anna.m7 08.04.06, 13:23 Z Mielca wyslano 5.04 dwie kartki swiateczne. Jedna do Wiednia, dotarla 7,04, ta do Krakowa jescze nie ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stachu.i.Nel jw IP: *.hss.ed.ac.uk 08.04.06, 13:26 Zniszczyc monopol Poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab16 Re: poczta polska IP: *.local.pl / *.crowley.pl 08.04.06, 14:35 U mnie listy już kilka razy zginęły. Po interwencji na poczcie u kierowniczki, dowiedziałam się, że to mój problem , bo listy zostały wysłane jako zwykłe. Gdyby zostały wysłane jako polecone, to by ich szukali, a tak to nic nie mogą zrobić. Ciekawe od kiedy rachunki przychodzą jako polecone? Dla pocieszenia jednak powiem, że czasami dochodzą po dwóch tygodniach (a pocieszeniem jest sam fakt, że w ogóle dochodzą). Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: poczta polska 08.04.06, 14:42 Ja wysłałam wartościowy priorytet i dotarł po tygodniu;-( pisałam już o tym kiedyś.Na szczęscie mam numery komórkowe wszystkich kierownikó,opraz numery do dyrekcji w Warszawie więc teraz "monitoruję"przesyłki za każdym razem kiedy wysyłam mamie z Krakowa do Białegostoku;-)DO przesady dzwonię i sprawdzam gdzie w danym momencie znajduje się paczka. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Moje skromne osiągnięcie 08.04.06, 14:48 Polecony z Głównej Poczty w Katowicach - do Cieszyna. 9 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc126 ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 08.04.06, 16:06 Jak nie potraficie prawidłowo adresowac listów to miejcie pretensje do siebie.Podajcie DOKŁADNY ADRES I KOD,ORAZ ADRES NADAWCY TO ZOBACZYCIE ILE LISTÓW DO WAS WRÓCI.NAJLEPIEJ ZGONIC NA KOGOŚ INNEGO.Samemy jest się zawsze cacy! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 08.04.06, 16:57 Tak to jest już że jeśli nadajesz paczkę priorytetową, wartościową to musisz z reguły wyrażnie zaadresować,podać numery kontaktowa adresata i nadawcy i tym podobne;-) MOja paczka z Krakowa do Warszawy "szła" 3 dni;wysłana w poniedzaiałek o12 dotarła na środę 6 rano do Warszawy a potem w Białymstoku była w sobotę nad ranem-2 w nocy.Tak więc przestań krzyczeć i się wymądrzać bo akurat w tej kwestii racji nie masz za grosz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 08.04.06, 18:06 ja nie narzekam moze to zalezy od oddziału gdzie się paczkę nadaje? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 08.04.06, 18:40 Puk-puk. Czy osoba widzi, co napisałam? Toż mówię, że list był POLECONY. Musiał być wyposazony we wszystko, co trzeba, bo by mi go nie przyjęto. Tak? A nauczyłam sie prawidłowo adresować listy w czasach, kiedy kodów pocztowych jeszcze nie było, czyli przed r. 1975. I tak mi zostało.Że umiem. Z kodami też. Przysięgam. Nawet na komputerze umiem. H. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc126 Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 08.04.06, 20:43 A kto wie jakie bzdury napisałaś w adresie.I pwwnie dalej adresujesz jak przed 1975 rokiem.Nie jestem związany z pocztą.Ostatnio wykonywałem pracę zleconą na terenie rozdzielni listow w Płaszowie.Tam widziałem wory "prawidłowo zaadresowanych listów",bez adresów zwrotnych, których niewiadomo ,gdzie wysłac. Pewnie je wysłali ludzie przez ciebie nauczeni adresowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab16 Re: poczta polska IP: *.local.pl / *.crowley.pl 08.04.06, 21:22 A jak wytłumaczyć kiedy, to rachunki, nie doszły? Co też źle zaadresowane? W jednym miesiącu dochodzą, a w innym nie. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 08.04.06, 21:50 Idż na piwo pieniaczu albo weż no-spę-) Odpowiedz Link Zgłoś
cymeria Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 08.04.06, 21:52 Meliski na uspokojenie i troche magnezu tez uspokaja! Odpowiedz Link Zgłoś
gosc126 Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 08.04.06, 22:04 ZABRAKŁO ARGUMENTÓW? NADSZEDŁ CZAS UBLIŻANIA.TYLKO TO POTRAFICIE DOBRZE ROBIC? za poetą "pójdż dziecie ja cie uczyc karzę" Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 08.04.06, 22:20 KOlego nie krzycz bo słyszymy dokładnie;-)Nie generalizuj chłopcze bo racji nie masz a podnosisz poziom adrenaliny.Sobie;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
gosc126 Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 09.04.06, 10:59 Mów za siebie to nie zebranie partyjne,żeby mówic w liczbie mnogiej.Przy takim czyms jak ty ,nic nikomu nie jest w stanie się podnieśc!Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 09.04.06, 11:02 "pójdż dziecie ja cie uczyc karzę" lol i co, ukarali cię, pieniaczu, na tej poczcie? Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 09.04.06, 18:31 A kimże on jest ten biedny pieniacz? Kolejną anonimową osoba na forum;-) Nikim waznym dla kogokolwiek z NAs tak więc myślę że można uznać że to PAn Nikt;-) Odpowiedz Link Zgłoś
enry1 Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 10.04.06, 17:43 Apaczki i listy, gdzie trafily?.... do twojego domu?. Bo i tak bywa..... Odpowiedz Link Zgłoś
enry1 Re: ReNauczcie sie prawidłowo adresowac! 10.04.06, 17:44 to bylo do GOSCIA 126... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzinator Re: Moje skromne osiągnięcie,zbyt skromne 09.04.06, 22:08 trzeba było wysupłać jeszcze kilkadziesiąt groszy i wysłać priorytetem,polecony- priorytet idzie jeden góra dwa dni.Jak widzisz mogę się na coś przydać i być "miłym" chłopakiem od szewca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Re: IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 09.04.06, 19:25 A od czego UPS DHL czy TNT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne Re: IP: *.autocom.pl 09.04.06, 21:58 Oczywiście. Zawsze też można pchnąć lokaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka POCZTA POLSKA kradnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 14:37 poczta polska wymysilia nowy sposob na okradanie swoich klientow. od kilku miesiecy jest mozliwosc odbierania listow poleconych przez swoja skrzynke lokatorska. czyli listonosz po prostu zostawia w naszej skrzynce listy i przesylki polecone. problem w tym, ze nie musi miec zadnego potwierdzenia, ze przesylke doreczyl. ja w swojej naiwnosci poszlam na ten uklad i niezle na tym wyszlam. od stycznia tego roku ukradziono mi cztery przesylki. osoby, ktore je do mnie wysylaly skladaly reklamacje i dowiadywalay sie, ze ja te przesylki odebralam, a ze ich na oczy nie widzialam nie musze dodawac. wczesniej jedynie musialam sie martwic, ze leniwemu listonoszowi nie chce sie dostarczac przesylek i woli wrzucac awiza, a teraz mam po prostu mniej pieniedzy, takze nie dajcie sie namowic na takie "uslugi". Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Poczta Polska kradnie 10.04.06, 14:57 przeciez taka usluga funkcjonuje od dawna, na moj adres byla 'zalozona' juz jakies 3 lata temu, nawet musialem sie klocic, bo pie.. listonosz nie zostawial listow w skrzynce, tylko ciagle same awiza. wiec nie wiem, czy wymyslili cos nowego, czy po prostu tak chrzanisz bez ladu i skladu ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: Poczta Polska kradnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:46 nie wiem od kiedy u ciebie taka usluga funkcjonuje i malo mnie to obchodzi, mnie zaproponowano to w grudniu i od tego czasu przesylki gina czesciej niz zwykle, a zadne reklamacje nie sa uwzgledniane. a tak poza tym kim jestes z zawodu? listonoszem czy pracownikiem poczty? Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Poczta Polska kradnie 10.04.06, 17:25 prosze nie rozsmieszaj mnie, w moim starym mieszkaniu tez listonosz zostawial polecone w skrzynce, ty chyba jestes z innego swiata, ze dopiero teraz slyszysz o takich rzeczach i drzesz sie, ze cie okradaja. ani to nowa usluga, ani nie widze w niej niczego bulwersujacego. jak przesylki gina to reklamuj (w koncu po to sie wysyla polecone, a nie zwykle) i dostaniesz odszkodowanie albo biegaj z awizem. poczta jaka jest kazdy widzi, tylko ze niektorym sie wydaje, ze moga o poczcie, tepsie itp napisac kazda pie.. i zaraz kazdy im przyklasnie. krytykowac tez trzeba umiec. Odpowiedz Link Zgłoś
mika9930 Re: Poczta Polska kradnie 10.04.06, 19:33 Tylko złodziej nazwie drugiego tak szybko złodziejem.Skąd przyjechałaś paniusiu,u nas w mieście taka usługa jest znana od kilku lat.Jest ona bardzo wygodna dla ludzi,którzy pracują i otrzymuja duzo korespondencji.Człowiek nie musi wieczorem stac w kolejce na poczcie tylko korespondencje ma po powrocie z pracy.Jakby tak wszystko gineło na poczcie jak piszecie to nikt by żadnego listu nie dostał.Nie jestem pracownikiem poczty.Ciekawe czy wy w pracy tak sumiennie pracujecie.Na pewno NIE bo wtedy w POLSCE nie byłoby tak jak teraz żle.To co majątki w listach wysyłacie.Nie bądż sknera zapłac pare groszy więcej jak ci zgine list-dostaniesz odszkodowanie.I bedziesz miała dowód ze wszyscy w POLSCE są złodzieje,tylko ty jedna uczciwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: Poczta Polska kradnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:14 uderz w stol a nozyce sie odezwa. widocznie sama musisz miec wiele na sumieniu, skoro bez powodu nazywasz inych zlodziejami. a u was w miescie, czyli gdzie? w pcimiu dolnym? i dla twojej wiadomosci paniusia znikad nie przyjechala. a ty co sie tak zapierasz, ze nie pracujesz na poczcie? moze mamusia albo tatus pracuja? i nie oceniaj innych wedlug siebie, skoro sama sie nie przykladasz do pracy, to nie znaczy ze inni tez. poza tym czym innym jest sumienne wykonywanie swoich obowiazkow, a czym innym kradziez, ale ty chyba nie widzisz roznicy, no bo do tego trzeba miec troche oleju w glowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ropuh Re: Poczta Polska kradnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:19 przeciez masz napisane analfabeto, ze w takim przypadku poczta umywa rece, stwierdzaja, ze przesylka zostala doreczona i koniec. sam bylem w takiej sytuacji i w ten sposob stracilem ponad 200zl, juz wole biegac z awizami niz nabijac kabze jakims oszustom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarok Re: Poczta Polska kradnie IP: 195.205.24.* 12.04.06, 10:33 Za listy polecone nadawca płaci 3.50 ,a listonoszom nie chce się dostarczać do mieszkań. Wolą zostawiać awiza, a niech adresat biega na pocztę na następnym osiedlu i stoi w kilometrowych korkach! To nie jest w porządku! U nas zawsze jest ktoś w mieszkaniu. Wiem, że im marnie płacą, ale mnie też. To nie znaczy, że olewam swoją pracę. Z emeryturami czy rentami biegają po kilka razy, gdy nie zastaną właściciela, bo liczą na "końcówki" Za każdym razem zwracam na poczcie uwagę, że jestem w domu w czasie wizyt listonosza i proszę o dostarczanie listów poleconych. Bez skutku! Inna historia: 3 lata rachunki zaplacone na poczcie nie wpłynęły do gazownii, elektrowni, telekomunikacji. Dostawalem upomnienia, grożono mi komornikiem, odcięciem mediów i naliczono karne odsetki. Poczta przepraszała i tłumaczyła się awarią komputera. Chyba miesiąc go naprawiali!!! Wniosek nasunął się sam. Nigdyy na tej poczcie nic nie płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek z krak Re: poczta Polska IP: *.dialup.tiscali.it 10.04.06, 21:12 Poczta to juz nie jest poczta tylko supermarket ja jak kiedys chcialem kupic koperte na wyslanie plyty to nie mieli ale papierosy proszki do prania i inne duperele to mieli !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcelka Dziś na poczcie głównej..... IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.06, 22:57 Weszłam na pocztę. Jak zwykle otwartych było tylko pare okienek. Wzięłam karteczkę z tej smiesznej maszyny - napisało, że trzeba czekać 37 minut i że przede mną jest 81 osób. Poszłam na dział przesyłek masowych. A tam.......... otwarte dwa okienka. W jednym obsługuje pani (fakt - bradzo się uwijała). W drugim siedzi paniusia i zajmuje się jakimiś papierami. Po 20 minutach stania w kolejce jedna z dziewczyn zwróciła jej uwagę, że zgodnie z wywiesszką powinna obsługiwać klientów (przerwa miała zacząć się za godzinię), na co paniusia bezczelnym tonem powiedziała, że jest zajęta i kazała dziewczynie stanąć do kolejki. Po ponad pół godzinie udało mi się wysłać listy. Ta poczta to jeden wielki koszmar!!!! Nie mogę się doczekać kiedy na nasz rynek wejdzie konkurencja i zmiecie tę ostoję komunizmu z powierzchni ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re IP: *.pxs.pl 11.04.06, 09:55 Na poczcie czas się zatrzymał w poprzedniej epoce :-( Odpowiedz Link Zgłoś