Dodaj do ulubionych

bajeczna c.d

08.05.06, 22:03
Dobrze, że powstało takie forum, mam nadzieje że już niedługo będziemy mogli
wymieniać się opiniami jako sasiedzi z jednego osiedla.

Już wstawiają okna na 1-szym piętrze.
Obserwuj wątek
    • agako31 Re: bajeczna c.d 25.05.06, 20:16
      Cześć, nie wiem czy widzieliście, ale niektórzy na II piętrze (w tym ja też!!! :))) też mają okna... Tylko martwi mnie to, że te okna są dzielone na pół :( Poza tym nie podoba mi się też to, że kaloryfer będę mieć w pozycji podobno pionowej (tak przynajmniej twierdziła "zorientowana" Pani z Budimexu) i do tego w rogu - za zasłonką ?? pozdrowienia. ps a czy Wy jesteście ze wszystkiego zadowoleni?
      • agrezd Re: bajeczna c.d 26.05.06, 08:14
        Niezadowlony jestem z trybu wprowadzania zmian lokatorskich i cen z tym
        związanych. Żenada. Zresztą ten wątek poruszałem w osobnym poście.
        Było też po drodze parę innych kwasów - np. wieczne problemy z błędami w umowach.

Ogólny poziom zadowolenia jednak jest na plus. Moje piętro już jest i wygląda na
        to że nie będzie opóźnień w oddaniu mieszkań. Ostatnio prosiłem o przygotowanie
        zestawu dokumentów do kredytu i wszystko było gotowe na drugi dzień.

Pozdrawiam sąsiadów
        Marek
    • himera1977 Re: bajeczna c.d 29.05.06, 19:08
      a ja mam dość upominania się o pozwolenie na wizytę na budowie- a przecież mam
      to zagwarantowane w umowie:( i tak sie wprawszamy bezskutecznie
    • agako31 Re: bajeczna c.d 29.05.06, 19:33
      Ja pytałam się kobiety z dwa tygodnie temu, kiedy będziemy mogli wejść na budowę - odpowiedziała mi, że w przyszłym tyg. (czyli już zeszłym!!!) będą wiedzieć, kiedy nas będą mogli tam wpuścić. Nie muszę pisać, że do dziś dnia się nie odezwali...:(( A ja tak bym już chciała wejść do własnego mieszkanka....:(
      Pozdrawiam wszystkich
      Aga
      • himera1977 Re: bajeczna c.d 30.05.06, 21:17
        a ja pytałam po raz kolejny w ubiegły tydz- " może w czerwcu się uda" - ja to
        bym nawet kogoś innego mieszkanie zobaczyła byle by tylko to był mojego
        odpowiednik:)
        no coś - cierpliwości trzeba
        coś mało nas na forum:(
        Asia
        • agrezd Re: bajeczna c.d 31.05.06, 08:18
          Pamiętam jakby to było dzisiaj. Rozmowa w Biurze z Pania Agnieszką "od zmian".
          "...tak myślimy o zorganizowanej wizycie na budowie, ale wiedzą Państwo, że to
          problem, kaski dla wszystkich itp. Ale będziemy się starać...".
          I jeszcze.
          "...no tak ja rozumiem, że chcą Państwo zrobić zdjęcia przed położeniem tynków,
          ale wykonawca napewno sporządzi dokumetację fotograficzną instalacji
          elektrycznych..."

Hmm - myślę, że trzeba to załatwić bezpośrednio z Kierownikiem Budowy. Nie widzę
          przeszkód żeby wejść do mieszkań kiedy zamkną budynek w stanie surowym.

Pozdrawiam sąsiadów
          Marek
    • agako31 Re: bajeczna c.d 31.05.06, 21:47
      Nie wiem, czy to coś da, bo jak chcieliśmy ostatnio, żeby nas Pan "ochroniarz" wpuścił na teren budowy, to powiedział, że nie może, bo kierownik jak zobaczy (a podobno mieszka naprzeciwko) to on będzie miał później problemy. Co oznaczać może, że ów kierownik nie należy do życzliwych osób :(( i dogadać się z nim będzie ciężko. Chociaż dla mnie jest absurdem, że nie mogę zobaczyć własnego mieszkania, na którym oni sporo zarobią!!!
      • ewa.zie Re: bajeczna c.d 09.06.06, 18:46
        Otrzymałam od nich informacje ze nie będzie żadnych dni otwartych a swoje
        mieszkanie będę mogła zobaczyć po raz pierwszy dopiero przy odbiorze. Podobno
        podjeli taką decyzję po rozważeniu za i przeciw. Uważam że takie lekceważące
        podejście do klientów jest bardzo niedobre. Może możemy wszyscy razem coś z tym
        zrobić. Zaczynam sie bać jak Budimex będzie nas wszystkich traktował po oddaniu
        mieszkań jako zarządca - wszyscy podpisaliśmy zobowiązanie na rok. Taka postawa
        dobrze nie wtróży. Proszę o opinie co o tym myślicie możeby jakieś zbiorowe
        pismo do zarządu w tej sprawie.
        • agrezd Re: bajeczna c.d 10.06.06, 12:22
          Teoretycznie w umowie przedwstepnej jest wzmianka o ustanowieniu zarządcy do
          dnia 31.12.2007, ale nie widzę przeszkód żebysmy jako Wspólnota wypowiedzieli
          taką umowę wcześniej. Swoją drogą 0,90 groszy za 1m2 za sam zarząd to trochę
          dużo biorąc pod uwagę fakt, że średnia rynkowa to 0,30 - 0,50.

Pozdrawiam
          Marek

PS. Wstawiają okna na 3 piętrze :)
        • himera1977 Re: bajeczna c.d 12.06.06, 22:32
          pisma w 4 osoby nie stworzymy :(
          ja sobie wpisałam do umowy zapis o wizycie na budowie- raz na miesiąc, więc
          teraz zostaje mi wysłać polecony(po dobroci nie udało mi sie nic uzyskać), coby
          mnie na budowę wpuścili!!!.
          najbardziej mnie wnerwia że z takimi pierdołami problem robią ...
          pozdrawiam
          A
    • agako31 Re: bajeczna c.d 10.06.06, 16:17
      Z tym pismem zbiorowym to kiepska sprawa, bo jak chcecie zebrać podpisy od innych? przecież nie znacie wszystkich osób, które tam będą mieszkać...chyba że zbiorowo podpisze się jedna osoba za wszystkich :) mnie też się to wszystko nie podoba, ale nie widzę za bardzo rozwiązania z tej sytuacji, bo po prostu jest nas za mało. Musielibyśmy wszyscy się zebrać i do tego być jednomyślni we wszystkim :), co przyznacie sami graniczy z cudem.
      • ewa.zie Re: bajeczna c.d 12.06.06, 23:04
        W cztery osoby faktycznie nic nie zrobimy, a tam podejrzewam że kładą już
        instalację elektyczną i przydałaby sie fotograficzna dokumentacja. Forum
        istnieje od niedawna może jeszcze kilka osób sie przyłączy.
        Podobne problemy mają także na innych inwestycja Budimexu np. w Warszawie
        Osiedle Malborska

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37174&w=43469330
    • blondzik Re: bajeczna c.d 20.06.06, 12:31
      Ja tez szukam sąsiadów:) Bede na 1 pietrze :))) - i szukam od kogo mogłabym
      cukier pozyczać:))
      • himera1977 Re: bajeczna c.d 24.06.06, 19:50
        ja nie słodzę ale na kawkę zapraszam do bloku B
        A
      • pusiek82 bajeczna c.d 03.10.06, 08:25
        będziesz miała 162 sąsiadów - może ktoś słodzi :)
    • agako31 Re: bajeczna c.d 10.08.06, 21:21
      Czy ktoś się orientuje, czy barierki ("ogrodzenie") na balkonach będą tylko z samych metalowych szczebelków, czy będzie jeszcze jakaś osłona w postaci np. płyty? Bo nie pamiętam, jak to było na makiecie, a widzę, że robotnicy jakoś nie kwapią się, żeby coś dalej z tymi balkonami robić :(
      Pozdrowienia

Aga
      • himera1977 Re: bajeczna c.d 22.08.06, 20:52
        mi się zdaje że tylko metal- nie za ładny zresztą
        ooooo już myślałam że forum wymarło:)
        asia
    • agako31 Re: bajeczna c.d 24.08.06, 20:01
      Ja już chciałabym wejść do mieszkanka :) A tak właściwie to mam pytanie: czy ktoś orientuje się ile kosztuje położenie parkietu za metr kw. tak już na gotowo, łącznie z lakierowaniem, zakładając, że klepki już mam? pozdrowienia, aga
      • himera1977 Re: bajeczna c.d 31.08.06, 10:30
        ceny (robocizna od A do Z właćznie z lakierem) zaczynaja sie od 65 zł
        można tez popytać w miasteczkach okolicznych np. Niepołomice, wieliczka,
        bochnia- chetnie przyjeźdzają a ceny maja tańsze.
        ja szukam jakiegos speca do wywalenia ścian i postawienia nowych- macie kogoś?
        Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka