Gość: Paweł IP: *.kompania.net 06.04.06, 23:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reuben999 Wymiana członków rad nadzorczych 06.04.06, 23:25 Nigdy mnie nikt nie przekonał, że partia która wygrywa wybory nie wpychają swoich ludzi do rad nadzorczych. PiS pierwsze co zrobił to zmienił w małopolscy Prezesa Portu Lotniczego Balice, na człowieka, który absolutnie nie miał pojęcia o zarządzaniu wielką firmą, ale za to był pierwszy, który nie dostał się do sejmu. Wiem, że miał wysokie wykształcenie ale setki ludzi ma podobne. Podobnych przykładów jest wiele. Rady nadzorcze zawsze były dla sępów z partii rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurysta A czy megarozwój Balic zauważyłeś, znawco? IP: 62.89.110.* 07.04.06, 09:03 Pragnę zauważyć, że od zmiany Prezesa Balic czyli jakieś cztery miesiące nastąpił mega rozwój tego lotniska regionalnego. Otworzono kilkadziesiąt nowych połączeń i największe firmy przenoszą się z Okęcia na Balice. DFawny Prezes nie zrobił połowy z tego przez całą kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoły Kazio do Jurysty!! IP: *.ghnet.pl 07.04.06, 10:42 To linie lotnicze uruchamiają nowe połaczenia... znawco!!! a nie prezes portu lotniczego. A otwierają te połączenia bo im się zwyczajnie opłaca jeszcze latać do Krakowa.A wcześniej ich nie mogły uruchamiać bo Polska nie była członkiem UE i nie należała do obszaru "open sky".A latają te linie lotnicze dlatego,że poprzedni prezes zbudował infrastrukturę ( np. płytę postojową na 17 samolotów) , która pozwala te linie lotnicze obsługiwać na tym lotnisku.A jedyne zasługi nowego, młodocianego prezesa z politycznego nadania polegają na tym że zatrudnił juz kilkadziesiąt osob "znajomych króliczka", też z politycznego nadania i nic wiecej nie zrobił. I to jest ten megarozwój .. znawco. A teraz już zaczyna się megabajzel na lotnisku!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso Re: A czy megarozwój Balic zauważyłeś, znawco? IP: *.itelekom.pl 08.04.06, 17:18 Nie pomyslales ze to moga byc skutki polityki poprzednich wladz, nie zawsze jest tak, ze efekty przychodza od razu, a PiS i jego wyborcy luia o takich rzeczach mowic - na nasze sukcesy trzeba poczekac, a co zlego to po poprzednikach, ale jak cos sie udaje to sukces zawsze jest ich, nigdy poprzednikow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studio wyszalnia Podobno członkowie rad nadzorczych przechodzili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:32 specjalny test, który polegał na skakaniu przez 5 minut na jednej nodze i zjedzeniu cytryny bez skrzywienia się. Ponoć tylko połowa z nich przeszła ten test pomyślnie, ale wszyscy zostali zakwalifikowani bo goście z komisji egzaminacyjnej byli skacowani i nie rozróżniali kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna masa tendencyjne przykłady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 11:54 Byłem członkiem jednej z tych rad ze dwa lata temu, jestem ekonomistą i mam zdany egzamin państwowy na członków rad nadzorczych, na którego teście na 150 pytań wielokrotnego wyboru, odpowiedziałem właściwie na 124. Czyli nadawałem się!!!!!!! Poza tym nie po 2000 zł a po 600 zł miesięcznie netto, to jest zasadnicza różnica. Te trzy osoby podano tendencyjnie, a w jakim celu, to wiadomo. Zdecydowana większość osób miała i studia i kursy członków rad nadzorczych, byli tam ekonomiści i prawnicy, a także osoby z dużym doświadczeniem w zarządzaniu. I po co ci to "Gazeto...'??? Przecież to można sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: tendencyjne przykłady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:30 Ja też jestem prawnikiem. Egzamin chętnie zdam. Czy to wystarczy, bym został członkiem rady nadzorczej, czy również jakieś inne właściwości posiadałeś, "jasna maso", którym brak innym, nie wybranym ? Odpowiedz Link Zgłoś
1sk1 Najpierw zdaj egzamin do czego nie potrzebujesz 07.04.06, 13:10 być ani członkiem SLD, ani PiS, tylko mieć trochę wiedzy, a potem podejmij dyskusję na temat powołania do RN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Prezesem Lotniska Balice jest niejaki Kamiński IP: 149.156.189.* 07.04.06, 12:17 Totalny amator: zero doświadczenia (pierwsza poważna praca a ma 26 lat), zero wyksztalcenia (licencjat czy magisterium to chyba trochę mało jak na zarządzanie drugim lotniskiem w Polsce), zero wiedzy (na żadne pytanie Rady Nadzorczej nie umiał odpowiedzieć) ale za to KOLEGA ZIOBRY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Prezesem Lotniska Balice jest niejaki Kamińsk IP: *.range81-159.btcentralplus.com 07.04.06, 13:19 No niestety kaminski jest zerem podobnie jak ziobro.Ale zna bardzo dobrze brata ziobry jeszcze z nzs.Kamilek ma licencjata z zarzadzania(chyba kultura) poza tym praktyke w pracy w biurze urzedu marszalkowskiego gdzie poznano go jako zwyklego teczkowego i przydupasa pisuarow. Co do rozwoju linii lotniczych... linie przychodza tam gdzie sa atrakcyjne kierunki i jedyne co mozna zrobic to im nie przeszkadzac.latam z balic czesto i tam ciagle jest burdel jesli dalej tak pojdzie to po prostu lotnisko sie zapcha.kamisnki zostal zapewne wladowany na szefa po to zeby pilnowac i w odpowiednim momencie opchnac komus balice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euer Bruder Ja, ja Wir mochten kaufen. Was kostet ein Balitz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 14:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzut naleśnikem Podobno kilku z nich trzeba będzie wynieść razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:24 z biurkiem i krzesłem bo mocno się trzymają tej "infrastrutury". Trzech ponoć zabarykadowało się w swoich gabinetach i odpiera szturm strażaków rzucając przez okno segragatorami i innym sprzętem biurowym. Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf1 A jak wyglada Jacek Majchrowski 07.04.06, 23:12 Podrzucam temat: czlonkowie rad nadzorczych spolek podleglych magistratowi. jest ich calkiem sporo. O egzaminach na czlonkow rad nadzorczych nawet nie slyszeli. Personalia: na stronach internetowych wspomnianych spolek. tez bedzie niezly kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso A w Sejmie to co IP: *.itelekom.pl 08.04.06, 17:24 tak nawet poslowie sie chwala ze nie maja studiow, ze ten jest historykiem a tamtem nauczycielem (vide pani Ryniak ktora tam wjechala na cierpieniu syna, ale to inna sprawa) - skoro przykald idzie z gory to dlaczego w radach nadzorczych mialoby byc inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś