Dodaj do ulubionych

Koniec T4 :(

24.12.02, 21:24
Została podjęta decyzja o zakończeniu eksploatacji w Krakowie wagónów typu
T4. Do końca roku z naszych ulic znikną dwa ostatnie składy kursujące po
Krakowie. Jedynym składem pozostawionym przez MPK będzie skład 127+527 jako
skład zabytkowy.

Więc zabytkiem nie zostanie 119 :( .. szkoda .. ciekaw jestem czy MPK póści
choć w jeden dzień ten tramwaj do miasta .. :( nie tylko w Hucie ..
zobaczymy .. ja chyba wyśle jakiegoś mailika z prośbą o to :) .. pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: Koniec T4 :( IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 24.12.02, 21:57
      znikną dwa składy to masz na mysli 110+510 i 124 +524, a skąd wiesz o tej
      decyzji
      • pavlack Re: Koniec T4 :( 24.12.02, 22:00
        Gość portalu: mouset napisał(a):

> znikną dwa składy to masz na mysli 110+510 i 124 +524, a skąd wiesz o tej
        > decyzji

www.komunikacja.krakow.pl :-)

Ale ja powtarzam, że jeszcze 4 składy jeżdżą :-) oprócz tych podanych wyżej
        116+516 oraz 127+527
        • Gość: ADAŚ Koniec T4 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 22:16
          Piszą tylko, że pod palnik pójdą T4.
          Co zatem z wagonami 510, 516, 524?
          Czy jeszcze je pomęczą z GT6, czy też pójdą do buraczanego lamusa?

• pavlack Re: Koniec T4 24.12.02, 22:22
            Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Piszą tylko, że pod palnik pójdą T4.
            > Co zatem z wagonami 510, 516, 524?
            > Czy jeszcze je pomęczą z GT6, czy też pójdą do buraczanego lamusa?

Chyba do lamusa.
    • pavlack Re: Koniec T4 :( 24.12.02, 21:59
      merphy napisał:

> Została podjęta decyzja o zakończeniu eksploatacji w Krakowie wagónów typu
      > T4. Do końca roku z naszych ulic znikną dwa ostatnie składy kursujące po
      > Krakowie. Jedynym składem pozostawionym przez MPK będzie skład 127+527 jako
      > skład zabytkowy.

To już przecież wszyscy wiedzą :-)
      A poza tym kursują po Krakowie jeszcze 4 składy... (czy już się za kasowanie
      wzięli????)
      • Gość: merphy Re: Koniec T4 :( IP: *.krakow.tdci.pl 24.12.02, 22:16
        Napisali że 2 ostatnie .. czyli zostały już 2 ??!! .. sam nie wiem ..ale
        wygląda na to że tak ... :(.. i to ostatnie ich dni :( pozdrawiam !!

MPK DAJCIE JE DO CENTRUM NA 7 LUB 5 CHOĆ NA JEDEN DZIEŃ !!!
        • pavlack Re: Koniec T4 :( 24.12.02, 22:22
          Gość portalu: merphy napisał(a):

> Napisali że 2 ostatnie .. czyli zostały już 2 ??!! .. sam nie wiem ..ale
          > wygląda na to że tak ... :(.. i to ostatnie ich dni :( pozdrawiam !!

To jest niemożliwe! No chyba, że szykują już 127+527 na zabytek... zostają nam
          3 składy, a Ty mówiłeś, że w niedzielę były tylko dwa... czyli jeden już może
          być albo w burakach albo już na betonowym polu...

> MPK DAJCIE JE DO CENTRUM NA 7 LUB 5 CHOĆ NA JEDEN DZIEŃ !!!

Śnisz :-)
          • Gość: merphy Re: Koniec T4 :( IP: *.krakow.tdci.pl 24.12.02, 22:44
            pavlack napisał:

> Gość portalu: merphy napisał(a):
            >
            > > Napisali że 2 ostatnie .. czyli zostały już 2 ??!! .. sam nie wiem ..ale
            > > wygląda na to że tak ... :(.. i to ostatnie ich dni :( pozdrawiam !!
            >
            > To jest niemożliwe! No chyba, że szykują już 127+527 na zabytek... zostają
            nam
            > 3 składy, a Ty mówiłeś, że w niedzielę były tylko dwa... czyli jeden już
            może
            > być albo w burakach albo już na betonowym polu...

Tak napisali taką informacje na stonce, mogli się oni pomylić i zamiast dać 2
            to 4 ..ale chyba sens pozostał - żegnamy się z T4 :(

> > MPK DAJCIE JE DO CENTRUM NA 7 LUB 5 CHOĆ NA JEDEN DZIEŃ !!!
            >
            > Śnisz :-)

W końcu magiczny dzień WIGILIA :)
            • pavlack Re: Koniec T4 :( 24.12.02, 23:05

> > To jest niemożliwe! No chyba, że szykują już 127+527 na zabytek... zostają
              >
              > nam
              > > 3 składy, a Ty mówiłeś, że w niedzielę były tylko dwa... czyli jeden już
              > może
              > > być albo w burakach albo już na betonowym polu...
              >
              > Tak napisali taką informacje na stonce, mogli się oni pomylić i zamiast dać 2
              > to 4 ..ale chyba sens pozostał - żegnamy się z T4 :(

Oj tak...
              Ja po świętach wybieram się na pożegnalną sesję zdjęciową.
            • Gość: Clint Re: Koniec T4 :( IP: Odrzanska4:* 24.12.02, 23:06
              T4 powinny przemowic ludzkim glosem i ciotce F. powiedziec NIET !!!
              • pavlack Re: Koniec T4 :( 24.12.02, 23:13
                Gość portalu: Clint napisał(a):

> T4 powinny przemowic ludzkim glosem i ciotce F. powiedziec NIET !!!

Trzeba było się dzisiaj przejść na zajezdnię... może tramwaje przemówiłyby
                ludzkim głosem? :-)
                Może byśmy usłyszeli także głosy duchów stodwójek? :-)
                • merphy Re: Koniec T4 :( 25.12.02, 09:42
                  I co by nam powiedziały te duchy ?? :-)
                  • Gość: ADAŚ Koniec T4 IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.12.02, 10:32
                    merphy napisał:

> I co by nam powiedziały te duchy ?? :-)

NAS NIE DOGONJAT !!!
                    • Gość: merphy uuuuuu IP: *.krakow.tdci.pl 25.12.02, 10:57
                      Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> merphy napisał:
                      >
                      > > I co by nam powiedziały te duchy ?? :-)
                      >
                      > NAS NIE DOGONJAT !!!

..raczej uuuuuuuu naaassss neeee doooogoooonjjjjjaaaattt uuuuuuuuu,
                      spoooooootkkkaaaa waaaass kląąąąatwaaaa uuuuuuuu zaaa uuuuuuu
                      skkaaasoooooowaaaanieeee naaaaaas uuuuuuuuu zginciieeeee uuu !!

:-)
                      • Gość: tomekw74 Re: uuuuuu IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 25.12.02, 11:05
                        Eeeee tam! Złomy były i tyle. Niech sobie straszą. Byle już nie jeździły.
                        (Ups, chyba mnie kuba203 wirtualnie zlinczuje...)
                        • Gość: merphy Re: uuuuuu IP: *.krakow.tdci.pl 25.12.02, 11:16
                          Kiedyś jego duch będzie Cię nawiedział !! :-) ..i mówił uuuuu nie lubiłeś 102
                          uuuuu

Tak mogą straszyć :) dobrze że już nie strasza na ulicach :) ... , nie że ich
                          nie lubie, ale jak byśmy tak kochali wagony i je zostawiali to jeszcze pwenie
                          byśmy jeździli SN1 pozdro :)
                          • kuba203 Re: uuuuuu 25.12.02, 17:35

> Kiedyś jego duch będzie Cię nawiedział !! :-) ..i mówił uuuuu nie lubiłeś
                            102
                            > uuuuu

Mój duch? :D Oj, będzie straszył wszystkich, którzy Stodwójek nie lubią...

> Tak mogą straszyć :) dobrze że już nie strasza na ulicach :) ... , nie że
                            ich
                            > nie lubie, ale jak byśmy tak kochali wagony i je zostawiali to jeszcze
                            pwenie
                            > byśmy jeździli SN1 pozdro :)

Ale SN1 jeździły przez 56 lat, więc pod koniec eksploatacji były już mocno
                            przestarzałe, a 102Na tylko 31 :( Jeszcze niejedno by wytrzymały, a teraz
                            brakuje nam taboru, nie wydaje Wam się, że ich wycofanie było zbyt wczesne? W
                            ogóle żadne tramy nie zostały do tej pory w Krakowie skasowane w tak młodym
                            wieku :(
                            • pavlack Re: uuuuuu 25.12.02, 23:11
                              kuba203 napisał:

> Mój duch? :D Oj, będzie straszył wszystkich, którzy Stodwójek nie lubią...

Mój też :-)

> nie wydaje Wam się, że ich wycofanie było zbyt wczesne?

Oj było, oj było...
                              • kuba203 Re: uuuuuu 25.12.02, 23:13
                                pavlack napisał:

> Mój też :-)

No, to niech już się nas boją, zamiast głupoty wypisywać! :D
                                • pavlack Re: uuuuuu 25.12.02, 23:27
                                  kuba203 napisał:

> pavlack napisał:
                                  >
                                  > > Mój też :-)
                                  >
                                  > No, to niech już się nas boją, zamiast głupoty wypisywać! :D

Najpierw musimy umrzeć, żeby nasze duchy mogły straszyć :-)
                                  • kuba203 Re: uuuuuu 25.12.02, 23:29
                                    pavlack napisał:

> Najpierw musimy umrzeć, żeby nasze duchy mogły straszyć :-)

Eeeee, tentego, wiesz, o tym nie pomyślałem :D Qrcze, to jednak może jeszcze
                                    poczekajmy z tym straszeniem ;))
                                    • Gość: Locutus Ja vais vous tuer!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.12.02, 00:23
                                      Niom... nie ma sprawy, ja was mogę zabić... a mtq później przywiążę do torów
                                      przy Kopcu Wandy, żebyście go mogli nawiedzać przez calutką noc, dzieciak się
                                      posra ze strachu, hehehe...
                                    • Gość: Locutus JE VAIS VOUS TUER IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.12.02, 00:24
                                      Niom... nie ma sprawy, ja was mogę zabić... a mtq później przywiążę do torów
                                      przy Kopcu Wandy, żebyście go mogli nawiedzać przez calutką noc, dzieciak się
                                      posra ze strachu, hehehe...

• Gość: merphy Re: JE VAIS VOUS TUER IP: *.krakow.tdci.pl 26.12.02, 08:05
                                        1) Jeszcze weźcie z zajezdni 102 :) i przyjedzcie tą 102 to już go
                                        wystraszy :D .. pozdro :) ...

2 ) No może troche za wcześnie z tą 102, jeszcze jak by była kasa i wszsytko
                                        na Bomby zamieniali, ale tak przy braku taboru... ale za to jesteśmy 1 z
                                        pierwszych miast co je wywaliło.. więc unowocześniamy tabor :D ...

3 ) Ja wam tej śmierci i straszenia nie życze zbyt wcześnie !!! :)
                                        • Gość: tomekw74 Re: JE VAIS VOUS TUER IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 26.12.02, 08:43
                                          No wiecie co, tak przy świętach zabijać? Coś krwiożerczy się ten Locutus
                                          zrobił. A stodwójki mogły jeszcze pewno jeździć - to fakt. Uważam jednak, że
                                          był to złom - tłukły się, huczały i piszczały na zakrętach. Ja tam ich nie
                                          lubiłem. A kto chce się nimi przejechać - zapraszam do Łodzi. Na linii
                                          Pabianickiej, Ozorkowskiej i Zgierskiej jest ich pod dostatkiem. I pewno
                                          jeszcze długo będą, bo tu bidniutko, że hej
                                          • kuba203 Re: JE VAIS VOUS TUER 26.12.02, 09:57
                                            Gość portalu: tomekw74 napisał(a):

> No wiecie co, tak przy świętach zabijać? Coś krwiożerczy się ten Locutus
                                            > zrobił.

Hehe, bo zaczynam się bać ;))

> A stodwójki mogły jeszcze pewno jeździć - to fakt. Uważam jednak, że
                                            > był to złom - tłukły się, huczały i piszczały na zakrętach. Ja tam ich nie
                                            > lubiłem.

Ale mówisz cały czas o Krakowie, czy o Pabianicach?
                                            A swoją drogą, pokaż mi tramwaj który jeździ bezgłośnie ;)
                                            • Gość: tomekw74 Re: JE VAIS VOUS TUER IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 26.12.02, 14:49
                                              kuba203 napisał:

>> Ale mówisz cały czas o Krakowie, czy o Pabianicach?

O Krakowie, rzecz jasna. Parę lat mieszkałem przy Długiej i od razu się
                                              słyszało i czuło (drgania), że przejeżdża 102. Inne AŻ TAK się nie tłukły.

> A swoją drogą, pokaż mi tramwaj który jeździ bezgłośnie ;)

Nooo, norymbergi są tu bezkonkurencyjne.
                                              • kuba203 Re: JE VAIS VOUS TUER 26.12.02, 16:34
                                                Gość portalu: tomekw74 napisał(a):

> O Krakowie, rzecz jasna. Parę lat mieszkałem przy Długiej i od razu się
                                                > słyszało i czuło (drgania), że przejeżdża 102. Inne AŻ TAK się nie tłukły.

No ja tam nie wiem, może i masz trochę racji, bo ja nigdy nie mieszkałem
                                                blisko ulicy, co nie zmienia faktu, że 102 są fajne :)

> Nooo, norymbergi są tu bezkonkurencyjne.

Idealnie ciche też wcale nie są (już) :)
                                                Po prostu każdy tram hałasuje na swój własny, charakterystyczny sposób :)
    • Gość: laik Re: Koniec T4 :( IP: *.visp.energis.pl 26.12.02, 12:18
      przepraszam, a co to jest T4?
      laik
      • Gość: ADAŚ Koniec T4 :( IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 12:36
        Gość portalu: laik napisał(a):

> przepraszam, a co to jest T4?
        > laik

Jest to pierwszy wagon (nie przegubowy) składów z Norymbergi, których u nas
        było kiedyś pod dostatkiem. Jeździły na początku na "2" i "7". Potem były "5"
        i "9". Też na "1" i "14" można je było spotkać. Na 1 listopada kursowały
        na "20". Ostatnio jedynie na "16" i "21". Jak dobrze pamiętam to też na "10"
        się zdarzały. No i na "11" również w dniu 31.10.1999 roku.
        Jednak było i minęło. Teraz idą pod palnik.
        • Gość: merphy Re: Koniec T4 :( IP: *.krakow.tdci.pl 26.12.02, 13:21
          Jeździły na początku na "2" i "7". Potem były "5"
          > i "9". Też na "1" i "14" można je było spotkać. Na 1 listopada kursowały
          > na "20". Ostatnio jedynie na "16" i "21". Jak dobrze pamiętam to też na "10"
          > się zdarzały. No i na "11" również w dniu 31.10.1999 roku.
          > Jednak było i minęło. Teraz idą pod palnik.

Jeszcze oprócz tego pamiętam na takich liniach jak : 8 w czasie jakiś kwest,
          12 też CHYBA zawitał , 15 napewno jeździł, chyba nawet na 4 .. ale tego Wam na
          100% nie powiem, kiedyś na stronie www.psmkms.ipx.pl/ było fajnie
          opisane na czym jeździły teraz tego nie ma :(
          • kuba203 Re: Koniec T4 :( 26.12.02, 15:55
            Na 4 ich nigdy nie było :)
            • Gość: Locutus Re: Koniec T4 :( IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.12.02, 19:35
              ??? Ja widziałem jednego 16.11.br. w okolicach Placu Centralnego, a potem na
              wiaduktach na Kocmyrzowskiej...
              • Gość: Locutus Re: Koniec T4 :( IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.12.02, 19:39
                Na dowód podaję link do zdjęcia:
                www.hydrogeo.pl/komunikacja/imprezy/20021116/031.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka