Gość: pomysłowy dobromir IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 06:55 wysypiska śmieci należy chronić - to historyczne dziedzictwo Małopolski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CBŚ-Ś Wystarczy złapać kilku sprawców wywożących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 08:43 nielegalnie śmieci. Skoro jest ich tak dużo i odwiedzają te same miejsca to nie powinno to stanowić wiekszego problemu dla wyspecjalizowanej jednostki policji lub straży miejskiej. Zdarzenie powinno być udokumentowane przy pomocy kamery, a sprawcy ukarani wysoką karą finansową. Po nagłośnieniu sprawy w mediach ilość śmiecących zmniejszyła by się drastycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studio wyszalnia Podobno taki patrol ma posiadać specjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:02 uprawnienia. Ponoć będzie mógł straszyć podejrzanych gwizdkiem bez uprzedzenia, grozić sprawcom palcem i nawet ich skrzyczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaw Re: Patrol ekologiczny na tropie śmieci IP: *.aine.pl 19.04.06, 10:44 Troszke to smieszne wg. mnie z tym "tropieniem". Zastanowmy sie od ilu lat dziala Straz Miejska powolana do takich zadan? I coz? Od tych lat nadal w tych samych miejscach sa dzikie wysypiska objezdzane przez "tropiacych" straznikow i nic sie nie zmienia smieci sa jak byly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Patrol ekologiczny na tropie śmieci IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 19.04.06, 12:13 Zastanów się jak by to wyglądało, gdyby nikt się tym na co dzień nie zajmował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturek Re: Patrol ekologiczny na tropie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:20 Należy zadać pytanie czy Straż Miejska faktycznie sie tym zajmuje i coś robi czy tylko pozoruje działania, zajmuje się sprawozdawczością, statystyką i robota papierkową. Jeśli Straż Miejska nie potrafi znaleźć sprawców to po co finasować formację mającą w założeniu dbać o porządek w mieście. Jeśli ta formacja nie potrafi zadbać o porządek to należy Straż rozwiązać, pracowników (czyli Strażników niewiadomo czego)i pieniądze przekazać do MPO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Róbcie nadal śmietniki na klucz lub płatne IP: *.chello.pl 19.04.06, 11:25 to śmieci będą na trawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Patrol ekologiczny na tropie śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:50 spojrzcie na rudawe - brzegi zasyfione maksymalnie- woda przyniosla sterty smieci, obrzydliwie to wyglada. druga sprawa- kosze na smieci, malo ich. ostatnio na emausie na odpuscie dluzsza chwile zajelo mi szukanie miejsca gdzie bede mogla wyrzucic niedojedzona wate cukrowa. wracalismy do domu ulica emaus - sprzatam po swoim psie i cala dlugosc ulicy musialam niesc reklamowke z psia kupa, bo na emaus nie ma ani jednego kosza, naprawde. to wstyd. bardzo ciezko jest nie smiecic gdy nie ma gdzie smieci wyrzucic. a straz miejska, jak wszystkim wiadomo wystepuje tylko w okolicach rynku, gdzie wlepia mandaty kierowcom, smieci i brud nie obchodza ich wcale. czlowiek chce zyc czysto i ma problem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturek Wszystko "POMIMO" wysiłków Straży Miejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:52 Aż mi się płakać chce nad ciężką pracy Straży Miejskiej - pomimo ich wysiłków przybywa nielegalnych wysypisk. A może by ich tak pogonic do pracy! W centrum miasta są poustawiane reklamy bez zezwolenia (wszystkie ruchome, wystawiane okresowo itp.) Straż Miejska nie potrafi znaleźć sprawców pomimo tego, że na reklamach jest adres firmy wytawiającej reklamę. Może zlikwidować Straż Miejską i część etatów dać policji a część MPO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażnik Pieczęci www - straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:13 Zobaczcie na stronę o Straży miejskiej: www.krakow.pl/samorzad/straz_miejska/?id=obowiazki.html - Straznik ma się przedstawić - a mnie pani Strazniczka się nie przedstawiła - czy ma zgłosic skargę? - Czy panie ze straży miejskiej mają kajdanki z różowym futerkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik pieczęci Proszę mi nie dublować nicka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unknown user Re: Proszę mi nie dublować nicka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:15 Sorry - to sie nie powtórzy Odpowiedz Link Zgłoś