wredna_jedza Kultura wegetarian pod zdechłym burkiem :( 12.05.06, 12:33 Aż wstyd czytać niektóre wypowiedzi :( Każdy kto otwarcie przyzna sie do jedzenia mięsa, jest od razu po chamsku nazywany mordercą, propagującym krzywdzenie i zabijanie innych, trupojadem, ryjem... Jednocześnie ci sami wegetarianie piszą, że to właśnie jedzenie mięsa, a nie roślinek wywołuje agrsję :))) Jak sie to ma do produkowanych przez nich postów???? Czekam na ODPOWIEDZI, a nie bluzgi :P Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczyczarodziej Do ludzi 12.05.06, 14:28 "Tak długo jak człowiek będzie zabijał zwierzęta, ludzie będą zabijać się nawzajem". Pitagoras, VI w p.n.e. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Do ludzi 12.05.06, 15:07 No widzisz :)) Jakich sławnych macie w gronie wegetarian :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i33 Reco komu po tych swarach IP: *.dew.pl 12.05.06, 17:18 --nie rzecz w opluwaniu się --nikt nikomu nie mówi że ma to czy tamto jeść-- nikt nie ma prawa---CHODZI O OTWARCIE OCZU, WALKĘ I NIEOBOJĘTNOŚC NA KRZYWDĘ-- mówił ktoś gadanie nie pomaga ano samo gadanie nie---ale od gadania się zaczyna --otwórzmy oczy--bo od nas wszystkich zależy---jak bedą robić różne rzeczy na tym świecie --niejedno już wywalczono--gdyby nie alarmowali na temat freonu----to dalej by go używano---a jednak można było czymś go zastąpić i ograniczyć więc--warto gadać postulować manifestować--ruszać opinie publiczną... skoro mogą ludzie wytrzymać bez mięsa, to i moga ograniczyć jego spożycie-- wyjdzie to nam na zdrowie---I MOGĄ HODOWAĆ PO LUDZKU--bo to jest możliwe-niech tylko cośKOGOŚ na wyżynach ruszy, nie opłaca się bo wielka maszyneria mięsiwa--- hodowla przetwórstwo, gastronomia---stanęła by do góry nogami-wielu by na tym traciło--dlatego wielu nawet naukowcom zależy by stawiać przeciw tezy o nieszkodliwości i nadmiaru i takiej hodowli---ale nieświadomi nie wiedzą KTO tym kieruje im się wygaje że to "moja sprawa"co jem i czy się tym interesuje jak to się przed schabowym "dzieje"..... manipulanci mięsem mają wielu zwolenników.... NIE CHODZI O CO ALE PRZEDE WSZYSTKIM JAK A CO DO ATAKÓW--nie tylko mięsożernych się tu atakuje, wszyscy wzajemnie się dzgamy---a po co, ludzkie to zachowanie zaiste największe i najsilniejsze zwierzęta na ziemi są roślinożerne to mamy jako ludzkość iść do tyłu--czy do przodu? oj krakowianie--myślałam że jesteście ambitni--jak sie o was mówi--pozdrawiam gdańszczanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesożerny Re: Reco komu po tych swarach IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 12.05.06, 21:07 Bardzo ciekawe.O bydlęcy przychówek w brzuchach krowich tyle rwetesu,a w sprawie z zimną krwią ,mordowanym potomstwie ludzkim,takich emocji brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilia Re: Reco komu po tych swarach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 01:00 Czy ja dobrze Cię Mięsożerny rozumię? To dlatego,że ludzie świadomie dokonuja aborcji , powinnismy mieć w tyłku to co sie wyprawia z tymi krowami, które z woli ludzkiej sa zacielane i zabijane a zaraz potem zamęczane ich dzieci? Obojetnośc na ten fakt byłaby przejawem tej moralnosci jakiej oczekujesz? Uważasz ,że ci którzy sa wrażliwi na cierpienie zwierzęcia tym samym sa niezdolni do współczucia ludziom? Jedno Twym zdaniem wyklucza drugie? Nie wiem jak Ty ale ja dostrzegam raczej to, że jedno idzie z drugim w parze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: Reco komu po tych swarach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 11:26 > Uważasz ,że ci którzy sa wrażliwi na cierpienie zwierzęcia tym samym sa > niezdolni do współczucia ludziom? Jedno Twym zdaniem wyklucza drugie? Nie wiem > jak Ty ale ja dostrzegam raczej to, że jedno idzie z drugim w parze... Mówimy o Polsce :) Z jaką partią najczęściej pokazują sie publicznie ekologiczni "Zieloni" i jakie ona ma poglądy w sprawie aborcji? :-) Odpowiedz sobie sama... Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Do wredna_jedza Re: Reco komu po tych swarach 15.05.06, 12:07 No to kolejna runda, Babo Jago. Dlaczego do wszystkiego wklejasz politykę? Kogo tu obchodzi, jaka partia jest za aborcją a jaka przeciw - i czy jest ona zielona czy czerwona? Nie masz dosyć podżegania ludzi, nienasycony "wampirku" emocjonalny? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza ????? 15.05.06, 12:36 Nie rozmawiam z niepoważnym dzieciurem, co zmienia nicki jak oszalały i robi sztuczny tłum! Jak chcesz sie kłócić, to spadaj na inne forum! Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Re: ????? 15.05.06, 12:49 1 : 0 dla mnie. Zareagowałeś... Ha, ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 12:53 I olewam - sikiem prostym... Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Do wredna_jedza - przegrałes! 15.05.06, 13:05 2 :0 dla mnie - graliśmy do 2 punktów. Przegrałeś, Jędzo Babo, z dzieckiem przegrałeś. Hi, hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????????????? Barrin!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:43 Czy ktoś panuje nad tym forum????? Odpowiedz Link Zgłoś
barrin Re: Barrin!!!!!!!!!!!!!!!! 16.05.06, 22:08 a w czym problem ? przeczytałem cały wątek i te posty, które powinny wylecieć, już są usunięte. przecież nie będę usuwał postów, gdzie sie nazywacie nawzajem (cytuję): wampirkami, wrednymi jędzami, kłamczuchami, czy szurniętymi smarkulami. bądźmy poważni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: Barrin!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 09:55 Problem jest jeden - to lwica pierwsza zaatakowała, z jakimś listem otwartym i zarzutami, godnymi szamba. Że niby w tym wątku pisałam o lewicy, prawicy i Radiu M. Niestety musiałam ją wtedy nazwać kłamczuchą... No sorry, ale ja się nie pozwolę obrażać, zwłaszcza jak ktoś ma obsesję i urojenia na moim punkcie... I repertuar wyzwisk bardziej rozbudowany, nie tylko "wampirek", bo "trupojadem" też zostałam przez nią nazwana. Masochistką nie jestem... I widze jedno - tolerujesz niektórych chamów, zwłaszcza tak piszących jak lwica. Nie chcę być złośliwa i tego komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Myśl troche człowieku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:01 "Znamy nicka wredna_jedza, oj znamy. Ty nienawidzisz wszysko i siebie też. Propagujesz krzywdzenie innych, zabijanie ich i zjadanie - cóż baby jagi tak mają. Plujesz na księży, prawicę, lewicę - no tak, uwielbiasz prowokacje polityczne. Ale dlaczego nie lubisz nicka peteen? Przecież to mięsożerca, macie wspólne upodobania? Jesteś baba jaga najgorszego gatunku. U nas w Narni takich wysyłamy za daleki las. Nie wstydzisz się dzieci :)" Czy to, co cytuję powyżej w ogole jest na temat??? A to jest pierwszy post lwicy do mnie - bezczelna, chamska i ordynarna zaczepka z zarzutami wyssanymi z palca. Jeśli uważasz, że coś takiego powinno zostać, to niestety, ale musze podtrzymac zarzut, który kiedyś napisałam na jednym z publicznych forów. GW była kiedyś dla inteligentów. Teraz - dla ćwierc [i przy okazji chamów], patrząc na niektóre wpisy... Czy wolność słowa na portalu GW to bezkarne i ordynarne obrażanie innych???? GW promuje chamstwo??? Pod płaszczykiem wolności słowa??? Chcecie dorównać onetowi w bezmyślności, a interii w publikowaniu kloaki? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen eee, to słabe jest... 17.05.06, 10:05 wyzwiska jakieś takie mało ostre, zdania mają podmiot i orzeczenie... odpuść, wredna, bo i tak cię wielonickowa obrończyni zwierząt (chyba z 5 nicków w tym jednym wątku) zakrzyczy... a gdyby taki posty ciąć, krakforum by się wyludniło... ps. a karkóweczka z grilla - jak najbardziej i jak najszybciej :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: eee, to słabe jest... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:27 Za słabe żeby wyciąć? To jak mocno tu trzeba zacząć bluzgać, żeby wycięli??? Dopiero jak sie zacznie wulgaryzmami? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: eee, to słabe jest... 17.05.06, 10:29 no coś w ten deseń, inaczej krzyk sie podnosi, że to zamach na wolność słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: eee, to słabe jest... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:40 Tylko że w ten sposób GW - portal gazety uważającej sie za inteligencką, zaczyna równać do portali, które uważane są za szambo albo zbieraninę bełkoczących imbecyli :) A posty z nich pochodzące, cytowane są na portalach z dowcipami - jako przykład debilizmu, lub braku kultury polskich internautów [JoeMonster czy Funiaste] - przykładem choćby powiedzonko "Jesteś inteligentny jak przeciętny onetowiec" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Do wredna_jedza Re: eee, to słabe jest... 17.05.06, 10:30 Spróbuj "bluzgać" - ach, co za język. Hi, hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Do wredna_jedza Re: Myśl troche człowieku 17.05.06, 10:28 Delikatnie zauważając, obrażasz GW, onet, interię... Po co to robisz? Chcesz być nazywana "niegrzeczną"? Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Co tam bełkoczesz? 15.05.06, 13:44 Jak twoje nędzne wypociny mają sie do tematu wątku????? Spaaaaaadaj... <ziewa> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Czyżby zatkało??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 12:35 > Uważasz ,że ci którzy sa wrażliwi na cierpienie zwierzęcia tym samym sa > niezdolni do współczucia ludziom? Mogłabyś sie pomylić :) Niejeden co użala sie nad byle muszką, drugiego zabije z zimną krwią :) Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Do wredna_jedza Re: Czyżby zatkało??? 15.05.06, 14:42 No... Ps. Używam Twojego języka, więc piszę tylko "no..." abyś rozumiał Jago Babo. Hi, hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilia Re: Czyżby zatkało??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 23:39 Jeśli tak Pani pisze Wredna Jędzo to widocznie fakty sa takie,ze kogos podobnego miała Pani watpliwą przyjemność spotkać - a z faktami się nie dysutuje. Ja jak raz mam diametralnie inne doświadczenia i potwierdzam z pełnym przekonaniem, że współczucie dla zwierzat nie wyklucza współczucia dla ludzi , co więcej : sprzyja mu. Ale oczywiście bywaja wyjątki od reguły. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z jadaczka;) Re: Czyżby zatkało??? IP: *.szkolne.one.pl 18.05.06, 18:08 > Mogłabyś sie pomylić :) Niejeden co użala sie nad byle muszką, drugiego zabije > z > zimną krwią :) I wcale tego się nie ukrywa: "Byłabym uszczęśliwiona zabiciem pierwszego naukowca przez aktywistę wyzwolenia." (Vivien Smith, rzecznik ALF) Odpowiedz Link Zgłoś
slavkovski Re: Do ludzi 12.05.06, 23:17 Pizarro, Cortez, Robespierre, Goebells, Stalin, nie byli wegetarianami. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.z.narni Do slavkowski Re: Do ludzi 15.05.06, 10:44 Naprawdę? Ty też pewnie nie jesteś wegetarianinem? Cóż, takie jest życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satjagraha Re: Powstrzymajmy masowy mord IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 21:41 witaj, to przerażające, może jednak z tej dyskusji coś konstruktywnego "wyrośnie"? ma ktoś jakiś sensowny pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
i33 Re: Powstrzymajmy masowy mord 13.05.06, 23:05 jak na razie--to nie wszyscy zdają sobie sprawę jak "to" się odbywa więc trzeba mówić i to jak najb. drastyczne kawałki tekstów-- mówię gdzie sie da przy okazji---nie jem i lepiej się czuje, odsyłajcie na te strony sami wertujcie w książkach-tu rzućcie tekst tam---niech wiedzą zrobią co chcą--któregoś to jednak ruszy- ktos jak my zapłacze i powie nie i pzekazuje to dalej--to najmniej ale zawsze coś... a co do telewizji--może w końcu jakiś felieton sie przedrze--ale jak mówię zbyt wielu ludzi i zbyt duże pieniądze zarabia- żeby to było takie proste nasi przedstawiciele mają dośc problemów z ludzkimi problemami---zresztą jak widzicie--niektórym się wydaje że jak staje się w obronie zwierząt to ma się gdzieś dzieci?!w rózny sposób zagłusza się prawdę, tu każdy chwyt jest dozwolony...1 człowiek nie moze przecież kochać i szanować wszystkiego???))) jest to bezmyślne kontra!!! jednych rusza krzywda innych --kwestia zdrowotna-- Odpowiedz Link Zgłoś
jestemwskowronkach A więc kolejne linki 15.05.06, 10:09 A więc kolejne linki: www.greenangels.org/pliki/plakat5.jpg www.greenangels.org/pliki/plakat2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: A więc kolejne linki 15.05.06, 10:29 i ciągle nie odpowiedziałaś na moje pytanie, czy mnie poczęstujesz jakimiś specjałami kuchni wegetariańskiej podczas waszego tygodnia? oczywiście, z wiadomych powodów, nie próbuję proponować rewanżu np. podczas forumowego grilla majówkowego... Odpowiedz Link Zgłoś
jestemwskowronkach Do peteen Re: 15.05.06, 10:47 Zasadniczo, jest to możliwe. Kto szuka, znajduje... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen a zatem czekam z nadzieją... 15.05.06, 10:49 a na razie zapraszam na nasze spotkanie grillowe, choć niekoniecznie w celach konsumpcyjnych, ot wysączymy piwko i pogadamy o pokojowym współistnieniu korzonko- i ścierwożerców... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka sałatolubna Re: A więc kolejne linki IP: *.dew.pl 17.05.06, 10:45 sam się rozejrzyj, publikacji tak dużo ja ci podam swoje ulubione;bigos ze świeżej kapusty, do tego szczypior por cebula czosnek papryka świeża--wszelka zielanina, ta delikatniejsza --dodawać na koniec duszenia[we wodzie]może być czosnek, sos sojowy, oregano, poszczypcie innych bardziej skondensowanych ziół zmielonych--cząber, kminek jak kto woli--- dla wchłonięcia wit imin pewnych grup---dodajemy tłuszcz--olej tan najlepszy oczywiście, może być jakaś tam vegeta... -sałatka z pora------dużo tego pora i dużo startego selera, pokrojone kawałki ananasa wraz z sokiem, mogą być bakalie, kukurudza, majonez--z przyprawami lub bez--na wierzch dużo startego sera-można modyfikować---sam sobie pomyśl i kombinuj duszone pory z ozechami--ja dodaje cebulę, czosnek no sos sojowy to mój ulubieniec, tylko uwaga na proporcje... nie mam czasu teraz wszelkie przepisy znajdziecie w ksiązkach min Gumowskiej, Roszkowskiej i in--no i kuchnia i medycyna chińska, ajureda----i WŁASNA KUCHNIE PODNIEBIENIE SMAK POTRZEBY---INTUICJA---życzę dobrej zabawy jak najmniej pretworzone, świeże, surowe lub duszone naj na parze, dobrze rozdrobnione[jak ciąc jaJpierw wzdłuż włokien]---jest najbardziej energetyczne-- --CZYTAĆ CZYTAĆ ... Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczyczarodziej Do satjagraha Re: Powstrzymajmy masowy mord 15.05.06, 12:20 Może ja odpowiem. Ziarno, które upadło na wyszlifowany djament nie wzejdzie. Z ziarna, które upadło na gnój może powstać pachnący owoc. Zatem siejmy ziarna miłości, współczucia, poszanowania życia - niektóre z nich wydadzą owoce. Jakem czarodziej, widzę to wyraźnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Testy na zwierzętach. 17.05.06, 10:23 Co 6 sekund w koszmarnych męczarniach kona bezbronne zwierzę... ofiara przerażających i bezsensownych eksperymentów. Dlaczego tak mało mówi się na ten temat? Potępiamy, ale wciąż milczymy. Może wygodniej jest nam przejść obok... Oglądając przerażające zdjęcia i filmy w Internecie, nasuwa mi się pytanie: "Czy człowiek to brzmi dumnie". Owszem, nie mogę odpowiadać za postępowanie tej garstki ludzi, która zarabia na życie mordując niewinne stworzenia. Ale tak naprawdę krew tych zwierząt mamy na rękach wszyscy, ponieważ pozwalamy, na to, co dzieje się za drzwiami również polskich laboratoriów i wyższych uczelni. Podczas zajęć na takich kierunkach, jak m.in. weterynaria czy medycyna, kształtuje się w przyszłych lekarzach obojętność na ból, cierpienie oraz pogardę dla życia. Ci młodzi ludzie opierają swoją karierę na krwawych fundamentach. Zapominają o swoim sumieniu, tracą wrażliwość. Czy trzeba zabić psa, żeby studenci mogli zobaczyć układ mięśniowy? Po co na wyższych uczelniach co roku powtarzane są bezsensowne testy, które równie dobrze można zastąpić dokładniejszymi nagraniami wideo? O takich laboratoriach Amerykanin Murray J. Cohen, doktor nauk medycznych, powiedział: "Wyrządziło mi to najwięcej szkody jako lekarzowi. Nie nauczyłem się niczego z fizjologii. Nauczyłem się, że życie jest tanie i że cierpienie wolno ignorować". Bezsensowne jest również testowanie na zwierzętach leków i składników kosmetyków. Wynika to z różnic międzygatunkowych. W wyniku pewnego eksperymentu zauważono, że pomimo tak dużego podobieństwa organizmów myszy i szczura, występowały inne reakcje na daną substancję. W takim razie jak można podawać ludziom leki przetestowane na, np. królikach? Aspiryna: lek dla ludzi - trująca dla kotów i psów Penicylina: bardzo dobry antybiotyk - zabija świnki morskie Choloform: środek znieczulający - zabójczy dla psów Morfina: środek uspakajający - wywołuje agresję u kotów i myszy Strychnina: trucizna dla ludzi - nieszkodliwa dla świnek morskich Chloromazine: uszkadza wątrobę człowieka - nieszkodliwy dla innych ssaków Digitalis: lek nasercowy dla ludzi - u psów wywołuje niebezpiecznie wysoki ciśnienie krwi Penicylina: antybiotyk dla ludzi - śmiertelna trucizna dla świnek morskich Przykładów, które potwierdzą bezsensowne wykorzystywanie zwierząt do testowania leków, jest wiele. Cierpienie tych żywych istot można zastąpić wieloma alternatywnymi metodami. Co prawda, aby wprowadzić takie metody należy zainwestować dość dużą sumę pieniędzy. Jednak te koszty są jednorazowe, a pewne wyniki badań, uzyskuje się w znacznie krótszym czasie za mniejsze pieniądze, niż w przypadku przeprowadzenia takich testów na zwierzętach. Wiele leków, które przeszły pomyślnie badania na żywych istotach, spowodowało poważne skutki uboczne i wypadki śmiertelne wśród ludzi, m.in.: Contregan- środek uspakajający - spowodował 100 tys. urodzeń kalekich dzieci i około 10 tys. poronień. Thalidomid (osławiony środek uspakajający dla kobiet w ciąży) - wywołał ponad 10 tys. narodzonych zdeformowanych dzieci. Można było tego uniknąć. Obecnie coraz więcej firm, przeprowadza doświadczenia na komórkach i tkankach ludzkich, fragmentach naskórka czy pojedynczych komórkach przy pomocy precyzyjnych metod mikroskopowania. Pomimo tego na zwierzętach nadal testuje się leki, środki chemiczne, kosmetyki, broń. Do doświadczeń wykorzystuje się miliony myszy, szczurów, chomików, świnek morskich, królików, żab, małp, psów, kotów. Niektóre zwierzęta pochodzą z hodowli, inne do laboratorium dostały się schwytane w pułapkę. Dlatego idąc na zakupy zwracajmy uwagę, na to czy dany produkt jest testowany na zwierzętach. Biorąc do ręki zwykły szampon, powinniśmy wiedzieć, że jeden z tych składników był najprawdopodobniej, np. wkrapiany do oczy unieruchomionych królików, które nie były w stanie pozbyć się substancji drażniącej, która powoli wypalała im oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec Re: Testy na zwierzętach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:34 Czyli - zdaniem kolejnej kopniętej w główke agitatorki najlepiej eksperymenty przeprowadzać od razu na ludziach... :/ Od dawna wiedziałem, że ekolodzy mają mentalność doktora Mengele :/ Dla obrony zwierzątka czy roślinki gotowi zabić człowieka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Do naukowiec Re: Testy na zwierzętach. 17.05.06, 10:42 Gość portalu: naukowiec napisał(a): > Czyli - zdaniem kolejnej kopniętej w główke agitatorki najlepiej eksperymenty > przeprowadzać od razu na ludziach... :/ > Od dawna wiedziałem, że ekolodzy mają mentalność doktora Mengele :/ Dla obrony > zwierzątka czy roślinki gotowi zabić człowieka :/ Czy wyrażenie "kopniętej" jest eleganckie? Czy jest to język naukowca? Cz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec Do naukowiec Re: Testy na zwierzętach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:05 Nie baw sie w purystkę i nie czepiaj o pojedyncze słówka, tylko odpowiadaj na temat! Bo mam wrażenie, że większośc ekologów to gimnazjaliści, co naczytali sie pięknych idei, albo ludzie dorośli, tyle, że niezrównoważeni emocjonalnie... Typ egzaltowanej pensjonarki [płci obojga, aczkolwiek z przewagą kobiet]. Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Do naukowiec Re: Testy na zwierzętach. 17.05.06, 11:24 Co znaczy wyrażenie "czepiaj się? Jesteś, sam wiesz co? Hi, hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec Do naukowiec Re: Testy na zwierzętach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:29 Udajesz idiotkę czy nią jesteś? Bo wpisujesz sie na bardzo poważnym wątku, a odpowiedzi prezentujesz na poziomie najwyżej 6-klasistki. Chcesz być traktowana poważnie, to dyskutuj poważnie, a nie jak smarkula. Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Do naukowiec Re: Testy na zwierzętach. 17.05.06, 11:51 Zaczepiasz nastoletnie dziewczęta i wyzywasz je od idiotek? Oj, nieładnie nicku naukowiec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Do naukowiec Re: Testy na zwierzętach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 12:03 Czy ty tylko potrafisz wykręcać kota ogonem i pisac nie na temat? Bo jak ktoś cię "przyciśnie" żebyś pisała na temat, to go wyzywasz od najgorszych... Wniosek: albo jestes jeszcze gimnazjalistą i chcesz poszpanowac w sieci, jaki to z ciebie wielce oczytany i szlachetny obrońca zwierząt, albo - jesteś już dorosły/a, ale pod deklem coś masz nie tak, bo zachowujesz sie jak egzaltowana panienka! Sfiksowałyście, boście dawno chłopa nie miały! - ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Do naukowiec Re: Testy na zwierzętach. 17.05.06, 12:22 Nie zaczepiaj dziewcząt! Ty masz szmery pod kopułą, to jest pewne. Chcesz dyskutować, dyskutuj, ale nie wyżywaj się emocjonalnie na dzieciach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Do naukowiec Re: Testy na zwierzętach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 12:26 No cóż, sama pokazujesz dziewucho, że nie można z tobą dyskutowac poważnie :) Jakie "wyżywanie emocjonalne"??? Jakie "zaczepianie"??? Szkoda, że nie "molestowanie", buahahaha Sama masz zrąbaną psychikę i to dość solennie, jeśli jakąkolwiek próbe dyskusji z tobą traktujesz jako "wyżywanie emocjonalne" na dzieciach [czyli m.in. tobie] :) Żenua... że takie indywidua chodzą po tym świecie... PS - i znowu zmieniasz nicka... Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Do ubawionego naukowca 17.05.06, 12:32 Szturchaj bąka, a on brzdąka... Co to za język: "zrabana", molestowanie" - oj nieładnie, nieładnie. A co do wielu nicków, to pewnie mówisz o sobie, bo to trenujesz od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I33 Re: Testy na zwierzętach. IP: *.dew.pl 17.05.06, 11:04 ZNOWU MANIPULOWANIE--odwracanie sytuacji argument w stylu albo czarne albo białe--z rękawa "nic już nie wymyślę żeby skontrować"--więc zaszantażuję skrajnością... człowieku myśl---ktoś kto broni zwierząt nie jest przeciwko ludzkości- gdybyśmy bezmyślnie nie jedli, nie kombinowali z chemią i pochopnie nie wprowadzali na rynek--nie hołdowali-wyjętym z całości substancjom, nie ignorowali przyrody--nie byłoby tylu chorych ludzi, to prawda że ch. genetyczne, zwyrodnienia, mutacje---cięzko je leczyć ziołami--chemia stała się momemtami niezbędna jak i chirurgia----czy można zaprzestać eksperymentów na zwierzetach w tej chwili---nie wiem nie odpowiem na to...ale na pewno można to ograniczyć i można zrobić coś z bezlitosnym mordowaniem....a jeśli chodzi o ludzi---to i zarodki ludzkie też komuś okazały się przydatne---jestem pewna że każdy wegetarianin sprzeciwiał się i temu---jak oni wojują to z rozpaczy bólu czucia bólu innych ,a nie agresji egoizmu- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec Re: Testy na zwierzętach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:11 Żeby nakręcić film wideo, pokazujący układ mięśniowy psa [jak tu proponuje pannawielonickowska] to jednak co najmniej jednego psa zabić trzeba. Symulacją komputerową, czy hodowlą pojedynczych tkanek - nie da sie załatwić badań leków - tak może mówić tylko dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
i33 Re: Testy na zwierzętach. 17.05.06, 11:32 POWTARZAM--co konieczne było, NIEKONIECZNE TERAZ, i w jakiej skali--- co obili kiedyś---naukocy--zarzynali w nocy,,Leonardo da Vinci---mordercą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec Re: Testy na zwierzętach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:36 > POWTARZAM--co konieczne było, NIEKONIECZNE TERAZ, Niekonieczne? Wypuść cokolwiek bez testowania na żywym organizmie :) Wiadomo co jest ceną tego, że medycyna sie rozwija... Ale "ekolodzy" chcieliby mieszkac w jaskini i leczyć sie pleśnią na skórce od chleba... Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczka Re: Testy na zwierzętach. 18.05.06, 19:07 > Od dawna wiedziałem, że ekolodzy mają mentalność doktora Mengele :/ Dla obrony > zwierzątka czy roślinki gotowi zabić człowieka :/ "Walcząc z uciskiem zwierząt, trzeba uciekać się do przemocy. Jeśli naukowcom prowadzącym doświadczenia przydarzy się coś złego, zniechęci to kolejnych. Nie sądzę, by trzeba było zabić wielu." (Jerry Vlasak - PCRM) Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczka Do zjadaczka Re: 20.05.06, 09:18 Braku miłości do ludzi? "Nawet, gdyby badania na zwierzętach miały przynieść lekarstwo na AIDS, będziemy przeciwko nim" (Ingrid Newkirk - Przewodnicząca PETA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilia Do zjadaczka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:53 Czasem wydaje mi się, że największy brak miłości mają ludzie do samych siebie. To przecież najwięcej leków zuzywa się na leczenie tzw. chorób cywilizacyjnych. A ich przeczyną jest często brak umiaru w konsumpcji; ludzie zapadają na nie w znacznej mierze z przejedzenia, przepalenia, przepicia, przełajdaczenia, przedawkowania i innych prze...postępują tak, jakby siebie serdecznie nienawidzili. Nic dziwnego, ze za nic mają potem cierpienie i życie zwierząt Byleby tylko znależć specyfik, po zazyciu którego odzyska się szybko zdrowie i znowu bedzie mozna bez umiaru jeść, pić, palić, naduzywać seksu, brać narkotyki, pogrążać w pracoholizmie itp,itd. Wiele jednak wskazuje na to,ze ta postawa prowadzi donikąd. Ludzie nie wydają się byc ani zdrowsi ani szczęśliwsi. Zycie przedstawiciela białej rasy jest wprawdzie dłuższe - ale tak naprawdę jest to zwykle wydłużenie trwania z chorobą, w niedołęstwie szybko dopadającym znaczną część populacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczka Do zjadaczka Re: 20.05.06, 18:12 > Czasem wydaje mi się, że największy brak miłości mają ludzie do samych siebie. Na ogół ludzie kochają samych siebie. Te wszystkie prze........ świadczą o tej miłości. Bliźnich rzadko. "Gdyby w grę wchodziło opóźnione dziecko albo bystry pies - ratowałbym psa." (Tom Regan - znany aktywista i ideolog tzw. "praw zwierząt") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilia Do zjadaczka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 23:17 "Te wszystkie prze... świadczą o tej miłości". I jak mięsożerca kultywuje w swym życiu tak pojetą miłość - nie staję i uważam, że nie nalezy mu stawać na drodze. Więc chyba kocham moich bliznich... Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczka Do zjadaczka Re: 21.05.06, 09:44 > I jak mięsożerca kultywuje w > swym życiu tak pojetą miłość - Jak? >nie staję i uważam, że nie nalezy mu stawać na > drodze. Więc chyba kocham moich bliznich... Dokąd nie będziesz uważała ich za trupojadów, to znaczy ze ich kochasz. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.login Do zjadaczka Re: 20.05.06, 12:55 Miłości też można się nauczyć. Warto! :) Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczka Do zjadaczka Re: 20.05.06, 18:16 Hi hi, tego się nie można nauczyć. "Gdyby w grę wchodziło opóźnione dziecko albo bystry pies - ratowałbym psa." (Tom Regan - znany aktywista i ideolog tzw. "praw zwierząt") Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.login Do zjadaczka Re: 20.05.06, 21:32 staraj się nauczyć Miłości a nie miłości, ot co :) Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczka Do zjadaczka Re: 21.05.06, 09:47 dobry.login napisał: > staraj się nauczyć Miłości a nie miłości, ot co :) Miłość dotyczy wszystkiego, a miłość jest wybiórcza? Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.login Do zjadaczka Re: 21.05.06, 10:02 Może? Pomyśl i odpowiedz sobie, bo nikt inny Ci nie odpowie na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczka Do zjadaczka Re: 21.05.06, 11:58 Miłość miłości nie równa. Nie można stawiać miłości do zwierząt, ponad miłość do bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
i33 Do zjadaczka Re: 21.05.06, 15:58 a gdzie tu się stawia ponad!!! pokaż w jakim zdaniu twierdzeniu--sądzisz że gdybym miała zagłodzić własne dzieci a wybrać kawałek mięsa ---to miałabym dylemat? twoje powiedzenie nie jest nowatorskie---nie argument to a wymijająca teza niezgodna ani z prawdą ani z tym co nosi ze sobą wegetarianizm czy obrona przed KRZYWDZENIEM, NIELUDZKIM ZACHOWANIEM, BESTIALSTWEM--czy żeby być ponad zwierzęta i chronić człowieka trzeba być bezlitosnym dla zwierząt, bezmyślnie trzewić przyrodę żeby zrozumieć biblię --nie wystarczy klepać co inni mówią, a samemu czytać i kontemplować zrozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilia Do zjadaczka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 19:37 A więc nie z miłosci do zwierząt ale do tych ludzi którzy bardzo cierpią z powodu tego co się dzeje w rzezniach - pomyśl o wgeterianizmie w swym zyciu. Zrób to dla -powtarzam- ludzi. Bardzo cierpiących ludzi. Z góry dziekuję za okazane im w ten sposób współczucie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczka Do zjadaczka Re: 23.05.06, 14:42 Gość portalu: Wilia napisał(a): > A więc nie z miłosci do zwierząt Kochać to ja mogę swojego psa. Nie darzę miłością hieny, szakala i inne bestie. > ale do tych ludzi którzy bardzo cierpią z > powodu tego co się dzeje w rzezniach - To co się dzieje w rzeźniach,zależy tylko od ludzi tam pracujących. >pomyśl o wgeterianizmie w swym zyciu. Mój ewentualny wegetarianizm niczego nie zmieni. Lubię mięso i nie mam ochoty jako wegetarianka popierać przemysłu farmaceutycznego. > Zrób to dla -powtarzam- ludzi. Bardzo cierpiących ludzi. Tych ludzi, którzy wyzywają bliźnich od trupojadów? > Z góry dziekuję za > okazane im w ten sposób współczucie. Współczuję, ale w ten sposób nie będę tego okazywać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilia Do zjadaczka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 20:32 No dobra, kochana, dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
i33 Re: Testy na zwierzętach. 17.05.06, 11:27 Wielonickowa--wkleiłam twój tekst w "rozwój duchowy -nyśl pozytywnie"agory-- tak mi się podobało...a pseudonaukowcami sie nie przejmuj inteligencja serca jest NAJWAŻNIEJSZA, wielu intelektualistóW ma w tej mierze dużo zaniżoną ---bo sami jej nie rozwijają...pozostaje nam życzyć im owocnej pracy w tej dziedzinie- która nie koliduje z nauką a ją ubogaca-i kieruje na właściwe tory... Jesteś siewcą dobrego jutra.....pozdrawiam IZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony inteligencja serca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:33 Czy wszyscy "ekologiczni" zawsze muszą produkowac bełkot? Inteligencja serca? Kolejna egzaltowana panienka :) Odpowiedz Link Zgłoś
i33 Re: inteligencja serca? 17.05.06, 11:48 egzaltacja to co innego panienką dawno nie jestem jestem rada twego ubawienia--mam nadzieje że tonus mm jamy brzusznej jest zdrowy czytywałam że wielkie mózgi tego świata---mogą być wielkimi filozofami życia-- astronomowie fizycy chemicy---geniusze swych dziedzin---byli również wysoce rozwinięci duchowo, ich egzltacja--przejawiała się w szacunku do życia ludzi przyrody Boga, współodczuwanie--mieli na najwyższym poziomie---zamykali się w swych jaskiniach przemyśleń nie tylko budując teorie i wzory---ale i ze smutku niezrozumienia, obłudy, chamstwa, zacofania--swych czasów... wiele się nie zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
i33 Re: do pesymistów- 17.05.06, 11:39 --naukowców--od czego my mamy was ludzi o wspaniałych mózgach--od klepania tego co było czy wymyślania i udoskonalania? tu nie ma co sie obrażać -tylko lepszych rozwiązań,skoro ktoś kiedyś musiał bawić się nieboszczykami, wykopywał, wykupywał ich po kryjomu --to korzystajmy z ich paskudnego doświadczenia...naprawdę nie ma tworzyw sztucznych które to imitują i świetnych programów kom.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec Re: do pesymistów- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:48 Możesz mi odpowiedzieć na jedno pytanie? Jak na tworzywie sztucznym i w programie komputerowym sprawdzisz reakcję żywego organizmu [człowieka, zwierzęcia, rośliny] na nowy do tej pory nieznany lek/substancję chem.? Bo ma wrażenie że wy - ekolodzy poruszacie sie w jakims wyimaginowanym i wyidealizowanym świecie. W którym tworzywo sztuczne i program komputerowy całkowicie zastąpi żywy organizm. Żeby program pokazywał co sie stanie z żywym organizmem po kontakcie z określoną substancją, to przynajmniej jeden żywy organizm MUSI mieć kontakt z tą substancją. Samouczące się inteigentne sieci neutronowe - to niestety mrzonka s-f. Odpowiedz Link Zgłoś
i33 Re: do pesymistów- 17.05.06, 12:01 nie jestem w twoim świecie to prawda---nie wszystko OBECNIE można od razu "odciąć"---ALE CZY NIE MOZNA TEGO OGRANICZYĆ DO MINIMUM---wszędzie sie marnuje i tu też...jak pisze koleżanka i tak nie można mieć pewności co do oddzaływania na człowieku---tegoż samego co na innym gatunku--bada sie wprowadza na rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec Re: do pesymistów- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 12:10 > i tak nie można mieć pewności co do > oddzaływania na człowieku---tegoż samego co na innym gatunku--bada sie > wprowadza na rynek Odpowiedz Link Zgłoś
i33 Re: do pesymistów- 17.05.06, 12:16 nie łudżmy się skrajnościami------nie da się świata przewrócić w 5 min do góry nogami..ale nie można stać w miejscu--i mówić nic się nie da zrobić---nie da sie połączyć med. naturalnej z akademicką---już to się dzieje a jeśli chodzi o pleśń to penie są tam jakieś ciekawe dla naukowca związki ten miraż bio-techniki jest możliwy miraż inteligencji też a emocjonalna wrazliwa kobieta plus sztywny intelektualista <> uzupełnią się idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naukowiec Re: do pesymistów- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 12:23 Pleśń - penicylina :) Odpowiedz Link Zgłoś
i33 Re: do pesymistów- 17.05.06, 12:37 no i widzisz jak się dogadaliśmy!!! pozdrawiam!!! emocjonalna iza Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska nick ubawiony = nick naukowiec 17.05.06, 12:40 Nick ubawiony i nick naukowiec to ta sama (niezbyt wysokiego lotu) osoba. Ot taki sobie trollek. Ale nam się wielonickowców namnożyło. Co innego ja - jestem superspamerkiem od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony winogronkowska, lwica.z.narni, wielonickowska.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 12:45 Ta sama żałosna i prymitywna dziewucha... udająca wielce wyedukowaną obrończynię zwierząt... Żenua... Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Re: winogronkowska, lwica.z.narni, wielonickowska 17.05.06, 12:47 Niektóre z nich obraziłeś, ale to ich problem - peteen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: winogronkowska, lwica.z.narni, wielonickowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:00 Nie jestem peteenem :)) Ale to twój problem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen ejże, panienko... 17.05.06, 13:17 peteena, to ty w spokoju zostaw, bo on sie z tobą w tej piaskownicy nie bawi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: ejże, panienko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:25 Za chwile sie pewnie dowiemy, że ty to ja :)))) Ona chyba w każdym widzi ciebie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.cz Re: ejże, panienko... 17.05.06, 13:32 Wredna_jedza jesteś peteen? Poszaleliście, czy co? To to za wuntek? Odpowiedz Link Zgłoś
barrin to już twój 6 nick w tym wątku - po co? 17.05.06, 13:34 udajesz, że jest was więcej w sporze z wredną jędzą? poza tym peteen i wredna jędza to 2 różne osoby, pani wielonickowa Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.login Do barrin i do wszystkich 18.05.06, 10:00 Zgodnie z przepisami polskiego prawa, ujawnianie danych osobowych bez zgody ich posiadacza jest karalne :) Moderator forum ani nikt inny NIE MA PRAWA publicznie ujawniać danych osobowych innych osób (szczególnie IP komputera oraz ilości jego nicków na forum). "Stosownie do zapisu art. 15 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204), możemy zostać zobowiązani do wydania informacji w tym w szczególności numeru IP komputera zawartych w logach dostępowych na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań". Moderator forum NIE JEST organem państwa! serwisy.gazeta.pl/onas/1,30467,775864.html Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Dane osobowe :))))))))) 18.05.06, 10:06 Przecież barrin nie podał publicznie niczyjego IP :))) Ani żadnych danych osobowych :) Natomiast wydumany przez ciebie zakaz podawania ilości nicków - nie ma związku z danymi osobowymi :) Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: Do barrin i do wszystkich 18.05.06, 10:08 Nooo... wprawdzie popieranie w dyskusji samego siebie pod innym nikiem jest dziecinne, żałosne i nie w porządku, jednak tu chyba przyznam ci rację. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.login Z redakcyjnej dyskusji o forum 18.05.06, 12:59 Pytanie 1: Czy admn ma prawo poinformować dyskutantów, że jedna bądź kilka osób, w celu wprowadzenia innych użytkowników w błąd, występuje w jednym wątku pod wieloma nickami? Odpowiedż: Sytuacja, którą opisujesz jest rzeczywiście uciążliwa. Niemniej jednak informacje o Użytkownikach [zwłaszcza te, które wynikają z posiadanych przez admina/aesa uprawnień] winny być traktowane jako poufne. Jako takie nie powinny być podawane do wiadomości publicznej. W takim przypadku należy podjąć działania ukierunkowane na utrudnienie/uniemożliwienie działalności takich osób! Pytanie 2: Jak sprawdzić IP użytkownika? Odpowiedź: Zaprzyjaźnić się lub skorumpować jakiegoś forumowicza, który jednocześnie jest tzw. moderatorem społecznym. Moderatorzy społeczni to taka kasta "równiejszych" żytkowników forum, którzy widzą częściowe IP nawet zalogowanych żytkowników. Zdarzają się wśród nich "uprzejmi", którzy Ci pomogą. I wcale nie przejmują się tym, że to niezgodne z zasadami, bo przecież w walce z tzw. trollami wszystkie chwyty dozwolone, a na portalu panuje prymat skuteczności nad przestrzeganiem zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: Z redakcyjnej dyskusji o forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:13 No to na następny raz nie podadzą, że jestes pod 50 nickami, tylko od razu zarobisz bana :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dobry.login Z redakcyjnej dyskusji o forum. Coś na ten temat. 18.05.06, 17:12 Coś na ten temat, do przemyślenia :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=42023045 Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Tutaj też masz coś z "redakcyjnej dyskusji"... 19.05.06, 14:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=25211980&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
pannawielonickowska Do wszystkich 17.05.06, 13:00 Idę się uczyć - o miłości, współczuciu, poszanowaniu życia. Takiej nauki nigdy dość - i Wam radzę, uczcie się tego samego. Opuszczam ten wątek, zadanie spełnione. Pozdrowienia dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: Do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:02 I całe szczęście - będzie chwila wytchnienia - nikt nie będzie nas obrażał ^_^ > Idę się uczyć - o miłości, współczuciu, poszanowaniu życia. Przy okazji - naucz sie jeszcze szanowania zdania innych ludzi :) Bo z tym masz zdaje sie największy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i33 Re: Do wszystkich IP: *.dew.pl 17.05.06, 13:48 nie obrażajmy się --z kłótni nie raz --były wielkie przyjażnie.. na racje monopolu nikt nie ma- wymieniamy poglądy młody człek-pełen energii, wiary---to piękne, pzynajmniej nie jest mdła i zaśniedziała, a doświadczenie i wiedza przed nią, nimi... wierzmy bardziej w siebie nawzajem, pokłócić się zawsze można ---można i pogodzić dojść do wspólnych wniosków...w "burzy emocji i mózgów"wszystko jest możliwe---nie zapomnijmy jednak że nie jesteśmy Piętaszkami na bezludnej wyspie- jesteśmy wzajemnie od siebie zależni--jakoż w jednym organiżmie--połączone funkcje, łańcuchy zdarzeń, zależności, wymiany, transportu, absorbcji, ...... bądzmy bardziej anaboliczni niż kataboliczni.. a i Piętaszek dzięki roślinom głównie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilia Re: Do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:20 Bywa, że doświadczenia na ludziach się robi. Po serii testów na zwierzętach. Moja znajoma brała udział w takich testach jako ochotnik. Była tak zdesperowana rozwijającą się chorobą reumatyczną , na którą dotychczasowe leczenie nie działało, że gotowa była na wszystko. A swoją drogą zastanawiam się, czy pierwszymi konsumentami świeżo wprowadzanych na rynek, niesprawdzonych jeszcze na rynku farmaceutycznym leków są raczej mieszkańcy Trzeciego Swiata, czy raczej mieszkańcy Zachodniej Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i33 Re: Do wszystkich IP: *.dew.pl 17.05.06, 18:30 dobre pytanie i podwątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Do wszystkich IP: 194.205.246.* 17.05.06, 18:32 a nie slyszalas o tym ze firmy farmaceutyczne testuja leki wlasnie na mieszkancach krajow III swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i33 Re: Do wszystkich IP: *.dew.pl 17.05.06, 22:39 nie tylko w ten sposób ---wykorzystują kraje 3 świata---a jak myślisz gdzie głownie uprawia się tytoń i kawę---i kto na tym zarabia? a słyszeliście o handlu dziećmi?.... protestując przeciw bestialstwu na zwierzętach--nie apeluje się o robienie tego na ludziach...jak tu zabieram głos to nie znaczy że "o" ludzkiej sprawie- siedze cicho Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek To grozi banem! 18.05.06, 11:17 Stwierdzenie, że ktoś pisze także pod innym nickiem, jest "naruszeniem jego anonimowości"! Jeśli w poście zamieścimy taką informację, to jest to powodem, żeby taki post skasować, a autorowi dać bana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: To grozi banem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:26 Naruszeniem anonimowości byłoby ujawnienie z jakiego IP nadaje, albo podanie jego imienia i nazwiska :) Poza tym - to barrin jest tu adminem i on rozdaje bany :P Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Uratujmy Kasztankę 18.05.06, 11:36 Dzięki ogromnej pomocy, wszystkich ludzi dobrej woli, fundacja Centaurus uratowała w kwietniu konika Mefisto. W równie tragicznej sytuacji , zagrożona posłaniem do rzezni Kasztanka jeszcze w tym tygodniu -jeśli nie zostanie odkupiona - jest klacz Kasztanka. Patrz: www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3786571 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vegus Bądźmy lepsi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 13:14 Gdy mają wejść do samochodu, słychać ich płacz. Pociągają nosem, jakby śmierć miała jakiś konkretny zapach... Nikt nie pamięta, jak naprawdę miał na imię Węgielek, który niemal całe życie przepracował w kopalni. Gdy dla górnictwa nastały gorsze czasy, ciągał furmankę z węglem ulicami Zabrza. Kiedyś upadł w centrum miasta i sparaliżował ruch uliczny. Przekleństwa kierowców mieszały się z gwizdami. Kiedy się ocknął w Przystani Ocalenie, usłyszał po raz pierwszy, że jest Węgielkiem. Przez następnych kilka dni próbował stanąć na pokrwawionych nogach, jakby wiedział, że śmierć dopada najczęściej leżących bez sił i nadziei. Otwarte rany powoli się zasklepiały. W końcu udało mu się zrobić kilka kroków. Do dziś musi być jednak stawiany na nogi przez kilku dorosłych mężczyzn. Potem maszeruje sztywnym krokiem niczym generał, bo uszkodzonej kończyny nie można zoperować. 20-letnia Gryfka od dziecka pracowała jako siła pociągowa. Nigdy się nie buntowała, a jednak bez przerwy obrywała łopatą i drągiem. Z czasem w ropiejących ranach zagnieździło się robactwo. Mieszkańcy Szarlejki, w której spędziła życie, odwracali wzrok, gdy szła środkiem ulicy – wychudzona, z wyraźnie zarysowanymi żebrami. Kiedy upadła na głównej drodze, powstało zbiegowisko. Nikt nie powstrzymywał jednak kopniaków, mających zmobilizować ją do wstania. Dla konającej na asfalcie Gryfki wybawieniem okazała się przejeżdżająca obok Beata Adamus. Przekonała gospodarza, że życie Gryfki warte jest 1850 zł. Gratis dodał owczarka, zamkniętego w klaustrofobicznym kojcu. Gryfka trafiła do Przystani Ocalenie pod Pszczyną i do dziś z Puszkiem – tak nazwano owczarka – stanowią nieodłączną parę. Gdyby nie Dominik Nawa i Dorota Szczepanek, którzy trzy lata temu stworzyli dom dla chorych i maltretowanych stworzeń, Gryfka i Węgielek nigdy by się nie spotkali. Może jedynie na talerzu jako kawałki koniny. Pełna wersja artykułu dostępna w aktualnym wydaniu "Polityki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilia Re: Uratujmy Kasztankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:39 Superspamerku. Kasztankę dzięki ogromnemu wysilkowi wielu ludzi udało sie wykupić. Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Do Wilia - chwała dobrym ludziom 25.05.06, 11:32 Chwała Ludziom dobrej woli! Obyśmy nauczyli się nie krzywdzić, wtedy nie będą potrzebne pokazowe akcje; może. :) Odpowiedz Link Zgłoś
superspamerek Gdzie zgłaszać złe traktowanie zwierząt? 18.05.06, 16:30 Gdzie zgłaszać przypadki złego traktowania zwierząt? *Prawo dotyczące zwierząt znajdziecie m.in. na stronach Głównego Inspektora Wetwrynarii www.wetgiw.gov.pl Jeśli zauważycie przypadek znęcania się nad zwierzętami to zastanówcie się, co możecie zrobić. Czy interweniować samemu? A może poprosić o pomoc inne osoby lub odpowiednie instytucje, np. zgłosić sprawę do: *lokalnej organizacji ochrony zwierząt, * Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami Zarząd Główny w Warszawie ul. Noakowskiego 4, 00-666 Warszawa tel. 0-22 825-75-35, faks 0-22 825-60-49 www.toz.pl *Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Zwierząt Rada Krajowa; ul. Grunwaldzka 295, 85-438 Bydgoszcz tel. 0-52 372-21-30; 0-52 349-03-90 *Stowarzyszenia Empatia www.empatia.pl *Policji tel. 997 www.policja.pl *Straży Miejskiej tel. 986 *Inspekcji Weterynaryjnej Główny Inspektorat Weterynarii Tel. 0-22 623 20 88, fax 0-22 623 14 08 ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa, wet@wetgiw.gov.pl www.wetgiw.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekrakus Krzywdzących gryzie sumienie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:46 Krzywdzących gryzie sumienie? l.interia.pl/agx Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: Krzywdzących gryzie sumienie? 22.05.06, 16:50 Komuś chyba zaszkodziło majowe słońce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekrakus Do istna Re: Krzywdzących gryzie sumienie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:07 Uważaj, żeby Ciebie nie przegrzało czerwcowe Słońce - chociaż jakoś trudno cieszyć się ciepłem tej wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &POD z miesa jadam jedynie swinie i kury IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.06.06, 06:08 a takze te dziwne nieme wodne stworzenia... bo jak mi sie wydaje to wszystkie one maja stosunkowo malo duszy i do niczego innego poza jedzeniem sie nie nadaja Odpowiedz Link Zgłoś
peteen dorzucam młodą wołowinę oraz... 03.06.06, 09:33 czasem młodziutką kózkę (odpowiednio przyprawioną), w górach - rzecz jasna - baranek... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen czemu letki? 03.06.06, 13:35 ciężki! od tego mięcha, ofkorz... ps. dziś znów grill - karkówka w marynacie curry i pikantne kurczaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMkiko świetny przykład IP: *.net.autocom.pl 04.06.06, 12:49 Ten wątek jest niezłym przykładem umiejętności polemiki i spokojnej wymiany opinii na temat. Takie nasze forum w mikroskali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: świetny przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:33 Jacy ludzie, takie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen jakiez odkrywcze stwierdzenie... 07.06.06, 09:35 masz coś jeszcze w zanadrzu, w podobnym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Do peteen Re: jakiez odkrywcze stwierdzenie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:57 Tak mam. Uderz w dzwon, a potwory zawyją. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen i dlatego zawyłaś? 07.06.06, 10:01 niepotrzebnie, wasza nachalna dydaktyka odnosi skutek odwrotny do zamierzonego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Do peeten Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:45 A kysz... Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Do peeten Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:07 Tak jest już lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen znaczy uspokoiłaś się - to dobrze... 07.06.06, 11:10 swoja drogą, myślałem, że zielenina bardziej uspokaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Do peteen Re Z bożą pomocą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:21 Z Bożą pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Re: Powstrzymajmy masowy mord 07.06.06, 00:47 Po tej histerycznej obronie odnodszę wrażenie, że spożywający mięso mają dzisiaj (może pod presją propagandy) wyrzuty sumienia, że robią jednak coś nagannego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czwartek Do krakszczur Re: Powstrzymajmy masowy mord IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:50 Zaprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś