PIACHU !!!! 08.12.02, 15:57

> 139 Ci nie pasi?

Nie, bo 139 nie dojeżdża na Rondo Grunwaldzkie :) Przecież nie możma likwidować
                linii tylko dlatego, że ma brzydki numer, ludzie...
                Ale ten pomysł ze 114 nie jest głupi, tylko co dalibyście w zamian Prądnikowi
                Białemu? :)
                • Gość: mouset Re: '428' DO PIACHU !!!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 08.12.02, 18:02
                  Ja nie chce likwidować 439 tylko zrobic z niego całodzienny 119, który będzie
                  obsługiwany wyłącznie krótkimi wozami na trasie Rondo G-Aleje-29-ta-Mackiewicza-
                  Białoprądnicka-Pradnik Biały bez łamagi na Opolskiej, f=15 w szczycie a poza
                  na poczatek =30 potem mozna: a) wydłużyć do Matecznego a po zrobieniu
                  Nowotarskiej do Qrdwanowa b)do Pychowic jak urośnie osiedle
                  A 114 żeby wreszcie dac sensowny szybki transport powinien jechać Lublańską i
                  Bora, a 139 włóczykij w obie strony Dobrego P
                  • kuba203 Re: '428' DO PIACHU !!!! 08.12.02, 21:12
                    Wszystko ok, ale 114 robi taki zawijas właśnie po to, żeby obsłużyć osiedle
                    Prądnik Biały, a nie jakieś domki przy Górnickiego :) W tej chwili żadnego
                    sensownego rozwiązania tej sytuacji nie widzę, ewentualnie mógłby jechać na
                    Krowodrzę, ale to już byłoby sztuczne i puste :)
                    • Gość: mouset 114' DO PIACHU ! (na Prądniku) IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 08.12.02, 22:24
                      kuba203 napisał:

> Wszystko ok, ale 114 robi taki zawijas właśnie po to, żeby obsłużyć osiedle
                      > Prądnik Biały, a nie jakieś domki przy Górnickiego :)
                      Stary! Powiedz szczerze ile razy tam jechałeś i w jakich godzinach? Bo ja
                      jechałem ponad 50 razy w godzinach szczytu i z reguły jest tak : na "pętli" 114
                      zachód wq ludzie czekają a 114 stoi w korku na Opolskiej i ida na 444 lub 154,
                      napełnia się nieco dopiero pod kościołem czyli przy starej pętli, z powrotem
                      jest tak że wszyscy wysiadają jak popadnie na Pleszowskiej byleby nie stac w
                      tym p... korku, desperaci sztuk 1 do 4 jadą do "petli"
                      W tej chwili żadnego
                      > sensownego rozwiązania tej sytuacji nie widzę, ewentualnie mógłby jechać na
                      > Krowodrzę, ale to już byłoby sztuczne i puste :)
                      To już do witkowic lepiej albo w Kuźnicy
                      • kuba203 Re: 114' DO PIACHU ! (na Prądniku) 09.12.02, 07:58

> Stary! Powiedz szczerze ile razy tam jechałeś i w jakich godzinach? Bo ja
                        > jechałem ponad 50 razy w godzinach szczytu i z reguły jest tak : na "pętli"
                        114
                        >
                        > zachód wq ludzie czekają a 114 stoi w korku na Opolskiej i ida na 444 lub
                        154,
                        > napełnia się nieco dopiero pod kościołem czyli przy starej pętli, z powrotem
                        > jest tak że wszyscy wysiadają jak popadnie na Pleszowskiej byleby nie stac w
                        > tym p... korku, desperaci sztuk 1 do 4 jadą do "petli"

Ale czy ja gdziekolwiek napisałem, że pochwalam to, co jest? Chodziło mi o to,
                        że 114 nie powinien omijać osiedla, tym bardziej, że, jak mówisz, ludzie by nim
                        jeździli, tylko teraz przeszkadza im za długa trasa dojazdu do tegoż osiedla :)
                        Idealnie byłoby, gdyby ją jakoś wyprostować, tylko nie bardzo widzę jakąś
                        sensowną możliwość :)

• Gość: mouset Re: 114' DO PIACHU ! (na Prądniku) IP: *.cm-uj.krakow.pl 09.12.02, 10:29
                          Skrócenie do pętli 444 114-ki jest najsensowniejsze bo byłby to przystanek w
                          centrum osiedla a teraz ludzie idą od Pleszowskiej/Opolskiej a kilka osób stoi
                          w korku i ja za to płacę i Pan płaci....
                          • kuba203 Re: 114' DO PIACHU ! (na Prądniku) 09.12.02, 11:24
                            Ale pętla nie leży przecież w centrum osiedla...
                            Właśnie wydłużyli tą linię chyba na wniosek mieszkańców, którzy mieli za
                            daleko... Tylko, jak zwykle, coś nie wyszło :)
                            • Gość: mouset Re: 114' DO PIACHU ! (na Prądniku) IP: *.cm-uj.krakow.pl 09.12.02, 11:35
                              Trasa 114 powstała w reformie 99 na życzenie mieszkańców ul. Górnickiego i
                              Białoprądnickiej, a MPK chciało aby Biały Prądnik też skorzystał i dlatego taka
                              trase zrobili, chodzi mi o to że z pętli jest bliżej dla większości niż z
                              Pleszowskiej
                              • kuba203 Re: 114' DO PIACHU ! (na Prądniku) 10.12.02, 21:34

> Trasa 114 powstała w reformie 99 na życzenie mieszkańców ul. Górnickiego i
                                > Białoprądnickiej, a MPK chciało aby Biały Prądnik też skorzystał i dlatego
                                taka
                                >
                                > trase zrobili,

Ale czy to MPK chciało, czy mieszkańcy Prądnika, których 114 omijał?

> chodzi mi o to że z pętli jest bliżej dla większości niż z
                                > Pleszowskiej

A z Pachońskiego bliżej niż z pętli :) Tak sobie możemy dyskutować, ważne, że
                                się zgadzamy, że obecna trasa jest bez sensu :)
                                • Gość: mouset Re: 114' DO PIACHU ! (na Prądniku) IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 10.12.02, 22:41
                                  kuba203 napisał:

Tak sobie możemy dyskutować, ważne, że
                                  > się zgadzamy, że obecna trasa jest bez sensu :)

Jak większość tras autobusów, gdzie MPK coś ulepszało
                  • yzb Re: '428' DO PIACHU !!!! 10.12.02, 21:22

> Ja nie chce likwidować 439 tylko zrobic z niego całodzienny 119, który
                    będzie
                    > obsługiwany wyłącznie krótkimi wozami na trasie Rondo G-Aleje-29-ta-
                    Mackiewicza
                    > -
                    > Białoprądnicka-Pradnik Biały bez łamagi na Opolskiej, f=15 w szczycie a
                    poza
                    > na poczatek =30 potem mozna: a) wydłużyć do Matecznego a po zrobieniu
                    > Nowotarskiej do Qrdwanowa b)do Pychowic jak urośnie osiedle
                    > A 114 żeby wreszcie dac sensowny szybki transport powinien jechać Lublańską
                    i
                    > Bora, a 139 włóczykij w obie strony Dobrego P

Ja proponuje nieco inaczej w takim razie:

139: WIDOK/MLECZARNIA - Aleje - 29 - Dobrego kolo Majora w obie strony - CAHTS
                    f=15 caly dzien
                    tabor przegubowy

119: KAMPUS - Aleje - 29 - Dobrego kolo Majora w obie strony - Al. Przyjazni
                    f=15 w szczycie, 30 poza
                    tabor przegubowy

114: PRADNIK BIALY - Gornickiego - Opolska - 29 - Aleje - MATECZNY
                    f=15 w szczycie, 30 poza
                    tabor krotki
                    ewentualnie dla ominiecia korka - do P.B.ZACHODU, ale kolko na odwrot niz teraz
            • yzb Re: '428' DO PIACHU !!!! 07.12.02, 22:41
              Gość portalu: ruppert napisał(a):

> > 425 i 428 tak ale 439 ma nieco inną role gdyby ktos miał oleum to zamienił
              > by
              > go
              > > ze 114 od 29-ej do Huty, i przez Bora!
              >
              > Wybacz ale ja mieszkam na Pradniku Czer. i czesto dojezdzam 439 do domu!!
              wiec
              > 114 do huty przez 29.list. - dobrego past. - huta.

Dokladniej mowiac to 114 do 29 jak teraz a dalej w obie strony kolo Majora i
              do Przyjazni jak 439. A dodatkowo linia z Pradnika B przez Aleje na Mateczny!
              • Gość: mouset Re: '428' DO PIACHU !!!! IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 07.12.02, 23:24
                To nie dodatkowa tylko 439 a razczej coś całodziennego więc np 119

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka