Dodaj do ulubionych

pytania odnosnie Universu???

IP: *.autocom.pl 20.03.06, 21:14
witam
czy wie ktos moze cos na temat tej firmy ??
zamierzam tam kupic mieszkanie jednak po przeczytaniu paru postow z tej
strony zaczynam sie nad tym zastanawiac...
czy ktos moze kupil juz od nich i nie mial z tym problemow??
masa osob pisala cos o sklonnosciach do nieoddawania i tak juz duzej kwoty
rezerwacyjnej?? z drugiej strony zastanawiajace sa czesto usuwane posty na
tym forum... cos to wszystko tajemnicze...
jesli ktos moze napisac cos dobrego albo zlego o tej firmie i o wlsasnych
przejsciach to prosze o opinie a moderatorow o nie usuwanie ich...
z gory dzieki pozdrawiam...
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzesiek Re: pytania odnosnie Universu??? IP: *.alan.krakow.pl 20.03.06, 21:45
      dawaj maila, przesle Ci post, który zostal skasowany na prośbę Universy kilka
      miesięcy temu.

Zastanawia mnie jednak, co jeszcze trzeba zrobić, byś przestal się zastanawiać
      nad zakupem (wirtualnego) mieszkania u nich.
      Jesli przejzales posty na forum, to chyba znalazles 100% opinii odradzajacych
      kupno czegokolwiek od nich.
      na co wiec liczysz? Czy jedna dobra opinia spowoduje ze leka reka wylozysz 10
      tysiecy?

Grzesiek
      • Gość: simp Re: pytania odnosnie Universu??? IP: *.autocom.pl 20.03.06, 22:38
        nie no dziwi mnie tylko kto w takim razie kupuje wszystkie te mieszkania...i w
        koncu caly czas cos buduja... dlatego pytam...
        ale jak cos masz to poslij mi na kanty_universu@vp.pl :)
        jak ktos wie cos jeszcze co moze zniknac z tego forum to tez prosze na ten mail
        dzieki
        • innylogin Re: pytania odnosnie Universu??? 20.03.06, 22:59
          daj spokoj z tą firmą. mi sie ledwie udało wyciągnąć z tamtąd kase. juz prawie
          stan przedzawalowy przez nich mialem:)
          mieszkam w budowanym od zera przez innego developera mieszkaniu, a "moje"
          mieszkanie w universie jeszcze fundamentow chyba nie ma. od 2 lat! koszmar.
          tak więc osobiście - nie polecam przygód z tą firmą. Bajer maja dobry, obsługe
          fajną i... na tym się kończy zabawa.
    • Gość: tw2 Re: pytania odnosnie Universu??? IP: *.ericpol.pl 21.03.06, 08:56
      Czy to przypadkiem, nie my spotkalismy sie wczoraj w siedzibie spolki? No coz
      tutaj glownie opinie negatywne, ale kto wie, moze jednak znajdzie sie ktos
      uszczesliwiony przez U... Pozdrawiam.
      • Gość: innylogin Re: pytania odnosnie Universu??? IP: *.jordan.krakow.pl 21.03.06, 09:28
        życze powodzenia wszystkim. Moze jest ktos uszczesliwiony.
        ja miałem mieć mieszkanie na chełmońskiego. przestałem śledzić sprawe, ale
        ogłoszenia w gazecie jeszcze nie tak dawno widziałem, że są do sprzedaży te
        mieszkania. trzeci rok juz chyba. tak więc szkoda słów.
      • Gość: simp Re: pytania odnosnie Universu??? IP: *.realitypump.pl 21.03.06, 09:28
        :)

zastanawiam sie caly czas... bo cos tam sie w koncu buduje, i ktos kupuje te
        mieszkania a banki daja kredyty... ale z drugiej strony boje sie ze cos pojdzie
        nie tak i beda problemy znowu ...
        • qqlio Re: pytania odnosnie Universu??? 21.03.06, 09:32
          Zapraszam serdecznie do obejrzenia sobie "postepow prac" na dzialce przy
          Bobrzynskiego (Zielony Ruczaj)
          Radze wziac srodki uspokajajace (jezeli cos im wplaciles)
          Pozdrawiam
          • Gość: simp Re: pytania odnosnie Universu??? IP: *.realitypump.pl 21.03.06, 09:56
            no jeszcze nie wplacilem ale na dniach musze...
            z tego co widac na bartlu cos sie dzieje od jakiegos czasu...
            dlatego sie zastanawiam..
            z drugiej storny to juz nei ma duzego wyboru w krakowie ??
            ktos wie gdzie sie buduje cos sensownego i sprawdzonego ??
            • Gość: Ataman Re: pytania odnosnie Universu??? IP: *.technika.net.pl 21.03.06, 12:55
              Bartla na kliny zacisze? okolice Komuny Paryskiej?
              to sprawdź sobie dokładnie KSRy spółek które w kolejności mają: włsność gruntu,
              pozwolenie na budowę i tej która faktycznie sprzedaje oraz księgi wieczyste...
              znajoma tam się przymierzała po lekturze w/w dokumentów odpuściła...
      • Gość: simp Re: pytania odnosnie Universu??? IP: *.realitypump.pl 21.03.06, 11:29
        z tego co wczoraj slyszalem to pani mowila ze ma jeszcze 4 dni na przelanie ci
        pieniedzy jak mozesz to napisz czy przelali czy nie.. pozdrawiam...
        • Gość: tw2 Re: pytania odnosnie Universu??? IP: *.ericpol.pl 21.03.06, 16:18
          jasne, napisze jak tylko minie termin przelewu
        • Gość: tw2 Re: pytania odnosnie Universu??? IP: *.ericpol.pl 24.03.06, 17:53
          Czesc, faktycznie mialem wiele obaw zwiazanych ze zwrotem kwoty rezerwacji. Jak
          sie teraz okazalo nie potrzebnych. Dokladnie w ostatnim dniu dokonano mi zwrotu.
          Przyznam sie szczerze, ze jestem troche zdziwiony (milo). Niech wiec to bedzie
          jeden z tych niewielu pozytywnych postow dotyczacych tej firmy; ja przynajmniej
          powiedzmy, ze zwracam honor. Dodam ze ze dwa trzy razy, na kilka dni przed
          uplynieciem terminu dowiadywalem sie i dopytywalem co i jak z tym bedzie, wiec
          moze dlatego nie zapomnieli. Zycze powodzenia tym, ktorzy jednak sie z nimi
          borykaja i przepraszam, ze byc moze jakos przykladalem sie do tworzenia
          atmosfery fatalnizmu jezeli idzie o ta firme bazujac nie na swoich przezyciach.
          Pozdr.

Ps.
          Moze jednak jest jeszcze ktos, kto odzyskal pieniadze rezerwacyjne?
    • Gość: Jan [...] IP: *.ghnet.pl 21.03.06, 19:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gs Re: pytania odnosnie Universu??? IP: *.ghnet.pl 23.03.06, 00:16
      Mieli budować osiedle domków przy ulicy Podgórki Tynieckie. Jakiś rok temu (może
      nieco wcześniej) był podawany termin realizacji IV kwartał 2005. W wakacje
      byliśmy na targach - podawali już II kw 2006.
      Teraz jest to "inwestycja w przygotowaniu".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka