Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.man.rsk.pl 22.09.05, 16:45
    Przeszłam rekrutację w Empiku na stanowisko sprzedawcy. Wydawało mi sie,że
    jest to poważna firma, bo i wymagania mają spore. A tu na końcu zaoferowano
    mi 3/4 etatu za 750 brutto, mniej niż płaca minimalna. Ręce opadają.
    Wiekszośc osób srarających się o pracę w Empiku jest po studiach. Tak jest w
    Rzeszowie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: axel Re: EMPIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:37
        Ręce opadają..
      • sloooneczko Re: EMPIK 22.09.05, 17:38
        Wiesz co, ludziom bez wyższego nie przysyłają wcale mniejszych rachunków i ich
        życie nie kosztuje mniej niż tym z wyższym.
        Przewija sie to w wielu wątkach.
        Nie chodzi o to czy w3yższe czy średnie.

Niesety prawda jest taka, że ty nie pójdziesz pracować Za taką kasę inny
        pójdzie..bo czasami nie ma wyjścia i to nie jego wina.Myslisz, że nie chciałby
        dostać więcej?

• Gość: Dilbert Re: EMPIK IP: *.chello.pl 22.09.05, 21:10
          Oczywiście !
          Liczy się EFEKTYWNOŚĆ ! Wd. takiego rozumowania profesor na stanowisku szefa
          szaletu powinień byc milionerem.

A w ogóle odróżniajmy nieuczciwość od wolnego rynku.
          Jeśli daję 3/4 a wymagam więcej to nieuccziwy byłby ze mnie gość i powiniem w
          piekle gnić.
          Ale jak szukam taniego pracownika do konkretnej pracy to podobnie jak szukam
          tanich butów -
      • Gość: Ula Re: EMPIK IP: *.man.rsk.pl 22.09.05, 18:07
        Nie zatrudnia już się na cały etat, a wszystko po to żeby nie płacić nawet
        minimalnej stawki. I to nawet Empik, nie tyko już hipermarkety. A wiadomo, ze
        pracuje się więcej niż te np. 3/4 etatu. Empik wymaga dużego zaangażowania w
        pracę, a nie traktuje poważnie swoich pracowników.
        • Gość: Q Re: EMPIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 19:10
          Jak jesteś niezadowolona to sama załóż jakąś firmę i dawaj pracę innym.
        • Gość: Siara Re: EMPIK IP: *.chello.pl 22.09.05, 21:11
          Co oni mnie tu Empik z domu robią ???

Siara - Siarzewski (Stefan)
        • Gość: pracownik Re: EMPIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:52
          minimalna stawka podawana jest w stosunku do całego etatu, i jest to ok.850 zł,
          więc jeśli Empik płaci 750 za 3/4 etatu to jest więcej niż minimum. I tak sie
          składa że jest to świetna praca, oprócz kasy daje wiele przywilejów np. darmowe
          kursy języków obcych w ich szkołach, poza tym nie wymagają pracy więcej niż w
          wymiarze 3/4 - pracuje się 6h dziennie 5 x w tyg, ae zaangażowanie owszem, jest
          niezbędne
      • antytandeciarz Re: EMPIK 25.10.05, 20:17
        ku.. mac jak tak mozna
        to jakies scierwo a nie ludzie takie teksty rzucaja
        co za kraj co za ludzie co za mentalnosc

juz wiem ze wiecej nic w empiku nie kupie

zycze powodzenia
        w dalszej walce o NORMALNOSC
      • Gość: marcin_r Re: EMPIK IP: 213.199.204.* 25.10.05, 20:54
        Nie będę komentował pensji, bo i po co :) Jeśli nie masz nic lepszego to bierz
        tę robotę, pracuj, dokształcaj się i szukaj cały czas innej. Wszystko zależy od
        Ciebie samej.
      • Gość: Ula Re: EMPIK IP: *.man.rsk.pl 25.10.05, 22:20
        Kursy jezykowe nie są darmowe dla pracowników EMPIKU, są niewielkie zniżki.
        Pensja to 560 brutto + premia 25 % na 3/4 etatu, na cały etat zatrudnia sie
        tylko pojedyncze osoby - to jeśli chodzi o sprzedawców. Być może są i niewielki
        podwyżki, ale pensja jest w granicach minimalnej stawki, czyli tak jak w
        hipermarketach, choc atmosfera dużo lepsza.
        • Gość: Siara Siarzewski Re: EMPIK IP: *.chello.pl 25.10.05, 23:02
          Co oni mi tu z domu Empik robią ?!
          • emeg ciekawe ile zarabiają kierownicy w empiku hm? 26.10.05, 19:00
            • Gość: Lab.. Re: ciekawe ile zarabiają kierownicy w empiku hm? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 31.10.05, 22:38
              Szkola jez obcych sprzed 2 lat 2000 brutto +1000 premii BR ( miesiac zapisow do
              szkoly ) Kierownicy Empik mniej niz senior man w auchan, ciut wiecej niz
              juniorman w auchan ( przy nieporownanie mniejszym obciazeniu czasowym praca w
              Empiku). Mały Empik.
        • Gość: miś Re: EMPIK IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.10.05, 20:42
          jak miałbym tyle zarobić to niechciało by mi sie rano wstawac:). Nie no to jest
          żart, a apropo jakiejś wypowiedzi, nie po to sie studjuje zeby potem takie
          grosze zarabiac, szczeg. jeżeli ktoś stud. pywatnie to inwestuje w siebie około
          40-50 tyś. takze takie pieniądfze nie moga dać 750pln miesięcznie, to smieszne!
          A to ze ludzie przyjmuja taka własnie prace, daje przewage takim własnie
          firmom, które w next week dadza nowe ogłoszenie i zapłacą 500 brutto, bo jak
          sie znalazł ktos na 750pln, to i na 500 tez sie znajdzie, ludzie nie upodlajmy
          sie!!!
        • Gość: pracownik Re: EMPIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:36
          z tego co rozumiem, nie pracujesz w empiku, więc nie wiesz czy są darmowe
          kursy, ja akurat na tai uczęszczam, jaka jest atmosfera tez nie wiesz, możesz
          się tylko domyślać, wysokość pensji też znasz tylko z opowieści, ja akurat
          sobie chwalę i pracę i pensję i atmosferę, jest tylko jeden problem w tej
          pracy: klienci - debile
          • Gość: marcin_r Re: EMPIK IP: 213.199.204.* 31.10.05, 20:05
            Ty się w ogóle nadajesz do pracy sprzedawcy ? Denerwują Cię klienci ? Przecież
            od tego jesteś, żeby pomóc i doradzić. Taki na przykład helpdeskowiec, którym
            pomaga paniom Kasiom, Zosiom w biurze przy kompie to mógłby w szał wpaść, widząc
            jakie problemy sobie stwarzają ludzie i jak mało przy tym myślą. Akurat atutem w
            takiej pracy jest spokojne usposobienie i anielska cierpliwość oraz zrozumienie.
          • Gość: Lab.. Re: EMPIK IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 31.10.05, 22:50
            Jakosc kursow w Empikach uważam za nędzną w porównaniu do kosztow tych kursów,
            lepiej z konkretnymi wykladowcami umowic sie indywidualnie ( Abstrahujac od tego
            ze wykladowcy sami czasem sugeruja inna szkole gdzie "grupa jest odpowiedniejsza
            a koszty mniejsze"/ pewnie tam wieksze faktury wypisuja ) Taktycznie udziela sie
            znizek dla pracownikow bo "moce zainstalowane" sa wyzsze niz ilosc kandydatow z
            zewnatrz (dobre plakaty i ogl w mediach nie wystarczaja w walce z mnozacymi sie
            konkurencyjnymi szkołami ) choc niewatpliwie jest to jakis plus dla pracownikow
            po 8 h pracy ( wyczerpujacej ) 2h jazyka. :-))
      • safiro A co z odpowiedzialnością finansową? 26.10.05, 23:31
        Pytałaś się czy obowiązuje cię odpowiedzialność finansowa? Bo jeśli tak to wszystkie różnice potrącą ci z pensji. Warto o tym pamiętać
        • Gość: Lab.. Re: A co z odpowiedzialnością finansową? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 31.10.05, 22:31
          Nie ma juz odpowiedzialnosci (Prawo nie pozwala), kiedys faktycznie byla. ( i
          niektorzy placili non stop za cos na co wplywu nie mieli ) Co do jakosci pracy w
          Empikach.... w porownaniu do czasow przedhipermarketowych...lepszych jest coraz
          gorzej. ( Zarobki w Empiku zawsze byly niewysokie ) Na gorsze tzw atmosfera i
          przede wszystkim obciazenia praca. ( Redukcje etatow / mniej ludzi wiecej pracy,
          powszechne 3/4 et, unikanie zatrudniania na czas nieokreslony, stazysci jako
          kolejna metoda redukcji kosztow, rotacja prcownikow>wynik formy zatrudnienia i
          kasy ). Sila rzeczy lepiej pracowac w 30 osobowym Empiku niz 600 osobowym
          markecie ( w malych sklepach nie da sie tak zatomizowac stosunkow miedzy
          pracownikami jak w marketach/choc zalozenia zatrudniania i optymalizacji
          zatrudnienia na zasadzie im taniej tym lepiej wydaja sie podobne). Co do pracy
          wylacznie przez 6h na 3/4 etatu znam osoby spedzajace tam czas od rana do
          wieczora bo "trzeba"... i "nikt za mnie nie zrobi" ale przyjmijmy ,ze tak robia
          bo lubia:-))
      • Gość: łukasz Re: EMPIK IP: 80.53.157.* 31.10.05, 22:34
        jak chcesz zarabiac wiecej to szukaj roboty na swoja miare a nie tam gdzie ona jest, choc po firmach, szukaj, olej urzad pracy, ogloszenia, gazety itd, sama musisz stworzyc popyta na siebie i swoje umiejetnosci a nie dostosowywac sie do podazy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka