Dodaj do ulubionych

Nowy Sącz

IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 15.12.02, 17:09
Od dziś do Sącza kursuje Trans-Frej, i dobrze i źle , dobrze bo to kolejny
dowód na wyższość i lepszą jakość komunikacji prywatnej międzymiastowej a źle
bo na tej trasie jest to już trzecia firma po szwagropolu i PKS Nowy Sącz ,
zwłaszcza ten PKS powinien dostać w nagrodę nasz dworzec: hostessy żegnają
pasażerów, a kierowcy błękitne koszule, krawaty i marynarki, szkoda że nie
pojawiła się jeszcze żadna konkurencja do krynicy i piwnicznej
Obserwuj wątek
    • malopolanin Co tam Krynica i Piwniczna 15.12.02, 21:16
      Tam nie jest tak tragicznie. Gorzej jest do wspominanej Ochotnicy, a także w
      Beskid Żywiecki. Pilsko jest o rzut beretem, a w jeden dzień się nie wyrobisz
      właśnie przez komunikację :(
      • Gość: mouset Re: Co tam Krynica i Piwniczna IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 15.12.02, 21:25
        nie co tam bo nie ma dojazdu do wierchomli i suchej doliny, do krynicy w sumie
        jeszcze niktóre kursy wykonuje Sącz, a do ochotnicy podrzuci prywatny Telesfor:
        odjazdy 7.30 i 14.20
        • malopolanin Re: Co tam Krynica i Piwniczna 15.12.02, 21:37
          Gość portalu: mouset napisał(a):
          a do ochotnicy podrzuci prywatny Telesfor:
          >
          > odjazdy 7.30 i 14.20

Nie wiedziałem. Docelowo jedzie do Ochotnicy ?!

Popatrz się lepiej na odjazdy w wspomniany Beskid Żywiecki. Piewszy odjazd o
          6.00 do Żywca w ślimaczym tempie ( bo osobowy ) przez Suchą. Później czekanie
          na połącznie z Korbielowem. Ostatni autobus ( z wyjątkiem niedzieli) 16- stej
          (!) z Żywca . Rezerwowo jest pociąg z Żyliny o 18.05.
          Czemu żaden prywaciarz tego nie czuje?
          Podobnie z Wierchomlą.
      • Gość: tomekw74 Re: Co tam Krynica i Piwniczna IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 15.12.02, 21:26
        Wiem coś o tym, bo sam lubię podróżować w rejony mniej uczęszczane. No, ale
        taki jest smaczek turystyki nie-stadnej. Nam to, kolego małopolaninie, na
        zawsze chyba pozostanie PKS.
        • Gość: mouset Re: Co tam Krynica i Piwniczna IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 15.12.02, 21:30
          Tylko kiedy PKS zrozumie zależność połączeń i turystyki?
          Np. Gorce, ogromna ilość ludzi je odwiedza bo s łatwo dostępne z zakopianki i
          Targu dzięki Frejowi i Szwagropolowi
          P.S. Bilety w Tatry podrożały o 50%
        • malopolanin Re: Co tam Krynica i Piwniczna 15.12.02, 21:33
          Gość portalu: tomekw74 napisał(a):

> Wiem coś o tym, bo sam lubię podróżować w rejony mniej uczęszczane. No, ale
          > taki jest smaczek turystyki nie-stadnej. Nam to, kolego małopolaninie, na
          > zawsze chyba pozostanie PKS.

Ale ma to swój smaczek. To gnanie po górach by zdążyć na ostatni ( często
          jedyny) autobus :)
          • Gość: tomekw74 Re: Co tam Krynica i Piwniczna IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 15.12.02, 21:36
            malopolanin napisał:

> Ale ma to swój smaczek. To gnanie po górach by zdążyć na ostatni ( często
            > jedyny) autobus :)

O tak. Jednego razu w Sidzinie schodziłem z Hali Krupowej i widziałem autobus
            stojący na pętli. Widziałem go i widziałem i o mało sobie nóg nie połamałem,
            żeby na niego zdążyć. I nie zdążyłem. Na szczęście jechało jeszcze coś do
            Jordanowa (prywatny jakiś busik), no i byłem uratowany.
            • malopolanin Re: Co tam Krynica i Piwniczna 15.12.02, 21:47
              Pamiętam jak w Bieszczadach mieszkaliśmy pod Ustrzykami Dolnymi. Chcieliśmy się
              dostać do Kalnicy na przejście turystyczne. Do Zubraczego pojechaliśmy busem,
              dalej śladami kolejki wąskotorowej. O 13.35 był jej ostatni ( i jedyny) odjazd
              ( powrót) z Kalnicy do Cisnej. Przez to na Słowacji nie mogliśmy dojść do
              żadnej miejscowości, gdyż nie starczyło czasu.
              Swoją drogą po co puszczają kolejkę z Cisnej do Kalnicy z jedynie 10 minutowym
              postojem. Ludzie nawet nie przekroczą granicy, a tam nie ma się inaczej dostać
              jak wąskotorówką. Powinien być kurs poranny i popołudniowy.
              • Gość: mouset Bieszczady IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 15.12.02, 21:50
                To jest klimat!!!! Zapierniczałem 25 kilo z Łopienki do Bukowca bo nie jedzie
                tam nic
                • malopolanin Re: Bieszczady 15.12.02, 21:54
                  Gość portalu: mouset napisał(a):

> To jest klimat!!!! Zapierniczałem 25 kilo z Łopienki do Bukowca bo nie jedzie
                  > tam nic

Podziwiam. Zastanawiam się, czy do Bukowca nie można wynając busa z Ustrzyk, bo
                  po opłaceniu paru groszy, można dojechać tam samochodem. Niestety nie wiem, czy
                  busem też :(
                  Ze skrzyżowania z pętli Pętli Bieszczadzkiej przez Muczne do Bukowca i grobu
                  Hrabiny ( czyli źródeł Sanu) jest w jedną stroną 8h !!!
                  • Gość: tomekw74 Re: Bieszczady IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 15.12.02, 22:25
                    Ha, Panowie bieszczadnicy! To cudnie! Ja w tym roku szedłem z Tarnawy Górnej
                    w stronę Sianek, ale nie starczyło mi czasu i poległem w Beniowej. Musiałem
                    wracać, bo już było za mało czasu, by przed zmrokiem dotrzeć do grobowca. Ale
                    napatrzyłem się na cztery chyba ukraińskie pociągi, i "sistiemę" też widziałem
                    i ten przecudny krajobraz łąk, zniwelowanych przez "Igloopol" ładunkami
                    wybuchowymi. No tak, tam to już nic nie jeździ. Żaden Szwagropol ani Trans-
                    Frej. I to jest piękne! :)
                    • malopolanin Re: Bieszczady 17.12.02, 20:49
                      Gość portalu: tomekw74 napisał(a):

> Ha, Panowie bieszczadnicy! To cudnie! Ja w tym roku szedłem z Tarnawy
                      Górnej
                      > w stronę Sianek, ale nie starczyło mi czasu i poległem w Beniowej.

Z Tarnawy nie jest aż tak daleko ( no chyba, że byłeś w krótsze dni :) )

Musiałem
                      > wracać, bo już było za mało czasu, by przed zmrokiem dotrzeć do grobowca.
                      Ale
                      > napatrzyłem się na cztery chyba ukraińskie pociągi, i "sistiemę" też
                      widziałem

Myślałem, że sistiema jest tylko na granicy z Białorusią. W worku bieszczadzkim
                      raczej jej fragmenty lub niedziałający większy odcinek.

Ja niestety poległem przed pójściem w trasę. Po prostu bym się nie wyrobił ze
                      skrzyżowania, a w hotelu w Bukowcu i schronisku w Tarnawie miejsca trzeba
                      rezerwować chyba rok naprzód.
                      Swoją drogą dziwię się, że BPN nie zawarł umowy z busiarzami, by do Bukowca
                      uruchowić regularne połączenia. Skoro są samochody...
                      • Gość: tomekw74 Re: Bieszczady IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 17.12.02, 20:59
                        malopolanin napisał:

> Myślałem, że sistiema jest tylko na granicy z Białorusią. W worku
                        bieszczadzkim raczej jej fragmenty lub niedziałający większy odcinek.

Nie wiem, czy to teraz działa (chyba nie), ale są spore odcinki między Sanem
                        (tam to chyba Sankiem :-)), a linią kolejową Użgorod-Sambor. A ruch na tej
                        linii spory...

> Ja niestety poległem przed pójściem w trasę. Po prostu bym się nie wyrobił ze
                        > skrzyżowania, a w hotelu w Bukowcu i schronisku w Tarnawie miejsca trzeba
                        > rezerwować chyba rok naprzód.
                        > Swoją drogą dziwię się, że BPN nie zawarł umowy z busiarzami, by do Bukowca
                        > uruchowić regularne połączenia. Skoro są samochody...

Eeee, może lepiej nie? Wtedy zrobi się tam tłoczno i znów trza bedzie uciekać
                        gdzieś dalej w dzikie obszary...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka