Dodaj do ulubionych

Wymiana członków rad nadzorczych

IP: *.kompania.net 06.04.06, 23:20
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • reuben999 Wymiana członków rad nadzorczych 06.04.06, 23:25
      Nigdy mnie nikt nie przekonał, że partia która wygrywa wybory nie wpychają swoich ludzi do rad nadzorczych. PiS pierwsze co zrobił to zmienił w małopolscy Prezesa Portu Lotniczego Balice, na człowieka, który absolutnie nie miał pojęcia o zarządzaniu wielką firmą, ale za to był pierwszy, który nie dostał się do sejmu. Wiem, że miał wysokie wykształcenie ale setki ludzi ma podobne. Podobnych przykładów jest wiele. Rady nadzorcze zawsze były dla sępów z partii rządzących.
      • Gość: Jurysta A czy megarozwój Balic zauważyłeś, znawco? IP: 62.89.110.* 07.04.06, 09:03
        Pragnę zauważyć, że od zmiany Prezesa Balic czyli jakieś cztery miesiące nastąpił mega rozwój tego lotniska regionalnego. Otworzono kilkadziesiąt nowych połączeń i największe firmy przenoszą się z Okęcia na Balice. DFawny Prezes nie zrobił połowy z tego przez całą kadencję.
        • Gość: wesoły Kazio do Jurysty!! IP: *.ghnet.pl 07.04.06, 10:42
          To linie lotnicze uruchamiają nowe połaczenia... znawco!!! a nie prezes portu
          lotniczego. A otwierają te połączenia bo im się zwyczajnie opłaca jeszcze latać
          do Krakowa.A wcześniej ich nie mogły uruchamiać bo Polska nie była członkiem UE
          i nie należała do obszaru "open sky".A latają te linie lotnicze dlatego,że
          poprzedni prezes zbudował infrastrukturę ( np. płytę postojową na 17 samolotów)
          , która pozwala te linie lotnicze obsługiwać na tym lotnisku.A jedyne zasługi
          nowego, młodocianego prezesa z politycznego nadania polegają na tym że zatrudnił
          juz kilkadziesiąt osob "znajomych króliczka", też z politycznego nadania i nic
          wiecej nie zrobił. I to jest ten megarozwój .. znawco. A teraz już zaczyna się
          megabajzel na lotnisku!!.
        • Gość: eso Re: A czy megarozwój Balic zauważyłeś, znawco? IP: *.itelekom.pl 08.04.06, 17:18
          Nie pomyslales ze to moga byc skutki polityki poprzednich wladz, nie zawsze
          jest tak, ze efekty przychodza od razu, a PiS i jego wyborcy luia o takich
          rzeczach mowic - na nasze sukcesy trzeba poczekac, a co zlego to po
          poprzednikach, ale jak cos sie udaje to sukces zawsze jest ich, nigdy
          poprzednikow!
    • Gość: studio wyszalnia Podobno członkowie rad nadzorczych przechodzili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:32
      specjalny test, który polegał na skakaniu przez 5 minut na jednej nodze i
      zjedzeniu cytryny bez skrzywienia się. Ponoć tylko połowa z nich przeszła ten
      test pomyślnie, ale wszyscy zostali zakwalifikowani bo goście z komisji
      egzaminacyjnej byli skacowani i nie rozróżniali kandydatów.
    • Gość: jasna masa tendencyjne przykłady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:54
      Byłem członkiem jednej z tych rad ze dwa lata temu, jestem ekonomistą i mam
      zdany egzamin państwowy na członków rad nadzorczych, na którego teście na 150
      pytań wielokrotnego wyboru, odpowiedziałem właściwie na 124. Czyli nadawałem
      się!!!!!!! Poza tym nie po 2000 zł a po 600 zł miesięcznie netto, to jest
      zasadnicza różnica. Te trzy osoby podano tendencyjnie, a w jakim celu, to
      wiadomo. Zdecydowana większość osób miała i studia i kursy członków rad
      nadzorczych, byli tam ekonomiści i prawnicy, a także osoby z dużym
      doświadczeniem w zarządzaniu. I po co ci to "Gazeto...'???
      Przecież to można sprawdzić.
      • Gość: rye Re: tendencyjne przykłady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:30
        Ja też jestem prawnikiem. Egzamin chętnie zdam. Czy to wystarczy, bym został
        członkiem rady nadzorczej, czy również jakieś inne właściwości posiadałeś,
        "jasna maso", którym brak innym, nie wybranym ?
        • 1sk1 Najpierw zdaj egzamin do czego nie potrzebujesz 07.04.06, 13:10
          być ani członkiem SLD, ani PiS, tylko mieć trochę wiedzy, a potem podejmij
          dyskusję na temat powołania do RN
    • Gość: www Prezesem Lotniska Balice jest niejaki Kamiński IP: 149.156.189.* 07.04.06, 12:17
      Totalny amator: zero doświadczenia (pierwsza poważna praca a ma 26 lat), zero
      wyksztalcenia (licencjat czy magisterium to chyba trochę mało jak na
      zarządzanie drugim lotniskiem w Polsce), zero wiedzy (na żadne pytanie Rady
      Nadzorczej nie umiał odpowiedzieć) ale za to KOLEGA ZIOBRY.
      • Gość: arek Re: Prezesem Lotniska Balice jest niejaki Kamińsk IP: *.range81-159.btcentralplus.com 07.04.06, 13:19
        No niestety kaminski jest zerem podobnie jak ziobro.Ale zna bardzo dobrze brata
        ziobry jeszcze z nzs.Kamilek ma licencjata z zarzadzania(chyba kultura) poza
        tym praktyke w pracy w biurze urzedu marszalkowskiego gdzie poznano go jako
        zwyklego teczkowego i przydupasa pisuarow.
        Co do rozwoju linii lotniczych...
        linie przychodza tam gdzie sa atrakcyjne kierunki i jedyne co mozna zrobic to
        im nie przeszkadzac.latam z balic czesto i tam ciagle jest burdel jesli dalej
        tak pojdzie to po prostu lotnisko sie zapcha.kamisnki zostal zapewne wladowany
        na szefa po to zeby pilnowac i w odpowiednim momencie opchnac komus balice.
        • Gość: Euer Bruder Ja, ja Wir mochten kaufen. Was kostet ein Balitz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:35
    • Gość: rzut naleśnikem Podobno kilku z nich trzeba będzie wynieść razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:24
      z biurkiem i krzesłem bo mocno się trzymają tej "infrastrutury". Trzech ponoć
      zabarykadowało się w swoich gabinetach i odpiera szturm strażaków rzucając
      przez okno segragatorami i innym sprzętem biurowym.
    • paragraf1 A jak wyglada Jacek Majchrowski 07.04.06, 23:12
      Podrzucam temat: czlonkowie rad nadzorczych spolek podleglych magistratowi.
      jest ich calkiem sporo. O egzaminach na czlonkow rad nadzorczych nawet nie
      slyszeli. Personalia: na stronach internetowych wspomnianych spolek. tez bedzie
      niezly kabaret.
    • Gość: eso A w Sejmie to co IP: *.itelekom.pl 08.04.06, 17:24
      tak nawet poslowie sie chwala ze nie maja studiow, ze ten jest historykiem a
      tamtem nauczycielem (vide pani Ryniak ktora tam wjechala na cierpieniu syna,
      ale to inna sprawa) - skoro przykald idzie z gory to dlaczego w radach
      nadzorczych mialoby byc inaczej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka