Dodaj do ulubionych

Nowa cegla

03.01.03, 21:45
z EKK:

"FAŁSZYWI SPRZEDAWCY. Na Osiedlach Piaski Wielkie i Wola Duchacka, oraz w
okolicach Salwatora pojawili się sprzedawcy rozkładów jazdy MPK. Chodzą od
mieszkania do mieszkania i oferują rozkłady jazdy po 4 zł przedstawiając się
jako pracownicy MPK. Informacje jakie otrzymaliśmy z MPK, mówią że nikt nie
ma zgody na przedruk, sprzedaż i publikacje rozkładów jazdy. MPK S.A.
sprzedaje rozkłady jazdy jako wydanie książkowe w punktach sprzedaży biletów
okresowych MPK i nie prowadzi sprzedaży akwizytorskiej."

Rzeczywiscie wydali w koncu nowa cegle, czy to kolejny bullshit ciotki?
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: Nowa cegla 03.01.03, 21:55
      yzb napisał:

> Rzeczywiscie wydali w koncu nowa cegle, czy to kolejny bullshit ciotki?

Chyba kolejny bullshit...
    • Gość: mouset Re: Nowa cegla IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.01.03, 22:27
      Na Piaskach zawsze chodzili ale strasznie podrożały!
      • Gość: Locutus Re: Nowa cegla IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.01.03, 22:31
        W Bieżanowie też sprzedają. Ale po 2 zeta, a nie 4.
    • Gość: Carrot Re: Nowa cegla IP: *.idea.pl 03.01.03, 22:45
      A co mnie obchodzi, kto wydał dany rozkład jazdy? Jeżeli odpowiada mi cena, to
      kupuję. Jeśli uważam, że za drogo, to osobiście fatyguję się na przystanek i
      żmudnie spisuję wszystkie autobusy. Przerabiałem to 5 lat temu, kiedy jeszcze
      nie chodzili, zajęło mi to w sumie z godzinę (na kilku przystankach) - i NIGDY
      WIĘCEJ. Człowiekowi, który zrobi to za mnie i przyniesie mi rozpiskę do domu,
      chętnie zapłacę nawet 4 zł.
      • Gość: Locutus Re: Nowa cegla IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.01.03, 22:50
        Ale przecież jak masz internet, to problem z głowy - zrzucasz rozkłady z
        oficjalnej strony MPK.
        • Gość: kuba203 Re: Nowa cegla IP: *.biezanow.net 03.01.03, 23:06
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Ale przecież jak masz internet, to problem z głowy - zrzucasz rozkłady z
          > oficjalnej strony MPK.

No więc właśnie, a nielegalnym akwizytorom nie dam zarobić...
          • yzb Re: Nowa cegla 04.01.03, 01:59
            Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> No więc właśnie, a nielegalnym akwizytorom nie dam zarobić...

Legalni czy nielegalni - dla ludzi, ktorzy nie maja netu jest to duze
            ulatwienie. Zwlaszcza, ze forma jest przystosowana do warunkow lokalnych, w
            przeciwienstwie do cegly, ktorej zreszta zdaje sie nie ma w ogole.
            • Gość: Locutus Re: Nowa cegla IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.01.03, 04:26
              Aktualny nakład cegły został już wyczerpany, co oznacza, że cegła miała
              wzięcie. Ale ze względu na częste zmiany rozkładów taką cegłę można o dupę
              rozbić.
            • Gość: mouset Re: Nowa cegla IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.01.03, 10:45
              Rynek decyduje o powodzeniu i MPK nic do tego , nie umieją zareagować rynkowo
              to sprytni to wykorzystają, a cegłe mało kto chce, bo czy kogoś z Qrdwanowa
              obchodzi rozkład 120 albo 161
              • kuba203 Re: Nowa cegla 04.01.03, 13:58
                Ja bym sobie cegłę kupił (no dobra, wiem, że nie jestem statystycznym
                pasażerem ;)) ), ale w sytuacji, kiedy co tydzień zmieniają sie jakieś
                rozkłady, jest to wybitna strata kasy...
                • pavlack Re: Nowa cegla 04.01.03, 17:16
                  kuba203 napisał:

> Ja bym sobie cegłę kupił (no dobra, wiem, że nie jestem statystycznym
                  > pasażerem ;)) ), ale w sytuacji, kiedy co tydzień zmieniają sie jakieś
                  > rozkłady, jest to wybitna strata kasy...

Ja sobie kupiłem, w końcu 10 zł to nie tak dużo...

Ale to powinno być wydawane w innej formie, np. wkładek do segregatora :-)

I jeszcze cytacik z www.zkmgdynia.pl :
                  "Biuro Obsługi Klienta ZKM w Gdyni
                  Gdynia, ul. Kilińskiego 16 (róg Władysława IV / Kilińskiego) (...)
                  W siedzibie biura możecie Państwo: (...)

- otrzymać rozkłady jazdy wybranej linii z dowolnego przystanku"

Czyli da się, trzeba tylko chcieć.
                  • yzb Re: Nowa cegla 04.01.03, 18:12
                    pavlack napisał:

> I jeszcze cytacik z www.zkmgdynia.pl :
                    > "Biuro Obsługi Klienta ZKM w Gdyni
                    > Gdynia, ul. Kilińskiego 16 (róg Władysława IV / Kilińskiego) (...)
                    > W siedzibie biura możecie Państwo: (...)
                    > - otrzymać rozkłady jazdy wybranej linii z dowolnego przystanku"
                    > Czyli da się, trzeba tylko chcieć.

Wlasnie sobie przypomnialem, ze kiedys byla taka sytuacja, ze przed wakacjami
                    pozrywali rozklady chyba pod Bagatela. No i ludzie sie domagali zeby je
                    powiesili. Na to ciotka odpowiedziala, ze juz niedlugo beda wakacje i beda
                    nowe rozklady, wiec obecnych nie beda wieszac bo wydruk jednego rozkladu
                    kosztuje - uwaga - 4,50 zl :DDDD
                    Moglem sie do niej zglosic i powiedz ze jej wydrukuje po 4,50 gr :)
                    • pavlack Re: Nowa cegla 04.01.03, 18:28
                      yzb napisał:

>
                      > Wlasnie sobie przypomnialem, ze kiedys byla taka sytuacja, ze przed wakacjami
                      > pozrywali rozklady chyba pod Bagatela. No i ludzie sie domagali zeby je
                      > powiesili. Na to ciotka odpowiedziala, ze juz niedlugo beda wakacje i beda
                      > nowe rozklady, wiec obecnych nie beda wieszac bo wydruk jednego rozkladu
                      > kosztuje - uwaga - 4,50 zl :DDDD
                      > Moglem sie do niej zglosic i powiedz ze jej wydrukuje po 4,50 gr :)

Pamiętam to doskonale, też się trochę zdziwiłem, że wydrukowanie kosztuje
                      4,50... to jakaś paranoja...
                      • Gość: mouset Re: Nowa cegla IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.01.03, 19:56
                        No bo jeszcze zapomnieliście o folii, o kosztach kleju i śrubek , o pensjach
                        panów wieszajacych , o premii ZUS itp
                        • pavlack Re: Nowa cegla 04.01.03, 20:08
                          Gość portalu: mouset napisał(a):

> No bo jeszcze zapomnieliście o folii, o kosztach kleju i śrubek , o pensjach
                          > panów wieszajacych , o premii ZUS itp

Ostatnio przestali foliować... (przynajmniej u mnie :-)
                          Ale z tymi kosztami to naprawdę nie przesadzajmy.
                          • Gość: ADAŚ Nowa cegla IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 04.01.03, 20:10
                            pavlack napisał:

> Ale z tymi kosztami to naprawdę nie przesadzajmy.

No właśnie, przyczyna tkwi gdzieś indziej... nie ma taboru !!!
                            • Gość: Locutus Re: Nowa cegla IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.01.03, 03:51
                              A guzik prawda, bo to wszystko przez korki na 29-tej.
                            • Gość: mouset Re: Nowa cegla IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 06.01.03, 12:44
                              Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> No właśnie, przyczyna tkwi gdzieś indziej... nie ma taboru !!!

Ej! Ja się już nie moge śmiać bo dostanę przepukliny!
                              Ale wszystkiemu winien jest SERWINIZM (odmiana serwilizmu)
                      • Gość: kuba203 Re: Nowa cegla IP: *.biezanow.net 04.01.03, 23:27
                        pavlack napisał:

> Pamiętam to doskonale, też się trochę zdziwiłem, że wydrukowanie kosztuje
                        > 4,50... to jakaś paranoja...

Wiesz, po naszym niedoszłym czyszczeniu zwrotnic mnie już nic nie zdziwi... :(
                        Btw, zwrotnica wyjazdowa z Wawrzyńca jest przestawiona w prawo, czyli coś
                        wyjeżdżało niedawno stamtąd na most...
                        • pavlack Re: Nowa cegla 05.01.03, 10:28
                          Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> Btw, zwrotnica wyjazdowa z Wawrzyńca jest przestawiona w prawo, czyli coś
                          > wyjeżdżało niedawno stamtąd na most...

He he he...
                          • Gość: kuba203 Re: Nowa cegla IP: *.biezanow.net 06.01.03, 12:57
                            pavlack napisał:

> > Btw, zwrotnica wyjazdowa z Wawrzyńca jest przestawiona w prawo, czyli coś
                            > > wyjeżdżało niedawno stamtąd na most...
                            >
                            > He he he...

A wczoraj była już z powrotem przestawiona w lewo, i widać było, że coś
                            tamtędy jechało nie dalej jak kilka godzin przed tym, jak tamtędy
                            przechodziłem... Ciekawe, dlaczego MPK naraża się na takie straty? :>>
              • Gość: ADAŚ Nowa cegla IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 04.01.03, 14:20
                Gość portalu: mouset napisał(a):

> Rynek decyduje o powodzeniu i MPK nic do tego , nie umieją zareagować rynkowo
                > to sprytni to wykorzystają, a cegłe mało kto chce, bo czy kogoś z Qrdwanowa
                > obchodzi rozkład 120 albo 161

Skąd wiesz Mouset. Może mieszkają tam tacy popaprańcy jak my, którzy w "tych
                sprawach" chcą wiedzieć jak najwięcej - hihihi
                • Gość: mouset Re: Nowa cegla IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.01.03, 15:19
                  Dlatego JA cegłe kupiłem a nawet upomniałem się o suplement bo mnie to jara ale
                  nie wyopbrażam sobie mojej babci poszukującej w tym gąszczu linijek odjazdu 114
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka