Dodaj do ulubionych

Czy Rydzyk w "kagańcu" będzie mniej jadowity?

03.05.06, 15:30
Rada Nadzoru,choć brzmi dość ciekawie,na razie do sprawy niczego nie wnosi.
I choć tzw. moherowe berety odbębniły wszem ,jakiś w ich mnniemaniu sukces,to
wydaje się,że Rydzyk w "kagańcu" będzie mniej jadowity.
Czas pokaże,ile takie oszołomstwo medialne i rozbijanie KK może funkcjonować.
I jak ktoś tutaj na forum, trafnie określił, rozwali sobie to radio ryj.
Obserwuj wątek
    • Gość: ter. popatrz jakim mówisz językiem, to jest jad i brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 15:45
      kultury, kto cie dopuścił do neta j., lecz sie,
      gorycz porazki cie nie usprawiedliwia,chamstwo jest zawsze chamstwem i życze
      sobie by tego typu wypowiedzi były kasowane bez wzgledu na jaki temat one są,
      • helenka17 To udaj się do miejscowości Toruń, stań sobie 03.05.06, 16:06
        przed bramą - i sobie tego życz.
        Dla wyjaśnienia dotyczącego wypowiedzi j_accuse:
        to ja używam określenia, że to radio dostanie kopa w sam ryj.
        Powtórzyć?
        Skoro bierzesz się za nauczanie kultury, to objaśnij mnie może, cóż ma oznaczać
        literka "j" z kropeczką, którą tak zręcznie wstawiłeś po słowie "neta"?
        Mnie na ten przykład o "neta" nikt nie dopuścił - sama się dopuściłam.
        Ale doskonale rozumiem , że w mohairowym świecie, w którym przebywasz, na
        wszystko wymagane jest pisemne zezwolenie Ojca Byłego Dyrektora.
        Zatem powtórzmy :
        radio dostało kopa w sam ryj.
        Masz mętne pojęcie o historii kościoła w Polsce, a tymczasem jest to instytucja
        o wieeeeelkim doświadczeniu w ujawnianiu informacji.
        To co widzisz, ten głos biskupów podany do mediów, jest tylko obrazkiem dla
        maluczkich. Prawdziwe rzeczy dokonują się w ukryciu. Zawsze tak było - i zawsze
        tak będzie, albowiem rzeczy delikatne nie znoszą rozgłosu.
        Wynik posiedzenia Księży Biskupów nie jest porażką przeciwników Radia z Ryjem.
        To tylko zwolennikom tego Radia ma się tak wydawać.
        I własnie się wydaje.No to niech się nadal wydaje.
        Mnie to nie przeszkadza.
        Skoro tak jesteś uwrażliwiony na chamstwo, to słuchanie radia z Ryjem musi Cię
        dużo kosztować, bo w mało którym medium mozna znaleźć tyle chamstwa.
        Ono nie musi być wulgarne, by było chamstwem.
        Tak samo jak znęcanie psychiczne nie musi być związane z rękoczynami.
        • kikoo1 Re: To udaj się do miejscowości Toruń, stań sobie 03.05.06, 18:30
          Helenko, ty się nie boisz, że w kotle przyjdzie Ci się smażyć?
          Za te brzydkie i nieprawdziwe wypiski?
          Pomodlę się za Twą grzeszną duszyczkę, może jeszcze nie wszystko stracone.
          Alleluja! Teraz i Zawsze................
          • mrug Re: To udaj się do miejscowości Toruń, stań sobie 03.05.06, 20:09
            Kiko, bo Ci przypomnę pewne herezje z innego wątku...
            • kikoo1 Re: To udaj się do miejscowości Toruń, stań sobie 03.05.06, 20:11
              Przypomnij proszę! Gotowam Ci wszystko wyjaśnić.
              • mrug Re: To udaj się do miejscowości Toruń, stań sobie 03.05.06, 20:14
                To wyjaśniaj od razu, bo za dużo wklejania.
                Albo odsyłam na sąsideni wątek.
                Jeden i jakie nawrócenie...nono...
                • kikoo1 Re: To udaj się do miejscowości Toruń, stań sobie 03.05.06, 20:20
                  Nawrócenie? Nie rozumiem,o co Ci chodzi?
                  Moja droga jest prosta, jasna i niezmienna od dłuższego juz czasu...
                  -------------------
                  Który wątek masz na myśli?
                  • mrug Re: To udaj się do miejscowości Toruń, stań sobie 03.05.06, 20:23
                    Wiesz już jaki?
                    • kikoo1 Re: To udaj się do miejscowości Toruń, stań sobie 03.05.06, 20:38
                      Wciąż nie......
                      • mrug Re: To udaj się do miejscowości Toruń, stań sobie 03.05.06, 20:43
                        Nie udawaj Kiko głupiej. Bo to trochę żałosne jednak...
                        • kikoo1 Re: To udaj się do miejscowości Toruń, stań sobie 04.05.06, 09:00
                          Dopiero dziś to przeczytałam i tak sobie myślę, czy nie pora się obrazić?
          • helenka17 Użyłaś na raz 04.05.06, 00:38
            wielu nowych dla mnie, i niezrozumiałych wyrazów. Proszę o wyjasnienie.
            1. Czynność smażenia zwykle kojarzę z patelnią lub rozgrzanymi kamieniami, zaś
            kocioł - z gotowaniem. Czyżby ostatnimi czasy cośsięzmieniło? Coś, o czym nie wiem?
            2. Oczywiście, że się boję - ale nie tego. "Tylko głupi się nie boją powiedział
            kiedyś" Wojtek Kurtyka - i miał rację (wg mnie).
            3. Czy moje wypiski są brzydkie to kwestia gustu. Proszę nie propagować własnego
            gustu jako jedynie obowiązującego, bo z pluiralizmu nici. Ponadto termin
            "wypiska" kojarzy mi się ze zdarzeniami, w których damy nie biorą udziału (c:
            Czy moje "wypiski" (autor miał zapewne na mysli zapiski)są nieprawdziwe? A
            jakież to kryterium prawdy zastosowano, by to ustalić?
            4. modlitwa za duszyczkę, by była wysłuchana, wiąże ze sobą cały szereg
            zalezności. Nie wiem dalibóg, czy im sprostasz? Vide luźny stosunek do
            perspektywy ekskomunki, którą Ci tu grożono...
            5. Alleluja?? Przecież to po hebrajsku. Wypraszam sobie.
            • j_accuse Re: Użyłaś na raz 04.05.06, 00:48
              Ludzie tacy jak Kiko, w takich momentach nie wyjaśniają,tylko powtarzają co im
              RM nada, niestety także podświadomie.
              Czasem tylko, nie mówi radomaryjnym slangiem,ale rzadko.To można doceniać,pomimo
              jej wielokrotnej wielonikowości.
              • helenka17 Muszę protestować 04.05.06, 01:03
                Kiko to wybitny gracz. Ani jednego z Twoich zarzutów nie uznałabym za zasadny.
                Ale gdybym była Kościołem i miałabym Kiko po swojej stronie - oj, to nie
                spałabym spokojnie. Nie-nie.
                H.
                • j_accuse Re: Muszę protestować 04.05.06, 01:11
                  Podobno zbrodnią jest sądzić nieobecnych,dlatego powstrzymam się od dalszych
                  rozważań nad osobą Kiko.

-------------------------------------
                  Les amis de nos amis sont nos amis
                  • j_accuse Re: Muszę protestować 04.05.06, 01:12
                    Nieobecnych na forum.
                    • helenka17 Alez nic podobnego 04.05.06, 01:14
                      Można być reprezentowanym przez obrońcę. Osobiste stawiennictwo nie jest wymagane.
                      • j_accuse Re: Alez nic podobnego 04.05.06, 01:22
                        Ach tak,ja czasem mam wrażenie, że sam rydzyk tutaj pisze ,a jak jego nie ma to
                        za "adwokata diabła" robi Kiko.:-))
        • jazzinator [...] 03.05.06, 19:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • jazzinator Adminie Barrin,a czy złamanie przez H17 03.05.06, 20:08
            pozwala Ci pozostawić jej post? czy Twoje sumienie pozwala na to?
            • helenka17 Serwus Dżeziku? 04.05.06, 01:12
              Szukasz ratunku u mamulki? Skarzysz się i skarżysz, a mamulka nic?
              A to świnka!
              Dla poprawy nastroju przypomnę Ci,
              że radio dostało kopa w sam ryj.

I tylko błazen podobny Tobie uzna to za obrazę.
              Gdybyś Ty dostał kopa w sam ryj - Aaa, to co innego. Ale przecież gdzież ja ,
              ulotna i eteryczna blądynka, miałabym marnować czas i środki na takie rozrywki?
              Działaj dalej - dostarczasz nam wiele rozrywki, i nie pobierasz za to wynagrodzenia.
              A to czysta oszczędność połączona ze śmiechem.
              H.

PS pozdrawiam rzesze anonimowych wielbicieli, którzy zechcieli się ujawnić. Za
              co dziekuję.
              Pa Dżeziku, przyśnij sobie coś wesołego, kop w sam ryj na ten przykład. Myślę,
              że radio w kształcie ryja zrobiłoby na rynku radioodbiorników błyskawiczną karierę.
        • Gość: Smok Podwarszawski Re: To udaj się do miejscowości Toruń, stań sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 05:20
          Donieśli mi Helenko, że w tym wątku używasz języka chłopców, niektórych
          chłopców z samoobrony. Chociaz nie , tak ostro i wulgarnie wobec zarówno GW jak
          i TOK fm nie występują. Jestem w szoku :-)))
          • helenka17 "Wszak nie ma skutku bez przyczyny... 05.05.06, 14:42
            ...drogi Panglosie"
            (Wolter)

Oznacza to , że zostałam poruszona, choćnie sprowokowana. A że nie ma wolności
            dla wrogów wolności, więc trzeba było zadać bobu, z czego ani myslę wycofywać się.
            Nie bardzo bowiem lubię, kiedy ktoś za sowiecką kasę (gotówka - czy pomysłowość,
            wszystko jedno, liczą się skutki) zabrał się za jednośc kościoła w Polsce i
            świetnie mu idzie.
            Ale o tym już było.
      • j_accuse Re: popatrz jakim mówisz językiem, to jest jad i 03.05.06, 19:34
        Gość portalu: ter. napisał(a):

> kultury, kto cie dopuścił do neta j., lecz sie,
        > gorycz porazki cie nie usprawiedliwia,chamstwo jest zawsze chamstwem i życze
        > sobie by tego typu wypowiedzi były kasowane bez wzgledu na jaki temat one są,

Mnie chcesz uczyć kultury?!!!
        Postaci twego pokroju używają codziennie tutaj sformułowań:
        złodzieje,cieniasy,masoni,platfusy,ubeckie media,libertni (w ogóle wiesz co
        oznacza to określenie?).
        Szkoda gadać.

• Gość: t. Re: Czy Rydzyk w "kagańcu" będzie mniej jadowity? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 16:44
      nie mam zwyczaju prowadzić dyskusji na tym poziomie
      dziwi mnie czemu poświeciłaś aż tyle słów komuś komu ubliżasz
      ja na wiele wpisów nie odpowiadam bo uważam że byłoby to poniżej mojej godności
      lecz nie ubliżam autorom tych wpisów, nie osądzam ich i nie oceniam,
      do przestrzeganie prawa przez admina jest łatwo doprowadzić jeśli sie zechce,
      literka j.oznacza j_accuse,
      p.s.nie dziw się lecz nie rozumiem takich wypowiedzi mało kulturalnych,
      nie wiem czemu takie są, one nic nie załatwiają, wystawiaja tylko świadectwo
      piszącemu,nie ma tez obowiazku odpowiadania na chamstwo tym samym,pozdro.
      • linon Re: Czy Rydzyk w "kagańcu" będzie mniej jadowity? 03.05.06, 17:14
        Cytat:"nie mam zwyczaju prowadzić dyskusji na tym poziomie
        dziwi mnie czemu poświeciłaś aż tyle słów komuś komu ubliżasz
        ja na wiele wpisów nie odpowiadam bo uważam że byłoby to poniżej mojej godności"

a nie uważasz, że powinieneś się zalogować, czyżbys się czegoś obawiał?
        • Gość: spostrzegawczy Re: Czy Rydzyk w "kagańcu" będzie mniej jadowity? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 17:38
          on sie nie loguje, bo by wtedy nie mogl zmieniac ciagle nickow, a tak mamy: t. , a. , m. , wer. , ter. , asd
          , rem i wiele innych
    • longwehicle Re: Czy Rydzyk w "kagańcu" będzie mniej jadowity? 03.05.06, 18:36

j_accuse napisał:

> Rada Nadzoru,choć brzmi dość ciekawie,na razie do sprawy niczego nie wnosi.
      > I choć tzw. moherowe berety odbębniły wszem ,jakiś w ich mnniemaniu sukces,to
      > wydaje się,że Rydzyk w "kagańcu" będzie mniej jadowity.
      > Czas pokaże,ile takie oszołomstwo medialne i rozbijanie KK może funkcjonować.
      > I jak ktoś tutaj na forum, trafnie określił, rozwali sobie to radio ryj.
      >>>
      ...Dopóki o.Rydzyk bedzie związany z Toruniem nic się nie zmieni,więcej..
      bedzie bardziej toksycznie,bo jego praca dydaktyczna w Akademii"jakiejśtam"
      będzie inkubatorem małych Rydzyków..jeszcze bardziej toksycznych.Toz to
      próba zdyskredytowania K.K.....Wieloletna praca Lyndona LaRouch'a nie idzie
      na marne!!
    • Gość: ter. Episkopat wyraża uznanie i podziekowanie dla RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 19:22
      KOMUNIKAT RADY STAŁEJ I BISKUPÓW DIECEZJALNYCH Z JASNEJ GÓRY

Dnia 2 maja 2006 r. odbyło się w Częstochowie zebranie Rady Stałej i biskupów
      diecezjalnych. Obradami kierował Przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski,
      abp Józef Michalik.
      (...)

3. Biskupi jako pasterze Kościoła wyrazili uznanie i podziękowanie za wielką
      pracę ewangelizacyjną prowadzoną przez Radio Maryja.
      (...)
      Na owocne przeżywanie obecności Ojca św. Benedykta XVI w naszej Ojczyźnie i na
      codzienny trud naszych Rodaków biskupi udzielają pasterskiego błogosławieństwa.

Podpisali: Rada Stała Konferencji Episkopatu Polski

oraz biskupi diecezjalni zgromadzeni na Jasnej Górze

Częstochowa, 3 maja 2006 r.
      • kikoo1 Re: Episkopat wyraża uznanie i podziekowanie dla 03.05.06, 19:23
        Victoria!
        • Gość: hehe Re: Episkopat wyraża uznanie i podziekowanie dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 20:12
          mrug sie zauroczył w kiko/?
    • Gość: ter. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 19:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • atak.spawacza A co z jego ślicznym asystentem ?! 03.05.06, 19:37
        ?
        • j_accuse Re: A co z jego ślicznym asystentem ?! 03.05.06, 19:39
          Czy jest śliczny,nie wiem?!
          "Niedaleko pada jabłko, od jabłoni".
        • Gość: ter. tu na tym forum jakoś nie czuję wolnej Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 19:44
          ale to juz inna bajka, i zakończenie inne,
          • longwehicle Re: tu na tym forum jakoś nie czuję wolnej Polsk 03.05.06, 19:46
            Swojskie zapachy z Wiejskiej..no nie???!!!;o))
    • Gość: Smok a Zakowski i Paradowska ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 20:37
      Zrozumcie, że i Rydzyk i w/w przedstawiciele tzw "elit" to jedne i drugie to
      extremalne postawy. Nie mylić z ekstrementami.
      • Gość: i co? Re: a Zakowski i Paradowska ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 20:43
        Prymas dzisiaj miał inne zdanie
        powiedział jakos tak: wierni czerpią siły /z Radia Maryja/ do kształtowania w
        sobie prawdziwych chrześcijan,
        nie umiem dac linka bo jest całość homili Glempa,
    • j_accuse Do Kiko 04.05.06, 01:56
      Zaintrygował mnie twój nick.
      Jeżeli to nawiązanie do Hiszpana- Kiko-(kościół neokatechumenalny)to Rydzyk w
      jakimś stopniu jest jego odpowiednikiem,ale czy do końca?
      To już, ty powinnaś wiedzieć.

• kikoo1 Re: Do Kiko 04.05.06, 09:15
        Rozczaruję Cię, j_accuse. Spójrz, jak blisko są koło siebie czcionki: i,o,k
        i jak łatwo je wystukać....Miewałam i miewam czasem inne nicki, ale ten, taki
        trochę śmiesznawy, przyjął się na forum najlepiej, nawet sama nie wiem kiedy...
        Po zalogowaniu trochę się wydłuża i czytać należy z akcentem na drugie "o".
        Wtedy brzmi trochę szlachetniej, nie sądzisz?
        W rewanżu Ci powiem, że Twój (z franc.?) sprawia mi trochę kłopotu z poprawnym
        pisaniem. I dlaczego taki???
        Pozdrawiam
        kiko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka